Lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Karlshamn

Se lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Karlshamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Karlshamn som finns hos arbetsgivaren.

Semestervikarier till Notavillan

Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang,... Visa mer
Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet.

Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang, trygghet, utveckling och professionalitet.

Notavillan Barn- och familjeenhet tar i första hand emot akuta placeringar, även om längre vistelser förekommer. Barn och ungdomar i åldern 0-18 år kommer till oss för omvårdnad, skydd, behandling eller utredning i avvaktan på annan åtgärd. Ibland kommer de ensamma, men oftast tillsammans med föräldrarna.
Förutom institutionsplacering kan Notavillan ge stöd och göra utredningar på hemmaplan.

Vi söker nu vikarier för sommarens semesterperioder: Period 1 v. 25-28 och Period 2 v. 29-32. Ange i ansökan vilken av perioderna du är intresserad av eller om du vill jobba båda perioderna.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som bemöter andra med respekt och värme. Du vill vara med och skapa en trygg och välfungerande miljö för utsatta barn och ungdomar. De vi möter kan på grund av tidigare erfarenheter och trauma ha ett utmanande beteende och ibland agera ut.

Som behandlare på Notavillan medverkar du i att ge barn och ungdomar omvårdnad, skydd och behandling. Du kommer också att medverka i utredningsarbetet. På Notavillan jobbar du med praktiskt och konkret klientarbete där du har samtal och gör aktiviteter tillsammans med de boende. I arbetet ingår också dokumentation såsom genomförandeplaner, journaler och månadsrapporter. Samtliga medarbetare tar ett gemensamt ansvar för alla uppgifter på institutionen såsom matlagning, städning och tvätt.

KVALIFIKATIONER
Ditt bemötande präglas av trygghet, respekt och värme och du vill vara med och utveckla våra verksamheter utifrån värdegrunden att hjälpa människor att växa.

Vi vill att du har eller håller på med någon form av relevant eftergymnasial utbildning. Du behöver ha erfarenhet från arbete inom liknande verksamhet. Arbetsuppgifterna ställer stora krav på förmåga till kontakt- och relationsskapande och samarbetsförmåga. Utifrån ungdomarnas behov kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet som empatisk förmåga, personlig mognad och god självkännedom.

Du måste ha B körkort (manuell växling) och godkänt utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

ÖVRIGT
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

Vikariat behandlare

Arbetsbeskrivning: Inom Öppenvårdens verksamhet arbetar vi med att tillsammans stödja den enskilda till att nå och upprätthålla en tillvaro utan missbruk och beroende. Utifrån beslutade insatser arbetar vi motiverande och stödjande gentemot vår målgrupp. Arbetsuppgifterna kan bestå av att utföra både behandlingssamtal och drogtestning samt att vara stöd i boendeinsatser inom ramen för öppenvård. Genom ett nära samarbete mellan kollegor och med andra inter... Visa mer
Arbetsbeskrivning:

Inom Öppenvårdens verksamhet arbetar vi med att tillsammans stödja den enskilda till att nå och upprätthålla en tillvaro utan missbruk och beroende. Utifrån beslutade insatser arbetar vi motiverande och stödjande gentemot vår målgrupp. Arbetsuppgifterna kan bestå av att utföra både behandlingssamtal och drogtestning samt att vara stöd i boendeinsatser inom ramen för öppenvård. Genom ett nära samarbete mellan kollegor och med andra interna och externa parter arbetar vi med individen i fokus för att nå så goda resultat som möjligt för den enskilde.  Hos oss jobbar vi främst individuellt med att på egen hand planera och genomföra vårt arbete. Vi är en arbetsgrupp med lång erfarenhet av socialt arbete och som därför gärna hjälper varandra i ärendena vid behov. Vi ser att det är viktigt att var och en i gruppen tar initiativ till utveckling samt möter utmaningar och nya förutsättningar med ett positivt förhållningssätt.Kvalifikationer:

Vi söker dig med utbildning på högskola alternativt yrkeshögskola med relevant inriktning för arbetet förslagsvis socialpedagog, socionom eller beteendevetare med inriktning mot missbruk. Vi ser även att utbildning i motiverande samtal är viktigt för att lyckas i rollen.

Fortsatt ser vi gärna att du har tidigare erfarenheter av målgruppen via arbete i liknande roll som behandlare eller genom annat socialt arbete. Ditt sätt att bemöta målgruppen är behärskat och professionellt även i situationer där personer du möter befinner sig i olika sinnesstämningar.

Du har ett gediget intresse för att arbeta med och göra skillnad för personer med missbruk eller beroende samt deras anhöriga. Genom nyfikenhet och intresse för målgruppen visar du förståelse för de som har svårt att anpassa sig efter gängse normer och kan se till deras individuella behov samt ge ett gott bemötande.Då vi utför drogtester och eftersträvar att kunna erbjuda klienterna att bli drogtestad av någon av samma kön ser vi gärna manliga sökande.  

Du behärskar det svenska språket på ett mycket bra sätt, både i tal och skrift, då dokumentation och dialog är av stor betydelse.      Arbetsgivaren:

Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning arbetar 1200 medarbetare varje dag för att göra skillnad. På verksamhetsområdet Individ och familjeomsorg vill vi tillsammans med våra medborgare öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få goda uppväxtvillkor samt att våra medborgare ska få tillgång till rätt stöd i rätt tid. Det är ett viktigt och roligt arbete, men även komplext. Vi på satsar på kommunens främjande och förebyggande arbete och är övertygade om att detta är vägen till framgång.


Som arbetsgivare arbetar vi aktivt med att skapa en god arbetsmiljö och en kultur som tillåter våra medarbetare att utvecklas, bland annat erbjuds en introduktionsplan och möjlighet till kompetensutveckling. Du får även tillgång till bland annat hälsopaus, personalklubb med många erbjudanden, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.Övrigt:

Avser vikariat med start omgående och till 31 augusti

Individuell lönesättning tillämpasFör mer information kontakta:

Enhetschef Jenny Olgrim 0454-81975Fackliga företrädare för Vision nås via kommunens servicecenter, 0454-810 00  Sista ansökningsdag:

2024-04-25Intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Visa mindre

Behandlingsassistenter till Stödboendet Mariegården

Vill du göra skillnad?  Nu söker vi dig som är en erfaren behandlingsassistent och som vill vara med och stärka vår verksamhet med din erfarenhet och kompetens. År 2019 öppnades Mariegårdens stödboende som riktar sig mot vuxna med missbruk- och beroendeproblematik. Stödboendet har totalt 7 platser och tar emot både män och kvinnor som vill göra en förändring i sina liv. Klienterna placeras frivilligt under en kortare tid, vanligtvis under 3-6 månader... Visa mer
Vill du göra skillnad? 

Nu söker vi dig som är en erfaren behandlingsassistent och som vill vara med och stärka vår verksamhet med din erfarenhet och kompetens.År 2019 öppnades Mariegårdens stödboende som riktar sig mot vuxna med missbruk- och beroendeproblematik. Stödboendet har totalt 7 platser och tar emot både män och kvinnor som vill göra en förändring i sina liv. Klienterna placeras frivilligt under en kortare tid, vanligtvis under 3-6 månader, och ingår då i ett koncept med motiverande och coachande samtal, vardagliga sysslor så som matlagning, tvätt och städ samt en vardag med tydlighet och förutsägbarhet. Varje klient har sin egen genomförandeplan som utgångspunkt i hur tiden på stödboendet planeras och fördrivs. Stödboendet är drogfritt vilket innebär att klienterna inte är aktiva i missbruk under sin placeringstid.I arbetet ingår det att vara en stöttepelare för klienterna, att aktivt kunna lyssna, dokumentera, samverka både internt och externt, samt att genomföra nykterhets- och drogtester på klienterna. Som behandlingsassistent är du behjälplig genom att motivera och stödja klienterna med de sysslor som förekommer i vardagens olika moment. Detta görs i enlighet med det beslut och den genomförandeplan som skapas tillsammans med klienten själv under placeringens första tid. Du som behandlingsassistent hjälper även klienten att sträva mot de delmål och mål som krävs för att kunna bibehålla nykter- och drogfrihet även efter en avslutad placering.

Arbetet sker på schemalagd arbetstid som är förlagd till dag-, kväll- och jourpass nattid. Varannan helg. Introduktion sker enligt överenskommelse.


Vi söker dig som vill ha ett längre vikariat, dig som vill vara timanställd och dig som söker ett sommarjobb.Nu vill vi berätta lite om Dig!Du:• är utbildad behandlingspedagog, socialpedagog, skötare eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig
• har tidigare erfarenhet av att arbeta med personer inom målgruppen och har en förståelse för beroendesjukdomen
• är flexibel och har god samarbetsförmåga, men kan även arbeta självständigt vid behov.
• har god förmåga att samtala med människor i behov av stöd och kan skapa förtroendefulla relationer
• har lätt för att ställa om efter olika situationers behov
• behärskar det svenska språket väl i tal och skrift


Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:

- Tillträde enligt överenskommelse.

- Individuell lönesättning tillämpas.

- Körkort B fordras för tjänsten.

- Intervjuer sker löpandeVälkommen med din ansökan!


För mer information kontakta:

Enhetschef: Jenny Olgrim 0454-819 75

 


Facklig företrädare för Vision, Christina Gustafsson, 0454-811 89Sista ansökningsdag:

2024-01-31 Visa mindre

Behandlare Notavillan vikariat

Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang,... Visa mer
Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet.

Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang, trygghet, utveckling och professionalitet.

Notavillan Barn- och familjeenhet tar emot barn i åldern 0-18 år med eller utan föräldrar akut, på utredning eller behandling. Förutom institutionsplacering kan Notavillan ge stöd och göra utredningar på hemmaplan. På Notavillan jobbar 16 behandlare, en köks- och måltidsansvarig, en verksamhetschef och en bitr. verksamhetschef.

Vi söker nu en vikarie för en studieledig medarbetare!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som bemöter andra med respekt och värme. Du vill vara med och skapa en trygg och välfungerande miljö för utsatta barn och ungdomar. De vi möter kan på grund av tidigare erfarenheter och trauma ha ett utmanande beteende och ibland agera ut.

Som behandlare på Notavillan medverkar du i att ge barn och ungdomar omvårdnad, skydd och behandling. Du kommer också att medverka i utredningsarbetet. På Notavillan jobbar du med praktiskt och konkret klientarbete där du har samtal och gör aktiviteter tillsammans med de boende. I arbetet ingår också dokumentation såsom genomförandeplaner, journaler och månadsrapporter. Samtliga medarbetare tar ett gemensamt ansvar för alla uppgifter på institutionen såsom matlagning, städning och tvätt.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du har någon form av relevant eftergymnasial utbildning inom beteendevetenskap eller socialt arbete. Du behöver ha erfarenhet av liknande arbete. Arbetsuppgifterna ställer stora krav på förmåga till kontakt- och relationsskapande och samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet som empatisk förmåga, personlig mognad och god självkännedom.

Du måste ha B körkort (manuell växling) och godkänt utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

ÖVRIGT
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

Semestervikarie till Stödboendet Fyren

Stödboendet Fyren är vårt kommunala stödboende beläget i centrala Karlshamn. Fyren vänder sig till ungdomar som är mellan 16 - 21 år med behov av stöd på vägen mot ett självständigt liv.  Nu söker vi vikarier till både timvikariat och semestervikariat inför sommaren 2024. Arbetsuppgifter Det övergripande målet med verksamheten är att erbjuda hjälp och stöd till ungdomarna i deras vardag samt att ge ungdomarna redskap till självständighet. Detta görs... Visa mer
Stödboendet Fyren är vårt kommunala stödboende beläget i centrala Karlshamn. Fyren vänder sig till ungdomar som är mellan 16 - 21 år med behov av stöd på vägen mot ett självständigt liv. Nu söker vi vikarier till både timvikariat och semestervikariat inför sommaren 2024.Arbetsuppgifter

Det övergripande målet med verksamheten är att erbjuda hjälp och stöd till ungdomarna i deras vardag samt att ge ungdomarna redskap till självständighet. Detta görs utifrån individuellt uppsatta mål utifrån uppdrag enligt en upprättad genomförandeplan. Ungdomarna bor i egna stödboenden i form av lägenheter som är förlagda både gemensamt och på olika adresser inom kommunen. Du ska på ett professionellt sätt ge stöd och tillsyn och finnas till för ungdomarna i deras vardag. Detta genom t.ex. stödjande och motiverande samtal, veckoplanering, uppföljning, stöd kring ekonomi och matlagning samt i kontakter med myndigheter. Varje ungdom har en utsedd kontaktperson som ansvarar för att ungdomens planering följs. Du kommer även att delta i den praktiska skötseln av boendet.Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad eller utbildar dig till socialpedagog, behandlingsassistent, beteendevetare eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du har kunskap om arbetet med barn och familj och ha kännedom om socialtjänstens uppdrag och ansvar. Arbetet kräver en förmåga att organisera, strukturera samt dokumentera. Du bör ha en god samarbetsförmåga, flexibilitet och förmåga att kunna arbeta självständigt. Du är trygg i dig själv, är mån om sekretess och integritet och kan skilja på roll och person. Kunskap och vana att använda dator som arbetsredskap är ett krav.Arbetet ställer krav på kvalificerad kommunikativ förmåga, vilket bl.a. förutsätter goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. B-körkort manuell växellåda erfordras. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.Vi strävar efter att spegla den mångfald som finns inom vår kommun och ser gärna att du som söker har bakgrund och egenskaper som gör att vi kan lyckas nå ännu fler av våra medborgare.Övrigt

Vi söker 4 semestervikarier under perioden 240610 – 240831.

Tjänsterna innehåller rullande schema där helg och nattpass ingår. Då vi är måna om att våra semestervikarier får en bra introduktion erbjuder vi timvikariat inför semesterperioden så att man kommer in i och lär sig verksamheten.

Individuell lönesättning tillämpas. 

Rekrytering av timvikarier sker löpande.Enligt ett politiskt beslut ska Karlshamns kommun be om ett utdrag ur polisens belastningsregister i samband med denna anställning inom Förvaltningen för omsorg och arbetsmarknad. Handläggningstiden för ett utdrag är cirka två veckor och du beställer det själv via polisens webbplats. Beställ gärna utdraget samtidigt som du skickar in din ansökan så att du har allting klart om du går vidare i rekryteringsprocessen. Har du redan ett utdrag får det inte vara äldre än ett år. Utdraget "kontrollera egna uppgifter" ska användas. Beställ ditt utdrag från belastningsregistret på polisens webbplats: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/För mer information kontakta

Enhetschef Hawazen Saghir, tel. 0454-817 19

Föreståndare Jennipher Ahlhage, tel 0454-56 34 71Fackliga företrädare

Kommunal, tel. 0454-811 91

Vision Christina Gustafsson 0454- 81189Sista ansökningsdag

2024-03-03 Visa mindre

Behandlingsassistent till Stödboendet Fyren

Stödboendet Fyren är vårt kommunala stödboende för ungdomar och vänder sig till de som är mellan 16 - 21 år och som har behov av stöd på vägen mot ett självständigt liv. Fyren är beläget i centrala Karlshamn. Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad och vara ett stöd för våra ungdomar. Arbetsuppgifter Det övergripande målet med verksamheten är att erbjuda hjälp och stöd till ungdomarna i deras vardag samt att ge ungdomarna redskap till sj... Visa mer
Stödboendet Fyren är vårt kommunala stödboende för ungdomar och vänder sig till de som är mellan 16 - 21 år och som har behov av stöd på vägen mot ett självständigt liv. Fyren är beläget i centrala Karlshamn.Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad och vara ett stöd för våra ungdomar.Arbetsuppgifter

Det övergripande målet med verksamheten är att erbjuda hjälp och stöd till ungdomarna i deras vardag samt att ge ungdomarna redskap till självständighet. Detta görs utifrån individuellt uppsatta mål utifrån uppdrag enligt en upprättad genomförandeplan. Ungdomarna bor i egna stödboenden i form av lägenheter som är förlagda både gemensamt och på olika adresser inom kommunen.Du ska på ett professionellt sätt ge stöd och tillsyn och finnas till för ungdomarna i deras vardag. Detta genom t.ex. stödjande och motiverande samtal, veckoplanering, uppföljning, stöd kring ekonomi och matlagning samt i kontakter med myndigheter. Varje ungdom har en utsedd kontaktperson som ansvarar för att ungdomens planering följs. Som kontaktperson samarbetar du med behandlare och handläggare från andra enheter i vår verksamhet. Vi arbetar med tänket ”enad socialtjänst” där vi samlas kring individen för bästa stöd.Inom IFO barn och familj pågår ett implementeringsarbete av Signs of safety vilket är ett synsätt som vi önskar att du delar och vill arbeta utifrån. Du kommer även att delta i den praktiska skötseln av boendet.Kvalifikationer

Vi söker dig som är socialpedagog, behandlingsassistent, beteendevetare eller har annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med barn och familj och ha kännedom om socialtjänstens arbete och ansvar.


Arbetet kräver en förmåga att organisera, strukturera samt dokumentera. Du bör ha en god samarbetsförmåga, flexibilitet och förmåga att kunna arbeta självständigt. Du är trygg i dig själv, är mån om sekretess och integritet och kan skilja på roll och person. Kunskap och vana att använda dator som arbetsredskap är ett krav.Arbetet ställer krav på kvalificerad kommunikativ förmåga, vilket bl.a. förutsätter goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort manuell växellåda krävs. 


Vi strävar efter att spegla den mångfald som finns inom vår kommun och ser gärna att du som söker har bakgrund och egenskaper som gör att vi kan lyckas nå ännu fler av våra medborgare.Övrigt

Tjänsten är tillsvidare på 100% och innehåller rullande schema där helg och nattpass ingår. Individuell lönesättning tillämpas.

Som tillsvidareanställd inom Karlshamns kommun får du tillgång till vår Personalklubb som erbjuder friskvårdsaktiviteter, föreläsningar, medlemsrabatter m.mEnligt ett politiskt beslut ska Karlshamns kommun be om ett utdrag ur polisens belastningsregister i samband med denna anställning inom Förvaltningen för omsorg och arbetsmarknad. Handläggningstiden för ett utdrag är cirka två veckor och du beställer det själv via polisens webbplats. Beställ gärna utdraget samtidigt som du skickar in din ansökan så att du har allting klart om du går vidare i rekryteringsprocessen. Har du redan ett utdrag får det inte vara äldre än ett år. Utdraget "kontrollera egna uppgifter" ska användas. Beställ ditt utdrag från belastningsregistret på polisens webbplats: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/För mer information kontakta

Enhetschef Hawazen Saghir, tel. 0454-817 19

Föreståndare Jennipher Ahlhage, tel 0454-56 34 71Fackliga företrädare

Kommunal, tel. 0454-811 91, 0454-811 95

Vision Christina Gustafsson 0454- 81189Sista ansökningsdag

2024-01-31 Visa mindre

Semestervikarier till Notavillan

Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang,... Visa mer
Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet.

Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang, trygghet, utveckling och professionalitet.

Notavillan Barn- och familjeenhet tar i första hand emot akuta placeringar, även om längre vistelser förekommer. Barn och ungdomar i åldern 0-18 år kommer till oss för omvårdnad, skydd, behandling eller utredning i avvaktan på annan åtgärd. Ibland kommer de ensamma, men oftast tillsammans med föräldrarna.
Förutom institutionsplacering kan Notavillan ge stöd och göra utredningar på hemmaplan.

Vi söker nu vikarier för sommarens semesterperioder: Period 1 v. 25-28 och Period 2 v. 29-32. Ange i ansökan vilka av perioderna du är intresserad av eller om du vill jobba båda perioderna.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som bemöter andra med respekt och värme. Du vill vara med och skapa en trygg och välfungerande miljö för utsatta barn och ungdomar. De vi möter kan på grund av tidigare erfarenheter och trauma ha ett utmanande beteende och ibland agera ut.

Som behandlare på Notavillan medverkar du i att ge barn och ungdomar omvårdnad, skydd och behandling. Du kommer också att medverka i utredningsarbetet. På Notavillan jobbar du med praktiskt och konkret klientarbete där du har samtal och gör aktiviteter tillsammans med de boende. I arbetet ingår också dokumentation såsom genomförandeplaner, journaler och månadsrapporter. Samtliga medarbetare tar ett gemensamt ansvar för alla uppgifter på institutionen såsom matlagning, städning och tvätt.

KVALIFIKATIONER
Ditt bemötande präglas av trygghet, respekt och värme och du vill vara med och utveckla våra verksamheter utifrån värdegrunden att hjälpa människor att växa.

Vi vill att du har eller håller på med någon form av relevant eftergymnasial utbildning. Du behöver ha erfarenhet från arbete inom liknande verksamhet. Arbetsuppgifterna ställer stora krav på förmåga till kontakt- och relationsskapande och samarbetsförmåga. Utifrån ungdomarnas behov kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet som empatisk förmåga, personlig mognad och god självkännedom.

Du måste ha B körkort (manuell växling) och godkänt utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

ÖVRIGT
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

Behandlare Notavillan vikariat

Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang,... Visa mer
Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet.

Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang, trygghet, utveckling och professionalitet.

Notavillan Barn- och familjeenhet tar emot barn i åldern 0-18 år med eller utan föräldrar akut, på utredning eller behandling. Förutom institutionsplacering kan Notavillan ge stöd och göra utredningar på hemmaplan. På Notavillan jobbar 16 behandlare, en köks- och måltidsansvarig, en verksamhetschef och en bitr. verksamhetschef.

Vi söker nu en vikarie för en studieledig medarbetare!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som bemöter andra med respekt och värme. Du vill vara med och skapa en trygg och välfungerande miljö för utsatta barn och ungdomar. De vi möter kan på grund av tidigare erfarenheter och trauma ha ett utmanande beteende och ibland agera ut.

Som behandlare på Notavillan medverkar du i att ge barn och ungdomar omvårdnad, skydd och behandling. Du kommer också att medverka i utredningsarbetet. På Notavillan jobbar du med praktiskt och konkret klientarbete där du har samtal och gör aktiviteter tillsammans med de boende. I arbetet ingår också dokumentation såsom genomförandeplaner, journaler och månadsrapporter. Samtliga medarbetare tar ett gemensamt ansvar för alla uppgifter på institutionen såsom matlagning, städning och tvätt.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du har någon form av relevant eftergymnasial utbildning inom beteendevetenskap eller socialt arbete. Du behöver ha erfarenhet av liknande arbete. Arbetsuppgifterna ställer stora krav på förmåga till kontakt- och relationsskapande och samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet som empatisk förmåga, personlig mognad och god självkännedom.

Du måste ha B körkort (manuell växling) och godkänt utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

ÖVRIGT
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

Extraarbete på Notavillan

Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang,... Visa mer
Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet.

Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang, trygghet, utveckling och professionalitet.

På Notavillan HVB kan barn i åldern 0-18 år, med eller utan sina föräldrar, placeras efter beslut från socialtjänsten. Placeringar är företrädesvis akuta och kortvariga alternativt är utredningsplaceringar, med eller utan aktiva behandlingsinsatser.
På Notavillan jobbar 16 behandlare, en mat- och måltidsansvarig, en verksamhetschef och en bitr. verksamhetschef.

Vi är i ständigt behov av personal som snabbt, eller mer planerat, kan hoppa in och jobba t ex då ordinarie personal är ledig eller på utbildning.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som bemöter andra med respekt och värme. Du vill vara med och skapa en trygg och välfungerande miljö för utsatta barn och ungdomar. Som behandlare på Notavillan medverkar du i att ge barn och ungdomar omvårdnad, skydd och behandling.

På Notavillan jobbar du med praktiskt och konkret klientarbete där du har samtal och gör aktiviteter tillsammans med de boende. I arbetet ingår också dokumentation såsom genomförandeplaner, journaler och månadsrapporter. Samtliga medarbetare tar ett gemensamt ansvar för alla uppgifter på institutionen såsom matlagning, städning och tvätt.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du har, eller studerar på, någon form av relevant eftergymnasial utbildning inom beteendevetenskap eller socialt arbete. Du behöver ha erfarenhet av arbete inom vård, skola eller omsorg. Arbetsuppgifterna ställer stora krav på förmåga till kontakt- och relationsskapande och samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet som empatisk förmåga, personlig mognad och god självkännedom.

Du måste ha B körkort (manuell växling) och godkänt utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

ÖVRIGT
Rekryteringen kommer att ske löpande. För mer information kontakta cheferna. Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

Behandlare Notavillan vikariat

Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang,... Visa mer
Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet.

Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang, trygghet, utveckling och professionalitet.

På Notavillan HVB kan barn i åldern 0-18 år, med eller utan sina föräldrar, placeras efter beslut från socialtjänsten. Placeringar är företrädesvis akuta och kortvariga alternativt är utredningsplaceringar, med eller utan aktiva behandlingsinsatser.
På Notavillan jobbar 18 behandlare, en verksamhetschef, en bitr. verksamhetschef och en utredare.

Vi söker nu en vikarie för en medarbetare som ska vara föräldraledig.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som bemöter andra med respekt och värme. Du vill vara med och skapa en trygg och välfungerande miljö för utsatta barn och ungdomar. De vi möter kan på grund av tidigare erfarenheter och trauma ha ett utmanande beteende och ibland agera ut.

Som behandlare på Notavillan medverkar du i att ge barn och ungdomar omvårdnad, skydd och behandling. Du kommer också att medverka i utredningsarbetet. På Notavillan jobbar du med praktiskt och konkret klientarbete där du har samtal och gör aktiviteter tillsammans med de boende. I arbetet ingår också dokumentation såsom genomförandeplaner, journaler och månadsrapporter. Samtliga medarbetare tar ett gemensamt ansvar för alla uppgifter på institutionen såsom matlagning, städning och tvätt.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du har någon form av relevant eftergymnasial utbildning inom beteendevetenskap eller socialt arbete. Du behöver ha erfarenhet av liknande arbete. Arbetsuppgifterna ställer stora krav på förmåga till kontakt- och relationsskapande och samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet som empatisk förmåga, personlig mognad och god självkännedom.

Du måste ha B körkort (manuell växling) och godkänt utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

ÖVRIGT
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

Behandlingsassistent till Mariegårdens stödboende

Vill du göra skillnad?  Nu söker vi dig som är en erfaren behandlingsassistent och som vill vara med och stärka vår verksamhet med din erfarenhet och kompetens. År 2019 öppnades Mariegårdens stödboende som riktar sig mot vuxna med missbruk- och beroendeproblematik. Stödboendet har totalt 7 platser och tar emot både män och kvinnor som vill göra en förändring i sina liv. Klienterna placeras frivilligt under en kortare tid, vanligtvis under 3-6 månade... Visa mer
Vill du göra skillnad? 

Nu söker vi dig som är en erfaren behandlingsassistent och som vill vara med och stärka vår verksamhet med din erfarenhet och kompetens.

År 2019 öppnades Mariegårdens stödboende som riktar sig mot vuxna med missbruk- och beroendeproblematik. Stödboendet har totalt 7 platser och tar emot både män och kvinnor som vill göra en förändring i sina liv. Klienterna placeras frivilligt under en kortare tid, vanligtvis under 3-6 månader, och ingår då i ett koncept med motiverande och coachande samtal, vardagliga sysslor så som mat, tvätt och städ samt en vardag med tydlighet och förutsägbarhet. Varje klient har sin egen genomförandeplan som utgångspunkt i hur tiden på stödboendet planeras och fördrivs. Stödboendet är drogfritt vilket innebär att klienterna inte är aktiva under sin placeringstid.I arbetet ingår det att vara en stöttepelare för klienterna, att aktivt kunna lyssna, dokumentera, samverka både internt och externt, samt att genomföra nykterhets- och drogtester på klienterna. Som behandlingsassistent är du behjälplig genom att motivera och stödja klienterna med de sysslor som förekommer i vardagens olika moment. Detta görs i enlighet med det beslut och den genomförandeplan som skapas tillsammans med klienten själv under placeringens första tid. Du som behandlingsassistent hjälper även klienten att sträva mot de de delmål och mål som krävs för att kunna bibehålla nykter- och drogfrihet även efter en avslutad placering.

Arbetet sker på schemalagd arbetstid som kan vara på dag- kväll- och nattetid, vardag och helgdag. Introduktion sker enligt överenskommelse.Nu vill vi berätta lite om Dig!

Du:

- är utbildad behandlingspedagog, socialpedagog, skötare eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig

- har tidigare erfarenhet av att arbeta med personer inom målgruppen och har en förståelse för beroendesjukdomen

- är flexibel och har god samarbetsförmåga, men kan även arbeta självständigt vid behov. Arbetet kräver att du har god förmåga att samtala med människor i behov av stöd och att du kan skapa förtroendefulla relationer

- har lätt för att ställa om efter olika situationers behov

- behärskar det svenska språket väl i tal och skrift


Mycket stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:

- Tillsvidareanställning samt behovsanställning (timanställning)

- Tillträde enligt överenskommelse.

- Individuell lönesättning tillämpas.

- Körkort B fordras för tjänsten.Enligt ett politiskt beslut ska Karlshamns kommun be om ett utdrag ur polisens belastningsregister i samband med denna anställning inom Förvaltningen för omsorg och arbetsmarknad. Handläggningstiden för ett utdrag är cirka två veckor och du beställer det själv via polisens webbplats. Beställ gärna utdraget samtidigt som du skickar in din ansökan så att du har allting klart om du går vidare i rekryteringsprocessen. Har du redan ett utdrag får det inte vara äldre än ett år. Utdraget "kontrollera egna uppgifter" ska användas. Beställ ditt utdrag från belastningsregistret på polisens webbplats: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/


Välkommen med din ansökan!

För mer information kontakta:

Enhetschef: Jenny Olgrim 0454-819 75

Samordnare: Lina Olsson 0454-814 80


Facklig företrädare för Vision, Christina Gustafsson, 0454-811 89

Sista ansökningsdag:

2023-09-17 Visa mindre

Behandlare Natt Notavillan

Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang,... Visa mer
Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet.

Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang, trygghet, utveckling och professionalitet.

Notavillan Barn- och familjeenhet tar emot barn i åldern 0-18 år med eller utan föräldrar akut, på utredning eller behandling. Förutom institutionsplacering kan Notavillan ge stöd och göra utredningar på hemmaplan. På Notavillan jobbar 18 behandlare, en verksamhetschef, en bitr. verksamhetschef och en utredare.

Vi förstärker nu bemanningen på natten och söker därför två behandlare nattetid.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som bemöter andra med respekt och värme. Du vill vara med och skapa en trygg och välfungerande miljö för utsatta barn och ungdomar.

Som behandlare på Notavillan medverkar du i att ge barn och ungdomar omvårdnad, skydd och behandling. I arbetet ingår också dokumentation såsom genomförandeplaner, journaler och månadsrapporter. Samtliga medarbetare tar ett gemensamt ansvar för alla uppgifter på institutionen.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du har någon form av relevant eftergymnasial utbildning inom beteendevetenskap eller socialt arbete. Du behöver ha erfarenhet av liknande arbete. Arbetsuppgifterna ställer stora krav på förmåga till kontakt- och relationsskapande och samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet som empatisk förmåga, personlig mognad och god självkännedom.

Du måste ha B körkort (manuell växling) och godkänt utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

ÖVRIGT
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

Semestervikarier

Vi söker: 1 personal ill Mobila Teamet arbetar med stödinsatser till personer med psykisk funktionsnedsättning 1 personal till Mariegården som  är ett kommunalt stödboende för vuxna med missbruksproblematik. Klienterna är placerade på Mariegården vanligtvis under 3-6 månader.   Arbetsuppgifter på Mobila Teamet: Du är ett socialt och pedagogiskt stöd för personer med psykiska funktionsnedsättningar. Du ska motivera till att skapa struktur i hemme... Visa mer
Vi söker:


1 personal ill Mobila Teamet arbetar med stödinsatser till personer med psykisk funktionsnedsättning


1 personal till Mariegården som  är ett kommunalt stödboende för vuxna med missbruksproblematik. Klienterna är placerade på Mariegården vanligtvis under 3-6 månader.


 


Arbetsuppgifter på Mobila Teamet:


Du är ett socialt och pedagogiskt stöd för personer med psykiska funktionsnedsättningar. Du ska motivera till att skapa struktur i hemmet och bidra till en fungerande vardag utifrån ett individuellt anpassat stöd som utgår från den enskildes önskemål och behov.


Vi arbetar med evidensbaserade metoder.


Du ska kunna arbeta med långsiktiga strategier men också hitta lösningar på akuta situationer,


samverka med resurspersoner inom verksamheten både internt och externt.


Schemat bygger på kombinerat dag, kväll och helgtjänstgöring.


 


Arbetsuppgifter på Mariegårdens stödboende:


Du ska kunna dokumentera, samverka, samt att genomföra urinprovstagningar på klienterna. Du hjälper till genom att motivera, stödja och hjälpa klienterna med de sysslor som förekommer i vardagens olika moment.


 Du är även behjälplig med vardagliga sysslor så som mat, tvätt och städ samt hjälper till att skapa en vardag med tydlighet och förutsägbarhet Personalen arbetar utifrån genomförandeplan som skapas efter klienternas individuella behov.   


 


Arbetet sker på schemalagd arbetstid som kan vara på dag- kväll- och nattetid, vardag och helgdag.


 


Kvalifikationer

Vi söker dig som har fyllt 18 år, är ansvarstagande och genuint intresserad av att arbeta inom ett serviceyrke. Du kommer vara en viktig resurs för andra människor och därför krävs det att du har intresse för och tycker om att arbeta med att ge omvårdnad och insatser till dem vi finns till för. Vi ser gärna att du har utbildning och/eller erfarenhet inom vård och omsorg eller pedagogik.


Arbetet kräver att du kan samarbeta med andra och uppträder med stor respekt mot dem du möter i alla olika situationer. Att arbeta med människor innebär att oförutsägbara situationer kan uppstå, du är en person som kan behålla ditt lugn och bemöta med ett lågaffektivt förhållningssätt när situationen så kräver.
All kommunikation och dokumentation sker på svenska och du har en god kommunikativ förmåga och är trygg i det svenska språket, i både tal och skrift.


 B körkort är ett krav


 


Enligt politiskt beslut ska Karlshamns kommun be om ett utdrag ur polisens belastningsregister i samband med anställning inom Förvaltningen för omsorg och arbetsmarknad. Har du redan ett utdrag får det inte vara äldre än ett år. Utdraget "kontrollera egna uppgifter" ska användas. Beställ ditt utdrag från belastningsregistret på polisens webbplats: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/


Sista ansökningsdag: 230415


 


För mer information kontakta: Enhetschef Jenny Olgrim 0454/81975


 


Kommunal: 0454/81191 Visa mindre

Extraarbete på Cura Individutveckling

Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs-och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang, t... Visa mer
Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs-och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang, trygghet, utveckling och professionalitet.

Våra större verksamheter är:
• Klaragymnasiet skola och internat för ungdomar med Aspergers syndrom/högfungerande autism
• Notavillan barn- och familjeenhet för barn 0 till 18 år.
• Sjöarp gruppbostad, boende och daglig verksamhet för personer med diagnos autism på olika utvecklingsnivåer.
• Villa Mjällby Ungdomsenhet, ett hem för vård och boende (HVB) för placering av ungdomar med psykosocial problematik

ARBETSUPPGIFTER
Våra verksamheter är i ständigt behov av personal som snabbt kan hoppa in och jobba t ex då ordinarie personal är ledig eller på utbildning.

Vi söker dig som har ett bemötande som präglas av respekt och värme. Du vill, som en del av Cura Individutveckling, vara med och skapa en trygg och välfungerande miljö för våra klienter, elever, ungdomar, barn och familjer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta med människor i t.ex. vård, skola eller omsorg. Du ska ha gått ut gymnasiet. Det är meriterande om du har färdig eller studerar på relevant eftergymnasial utbildning. Du har ett tryggt och lugnt förhållningssätt och en god förmåga att arbeta självständigt. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet.

Du måste ha B-körkort (manuell växling) och godkänt utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

ÖVRIGT
Rekryteringen kommer att ske löpande. För mer information kontakta respektive verksamhetschef.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

Semestervikarier till Notavillan

Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang,... Visa mer
Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet.

Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang, trygghet, utveckling och professionalitet.

Notavillan Barn- och familjeenhet tar i första hand emot akuta placeringar, även om längre vistelser förekommer. Barn och ungdomar i åldern 0-18 år kommer till oss för omvårdnad, skydd, behandling eller utredning i avvaktan på annan åtgärd. Ibland kommer de ensamma, men oftast tillsammans med föräldrarna.
Förutom institutionsplacering kan Notavillan ge stöd och göra utredningar på hemmaplan.

Vi söker nu semestervikarier hela sommaren men främst för perioden v29-32.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som bemöter andra med respekt och värme. Du vill vara med och skapa en trygg och välfungerande miljö för utsatta barn och ungdomar. De vi möter kan på grund av tidigare erfarenheter och trauma ha ett utmanande beteende och ibland agera ut.

Som behandlare på Notavillan medverkar du i att ge barn och ungdomar omvårdnad, skydd och behandling. Du kommer också att medverka i utredningsarbetet. På Notavillan jobbar du med praktiskt och konkret klientarbete där du har samtal och gör aktiviteter tillsammans med de boende. I arbetet ingår också dokumentation såsom genomförandeplaner, journaler och månadsrapporter. Samtliga medarbetare tar ett gemensamt ansvar för alla uppgifter på institutionen såsom matlagning, städning och tvätt.

KVALIFIKATIONER
Ditt bemötande präglas av trygghet, respekt och värme och du vill vara med och utveckla våra verksamheter utifrån värdegrunden att hjälpa människor att växa.

Vi vill att du har eller håller på med någon form av relevant eftergymnasial utbildning. Du behöver ha erfarenhet från arbete inom liknande verksamhet. Arbetsuppgifterna ställer stora krav på förmåga till kontakt- och relationsskapande och samarbetsförmåga. Utifrån ungdomarnas behov kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet som empatisk förmåga, personlig mognad och god självkännedom.

Du måste ha B körkort (manuell växling) och godkänt utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

ÖVRIGT
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

Semestervikarier till Notavillan

Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang,... Visa mer
Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet.

Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang, trygghet, utveckling och professionalitet.

Notavillan Barn- och familjeenhet tar i första hand emot akuta placeringar, även om längre vistelser förekommer. Barn och ungdomar i åldern 0-18 år kommer till oss för omvårdnad, skydd, behandling eller utredning i avvaktan på annan åtgärd. Ibland kommer de ensamma, men oftast tillsammans med föräldrarna.
Förutom institutionsplacering kan Notavillan ge stöd och göra utredningar på hemmaplan.

Vi söker nu vikarier för sommarens semesterperioder: Period 1 v25-28 och Period 2 v29-32. Ange i ansökan vilka av perioderna du är intresserad av eller om du önskar jobba båda perioderna.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som bemöter andra med respekt och värme. Du vill vara med och skapa en trygg och välfungerande miljö för utsatta barn och ungdomar. De vi möter kan på grund av tidigare erfarenheter och trauma ha ett utmanande beteende och ibland agera ut.

Som behandlare på Notavillan medverkar du i att ge barn och ungdomar omvårdnad, skydd och behandling. Du kommer också att medverka i utredningsarbetet. På Notavillan jobbar du med praktiskt och konkret klientarbete där du har samtal och gör aktiviteter tillsammans med de boende. I arbetet ingår också dokumentation såsom genomförandeplaner, journaler och månadsrapporter. Samtliga medarbetare tar ett gemensamt ansvar för alla uppgifter på institutionen såsom matlagning, städning och tvätt.

KVALIFIKATIONER
Ditt bemötande präglas av trygghet, respekt och värme och du vill vara med och utveckla våra verksamheter utifrån värdegrunden att hjälpa människor att växa.

Vi vill att du har eller håller på med någon form av relevant eftergymnasial utbildning. Du behöver ha erfarenhet från arbete inom liknande verksamhet. Arbetsuppgifterna ställer stora krav på förmåga till kontakt- och relationsskapande och samarbetsförmåga. Utifrån ungdomarnas behov kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet som empatisk förmåga, personlig mognad och god självkännedom.

Du måste ha B körkort (manuell växling) och godkänt utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

ÖVRIGT
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

Stödboendet Fyren söker semestervikarier

3-4 st Socialpedagoger/Behandlingsassistenter som semestervikarier samt timvikarier till verksamhet  för ungdomar 16-21 år. Stödboendet Fyren är ett kommunalt stödboende beläget i centrala Karlshamn. Fyren vänder sig till ungdomar som är mellan 16 år och 21 år med behov av stöd på vägen mot ett självständigt liv. Arbetsuppgifter Det övergripande målet med verksamheten är att erbjuda hjälp och stöd till ungdomarna i deras vardag samt att ge ungdomarna red... Visa mer
3-4 st Socialpedagoger/Behandlingsassistenter som semestervikarier samt timvikarier till verksamhet  för ungdomar 16-21 år.
Stödboendet Fyren är ett kommunalt stödboende beläget i centrala Karlshamn. Fyren vänder sig till ungdomar som är mellan 16 år och 21 år med behov av stöd på vägen mot ett självständigt liv.

Arbetsuppgifter
Det övergripande målet med verksamheten är att erbjuda hjälp och stöd till ungdomarna i deras vardag samt att ge ungdomarna redskap till självständighet. Detta görs utifrån individuellt uppsatta mål utifrån uppdrag enligt en upprättad genomförandeplan. Ungdomarna bor i egna stödboenden i form av lägenheter som är förlagda både gemensamt och på olika adresser inom kommunen. Du ska på ett professionellt sätt ge stöd och tillsyn och finnas till för ungdomarna i deras vardag genom te.x samtal och aktiviteter. Du kommer även att delta i den praktiska skötseln av boendet.


Kvalifikationer
Vi söker i första hand Dig som läser till eller är socialpedagog, behandlingsassistent eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete. Arbetet kräver en förmåga att organisera, strukturera samt dokumentera. Du bör ha en god samarbetsförmåga, flexibilitet och förmåga att kunna arbeta självständigt. Du är trygg i dig själv och kan skilja på roll och person. Kunskap och vana att använda dator som arbetsredskap är ett krav.
Arbetet ställer krav på kvalificerad kommunikativ förmåga, vilket bl.a. förutsätter goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Körkort erfordras.

Vid rekrytering kommer utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att begäras.

För mer information kontakta
Enhetschef Hawazen Saghir, tel. 0454-817 19
Föreståndare Jennipher Ahlhage, tel 0454-307498


Fackliga företrädare:
Kommunal, tel. 0454-811 91, 0454-811 95
Vision Christina Gustafsson 0454- 81189

Sista ansökningsdag:
210415


Rekrytering och introduktion av timvikarier sker löpande. Visa mindre

Boendeassistent

Arbetsbeskrivning Inom Öppenvårdens verksamhet arbetar idag tre boendeassistenter med att tillsammans stödja den enskilda i att få och behålla ett eget boende. Utifrån beslutade insatser arbetar vi med individer som har svårt att på egen hand tillförskaffa sig ett boende alternativt riskerar att bli av med sitt boende av olika anledningar. Bostad är en viktig del av grundläggande behov för individer, inte minst för de som precis påbörjat ett liv utan miss... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Inom Öppenvårdens verksamhet arbetar idag tre boendeassistenter med att tillsammans stödja den enskilda i att få och behålla ett eget boende. Utifrån beslutade insatser arbetar vi med individer som har svårt att på egen hand tillförskaffa sig ett boende alternativt riskerar att bli av med sitt boende av olika anledningar. Bostad är en viktig del av grundläggande behov för individer, inte minst för de som precis påbörjat ett liv utan missbruk och beroende där boende är viktigt för att bibehålla motivation i deras beslut om att göra en förändring.
Genom att skapa goda och trygga relationer arbetar vi för att på djupet kunna se varje enskild individ och synliggöra deras behov och resurser. Detta arbetat innefattar att arbeta stärkande och inspirerande för att på sikt öka individens egenmakt. Genom ett nära samarbete mellan kollegor och med andra interna och externa parter arbetar vi med individen i fokus för att nå så goda resultat som möjligt för den enskilde.  
Hos oss jobbar vi dels individuellt med att på egen hand planera och genomföra vårt arbete samt även tillsammans med kollegor för att utveckla och stärka oss som individer såväl som arbetsgrupp. Vi ser att det är viktigt att var och en i gruppen tar initiativ till utveckling samt möter utmaningar och nya förutsättningar med ett positivt förhållningssätt.


Kvalifikationer
Du har en utbildning som behandlingspedagog, socialpedagog, behandlingsassistent, undersköterska( gärna med psykiatriinriktning ) eller annan utbildning som är relevant inom området,  lägst på gymnasienivå.
För att lyckas i rollen ser vi det som avgörande att du sedan tidigare har flerårig erfarenhet av att arbeta med målgruppen genom en liknande roll eller genom socialt arbete gentemot samma målgrupp. Genom dina tidigare erfarenheter har du förmåga att självständigt planera, strukturera och genomföra arbete efter beslut från handläggare.
Då du i din roll som boendeassistent möter individer i olika livssituationer är det av vikt att du kan förhålla dig lugn och professionell även i pressade situationer. Genom nyfikenhet och intresse för målgruppen visar du förståelse för de som har svårt att anpassa sig efter gängsenormer och kan se till deras individuella behov. Du har ett gediget intresse för att arbeta med och göra skillnad för individer som saknar, eller riskerar att stå utan, bostad.
Du behärskar det svenska språket på ett mycket bra sätt, både i tal och skrift, då dokumentation och dialog är av stor betydelse.  Arbetsgivaren
Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning arbetar 1200 medarbetare varje dag för att göra skillnad. På verksamhetsområdet Individ och familjeomsorg vill vi tillsammans med våra medborgare öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få goda uppväxtvillkor samt att våra medborgare ska få tillgång till rätt stöd i rätt tid. Det är ett viktigt och roligt arbete, men även komplext. Vi på satsar på kommunens främjande och förebyggande arbete och är övertygade om att detta är vägen till framgång.
Som arbetsgivare arbetar vi aktivt med att skapa en god arbetsmiljö och en kultur som tillåter våra medarbetare att utvecklas, bland annat erbjuds en introduktionsplan och möjlighet till kompetensutveckling. Du får även tillgång till bland annat hälsopaus, personalklubb med många erbjudanden, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.


Övrigt
Vikariat på heltid till och med 2023-09-01 med möjlighet till förlängning och tillträde enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas.
Körkort B fordras för tjänsten.

För mer information kontakta
Enhetschef Jenny Olgrim 0454-81975
Fackliga företrädare för Vision nås via kommunens servicecenter, 0454-810 00  

Sista ansökningsdag
2022-12-18 Visa mindre

Ungdomsbehandlare med inriktning barn och familj

Karlshamns kommun, Individ och familjeomsorg Öppenvården Individ och familjeomsorgen i Karlshamns kommun består av Mottagnings och utredningsenheten, Placeringsenheten och Öppenvården. Inom Öppenvården arbetar fältsekreterare, ungdomsbehandlare och familjebehandlare i tätt samarbete med handläggare med målet att erbjuda kommunens invånare kvalitativa serviceinsatser, förebyggande insatser, råd och stöd samt ungdoms- och familjebehandling. Inom IFO jobbar v... Visa mer
Karlshamns kommun, Individ och familjeomsorg Öppenvården
Individ och familjeomsorgen i Karlshamns kommun består av Mottagnings och utredningsenheten, Placeringsenheten och Öppenvården. Inom Öppenvården arbetar fältsekreterare, ungdomsbehandlare och familjebehandlare i tätt samarbete med handläggare med målet att erbjuda kommunens invånare kvalitativa serviceinsatser, förebyggande insatser, råd och stöd samt ungdoms- och familjebehandling. Inom IFO jobbar vi aktivt med att utveckla våra öppenvårdsinsatser som skall verka förebyggande för att så långt som möjligt erbjuda hjälp och stöd för barn och familjer i deras hemmiljö.
Vårt Ungdomsteam utökas till 4 ungdomsbehandlare som ett led i samarbetet med SSPF (Skola, Socialtjänst, Polis och Fritids). För detta arbete söker vi dig som vill vara delaktig i att göra skillnad och arbeta för en förändring för ungdomar och deras familjer.

Arbetsbeskrivning
Arbetsuppgifterna består av både individuella stödinsatser, strukturerade behandlingssamtal samt genom både observationer och samtal i ungdomens hemmiljö. Du har ofta rollen som ”spindeln i nätet” kring ungdomen och samverkar med skola, polis och övriga aktörer i ungdomens nätverk. Du kommer även att vara ett av ansiktena utåt för Öppenvården och Ungdomsteamet vilket innebär att du ska kunna informera om verksamheten och utbilda samverkanspartners i frågor som rör ungdomar, missbruk och kriminalitet.
För att kunna nå ut till samtliga kommuninvånare som är i behov av stöd, kan arbetet ske både på dagtid och genom kvälls och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom/socialpedagog eller har annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av behandlingsarbete riktat mot ungdomar, missbruk och kriminalitet samt god kännedom och förståelse för socialtjänstens arbete, lagstiftning och barnavårdsutredningar. Du arbetar gärna hemma hos familjer och har god vana av att hålla i strukturerade behandlingssamtal likväl som att bedöma samt arbeta med anknytning och föräldraförmåga. Du skall även ha god vana av att strukturera ditt arbete, dokumentera, samarbeta och uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi ser helst att du har arbetat med Signs of Safety som arbetsmodell och att du har erfarenhet eller utbildning i behandlingsmetoder som t.ex. HAP/CPU, Återfallsprevention och Re-Pulse.  


Hos oss arbetar vi dels individuellt med att på egen hand planera och genomföra våra insatser samt även tillsammans med kollegor inom IFO. Vi har ett gott klimat som genomsyras av arbetsglädje, viljan att göra skillnad och att finnas för och stötta varandra vid behov. Humor och glädje är något som vi gärna bjuder på och uppskattar att du har. Du är som person stabil, trygg, ansvarsfull och vet skillnaden mellan roll och person.
Du tar initiativ till utveckling samt möter utmaningar och nya förutsättningar med ett positivt förhållningssätt. Du har förmågan att arbeta självständigt och i nära samverkan med andra samt har lätt för att ställa om efter olika situationers behov. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.


Vi strävar efter att spegla den mångfald som finns inom vår kommun och ser gärna att du som söker har bakgrund och egenskaper som gör att vi kan lyckas nå ännu fler av våra medborgare.


Körkort B är ett krav.

Välkommen med din ansökan!

För mer information kontakta:
Enhetschef Hawazen Saghir, tel 0454-817 19
Fackliga företrädare nås via kommunens servicecenter, 0454-810 00  

Sista ansökningsdag
221031 Visa mindre

Behandlare Notavillan vikariat

Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang,... Visa mer
Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet.

Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang, trygghet, utveckling och professionalitet.

Notavillan Barn- och familjeenhet tar i första hand emot akuta placeringar, även om längre vistelser förekommer. Barn och ungdomar i åldern 0-18 år kommer till oss för omvårdnad, skydd, behandling eller utredning i avvaktan på annan åtgärd. Ibland kommer de ensamma, men oftast tillsammans med föräldrarna.
Förutom institutionsplacering kan Notavillan ge stöd och göra utredningar på hemmaplan.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som bemöter andra med respekt och värme. Du vill vara med och skapa en trygg och välfungerande miljö för utsatta barn och ungdomar. De vi möter kan på grund av tidigare erfarenheter och trauma ha ett utmanande beteende och ibland agera ut.

Som behandlare på Notavillan medverkar du i att ge barn och ungdomar omvårdnad, skydd och behandling. Du kommer också att medverka i utredningsarbetet. På Notavillan jobbar du med praktiskt och konkret klientarbete där du har samtal och gör aktiviteter tillsammans med de boende. I arbetet ingår också dokumentation såsom genomförandeplaner, journaler och månadsrapporter. Samtliga medarbetare tar ett gemensamt ansvar för alla uppgifter på institutionen såsom matlagning, städning och tvätt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har minst två års eftergymnasial utbildning med inriktning beteendevetenskap, pedagogik eller socialt arbete. Du har erfarenhet av arbete med barn, gärna från arbete på HVB eller på institution.

Arbetet ställer stora krav på att du har ett tryggt och lugnt förhållningssätt och en god samarbetsförmåga.

Du måste ha B-körkort (manuell växellåda) och godkänt utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister. Visa mindre

Behandlare Notavillan

Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang,... Visa mer
Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet.

Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang, trygghet, utveckling och professionalitet.

Notavillan Barn- och familjeenhet tar i första hand emot akuta placeringar, även om längre vistelser förekommer. Barn och ungdomar i åldern 0-18 år kommer till oss för omvårdnad, skydd, behandling eller utredning i avvaktan på annan åtgärd. Ibland kommer de ensamma, men oftast tillsammans med föräldrarna.
Förutom institutionsplacering kan Notavillan ge stöd och göra utredningar på hemmaplan.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som bemöter andra med respekt och värme. Du vill vara med och skapa en trygg och välfungerande miljö för utsatta barn och ungdomar. De vi möter kan på grund av tidigare erfarenheter och trauma ha ett utmanande beteende och ibland agera ut.

Som behandlare på Notavillan medverkar du i att ge barn och ungdomar omvårdnad, skydd och behandling. Du kommer också att medverka i utredningsarbetet. På Notavillan jobbar du med praktiskt och konkret klientarbete där du har samtal och gör aktiviteter tillsammans med de boende. I arbetet ingår också dokumentation såsom genomförandeplaner, journaler och månadsrapporter. Samtliga medarbetare tar ett gemensamt ansvar för alla uppgifter på institutionen såsom matlagning, städning och tvätt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har minst två års eftergymnasial utbildning med inriktning beteendevetenskap, pedagogik eller socialt arbete. Du har erfarenhet av arbete med barn, gärna från arbete på HVB eller på institution.

Arbetet ställer stora krav på att du har ett tryggt och lugnt förhållningssätt och en god samarbetsförmåga.

Du måste ha B-körkort (manuell växellåda) och godkänt utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister. Visa mindre

Extraarbete på Cura Individutveckling

Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs-och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang, t... Visa mer
Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs-och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang, trygghet, utveckling och professionalitet.

Våra större verksamheter är:
• Klaragymnasiet skola och internat för ungdomar med Aspergers syndrom/högfungerande autism
• Notavillan barn- och familjeenhet för barn 0 till 18 år.
• Sjöarp gruppbostad, boende och daglig verksamhet för personer med diagnos autism på olika utvecklingsnivåer.
• Villa Mjällby Ungdomsenhet, ett hem för vård och boende (HVB) för placering av ungdomar med psykosocial problematik

ARBETSUPPGIFTER
Våra verksamheter är i ständigt behov av personal som snabbt kan hoppa in och jobba t ex då ordinarie personal är ledig eller på utbildning.

Vi söker dig som har ett bemötande som präglas av respekt och värme. Du vill, som en del av Cura Individutveckling, vara med och skapa en trygg och välfungerande miljö för våra klienter, elever, ungdomar, barn och familjer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta med människor i t.ex. vård, skola eller omsorg. Du ska ha gått ut gymnasiet. Det är meriterande om du har färdig eller studerar på relevant eftergymnasial utbildning. Du har ett tryggt och lugnt förhållningssätt och en god förmåga att arbeta självständigt. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet.

Du måste ha B-körkort (manuell växling) och godkänt utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

ÖVRIGT
Rekryteringen kommer att ske löpande. För mer information kontakta respektive verksamhetschef.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

Semestervikarier Notavillan

Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang,... Visa mer
Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet.

Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang, trygghet, utveckling och professionalitet.

Notavillan Barn- och familjeenhet tar i första hand emot akuta placeringar, även om längre vistelser förekommer. Barn och ungdomar i åldern 0-18 år kommer till oss för omvårdnad, skydd, behandling eller utredning i avvaktan på annan åtgärd. Ibland kommer de ensamma, men oftast tillsammans med föräldrarna. Förutom institutionsplacering kan Notavillan ge stöd och göra utredningar på hemmaplan.

Vi söker nu vikarier för sommarens semesterperioder: Period 1 v26-29 och Period 2 v30-33. Ange i ansökan vilka av perioderna du är intresserad av eller om du önskar jobba båda perioderna.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlare på Notavillan medverkar du i att ge barn och ungdomar omvårdnad, skydd och behandling. Du kommer också att medverka i utredningsarbetet. På Notavillan jobbar du med praktiskt och konkret klientarbete där du har samtal och gör aktiviteter tillsammans med de boende. I arbetet ingår också dokumentation såsom genomförandeplaner, journaler och månadsrapporter. Samtliga medarbetare tar ett gemensamt ansvar för alla uppgifter på institutionen såsom matlagning, städning och tvätt.

KVALIFIKATIONER
Ditt bemötande präglas av trygghet, respekt och värme och du vill vara med och utveckla våra verksamheter utifrån värdegrunden att hjälpa människor att växa.

Vi vill att du har eller håller på med någon form av relevant eftergymnasial utbildning. Du behöver ha erfarenhet från arbete inom liknande verksamhet. Arbetsuppgifterna ställer stora krav på förmåga till kontakt- och relationsskapande och samarbetsförmåga. Utifrån ungdomarnas behov kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet som empatisk förmåga, personlig mognad och god självkännedom.

Du måste ha B körkort (manuell växling) och godkänt utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

ÖVRIGT
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

Behandlare till Notavillan

Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang,... Visa mer
Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet.

Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang, trygghet, utveckling och professionalitet.

Notavillan Barn- och familjeenhet tar i första hand emot akuta placeringar, även om längre vistelser förekommer. Barn och ungdomar i åldern 0-18 år kommer till oss för omvårdnad, skydd, behandling eller utredning i avvaktan på annan åtgärd. Ibland kommer de ensamma, men oftast tillsammans med föräldrarna.
Förutom institutionsplacering kan Notavillan ge stöd och göra utredningar på hemmaplan.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som bemöter andra med respekt och värme. Du vill vara med och skapa en trygg och välfungerande miljö för utsatta barn och ungdomar. De vi möter kan på grund av tidigare erfarenheter och trauma ha ett utmanande beteende och ibland agera ut.

Som behandlare på Notavillan medverkar du i att ge barn och ungdomar omvårdnad, skydd och behandling. Du kommer också att medverka i utredningsarbetet. På Notavillan jobbar du med praktiskt och konkret klientarbete där du har samtal och gör aktiviteter tillsammans med de boende. I arbetet ingår också dokumentation såsom genomförandeplaner, journaler och månadsrapporter. Samtliga medarbetare tar ett gemensamt ansvar för alla uppgifter på institutionen såsom matlagning, städning och tvätt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har minst två års eftergymnasial utbildning med inriktning beteendevetenskap, pedagogik eller socialt arbete. Erfarenhet av arbete med socialt utsatta barn och familjer är ett krav. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av att arbeta på HVB eller på institution.

Arbetet ställer stora krav på att du har ett tryggt och lugnt förhållningssätt och en god samarbetsförmåga.

Du måste ha B-körkort (manuell växellåda) och godkänt utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

ÖVRIGT
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

3 st Socialpedagoger/Behandlingsassistenter som semestervikarier

till verksamhet Stödboendet Fyren för ungdomar 16-21 år. Stödboendet Fyren är ett kommunalt stödboende beläget i centrala Karlshamn med gångavstånd till centrum, mataffär och Väggaskolan. Fyren vänder sig till ungdomar som är mellan 16 år och 21 år. Arbetsuppgifter Det övergripande målet med verksamheten är att erbjuda hjälp och stöd till ungdomarna i deras vardag samt att ge ungdomarna redskap till ett självständigt liv. Detta görs utifrån individuellt u... Visa mer
till verksamhet Stödboendet Fyren för ungdomar 16-21 år.
Stödboendet Fyren är ett kommunalt stödboende beläget i centrala Karlshamn med gångavstånd till centrum, mataffär och Väggaskolan. Fyren vänder sig till ungdomar som är mellan 16 år och 21 år.
Arbetsuppgifter
Det övergripande målet med verksamheten är att erbjuda hjälp och stöd till ungdomarna i deras vardag samt att ge ungdomarna redskap till ett självständigt liv. Detta görs utifrån individuellt uppsatta mål enligt en upprättad genomförandeplan. Ungdomarna bor i egna stödboenden i form av lägenheter som är förlagda både gemensamt och på olika orter inom kommunen. Du ska på ett professionellt sätt ge stöd och tillsyn och finnas till för ungdomarna i deras vardag. Du kommer även att delta i den praktiska skötseln av boendet. Då boendet är bemannat dygnet runt sker arbete på dagtid, kvällar och helger.


Kvalifikationer
Vi söker i första hand Dig som är socialpedagog, behandlingsassistent eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du ska kunna hålla strukturerade och motiverande samtal och ha kunskap om psykosociala förändringsprocesser. Det är önskvärt att du har erfarenhet av liknande arbete. Arbetet kräver en förmåga att organisera och strukturera, ha god samarbetsförmåga, flexibilitet, självständighet, förmåga till helhetssyn samt stresstålighet. Den vi söker måste ha en förståelse och respekt för politiskt styrd verksamhet samt kunskap och vana att använda dator som arbetsredskap.
Arbetet ställer krav på kvalificerad kommunikativ förmåga, vilket bl.a. förutsätter goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.Övrigt
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Körkort erfordras.
För mer information kontakta
Enhetschef Hawazen Saghir, tel. 0454-817 19
Föreståndare Jennipher Ahlhage, tel 0454-307498

Fackliga företrädare:
Kommunal, tel. 0454-811 91, 0454-811 95
Vision Christina Gustafsson 0454- 81189
Sista ansökningsdag:
220420

Rekrytering och introduktion sker löpande. Visa mindre

Semestervikarier Notavillan

Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang,... Visa mer
Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet.

Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang, trygghet, utveckling och professionalitet.

Notavillan Barn- och familjeenhet tar i första hand emot akuta placeringar, även om längre vistelser förekommer. Barn och ungdomar i åldern 0-18 år kommer till oss för omvårdnad, skydd, behandling eller utredning i avvaktan på annan åtgärd. Ibland kommer de ensamma, men oftast tillsammans med föräldrarna. Förutom institutionsplacering kan Notavillan ge stöd och göra utredningar på hemmaplan.

Vi söker nu vikarier för sommarens semesterperioder: Period 1 v26-29 och Period 2 v30-33. Ange i ansökan vilka av perioderna du är intresserad av eller om du önskar jobba båda perioderna.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlare på Notavillan medverkar du i att ge barn och ungdomar omvårdnad, skydd och behandling. Du kommer också att medverka i utredningsarbetet. På Notavillan jobbar du med praktiskt och konkret klientarbete där du har samtal och gör aktiviteter tillsammans med de boende. I arbetet ingår också dokumentation såsom genomförandeplaner, journaler och månadsrapporter. Samtliga medarbetare tar ett gemensamt ansvar för alla uppgifter på institutionen såsom matlagning, städning och tvätt.

KVALIFIKATIONER
Ditt bemötande präglas av trygghet, respekt och värme och du vill vara med och utveckla våra verksamheter utifrån värdegrunden att hjälpa människor att växa.

Vi vill att du har eller håller på med någon form av relevant eftergymnasial utbildning. Du behöver ha erfarenhet från arbete inom liknande verksamhet. Arbetsuppgifterna ställer stora krav på förmåga till kontakt- och relationsskapande och samarbetsförmåga. Utifrån ungdomarnas behov kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet som empatisk förmåga, personlig mognad och god självkännedom.

Du måste ha B körkort (manuell växling) och godkänt utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

ÖVRIGT
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

Behandlare till Notavillan (natt)

Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang, ... Visa mer
Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet.
Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang, trygghet, utveckling och professionalitet.

Notavillan Barn- och familjeenhet tar emot barn och ungdomar i åldern 0-18 år med eller utan föräldrar. Behovet hos barnen kan innebära omvårdnad, skydd, behandling eller utredning. Det jobbar 14 behandlare på schema dag/kväll och fyra behandlare som arbetar ständig vaken natt. Det är två behandlare som arbetar tillsammans under natten.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som bemöter andra med respekt och värme. Du vill vara med och skapa en trygg och välfungerande miljö för utsatta barn och ungdomar. De vi möter kan på grund av tidigare erfarenheter och trauma ha ett utmanande beteende och ibland agera ut.

Som behandlare på Notavillan medverkar du i att ge barn och ungdomar omvårdnad, skydd och behandling. På Notavillan jobbar du med praktiskt och konkret klientarbete. Du kommer o att medverka i utredningsarbetet. I arbetet ingår också dokumentation t ex i journaler. Samtliga medarbetare tar ett gemensamt ansvar för alla uppgifter på institutionen såsom städning och tvätt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har minst två års eftergymnasial utbildning med inriktning beteendevetenskap, pedagogik eller socialt arbete. Erfarenhet av arbete med socialt utsatta barn och familjer är ett krav. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av att arbeta på HVB eller på institution.

Arbetet ställer stora krav på att du har ett tryggt och lugnt förhållningssätt och en god samarbetsförmåga.

Du måste ha B-körkort (manuell växellåda) och godkänt utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

ÖVRIGT
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

Behandlare, Vuxenenheten

Karlshamns kommun ligger längs kusten i mitten av Blekinge och är omgiven av såväl sjöar, naturområden som naturreservat. Karlshamn lockar varje år många besökare att koppla av och njuta av skärgården och andra uppskattade arrangemang runt om i Karlshamn. Kommunen består av drygt 32 000 invånare och har ca 3000 medarbetare, vilket gör Karlshamns kommun till en av Blekinges största arbetsgivare. Nu söker vi en ny medarbetare till vår öppenvårdsverksamhet!... Visa mer
Karlshamns kommun ligger längs kusten i mitten av Blekinge och är omgiven av såväl sjöar, naturområden som naturreservat. Karlshamn lockar varje år många besökare att koppla av och njuta av skärgården och andra uppskattade arrangemang runt om i Karlshamn. Kommunen består av drygt 32 000 invånare och har ca 3000 medarbetare, vilket gör Karlshamns kommun till en av Blekinges största arbetsgivare.

Nu söker vi en ny medarbetare till vår öppenvårdsverksamhet!

Arbetsbeskrivning
Som behandlare hos Karlshamns kommun kommer du att arbeta vid Vuxenenheten och med öppenvårdsinsatser riktade gentemot personer med missbruks- eller beroendeproblematik samt deras anhöriga. Du ska individanpassat, professionellt och med utgångspunkt i Socialstyrelsens Nationella riktlinjer erbjuda behandling med målsättning att stötta individerna till ett liv utan missbruk eller beroende.
Hos oss på Karlshamns kommun har du möjligheten att arbeta med ett stort antal kollegor för att bedriva och utveckla vårt behandlingsprogram.

Du som Behandlare
Din utbildning  är exempelvis  socionom, behandlingsassistent, alkohol och drogterapeut, socialpedagog/behandlingspedagog med inriktning missbruk/beroende.
Vi ser gärna att du även har tilläggsutbildning inom exempelvis MI, ÅP, CRA, HAP, MET eller annan rekommenderad behandlingsmetod i Socialstyrelsens Nationella riktlinjer.
Genom din erfarenhet av arbete inom missbruk- och/eller beroendevård har du verktyg för att självständigt organisera och bedriva behandling både individuellt och i grupp.
Du har ett gediget intresse för att arbeta med och göra skillnad för personer med missbruk eller beroende samt deras anhöriga. Ditt engagemang tillsammans med din utbildning och arbetserfarenhet gör att du har god kunskap kring målgruppen samt deras behov..
För uppdraget krävs flexibilitet och initiativförmåga samt självklart ett professionellt förhållningssätt och ett gott bemötande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Du behärskar det svenska språket på ett mycket bra sätt, både i tal och skrift, då dokumentation och dialog är av stor betydelse.

Körkort B fordras för tjänsten.     

Arbetsgivaren
Som nyanställd erbjuder vi dig en introduktion som stödjer dig i din yrkesroll och som ger dig goda förutsättningar att introduceras snabbt i dina arbetsuppgifter. Du får även tillgång till bland annat intern och extern handledning, hälsopaus, personalklubb, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling m.m. 
Med fokus på medborgaren och stort engagemang för det sociala arbetet kan du vara med och göra skillnad hos oss.

Tjänsten
Heltid, tillsvidare.  Start omgående enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas, ange gärna löneanspråk i ansökan.
Tillträde snarast.

Sista ansökningsdag2022.03.14


För mer information kontakta:
Enhetschef Agneta Fager: 0454-56 33 21
Samordnare Johannes Nilsson: 0454-814 63
Vision Christina Gustafsson: 0454-81189 Visa mindre

Behandlingsassistent med inriktning hemlöshet

Öppenvårdens Vuxenenhet i Karlshamn söker behandlingsassistent med inriktning hemlöshet för ett vikariat. Kan och vill du göra skillnad? Öppenvårdens Vuxenenhet tillhör Socialförvaltningenoch är således en politiskt styrd organisation. Vi jobbar utifrån socialtjänstlagen och på uppdrag av en handläggarverksamhet verkställer vi beslutade insatser. De insatser som blir aktuella för dig är riktade kring målgruppen ”människor i behov av stöd i boendefrågor”.... Visa mer
Öppenvårdens Vuxenenhet i Karlshamn söker behandlingsassistent med inriktning hemlöshet för ett vikariat.

Kan och vill du göra skillnad?

Öppenvårdens Vuxenenhet tillhör Socialförvaltningenoch är således en politiskt styrd organisation. Vi jobbar utifrån socialtjänstlagen och på uppdrag av en handläggarverksamhet verkställer vi beslutade insatser. De insatser som blir aktuella för dig är riktade kring målgruppen ”människor i behov av stöd i boendefrågor”. Öppenvården Vuxens verksamhet består av behandling, coachning, boendestöd och anhörigstöd.

Arbetet som behandlingsassistent med hemlöshetsfrågor innebär bland annat följande:
Vräkningsförebyggande arbete i klientens bostad.
Stöd till hemlösa personer att finna en bostad.
Dokumentationsskyldighet samt andra administrativa uppgifter.
Uthyrning av andrahandskontrakt med regelbundna hembesök.
Samverkan med såväl interna som externa aktörer.


Är du rätt person till vår verksamhet?

Vi söker dig som:
Har en utbildning som behandlingspedagog, socialpedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning som kan likställas med dessa.
Har ett stort engagemang för målgruppen ovan.
Är flexibel med god samarbetsförmåga och tycker om en viss självständighet i arbetet. Du behöver ha en god strukturell förmåga då arbetet innebär många kontaktytor med andra myndigheter.
Besitter en god förmåga till relationsskapande.
Har ett empatiskt och pedagogiskt förhållningssätt till människor i socialt utsatta situationer.
Har ett lösningsfokuserat arbetssätt
Du behärskar det svenska språket, både i tal och skrift, då dokumentation och dialog är av stor betydelse.


Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Körkort B är ett krav.
Visstidsanställning med tjänstegrad 100%.
Tillträde 2022-06-13 och t.o.m. 2023-02-28 med eventuell förlängning.
Ansök senast den 2022-04-04

För mer information kring tjänsten var vänlig kontakta:
Enhetschef Agneta Fager 0454-563321 eller
Samordnare Johannes Nilsson 0454-81463.
Kommunal 0454-81191
Vision 0454-81189Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Semestervikarier Notavillan

Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang,... Visa mer
Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet.

Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang, trygghet, utveckling och professionalitet.

Notavillan Barn- och familjeenhet tar i första hand emot akuta placeringar, även om längre vistelser förekommer. Barn och ungdomar i åldern 0-18 år kommer till oss för omvårdnad, skydd, behandling eller utredning i avvaktan på annan åtgärd. Ibland kommer de ensamma, men oftast tillsammans med föräldrarna. Förutom institutionsplacering kan Notavillan ge stöd och göra utredningar på hemmaplan.

Vi söker nu vikarier för sommarens semesterperioder: Period 1 v26-29 och Period 2 v30-33. Ange i ansökan vilka av perioderna du är intresserad av eller om du önskar jobba båda perioderna.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlare på Notavillan medverkar du i att ge barn och ungdomar omvårdnad, skydd och behandling. Du kommer också att medverka i utredningsarbetet. På Notavillan jobbar du med praktiskt och konkret klientarbete där du har samtal och gör aktiviteter tillsammans med de boende. I arbetet ingår också dokumentation såsom genomförandeplaner, journaler och månadsrapporter. Samtliga medarbetare tar ett gemensamt ansvar för alla uppgifter på institutionen såsom matlagning, städning och tvätt.

KVALIFIKATIONER
Ditt bemötande präglas av trygghet, respekt och värme och du vill vara med och utveckla våra verksamheter utifrån värdegrunden att hjälpa människor att växa.

Vi vill att du har eller håller på med någon form av relevant eftergymnasial utbildning. Du behöver ha erfarenhet från arbete inom liknande verksamhet. Arbetsuppgifterna ställer stora krav på förmåga till kontakt- och relationsskapande och samarbetsförmåga. Utifrån ungdomarnas behov kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet som empatisk förmåga, personlig mognad och god självkännedom.

Du måste ha B körkort (manuell växling) och godkänt utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

ÖVRIGT
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

Skötare, tillsvidare

100% Vill du vara med och göra skillnad i vardagen för våra brukare? Just nu söker vi dig som vill arbeta på Mariegårdens särskilda boende i Svängsta. Karlshamns kommun bedriver idag 2 boenden med inriktning psykiatri i enlighet med SoL (Socialtjänstlagen). Boendena är belägna i Asarum och Svängsta och drivs med fokus på brukarna, med målsättningen att erbjuda trygghet, delaktighet, nöjdhet och kvalité. Arbetsuppgifter: Du är ett socialt och pedagogisk... Visa mer
100%

Vill du vara med och göra skillnad i vardagen för våra brukare? Just nu söker vi dig som vill arbeta på Mariegårdens särskilda boende i Svängsta.

Karlshamns kommun bedriver idag 2 boenden med inriktning psykiatri i enlighet med SoL (Socialtjänstlagen). Boendena är belägna i Asarum och Svängsta och drivs med fokus på brukarna, med målsättningen att erbjuda trygghet, delaktighet, nöjdhet och kvalité.

Arbetsuppgifter:
Du är ett socialt och pedagogiskt stöd för personer med psykiska funktionsnedsättningar. Du ska motivera till att skapa struktur i hemmet och bidra till en fungerande vardag utifrån ett individuellt anpassat stöd som utgår från den enskildes önskemål och behov.
Vi arbetar med evidensbaserade metoder.
Du ska kunna arbeta med långsiktiga strategier men också hitta lösningar på akuta situationer,
samverka med resurspersoner inom verksamheten både internt och externt.
Schemat bygger på kombinerat dag, kväll, natt och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer:
Du är utbildad socialpedagog, behandlingsassistent eller har annan likvärdig utbildning.
Har tidigare erfarenhet av och intresse för att arbeta med personer inom målgruppen.
Som person är Du flexibel med god samarbetsförmåga, men kan även arbeta självständigt.
Mycket stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Inom ramen för uppdraget finns krav på dokumentationsskyldighet ochvana att använda systemet ProCapita.
Arbetet kräver goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Upplysningar:
Förfrågningar kring tjänsten görs till enhetschef tel. 0454-81975

Fackliga företrädare:
Kommunal, tel. 0454-811 91,0454-811 95

Övrigt:
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Körkort erfordras.
Sista ansökningsdag
220116 Visa mindre

Behandlare till Notavillan

Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang,... Visa mer
Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet.

Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang, trygghet, utveckling och professionalitet.

Notavillan Barn- och familjeenhet tar i första hand emot akuta placeringar, även om längre vistelser förekommer. Barn och ungdomar i åldern 0-18 år kommer till oss för omvårdnad, skydd, behandling eller utredning i avvaktan på annan åtgärd. Ibland kommer de ensamma, men oftast tillsammans med föräldrarna.
Förutom institutionsplacering kan Notavillan ge stöd och göra utredningar på hemmaplan.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som bemöter andra med respekt och värme. Du vill vara med och skapa en trygg och välfungerande miljö för utsatta barn och ungdomar. De vi möter kan på grund av tidigare erfarenheter och trauma ha ett utmanande beteende och ibland agera ut.

Som behandlare på Notavillan medverkar du i att ge barn och ungdomar omvårdnad, skydd och behandling. Du kommer också att medverka i utredningsarbetet. På Notavillan jobbar du med praktiskt och konkret klientarbete där du har samtal och gör aktiviteter tillsammans med de boende. I arbetet ingår också dokumentation såsom genomförandeplaner, journaler och månadsrapporter. Samtliga medarbetare tar ett gemensamt ansvar för alla uppgifter på institutionen såsom matlagning, städning och tvätt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har minst två års eftergymnasial utbildning med inriktning beteendevetenskap, pedagogik eller socialt arbete. Erfarenhet av arbete med socialt utsatta barn och familjer är ett krav. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av att arbeta på HVB eller på institution.

Arbetet ställer stora krav på att du har ett tryggt och lugnt förhållningssätt och en god samarbetsförmåga.

Du måste ha B-körkort (manuell växellåda) och godkänt utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

ÖVRIGT
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

Vi söker Behandlingsassistent till Barn- & Ungdomspsykiatrin i Karlshamn

Om arbetsplatsen Gör skillnad. Varje dag. Är du intresserad av ett stimulerande och meningsfyllt arbete med barn/ungdomar och deras familjer? Vill du ingå i en arbetsgrupp som är glada, hjälpsamma och positiva? Varmt välkommen med din ansökan till familjegruppen, mellanvårdens behandlingsteam inom barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). I familjegruppen arbetar totalt fem behandlare med lång erfarenhet inom området och som nu söker en ny kollega främst til... Visa mer
Om arbetsplatsen
Gör skillnad.

Varje dag.

Är du intresserad av ett stimulerande och meningsfyllt arbete med barn/ungdomar och deras familjer? Vill du ingå i en arbetsgrupp som är glada, hjälpsamma och positiva?

Varmt välkommen med din ansökan till familjegruppen, mellanvårdens behandlingsteam inom barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). I familjegruppen arbetar totalt fem behandlare med lång erfarenhet inom området och som nu söker en ny kollega främst till teamet som arbetar med barn och ungdomar med ett stört ätbeteende.

Inom barn- och ungdomspsykiatrins verksamhetsområde i Karlshamn finns det en öppenvårdsmottagning, MBHV- mödrabarnhälsovård-psykologer, mellanvård samt spädbarnsverksamhet (Lilla BUP) 0–6 år. Målgruppen är barn och ungdomar upp till 18 år. Vi arbetar tvärprofessionellt, med patientens och familjens behov i fokus. Vår verksamhet utmärks av en bred kompetens, med ett nära samarbete både internt och externt. Hos oss möter vi olika barnpsykiatriska tillstånd på specialistnivå.

Vi erbjuder introduktionsutbildning och regelbunden utvecklingstid. Det finns också möjlighet till kompetensutveckling inom verksamhetens uppdrag.

Vi är måna om att nya medarbetare ska trivas och känna sig välkomna och trygga i sin vardag, varför man tilldelas en mentor. Verksamheten har introduktionsutbildning för nyanställda inom regionen

Om jobbet
Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara inriktade till målgruppen med en ätproblematik. Du kommer ingå i ett team som består av två behandlare från familjegruppen och från öppenvård/mottagningen: läkare, kurator och sjuksköterska/ familjeterapeut.

Fokus ligger på familjebehandling med ät-stöd/ träning i familjegruppens lokaler men även arbete i patientens hem kan förekomma. I arbetet ingår att löpande dokumentera och journalföra. Utöver arbetet i teamet och den specifika målgruppen kommer du också att arbeta med barn-och ungdomar och deras familjer som har behov av annan behandling tex. relation/samspelsbehandling, gruppbehandling med olika inriktningar.

Att arbeta med familjer som ibland befinner sig i kris förutsätter ett terapeutiskt förhållningssätt och god samarbetsförmåga. Vi har ett familjeterapeutiskt förhållningssätt med fokus på relation/ samspel mellan barn/ ungdom och deras omsorgspersoner. Vi stödjer, stabilisera och behandlar. Inom ramen för kompetensområdet genomför vi bedömningar och observationer. Det innefattar även individuella samtal så väl som familjesamtal. Utöver det deltar du i remisskonferenser och behandlingskonferenser samt regelbunden handledning tillsammans med hela teamet. Samverkan både internt och externt utifrån familjens behov.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har adekvat utbildning inom området så som skötare, socialpedagog, sjuksköterska, socionom eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Det krävs goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift.

Grundläggande psykoterapiutbildning, Steg- 1 samt erfarenhet av arbete inom barnpsykiatri/psykiatri och/eller familjearbete med ett psykosocialt perspektiv är meriterande.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du är en behandlingsinriktad person som har familjen i fokus. Därtill har du ett genuint intresse för psykiatri och med intresse för arbete med patienter som har en ätstöringsproblematik.

Vi önskar att du har en god samarbetsförmåga. Att du är flexibel i ditt arbetssätt, ansvarsfull och mogen person med god kommunikativ förmåga, som fungerar väl i både självständigt och teamövergripande arbete.

Då vi är måna om att hitta rätt person för uppdraget kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet.

Information
Inför eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

Den här tjänsten kräver att du har Körkort B.

Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Då urval, intervjuer och tillsättning sker löpande ber vi dig komma in med din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

Om Region Blekinge

Varje dag skapar vi livskvalitet för Blekinges invånare och växtkraft för länet. Vi leder utvecklingen för ett attraktivt Blekinge och vi arbetar för att bidra till att göra Blekinge till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. För oss är det viktigt att vårt miljö- och hållbarhetsarbete bidrar till en långsiktigt hållbar samhällsutveckling. Våra ansvarsområden är hälso- och sjukvård, tandvård, folkhälsa, regional tillväxt, infrastruktur, kollektivtrafik, kultur och bildning. För att livet är viktigt.


Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.


https://regionblekinge.se/ Visa mindre

Behandlingsassistent till Mariegårdens stödboende

tillsvidare Vill du göra skillnad?  2019 öppnades Mariegårdens stödboende som riktar sig mot vuxna med missbruk. Mariegården har totalt 7 platser, både män och kvinnor. Klienten bor där under en kortare tid 3-6 månader, och ingår då i ett koncept med behandlingssamtal, sysselsättning, vardagliga sysslor så som mat, tvätt och städ samt en vardag med tydlighet och förutsägbarhet.  I arbetet ingår det att dokumentera, samverka, samt att genomföra urinpro... Visa mer
tillsvidare

Vill du göra skillnad? 

2019 öppnades Mariegårdens stödboende som riktar sig mot vuxna med missbruk.
Mariegården har totalt 7 platser, både män och kvinnor. Klienten bor där under en kortare tid 3-6 månader, och ingår då i ett koncept med behandlingssamtal, sysselsättning, vardagliga sysslor så som mat, tvätt och städ samt en vardag med tydlighet och förutsägbarhet. 

I arbetet ingår det att dokumentera, samverka, samt att genomföra urinprovstagningar på klienterna.
Personalen hjälper till genom att motivera, stödja och hjälpa klienterna med de sysslor som förekommer i vardagens olika moment .Personal arbetar utifrån genomförandeplan som skapas efter klienternas individuella behov.

Arbetet sker på schemalagd arbetstid som kan vara på dag- kväll- och nattetid, vardag och helgdag. Introduktion sker enligt överenskommelse.

Nu vill vi berätta lite om Dig!
Du:
är utbildad behandlingspedagog, socialpedagog, skötare eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig.
Du har tidigare erfarenhet av och/eller intresse för att arbeta med personer inom målgruppen.
är flexibel och har god samarbetsförmåga, men kan även arbeta självständigt vid behov. Arbetet kräver att du har god förmåga att samtala med människor i behov av stöd och att du kan skapa förtroendefulla relationer.

Mycket stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Välkommen med din ansökan!

För mer information kontakta enhetschef;
Agneta Fager 0454-563321
Kommunal 0454-81191

Sista ansökningsdag 210922
.
Övrigt:
Körkort B är ett krav. Visa mindre

Behandlingsassistent till Mariegårdens stödboende

Tillsvidare 100% Vill du göra skillnad?  2019 öppnades Mariegårdens stödboende som riktar sig mot vuxna med missbruk. Mariegården har totalt 7 platser, både män och kvinnor. Klienten bor där under en kortare tid 3-6 månader, och ingår då i ett koncept med stödjande samtal, sysselsättning, vardagliga sysslor så som mat, tvätt och städ samt en vardag med tydlighet och förutsägbarhet.  I arbetet ingår det att dokumentera, samverka, samt att genomföra urinpr... Visa mer
Tillsvidare 100%
Vill du göra skillnad? 

2019 öppnades Mariegårdens stödboende som riktar sig mot vuxna med missbruk.
Mariegården har totalt 7 platser, både män och kvinnor. Klienten bor där under en kortare tid 3-6 månader, och ingår då i ett koncept med stödjande samtal, sysselsättning, vardagliga sysslor så som mat, tvätt och städ samt en vardag med tydlighet och förutsägbarhet. 

I arbetet ingår det att dokumentera, samverka, samt att genomföra urinprovstagningar på klienterna. Som personal på Mariegårdens stödboende hjälper du till genom att motivera, stödja och hjälpa klienterna med de sysslor som förekommer i vardagens olika moment. Personalen arbetar utifrån genomförandeplan som skapas efter klienternas individuella behov.

Arbetet sker på schemalagd arbetstid som kan vara på dag- kväll- och nattetid, vardag och helgdag. Introduktion sker enligt överenskommelse.

Nu vill vi berätta lite om Dig!
Du:
är utbildad behandlingspedagog, socialpedagog, skötare eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig.

har tidigare erfarenhet av att arbeta med missbruksproblematik.

är flexibel och har god samarbetsförmåga, men kan även arbeta självständigt vid behov. Arbetet kräver att du har god förmåga att samtala med människor i behov av stöd och att du kan skapa förtroendefulla relationer.

Mycket stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Välkommen med din ansökan!

För mer information kontakta enhetschef; Agneta Fager 0454-563321
Kommunal 0454-81191

Sista ansökningsdag
211223

Övrigt:
Körkort B är ett krav. Visa mindre

Engagerad och mångsidig socialpedagog till Thoren Framtid

Välkommen till ThorenGruppen som är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag där vi driver gymnasieskolor, för- och grundskolor samt vuxenutbildningar från Malmö i söder till Kiruna i norr. Thoren Framtid ingår i ThorenGruppen med våra fem förskolor och femton grundskolor. Som medarbetare hos oss får du en unik chans att forma och utveckla ditt område och verksamheten. Tillsammans skapar vi Sveriges bästa skolor! Thoren Framtid i Karlshamn är en ... Visa mer
Välkommen till ThorenGruppen som är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag där vi driver gymnasieskolor, för- och grundskolor samt vuxenutbildningar från Malmö i söder till Kiruna i norr. Thoren Framtid ingår i ThorenGruppen med våra fem förskolor och femton grundskolor. Som medarbetare hos oss får du en unik chans att forma och utveckla ditt område och verksamheten. Tillsammans skapar vi Sveriges bästa skolor!Thoren Framtid i Karlshamn är en personlig högstadieskola med 230 elever läsåret 2021-2022.

Skolan har nya fina lokaler och ligger i en vacker miljö på Strömmaområdet med närhet till Kreativum.

Vi söker en engagerad, självständig och lagspelande socialpedagog på 75%. Tjänsten är mångsidig, spänner över en mängd arbetsuppgifter och har varierande arbetstider som fördelas måndag-fredag.

Arbetsuppgifter
Som socialpedagog har du ett nära samarbete med arbetslag och elevhälsan på skolan. Du arbetar förebyggande och främjande tillsammans med skolans personal och tar ansvar för skolans trygghetsarbete. Du uppmuntrar alla elever till god kamratskap i skolans miljöer och arbetar för att alla elever ska må bra. Du finns mestadels för eleverna på rasterna, men även som stöd under lektionerna. Du sköter vid behov kontakt mellan skolan och hemmet för att på så sätt avlasta undervisande lärare. I tjänsten ingår även arbete med elever som är i behov av särskilt stöd.

Du kommer att arbeta med härliga kollegor på Thoren Framtid i Karlshamn, men också bli en del av ThorenGruppen med ytterligare ett stort gäng inspirerade och grymma kollegor runt om i hela Sverige.

Kvalifikationer
Vi ser helst att du är utbildad socialpedagog eller har erfarenheter av arbete som socialpedagog, men framför allt har du en brinnande passion för arbetet med ungdomar. Du ska vara trygg i dig själv, flexibel och ha lätt för att samarbeta. Initiativförmåga, relationsskapande, målmedvetenhet och beslutsamhet är viktiga egenskaper för att arbeta hos oss. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Blir du inspirerad av vad du läser och svarar du upp på våra förväntningar så är du varmt välkommen med din ansökan. Vi kommer läsa ansökningar efterhand och genomföra intervjuer fortlöpande. 

Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut fattas.

 

För ytterligare information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta:

Rektor
Bettina Gyllström
[email protected]
Telefon: 0708- 700 959

 

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.

Om företaget

ThorenGruppen är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag som grundades 1999, vi har drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. Vi driver skolor från Malmö till Kiruna och vi har verksamheter på drygt 60 orter. Våra ledord MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta! Visa mindre

Extraarbete på Cura Individutveckling

Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs-och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang, t... Visa mer
Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs-och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Vår värdegrund baseras på värdeorden bemötande, engagemang, trygghet, utveckling och professionalitet.

Våra större verksamheter är:
• Klaragymnasiet skola och internat för ungdomar med Aspergers syndrom/högfungerande autism
• Notavillan barn- och familjeenhet för barn 0 till 18 år.
• Sjöarp gruppbostad, boende och daglig verksamhet för personer med diagnos autism på olika utvecklingsnivåer.
• Villa Mjällby Ungdomsenhet, ett hem för vård och boende (HVB) för placering av ungdomar med psykosocial problematik

Du kan läsa mer om Curas verksamheter på vår webbplats www.curaindivid.se

ARBETSUPPGIFTER
Våra verksamheter är i ständigt behov av personal som snabbt kan hoppa in och jobba t ex då ordinarie personal är ledig eller på utbildning.

Vi söker dig som har ett bemötande som präglas av respekt och värme. Du vill, som en del av Cura Individutveckling, vara med och skapa en trygg och välfungerande miljö för våra klienter, elever, ungdomar, barn och familjer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta med människor i t.ex. vård, skola eller omsorg. Du ska ha gått ut gymnasiet. Det är meriterande om du har färdig eller studerar på relevant eftergymnasial utbildning. Du har ett tryggt och lugnt förhållningssätt och en god förmåga att arbeta självständigt. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Rekryteringen kommer att ske löpande. För mer information kontakta respektive verksamhetschef.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

Familjebehandlare med inriktning barn och familj

Till Öppenvården BoF Barn och familj i Karlshamns kommun består av Mottagnings och utredningsenheten, Placeringsenheten och Öppenvården. Inom Öppenvården arbetar Fältsekreterare, Ungdomsbehandlare och Familjebehandlare i tätt samarbete med handläggare med målet att erbjuda kommunens invånare kvalitativa serviceinsatser, förebyggande insatser, råd och stöd samt ungdoms- och familjebehandling. Arbetsbeskrivning Inom Barn och familj jobbar vi aktivt med att... Visa mer
Till Öppenvården BoF

Barn och familj i Karlshamns kommun består av Mottagnings och utredningsenheten, Placeringsenheten och Öppenvården. Inom Öppenvården arbetar Fältsekreterare, Ungdomsbehandlare och Familjebehandlare i tätt samarbete med handläggare med målet att erbjuda kommunens invånare kvalitativa serviceinsatser, förebyggande insatser, råd och stöd samt ungdoms- och familjebehandling.
Arbetsbeskrivning
Inom Barn och familj jobbar vi aktivt med att skapa och utveckla öppenvårdsinsatser som skall verka förebyggande för att så långt som möjligt erbjuda hjälp och stöd för barn och familjer i deras hemmiljö. För detta arbete söker Barn och familj Öppenvården dig som vill vara delaktig i att göra skillnad och arbeta för en förändring kring barn och familj. Arbetsuppgifterna består av både individuella stödinsatser samt samordnat strukturerat behandlingsarbete ”hemma hos” genom både observationer och samtal.
För att kunna nå ut till samtliga kommuninvånare som är i behov av stöd, sker arbetet både på dagtid och genom kvälls och helgtjänstgöring
Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom/socialpedagog/behandlingspedagog eller har annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete med barn, unga och familj samt förståelse för socialtjänstens arbete, lagstiftning och barnavårdsutredningar. Du jobbar gärna hemma hos familjer och har god vana av att observera, bedöma samt arbeta med anknytning och föräldraförmåga. Du skall även ha god vana av att strukturera ditt arbete, dokumentera och uttrycka dig väl i tal och skrift.

Körkort B är ett krav.

Har du utbildning och erfarenhet inom, föräldrautbildning riktad mot barn och ungdomar, föräldrautbildning riktad mot kognitivt svaga föräldrar, nätverksarbete som Signs of Safety eller annan utbildning inom familjebehandling, ses detta som meriterande.
Hos oss jobbar vi dels individuellt med att på egen hand planera och genomföra vårt arbete samt även tillsammans med kollegor inom barn och familj. Vi har ett gott klimat som genomsyras av arbetsglädje, viljan att göra skillnad och att finnas för och stötta varandra vid behov. Humor och glädje är något som vi gärna bjuder på och uppskattar att du har. Du är som person stabil, trygg och ansvarsfull. Du tar initiativ till utveckling samt möter utmaningar och nya förutsättningar med ett positivt förhållningssätt. Du har förmågan att arbeta självständigt och i nära samverkan med andra samt har lätt för att ställa om efter olika situationers behov. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

För mer information kontakta:
Enhetschef Hawazen Saghir, tel 0454-817 19

Sista ansökningsdag
210430 Visa mindre

Familjebehandlare med inriktning barn och familj

Till Öppenvården BoF Barn och familj i Karlshamns kommun består av Mottagnings och utredningsenheten, Placeringsenheten och Öppenvården. Inom Öppenvården arbetar Fältsekreterare, Ungdomsbehandlare och Familjebehandlare i tätt samarbete med handläggare med målet att erbjuda kommunens invånare kvalitativa serviceinsatser, förebyggande insatser, råd och stöd samt ungdoms- och familjebehandling. Arbetsbeskrivning Inom Barn och familj jobbar vi aktivt med att ... Visa mer
Till Öppenvården BoF

Barn och familj i Karlshamns kommun består av Mottagnings och utredningsenheten, Placeringsenheten och Öppenvården. Inom Öppenvården arbetar Fältsekreterare, Ungdomsbehandlare och Familjebehandlare i tätt samarbete med handläggare med målet att erbjuda kommunens invånare kvalitativa serviceinsatser, förebyggande insatser, råd och stöd samt ungdoms- och familjebehandling. Arbetsbeskrivning
Inom Barn och familj jobbar vi aktivt med att skapa och utveckla öppenvårdsinsatser som skall verka förebyggande för att så långt som möjligt erbjuda hjälp och stöd för barn och familjer i deras hemmiljö. För detta arbete söker Barn och familj Öppenvården dig som vill vara delaktig i att göra skillnad och arbeta för en förändring kring barn och familj. Arbetsuppgifterna består av både individuella stödinsatser samt samordnat strukturerat behandlingsarbete ”hemma hos” genom både observationer och samtal.
För att kunna nå ut till samtliga kommuninvånare som är i behov av stöd, sker arbetet både på dagtid och genom kvälls och helgtjänstgöring Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom/socialpedagog/behandlingspedagog eller har annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete med barn, unga och familj samt förståelse för socialtjänstens arbete, lagstiftning och barnavårdsutredningar. Du jobbar gärna hemma hos familjer och har god vana av att observera, bedöma samt arbeta med anknytning och föräldraförmåga. Du skall även ha god vana av att strukturera ditt arbete, dokumentera och uttrycka dig väl i tal och skrift.
Körkort B är ett krav.
Har du utbildning och erfarenhet inom, föräldrautbildning riktad mot barn och ungdomar, föräldrautbildning riktad mot kognitivt svaga föräldrar, nätverksarbete som Signs of Safety eller annan utbildning inom familjebehandling, ses detta som meriterande.
Hos oss jobbar vi dels individuellt med att på egen hand planera och genomföra vårt arbete samt även tillsammans med kollegor inom barn och familj. Vi har ett gott klimat som genomsyras av arbetsglädje, viljan att göra skillnad och att finnas för och stötta varandra vid behov. Humor och glädje är något som vi gärna bjuder på och uppskattar att du har. Du är som person stabil, trygg och ansvarsfull. Du tar initiativ till utveckling samt möter utmaningar och nya förutsättningar med ett positivt förhållningssätt. Du har förmågan att arbeta självständigt och i nära samverkan med andra samt har lätt för att ställa om efter olika situationers behov. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

För mer information kontakta:
Enhetschef Hawazen Saghir, tel 0454-817 19

Sista ansökningsdag
210430 Visa mindre

Extraarbete på Cura Individutveckling

Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs-och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Våra större verksamheter är: • Klaragymnasiet skola och int... Visa mer
Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs-och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet.

Våra större verksamheter är:
• Klaragymnasiet skola och internat för ungdomar med Aspergers syndrom/högfungerande autism
• Notavillan barn- och familjeenhet för barn 0 till 18 år.
• Sjöarp gruppbostad, boende och daglig verksamhet för personer med diagnos autism på olika utvecklingsnivåer.
• Villa Mjällby, behandlingsenhet för ungdomar

Du kan läsa mer om Curas verksamheter på vår webbplats www.curaindivid.se

ARBETSUPPGIFTER
Våra verksamheter är i ständigt behov av personal som snabbt kan hoppa in och jobba t ex då ordinarie personal är ledig eller på utbildning.

Vi söker dig som har ett bemötande som präglas av respekt och värme. Du vill, som en del av Cura Individutveckling, vara med och skapa en trygg och välfungerande miljö för våra klienter/elever/ungdomar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta med människor i t.ex. vård, skola eller omsorg. Du ska ha gått ut gymnasiet. Det är meriterande om du har färdig eller studerar på relevant eftergymnasial utbildning. Du har ett tryggt och lugnt förhållningssätt och en god förmåga att arbeta självständigt. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Rekryteringen kommer att ske löpande. För mer information kontakta respektive verksamhetschef.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

Behandlare till Notavillan

Om Cura Individutveckling Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med Blekinges kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter, i första hand inom det psykosociala och neuropsykiatriska området, där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat likso... Visa mer
Om Cura Individutveckling
Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med Blekinges kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter, i första hand inom det psykosociala och neuropsykiatriska området, där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs- och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet.


Om Notavillan
Notavillan är ett HVB-hem för barn och familjer med psykosocial problematik. Barn och ungdomar upp till 18 år kan placeras på Notavillan av socialtjänsten när föräldrarna av något skäl saknar förmåga att tillgodose barnens behov och när samhället måste gå in för att skydda barnen eller hjälpa familjen tillrätta. Ibland kommer barnen ensamma men kan också komma med sina föräldrar.

Notavillans övergripande uppdrag är att möta kommunernas behov av tillfälliga eller längre institutionsplaceringar av barn och föräldrar i socialt utsatta situationer för utredning, behandling eller akuta insatser. Vi tillämpar ett miljöterapeutiskt arbetssätt, där personalen agerar som goda förebilder och med sitt pedagogiska arbete gör de boende delaktiga och trygga i vardagen. Vi arbetar enligt BBIC, med vårdplan från socialtjänsten som grund för genomförandeplan.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som bemöter andra med respekt och värme. Du vill vara med och skapa en trygg och välfungerande miljö för utsatta barn och ungdomar. De vi möter kan på grund av tidigare erfarenheter och trauma ha ett utmanande beteende och ibland agera ut.

Som behandlare på Notavillan medverkar du i att ge barn och ungdomar omvårdnad, skydd och behandling. Du kommer också att medverka i utredningsarbetet. På Notavillan jobbar du med praktiskt och konkret klientarbete där du har samtal och gör aktiviteter tillsammans med de boende. I arbetet ingår också dokumentation såsom genomförandeplaner, journaler och månadsrapporter. Samtliga medarbetare tar ett gemensamt ansvar för alla uppgifter på institutionen såsom matlagning, städning och tvätt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har minst två års eftergymnasial utbildning med inriktning beteendevetenskap, pedagogik eller socialt arbete. Erfarenhet av arbete med socialt utsatta barn och familjer är ett krav. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av att arbeta på HVB eller på institution.

Arbetet ställer stora krav på att du har ett tryggt och lugnt förhållningssätt och en god samarbetsförmåga.

Du måste ha B-körkort och godkänt utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

ÖVRIGT
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

Semestervikarier till verksamhet Stödboendet Fyren

3 st Socialpedagoger/Behandlingsassistenter som semestervikarier till verksamhet Stödboendet Fyren för ungdomar 16-21 år. Stödboendet Fyren är ett kommunalt stödboende beläget i centrala Karlshamn med gångavstånd till centrum, mataffär och Väggaskolan. Fyren vänder sig till ungdomar som är mellan 16 år och 21 år.  Arbetsuppgifter Det övergripande målet med verksamheten är att erbjuda hjälp och stöd till ungdomarna i deras vardag samt att ge ungdomarna re... Visa mer
3 st Socialpedagoger/Behandlingsassistenter som semestervikarier till verksamhet Stödboendet Fyren för ungdomar 16-21 år.

Stödboendet Fyren är ett kommunalt stödboende beläget i centrala Karlshamn med gångavstånd till centrum, mataffär och Väggaskolan. Fyren vänder sig till ungdomar som är mellan 16 år och 21 år. 

Arbetsuppgifter
Det övergripande målet med verksamheten är att erbjuda hjälp och stöd till ungdomarna i deras vardag samt att ge ungdomarna redskap till ett självständigt liv. Detta görs utifrån individuellt uppsatta mål enligt en upprättad genomförandeplan. Ungdomarna bor i egna stödboenden i form av lägenheter som är förlagda både gemensamt och på olika orter inom kommunen. Du ska på ett professionellt sätt ge stöd och tillsyn och finnas till för ungdomarna i deras vardag. Du kommer även att delta i den praktiska skötseln av boendet.

Kvalifikationer
Vi söker i första hand Dig som är socialpedagog, behandlingsassistent eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete. Arbetet kräver en förmåga att organisera och strukturera. Arbetet kräver god samarbetsförmåga, flexibilitet, självständighet, förmåga till helhetssyn, stresstålighet, inlevelseförmåga och initiativförmåga. Den vi söker måste ha en förståelse och respekt för politiskt styrd verksamhet. Kunskap och vana att använda dator som arbetsredskap.
Arbetet ställer krav på kvalificerad kommunikativ förmåga, vilket bl.a. förutsätter goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Övrigt
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Körkort erfordras.
För mer information kontakta
Enhetschef Hawazen Saghir, tel. 0454-817 19
Föreståndare Jennipher Ahlhage, tel 0454-307498

Fackliga företrädare:
Kommunal, tel. 0454-811 91, 0454-811 95
Vision Christina Gustafsson 0454- 81189
Sista ansökningsdag:
210415

Rekrytering och introduktion sker löpande. Visa mindre

Ungdomscoach

Vi söker nu en ungdomscoach som ska finnas till för att stödja ett barn eller ungdom som bor i ett familjehem. Detta gäller med uppdrag från socialtjänst där du som ungdomscoach arbetar utifrån genomförandeplanen. Ett uppdrag kan vara cirka 5 timmar i veckan och kan variera från olika uppdrag. Som ungdomscoach skall du vara flexibel och ha ett stort engagemang kring att arbeta med barn och ungdomar. Du skall arbeta aktivt för att motivera och stödja exempe... Visa mer
Vi söker nu en ungdomscoach som ska finnas till för att stödja ett barn eller ungdom som bor i ett familjehem. Detta gäller med uppdrag från socialtjänst där du som ungdomscoach arbetar utifrån genomförandeplanen. Ett uppdrag kan vara cirka 5 timmar i veckan och kan variera från olika uppdrag. Som ungdomscoach skall du vara flexibel och ha ett stort engagemang kring att arbeta med barn och ungdomar. Du skall arbeta aktivt för att motivera och stödja exempel ungdomen i skola och fritidsintressen. Många av de barn och ungdomar har behov av att prata och det är av extra vikt att du har rätt kompetens för stödjande samtal.


Vi söker dig som bor i Blekinge, Småland eller Kalmar län som har ett gediget intresse av att arbeta med barn och ungdomar.
Krav: körkort och polisregister inhämtas. Visa mindre

Behandlingsassistent

Mariegårdens stödboende söker tillsvidareanställd behandlingsassistent samt vikarier. Vill du göra skillnad?  2019 öppnades Mariegårdens stödboende som riktar sig mot vuxna med missbruk. Mariegården har totalt 9 platser, både män och kvinnor. Klienten bor där under en kortare tid 3-6 månader, och ingår då i ett koncept med behandlingssamtal, sysselsättning, vardagliga sysslor så som mat, tvätt och städ samt en vardag med tydlighet och förutsägbarhet.  ... Visa mer
Mariegårdens stödboende söker tillsvidareanställd behandlingsassistent samt vikarier.

Vill du göra skillnad? 

2019 öppnades Mariegårdens stödboende som riktar sig mot vuxna med missbruk.
Mariegården har totalt 9 platser, både män och kvinnor. Klienten bor där under en kortare tid 3-6 månader, och ingår då i ett koncept med behandlingssamtal, sysselsättning, vardagliga sysslor så som mat, tvätt och städ samt en vardag med tydlighet och förutsägbarhet. 
Personalen hjälper till genom att motivera, stödja och hjälpa personer med de sysslor som förekommer i vardagens olika moment. Personal arbetar utifrån klienternas individuella behov och använder sig av kontaktmannaskap.

Arbetet skerpå schemalagd arbetstid som kan vara på dag- kväll- och nattetid, vardag och helgdag. Introduktion sker enligt överenskommelse.

Nu vill vi berätta lite om Dig! Du:
är utbildad behandlingspedagog, socialpedagog, behandlingsassistent eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig.
Du har tidigare erfarenhet av och/eller intresse för att arbeta med personer inom målgruppen.
är flexibel och har god samarbetsförmåga, men kan även arbeta självständigt vid behov. Arbetet kräver att du har god förmåga att samtala med människor i behov av stöd och att du kan skapa förtroendefulla relationer.

Mycket stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Välkommen med din ansökan!

För mer information kontakta enhetschef; Agneta Fager 0454-563321
Kommunal 0454-81191

Rekrytering sker löpande med sista ansökningsdag 201018
.
Övrigt:
Körkort B är ett krav. Visa mindre

Semestervikarier till Mariegården

Vill du göra skillnad?  Inom Öppenvården har du möjligheten att arbeta genom att stödja vuxna och 2019 öppnades ett nytt stödboende, Mariegården, som riktar sig mot vuxna med missbruk. Mariegården har totalt 7 platser för både män och kvinnor, som kommer bo där under en kortare tid, 3-6 månader och då ingå i ett koncept med behandlingssamtal, sysselsättning, vardagliga sysslor så som mat, tvätt och städ samt en vardag med tydlighet och förutsägbarhet.  Pe... Visa mer
Vill du göra skillnad? 

Inom Öppenvården har du möjligheten att arbeta genom att stödja vuxna och 2019 öppnades ett nytt stödboende, Mariegården, som riktar sig mot vuxna med missbruk.
Mariegården har totalt 7 platser för både män och kvinnor, som kommer bo där under en kortare tid, 3-6 månader och då ingå i ett koncept med behandlingssamtal, sysselsättning, vardagliga sysslor så som mat, tvätt och städ samt en vardag med tydlighet och förutsägbarhet. 
Personalen hjälper till genom att motivera, stödja och hjälpa personer med de sysslor som förekommer i vardagens olika moment. Man arbetar utifrån personernas individuella behov.

Arbetet sker på schemalagd arbetstid som kan vara på dag- kväll- och nattetid, vardag och helgdag under veckor mellan v 25-35. Introduktion sker enligt överenskommelse innan ditt vikariat börjar.  

Nu vill vi berätta lite om Dig! Du:
är utbildad behandlingspedagog, socialpedagog, behandlingsassistent eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig.
Du har tidigare erfarenhet av och/eller intresse för att arbeta med personer inom målgruppen.
är flexibel och har god samarbetsförmåga, men kan även arbeta självständigt vid behov. Arbetet kräver att du har god förmåga att samtala med människor i behov av stöd och att du kan skapa förtroendefulla relationer.

Mycket stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
B körkort är ett krav

Välkommen med din ansökan!

För mer information kontaktaenhetschef; Agneta Fager 0454-563321
Kommunal 0454-81191

Sista ansökningsdag21-04-12 Visa mindre

Socialped./Behandlingsass./Fritidsledare som semestervikarier till HVB ...

Vi söker Socialpedagoger/Behandlingsassistenter/Fritidsledare som semestervikarier till verksamhet HVB Varvet, boende för ensamkommande flyktingungdomar. Karlshamns kommun utvecklas och gör en förvaltning till två; omsorg och social utveckling. Genom att samla kompetensen inom respektive område i separata förvaltningar kan vi på ett effektivare och mer fokuserat sätt möta medborgarnas och omvärldens behov.   Arbetsuppgifter Det övergripande målet med verk... Visa mer
Vi söker Socialpedagoger/Behandlingsassistenter/Fritidsledare som semestervikarier till verksamhet HVB Varvet, boende för ensamkommande flyktingungdomar.

Karlshamns kommun utvecklas och gör en förvaltning till två; omsorg och social utveckling. Genom att samla kompetensen inom respektive område i separata förvaltningar kan vi på ett effektivare och mer fokuserat sätt möta medborgarnas och omvärldens behov.  
Arbetsuppgifter
Det övergripande målet med verksamheten är att erbjuda hjälp och stöd till ungdomarna i deras vardag samt att ge ungdomarna redskap i att integreras i det svenska samhället. Detta görs utifrån individuellt uppsatta mål enligt en upprättad genomförandeplan. Ungdomarna bor på HVB och i egna stödboenden i form av lägenheter i kommunen. Du ska på ett professionellt sätt ge stöd, tillsyn och omvårdnad samt medverka i att bygga ungdomarnas närverk och stärka deras resurser så att studier och en meningsfull fritid uppmuntras. Du kommer även att delta i den praktiska skötseln av boendet.
Kvalifikationer
Vi söker i första hand Dig som är socialpedagog, behandlingsassistent, fritidsledare eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete. Arbetet kräver en förmåga att organisera och strukturera. Arbetet kräver god samarbetsförmåga, flexibilitet, självständighet, förmåga till helhetssyn, stresstålighet, inlevelseförmåga och initiativförmåga. Den vi söker måste ha en förståelse och respekt för politiskt styrd verksamhet. Kunskap och vana att använda dator som arbetsredskap.
Arbetet ställer krav på kvalificerad kommunikativ förmåga, vilket bl.a. förutsätter goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Du bör även kunna kommunicera på engelska. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Övrigt
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Körkort erfordras.
För mer information kontakta
Enhetschef Hawazen Saghir, tel. 0454-817 19
Samordnare Jennipher Ahlhage, tel 0454-307498

Fackliga företrädare:
Kommunal, tel. 0454-811 91, 0454-811 95
Vision Agneta Gårdesten, tel. 0454-30 78 40
Sista ansökningsdag:
200331
Rekrytering och introduktion sker löpande. Visa mindre

Extraarbete på Cura Individutveckling

Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs-och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Våra större verksamheter är: • Klaragymnasiet skola och int... Visa mer
Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs-och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet.

Våra större verksamheter är:
• Klaragymnasiet skola och internat för ungdomar med Aspergers syndrom/högfungerande autism
• Notavillan barn- och familjeenhet för barn 0 till 18 år.
• Sjöarp gruppbostad, boende och daglig verksamhet för personer med diagnos autism på olika utvecklingsnivåer.
• Villa Mjällby, behandlingsenhet för ungdomar

Du kan läsa mer om Curas verksamheter på vår webbplats www.curaindivid.se

ARBETSUPPGIFTER
Våra verksamheter är i ständigt behov av personal som snabbt kan hoppa in och jobba t ex då ordinarie personal är ledig eller på utbildning.

Vi söker dig som har ett bemötande som präglas av respekt och värme. Du vill, som en del av Cura Individutveckling, vara med och skapa en trygg och välfungerande miljö för våra klienter/elever/ungdomar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta med människor i t.ex. vård, skola eller omsorg. Du ska ha gått ut gymnasiet. Det är meriterande om du har eller studerar på relevant eftergymnasial utbildning. Du har ett tryggt och lugnt förhållningssätt och en god förmåga att arbeta självständigt. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Rekryteringen kommer att ske löpande. För mer information kontakta respektive verksamhetschef.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

Socialped./Behandlingsass./Fritidsledare som semestervikarier till HVB ...

Vi söker Socialpedagoger/Behandlingsassistenter/Fritidsledare som semestervikarier till verksamhet HVB Varvet, boende för ensamkommande flyktingungdomar. Arbetsuppgifter Det övergripande målet med verksamheten är att erbjuda hjälp och stöd till ungdomarna i deras vardag samt att ge ungdomarna redskap i att integreras i det svenska samhället. Detta görs utifrån individuellt uppsatta mål enligt en upprättad genomförandeplan. Ungdomarna bor på HVB och i egna ... Visa mer
Vi söker Socialpedagoger/Behandlingsassistenter/Fritidsledare som semestervikarier till verksamhet HVB Varvet, boende för ensamkommande flyktingungdomar.
Arbetsuppgifter
Det övergripande målet med verksamheten är att erbjuda hjälp och stöd till ungdomarna i deras vardag samt att ge ungdomarna redskap i att integreras i det svenska samhället. Detta görs utifrån individuellt uppsatta mål enligt en upprättad genomförandeplan. Ungdomarna bor på HVB och i egna stödboenden i form av lägenheter i kommunen. Du ska på ett professionellt sätt ge stöd, tillsyn och omvårdnad samt medverka i att bygga ungdomarnas närverk och stärka deras resurser så att studier och en meningsfull fritid uppmuntras. Du kommer även att delta i den praktiska skötseln av boendet.
Kvalifikationer
Vi söker i första hand Dig som är socialpedagog, behandlingsassistent, fritidsledare eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete. Arbetet kräver en förmåga att organisera och strukturera. Arbetet kräver god samarbetsförmåga, flexibilitet, självständighet, förmåga till helhetssyn, stresstålighet, inlevelseförmåga och initiativförmåga. Den vi söker måste ha en förståelse och respekt för politiskt styrd verksamhet. Kunskap och vana att använda dator som arbetsredskap.
Arbetet ställer krav på kvalificerad kommunikativ förmåga, vilket bl.a. förutsätter goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Du bör även kunna kommunicera på engelska. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Övrigt
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Körkort erfordras.
För mer information kontakta
Enhetschef Hawazen Saghir, tel. 0454-817 19
Samordnare Jennipher Ahlhage, tel 0454-307498

Fackliga företrädare:
Kommunal, tel. 0454-811 91, 0454-811 95
Vision Agneta Gårdesten, tel. 0454-30 78 40
Sista ansökningsdag:
200331
Rekrytering och introduktion sker löpande. Visa mindre

2 Behandlingsassistenter inom HVB

(hem för vård eller boende)  stödboende Varvet/Fyren, för ensamkommande flyktingungdomar 1 st heltid, tillsvidare Arbetsbeskrivning: Det övergripande målet med HVB Varvets och Fyrens verksamhet är att erbjuda hjälp och stöd till ungdomarna i deras vardag samt att ge ungdomarna redskap i att integreras i det svenska samhället utifrån individuellt uppsatta mål. Du ska på ett professionellt sätt ge stöd, tillsyn och omvårdnad samt medverka i att ... Visa mer
(hem för vård eller boende)
 stödboende Varvet/Fyren, för ensamkommande flyktingungdomar

1 st heltid, tillsvidare


Arbetsbeskrivning:
Det övergripande målet med HVB Varvets och Fyrens verksamhet är att erbjuda hjälp och stöd till ungdomarna i deras vardag samt att ge ungdomarna redskap i att integreras i det svenska samhället utifrån individuellt uppsatta mål. Du ska på ett professionellt sätt ge stöd, tillsyn och omvårdnad samt medverka i att bygga ungdomarnas nätverk och stärka deras resurser så att studier och en meningsfull fritid uppmuntras. Du kommer även att delta i den praktiska skötseln av boendet samt tillsynen av ungdomarna i stödboendet. Arbetspassen innebär arbete dag, kväll och natt både på vardagar och helger.

Kvalifikationer:
Vi söker Dig som är socialpedagog, socionom, fritidsledare eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete. Arbetet kräver en förmåga att dokumentera, organisera och strukturera. Att du har en god samarbetsförmåga, är flexibel, har förmåga till helhetssyn samt kunna ta egna initiativ. Du skall även ha kunskap och vana att använda datorn som arbetsredskap. Arbetet ställer även krav på kvalificerad kommunikativ förmåga, vilket bl.a. förutsätter goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Du bör även kunna kommunicera på engelska. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Den vi söker måste ha en förståelse och respekt för politiskt styrd verksamhet.

Övrigt:
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan. Körkort erfordras. I tjänsten tillämpas 3 månaders provanställning.


Upplysningar:
Enhetschef Hawazen Saghir, tel 0454-817 19

Fackliga företrädare:
Kontakta kommunens servicecenter


Sista ansökningsdag:
2019-10-31 Visa mindre

2 Behandlare, 100 %, till Karlskrona Behandlingshem

2 Behandlare, 100 %,  till Karlskrona Behandlingshem Avdelningen vuxna är en av tre avdelningar inom Socialförvaltningen. Avdelningen har ansvar för beroendevård riktat till vuxna från 18 år, enligt Socialtjänstlagen och LVM. Avdelningen har även ansvar för budget- och skuldrådgivning.   Arbetsuppgifter   Socialförvaltningens missbruksvård har förändrat och utvecklat sin verksamhet. Avdelningens enhet för missbruk och beroende arbetar med missbruksvård fö... Visa mer
2 Behandlare, 100 %,  till Karlskrona Behandlingshem
Avdelningen vuxna är en av tre avdelningar inom Socialförvaltningen. Avdelningen har ansvar för beroendevård riktat till vuxna från 18 år, enligt Socialtjänstlagen och LVM. Avdelningen har även ansvar för budget- och skuldrådgivning.  

Arbetsuppgifter  
Socialförvaltningens missbruksvård har förändrat och utvecklat sin verksamhet. Avdelningens enhet för missbruk och beroende arbetar med missbruksvård för personer från 18 år. Vi har satsat på en fungerande vårdkedja på hemmaplan med förhöjd kvalité och bredd. Karlskrona behandlingshem utgör tillsammans med öppenvården avdelningens vuxenstödsenhet.  

Tjänsten som behandlare är placerad på Karlskrona behandlingshem som är förvaltningens eget HVB hem. Där kommer Du att ingå i ett arbetsteam bestående av sju behandlare och en gruppledare som tillsammans ska utveckla verksamheten i nära samarbete med övriga enheter inom avdelningen. På behandlingshemmet arbetar du nära klienten som kontaktperson med ansvar för planering och genomförande av behandlingen.  

I tjänsten ingår att arbeta på schema, där såväl pass på dag- kväll och helgtjänstgöring kan ingå.  

Kvalifikationer  
Vi söker Dig som för tjänsten har utbildning inom social verksamhet såsom socionom, socialpedagog, beteendevetare eller liknande och gärna erfarenhet av arbete med missbrukare på institution. Du ska vara flexibel, initiativrik, se möjligheter i stället för hinder och inte vara rädd för okonventionella lösningar. Du har också ett starkt engagemang för utsatta grupper. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.  

Om anställningen
De utannonserade tjänsterna är på heltid. Tillträde efter överenskommelse.  

Lön  
Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.  

Kontaktpersoner  
Göran Mattsson, Enhetschef, Telefon 0455-303643  
Jörgen Anehäll, Gruppledare, Telefon 0455-304359  

Fackliga kontaktpersoner
Liselotte Mellqvist, Vision, Telefon 0455-304866  
Mikael Wickström, Akademikerförbundet SSR, Telefon 0455-304329  

Ansökan  
Välkommen med ansökan, meritförteckning och referenser senast 200202 
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas

Övrigt  
Karlskrona kommun använder kompetensbaserad rekrytering för att vara en arbetsgivare som är fri  
från diskriminering. Vi välkomnar sökanden oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk  
tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder.  
Kommunen har valt medier för denna rekrytering och undanber sig därför kontakt med annonssäljare  
eller andra säljare av rekryteringstjänster.  

Ansökan kan endast ske via länken nedan Visa mindre

Extraarbete på Cura Individutveckling

Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs-och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Våra större verksamheter är: • Klaragymnasiet skola och int... Visa mer
Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs-och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet.

Våra större verksamheter är:
• Klaragymnasiet skola och internat för ungdomar med Aspergers syndrom/högfungerande autism
• Notavillan barn- och familjeenhet för barn 0 till 18 år.
• Sjöarp gruppbostad, boende och daglig verksamhet för personer med diagnos autism på olika utvecklingsnivåer.
• Villa Mjällby, behandlingsenhet för ungdomar

Du kan läsa mer om Curas verksamheter på vår webbplats www.curaindivid.se

ARBETSUPPGIFTER
Våra verksamheter är i ständigt behov av personal som snabbt kan hoppa in och jobba t ex då ordinarie personal är ledig eller på utbildning.

Vi söker dig som har ett bemötande som präglas av respekt och värme. Du vill, som en del av Cura Individutveckling, vara med och skapa en trygg och välfungerande miljö för våra klienter/elever/ungdomar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta med människor i t.ex. vård, skola eller omsorg. Du ska ha gått ut gymnasiet. Det är meriterande om du har eller studerar på relevant eftergymnasial utbildning. Du har ett tryggt och lugnt förhållningssätt och en god förmåga att arbeta självständigt. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Rekryteringen kommer att ske löpande. För mer information kontakta respektive verksamhetschef.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

Arbetsmarknadscoach

Arbetsmarknadsenheten, 100%, tillsvidare Navigatorcentrum är en samverkansplattform kring unga vuxna 16-29 år som tillhör Arbetsmarknadsenheten i Karlshamns kommun. Vårt uppdrag präglas av den ständigt föränderliga nationella arbetsmarknadspolitiken och lokala politiska nämndsmål. Navigatorcentrums förhållningssätt grundas i lösningsfokus, empowermentpedagogik och konsekvenspedagogik. Vårt team består av 2,5 -7 personer, allt beroende på pågående projekt... Visa mer
Arbetsmarknadsenheten, 100%, tillsvidare
Navigatorcentrum är en samverkansplattform kring unga vuxna 16-29 år som tillhör Arbetsmarknadsenheten i Karlshamns kommun. Vårt uppdrag präglas av den ständigt föränderliga nationella arbetsmarknadspolitiken och lokala politiska nämndsmål. Navigatorcentrums förhållningssätt grundas i lösningsfokus, empowermentpedagogik och konsekvenspedagogik. Vårt team består av 2,5 -7 personer, allt beroende på pågående projekt. Utifrån ungas önskemål och behov erbjuder vi individuella insatser som ska leda den unge närmare arbete, utbildning och självförsörjning. Vi erbjuder enstaka vägledningssamtal samt hjälp med myndighets- och företagskontakter. Vi ansvarar för all arbetspraktik som unga gör i Karlshamns kommun. Navigatorcentrum har dessutom ansvar för KAA- det kommunala aktivitetsansvaret för unga 16-19 år som varken arbetar eller studerar. Dessutom ingår vi för närvarande i ett regionalt projekt ”Mind the Gap”, där fokus ligger på deltagarnas hälsa, och där vi coachar deltagarna både enskilt och i grupp.
Som arbetsmarknadscoach är du delaktig i samtliga ansvarsområden, och är med och planerar och utvecklar verksamheten. Det finns utrymme för att utveckla egna idéer samt använda dina egna eventuella specialintressen och nätverk. Viss dokumentation ingår i tjänsten.

Kvalifikationer:
Folkhälsopedagog, fritidspedagog, beteendevetare, socionom, socialpedagog eller liknande.
Erfarenhet av coaching både enskilt och i grupp, coacha utifrån individens behov och perspektiv, anamma Navigatorcentrums förhållningssätt; lösningsfokus, empowerment-pedagogik, konsekvenspedagogik. Utbildning i metoden 7TJUGO är meriterande
Samverkanskompetens, erfarenhet av andra myndigheters/samverkansaktörers arbetsrutiner och regelverk för att kunna guida den unge.
Förmåga att arbeta självständigt, medverka till utveckling. Bidra till att anpassa verksamheten efter ungas behov och önskemål (flexibel)
Komplettera övrig personal, både i utbildning, erfarenhet, kompetens, specialintresse och ålder.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Övrigt:
Tillträde efter överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas
Upplysningar:
Martin Bordes Kemi, Enhetschef Arbetsmarknadsavdelningen, 0454-56 33 82
Chiquita Persson, projektsamordnare, 0454-811 48
Fredrik Forsell, Vision, 0454-812 69
Sista ansökningsdag:
2019-07-31 Visa mindre

Extraarbete på Cura Individutveckling

Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs-och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet. Våra större verksamheter är: • Klaragymnasiet skola och int... Visa mer
Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med länets kommuner som medlemmar. Vårt uppdrag är att bedriva verksamheter där kommunerna ser fördelar med samordnade insatser. Vi erbjuder bland annat vård-, omsorgs-och behandlingsinsatser för barn, ungdomar och familjer. Inom området autism och Aspergers syndrom erbjuder vi gymnasieutbildning med internat liksom gruppboende och daglig verksamhet.

Våra större verksamheter är:
• Klaragymnasiet skola och internat för ungdomar med Aspergers syndrom/högfungerande autism
• Notavillan barn- och familjeenhet för barn 0 till 18 år.
• Sjöarp gruppbostad, boende och daglig verksamhet för personer med diagnos autism på olika utvecklingsnivåer.
• Villa Mjällby, behandlingsenhet för ungdomar (start i maj 2019)

Du kan läsa mer om Curas verksamheter på vår webbplats www.curaindivid.se

ARBETSUPPGIFTER
Våra verksamheter är i ständigt behov av personal som snabbt kan hoppa in och jobba t ex då ordinarie personal är ledig eller på utbildning.

Vi söker dig som har ett bemötande som präglas av respekt och värme. Du vill, som en del av Cura Individutveckling, vara med och skapa en trygg och välfungerande miljö för våra klienter/elever/ungdomar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta med människor i t.ex. vård, skola eller omsorg. Du ska ha gått ut gymnasiet. Det är meriterande om du har eller studerar på relevant eftergymnasial utbildning. Du har ett tryggt och lugnt förhållningssätt och en god förmåga att arbeta självständigt. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Rekryteringen kommer att ske löpande. För mer information kontakta respektive verksamhetschef.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

Behandlingspedagoger

6 st 100 %, tillsvidare     Karlshamns kommun ligger längs kusten i mitten av Blekinge och är omgiven av såväl sjöar, naturområden som naturreservat. Karlshamn lockar varje år många besökare att koppla av och njuta av skärgården och andra uppskattade arrangemang runt om i Karlshamn. Kommunen består av drygt 32 000 invånare och har ca 3000 medarbetare, vilket gör Karlshamns kommun till en av Blekinges största arbetsgivare. I förvaltningen för Arbete och ... Visa mer
6 st 100 %, tillsvidare  
 
Karlshamns kommun ligger längs kusten i mitten av Blekinge och är omgiven av såväl sjöar, naturområden som naturreservat. Karlshamn lockar varje år många besökare att koppla av och njuta av skärgården och andra uppskattade arrangemang runt om i Karlshamn. Kommunen består av drygt 32 000 invånare och har ca 3000 medarbetare, vilket gör Karlshamns kommun till en av Blekinges största arbetsgivare. I förvaltningen för Arbete och Välfärd finns verksamheten ”Utredning och beslut”, som arbetar med individ- och familjefrågorna. Verksamheten utvecklas hela tiden genom att samla kompetenser inom respektive område för att på ett effektivare och mer fokuserat sätt möta medborgarnas och omvärldens behov samt att arbeta med individer på hemmaplan för en bättre helhetslösning.  
 
Den framtida inriktningen i Arbete och Välfärd är tidiga insatser på hemmaplan och omfattande samarbete med olika instanser. Vill du vara med och utveckla det sociala arbetet i Karlshamn är det här jobbet för dig! Mariegården är en helt ny och tom verksamhet som väntar på att få starta igång. Enheten kommer att vara ett stödboende för personer med missbruks – och beroendeproblematik. Målet för placeringstid är ca 3-6 månader för att stödja personer att kunna bibehålla nykterhet efter behandling alternativt undvika/förkorta placering på behandlingshem.  
 
Vill du vara med?!  
 
Vi erbjuder dig:  
- Möjlighet att vara med och starta upp en helt ny verksamhet!  
- Delaktighet och möjlighet att påverka beslut och resultat.  
- En god introduktion och handledning  
- En personalklubb med möjlighet till rabatterade priser, idrottsevenemang, föreläsningar, resor m.m.  
- Konstklubb  
- Hälsopaus  
- Möjlighet till extra semesterdagar m.m.  
 
Arbetsbeskrivning:  
Du är ett socialt och pedagogiskt stöd för personer med missbruksproblematik. Du ska motivera till att skapa struktur i vardagen och vara ett stöd i motiveringen till ett nyktert och drogfritt liv för den enskilde. Vårt mål är att den enskilde ska:  
- bibehålla sin nykterhet och drogfrihet  
- bli självförsörjande  
- få en bostad som de kan behålla  
- få stöd i social samvaro med andra m.m.  
Vi arbetar med evidensbaserade metoder.  
Du ska kunna arbeta med långsiktiga strategier men också hitta lösningar på akuta situationer och samverka med resurspersoner både inom verksamheten och externt.  
Schemat bygger på kombinerad dag, kväll och nattjänstgöring.  
 
Kvalifikationer:  
Du är utbildad behandlingspedagog, socialpedagog, behandlingsassistent eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig.  
Du har tidigare erfarenhet av och intresse för att arbeta med personer inom målgruppen. Som person är Du flexibel med god samarbetsförmåga, men kan även arbeta självständigt. Arbetet kräver att du har god förmåga att samtala med människor i behov av stöd och att du kan skapa förtroendefulla relationer. Mycket stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet.  
 
Övrigt:  
Tillträde enligt överenskommelse dock tidigast juli 2019. Provanställning 6 månader.  
B-körkort är ett krav. Individuell lönesättning tillämpas.  
 
För mer information kontakta:  
Enhetschef : Agneta Fager 0454-563321  
 
Fackliga företrädare:  
Kommunal, tel. 0454-811 91,0454-811 95  
 
 
Sista ansökningsdag:  
190519 Visa mindre