Lediga jobb som CIO, Chief Information Officer/IT-chef i Karlshamn

Se lediga jobb som CIO, Chief Information Officer/IT-chef i Karlshamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Karlshamn som finns hos arbetsgivaren.

Avdelningschef/Konsultchef till Sigma i Karlskrona

JOB DESCRIPTION Ta chansen att arbeta i ett spännande, expanderande bolag som blivit utsedd till Sveriges tredje bästa arbetsgivare! Sigma Technology växer i Världen, Sverige och Karlskrona! Nu söker vi en Avdelningschef/Konsultchef för att driva ytterligare en avdelning inom Technology Systems på vårt kontor i Karlskrona. Som Avdelningschef/Konsultchef erbjuds du en omväxlande arbetsdag som inkluderar personalansvar, rekrytering, beläggningsplanering samt... Visa mer
JOB DESCRIPTION
Ta chansen att arbeta i ett spännande, expanderande bolag som blivit utsedd till Sveriges tredje bästa arbetsgivare!
Sigma Technology växer i Världen, Sverige och Karlskrona!
Nu söker vi en Avdelningschef/Konsultchef för att driva ytterligare en avdelning inom Technology Systems på vårt kontor i Karlskrona.
Som Avdelningschef/Konsultchef erbjuds du en omväxlande arbetsdag som inkluderar personalansvar, rekrytering, beläggningsplanering samt försäljning till både nya och existerande kunder. Du ansvarar också för lönsamheten på Din avdelning vilket inkluderar budget – och prognosarbete.
Avdelningen är nystartad och en av dina viktigaste uppgifter är att växa Ditt team till 25 medarbetare med uppdrag i spännande kundprojekt. Därav är fokus på sälj och rekrytering viktigt till att börja med. I den takt Din avdelning växer så formar du Ditt team och dina arbetsuppgifter.
Låter det spännande? Ja det tycker vi med och ser gärna Din ansökan snarast då vi jobbar löpande med rekryteringen.
PREFERRED ADDITIONAL SKILLS, PERSONAL TRAITS, EXPERIENCE
För att lyckas i rollen som Avdelningschef/Konsultchef vill vi att du är affärsmässig, lösningsorienterad och trivs med att skapa goda och långsiktiga relationer med både medarbetare och kunder. Du är trygg i ditt ledarskap och har ett genuint intresse för att utveckla dina medarbetare.
Du har en akademisk utbildning och gärna erfarenhet från IT-konsultbranschen.
Tidigare erfarenhet från arbete inom IT och R&D samt ett brett kontaktnät ser vi som klart meriterande.
Goda kunskaper i både svenska och engelska krävs i såväl tal som skrift.
WE OFFER
Våra medarbetare har gett oss det finaste betyget, Sigma Technology har blivit framröstade som en av Sveriges bästa arbetsgivare de senaste sju åren.
Vi vill att du ska må bra och trivas hos oss och erbjuder dig en spännande resa med en trygg och utvecklande anställning.
Om Sigma Technology
Sigma Technology Group är en global leverantör av produktinformation, embedded & software design, IT Infrastruktur samt offshoreutveckling. Vi är experter med passion för teknik och information och vi sätter en stolthet i att alltid förbättra våra leveranser. Vår leveransfilosofi är ”Local Drive – Global Strength”, därför har vi kontor på många orter i världen för att vara nära våra kunder.
För mer information, besök www.sigmatechnology.se Visa mindre

IT- och Digitaliseringschef

I Karlshamns vision tar kommunen sikte på att växa med sitt antal invånare med målbilden. Områden som attraktivitet, bostäder och kompetensförsörjning står överst på agendan. Idag har Karlshamn ca 33 000 invånare med ett diversifierat näringsliv, en ökande besöksnäring med stora möjligheter till tillväxt. Karlshamn ligger mitt i Blekinge med närhet till landsbygd och skärgård, närhet i kommunikationer via flyg och tåg och med en europaväg som går rakt i... Visa mer
I Karlshamns vision tar kommunen sikte på att växa med sitt antal invånare med målbilden. Områden som attraktivitet, bostäder och kompetensförsörjning står överst på agendan. Idag har Karlshamn ca 33 000 invånare med ett diversifierat näringsliv, en ökande besöksnäring med stora möjligheter till tillväxt.Karlshamn ligger mitt i Blekinge med närhet till landsbygd och skärgård, närhet i kommunikationer via flyg och tåg och med en europaväg som går rakt igenom staden. Karlshamns kommun vill sätta ett stort fokus på digitalisering och ska bygga en organisation som kan möta de krav som utvecklingen kräver.IT & digitaliseringschef

Vi söker nu dig som vill bli vår nya IT & digitaliseringschef. Du har ett stort samhällsintresse och brinner för att föra samman IT och verksamhet för att möjliggöra en gemensam digital resa. Genom tydliga planer och strategier skapar du tillsammans med dina medarbetare en bättre digital framtid för kommunens medborgare och våra verksamheter.IT & digitalisering kommer vara organiserad i två enheter varav den ena leds av en enhetschef med ansvar för supportenhet bestående av tele- och it-tekniker samt vissa inköp.Systemtekniker, IT-säkerhet och IT-strateg samt enhetschef med ansvar för support kommer vara direkt underställda IT- & Digitaliseringschef som har ett tydligt ansvar för helheten. I dagsläget är IT avdelningen 18 medarbetare.Avdelningen för IT & digitalisering kommer vara organiserad inom kommunstyrelseförvaltningen.


 Arbetsuppgifter


I din roll arbetar du för samtliga förvaltningar och ansvarar för IT och digitaliseringsfrågor i samtliga nämnder. Du har arbetsmiljöansvar och budgetansvar för din avdelning. I samverkan utvecklar och förädlar vi kommunens tjänster och processer i linje med kommunens mål och vision. Till din hjälp finns stödfunktioner inom juridik, HR, ekonomi, utredning och informationssäkerhet med flera.


Utifrån kommunplanen sätter du den strategiska riktningen för kommande och befintliga digitaliseringsinitiativ och formar på så sätt den sammanhängande modellen för IT och digital verksamhet inom kommunen.


Omvärldsbevakning ingår som en naturlig del i rollen samt delaktighet i olika former av samverkan och nätverk med andra kommuner och myndigheter.


Exempel på arbetsuppgifter:


-genom god verksamhetsdialog bygga upp en fungerande samverkan och ett nära partnerskap med våra förvaltningar


-kommunicera riktningen tydligt gentemot kommunens verksamheter och den politiska ledningen


- utveckla och förvalta kommunens IT-system och infrastruktur tillsammans med dina medarbetare med säkerhet som en självklar del


Profil


Som person och ledare är du strukturerad och kreativ med fokus på mål och resultat samtidigt som du har förmåga att skapa engagemang på ett sätt som får just dina medarbetare att trivas. Självklart drivs du av utveckling men även förvaltning och kan skapa och leda en förändrings- och förbättringskultur i ett tillitsfullt klimat. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.


Kvalifikationer• Relevant högskoleutbildning alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Tidigare arbetat som digitaliserings-, IT-chef eller motsvarande med personalansvar i en större verksamhet
• Erfarenhet av digitalisering och förändringsledning på en strategisk nivå


Meriterande• Erfarenhet av att leda andra chefer
• Erfarenhet av att jobba inom offentlig verksamhet


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


För tjänster som är säkerhetsklassade gäller anställningen under förutsättningen att säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:658) är godkänd.


Om tjänsten

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Sista ansökningsdag 2023-12-03


Kontakt


För frågor och tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta avdelningschef Christina Svensson 0454-81613, [email protected].

Facklig företrädare för Vision, Christina Gustafsson, 0454-811 89


Hjärtligt välkommen med din ansökan till oss på Karlshamns Kommun! Visa mindre