Lediga jobb som Miljö- och klimatstrateg i Karlshamn

Se lediga jobb som Miljö- och klimatstrateg i Karlshamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Karlshamn som finns hos arbetsgivaren.

Hållbarhetsutvecklare

Kommunstyrelseförvaltningens avdelning för projekt, mark och exploatering söker en engagerad medarbetare som vill arbeta i ett kreativt klimat med att främja och utveckla kommunens hållbarhetsarbete. Kommunen driver utvecklingsarbete inom flera områden, bland annat ny-, om- eller tillbyggnad av kommunala fastigheter, utbyggnad av vägar och infrastruktur i samband med exploateringar för bostäder och verksamheter. Hållbarhet är också en självklar och viktig ... Visa mer
Kommunstyrelseförvaltningens avdelning för projekt, mark och exploatering söker en engagerad medarbetare som vill arbeta i ett kreativt klimat med att främja och utveckla kommunens hållbarhetsarbete. Kommunen driver utvecklingsarbete inom flera områden, bland annat ny-, om- eller tillbyggnad av kommunala fastigheter, utbyggnad av vägar och infrastruktur i samband med exploateringar för bostäder och verksamheter. Hållbarhet är också en självklar och viktig del i projekt som berör alla kommunens verksamheter och där har avdelningen en stödjande roll.
Kommunen har som uttalad ambition att låta hållbarhetsperspektivet på ett ännu bättre sätt genomsyra alla de satsningar och utvecklingsarbeten som kommunen genomför.

Avdelningen ansvarar också för mark och exploatering samt infrastrukturfrågor. En viktig del i detta arbete är arbetet med att utveckla befintliga och nya verksamhetsområden för näringslivet samt nya områden för bostäder. Avdelningen svarar också för det strategiska övergripande miljöarbetet och vi förstärker nu kommunens offensiva arbete med att öka måluppfyllelsen inom ramen för Agenda 2030 genom en nyinrättad tjänst som hållbarhetsutvecklare.

Arbetsuppgifter:
I rollen som hållbarhetsutvecklare kommer du att driva och stödja kommunens hållbarhetsarbete inom olika processer samt med din kompetens bistå kommunens samtliga verksamheter.
Du kommer att vara ett stöd från planering till genomförande ibland annat exploateringar, kommunala byggprojekt, upphandlingar och kommunövergripande utvecklingsarbeten. Hanteringen av förorenade områden är en betydande kommunal utmaning och även i dessa processer kommer du att spela en viktig roll.
Arbetet innebär ett nära samarbete med samtliga kommunala förvaltningar samt bolag och kommunalförbund inom kommunens koncern.
I uppdraget ingår även att vara föredragande för politiska styrelser och nämnder samt att bidra till att ta fram beslutsunderlag inom hållbarhetsområdet inför politiska beslut.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en akademisk examen inom miljö- hållbarhetsområdet eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete med förorenad områden och kompetens inom miljöjuridik ses som meriterande.
Du har ett stort intresse för samhällsutveckling och har grundläggande kunskap och erfarenhet i att driva olika typer av utvecklingsarbete.
Du har en god samarbetsförmåga och är van att arbeta övergripande med hållbarhetsfrågor samt erfarenhet av att arbeta process- och projektinriktat.
Vi efterfrågar ett gott värdskap, en god kommunikativ förmåga och att du behärskar det svenska och engelska språket i tal och i skrift. Du är självgående, strukturerad och resultatinriktad samt har en god strategisk och analytisk förmåga.
Formella krav:
Akademisk examen inom miljö- och hållbarhetsområdet eller annan likvärdig utbildning och/eller mångårig arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

Övrigt:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.Individuell lönesättning tillämpas.Körkort B är ett krav.

För mer information:
Ulrika Nordén Johansson, Avdelningschef, 0454-81400
Jesper Bergman, Miljöstrateg, 0454-81419
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0454-810 00

Sista ansökningsdag
2022-10-04 Visa mindre