Lediga jobb som Säkerhetsarbete i Karlshamn

Se lediga jobb som Säkerhetsarbete i Karlshamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Karlshamn som finns hos arbetsgivaren.

Räddningstjänstpersonal i beredskap till Karlshamn eller Svängsta

Arbetsuppgifter Som räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB) har du beredskap en vecka åt gången, antingen var tredje eller var fjärde vecka, beroende på arbetsort. Under beredskapen krävs det att du ska kunna ta dig till din brandstation under dygnets alla timmar. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är räddningstjänst i utryckningsstyrka:  - skadeavhjälpande insats vid räddningstjänst. Släcka bränder, rädda liv, sanering vid trafik- och kemolyckor är nå... Visa mer
Arbetsuppgifter


Som räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB) har du beredskap en vecka åt gången, antingen var tredje eller var fjärde vecka, beroende på arbetsort. Under beredskapen krävs det att du ska kunna ta dig till din brandstation under dygnets alla timmar. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är räddningstjänst i utryckningsstyrka: 

- skadeavhjälpande insats vid räddningstjänst. Släcka bränder, rädda liv, sanering vid trafik- och kemolyckor är några exempel.

- övning för förberedande av insats.

- delta i förebyggande åtgärder som till exempel ge information/utbildning till privatpersoner och företag. 


KvalifikationerKrav för tjänsterna är körkort med B-behörighet och att du är fullt frisk och har god fysisk arbetsförmåga enligt AFS 2007:7, AFS 2019:3 och AFS 2023:16. Detta innebär att du måste genomföra och godkännas på den medicinska kontrollen och de fysiska testerna. De fysiska testerna består av rullbandstest, simtest och andra praktiska tester. Meriterande är att du arbetar inom den kommunala verksamheten samt att du har körkort med C-behörighet annars förbinder du dig att ta C-behörighet. 

Som person är du trygg i dig själv och har god självinsikt. Du kan sätta dig in i någon annans situation. Du har initiativförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

För att en anställning som RiB ska bli aktuell:

- kommer vi att lägga stor vikt vid att din bostad och/eller arbetsplats ska vara belägen så att du kan rycka ut från brandstationen inom den föreskrivna tiden (5 minuter).

- måste du ha ett medgivande från din huvudarbetsgivare. Blanketten finns att hämta på vår hemsida. 

- måste du uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret.

 

Placering                            


Vid någon av våra brandstationer: Karlshamn eller Svängsta.                   

 

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning med möjlighet till tillsvidare.       

 

Lön

Enligt avtal.

 

Tillträdesdag                     

Enligt överenskommelse.

 

Övrigt                                 

Anställningen inleds med en utbildning i allmän räddningstjänst, s.k. preparandutbildning, i vilken du måste bli godkänd i för att erbjudas en anställning. Utbildningen genomförs dagtid under tre veckor.


                                            

Organisationens strävan är att du som anställd ska krigsplaceras inom vår organisation. 

Upplysningar 

Martin Wijk, enhetschef operativ RiB, tfn: 0454-30 51 07


Sandra Bohlin, HR-chef, tfn: 0454-30 51 24

Anders Dahlbom för Karlshamn och Svängsta, tfn: 0454-30 51 34

 

Magnus Krantz, facklig företrädare Brandmännens Riksförbund, tfn: 08-722 34 86

Erik Gustavsson, facklig företrädare Kommunal, tfn: 0454-30 51 00

Robert Carlsson, facklig företrädare Vision, tfn: 0454-30 51 00

 


Vill du jobba med oss?

Ansökningar till dessa tjänster kommer endast att tas emot via Räddningstjänsten Västra Blekinges webbplats under ”Jobba med oss”. Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationerna vi efterfrågar samt motivering till varför du är rätt person för tjänsten. 

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta HR-chefen som finns angiven i annonsen.

Välkommen med din ansökan senast 2024-02-25. Vi ser fram emot att läsa din ansökan! 

Intervju och fysiska tester kommer att genomföras under vecka 12-13. 

 

Vill du hjälpa människor, är fysiskt aktiv och arbetar bra i grupp, sök tjänsten som räddningspersonal i beredskap. Fler brandmän behövs för att kunna erbjuda våra kommuninvånare hjälp vid olyckor och kriser. Vi behöver dig!

 

Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla samhällets invånare och värnar därför om en jämn könsfördelning och mångfald i vår organisation.

 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

 

Välkommen med din ansökan, vi behöver dig!


Räddningstjänsten Västra Blekinge är ett kommunalförbund som bedriver räddningstjänst. Kommunalförbundet består av medlemskommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström, som tillsammans har ca. 60 000 invånare. Räddningstjänsten Västra Blekinge har totalt ca. 190 medarbetare fördelat på dagtidspersonal, en heltidskår, fem deltidskårer, ett räddningsvärn och ett skogsbrandvärn.

Vi jobbar utifrån en värdegrund som ska genomsyra allt vårt arbete. Värdegrunden talar om hur vi bemöter varandra och vägleder oss i vårt dagliga arbete. För oss är det en självklarhet att du förstår och delar våra värdeord Öppenhet, Trygghet och Respekt.

Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Arbetsmiljöingenjör

Ansök    Maj 21    Falck Sverige AB    Arbetsmiljöingenjör
Med 1 000 experter på närmare 100 enheter över hela landet är Falck Sveriges mest kompletta leverantör av tjänster inom hälsa och arbetsliv. Vi erbjuder företagshälsovård, kris- och personalstöd, organisations- och ledarskapsutveckling, omställnings- och karriärtjänster samt primärvård och hälsotjänster för privatpersoner. Falcks tjänster inom hälsa och arbetsliv når 1,2 miljoner människor över hela Sverige och bidrar till ett hållbart arbetsliv och privat... Visa mer
Med 1 000 experter på närmare 100 enheter över hela landet är Falck Sveriges mest kompletta leverantör av tjänster inom hälsa och arbetsliv. Vi erbjuder företagshälsovård, kris- och personalstöd, organisations- och ledarskapsutveckling, omställnings- och karriärtjänster samt primärvård och hälsotjänster för privatpersoner. Falcks tjänster inom hälsa och arbetsliv når 1,2 miljoner människor över hela Sverige och bidrar till ett hållbart arbetsliv och privatliv för alla.

Är du utbildad ingenjör och nyfiken på sambandet mellan arbete och hälsa? Vill du jobba med tydliga uppdrag i organisationer som ser värdet i att jobba förebyggande och systematiskt med arbetsmiljö?

Vi som söker en kollega är ett glatt, engagerat och kompetent team på Falck hälsa och arbetslivs enhet i Karlshamn. Du kommer att jobba nära erfarna och hjälpsamma företagssköterskor, läkare, psykolog, fysioterapeut och rehabsamordnare som jobbar samspelande med våra kunder och deras medarbetare med goda resultat.

Som arbetsmiljöingenjör hos Falck hälsa och arbetsliv har du en mycket viktig roll i arbetet med att skapa värde och resultat för våra kunder. Du arbetar med att stötta våra kundföretag i att utveckla sin verksamhet gällande arbetsmiljöfrågor och synliggöra systematiskt arbetsmiljöarbete som ett effektivt verktyg för verksamhetsledning. Våra kunder finns inom en mängd branscher; privat och offentlig sektor, större och mindre verksamheter. Detta ger en intressant variation i ditt jobb och du kommer att möta många olika kulturer och individer.

Du kommer bl.a. att arbeta med:

• Kundkontakter, utbildningar samt rådgivning
• Stöd till kundföretag gällande uppfyllandet av myndighetskrav, lagar och förordningar
• Yrkeshygieniska undersökningar/mätningar, kartläggning och riskbedömning inom t.ex. buller, belysning, inneklimat, vibrationer, kemikalier och elektromagnetiska fält.
• Utvärdera resultat och ta fram åtgärdsförslag tillsammans med kund
• Att vara en aktiv samarbetspartner i det systematiska arbetsmiljöarbetet hos kund

Vi söker dig som har en arbetsmiljöingenjörsutbildning, högskoleutbildning med inriktning arbetsmiljö eller motsvarande relevant utbildning. Du skall inneha kompetens att utreda och analysera den fysiska arbetsmiljön, utvärdera föreslagna lösningar eller bistå med förslag på åtgärder. Du har en förmåga och intresse av att leverera i digitala verktyg. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har vana att hålla utbildning inom arbetsmiljöområdet inför större grupper både på svenska och engelska.

Som person är du är erfaren och drivande, med förmåga att arbeta såväl självständigt som i samarbete med andra. Du har en pedagogisk förmåga och är tydlig i din kommunikation, såväl muntligt som skriftligt.

Vi erbjuder dig:

• Ett arbete i en av Sveriges framtidsbranscher
• Trevliga kollegor och arbete i team med andra yrkesgrupper
• Möjlighet till kompetensutveckling inom företagshälsa
• Intressanta kunder, både inom privat och offentlig sektor

Övrigt:

Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetstid helgfria vardagar 8-17.

Placering i Karlshamn, alternativt i Karlskrona eller Kristianstad.

Tjänsten innebär resor mellan enheterna och till kunder inom vårt geografiska område vilket innebär att du måste ha körkort och gärna tillgång till egen bil i tjänsten.

Är du intresserad?

Vid frågor är du välkommen att kontakta Konsultchef Ulrica Priebe på [email protected] eller på telefon 044-203 514.

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-16. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Vi undanber oss kontakt med annonserings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Tullverket söker tullaspiranter till Karlshamn

Ansök    Feb 1    TULLVERKET    Tulltjänsteman
Vill du ha ett omväxlande och meningsfullt arbete med spännande arbetsuppgifter där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet inom Tullverkets kontrollavdelning något för dig. Kontrollavdelningen har ett brett uppdrag som ska säkerställa att endast godkända varor passerar gränsen. Uppdraget går ut på att genomföra tullkontroller på in- och utförsel där Tullverket dels letar efter varor som strider mot restrikti... Visa mer
Vill du ha ett omväxlande och meningsfullt arbete med spännande arbetsuppgifter där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet inom Tullverkets kontrollavdelning något för dig.

Kontrollavdelningen har ett brett uppdrag som ska säkerställa att endast godkända varor passerar gränsen. Uppdraget går ut på att genomföra tullkontroller på in- och utförsel där Tullverket dels letar efter varor som strider mot restriktioner samt säkerställa att rätt tullavgifter och skatter tas ut. Även kontroller inne i landet utförs efter det att varan passerat gränsen. Kontrollavdelningen arbetar med hela kedjan från underrättelse, kontroll, gripande och utredning. Kontrollavdelningens operativa arbete bedrivs i grupper. Grupperna arbetar med Tullverkets hela uppdrag och har en gemensam utbildningsgrund, men är specialiserade utifrån verksamhetens behov.

Om tjänsten

Som tulltjänsteman med placering i yttre kontrollgrupp kommer du främst arbeta med att genomföra kontroller av varor i gods- och resandeflödet till och från Sverige. Det kan bland annat innebära att genomsöka containrar, fartyg, fordon, bagage, lager och terminaler för att hitta varor som inte är godkända att föra in eller ut ur Sverige. Exempel på sådana varor är narkotika, läkemedel och vapen. Arbetet kan även innebära expeditionsarbete där du kontrollerar tulldeklarationer i syfte att säkerställa att rätt avgifter betalas och att in- och utförselrestriktioner efterlevs. Tjänsten innebär också att rapportera brott och hålla förhör vilket ställer krav på att du ska kunna formulera dig väl på svenska, i tal och skrift.

Som tulltjänsteman arbetar du uniformerad, du fattar olika former av myndighetsbeslut och möter dagligen allmänheten och kunder. Vi lägger stor vikt vid att du kan behandla människor med respekt och förståelse, att du har ett gott omdöme samt är en god representant för Tullverket såväl internt som externt.

Du måste ha förmågan att klara av situationer som är såväl psykiskt som fysiskt krävande, t.ex. kan du komma att behöva vistas i smutsiga miljöer, trånga utrymmen och ofta utomhus i alla typer av väderförhållanden. Du behöver ha goda fysiska förutsättningar för att genomgå självskyddsutbildning, vara bekväm med att hantera OC-spray och batong samt vara införstådd med att kunna bli beväpnad i rollen som tullinspektör och genomgå vapenutbildning. Vidare behöver du också vara en mycket van bilförare för att klara Tullverkets förarutbildning. Arbetet innebär oftast skifttjänstgöring och det innebär att du behöver vara bekväm med oregelbundna arbetstider.

Efter avslutad aspirantutbildning förväntas du arbeta flexibelt inom kontrollavdelningens hela uppdrag vilket kan innebära tjänstgöring i grupper med olika inriktning.

Vi söker dig som har:


• Gymnasieutbildning samt lägst betyg godkänd/2/E i: Matematik, Samhällskunskap, Svenska och Engelska.
• Minst tre års arbetslivserfarenhet.
• God förmåga att kommunicera och att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
• Svenskt körkort, klass B för personbil, ej automatväxel samt mycket god körvana.
• Normalt färgseende.
• Arbetet kräver god fysik och god hälsa eftersom arbetstiderna kan vara oregelbundna och arbetet fysiskt krävande.
• Simkunnig, 200 meter bröstsim.

Det är meriterande om du har:


• Eftergymnasial utbildning inom tex beteendevetenskap, samhällsvetenskap, vård/omsorg, fordon/transport, spedition/logistik, kriminologi/juridik eller it/teknik.
• Erfarenhet av arbete som ställt höga krav på att kunna kommunicera med och bemöta människor på ett bra sätt.
• Ett tredje språk, utöver svenska, norska, danska och engelska.
• C-körkort.

Personliga egenskaper

Arbetet sker i grupp vilket förutsätter att du som person har stor social kompetens och god samarbetsförmåga. Du är ansvarstagande, serviceinriktad, har integritet och kan utifrån givna ramar arbeta självständigt och vågar ta egna initiativ. Andra viktiga egenskaper är att du har förmåga att hantera stora arbetsmängder och prioritera det väsentliga, samt att kunna lösa problem och ta beslut med bra kvalitet. Vidare är det viktigt att du är noggrann och att du har gott omdöme. Du har en flexibel inställning och kan snabbt anpassa dig efter ändrade förutsättningar. Du är stabil och hanterar press bra och behåller fattningen även i stressiga situationer.

Som medarbetare i Tullverket är du professionell och arbetar enligt vår värdegrund; ansvarstagande, helhetssyn och nytänkande.

Utbildning och anställning

Anställningsstart är den 23 september 2024. Du påbörjar din anställning som tullaspirant med en grundutbildning som är uppdelad i teori- och praktikdel, totalt ca 16 månader. Ca 100 utbildningsdagar under teoridelen kommer att förläggas med närvaro i Malmö. Teoridelen varvas med praktiska moment och självstudier på distans, vilket ställer höga krav på att du tar eget ansvar för studierna. Praktikdelen genomförs på stationeringsorten. Ingångslönen under utbildningstiden är 24 500 kr. Efter godkänd grundutbildning upphör aspirantanställningen och övergår i en tillsvidareanställning. En godkänd grundutbildning är en sammanvägd bedömning av teoretiska och praktiska kunskaper samt personlig lämplighet för yrkesrollen. Vid övergång till tillsvidareanställning får du en lön på lägst 27 500 kr.

Övrigt

Referensnummer: TV-2024-02292.

Placeringsort: Karlshamn.

Om du går vidare i processen kommer du att kallas till en informationsträff och därefter till intervju samt prövning hos Plikt- och Prövningsverket. Säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning samt drogtest och bakgrundskontroll. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

För oss är det självklart med en arbetsplats som är inkluderande och vi eftersträvar jämställdhet och mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Håkan Hansson, 040-661 32 57 och Oscar Lindvall, 040-661 33 31. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Eva Gundel, 040-661 31 72 och för Saco-S, Cathrine Hobler, 040-661 33 64. Välkommen med din ansökan senast den 18 februari. Ansökningshandlingar inkluderar CV och personligt brev. För en godkänd ansökan måste du också bifoga dina slutbetyg eller avgångsbetyg från gymnasiet för att styrka din behörighet. Visa mindre

Arbetsmiljöingenjör

Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen. På Södra vill vi att varje sekund ska präglas av trygg... Visa mer
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen.

På Södra vill vi att varje sekund ska präglas av trygghet, säkerhet och en omtanke om varandra och är övertygade om att vi tillsammans kan skapa en än säkrare och mer hållbar arbetsplats. Nu finns möjligheten att vara del av detta viktiga arbete i rollen som Arbetsmiljöingenjör vid Södra Cell i Mörrum.

Det här får du jobba med på Södra

Syftet med rollen är att driva förbättringsarbete som leder till utveckling och förbättring av Södras arbetsmiljö och personsäkerhet. Du bidrar med dina kunskaper inom arbetsmiljöområdet och leder och deltar i olika typer av riskanalyser utifrån organisationens behov. En annan del av arbetet är att utarbeta och följa upp arbetsmiljörutiner och instruktioner, bevaka och tolka förändringar i lagstiftning och föreskrifter samt att samordna kontakter med myndigheter.

Vidare planerar och genomför du utbildningsinsatser för att förmedla dina arbetsmiljökunskaper och blir en resurs för hela organisationen i dessa frågor. Du verkar som internrevisor, ingår i kemikaliegruppen samt administrerar händelserapporteringsverktyget PIA.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid med placering vid Södra Cell Mörrum.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har förmågan att involvera och engagera andra och som trivs i mixen av teori och genomförande, det är du som tillsammans med verksamheten ser till att arbetsmiljöinitiativ implementeras och får effekt i vardagen. Genom ett coachande och pedagogiskt förhållningssätt når du enkelt ut till olika slags människor och skapar förståelse och engagemang för arbetsmiljöfrågor och för de insatser som görs.

Du är drivande och tar egna initiativ för att arbeta med olika förändrings- och utvecklingsinsatser och du gillar att anta nya utmaningar. I kommunikationen med andra förmedlar du energi och har en förmåga att uttrycka dig tydligt i såväl tal som skrift samtidigt som du är en god lyssnare och lyhörd för andras argument.

För att trivas i rollen ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet från en liknande befattning och vänder oss till dig som har ett stort engagemang inom arbetsmiljöfrågor. Du har en eftergymnasial utbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med arbetsmiljö inom processindustrin eller annan tillverkande industri men det är inte något krav.

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta rekryterare Kajsa Åberg på [email protected]. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Christian Mattsson på [email protected]
eller 0454-59661.

Fackliga frågor hänvisas till

Gert Svensson, Unionen, på [email protected]

Glenn Ohlsson, Ledarna, på [email protected]

Ann Öhlin, Sveriges ingenjörer, på [email protected]

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 12:e januari. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle

Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52 000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Väktare - Sommarjobb

Ansök    Jan 11    Securitas AB    Väktare
Företagsbeskrivning Securitas har en viktig roll i samhället och förvaltar ett av Sveriges viktigaste uppdrag - att skydda och hjälpa människor att känna sig trygga. Nu har du chansen att bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag. Oavsett om du vill jobba mycket eller lite, dag eller natt så behöver vi bli fler. Som landets största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan. Vi strävar ... Visa mer
Företagsbeskrivning
Securitas har en viktig roll i samhället och förvaltar ett av Sveriges viktigaste uppdrag - att skydda och hjälpa människor att känna sig trygga. Nu har du chansen att bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag. Oavsett om du vill jobba mycket eller lite, dag eller natt så behöver vi bli fler.
Som landets största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan. Vi strävar efter ett enhetligt ledarskap med balans mellan förväntningar och förutsättningar. Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig.
Jobbeskrivning
Vill du bli en av våra tusentals nya medarbetare inför sommaren 2024 med goda möjligheter till fortsatt anställning och arbete året runt?
Kan du se dig själv i säkerhetsbranschen? Det kan vi! Ta på dig uniformen tillsammans med oss och upptäck en samhällsviktig verksamhet med en härlig gemenskap och goda utvecklingsmöjligheter. Om du blir anställd och inte redan är utbildad väktare bekostar Securitas din utbildning.
Då tjänsten är ett sommarvikariat önskar vi att du är tillgänglig för arbete mellan v 25-33. Securitas tilldelar dig ett schema så du i god tid kan planera din sommar med både jobb och härliga aktiviteter! Oavsett om du vill jobba dag eller natt, i högt tempo eller lugn miljö har Securitas arbetet för dig.
Att jobba som väktare passar perfekt för dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Som väktare på våra kontor i Karlshamn, Ronneby och Olofström blir du en del av ett sammansvetsat gäng. Arbetspassens längd skiljer sig åt, men är ofta 12-timmarspass antingen dag eller natt. Det är vanligt med arbete varannan helg.
Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem. Arbetet är självständigt och upplevs ofta som fritt, men med ett stort ansvar. Arbetstiderna är huvudsakligen natt.
Som stationär väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet till någon av våra kunder genom att vara uppmärksam och se till att allt är i sin ordning. Ofta arbetar du vid entrén till ett större företag och kontrollerar de som passerar in och ut, men du kan även utföra rondering och kameraövervakning. Arbetsuppgifterna varierar från kund till kund. Man arbetar självständigt och under eget ansvar, oftast både dag- och nattetid.
Vi är trygghet. Vi är Securitas.
Kravspecifikation
Krav
Godkända betyg i svenska och engelska från första året i gymnasiet
B-körkort

Meriterande om du
har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare
har en civil eller militär skyddsvaktsutbildning

Som person tror vi att du är serviceinriktad, lugn och organiserad och kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga, snabbt förstår problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.
Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
Övrig information
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten – skicka din ansökan redan idag!
Har du frågor kring rollen är du välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected].
Tjänsten är timanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6mån provanställning
Vi arbetar med urvalstester
Vi kommunicerar i första hand via mail
Sista ansökningsdag är 19/5-2024

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (den ansökan görs av Securitas).
Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetarförbundet.
Mer info om Securitas som arbetsgivare och vår rekryteringsprocess hittar du på securitas.se Visa mindre

Heltidsbrandman, semestervikarie/timvikarie vid behov

Arbetsuppgifter Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är räddningsinsatser i utryckningsstyrka: skadeavhjälpande insats vid räddningstjänst övningar för förberedande av insats förebyggande brandskydd och information/utbildning till privatpersoner och företag • andra förekommande arbetsuppgifter på brandstationen Kvalifikationer Vi söker dig som har en godkänd SMO-utbildning alternativt brandman heltid eller är SMO-student med godkänd LIA eller Grib... Visa mer
Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är räddningsinsatser i utryckningsstyrka:skadeavhjälpande insats vid räddningstjänst

övningar för förberedande av insats

förebyggande brandskydd och information/utbildning till privatpersoner och företag

• andra förekommande arbetsuppgifter på brandstationen


Kvalifikationer


Vi söker dig som har en godkänd SMO-utbildning alternativt brandman heltid eller är SMO-student med godkänd LIA eller Grib alternativt räddningsinsats alternativt brandman deltid. Krav för tjänsterna är att du är tjänstbar i rök- och kemdykning, fullt frisk och har god fysisk arbetsförmåga i enlighet med AFS 2019:3 och AFS 2007:7. Andra krav är god vattenvana och B-körkort. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från operativt arbete inom räddningstjänst. 

 

Som person är du trygg i dig själv och har god självinsikt. Du kan sätta dig in i någon annans situation och har inga svårigheter att tala inför grupp. Du är flexibel, engagerad, ansvarstagande, har initiativförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Du måste kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Innan en anställning kan bli aktuell måste rullbandstest, simtest, fysiska tester, medicinska kontroller vara genomförda med ett godkänt resultat. Du ska även kunna uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret. En introduktionsutbildning kommer att genomförs innan anställningen påbörjas.

 

Placering 


Brandstationen i Karlshamn

 

Anställningsform               

Inleds med en intermittent anställning (timanställning vid behov) som kan komma att övergå i ett semestervikariat.

 

Lön

Enligt avtal

 

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

 

Upplysningar                  

Magnus Kärvhag, Räddningschef, tfn: 0454-30 51 03

Sandra Bohlin, HR-chef, tfn: 0454-30 51 24

Erik Gustavsson, facklig företrädare Kommunal, tfn: 0454-30 51 00

 


Vill du jobba med oss?

Ansökningar till denna tjänst kommer endast tas emot via Räddningstjänsten Västra Blekinges webbplats under ”Jobba med oss”. Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationerna vi efterfrågar samt motivering till varför du är rätt person för denna tjänst. Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-10. Vi ser fram emot att läsa din ansökan! 

 

Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla samhällets invånare och värnar därför om en jämn könsfördelning och mångfald i vår organisation.

 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

 

Välkommen med din ansökan!
Räddningstjänsten Västra Blekinge är ett kommunalförbund som bedriver räddningstjänst. Kommunalförbundet består av medlemskommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström, som tillsammans har ca. 60 000 invånare. Räddningstjänsten Västra Blekinge har totalt ca. 190 medarbetare fördelat på dagtidspersonal, en heltidskår, fem deltidskårer, ett räddningsvärn och ett skogsbrandvärn.

Vi jobbar utifrån en värdegrund som ska genomsyra allt vårt arbete. Värdegrunden talar om hur vi bemöter varandra och vägleder oss i vårt dagliga arbete. För oss är det en självklarhet att du förstår och delar våra värdeord Öppenhet, Trygghet och Respekt.

Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Securitas väktare rond heltid natt Karlshamn/Olofström

Ansök    Aug 8    Securitas AB    Väktare
Företagsbeskrivning Securitas har en viktig roll i samhället och förvaltar ett av Sveriges viktigaste uppdrag - att skydda och hjälpa människor att känna sig trygga. Nu har du chansen att bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag. Oavsett om du vill jobba mycket eller lite, dag eller natt så behöver vi bli fler. Som landets största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan. Vi arbetar ... Visa mer
Företagsbeskrivning
Securitas har en viktig roll i samhället och förvaltar ett av Sveriges viktigaste uppdrag - att skydda och hjälpa människor att känna sig trygga. Nu har du chansen att bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag. Oavsett om du vill jobba mycket eller lite, dag eller natt så behöver vi bli fler.
Som landets största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan. Vi arbetar aktivt för ett enhetligt ledarskap med balans mellan förväntningar och förutsättningar.
Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig.
Jobbeskrivning
Vill du vara med och göra skillnad? Om du inte redan är utbildad väktare bekostar Securitas din utbildning inför anställning.
Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem. Arbetet är självständigt och upplevs ofta som fritt, men med ett stort ansvar.
Tjänsten passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Som väktare på vårt kontor i Karlshamn blir du en del av ett sammansvetsat gäng på 30-talet personer. Arbetsuppgifterna är högst varierande och som väktare kan du jobba både inom- och utomhus, natt eller dag. Arbetspassens längd skiljer sig åt, men är ofta 12-timmarspass antingen dag eller natt. Då vi är en verksamhet som är igång årets alla dagar är det vanligt med arbete varannan helg.
Vi är trygghet. Vi är Securitas.
Kravspecifikation
Godkända betyg i svenska och engelska från första året i gymnasiet
B-körkort

Meriterande om du
har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare
har en civil eller militär skyddsvaktsutbildning

Som person tror vi att du är serviceinriktad, lugn och organiserad och kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga, snabbt förstår problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.
Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
Ytterligare information
Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!
Har du frågor kring rollen är du varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected]
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid natt, med provanställning på 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse.
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.
Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet. Visa mindre

Heltidsbrandman, semestervikarie/timvikarie vid behov

Arbetsuppgifter Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är räddningsinsatser i utryckningsstyrka: skadeavhjälpande insats vid räddningstjänst övningar för förberedande av insats förebyggande brandskydd och information/utbildning till privatpersoner och företag • andra förekommande arbetsuppgifter på brandstationen Kvalifikationer Vi söker dig som har en godkänd SMO-utbildning alternativt brandman heltid eller är SMO-student med godkänd LIA eller Grib... Visa mer
Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är räddningsinsatser i utryckningsstyrka:skadeavhjälpande insats vid räddningstjänst

övningar för förberedande av insats

förebyggande brandskydd och information/utbildning till privatpersoner och företag

• andra förekommande arbetsuppgifter på brandstationen


Kvalifikationer


Vi söker dig som har en godkänd SMO-utbildning alternativt brandman heltid eller är SMO-student med godkänd LIA eller Grib alternativt räddningsinsats alternativt brandman deltid. Krav för tjänsterna är att du är tjänstbar i rök- och kemdykning, fullt frisk och har god fysisk arbetsförmåga i enlighet med AFS 2019:3 och AFS 2007:7. Andra krav är god vattenvana och B-körkort. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från operativt arbete inom räddningstjänst. 

 

Som person är du trygg i dig själv och har god självinsikt. Du kan sätta dig in i någon annans situation och har inga svårigheter att tala inför grupp. Du är flexibel, engagerad, ansvarstagande, har initiativförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Du måste kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Innan en anställning kan bli aktuell måste rullbandstest, simtest, fysiska tester, medicinska kontroller vara genomförda med ett godkänt resultat. Du ska även kunna uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret. En introduktionsutbildning kommer att genomförs innan anställningen påbörjas.

 

Placering 


Brandstationen i Karlshamn

 

Anställningsform               

Inleds med en intermittent anställning (timanställning vid behov) som kan komma att övergå i ett semestervikariat.

 

Lön

Enligt avtal

 

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

 

Upplysningar                  

Magnus Kärvhag, Räddningschef, tfn: 0454-30 51 03

Sandra Bohlin, HR-chef, tfn: 0454-30 51 24

Erik Gustavsson, facklig företrädare Kommunal, tfn: 0454-30 51 00

 


Vill du jobba med oss?

Ansökningar till denna tjänst kommer endast tas emot via Räddningstjänsten Västra Blekinges webbplats under ”Jobba med oss”. Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationerna vi efterfrågar samt motivering till varför du är rätt person för denna tjänst. Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-10. Vi ser fram emot att läsa din ansökan! 

 

Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla samhällets invånare och värnar därför om en jämn könsfördelning och mångfald i vår organisation.

 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

 

Välkommen med din ansökan!
Räddningstjänsten Västra Blekinge är ett kommunalförbund som bedriver räddningstjänst. Kommunalförbundet består av medlemskommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström, som tillsammans har ca. 60 000 invånare. Räddningstjänsten Västra Blekinge har totalt ca. 190 medarbetare fördelat på dagtidspersonal, en heltidskår, fem deltidskårer, ett räddningsvärn och ett skogsbrandvärn.

Vi jobbar utifrån en värdegrund som ska genomsyra allt vårt arbete. Värdegrunden talar om hur vi bemöter varandra och vägleder oss i vårt dagliga arbete. För oss är det en självklarhet att du förstår och delar våra värdeord Öppenhet, Trygghet och Respekt.

Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Tullverket söker brottsutredare

Ansök    Nov 29    TULLVERKET    Tulltjänsteman
Tullverket har som uppdrag att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och att förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö. Tullverket består huvudsakligen av verksamheterna kontrollavdelningen, tullkriminalavdelningen, underrättelseavdelningen samt uppbördsavdelningen och arbetet sträcker sig genom hela kedjan från underrättelse, analys och k... Visa mer
Tullverket har som uppdrag att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och att förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö.

Tullverket består huvudsakligen av verksamheterna kontrollavdelningen, tullkriminalavdelningen, underrättelseavdelningen samt uppbördsavdelningen och arbetet sträcker sig genom hela kedjan från underrättelse, analys och kontroll till färdig förundersökning.

Tullkriminalavdelningens verksamhetsinriktning är att bekämpa tullrelaterad brottslighet såsom smuggling, ekobrott och miljöbrott där insatser mot storskalig och/eller organiserad brottslighet prioriteras. Verksamheten bedrivs inom ramen för utredning av brott eller genom åtgärder som ska leda till utredning av brott. Syftet är att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslig verksamhet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter. Vi bidrar till att minska antalet kriminella nätverk som ägnar sig åt narkotika-, alkohol- eller tobakssmuggling eller ekonomisk brottslighet.

Tullkriminalavdelningen består av ett nationellt IT- och teknikcentrum med ansvar för hemliga tvångsmedel, spaningsteknik och IT-forensik, Tullverkets laboratorium samt fyra tullkriminalenheter som ansvarar för var sitt geografiskt område, Syd, Väst, Öst och Nord. Enheterna är uppdelade i verksamhetsområden: spaning, utredning grova brott samt utredning mängdbrott. Din arbetsplats blir på Tullkriminalenheten Syd där din närmsta chef blir gruppchef utredning, grova brott.

Om tjänsten

Inom Tullverkets brottsbekämpning har brottsutredare som huvudsaklig uppgift att utreda brott inom ramen för Tullverkets förundersökningsrätt. Arbetet bedrivs enskilt på uppdrag av Tullverkets förundersökningsledare alternativt allmän åklagare, eller tillsammans med kollegor i insatser som leds av en insatsledare på tullkriminalen. Arbetet bedrivs teambaserat.

Brottsutredare vid tullkriminalavdelningen arbetar bland annat med att:


• Delta aktivt i den operativa fasen av förundersökningen och vid behov delta i husrannsakningar, kontrollerade leveranser, arbete med hemliga tvångsmedel och hämtning till förhör.
• Utreda brott, samla in utredningsmaterial, gå igenom beslag och kontrollera bevisning samt hålla förhör med misstänkta.
• Sammanställa förundersökningsprotokoll.
• Kontakta ombud/advokat samt tolk och i förekommande fall även sociala kontakter med anhöriga till misstänkta.
• Delta i arbetet med olika former av biståndsframställningar och samverka med andra funktioner inom Tullverket samt med andra myndigheter, såväl svenska som utländska.
• Biträda åklagare inför/vid domstolsförhandlingar.

Vi söker dig som har:


• Eftergymnasial utbildning inom juridik, underrättelse/analys, samhällsvetenskap eller kriminologi alternativt grundläggande utbildning inom Tullverkets brottsutredande verksamhet eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt genom arbete i Tullverket.
• Minst 6 månaders relevant erfarenhet av praktiskt arbete med brottsutredning förvärvad inom de senaste tre åren, alternativt erfarenhet av praktiskt arbete inom brottsbekämpande verksamhet som Tullverket bedömer relevant för tjänsten, förvärvad inom de senaste tre åren.
• God förmåga att uttrycka dig i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
• Svenskt körkort, klass B för personbil.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:


• Utbildning, som bedöms relevant för tjänsten, inom Tullverket eller annan brottsbekämpande myndighet.
• Erfarenhet av brottsutredande arbete mot organiserad brottslighet.
• Erfarenhet av arbete inom Tullkriminalens verksamhetsområde.
• Erfarenhet av arbete med brottsutredningssystemet BUS.
• Erfarenhet av att driva utvecklingsarbete.

Personliga egenskaper

Du driver dina egna ärenden men arbetar teambaserat, varför du förväntas kunna arbeta både självständigt och i grupp. Som person är du självgående och för arbetet framåt. Du har samtidigt en god samarbetsförmåga med såväl dina närmsta kollegor, andra utredningsgrupper och regioner som med andra aktörer och myndigheter. Du är dessutom strukturerad och har ordning och reda i ditt arbete. Som person är du även flexibel i ditt förhållningssätt, du kan växla mellan uppgifter och vid behov hjälpa kollegor.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som del av våra förmåner vilka omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: TV-2023-18498.

Placeringsort: Karlshamn.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning tillämpas.

Resor inrikes och utrikes kan förekomma.

I arbetet kan beredskap komma att ingå både kvällar och helger. Arbetet kan i vissa fall även omfatta obekväm arbetstid.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten lämnas av Josefine Oredsson, gruppchef tullkriminalen tel. 0454-363 76. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST Eva Gundel tel. 040-661 31 72 och för SACO-S Charlotta Lindgren, 040-661 31 07.

Din ansökan, med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast 12 december. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser. Visa mindre

Veterankraft söker pensionärer till ett prestgegullt uppdrag

Ansök    Maj 15    Veterankraft AB    Trafikövervakare
Om företaget Veterankraft är en jobbplattform för personer från 55 år och äldre. Som tjänste- och bemanningsföretag hyr vi ut 55-plussare till företag, föreningar och offentlig sektor. Med vår stora bank av 55-plussare med livserfarenhet och olika kompetenser täcker vi i stort sett allt inom tjänstesektorn, oavsett omfattning och innehåll. Om oss En Veteran inom Veterankraft AB har en viktig uppgift och egenskap: att vara centrum för positiv energi. Den p... Visa mer
Om företaget
Veterankraft är en jobbplattform för personer från 55 år och äldre. Som tjänste- och bemanningsföretag hyr vi ut 55-plussare till företag, föreningar och offentlig sektor. Med vår stora bank av 55-plussare med livserfarenhet och olika kompetenser täcker vi i stort sett allt inom tjänstesektorn, oavsett omfattning och innehåll.

Om oss
En Veteran inom Veterankraft AB har en viktig uppgift och egenskap: att vara centrum för positiv energi. Den positiva energin återspeglas i ett stort engagemang och ett professionellt uppträdande med en underliggande glädje och kamratskap. Det skall vara roligt att jobba för oss och det skall vara roligt att vara kund hos oss.

Om tjänsten
: Veterankraft har vunnit ett prestigefullt nationellt uppdrag från TRAFIKIA om att utföra viktiga statistikmätningar under hösten. Nu söker vi pensionärer som vill göra en meningsfull insats i orterna Kalmar, Torsås, Mörbylånga, Borgholm, Nybro, Emmaboda, Oskarshamn, Västervik, Vimmeby, Hultsfred, Högsby och Mönsterås

Dina arbetsuppgifter
Rollen som trafikmätare innebär att du kommer att utföra viktiga statistikmätningar såsom att räkna cykelhjälmar, mopedhjälmar och bilbältesanvändning i närheten av cykelstråk, vid grundskolor och centrala adresser i (här lägger du in de orter som ska kopplas till annonsen). Syftet är att få in underlag för framtida trafik- och säkerhetsplanering. Ett jobb som utförs utomhus oavsett rådande väder under veckorna 34–39, en eller flera dagar.

Arbetet kommer behöva utföras under rusningstrafik, morgon och eftermiddag där respektive arbetspass är på minst 2 timmar per gång. Du är naturligtvis avtalsförsäkrad under den tid som du utför uppdragen.


Vem är du?
Vi söker dig som är ålders- eller avtalspensionär. Du är ordningsam och tålmodig med en hög grad av noggrannhet då resultatet av din insats blir en viktig del av slutkundens framtida beslutsunderlag. Då arbetet ska utföras oavsett väder och vind, behöver du tycka om att arbeta utomhus. När sista passet är slutfört, sammanställs dagens statistikmätning.

Ansökan
Välkommen in med din ansökan! Visa mindre

Väktare Semestervikariat Karlshamn Rond

Ansök    Apr 4    Securitas AB    Väktare
Företagsbeskrivning I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden. Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsg... Visa mer
Företagsbeskrivning
I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.
Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.
Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig.
Jobbeskrivning
Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem. Som väktare kan du jobba både inom- och utomhus, natt eller dag och du arbetar i skift.
Du kommer till exempel att:
Genomföra säkerhetskontroller ute hos våra kunder, exempelvis att larm är påkopplat, fönster stängda osv
Säkerställa att inga obehöriga vistas bland våra kunders verksamheter och lokaler

Tjänsten passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Ibland är det tufft att vara den som står mellan hot och medmänniska. Som tur är har vi en stark gemenskap bland oss kollegor som gör att vi klarar det mesta. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.
Vi är trygghet. Vi är Securitas.
Kravspecifikation
Har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Då du kommer att ta dig från olika platser i din roll, är B-körkort ett krav för tjänsten. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare är detta självklart starkt meriterande, och har du även en militär eller civil skyddsvaktutbildning är även detta starkt meriterande men inget krav. Stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.
Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga förstår snabbt problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
Övrig information
Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!
Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected].
Tjänstgöringen avser främst att ersätta vår ordinarie personal under juni, juli och augusti.
Det finns goda möjligheter till fortsatt anställning efter sommaren.
Tjänsten är en timanställning med tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande.
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.
Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet. Visa mindre

Tullverket söker brottsutredare, Tullkriminalenheten Syd, vikariat

Ansök    Apr 26    TULLVERKET    Tulltjänsteman
Tullverket har som uppdrag att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och att förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö. Tullverket består huvudsakligen av verksamheterna kontrollavdelningen, tullkriminalavdelningen, underrättelseavdelningen samt uppbördsavdelningen och arbetet sträcker sig genom hela kedjan från underrättelse, analys och k... Visa mer
Tullverket har som uppdrag att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och att förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö.

Tullverket består huvudsakligen av verksamheterna kontrollavdelningen, tullkriminalavdelningen, underrättelseavdelningen samt uppbördsavdelningen och arbetet sträcker sig genom hela kedjan från underrättelse, analys och kontroll till färdig förundersökning.

Tullkriminalavdelningens verksamhetsinriktning är att bekämpa tullrelaterad brottslighet såsom smuggling, ekobrott och miljöbrott där insatser mot storskalig och/eller organiserad brottslighet prioriteras. Verksamheten bedrivs inom ramen för utredning av brott eller genom åtgärder som ska leda till utredning av brott. Syftet är att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslig verksamhet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter. Vi bidrar till att minska antalet kriminella nätverk som ägnar sig åt narkotika-, alkohol- eller tobakssmuggling eller ekonomisk brottslighet.

Tullkriminalavdelningen består av ett nationellt IT- och teknikcentrum med ansvar för hemliga tvångsmedel, spaningsteknik och IT-forensik, Tullverkets laboratorium samt fyra tullkriminalenheter som ansvarar för var sitt geografiskt område, Syd, Väst, Öst och Nord. Enheterna är uppdelade i verksamhetsområden: spaning, utredning grova brott samt utredning mängdbrott. Din arbetsplats blir på Tullkriminalenheten Syd där din närmsta chef blir gruppchef utredning, grova brott.

Om tjänsten

Inom Tullverkets brottsbekämpning har brottsutredare som huvudsaklig uppgift att utreda brott inom ramen för Tullverkets förundersökningsrätt. Arbetet bedrivs enskilt på uppdrag av Tullverkets förundersökningsledare alternativt allmän åklagare, eller tillsammans med kollegor i insatser som leds av en insatsledare på tullkriminalen. Arbetet bedrivs teambaserat.

Brottsutredare vid tullkriminalavdelningen arbetar bland annat med att:


• Delta aktivt i den operativa fasen av förundersökningen och vid behov delta i husrannsakningar, kontrollerade leveranser, arbete med hemliga tvångsmedel och hämtning till förhör.
• Utreda brott, samla in utredningsmaterial, gå igenom beslag och kontrollera bevisning samt hålla förhör med misstänkta.
• Sammanställa förundersökningsprotokoll.
• Kontakta ombud/advokat samt tolk och i förekommande fall även sociala kontakter med anhöriga till misstänkta.
• Delta i arbetet med olika former av biståndsframställningar och samverka med andra funktioner inom Tullverket samt med andra myndigheter, såväl svenska som utländska.
• Biträda åklagare inför/vid domstolsförhandlingar.

Vi söker dig som har:


• Eftergymnasial utbildning inom juridik, underrättelse/analys, samhällsvetenskap eller kriminologi eller motsvarande annan eftergymnasial utbildning som Tullverket bedömer relevant för tjänsten.
• Minst 6 månaders relevant erfarenhet av praktiskt arbete med brottsutredning förvärvad inom de senaste fem åren, alternativt erfarenhet av praktiskt arbete inom brottsbekämpande verksamhet som Tullverket bedömer relevant för tjänsten, förvärvad inom de senaste fem åren.
• God förmåga att uttrycka dig i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
• Svenskt körkort, klass B för personbil.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:


• Utbildning, som bedöms relevant för tjänsten, inom Tullverket eller annan brottsbekämpande myndighet.
• Vidareutbildning inom brottsutredning.
• Erfarenhet av brottsutredande arbete mot grov brottslighet.

Personliga egenskaper

Du driver dina egna ärenden men arbetar teambaserat, varför du förväntas kunna arbeta både självständigt och i grupp. Som person är du självgående och för arbetet framåt. Du har samtidigt en god samarbetsförmåga med såväl dina närmsta kollegor, andra utredningsgrupper och regioner som med andra aktörer och myndigheter. Du är dessutom strukturerad och har ordning och reda i ditt arbete. Som person är du även flexibel i ditt förhållningssätt, du kan växla mellan uppgifter och vid behov hjälpa kollegor.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som del av våra förmåner vilka omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-379.

Placeringsort: Karlshamn.

Vikariat på 6 månader med tillträdesdag 1 juni eller enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas.

Resor inrikes och utrikes kan förekomma.

I arbetet kan beredskap komma att ingå både kvällar och helger. Arbetet kan i vissa fall även omfatta obekväm arbetstid.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.
Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten lämnas av Josefine Oredsson, gruppchef tullkriminalen tel. 0454-363 76. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST Eva Gundel tel. 040-661 31 72 och för SACO-S Mats Frånberg, 040-661 34 05.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 12 maj 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser. Visa mindre

Byggnadsinspektör till Stadsbyggnadsavdelningen

Ansök    Jan 11    Karlshamns kommun    Byggnadsinspektör
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Stadsbyggnadsavdelningen består av plan, bygg, mät och miljö med 20 medarbetare under ledning av stadsarkitekten.  Arbetsuppgifter:  Arbetet som byggnadsinspektör är en viktig del i Stadsbyggnadsavdelningens roll att främja bebyggelseutveckling i Karlshamns kommun. I arbetsuppgifterna ingår att handlägga bygglovsansökan och anmälan, medverka vid arbetsplatsbesök, arbeta med tillsyn, hålla tekniskt samråd och ... Visa mer
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid.
Stadsbyggnadsavdelningen består av plan, bygg, mät och miljö med 20 medarbetare under ledning av stadsarkitekten. 

Arbetsuppgifter: 
Arbetet som byggnadsinspektör är en viktig del i Stadsbyggnadsavdelningens roll att främja bebyggelseutveckling i Karlshamns kommun. I arbetsuppgifterna ingår att handlägga bygglovsansökan och anmälan, medverka vid arbetsplatsbesök, arbeta med tillsyn, hålla tekniskt samråd och övriga förekommande arbetsuppgifter samt svara för utåtriktad information och service mot allmänheten. 

Kvalifikationer: 
Du är ingenjör på lägst gymnasienivå (eller annan likvärdig utbildning som är relevant för tjänsten) och har dokumenterad kunskap om Plan- och bygglagstiftningen, t ex certifierad som kontrollansvarig enligt PBL. Vi ser gärna att du har erfarenheter från kommunal förvaltning under byggnadsnämnd eller motsvarande. Meriterande är även om du har arbetat inom byggsektorn. Du ska med fördel vara intresserad av juridik och vara van vid att jobba i digitala system. Meriterande är om du har erfarenhet av bygglovssystemet ByggR.
Då du arbetar under politiskt vald nämnd är det viktigt att du trivs med att föredra dina ärenden och har intresse och respekt för demokratifrågor i allmänhet. Arbetet kräver noggrannhet, nyfikenhet, flexibilitet och integritet. Du skall behärska svenska språket i tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid en hög servicemedvetenhet, prioriteringsförmåga och personlig lämplighet. 

Upplysningar:
Emina Kovacic, stadsarkitekt, tfn 0454-816 81 eller 070-266 62 07, [email protected] 
SACO, Sofi Ridbäck, tfn 0454-816 26, [email protected] 
Vision, Christina Gustafsson, tfn 0454-811 49, [email protected] 

Övrigt: 
Tillträde sker efter överenskommelse. Körkort B är ett krav. 

Sista ansökningsdag: 
2023-02-08 Visa mindre

Besiktningsingenjör El

Ansök    Jan 23    AFRY AB    Besiktningsingenjör
Företagsbeskrivning AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi är hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Tillsammans accelererar vi omställningen mot ett hållbart samhälle. Vårt affärsområde Buildings är med över 1100 medarbetare en av Sveriges största aktörer inom bygg- och fastighetssektorn. Bara i region Syd... Visa mer
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning.
Vi är hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Tillsammans accelererar vi omställningen mot ett hållbart samhälle.
Vårt affärsområde Buildings är med över 1100 medarbetare en av Sveriges största aktörer inom bygg- och fastighetssektorn. Bara i region Syd är vi ungefär 250 medarbetare som tillsammans skapar hållbara, byggnadsrelaterade, teknik- och designlösningar för fastighetsägare, entreprenörer och industri. Här får du möjlighet att vara med och påverka och skapa byggnader och boenden där människor ska vistas och trivas. För oss är säkerhet, hållbarhet och ett välmående samhälle viktiga faktorer och där vi på ett framgångsrikt vis är med och bidrarmed kreativa och innovativa lösningar, både nu och för framtiden – making future.


Jobbeskrivning
Efterfrågan av våra tjänster inom besiktning växer och därför söker vi nu engagerade medarbetare att stärka vår besiktningsgrupp i syd med besiktningsingenjörer med erfarenhet av el.
I rollen som besiktningsingenjör inom affärsområde Buildings kommer du arbeta med kontroll och besiktning av el entreprenader och tjänster runt detta.
Anläggningarna finns såväl inom energisektorn som inom offentlig sektor, exempelvis skola och vårdinrättningar samt kommersiella lokaler inom industri och handelslokaler eller bostadsprojekt. Arbetet ställer krav på god kunskap såväl praktiskt som teoretiskt och ditt arbete medför resor inom regionen.
Utgångsort för tjänsten är valbart mellan Kristianstad, Karlshamn, Karlskrona, Växjö och Oskarshamn.


Kravspecifikation
Du arbetar idag självständigt med projektering eller uppdragsledning som konsult eller med arbetsledning som entreprenör och är redo för nästa steg i karriären. Vi ser gärna att du har erfarenhet från elnät och kompetens inom solceller.
Det är meriterande men inget krav om du har erfarenhet inom besiktning.
Som person är du initiativtagande, självgående och effektiv. Vi värdesätter ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor, både internt och externt, bygger på samarbete och goda relationer.
Du är i grunden högskole-/civilingenjör eller har förvärvat motsvarande kunskaper genom relevant arbetslivserfarenhet. Vidare ser vi att du är självgående, driven och har ett tydligt och kommunikativt och nyfiket förhållningssätt i ditt arbete mot kund.
Vi hoppas också att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig.


Ytterligare information
Välkommen med din ansökan, sista ansökningsdag är 2023-02-20.


Kontaktperson för frågor:
Daniel Schüler
Sektionschef
+46 10 505 23 63
[email protected]
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society. Visa mindre

Badvakt till Väggabadet

Ansök    Jan 30    Karlshamns kommun    Badvakt
Sommarvikarier Med placering på Väggabadet i Karlshamn som sommarvikare, heltid, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring. Arbetsbeskrivning Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålders- kategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar... Visa mer
Sommarvikarier
Med placering på Väggabadet i Karlshamn som sommarvikare, heltid, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring.

Arbetsbeskrivning
Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålders- kategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar som förekommer vid badanläggningen som exempelvis badbevakning, simundervisning, aktiviteter, tillsyn, lokalvård och kassa/receptionsarbete. Tjänsten innefattar tjänstgöring kvälls och helgtid.

Kvalifikationer
Du har gymnasieutbildning och har grundläggande datorkunskap, behärskar det svenska språket i tal och skrift. Simkunnighet är ett krav och vi genomför tester i simning och livräddning. För att bli aktuell för tjänsten måste du få godkänt resultat på dessa. Erfarenhet av likvärdigt jobb, aktuell HLR-utbildning, att ha arbetat med barn och ungdomar kan vara meriterande.
Du har förmågan att se till verksamhetens bästa och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du tar ansvar, är ordningsam, har ett stort säkerhetstänk har ett genuint servicetänk och ett gott bemötande mot såväl besökare som kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Vikariaten gäller perioden v 22-34.
Enligt lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn ska den som erbjuds denna anställning visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.Handläggningstiden för ett utdrag är cirka två veckor och du beställer det själv via polisens webbplats. Beställ gärna utdraget samtidigt som du skickar in din ansökan så att du har allting klart om du erbjuds tjänsten. Har du redan ett utdrag får det inte vara äldre än ett år. Utdraget "övrigt arbete med barn" ska användas. Beställ ditt utdrag från belastningsregistret på polisens webbplats: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

För mer information
Andreas Henningor, Enhetschef Väggabadet, 0454-56 32 35
Fackliga företrädare
Kommunal, 0454- 811 91

Sista ansökningsdag:
2023-03-19
Löpande urval tillämpas. Visa mindre

Vi söker väktare till Karlshamn

Ansök    Dec 16    Avarn Security AB    Väktare
Vi tror på ansvarstagande, samarbete och att visa omtanke mot kollegor och omvärlden. Vi ska vara förebilder för andra. Dina tidigare erfarenheter i livet är intressanta och du kommer att få möjlighet att använda och utveckla dem hos oss.   Till vårat kontor i Karlshamn söker vi nu väktare för deltidsarbete både inom stationärbevakning och ronderande bevakning. Vi arbetar inom vårat distrikt mycket tätt med andra orter varpå arbete på annan ort kan erbjuda... Visa mer
Vi tror på ansvarstagande, samarbete och att visa omtanke mot kollegor och omvärlden. Vi ska vara förebilder för andra. Dina tidigare erfarenheter i livet är intressanta och du kommer att få möjlighet att använda och utveckla dem hos oss.
 
Till vårat kontor i Karlshamn söker vi nu väktare för deltidsarbete både inom stationärbevakning och ronderande bevakning. Vi arbetar inom vårat distrikt mycket tätt med andra orter varpå arbete på annan ort kan erbjudas för att ge fler arbetstillfällen utöver din grundanställning. Vi söker både dig utan annan sysselsättning men också de som har annat deltidsjobb eller studier som ni vill komplettera med arbete inom bevakningsbranschen.

Arbetstider: Deltidsanställning med varierande arbetstider 
Tjänsteställe: Karlshamn
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kunden ger oss ett stort förtroende och ditt arbete som väktare är viktigt. Du bidrar varje arbetspass till att skapa trygghet och säkerhet för kunden och samhället i stort, då ditt arbete skapar ett förebyggande skydd mot brottslighet, förbättrat brandskydd och mycket mer. Du kommer att få träffa samhällets alla invånare och det är viktigt att du är tydlig, lugn och kan ta genomtänkta beslut.

Här är några av de vanligaste arbetsuppgifterna:
En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Du är bilburen och besöker kunder i ditt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Tillsynsbevakning utförs både inom- och utomhus, oftast natt, ensam och du arbetar i skift. Arbetet är självständigt och rörligt.

Vid stationär bevakning arbetar du hos kunden. Det kan innebära allt från receptionsarbete till rondering och bemanning av bevakningscentraler.

Förutsättningar:
 - fyllt 18 år och vara ostraffad
 - drogfri
 - gymnasiekompetens
 - god svenska i tal och skrift
 - god hälsa och fysik
 - ordnad ekonomi
 - körkort vid tillsynsbevakning

Väktarutbildning är meriterande på dessa positioner. Andra meriterande kvalifikationer är erfarenhet av arbete i bevakningsbranschen, visst tekniskt kunnande, ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska samt tidigare erfarenhet av arbete i publika miljöer.

Om du har rätt profil så kan vi tänka oss utbilda dig till väktare.

Varmt välkommen in med din ansökan! Urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt - dock senast 2023-01-15 - sök tjänsten via vår hemsida- ej via mejl.
Tester kommer att tillämpas i rekryteringsprocessenAvarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 500 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”. Visa mindre

Besiktningsingenjör

Ansök    Nov 21    AFRY AB    Besiktningsingenjör
Företagsbeskrivning AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 17 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer och är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare. Vårt affärsområde Buildings är med över 1100 medarbetare en av Sveriges största aktö... Visa mer
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.
Vi är 17 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer och är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare.
Vårt affärsområde Buildings är med över 1100 medarbetare en av Sveriges största aktörer inom bygg- och fastighetssektorn. Bara i region Syd är vi ungefär 250 medarbetare som tillsammans skapar hållbara, byggnadsrelaterade, teknik- och designlösningar för fastighetsägare, entreprenörer och industri. Här får du möjlighet att vara med och påverka och skapa byggnader och boenden där människor ska vistas och trivas. För oss är säkerhet, hållbarhet och ett välmående samhälle viktiga faktorer och där vi på ett framgångsrikt vis är med och bidrarmed kreativa och innovativa lösningar, både nu och för framtiden – making future.


Jobbeskrivning
Efterfrågan av våra tjänster inom besiktning växer och därför söker vi nu engagerade medarbetare att stärka vår besiktningsgrupp i syd med besiktningsingenjörer.
I rollen som besiktningsingenjör inom affärsområde Buildings kommer du arbeta med kontroll och besiktning av el entreprenader och tjänster runt detta. Anläggningarna finns såväl inom energisektorn som inom offentlig sektor, exempelvis skola och vårdinrättningar samt kommersiella lokaler inom industri och handelslokaler eller bostadsprojekt. Arbetet ställer krav på god kunskap såväl praktiskt som teoretiskt och ditt arbete medför resor inom regionen.
Utgångsort för tjänsten är valbart mellan Kristianstad, Karlshamn, Karlskrona, Växjö och Oskarshamn.


Kravspecifikation
Du arbetar idag självständigt med projektering eller uppdragsledning som konsult eller med arbetsledning som entreprenör och är redo för nästa steg i karriären. Vi ser gärna att du har erfarenhet från elnät och kompetens inom solceller. Det är meriterande men inget krav om du har erfarenhet inom besiktning.
Som person är du initiativtagande, självgående och effektiv. Vi värdesätter ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor, både internt och externt, bygger på samarbete och goda relationer.
Du är i grunden högskole-/civilingenjör eller har förvärvat motsvarande kunskaper genom relevant arbetslivserfarenhet. Vidare ser vi att du är självgående, driven och har ett tydligt och kommunikativt och nyfiket förhållningssätt i ditt arbete mot kund.
Vi hoppas också att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig.


Ytterligare information
Välkommen med din ansökan, sista ansökningsdag är 2022-12-19.


Kontaktperson för frågor:
Daniel Schüler
Sektionschef
+46 10 505 23 63
[email protected]
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society. Visa mindre

Badvakter till Väggabadet, Strategisk förvaltning

Ansök    Okt 17    Karlshamns kommun    Badvakt
Med placering på Väggabadet i Karlshamn. Arbetsbeskrivning: Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålders- kategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar som förekommer vid badanläggningen som exempelvis badbevakning, simundervisning, aktiviteter,... Visa mer
Med placering på Väggabadet i Karlshamn.

Arbetsbeskrivning:
Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålders- kategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar som förekommer vid badanläggningen som exempelvis badbevakning, simundervisning, aktiviteter, tillsyn, lokalvård och kassa/receptionsarbete. Tjänsten innefattar tjänstgöring kvälls och helgtid.

Kvalifikationer:
Du har gymnasieutbildning, vi ser gärna att du är utbildad poollivräddare, badmästare, simlärare, babysimsinstruktör, gruppträningsinstruktör eller har kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha grundläggande datorkunskap, behärska det svenska språket i tal och skrift och ha förmåga att anpassa kommunikationen efter person och situation.Simkunnighet är ett kravsamt att du klarar guldbojen inom två veckor efter påbörjad anställning.
Aktuell HLR-utbildning och att ha arbetat med barn och ungdomar kan vara meriterande. Du har förmågan att se till verksamhetens bästa och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du tar ansvar, är ordningsam, har respekt för överenskomna tider och har ett stort säkerhetstänk. Du är pedagogiskt lagd, entusiasmerande och arbetar bra tillsammans med andra. Givetvis är du tillmötesgående, har ett genuint servicetänk och ett gott bemötande mot såväl besökare som kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Vi söker fyra badvakter, heltid, visstidsanställningar, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring. Två av vikariaten gäller t o m 2023-12-31 medan de andra två gäller t o m 2023-02-28. Tillträde snarast gäller för alla vikariaten. Enligt Lagen om registerkontroll (2013:852) ska den som erbjuds denna anställning uppvisa ett utdrag. 

För mer information:
Andreas Henningor, Enhetschef Strategisk förvaltning, 0454-53 32 45

Fackliga företrädare:
Kommunal, 0454- 811 95

Sista ansökningsdag:
2022-10-31
Vi tillämpar löpande urval. Visa mindre

Räddningstjänstpersonal i beredskap till Karlshamn eller Svängsta

Arbetsuppgifter Som räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB) har du beredskap en vecka åt gången, antingen var tredje eller var fjärde vecka, beroende på anställningsort. Du ska kunna ta dig till din brandstation under dygnets alla timmar inom en föreskriven tid. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är räddningstjänst i utryckningsstyrka:  - skadeavhjälpande insats vid räddningstjänst. Släcka bränder, rädda liv, sanering vid trafik- och kemolyckor är några e... Visa mer
Arbetsuppgifter
Som räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB) har du beredskap en vecka åt gången, antingen var tredje eller var fjärde vecka, beroende på anställningsort. Du ska kunna ta dig till din brandstation under dygnets alla timmar inom en föreskriven tid. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är räddningstjänst i utryckningsstyrka: 
- skadeavhjälpande insats vid räddningstjänst. Släcka bränder, rädda liv, sanering vid trafik- och kemolyckor är några exempel.
- övning för förberedande av insats.
- delta i förebyggande åtgärder som till exempel ge information/utbildning till privatpersoner och företag.

 
Kvalifikationer
Krav för tjänsterna är B-körkort och att du är fullt frisk och har god fysisk arbetsförmåga enligt AFS 2007:7 och AFS 2019:3. Detta innebär att du måste genomföra och godkännas på den medicinska kontrollen (arbets-EKG och läkarundersökning) och de fysiska testerna. De fysiska testerna består av rullbandstest, simtest och andra praktiska tester. Mer information om detta finner du på vår hemsida. Meriterande är att du har C-körkort annars förbinder du dig att ta C-körkort. 
 
Som person är du trygg i dig själv och har god självinsikt. Du kan sätta dig in i någon annans situation. Du har initiativförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
 
För att en anställning som RiB ska bli aktuell:
- kommer vi att lägga stor vikt vid att din bostad och/eller arbetsplats ska vara belägen så att du kan rycka ut från brandstationen inom den föreskrivna tiden (5 minuter).
- måste du ha ett medgivande från din huvudarbetsgivare. Blanketten finns att hämta på vår hemsida. 
- måste du uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret.
                
Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla samhällets invånare och värnar därför om en jämn könsfördelning och mångfald i vår organisation.

 
Placering                            
Vid någon av våra brandstationer: Karlshamn eller Svängsta.                    
 
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning med möjlighet till tillsvidare.       
 
Lön
Enligt avtal.
 
Tillträdesdag                     
Enligt överenskommelse.
 
Övrigt                                 
Anställningen inleds med en utbildning i allmän räddningstjänst, i vilken du måste bli godkänd i för att erbjudas en anställning. Utbildningen genomförs dagtid under tre veckor.
                                            
Organisationens strävan är att du som anställd ska krigsplaceras inom vår organisation.
 
Upplysningar
Martin Wijk, enhetschef operativ RiB, tfn: 0454-30 51 07
Sandra Bohlin, HR-chef, tfn: 0454-30 51 24
Fredrik Åberg för Sölvesborg och Mjällby, tfn: 0454-30 51 17
Anders Dahlbom för Svängsta, tfn: 0454-30 51 34
Mats Svensson för Karlshamn, tfn: 0454-30 51 27
David Bujukliev för Olofström, tfn: 0454-30 51 21
 
Magnus Krantz, facklig företrädare Brandmännens Riksförbund, tfn: 08-7223486
Erik Gustavsson, facklig företrädare Kommunal, tfn: 0454-30 51 00
Robert Carlsson, facklig företrädare Vision, tfn: 0454-30 51 00

 
Vill du veta mer om räddningstjänsten besök gärna vår hemsida www.raddning.com. För upplysningar om kommunerna hänvisar vi till hemsidorna www.karlshamn.se, www.olofstrom.se och www.solvesborg.se
 
Ansökan med personligt brev, CV samt eventuella intyg ska vara Räddningstjänsten Västra Blekinge tillhanda senast 2022-10-23. Vi tillämpar löpande rekrytering under ansökningsperioden, skicka gärna in din ansökan omedelbart. 
 
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
 
 
Välkommen med din ansökan, vi behöver dig!


Vill du hjälpa människor, är fysiskt aktiv och arbetar bra i grupp, sök tjänsten som räddningspersonal i beredskap. Fler brandmän behövs för att kunna erbjuda våra kommuninvånare hjälp vid olyckor och kriser. Vi behöver dig!

Räddningstjänsten Västra Blekinge är ett kommunalförbund som bedriver räddningstjänst. Kommunalförbundet består av medlemskommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström, som tillsammans har ca. 60 000 invånare. Räddningstjänsten Västra Blekinge har en heltidskår, fem deltidskårer, ett räddningsvärn och ett skogsbrandvärn med ca. 190 medarbetare.

Vi jobbar utifrån en värdegrund som ska genomsyra allt vårt arbete. Värdegrunden talar om hur vi bemöter varandra och vägleder oss i vårt dagliga arbete. För oss är det en självklarhet att du förstår och delar våra värdeord Öppenhet, Trygghet och Respekt.


Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Badvakter till Väggabadet, Strategisk förvaltning

Ansök    Sep 30    Karlshamns kommun    Badvakt
Med placering på Väggabadet i Karlshamn. Arbetsbeskrivning: Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålders- kategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar som förekommer vid badanläggningen som exempelvis badbevakning, simundervisning, aktiviteter,... Visa mer
Med placering på Väggabadet i Karlshamn.

Arbetsbeskrivning:
Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålders- kategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar som förekommer vid badanläggningen som exempelvis badbevakning, simundervisning, aktiviteter, tillsyn, lokalvård och kassa/receptionsarbete. Tjänsten innefattar tjänstgöring kvälls och helgtid.

Kvalifikationer:
Du har gymnasieutbildning, vi ser gärna att du är utbildad poollivräddare, badmästare, simlärare, babysimsinstruktör, gruppträningsinstruktör eller har kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha grundläggande datorkunskap, behärska det svenska språket i tal och skrift och ha förmåga att anpassa kommunikationen efter person och situation.Simkunnighet är ett kravsamt att du klarar guldbojen inom två veckor efter påbörjad anställning.
Aktuell HLR-utbildning och att ha arbetat med barn och ungdomar kan vara meriterande. Du har förmågan att se till verksamhetens bästa och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du tar ansvar, är ordningsam, har respekt för överenskomna tider och har ett stort säkerhetstänk. Du är pedagogiskt lagd, entusiasmerande och arbetar bra tillsammans med andra. Givetvis är du tillmötesgående, har ett genuint servicetänk och ett gott bemötande mot såväl besökare som kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Vi söker fyra badvakter, heltid, visstidsanställningar, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring. Två av vikariaten gäller t o m 2023-12-31 medan de andra två gäller t o m 2023-02-28. Tillträde snarast gäller för alla vikariaten. Enligt Lagen om registerkontroll (200:873) ska den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag. 

För mer information:
Andreas Henningor, Enhetschef Strategisk förvaltning, 0454-53 32 45

Fackliga företrädare:
Kommunal, 0454- 811 95

Sista ansökningsdag:
2022-10-31
Vi tillämpar löpande urval. Visa mindre

Badvakter till Väggabadet, Strategisk förvaltning

Ansök    Okt 7    Karlshamns kommun    Badvakt
Med placering på Väggabadet i Karlshamn. Arbetsbeskrivning: Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålders- kategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar som förekommer vid badanläggningen som exempelvis badbevakning, simundervisning, aktiviteter,... Visa mer
Med placering på Väggabadet i Karlshamn.

Arbetsbeskrivning:
Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålders- kategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar som förekommer vid badanläggningen som exempelvis badbevakning, simundervisning, aktiviteter, tillsyn, lokalvård och kassa/receptionsarbete. Tjänsten innefattar tjänstgöring kvälls och helgtid.

Kvalifikationer:
Du har gymnasieutbildning, vi ser gärna att du är utbildad poollivräddare, badmästare, simlärare, babysimsinstruktör, gruppträningsinstruktör eller har kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha grundläggande datorkunskap, behärska det svenska språket i tal och skrift och ha förmåga att anpassa kommunikationen efter person och situation.Simkunnighet är ett kravsamt att du klarar guldbojen inom två veckor efter påbörjad anställning.
Aktuell HLR-utbildning och att ha arbetat med barn och ungdomar kan vara meriterande. Du har förmågan att se till verksamhetens bästa och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du tar ansvar, är ordningsam, har respekt för överenskomna tider och har ett stort säkerhetstänk. Du är pedagogiskt lagd, entusiasmerande och arbetar bra tillsammans med andra. Givetvis är du tillmötesgående, har ett genuint servicetänk och ett gott bemötande mot såväl besökare som kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Vi söker fyra badvakter, heltid, visstidsanställningar, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring. Två av vikariaten gäller t o m 2023-12-31 medan de andra två gäller t o m 2023-02-28. Tillträde snarast gäller för alla vikariaten. Enligt Lagen om registerkontroll (2013:852) ska den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag. 

För mer information:
Andreas Henningor, Enhetschef Strategisk förvaltning, 0454-53 32 45

Fackliga företrädare:
Kommunal, 0454- 811 95

Sista ansökningsdag:
2022-10-31
Vi tillämpar löpande urval. Visa mindre

Vi söker ronderande väktare till Karlshamn på deltid

Ansök    Jun 17    Avarn Security AB    Väktare
Till vårt kontor i Karlshamn söker vi nu en ronderande väktare för en deltidsanställning på 50%. Utöver detta finns möjligheter att ta extra arbetspass både inom rondering men också på stationära objekt.   Vi söker dig som är säkerhetsmedveten, social, empatisk och positiv med en inre trygghet och en naturlig drivkraft att vilja hjälpa till. Väktare arbetar i många olika miljöer med väldigt varierande arbetsuppgifter - vi söker dig som tycker om att arbet... Visa mer
Till vårt kontor i Karlshamn söker vi nu en ronderande väktare för en deltidsanställning på 50%. Utöver detta finns möjligheter att ta extra arbetspass både inom rondering men också på stationära objekt.
 
Vi söker dig som är säkerhetsmedveten, social, empatisk och positiv med en inre trygghet och en naturlig drivkraft att vilja hjälpa till. Väktare arbetar i många olika miljöer med väldigt varierande arbetsuppgifter - vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och som har ett tydligt serviceinriktat engagemang. Vi ser även gärna att du kan kommunicera obehindrat på engelska.
 
Vi tror på ansvarstagande, samarbete och att visa omtanke mot kollegor och omvärlden. Vi ska vara förebilder för andra. Dina tidigare erfarenheter i livet är intressanta och du kommer att få möjlighet att använda och utveckla dem hos oss.

Arbetstider: Främst nattetid, deltid 50%
Tjänsteställe: Karlshamn
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kunden ger oss ett stort förtroende och ditt arbete som väktare är viktigt. Du bidrar varje arbetspass till att skapa trygghet och säkerhet för kunden och samhället i stort, då ditt arbete skapar ett förebyggande skydd mot brottslighet, förbättrat brandskydd och mycket mer. Du kommer att få träffa samhällets alla invånare och det är viktigt att du är tydlig, lugn och kan ta genomtänkta beslut.

Här är några av de vanligaste arbetsuppgifterna:
En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Du är bilburen och besöker kunder i ditt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Tillsynsbevakning utförs både inom- och utomhus, oftast natt, ensam och du arbetar i skift. Arbetet är självständigt och rörligt.

Vid stationär bevakning arbetar du hos kunden. Det kan innebära allt från receptionsarbete till rondering och bemanning av bevakningscentraler. 


Förutsättningar:
 - fyllt 18 år och vara ostraffad
 - drogfri
 - gymnasiekompetens
 - god svenska i tal och skrift
 - god hälsa och fysik
 - ordnad ekonomi
 - körkort vid tillsynsbevakning

Väktarutbildning är meriterande på dessa positioner. Andra meriterande kvalifikationer är erfarenhet av arbete i bevakningsbranschen, visst tekniskt kunnande, ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska samt tidigare erfarenhet av arbete i publika miljöer.

Om du har rätt profil så kan vi tänka oss utbilda dig till väktare.

Varmt välkommen in med din ansökan! Urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt - dock senast 2022-08-01 - sök tjänsten via vår hemsida- ej via mejl.
Tester kommer att tillämpas i rekryteringsprocessen.Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 500 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”. Visa mindre

Badvakter till Väggabadet, Strategisk förvaltning

Ansök    Jun 9    Karlshamns kommun    Badvakt
Med placering på Väggabadet i Karlshamn. Arbetsbeskrivning: Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålders- kategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar som förekommer vid badanläggningen som exempelvis badbevakning, simundervisning, aktiviteter, ... Visa mer
Med placering på Väggabadet i Karlshamn.
Arbetsbeskrivning:
Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålders- kategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar som förekommer vid badanläggningen som exempelvis badbevakning, simundervisning, aktiviteter, tillsyn, lokalvård och kassa/receptionsarbete. Tjänsten innefattar tjänstgöring kvälls och helgtid.
Kvalifikationer:
Du har gymnasieutbildning, vi ser gärna att du är utbildad poollivräddare, badmästare, simlärare, babysimsinstruktör, gruppträningsinstruktör eller har kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha grundläggande datorkunskap, behärska det svenska språket i tal och skrift och ha förmåga att anpassa kommunikationen efter person och situation. Simkunnighet är ett krav och vi genomför tester i simning och livräddning.
Aktuell HLR-utbildning och att ha arbetat med barn och ungdomar kan vara meriterande. Du har förmågan att se till verksamhetens bästa och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du tar ansvar, är ordningsam, har respekt för överenskomna tider och har ett stort säkerhetstänk. Du är pedagogiskt lagd, entusiasmerande och arbetar bra tillsammans med andra. Givetvis är du tillmötesgående, har ett genuint servicetänk och ett gott bemötande mot såväl besökare som kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Övrigt:
Vi söker två badvakter, heltid, visstidsanställningar, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring. Vikariaten pågår under perioden 2022-08-15—2022-12-31, med möjlighet till förlängning. Enligt Lagen om registerkontroll (200:873) ska den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag. 
För mer information:
Kate Jönsson, enhetschef 0454-563675,072-8849820

Fackliga företrädare:
Kommunal, tel. 0454- 811 91 eller 0454- 811 95

Sista ansökningsdag:
2022-07-17
Vi tillämpar löpande urval. Visa mindre

Brand- Riskingenjör till stort företag i Karlshamn!

Ansök    Maj 23    Framtiden i Sverige AB    Brandingenjör
Nu söker vi efter dig som är nyexaminerad brandingenjör! Är du en noggrann och nyfiken person som vill fortsätta din karriär på ett välkänt bolag i Karlshamn, så kan du vara den vi letar efter! Dina arbetsuppgifter Hos vår kund kommer du tillsammans med en kollega att arbeta med bland annat brandskyddsprojektering, utredningsarbeten och besiktningar. Kunderna man arbetar mot är ofta inom den offentliga sektorn med projekt mot förskolor, sjukhus och likna... Visa mer
Nu söker vi efter dig som är nyexaminerad brandingenjör! Är du en noggrann och nyfiken person som vill fortsätta din karriär på ett välkänt bolag i Karlshamn, så kan du vara den vi letar efter!

Dina arbetsuppgifter
Hos vår kund kommer du tillsammans med en kollega att arbeta med bland annat brandskyddsprojektering, utredningsarbeten och besiktningar. Kunderna man arbetar mot är ofta inom den offentliga sektorn med projekt mot förskolor, sjukhus och liknande. Den största delen av arbetet utförs från kontoret i Karlshamn men resor och platsbesök kan bli aktuellt. Din inledande tid blir tillsammans med en mer senior kollega som kommer agera mentor. Planen är att gruppen på sikt skall växa så här har du en stor möjlighet att vara med på en spännande tillväxtresa!

Om företaget
Vill du växa tillsammans med ett attraktivt bolag så gör du det här! Hos vår kund som är rankat som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare för ingenjörer har du stora möjligheter att utvecklas och bli en del av något riktigt spännande. Mer information om bolaget ges vid en eventuell intervju.


Din profil
Nu söker vi efter dig som har ett naturligt driv, och får saker gjorda. Du är noggrann och är duktig på att bibehålla och förvalta befintliga relationer, men också att skapa nya. Då teamet är litet läggs stor vikt vid personliga egenskaper och vi ser att du som person vågar ta eget ansvar.

Skallkrav:
- Utbildad brandingenjör
- Svenska i tal och skrift

Meriterande:
- Arbetslivserfarenhet inom räddningstjänsten eller brandkår
- Kännedom eller erfarenhet av PFS och/eller FDS
- Körkort B

Om oss
Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.

Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera unga talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.

Villkor
Startdatum: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Placeringsort: Karlshamn
Omfattning: Heltid

Urval sker löpande! Skicka in din ansökan redan idag! Visa mindre

Utbildningssamordnare

Arbetsuppgifter Du har ett övergripande ansvar att leda, planera, utveckla och följa upp förbundets externa utbildningsverksamhet. En stor del av din arbetstid kommer att bestå av utbildning hos externa aktörer i exempelvis kurser som heta arbeten och allmän brandkunskap. I din roll ingår det att stärka samarbetet med medlemskommunerna, där du kommer att ingå i olika samverkansgrupper och representerar räddningstjänsten. Lika viktigt är det att samverka oc... Visa mer
Arbetsuppgifter
Du har ett övergripande ansvar att leda, planera, utveckla och följa upp förbundets externa utbildningsverksamhet. En stor del av din arbetstid kommer att bestå av utbildning hos externa aktörer i exempelvis kurser som heta arbeten och allmän brandkunskap. I din roll ingår det att stärka samarbetet med medlemskommunerna, där du kommer att ingå i olika samverkansgrupper och representerar räddningstjänsten. Lika viktigt är det att samverka och skapa nya relationer med andra externa aktörer som verkar inom vårt geografiska område. 
 
Du har också ett övergripande ansvar för räddningstjänstens kommunikation ut mot medborgaren, vilket innebär att du ansvarar för kommunikationsplanen, deltar i kommunikationsinsatser på festivaler och andra arrangemang samt administrerar hemsidan och gör inlägg på sociala medier. 
 
I övrigt ligger det i din roll som utbildningssamordnare att omvärldsbevaka och nätverka med brandskyddsföreningen och andra räddningstjänster i Sverige.
 
Förutsatt att du har tillräcklig formell kompetens ser vi gärna att du kan ingå i någon form av operativ beredskap.


 
Kvalifikationer
Vi söker dig som är brandman med godkänd SMO-utbildning/brandman heltid alternativt brandman deltid/räddningsinsats/grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap (Grib). Vi ser det som meriterande att du har erfarenhet från räddningstjänsten och av utbildningsarbete. God datorvana i office-paketet och då främst i Word och PowerPoint är ett krav. B-körkort är också ett krav.
                                            
För att trivas i rollen som utbildningssamordnare ska du vara utåtriktad, något som ställer höga krav på samarbetsförmågan samt förmågan att uttrycka sig väl i tal och skrift. Som person är du självgående, drivande, effektiv och noggrann. Du har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
 
Innan en anställning kan bli aktuell måste du uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret samt genomföra hälsoundersökning med ett godkänt resultat. Vid behov kan personlighetstest genomföras. Vår strävan är att du ska krigsplaceras inom vår organisation. 
 
Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla samhällets invånare och värnar därför om en jämn könsfördelning och mångfald i vår organisation.

 
Placering                            
Brandstationen Karlshamn.                     
 
Anställningsform
Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas under sex månader.       
 
Lön
Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.
 
Tillträdesdag                     
Enligt överenskommelse.
 
Upplysningar
Ann-Sophie Jakobsson, Enhetschef förebyggande, tfn: 0454-30 51 04
Sandra Bohlin, HR-chef, tfn: 0454-30 51 24 
 
Robert Carlsson, facklig företrädare Vision, tfn: 0454-30 51 00   


 
Vill du veta mer om räddningstjänsten besök gärna vår hemsida www.raddning.com. För upplysningar om kommunerna hänvisar vi till hemsidorna www.karlshamn.se, www.olofstrom.se och www.solvesborg.se
 
Ansökan med personligt brev, meritsammanställning (CV) samt betygskopior skall vara Räddningstjänsten Västra Blekinge tillhanda senast 2022-05-29. Vi tillämpar löpande rekrytering under ansökningsperioden.  
 
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
 
 
Välkommen med din ansökan!


Räddningstjänsten Västra Blekinge är ett kommunalförbund som bedriver räddningstjänst. Kommunalförbundet består av medlemskommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström, som tillsammans har ca. 60 000 invånare. Räddningstjänsten Västra Blekinge har en heltidskår, fem deltidskårer, ett räddningsvärn och ett skogsbrandvärn med ca. 190 medarbetare.

Vi jobbar utifrån en värdegrund som ska genomsyra allt vårt arbete. Värdegrunden talar om hur vi bemöter varandra och vägleder oss i vårt dagliga arbete. För oss är det en självklarhet att du förstår och delar våra värdeord Öppenhet, Respekt och Trygghet.

Som utbildningssamordnare ingår du i enheten förebyggande som har myndighetsutövning, extern utbildning och kommunikation som ansvarsområden. Vi är en flexibel och öppen organisation där du kommer att få stora möjligheter att själv kunna påverka dina arbetsuppgifter och din arbetssituation.

Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Brandskyddstekniker

Ansök    Maj 5    Securitas Sverige AB    Brandtekniker
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Är du en SVEBRA-certifierad brandskyddstekniker och letar efter en roll där du får möjlighet a... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Är du en SVEBRA-certifierad brandskyddstekniker och letar efter en roll där du får möjlighet att jobba kundnära med ett stort ansvar för säkerhetsarbetet? Vi på Securitas letar just nu efter dig som vill fortsätta utveckla våra kunders brandsäkerhetsarbete. 

Om rollen

Som brandskyddstekniker kommer du arbete i en kundnära roll med att ansvara för service och genomgång av förekommande produkter inom branschområdet, samt att kontroller utförs enligt avtal och gällande bestämmelser. Rollen är en varierad roll med mycket praktiskt arbete som att exempelvis utföra service på brandsläckare och brandposter men även andra tekniska uppgifter såsom nyinstallationer och reparationer.

Du kommer till exempel att:

Presentera Securitas tjänster och produkter samt utveckla våra kunders säkerhetsarbete.
Genomföra enklare riksinventering samt genomgång av kundens brandsäkerhetsarbete. 
Genomföra beställningar av produkter och tjänster hos våra underleverantörer
Månads och kvartalsprov av brandlarm
Montering av förekommande produkter
Rådgivning/inventering till kund
Hjälpa kunder med SBA- kontroller (egenkontroll)
Upprätta och dokumentera i kundens webverktyg för SBA (MPS) 
Hålla fysiska och digitala utbildningar
Tjänsten passar dig som du tycker om att knyta nya kontakter och utveckla befintliga för att i slutändan utveckla vår leverans mot kunden. Du erbjuds här en roll där den ena dagen inte är den andra lik och där du dessutom arbetar med något av det mest viktiga man kan jobba med: att skapa trygghet för andra människor.

Vi är trygghet. Vi är Securitas.

Vi söker dig som…

Har relevant utbildning som Brandsäkerhetstekniker (SVEBRA), FUD1 (SVEBRA), MPS-SBA, Brandtätning, Rökluckor, taksäkring, anläggningsskötare och elsäkerhet för icke elektriker och erfarenhet inom brandsäkerhet. Du behöver också ha gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska, samt erhålla körkort-B sedan tidigare.

Specifikt efterfrågade krav:

SVEBRA-certifierad brandsäkerhetstekniker
Intern utbildning för service av brandgasventilatorer
Fallskyddsutbildning
Instruktörsutbildning i barn och vuxen HLR
B-körkort.
Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Vi ser gärna att du som söker har ett stort intresse för teknik och har lätt att förstå instruktioner.

Då du kommer att ha ett stort ansvar i din roll, men samtidigt jobba väldigt nära såväl kunder som kollegor, tror vi att du har lätt att jobba både självständigt men också i team. Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.

Mer information

Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!

Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected]

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse och dina arbetsorter kommer att vara Kristianstad, Karlshamn och Karlskrona

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.

Anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Induviduell lönesättning.

Om Securitas

I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.

Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.

Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig. Visa mindre

Avonova Hälsa söker arbetsmiljöingenjör till Karlshamn/Kristianstad

Vi leder vägen till ett hållbart arbetsliv – varje dag    Avonova är Nordens ledande aktör inom företagshälsa och ledarutveckling. Med bred kunskap och stort engagemang hjälper Avonova organisationer och dess medarbetare att bli mer hållbara, kommunicera effektivare och må bättre. Hälsa och arbetsmiljö är avgöhttps://avonova.varbi.com/center/tool/position/437820/edit/tab:1/rande faktorer för att skapa långsiktigt framgångsrika organisationer. Vår... Visa mer
Vi leder vägen till ett hållbart arbetsliv – varje dag 

 
Avonova är Nordens ledande aktör inom företagshälsa och ledarutveckling.

Med bred kunskap och stort engagemang hjälper Avonova organisationer och dess medarbetare att bli mer hållbara, kommunicera effektivare och må bättre. Hälsa och arbetsmiljö är avgöhttps://avonova.varbi.com/center/tool/position/437820/edit/tab:1/rande faktorer för att skapa långsiktigt framgångsrika organisationer. Våra 1300 medarbetare på 170 orter levererar varje dag hälsotjänster över hela Norden. Våra kunder finns inom såväl offentlig som privat sektor.

 

Arbetsmiljöingenjör – i en spännande och utvecklande hälsosam bransch

Vi söker efter förstärkning till vårt arbetsmiljöingenjörsteam då vi ser en ökad efterfrågan. Utifrån din profession skall du vara ett stöd såväl för företagsledningar, som för enskilda chefer, kontaktpersoner och arbetsmiljöombud. Du som vill arbeta och utvecklas med oss ska ha intresse av att arbeta kundorienterat, vara affärsmässig, ha egen drivkraft och tycka om att samarbeta i team med kollegor och uppdragsgivare.

Arbetsområde

Som arbetsmiljöingenjör är du ett expertstöd för våra kundföretag i deras arbete med att inte bara uppfylla myndighetskrav, lagar och förordningar utan också ständigt utveckla och förbättra arbetsmiljön. Du ska vara en aktiv samarbetspartner i kundernas systematiska arbetsmiljöarbete. Detta innebär bl.a. att vara rådgivande i förändringsprocesser, utföra mätningar, kartläggningar och riskbedömningar t.ex. inom områdena buller, maskinsäkerhet, belysning, termiskt klimat, ventilation, vibrationer och kemikalier. En stor del av arbetet handlar om att leda arbetsmiljöutbildningar så det är viktigt att du känner dig bekväm i en sådan roll. Du rapporterar direkt till hälsocenterchefen.

Kompetensprofil

Du har en eftergymnasial examen inom relevanta områden, kompletterad med en arbetsmiljöingenjörsutbildning eller motsvarande. Det är också viktigt att Du har minst ett par års arbetserfarenhet från arbetsmiljöområdet t.ex. från en företagshälsa eller som en arbetsmiljöhandläggare inom industrin.

Du är van att arbeta konsultativt och kan skapa goda och varaktiga relationer med våra kunder. Du har mycket god vana att formulera dig i tal och skrift, inte minst analyser, rapporter och sammanställningar. God datorvana i Officepaketet är en förutsättning för detta arbete.

Vi erbjuder

ett omväxlande och stimulerande arbete i ett företag med stor förändringsvilja och potential. Dagens Avonova befinner sig i ett spännande utvecklingsskede med en ny ledning på plats, en omarbetad strategi och ett stort fokus på expansion i Sverige. Hos oss får du vara med och påverka och göra skillnad i människors liv. Du får frihet, stöd och möjlighet till utveckling.

Självklart omfattas din anställning hos Avonova av kollektivavtal, försäkringar och tjänstepension. Vi vill att du ska må bra och trivas och erbjuder därför friskvårdsbidrag och företagshälsovård och ordnar regelbundet sociala aktiviteter.

 Tjänstgöringsgrad 100 %.

Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning under 6 månader.

Din arbetsplats blir på hälsocentret i Karlshamn eller Kristianstad och du behöver ha körkort och tillgång till egen bil då de flesta uppdragen genomförs ute på våra kundföretag (ofta med bärbar mätutrustning) samt övriga enheter inom området.

Vill du veta mer kontakta områdeschef Karina Björkman, [email protected]

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev. Vi arbetar med löpande urval så vi vill att du sänder din ansökan snarast möjligt.

Utdrag ur belastningsregistret och drogtest kommer att ske i samband med anställning.

Vi har kollektivavtal mellan Almega, Vårdföretagarna, Vårdförbundet, LSR, Läkarförbundet och Vision.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Badvakt till Väggabadet, Strategisk förvaltning

Ansök    Feb 23    Karlshamns kommun    Badvakt
Sommarvikarier Med placering på Väggabadet i Karlshamn som sommarvikare, heltid, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring. Arbetsbeskrivning: Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålderskategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar ... Visa mer
Sommarvikarier
Med placering på Väggabadet i Karlshamn som sommarvikare, heltid, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring.

Arbetsbeskrivning:
Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålderskategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar som förekommer vid badanläggningen som exempelvis badbevakning, simundervisning, aktiviteter, tillsyn, lokalvård och kassa/receptionsarbete. Tjänsten innefattar tjänstgöring kvälls och helgtid.

Kvalifikationer:
Du har gymnasieutbildning och har grundläggande datorkunskap, behärskar det svenska språket i tal och skrift.  Simkunnighet är ett krav och vi genomför tester i simning och livräddning. För att bli aktuell för tjänsten måste du få godkänt resultat på dessa. Erfarenhet av likvärdigt jobb, aktuell HLR-utbildning, att ha arbetat med barn och ungdomar kan vara meriterande.
Du har förmågan att se till verksamhetens bästa och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du tar ansvar, är ordningsam, har ett stort säkerhetstänk har ett genuint servicetänk och ett gott bemötande mot såväl besökare som kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Vikariaten gäller perioden v25-33. Enligt Lagen om registerkontroll (2000:873) ska den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

För mer information:
Kate Jönsson, enhetschef 0454-563675,072-8849820

Fackliga företrädare:
Kommunal, tel. 0454- 811 91

Sista ansökningsdag:
2022-03-15
Vi tillämpar löpande urval. Visa mindre

Brand- Riskingenjör till stort företag i Karlshamn!

Ansök    Apr 21    Framtiden i Sverige AB    Brandingenjör
Nu söker vi efter dig som är nyexaminerad brandingenjör! Är du en noggrann och nyfiken person som vill fortsätta din karriär på ett välkänt bolag i Karlshamn, så kan du vara den vi letar efter! Dina arbetsuppgifter Hos vår kund kommer du tillsammans med en kollega att arbeta med bland annat brandskyddsprojektering, utredningsarbeten och besiktningar. Kunderna man arbetar mot är ofta inom den offentliga sektorn med projekt mot förskolor, sjukhus och likna... Visa mer
Nu söker vi efter dig som är nyexaminerad brandingenjör! Är du en noggrann och nyfiken person som vill fortsätta din karriär på ett välkänt bolag i Karlshamn, så kan du vara den vi letar efter!

Dina arbetsuppgifter
Hos vår kund kommer du tillsammans med en kollega att arbeta med bland annat brandskyddsprojektering, utredningsarbeten och besiktningar. Kunderna man arbetar mot är ofta inom den offentliga sektorn med projekt mot förskolor, sjukhus och liknande. Den största delen av arbetet utförs från kontoret i Karlshamn men resor och platsbesök kan bli aktuellt. Din inledande tid blir tillsammans med en mer senior kollega som kommer agera mentor. Planen är att gruppen på sikt skall växa så här har du en stor möjlighet att vara med på en spännande tillväxtresa!

Om företaget
Vill du växa tillsammans med ett attraktivt bolag så gör du det här! Hos vår kund som är rankat som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare för ingenjörer har du stora möjligheter att utvecklas och bli en del av något riktigt spännande. Mer information om bolaget ges vid en eventuell intervju.


Din profil
Nu söker vi efter dig som har ett naturligt driv, och får saker gjorda. Du är noggrann och är duktig på att bibehålla och förvalta befintliga relationer, men också att skapa nya. Då teamet är litet läggs stor vikt vid personliga egenskaper och vi ser att du som person vågar ta eget ansvar.

Skallkrav:
- Utbildad brandingenjör
- Svenska i tal och skrift

Meriterande:
- Arbetslivserfarenhet inom räddningstjänsten eller brandkår
- Kännedom eller erfarenhet av PFS och/eller FDS
- Körkort B

Om oss
Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.

Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera unga talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.

Villkor
Startdatum: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Placeringsort: Karlshamn
Omfattning: Heltid

Urval sker löpande! Skicka in din ansökan redan idag! Visa mindre

Besiktningstekniker till Karlshamn

Din nya roll Vi på Bilprovningen söker nu en medarbetare till vår station i Karlshamn! Kontrollbesiktningen är vår kärnverksamhet och i rollen som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att dessa uppfyller ställda säkerhetskrav. Besiktningen sker självständigt eller tillsammans med dina kollegor på stationen och till din hjälp har du tekniska hjälpmedel, datautrustning, mätinstrument och verktyg. Våra kunder besöker oss från tidig morgon t... Visa mer
Din nya roll
Vi på Bilprovningen söker nu en medarbetare till vår station i Karlshamn!
Kontrollbesiktningen är vår kärnverksamhet och i rollen som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att dessa uppfyller ställda säkerhetskrav. Besiktningen sker självständigt eller tillsammans med dina kollegor på stationen och till din hjälp har du tekniska hjälpmedel, datautrustning, mätinstrument och verktyg.
Våra kunder besöker oss från tidig morgon till eftermiddag och vissa perioder är kundtillströmningen extra stor eller liten, vilket kräver en stor känsla för service samt flexibilitet eftersom vårt mål är att hjälpa alla kunder. Det innebär även att vi stöttar varandra när det behövs och du kan därför komma att bli utlånad till andra stationer under kortare perioder.
Vem är du?
För att trivas i rollen som besiktningstekniker tror vi att du är serviceinriktad och stimuleras av att möta människor. Du är en ansvarstagande person som drivs av att göra ett bra jobb och av att samverka med andra. I mötet med kunderna är du informativ, vänlig, lyhörd och förtroendeingivande. Vi ser att du har en slutförd gymnasieutbildning i grunden. Att du har körkort klass B är ett krav; har du dessutom andra körkort är det högst meriterande. Innehar du redan besiktningsbehörighet K1, är detta en klar fördel.
Du behöver ha god fordonskunskap, att veta vad du jobbar med och vad olika delar på fordonen heter är viktigt för att du ska kunna göra ett bra jobb och kunna svara på kundernas frågor. Erfarenhet av kundservice och språkkunskaper utöver svenska är meriterande men inget krav.
Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig en god introduktion och därmed en individanpassad utbildning. Direkt efter slutförd utbildning genomför du ett test för att bli certifierad besiktningstekniker. Studierna bedrivs på heltid norr om Stockholm och anpassas till de förkunskaper du har sedan innan. Efter avklarad utbildning och certifiering börjar du arbeta på din station. Vi erbjuder ett roligt jobb många förmåner och goda anställningsvillkor.
Ansökan
Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast 22 mars. I din ansökan ber vi dig inkludera CV och personligt brev. I samband med urvalsprocessen kommer test att skickas ut till de mest intressanta kandidaterna. Dessa test är obligatoriska att svara på för att gå vidare i rekryteringsprocessen.
Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Paula Björkeson, [email protected]
Välkommen med din ansökan!
Vi arbetar för att öka mångfalden inom vårt företag och tror att en varierad ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald stärker vår kundservice. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
I 55 år har Bilprovningen arbetat för ökad trafiksäkerhet och minskad miljöpåverkan. Verksamheten kännetecknas av ansvar, oberoende och kvalitet. Dessutom vill vi vara branschens mest attraktiva arbetsgivare. Med 95 stationer från söder till norr och cirka 550 medarbetare är Bilprovningen Sveriges ledande aktör för besiktning av motordrivna fordon. Under 2019 omsatte företaget 647 MSEK.
Bilprovningen grundades 1963 och ägs av svenska staten. För mer information besök www.bilprovningen.se. Visa mindre

Badvakt till Väggabadet, Strategisk förvaltning

Ansök    Feb 23    Karlshamns kommun    Badvakt
Vikariat Vi söker en vikarie med placering på Väggabadet i Karlshamn, heltid, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring. Arbetsbeskrivning: Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålderskategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar som... Visa mer
Vikariat
Vi söker en vikarie med placering på Väggabadet i Karlshamn, heltid, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring.

Arbetsbeskrivning:
Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålderskategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar som förekommer vid badanläggningen som exempelvis badbevakning, simundervisning, aktiviteter, tillsyn, lokalvård och kassa/receptionsarbete. Tjänsten innefattar tjänstgöring kvälls- och helgtid.

Kvalifikationer:
Du har gymnasieutbildning, har grundläggande datorkunskap, behärskar det svenska språket i tal och skrift. Simkunnighet är ett krav och vi genomför tester i simning och livräddning. För att bli aktuell för tjänsten måste du få godkänt resultat på dessa. Erfarenhet av likvärdigt jobb, aktuell HLR-utbildning, att ha arbetat med barn och ungdomar kan vara meriterande.
Du har förmågan att se till verksamhetens bästa och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du tar ansvar, är ordningsam, har stort säkerhetstänk, ett genuint servicetänk och ett gott bemötande mot såväl besökare som kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Vikariatet är t o m v 33, med möjlighet till förlängning, tillträde enligt överenskommelse. Enligt Lagen om registerkontroll (2000:873) ska den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

För mer information:
Kate Jönsson, enhetschef, 0454-563675, 072-8849820

Fackliga företrädare:
Kommunal, 0454- 811 91

Sista ansökningsdag:
2022-03-16
Vi tillämpar löpande urval. Visa mindre

Badvakt till Väggabadet, Strategisk förvaltning

Ansök    Feb 23    Karlshamns kommun    Badvakt
Vikariat Vi söker en vikarie med placering på Väggabadet i Karlshamn, heltid, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring. Arbetsbeskrivning: Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålderskategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar som... Visa mer
Vikariat
Vi söker en vikarie med placering på Väggabadet i Karlshamn, heltid, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring.

Arbetsbeskrivning:
Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålderskategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar som förekommer vid badanläggningen som exempelvis badbevakning, simundervisning, aktiviteter, tillsyn, lokalvård och kassa/receptionsarbete. Tjänsten innefattar tjänstgöring kvälls- och helgtid.

Kvalifikationer:
Du har gymnasieutbildning, har grundläggande datorkunskap, behärskar det svenska språket i tal och skrift. Simkunnighet är ett krav och vi genomför tester i simning och livräddning. För att bli aktuell för tjänsten måste du få godkänt resultat på dessa. Erfarenhet av likvärdigt jobb, aktuell HLR-utbildning, att ha arbetat med barn och ungdomar kan vara meriterande.
Du har förmågan att se till verksamhetens bästa och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du tar ansvar, är ordningsam, har stort säkerhetstänk, ett genuint servicetänk och ett gott bemötande mot såväl besökare som kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Vikariatet är t o m v 33, med möjlighet till förlängning, tillträde enligt överenskommelse. Enligt Lagen om registerkontroll (2000:873) ska den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

För mer information:
Kate Jönsson, enhetschef, 0454-563675, 072-8849820

Fackliga företrädare:
Kommunal, 0454- 811 91

Sista ansökningsdag:
2022-03-16
Vi tillämpar löpande urval. Visa mindre

Badvakt till Väggabadet, Strategisk förvaltning

Ansök    Feb 23    Karlshamns kommun    Badvakt
Sommarvikarier Med placering på Väggabadet i Karlshamn som sommarvikare, heltid, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring. Arbetsbeskrivning: Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålderskategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar ... Visa mer
Sommarvikarier
Med placering på Väggabadet i Karlshamn som sommarvikare, heltid, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring.

Arbetsbeskrivning:
Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålderskategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar som förekommer vid badanläggningen som exempelvis badbevakning, simundervisning, aktiviteter, tillsyn, lokalvård och kassa/receptionsarbete. Tjänsten innefattar tjänstgöring kvälls och helgtid.

Kvalifikationer:
Du har gymnasieutbildning och har grundläggande datorkunskap, behärskar det svenska språket i tal och skrift.  Simkunnighet är ett krav och vi genomför tester i simning och livräddning. För att bli aktuell för tjänsten måste du få godkänt resultat på dessa. Erfarenhet av likvärdigt jobb, aktuell HLR-utbildning, att ha arbetat med barn och ungdomar kan vara meriterande.
Du har förmågan att se till verksamhetens bästa och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du tar ansvar, är ordningsam, har ett stort säkerhetstänk har ett genuint servicetänk och ett gott bemötande mot såväl besökare som kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Vikariaten gäller perioden v25-33. Enligt Lagen om registerkontroll (2000:873) ska den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

För mer information:
Kate Jönsson, enhetschef 0454-563675,072-8849820

Fackliga företrädare:
Kommunal, tel. 0454- 811 91

Sista ansökningsdag:
2022-03-15
Vi tillämpar löpande urval. Visa mindre

Väktare Rond Semestervikariat Karlshamn

Ansök    Jan 31    Securitas Sverige AB    Väktare
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Trivs du i ett jobb med föränderlig vardag? På Securitas jobbar vi varje dag, dygnet runt, med... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Trivs du i ett jobb med föränderlig vardag? På Securitas jobbar vi varje dag, dygnet runt, med att få människor att känna sig trygga. Securitas som varumärke har kommit att bli synonymt med säkerhet – och vi letar nu efter dig som är intresserad att ta på dig vår uniform tillsammans med oss. Är du vår blivande kollega? Läs mer nedan.

Om rollen

Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem. Som väktare kan du jobba både inom- och utomhus, natt eller dag och du arbetar i skift.

Du kommer till exempel att:

Genomföra säkerhetskontroller ute hos våra kunder, exempelvis att larm är påkopplat, fönster stängda osv
Säkerställa att inga obehöriga vistas bland våra kunders verksamheter och lokaler
Tjänsten passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Ibland är det tufft att vara den som står mellan hot och medmänniska. Som tur är har vi en stark gemenskap bland oss kollegor som gör att vi klarar det mesta. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.

Vi är trygghet. Vi är Securitas.

Vi söker dig som…

Har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Då du kommer att ta dig från olika platser i din roll, är B-körkort ett krav för tjänsten. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare är detta självklart starkt meriterande, men inget krav. Störst vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga förstår snabbt problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.

Mer information

Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!

Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected]

Tjänsten ärsemestervikariat  med tillträde enligt överenskommelse.

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Vi anställer löpande under ansökningstiden.

Om Securitas

I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.

Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.

Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig. Visa mindre

Tullverket söker tullaspiranter till Kontrollavdelningen

Ansök    Jan 31    Tullverket    Tulltjänsteman
Kontrollavdelningen har ett brett uppdrag som ska säkerställa att endast godkända varor passerar gränsen. Uppdraget går ut på att genomföra tullkontroller på in- och utförsel där Tullverket dels letar efter varor som strider mot restriktioner samt säkerställa att rätt tullavgifter och skatter tas ut. Även kontroller inne i landet utförs efter det att varan passerat gränsen. Kontrollavdelningen arbetar med i hela kedjan från underrättelse, kontroll, gripand... Visa mer
Kontrollavdelningen har ett brett uppdrag som ska säkerställa att endast godkända varor passerar gränsen. Uppdraget går ut på att genomföra tullkontroller på in- och utförsel där Tullverket dels letar efter varor som strider mot restriktioner samt säkerställa att rätt tullavgifter och skatter tas ut. Även kontroller inne i landet utförs efter det att varan passerat gränsen. Kontrollavdelningen arbetar med i hela kedjan från underrättelse, kontroll, gripande och utredning. Kontrollavdelningen har i uppdrag att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och säkra konkurrensneutralitet.

Tullverket söker nu medarbetare till Kontrollavdelningen med placering i yttre kontrollgrupp.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som tulltjänsteman i yttre kontrollgrupp kommer du att arbeta med att genomföra kontroller av varor i gods- och resandeflödet till och från Sverige. Det kan bland annat innebära att genomsöka containrar, fartyg, fordon, bagage, lager och terminaler för att hitta varor som inte är godkända att föra in eller ut ur Sverige. Exempel på sådana varor är narkotika, läkemedel och vapen. Arbetet kan även innebära expeditionsarbete där du kontrollerar tulldeklarationer i syfta att säkerställa att rätt avgifter betalas och att in- och utförselrestriktioner efterlevs. 

Som tulltjänsteman inom kontrollavdelningen arbetar du uniformerad, du fattar olika former av myndighetsbeslut och möter dagligen allmänheten och kunder. Vi lägger stor vikt vid att du kan behandla människor med respekt och förståelse.

Du måste ha förmågan att klara av situationer som är såväl psykiskt som fysiskt krävande, t.ex. kommer du att behöva vistas i smutsiga miljöer, trånga utrymmen och ofta utomhus i alla typer av väderförhållanden. Du kan även komma i kontakt med djur, olika kemikalier och andra varor. Du behöver ha fysiska förutsättningar för att genomgå självskyddsutbildning och du ska vara bekväm med att hantera OC-spray och batong. Arbetet innebär skifttjänstgöring och det innebär att du behöver vara bekväm med oregelbundna arbetstider.

Efter avslutad aspirantutbildning förväntas du arbeta flexibelt inom kontrollavdelningens hela uppdrag vilket kan innebära tjänstgöring i grupper med olika inriktning.

Vi söker dig som har:

• Gymnasieutbildning samt lägst betyg godkänd/3/E i: Matematik, Samhällskunskap, Svenska och Engelska.
• Minst fyra års arbetslivserfarenhet.
• God förmåga att kommunicera och att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
• Svenskt körkort, klass B för personbil, ej automatväxel samt god körvana.
• Normalt färgseende.
• God fysik och god hälsa eftersom arbetstiderna kan vara oregelbundna och arbetet fysiskt krävande.
• Simkunnig, 200 meter bröstsim.

Det är meriterande om du har:

• Eftergymnasial utbildning inom tex beteendevetenskap, samhällsvetenskap, vård/omsorg, fordon/transport, spedition/logistik eller kriminologi/juridik.
• Erfarenhet av arbete där du fått kompetens att hantera teknisk utrustning.
• Erfarenhet av arbete med människor i utsatta situationer och psykiskt krävande arbetsuppgifter.
• Erfarenhet av fysiskt krävande arbete.
• Arbetslivserfarenhet av handläggning eller ärendeadministration från annan offentlig verksamhet eller privat näringsliv, som inneburit att tolka regler och lagstiftning.
• Arbetslivserfarenhet inom spedition/logistik eller från verksamhet som arbetar med utrikeshandel.
• Erfarenhet av arbete inom service eller liknande arbetsuppgifter, till exempel arbete med kundkontakter.
• Ett tredje språk, utöver svenska, norska, danska och engelska.
• C-körkort.

Personliga egenskaper

Arbetet sker i grupp vilket förutsätter att du som person har stor social kompetens och god samarbetsförmåga. Du är ansvarstagande, serviceinriktad, har integritet och kan utifrån givna ramar arbeta självständigt och vågar ta egna initiativ. Andra viktiga egenskaper är att du har förmåga att hantera stora arbetsmängder och prioritera det väsentliga, samt att kunna lösa problem och ta beslut med bra kvalitet. Du har en flexibel inställning och kan snabbt anpassa dig efter ändrade förutsättningar. Du är stabil och hanterar press bra och behåller fattningen även i stressiga situationer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning och utbildning

Tillträdesdag är den 29 augusti 2022. Du påbörjar din anställning som tullaspirant med en grundutbildning som är uppdelad i teori- och praktikdel, totalt ca 16 månader. Teoridelen varvas med praktiska moment på tjänstgöringsorten och självstudier på distans, vilket ställer höga krav på att du tar eget ansvar för studierna. Under utbildningen kommer en del utbildningsdagar vara på annan ort med övernattning. Ingångslönen under utbildningstiden är 24 000 kr. 

Om du går vidare i processen kommer du att kallas till en informationsträff och därefter till intervju samt prövning hos Plikt- och Prövningsverket.

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-76.

Placeringsort: Karlshamn.

Säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning samt drogtest och bakgrundskontroll. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket. 

För mer information och ansökan

För en godkänd ansökan måste du också bifoga dina slutbetyg eller avgångsbetyg från gymnasiet för att styrka din behörighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, Henrik Sjökvist, 040-661 31 81, Håkan Hansson, 040-661 32 57 och Oscar Lindvall, 040-661 33 31.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Walinder, 040–661 32 28 och för Saco-S, Cathrine Hobler, 040-661 33 64.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 23:e februari 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan. Visa mindre

Badvakt till Väggabadet, Strategisk förvaltning

Ansök    Feb 21    Karlshamns kommun    Badvakt
Sommarvikarier Med placering på Väggabadet i Karlshamn som sommarvikare, heltid, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring. Arbetsbeskrivning: Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålderskategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar ... Visa mer
Sommarvikarier
Med placering på Väggabadet i Karlshamn som sommarvikare, heltid, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring.

Arbetsbeskrivning:
Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålderskategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar som förekommer vid badanläggningen som exempelvis badbevakning, simundervisning, aktiviteter, tillsyn, lokalvård och kassa/receptionsarbete. Tjänsten innefattar tjänstgöring kvälls och helgtid.

Kvalifikationer:
Du har gymnasieutbildning och har grundläggande datorkunskap, behärskar det svenska språket i tal och skrift.  Simkunnighet är ett krav och vi genomför tester i simning och livräddning. För att bli aktuell för tjänsten måste du få godkänt resultat på dessa. Erfarenhet av likvärdigt jobb, aktuell HLR-utbildning, att ha arbetat med barn och ungdomar kan vara meriterande.
Du har förmågan att se till verksamhetens bästa och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du tar ansvar, är ordningsam, har ett stort säkerhetstänk har ett genuint servicetänk och ett gott bemötande mot såväl besökare som kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Vikariaten gäller perioden v25-33. Enligt Lagen om registerkontroll (200:873) ska den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag. 

För mer information:
Kate Jönsson, enhetschef 0454-563675,072-8849820

Fackliga företrädare:
Kommunal, tel. 0454- 811 91 eller 0454- 811 95

Sista ansökningsdag:
2022-03-15
Vi tillämpar löpande urval. Visa mindre

Byggnadsinspektör till Stadsbyggnadsavdelningen

Ansök    Dec 20    Karlshamns kommun    Byggnadsinspektör
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Stadsbyggnadsavdelningen består av plan, bygg, mät och miljö med 20 medarbetare under ledning av stadsarkitekten.  Arbetsuppgifter:  Arbetet som byggnadsinspektör är en viktig del i Stadsbyggnadsavdelningens roll att främja bebyggelseutveckling i Karlshamns kommun. I arbetsuppgifterna ingår att handlägga bygglovsansökan och anmälan, medverka vid arbetsplatsbesök, arbeta med tillsyn, hålla tekniskt samråd och ... Visa mer
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid.
Stadsbyggnadsavdelningen består av plan, bygg, mät och miljö med 20 medarbetare under ledning av stadsarkitekten. 

Arbetsuppgifter: 
Arbetet som byggnadsinspektör är en viktig del i Stadsbyggnadsavdelningens roll att främja bebyggelseutveckling i Karlshamns kommun. I arbetsuppgifterna ingår att handlägga bygglovsansökan och anmälan, medverka vid arbetsplatsbesök, arbeta med tillsyn, hålla tekniskt samråd och övriga förekommande arbetsuppgifter samt svara för utåtriktad information och service mot allmänheten. 

Kvalifikationer: 
Du är ingenjör på lägst gymnasienivå (eller annan likvärdig utbildning som är relevant för tjänsten) och har dokumenterad kunskap om Plan- och bygglagstiftningen, t ex certifierad som kontrollansvarig enligt PBL. Vi ser gärna att du har erfarenheter från kommunal förvaltning under byggnadsnämnd eller motsvarande. Meriterande är även om du har arbetat inom byggsektorn. Du ska med fördel vara intresserad av juridik och vara van vid att jobba i digitala system. Meriterande är om du har erfarenhet av bygglovssystemet ByggR.
Då du arbetar under politiskt vald nämnd är det viktigt att du trivs med att föredra dina ärenden och har intresse och respekt för demokratifrågor i allmänhet. Arbetet kräver noggrannhet, nyfikenhet, flexibilitet och integritet. Du skall behärska svenska språket i tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid en hög servicemedvetenhet, prioriteringsförmåga och personlig lämplighet. 

Upplysningar:
Emina Kovacic, stadsarkitekt, tfn 0454-816 81 eller 070-266 62 07, [email protected] 
SACO, Sofi Ridbäck, tfn 0454-816 26, [email protected] 
Vision, Christina Gustafsson, tfn 0454-811 49, [email protected] 

Övrigt: 
Tillträde sker efter överenskommelse. Körkort B är ett krav. 

Sista ansökningsdag: 
2022-01-16 Visa mindre

Besiktningstekniker till Karlshamn

Din nya roll Vi på Bilprovningen söker nu en medarbetare till vår station i Karlshamn! Kontrollbesiktningen är vår kärnverksamhet och i rollen som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att dessa uppfyller ställda säkerhetskrav. Besiktningen sker självständigt eller tillsammans med dina kollegor på stationen och till din hjälp har du tekniska hjälpmedel, datautrustning, mätinstrument och verktyg. Våra kunder besöker oss från tidig morgon t... Visa mer
Din nya roll
Vi på Bilprovningen söker nu en medarbetare till vår station i Karlshamn!
Kontrollbesiktningen är vår kärnverksamhet och i rollen som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att dessa uppfyller ställda säkerhetskrav. Besiktningen sker självständigt eller tillsammans med dina kollegor på stationen och till din hjälp har du tekniska hjälpmedel, datautrustning, mätinstrument och verktyg.
Våra kunder besöker oss från tidig morgon till eftermiddag och vissa perioder är kundtillströmningen extra stor eller liten, vilket kräver en stor känsla för service samt flexibilitet eftersom vårt mål är att hjälpa alla kunder. Det innebär även att vi stöttar varandra när det behövs och du kan därför komma att bli utlånad till andra stationer under kortare perioder.
Vem är du?
För att trivas i rollen som besiktningstekniker tror vi att du är serviceinriktad och stimuleras av att möta människor. Du är en ansvarstagande person som drivs av att göra ett bra jobb och av att samverka med andra. I mötet med kunderna är du informativ, vänlig, lyhörd och förtroendeingivande. Vi ser att du har en slutförd gymnasieutbildning i grunden. Att du har körkort klass B är ett krav; har du dessutom andra körkort är det högst meriterande. Innehar du redan besiktningsbehörighet K1, är detta en klar fördel.
Du behöver ha fordonskunskap, att veta vad du jobbar med och vad olika delar på fordonen heter är viktigt för att du ska kunna göra ett bra jobb och kunna svara på kundernas frågor. Erfarenhet av kundservice och språkkunskaper utöver svenska är meriterande men inget krav.
Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig en god introduktion och därmed en individanpassad utbildning. Direkt efter slutförd utbildning genomför du ett test för att bli certifierad besiktningstekniker. Studierna bedrivs på heltid norr om Stockholm och anpassas till de förkunskaper du har sedan innan. Efter avklarad utbildning och certifiering börjar du arbeta på din station. Vi erbjuder ett roligt jobb många förmåner och goda anställningsvillkor.
Ansökan
Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast 15 februari. I din ansökan ber vi dig inkludera CV och personligt brev. I samband med urvalsprocessen kommer test att skickas ut till de mest intressanta kandidaterna. Dessa test är obligatoriska att svara på för att gå vidare i rekryteringsprocessen.
Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Paula Björkeson, [email protected]
Välkommen med din ansökan!
Vi arbetar för att öka mångfalden inom vårt företag och tror att en varierad ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald stärker vår kundservice. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
I 55 år har Bilprovningen arbetat för ökad trafiksäkerhet och minskad miljöpåverkan. Verksamheten kännetecknas av ansvar, oberoende och kvalitet. Dessutom vill vi vara branschens mest attraktiva arbetsgivare. Med 95 stationer från söder till norr och cirka 550 medarbetare är Bilprovningen Sveriges ledande aktör för besiktning av motordrivna fordon. Under 2019 omsatte företaget 647 MSEK.
Bilprovningen grundades 1963 och ägs av svenska staten. För mer information besök www.bilprovningen.se. Visa mindre

Väktare sökes till Avarn Security Karlshamn

Ansök    Dec 20    Avarn Security AB    Väktare
I rollen som behovsanställd väktare i vår tillsynsverksamhet i Karlshamn ingår du i ett team som dygnet runt, året om arbetar med rondering och larmutryckning i Karlshamn/Ronneby med omnejd. Därför bör du ha förutsättningar att kunna arbeta långa pass och varierande arbetstider. Arbetstiden kommer främst vara förlagd till kvällar och nätter och din huvudsakliga uppgift kommer vara just rondering och larmutryckning men andra uppdrag, som t.ex. stationärbeva... Visa mer
I rollen som behovsanställd väktare i vår tillsynsverksamhet i Karlshamn ingår du i ett team som dygnet runt, året om arbetar med rondering och larmutryckning i Karlshamn/Ronneby med omnejd. Därför bör du ha förutsättningar att kunna arbeta långa pass och varierande arbetstider. Arbetstiden kommer främst vara förlagd till kvällar och nätter och din huvudsakliga uppgift kommer vara just rondering och larmutryckning men andra uppdrag, som t.ex. stationärbevakning, kan även bli aktuella. Har du inte redan väktarutbildning så kan vi utbilda dig om vi anser att du är rätt person för jobbet.

Tjänsteställe: Karlshamn

Arbetstider: Varierande

Varaktighet: Behovsanställning, tillsvidare

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kvalifikationer: Vi söker säkerhetsmedvetna, sociala, stresståliga och positiva personer med en inre trygghet och en naturlig drivkraft att vilja hjälpa till. Väktare arbetar i många olika miljöer med väldigt varierande arbetsuppgifter - vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och som har ett tydligt serviceinriktat engagemang. Vi ser även gärna att du kan kommunicera obehindrat på engelska.

Våra allmänna krav är att du som söker ska ha:
 - fyllt 18 år och vara ostraffad
 - gymnasiekompetens
 - god svenska i tal och skrift
 - god hälsa och fysik
 - ordnad ekonomi
 - B-körkort

Väktarutbildning är meriterande. Andra meriterande kvalifikationer är erfarenhet av arbete i bevakningsbranschen, visst tekniskt kunnande, ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska samt tidigare erfarenhet av arbete i publika miljöer.

Sök tjänsten via vår hemsida, ej via mejl., 

Vi vill ha din ansökan senast 2022-02-01


Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 000 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”. Visa mindre

Badvakt till Väggabadet, Strategisk förvaltning

Ansök    Nov 26    Karlshamns kommun    Badvakt
Med placering på Väggabadet i Karlshamn, visstidsanställning under perioden 2022-02-15--2022-07-31, heltid, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring. Arbetsbeskrivning: Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålderskatergorier. Arbetsuppgifterna innefattar all... Visa mer
Med placering på Väggabadet i Karlshamn, visstidsanställning under perioden 2022-02-15--2022-07-31, heltid, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring.

Arbetsbeskrivning:
Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålderskatergorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar som förekommer vid badanläggningen som exempelvis badbevakning, simundervisning, aktiviteter, tillsyn, lokalvård och kassa/receptionsarbete. Tjänsten innefattar tjänstgöring kvälls- och helgtid.

Kvalifikationer:
Du har gymnasieutbildning och har grundläggande datorkunskap, behärskar det svenska språket i tal och skrift. Simkunnighet är ett krav och vi genomför tester i simning och livräddning. För att bli aktuell för tjänsten måste du få godkänt resultat på dessa. Erfarenhet av likvärdigt jobb, aktuell HLR-utbildning, att ha arbetat med barn och ungdomar kan vara meriterande. Du har förmågan att se till verksamhetens bästa och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du tar ansvar, är ordningsam, har ett stort säkerhetstänk, ett genuint servicetänk och ett gott bemötande mot såväl besökare som kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Enligt Lagen om registerkontroll (200:873) ska den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag.

För mer information:
Kate Jönsson, enhetschef 0454-563675,072-8849820
Kommunal, tel. 0454- 811 91 eller 0454- 811 95

Sista ansökningsdag:
2021-12-15
Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden, så du är välkommen med din ansökan redan idag. Visa mindre

Räddningstjänstpersonal i beredskap till Karlshamn eller Svängsta

Vill du hjälpa människor, är fysiskt aktiv och arbetar bra i grupp, sök tjänsten som räddningspersonal i beredskap. Fler brandmän behövs för att kunna erbjuda våra kommuninvånare hjälp vid olyckor och kriser. Vi behöver dig! Räddningstjänsten Västra Blekinge är ett kommunalförbund som bedriver räddningstjänst. Kommunalförbundet består av medlemskommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström, som tillsammans har ca. 60 000 invånare. Räddningstjänsten Västr... Visa mer
Vill du hjälpa människor, är fysiskt aktiv och arbetar bra i grupp, sök tjänsten som räddningspersonal i beredskap. Fler brandmän behövs för att kunna erbjuda våra kommuninvånare hjälp vid olyckor och kriser. Vi behöver dig!

Räddningstjänsten Västra Blekinge är ett kommunalförbund som bedriver räddningstjänst. Kommunalförbundet består av medlemskommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström, som tillsammans har ca. 60 000 invånare. Räddningstjänsten Västra Blekinge har en heltidskår, fem deltidskårer, ett räddningsvärn och ett skogsbrandvärn med ca. 190 medarbetare.

Vi jobbar utifrån en värdegrund som ska genomsyra allt vårt arbete. Värdegrunden talar om hur vi bemöter varandra och vägleder oss i vårt dagliga arbete. För oss är det en självklarhet att du förstår och delar våra värdeord Öppenhet, Trygghet och Respekt.


Arbetsuppgifter
Som räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB) har du beredskap en vecka åt gången, antingen var tredje eller var fjärde vecka, beroende på anställnings ort. Du ska kunna ta dig till din brandstation under dygnets alla timmar inom en föreskriven tid. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är räddningstjänst i utryckningsstyrka: 
- skadeavhjälpande insats vid räddningstjänst. Släcka bränder, rädda liv, sanering vid trafik- och kemolyckor är några exempel.
- övning för förberedande av insats.
- delta i förebyggande åtgärder som till exempel ge information/utbildning till privatpersoner och företag.

 
Kvalifikationer
Krav för tjänsterna är B-körkort och att du är fullt frisk och har god fysisk arbetsförmåga enligt AFS 2007:7 och AFS 2019:3. Detta innebär att du måste genomföra och godkännas på den medicinska kontrollen (arbets-EKG och läkarundersökning) och de fysiska testerna. De fysiska testerna består av rullbandstest, simtest och andra praktiska tester. Mer information om detta finner du på vår hemsida. Meriterande är att du har C-körkort annars förbinder du dig att ta C-körkort. 
 
Som person är du trygg i dig själv och har god självinsikt. Du kan sätta dig in i någon annans situation. Du har initiativförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
 
För att en anställning som RiB ska bli aktuell:
- kommer vi att lägga stor vikt vid att din bostad och/eller arbetsplats ska vara belägen så att du kan rycka ut från brandstationen inom den föreskrivna tiden (5 minuter).
- måste du ha ett medgivande från din huvudarbetsgivare. Blanketten finns att hämta på vår hemsida. 
- måste du uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret.
                
Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla samhällets invånare och värnar därför om en jämn könsfördelning och mångfald i vår organisation.

 
Placering                            
Vid någon av våra brandstationer: Karlshamn eller Svängsta.                    
 
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning med möjlighet till tillsvidare.       
 
Lön
Enligt avtal.
 
Tillträdesdag                     
Enligt överenskommelse.
 
Övrigt                                 
Anställningen inleds med en utbildning i allmän räddningstjänst, i vilken du måste bli godkänd i för att erbjudas en anställning. Utbildningen genomförs dagtid under tre veckor.
                                            
Organisationens strävan är att du som anställd ska krigsplaceras inom vår organisation.
 
Upplysningar
Johan Nilsson, Vik. enhetschef operativ RiB, tfn: 0454-30 51 13
Sandra Bohlin, HR-chef, tfn: 0454-30 51 24
Martin Wijk för Sölvesborg och Mjällby, tfn: 0454-30 51 07
Anders Dahlbom för Svängsta, tfn: 0454-30 51 34
Mats Svensson för Karlshamn, tfn: 0454-30 51 27
David Bujukliev för Olofström, tfn: 0454-30 51 21
Christian Thernström, facklig företrädare Brandmännens Riksförbund, tfn: 0454-30 51 00
Erik Gustavsson, facklig företrädare Kommunal, tfn: 0454-30 51 00
 
Vill du veta mer om räddningstjänsten besök gärna vår hemsida www.raddning.com. För upplysningar om kommunerna hänvisar vi till hemsidorna www.karlshamn.se, www.olofstrom.se och www.solvesborg.se
 
Ansökan med personligt brev, CV samt eventuella intyg ska vara Räddningstjänsten Västra Blekinge tillhanda senast 2021-11-28. Vi tillämpar löpande rekrytering under ansökningsperioden, skicka gärna in din ansökan omedelbart. 
 
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
 
 
Välkommen med din ansökan, vi behöver dig!


Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Väktare rond för behovsanställning

Ansök    Okt 27    Securitas Sverige AB    Väktare
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Att vara en av oss på Securitas innebär ett stort ansvar – ditt arbete är viktigt för att skap... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Att vara en av oss på Securitas innebär ett stort ansvar – ditt arbete är viktigt för att skapa trygghet i samhället. Alla våra medarbetare gör konkret skillnad för människor, varje dag. För att du ska kunna göra ett bra jobb satsar vi mycket på att vara en stabil arbetsgivare, som ser till att du trivs och känner dig uppskattad. Hos oss finns även utvecklingsmöjligheterna: du får alltid den utbildning du behöver för dina arbetsuppgifter.

Din roll

Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem.

Vem är du?

Vi tror att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera stress.

Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner.
Du är självständig, men jobbar också bra i team.
Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och uppmärksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
Vi ser gärna att du har Vu1 och Vu2, men är inget krav
Vilka krav ställer tjänsten?

Du behöver ha gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska.

Tjänsten kräver B-körkort.
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan).
Övrigt

Tror du att du har det vi söker? Mer information om Securitas hittar du på vår hemsida www.securitas.se .

Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer urvalstester att användas.

Vi arbetar för en jämn könsfördelning och vi ser gärna kvinnliga sökande.

Lön utgår enligt kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan. Visa mindre

Poliser till Gränspolisen i Karlshamn

Ansök    Sep 1    Polismyndigheten    Polisassistent
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu poliser till Gränspolissektionen, Karlshamn. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Beskrivning av arbetsplats Polisregion Syd består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Gränspolissekt... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu poliser till Gränspolissektionen, Karlshamn. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Beskrivning av arbetsplats
Polisregion Syd består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Gränspolissektionen (GPS) lyder under Regionala Operativa enheten som även omfattar Regionledningscentral, Polisens Kontaktcenter, Operativa Sektionen, Insatsstyrkan och Trafikgruppen.

Gränspolissektionens personal i region syd tjänstgör för närvarande i Kalmar, Växjö, Helsingborg, Ronneby, Karlshamn, Malmö samt Malmö Airport. Sektionen arbetar med gränskontroll, verkställigheter, inre utlänningskontroll samt utredning och spaning inom utlänningslagens område. Sektionen arbetar även med internationella efterlysningar och andra ärenden kopplade till gränspolisfrågor.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som gränspolis deltar du i det dagliga operativa arbetet vid gränskontrollen på. Du tjänstgör i en grupp om ca tio medarbetare, tillsammans med poliser, gränskontrollanter och gruppchef. Då fri periodplanerad arbetstid råder kommer arbetet frekvent att innebära tjänstgöring tillsammans med medarbetare i både den egna och andra grupper inom sektionen.

Stundtals kan stora delar av arbetet vara styrt av gränskontroller på regionens primär- och sekundärflygplatser; bland annat Malmö Airport, Småland Airport, Ronneby Kallinge Airport, samt verkställigheter av avvisningar och initiala utredningsåtgärder avseende brott mot utlänningslagen. Arbetet består också av att genomföra inre gränskontroller både på flygplatser och i hamnar, samt att hantera besättningsbyten på fartyg. Övrig tid är medarbetarstyrt vilket innebär att medarbetarna gemensamt planerar sin tid för att genomföra till exempel arbetsplatsinspektioner, spaning, kontroll av tips, rörliga kontroller samt trafikkontroller. Sektionen arbetar även med internationella efterlysningar och andra internationella ärenden kopplade till gränspolisfrågor. Detta ställer krav på kreativitet och uthållighet hos medarbetaren.

För att veta mer om gränspolisens arbete, gå gärna in och titta här: https://youtu.be/R30XCYfmm40

KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
• Polisexamen enligt Polisförordning (2014:1104)
• Mycket god kunskap i svenska och engelska språket, både i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• God utredningsvana
• Utbildning i utlänningslagstiftning
• Erfarenhet av yttre tjänst
• Ytterligare språkkunskaper

Personliga egenskaper:
För att trivas i rollen som gränspolis behöver du vara flexibel både i tanke och i handling. Du bör vara initiativtagande och kreativ, och självständigt kunna driva arbetet framåt. Du behöver även vara tålmodig, noggrann och strukturerad. Vi förutsätter att du är säkerhetsmedveten, service- och målinriktad samt att du har ett etiskt förhållningssätt som bygger på humanistiska värderingar och respekt för den enskilde. Du har god samarbetsförmåga och fungerar väl i grupp, kan prioritera och strukturera arbetet på ett effektivt sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Arbetsort: Karlshamn
Anställningsform: Tillsvidareanställning, En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.
Anställning: Polisassistent
Funktion: Gränspolis
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal annonserade arbetstillfällen: 2
Arbetstid: Schema, periodplanering 2-skift

Tjänstgöring sker efter periodplanering. Tjänst kan förekomma hela dygnet om behov finns. och varannan till var tredje helg, allt beroende på förekommande behov.

Som gränspolis kommer man att erbjudas en gedigen utbildning, som består av både praktiska och teoretiska moment. Man kommer också att fortlöpande genomgå Schengen-stadgad fortbildning regelbundet.

I befattningen som gränspolis finns möjlighet att ansöka om att få göra utlandsmission, via den europeiska gränsbevakningsbyrån FRONTEX.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 15 september 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Besiktningstekniker till Karlshamn

Din nya roll Vi på Bilprovningen söker nu en medarbetare till vår station i Karlshamn! Kontrollbesiktningen är vår kärnverksamhet och i rollen som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att dessa uppfyller ställda säkerhetskrav. Besiktningen sker självständigt eller tillsammans med dina kollegor på stationen. Till din hjälp har du tekniska hjälpmedel, datautrustning, mätinstrument och verktyg. Våra kunder besöker oss från tidig morgon till... Visa mer
Din nya roll
Vi på Bilprovningen söker nu en medarbetare till vår station i Karlshamn!
Kontrollbesiktningen är vår kärnverksamhet och i rollen som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att dessa uppfyller ställda säkerhetskrav. Besiktningen sker självständigt eller tillsammans med dina kollegor på stationen. Till din hjälp har du tekniska hjälpmedel, datautrustning, mätinstrument och verktyg.
Våra kunder besöker oss från tidig morgon till eftermiddag och ibland är kundtillströmningen extra stor, vilket kräver en stor känsla för service samt flexibilitet eftersom vårt mål är att hjälpa alla kunder. Det innebär även att vi stöttar varandra när det behövs och du kan därför komma att bli utlånad till andra stationer under kortare perioder.
Vem är du?
För att trivas i rollen som besiktningstekniker tror vi att du är serviceinriktad och stimuleras av att möta människor. Du är en ansvarstagande person som drivs av att göra ett bra jobb och av att samverka med andra. I mötet med kunderna är du informativ, vänlig, lyhörd och förtroendeingivande. Vi ser att du har en slutförd gymnasieutbildning i grunden. Att du har körkort klass B är ett krav, har du dessutom C-körkort är det starkt meriterande. Innehar du redan besiktningsbehörighet K1, är detta en klar fördel.
Du behöver ha fordonskunskap, att veta vad du jobbar med och vad olika delar på fordonen heter är viktigt för att du ska kunna göra ett bra jobb och kunna svara på kundernas frågor. Erfarenhet av kundservice och språkkunskaper utöver svenska är meriterande men inget krav.
Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig en god introduktion och därmed en individanpassad utbildning. Direkt efter slutförd utbildning genomför du ett test för att bli certifierad besiktningstekniker. Studierna bedrivs på heltid norr om Stockholm och anpassas till de förkunskaper du har sedan innan. Efter avklarad utbildning och certifiering börjar du arbeta på din station med dina nya kollegor. Vi erbjuder många förmåner och goda anställningsvillkor. Sist men inte minst erbjuder vi ett roligt jobb med trevliga kollegor och en stark gemenskap!
Ansökan
Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast 19 oktober. I din ansökan ber vi dig inkludera CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Sandra Jarsäter på [email protected]
Välkommen med din ansökan!
Vi arbetar för att öka mångfalden inom vårt företag och tror att en varierad ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald stärker vår kundservice. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
I 55 år har Bilprovningen arbetat för ökad trafiksäkerhet och minskad miljöpåverkan. Verksamheten kännetecknas av ansvar, oberoende och kvalitet. Dessutom vill vi vara branschens mest attraktiva arbetsgivare. Med 95 stationer från söder till norr och cirka 550 medarbetare är Bilprovningen Sveriges ledande aktör för besiktning av motordrivna fordon. Under 2019 omsatte företaget 647 MSEK.
Bilprovningen grundades 1963 och ägs av svenska staten. För mer information besök www.bilprovningen.se. Visa mindre

Timvikarier till Väggabadet

Ansök    Okt 1    Karlshamns kommun    Badvakt
Arbetsbeskrivning Vi söker timvikarier för att täcka upp när ordinarie personal på Väggabadet är sjuka eller lediga. Studerar du och vill tjäna lite extra pengar? Är du pensionär men vill jobba lite då och då? Har du ett deltidsjobb och söker något att komplettera med? Då kan detta vara något för dej. Du kommer att arbeta i team men också självständigt. Arbetsuppgifterna innefattar badbevakning, lokalvård och kassa/receptionsarbete. Arbetstid kan vara både... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Vi söker timvikarier för att täcka upp när ordinarie personal på Väggabadet är sjuka eller lediga. Studerar du och vill tjäna lite extra pengar? Är du pensionär men vill jobba lite då och då? Har du ett deltidsjobb och söker något att komplettera med? Då kan detta vara något för dej.
Du kommer att arbeta i team men också självständigt. Arbetsuppgifterna innefattar badbevakning, lokalvård och kassa/receptionsarbete. Arbetstid kan vara både dagtid, kvällstid eller helg.
Kvalifikationer
Du är simkunnig och kan genomföra ett simtest som innefattar momenten i Guldbojen. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift och har grundläggande datakunskaper.
Som person är du flexibel, ansvarsfull, ordningssam, säkerhetsmedveten  och samarbetsvillig. Servicemedvetenhet värderas högt och är behövlig för tjänsten.

För mer information
Kate Jönsson, enhetschef 0454-563675,072-8849820

Fackliga företrädare
Kommunal, tel. 0454- 811 91

Sista ansökningsdag
2021-10-31 Visa mindre

Samordnare Kvalitet, Miljö & Arbetsmiljö, Karlshamn Energi AB

Samordnare Kvalitet, Miljö & Arbetsmiljö, Karlshamn Energi AB Vi söker dig med lika stor dos administrativ som kommunikativ skicklighet och som med driv och nyfikenhet vill fortsätta utveckla arbetet med KMA-frågor på attraktiva Karlshamn Energi. Välkommen till en utmanade tjänst på ett stabilt bolag som satsar hållbart för framtiden! DINA ARBETSUPPGIFTER I din roll som samordnare för kvalitet, miljö & arbetsmiljö på Karlshamn Energi ansvarar du för ... Visa mer
Samordnare Kvalitet, Miljö & Arbetsmiljö, Karlshamn Energi AB

Vi söker dig med lika stor dos administrativ som kommunikativ skicklighet och som med driv och nyfikenhet vill fortsätta utveckla arbetet med KMA-frågor på attraktiva Karlshamn Energi. Välkommen till en utmanade tjänst på ett stabilt bolag som satsar hållbart för framtiden!

DINA ARBETSUPPGIFTER

I din roll som samordnare för kvalitet, miljö & arbetsmiljö på Karlshamn Energi ansvarar du för att administrera och utveckla företagets ledningssystem tillsammans med samordningen av policys, rutiner och processer. Du kommer till en strukturerad och välordnad miljö där du säkerställer att ovan beskrivna arbete ständigt utvecklas och anpassas till företagets situation.

I din roll är du stöttande och drivande ut mot verksamheten med alla de kontaktytor som det innebär. Dina arbetsuppgifter utöver ovan kommer utgöras av:

* Samordna externa revisioner
* Laggenomgång och lagbevakning i Notisum för området arbetsmiljö
* Samordna mål och planer för KMA
* Registrering och riskbedömning av kemikaliehantering inkl systemansvar
* Hållbarhetsredovisning, statistik och sammanhållande miljöredovisning
* Arbeta för att riskanalyser är naturliga inslag i verksamhetens vardag samt stötta i upprättandet av dem
* Driva revisionsarbetet inom 5S

Karlshamn Energi AB erbjuder en utmanande och stimulerande tjänst i en bransch som präglas av förändring och mycket utmaningar. Här är KMA-frågorna högt prioriterade. Du kommer till en modern arbetsgivare som aktivt arbetar med hållbarhet, har långsiktiga investeringsperspektiv i alla frågor tillsammans med en mycket god personalpolitik.

DIN PROFIL

Vi söker dig som antingen arbetat med liknande arbetsuppgifter ett antal år tidigare eller dig med för tjänsten relevant högskoleutbildning och som med rätt förmåga och vilja kan ta dig an denna roll. Oavsett bakgrund är din systemvana god och du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Som person är du engagerad och drivande i ditt sätt att ständigt föra, inte bara ditt egna arbete framåt, utan också verksamheten framåt i de frågor du ansvarar för. Du är mycket noggrann och strukturerad och kan såväl djupdyka i detaljer som att lyfta blicken och arbeta i ett mer bolagsövergripande perspektiv i policys och målefterlevnad. Då du kommer ha kontakt med all personal i verksamheten är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och är duktig på att anpassa ditt budskap till olika mottagare. Med Karlshamn Energis bredd i affärsområden krävs en nyfikenhet och vilja att förstå verksamhetens alla olika delar för att nå framgång i tjänsten.

Vi hoppas att vi väckt ditt intresse och ser mycket fram emot din ansökan!

ÖVRIGT

* Start: Snarast med hänsyn till uppsägningstid.
* Omfattning: Heltid
* Lön: Enligt överenskommelse
* Plats: Karlshamn
* Rapporterar till VD

I denna rekrytering samarbetar Karlshamn Energi med Maxkompetens. Ansvarig Rekryteringskonsult Therese Hulte nås för frågor efter 16 augusti på 044-781 44 80 med hänvisning till rekryteringskollegor som nås på 044-781 25 25 under semestertid. Ansökan tas emot via vår hemsida, www.maxkompetens.se med sista ansökningsdag den 19 aug 2021. Ansökningar via e-post mottages ej pga GDPR.

MER OM KARLSHAMN ENERGI

Karlshamn Energi skapar enkla, prisvärda och kundnära lösningar där tonvikten ligger på hållbarhet, lokala samarbeten och med ständigt fokus på utveckling och service. Söker du nya utmaningar och lockas av ett stabilt bolag som satsar på framtiden? På Karlshamn Energi arbetar vi efter ledstjärnorna nöjda kunder, rätt kvalitet, god ekonomi, bra miljö och arbetsmiljö. Vår verksamhet bedrivs inom fem olika affärsområden: Värme, Elnät, Bredband, Elhandel och Vatten. Karlshamn Energi är ett mycket stabilt och utvecklingsinriktat företag som omsätter ca 330 miljoner kronor per år och har 95 anställda. Bolaget är certifierade enligt ISO 14001, ISO 9001 och ISO 45001. Läs mer om oss på www.karlshamnenergi.se Visa mindre

2 Badvakter till Väggabadet, Strategisk förvaltning

Ansök    Jun 22    Karlshamns kommun    Badvakt
Med placering på Väggabadet i Karlshamn, heltid, vikariat, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring. Arbetsbeskrivning: Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålderskategorier. Arbetsuppgifterna innefattar exempelvis badbevakning, simundervisning, aktiviteter,... Visa mer
Med placering på Väggabadet i Karlshamn, heltid, vikariat, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring.
Arbetsbeskrivning:
Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålderskategorier. Arbetsuppgifterna innefattar exempelvis badbevakning, simundervisning, aktiviteter, tillsyn, lokalvård och kassa/receptionsarbete
Kvalifikationer:
Du har gymnasieutbildning och ska ha grundläggande datorkunskap, behärska det svenska språket i tal och skrift och ha förmåga att anpassa kommunikationen efter person och situation. Simkunnighet är ett krav och vi genomför tester i simning och livräddning. För att bli aktuell för tjänsten måste du få godkänt resultat på dessa.
Personliga egenskaper: Flexibilitet, ansvar-/ordningsamhet, säkerhetsmedvetenhet, entusiasm, samarbetsvillighet, servicemedvetenhet värderas högt och är behövliga för tjänsten. Likaså att kunna ett gott bemötande, vara pedagogisk och respektera tider.
Vi ser gärna att du är utbildad poollivräddare, badmästare, simlärare, babysimsinstruktör, gruppträningsinstruktör eller har kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. HLR- och städvana samt att ha arbetat med barn och ungdomar, t.ex. i en idrottsförening är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Övrigt:
Vikariaten pågår under perioden 2021-08-01—2022-07-31, med möjlighet till förlängning. Enligt Lagen om registerkontroll (2013:852) ska den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. 
För mer information:
Kate Jönsson, enhetschef 0454-563675,072-8849820

Fackliga företrädare:
Kommunal, tel. 0454- 811 91

Sista ansökningsdag:
2021-07-09
Tillsättning sker löpande. Visa mindre

2 Badvakter till Väggabadet, Strategisk förvaltning

Ansök    Jun 23    Karlshamns kommun    Badvakt
Med placering på Väggabadet i Karlshamn, heltid, vikariat, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring. Arbetsbeskrivning: Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålderskategorier. Arbetsuppgifterna innefattar exempelvis badbevakning, simundervisning, aktiviteter,... Visa mer
Med placering på Väggabadet i Karlshamn, heltid, vikariat, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring.
Arbetsbeskrivning:
Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålderskategorier. Arbetsuppgifterna innefattar exempelvis badbevakning, simundervisning, aktiviteter, tillsyn, lokalvård och kassa/receptionsarbete
Kvalifikationer:
Du har gymnasieutbildning och ska ha grundläggande datorkunskap, behärska det svenska språket i tal och skrift och ha förmåga att anpassa kommunikationen efter person och situation. Simkunnighet är ett krav och vi genomför tester i simning och livräddning. För att bli aktuell för tjänsten måste du få godkänt resultat på dessa.
Personliga egenskaper: Flexibilitet, ansvar-/ordningsamhet, säkerhetsmedvetenhet, entusiasm, samarbetsvillighet, servicemedvetenhet värderas högt och är behövliga för tjänsten. Likaså att kunna ett gott bemötande, vara pedagogisk och respektera tider.
Vi ser gärna att du är utbildad poollivräddare, badmästare, simlärare, babysimsinstruktör, gruppträningsinstruktör eller har kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. HLR- och städvana samt att ha arbetat med barn och ungdomar, t.ex. i en idrottsförening är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Övrigt:
Vikariaten pågår under perioden 2021-08-01—2022-07-31, med möjlighet till förlängning. Enligt Lagen om registerkontroll (2013:852) ska den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. 
För mer information:
Kate Jönsson, enhetschef 0454-563675,072-8849820

Fackliga företrädare:
Kommunal, tel. 0454- 811 91

Sista ansökningsdag:
2021-07-09
Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden, så du är välkommen med din ansökan redan idag. Visa mindre

Besiktningstekniker till vår station i Karlshamn

Är du fordonsintresserad och söker ett socialt arbete med mycket kundkontakt? Vi söker nu engagerade och hjälpsamma besiktningstekniker till våra stationer. Vi tror att du som söker är tekniskt kunnig, kommunikativ och känner stolthet i att göra Sverige till en mer trafiksäker plats. När du arbetar som besiktningstekniker hos oss ska du ha ett gott sinne för affärer och förstå vikten av att sätta kunden och service i första rummet. ARBETSUPPGIFTER Du l... Visa mer
Är du fordonsintresserad och söker ett socialt arbete med mycket kundkontakt?
Vi söker nu engagerade och hjälpsamma besiktningstekniker till våra stationer. Vi tror att du som söker är tekniskt kunnig, kommunikativ och känner stolthet i att göra Sverige till en mer trafiksäker plats. När du arbetar som besiktningstekniker hos oss ska du ha ett gott sinne för affärer och förstå vikten av att sätta kunden och service i första rummet.

ARBETSUPPGIFTER

Du levererar Besiktas tjänster på ett sätt som uppfyller eller överträffar våra kunders förväntningar vad gäller bemötande, kvalitet på arbetet och information/administration i samband med vår service. Som besiktningstekniker är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att besikta fordon, ta emot kunder och erbjuda våra tilläggstjänster på stationen. Du behöver inte ha erfarenhet av att besikta fordon sedan tidigare, även om det är meriterande, Besikta Bilprovning tillhandahåller den grundläggande utbildning du behöver för att certifieras och lyckas i tjänsten.
VEM ÄR DU?
Du förstår vikten av god kundservice och har erfarenhet av någon typ av arbete med direkt kundkontakt. För oss är det viktigt att du tycker om att ta hand om kunder, arbeta praktiskt och har ett tekniskt intresse. Du kommer att jobba nära kunden och behöver därför ha förmåga att skapa långsiktiga kundrelationer.

Du är flexibel och strukturerad i ditt arbete samtidigt som du är ansvarsfull och ser utmaningar som ett naturligt steg i karriären. Du är socialt utåtriktad, har samarbetsförmåga samtidigt som du har modet att fatta egna beslut och kan även arbeta under tidspress. Du har lätt för att ta till dig nya instruktioner. För att lyckas i jobbet behöver du vara serviceinriktad, noggrann, självständig och ha grundläggande datakunskaper för att kunna navigera dig i våra system och handböcker. Ditt främsta arbetsverktyg är en handdator, i vilken du registrerar hela besiktningen.

KVALIFIKATIONER

- God förmåga att uttala sig i såväl tal som skrift på svenska
- Avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande
- God fordonskunskap
- Data- och mobilvana
- B körkort (manuell)

MERITERANDE

- Arbetslivserfarenhet av sälj och/eller service
- Fordonsteknisk bakgrund
- Arbetslivserfarenhet från liknande bransch

OM TJÄNSTEN

Tjänsten är en heltidstjänst. Vi tillämpar sex månaders provanställning och därefter tillsvidareanställning samt individuell lönesättning. Urval och intervjuer sker löpande, tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Arbetstid varierar över veckan och innefattar kvällar och helger samt arbete på andra stationer.

SÖKANDE
Vi ser gärna sökanden av olika åldrar, kön och etniska bakgrunder. Det är avgörande för oss är att du delar vår grundläggande värdering GAS - Glädje, ansvar och stolthet i arbetet med kollegor och i mötet mot våra kunder.

I över 50 år hade den statligt ägda Bilprovningen monopol på den svenska marknaden för bilbesiktning. När marknaden avreglerades 2010 steg Besikta Bilprovning in som en ny aktör inom bilprovningen med målsättningen att göra något annorlunda. Något nytt. Vi ville sätta en ny standard för bilprovning – och det behövdes. Besiktningarna hade inte utvecklats i samma takt som bilarna. Jämfört med förr ser dagens bilar mer ut som rullande datorer, och besiktningen måste anpassas därefter. Därför startade vi en bilprovning som inte bara gör det som lagen kräver, utan erbjuder något mer. Något som både är enklare och säkrare för dig och din familj. Resultatet blev Besikta Bilprovning. Visa mindre

Besiktningstekniker till Karlshamn

Din nya roll Vi på Bilprovningen söker nu en medarbetare till vår station i Karlshamn. Kontrollbesiktningen är vår kärnverksamhet och i rollen som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att dessa uppfyller ställda säkerhetskrav. Besiktningen sker självständigt eller tillsammans med dina kollegor på stationen. Till din hjälp har du tekniska hjälpmedel, datautrustning, mätinstrument och verktyg. Våra kunder besöker oss från tidig morgon till... Visa mer
Din nya roll
Vi på Bilprovningen söker nu en medarbetare till vår station i Karlshamn. Kontrollbesiktningen är vår kärnverksamhet och i rollen som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att dessa uppfyller ställda säkerhetskrav. Besiktningen sker självständigt eller tillsammans med dina kollegor på stationen. Till din hjälp har du tekniska hjälpmedel, datautrustning, mätinstrument och verktyg. Våra kunder besöker oss från tidig morgon till kväll och ibland är kundtillströmningen extra stor, vilket kräver en stor känsla för service samt flexibilitet eftersom vårt mål är att hjälpa alla kunder. Det innebär även att vi stöttar varandra när det behövs och du kan därför komma att bli utlånad till andra stationer under kortare perioder.
Vem är du?
För att trivas i rollen som besiktningstekniker tror vi att du är serviceinriktad och stimuleras av att möta människor. Du är en ansvarstagande person som drivs av att göra ett bra jobb och av att samverka med andra. I mötet med kunderna är du informativ, vänlig, lyhörd och förtroendeingivande. Vi ser gärna att du har en slutförd gymnasieutbildning i grunden. Du behöver körkort i minst klass B och eftersom att vi besiktar flera typer av fordon på denna station är körkort utöver B högt meriterade. Innehar du redan besiktningsbehörighet K1, är detta en klar fördel. Erfarenhet av kundservice och språkkunskaper utöver svenska är meriterande men inget krav.
Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig en god introduktion och därmed en individanpassad utbildning. Direkt efter slutförd utbildning genomför du ett test för att bli certifierad besiktningstekniker. Studierna bedrivs på heltid och anpassas till de förkunskaper du har sedan innan. Efter avklarad utbildning och certifiering börjar du arbeta på din station med dina nya kollegor. Vi erbjuder många förmåner och goda anställningsvillkor. Sist men inte minst erbjuder vi ett roligt jobb med trevliga kollegor och en stark gemenskap!
Ansökan
Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast fredagen 28/5. I din ansökan ber vi dig inkludera CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Viktoria Shakalina tel. 073 073 53 71.
Välkommen med din ansökan!
Vi arbetar för att öka mångfalden inom vårt företag och tror att en varierad ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald stärker vår kundservice. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
I 55 år har Bilprovningen arbetat för ökad trafiksäkerhet och minskad miljöpåverkan. Verksamheten kännetecknas av ansvar, oberoende och kvalitet. Dessutom vill vi vara branschens mest attraktiva arbetsgivare. Med 95 stationer från söder till norr och cirka 550 medarbetare är Bilprovningen Sveriges ledande aktör för besiktning av motordrivna fordon. Under 2019 omsatte företaget 647 MSEK. Bilprovningen grundades 1963 och ägs av svenska staten. För mer information besök www.bilprovningen.se. Visa mindre

Tullverket söker brottsutredare

Ansök    Jun 2    Tullverket    Tulltjänsteman
Tullverket har som uppdrag att begränsa den organiserade och storskaliga brottsligheten och förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö. Tullverket ska bidra till att minska antalet kriminella nätverk som ägnar sig åt narkotika-, alkohol- eller tobakssmuggling eller ekonomisk brottslighet. Tullverket består av fyra operativa avdelningar; kontrollavdelningen, uppbör... Visa mer
Tullverket har som uppdrag att begränsa den organiserade och storskaliga brottsligheten och förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö. Tullverket ska bidra till att minska antalet kriminella nätverk som ägnar sig åt narkotika-, alkohol- eller tobakssmuggling eller ekonomisk brottslighet.

Tullverket består av fyra operativa avdelningar; kontrollavdelningen, uppbördsavdelningen, underrättelseavdelningen och tullkriminalavdelningen. Tullkriminalavdelningen ansvarar för Tullverkets brottsutredande verksamhet och tekniks inhämtning. Verksamheten arbetar inom ramen för förundersökning av brott eller åtgärder som ska leda till förundersökning av brott i syfte att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslighet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter.

Tullkriminalavdelningen består av ett nationellt IT- och teknikcentrum med ansvar för hemliga tvångsmedel, spaningsteknik och IT-forensik, Tullverkets laboratorium samt fyra tullkriminalenheter som ansvarar för var sitt geografiskt område, Syd, Väst, Öst och Nord. Enheterna är uppdelade i verksamhetsområden: spaning, utredning grova brott samt utredning mängdbrott.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Inom Tullverkets brottsbekämpning har brottsutredare på Tullkriminalen som huvudsaklig uppgift att arbeta inom en teambaserad grupp i syfte att utreda brott som leds av Tullverkets förundersökningsledare eller allmän åklagare.

Brottsutredare vid Tullverkets brottsbekämpning deltar aktivt i den operativa fasen av förundersökningen och arbetar bland annat med att:


• Utreda brott, hålla förhör med misstänkta och vittnen, samla in utredningsmaterial, gå igenom beslag och kontrollera bevisning
• Strukturera, tolka och bearbeta information.
• Sammanställa förundersökningsprotokoll.
• Kontakta ombud/advokat samt tolk, i förekommande fall även sociala kontakter med anhöriga till misstänkta.
• Delta i arbetet med olika former av biståndsframställningar och samverka med andra funktioner inom Tullverket samt med andra myndigheter, såväl svenska som utländska.
• Vid behov delta i husrannsakningar och hämtning till förhör.
• I förekommande fall biträda åklagare vid domstolsförhandling.

Vi söker dig som har:    


• Eftergymnasial utbildning inom juridik, underrättelse/analys, samhällsvetenskap eller kriminologi eller motsvarande kompetens inhämtad på annat sätt.
• Minst ett års erfarenhet av praktiskt arbete med utredning, analys eller underrättelsearbete.
• Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
• Körkort, klass B.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har: 


• Utbildning inom Tullverket eller annan brottsbekämpande myndighet.
• Vidareutbildning inom brottsutredning.
• Goda kunskaper i iBase, Analyst´s Notebook, Officepaketet och andra informationssystem.
• Erfarenhet av att arbeta med brottsbekämpning.
• Erfarenhet av brottsutredande arbete.
• Flerårig erfarenhet av praktiskt arbete i analys och underrättelseverksamhet.
• Språkkunskaper utöver svenska och engelska.

 Personliga egenskaper 

Vi söker dig som har analytisk förmåga och ett utvecklat sinne för struktur och metodik. Du har ett strukturerat arbetssätt, god förmåga att avgränsa och prioritera inom givet uppdrag. Du har drivkraft, är initiativtagande har social kompetens och gott omdöme, är en god representant för Tullverket både internt och externt. 

Vidare är du ansvarstagande, har god samarbetsförmåga, såväl med kollegor som med andra, har flexibilitet och därmed förmåga att prioritera och anpassa dig till nya krav och till omvärlden. Du är stabil och stresstålig, har förmåga att arbeta under press och att effektivt hantera hastigt uppkomna situationer. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet! 

Övrigt 

Referensnummer: PER 2021-466. 

Placeringsort: Karlshamn. 

Tjänsterna är tidsbegränsade t om 2022-05-31. 

Kontorsarbetstid tillämpas. Skifttjänstgöring kan förekomma. 

Tullverket tillämpar 6 månaders provanställning. 

Inrikesresor förekommer och ibland även utrikesresor. 

Onlinetester kan komma att genomföras. 

Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Bakgrundskoll samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. 

För mer information och ansökan 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, Josefine Oredsson, tel. 0454-36 376 och Anders Åkesson, tel. 0454-36 330. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85. 

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Dan Nilsson, tel. 0454-364 19 och för Saco-S, Cathrine Hobler, tel. 040-661 33 64. 

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 16:e juni 2021. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan. Visa mindre

Brandingenjör

Om arbetet Som brandingenjör på Södra Cell i Mörrum har du ansvar för att driva och utveckla vårt systematiska brandskyddsarbete. Tillsammans med resten av organisationen arbetar du förebyggande för att förhindra skador på grund av brand och/eller explosion. I rollen ingår att genom ett strukturerat arbetssätt säkerställa ett fullgott brandskydd, men också en beredskap att hantera en situation om olyckan ändå skulle inträffa. I rollen ingår även ett arbe... Visa mer
Om arbetet

Som brandingenjör på Södra Cell i Mörrum har du ansvar för att driva och utveckla vårt systematiska brandskyddsarbete. Tillsammans med resten av organisationen arbetar du förebyggande för att förhindra skador på grund av brand och/eller explosion.

I rollen ingår att genom ett strukturerat arbetssätt säkerställa ett fullgott brandskydd, men också en beredskap att hantera en situation om olyckan ändå skulle inträffa. I rollen ingår även ett arbete med att uppfylla myndigheternas krav på vår verksamhet att bedriva ett systematiskt brandskyddsarbete. I din roll är du även central föreståndare för brandfarlig vara.

Exempel på arbetsuppgifter:

- Driva förbättringsarbete som leder till utveckling av det systematiska brandskyddsarbetet
- Bidra med kunskaper inom brandskydd och leda och delta i riskbedömningar utifrån organisationens behov
- Utveckla och följa upp rutiner och instruktioner inom brandskydd
- Säkerställa att brandskyddskontroller och besiktningar av utrustning genomförs och följs upp
- Följa och tolka förändringar i lagstiftning inom området och samordna kontakter med myndigheter
- Förmedla kunskaper inom brandskydd och vara ett stöd och resurs för hela organisationen


Din profil

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av arbete med brandskydd som brandingenjör, riskingenjör eller annan relevant bakgrund. Vi ser också gärna att du har en utbildning inom brandskydd som brandingenjör eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med brandskyddsfrågor inom processindustrin eller annan tillverkande industri.

Som person är du ansvarstagande och tar egna initiativ för att arbeta med olika förändrings- och utvecklingsinsatser och du gillar att anta nya utmaningar. I kommunikation med andra förmedlar du energi och har en förmåga att utrycka dig tydligt i såväl tal som skrift.

Du samarbetar gärna med andra och ser fördelen med att dela med dig av din kunskap för att bidra till att uppnå önskade resultat och uppsatta mål. Du är strukturerad och föredrar att arbeta målorienterat.

Om Södra

Som medarbetare i Södra är du del av vårt fantastiska kretslopp som bidrar till långsiktig hållbarhet. En god och säker arbetsmiljö är en av Södras viktigaste frågor, varför vi också arbetar aktivt med hälsofrämjande åtgärder. Andra förmåner är exempelvis friskvårdsersättning, konst- och designklubb och stugor/lägenheter att hyra.

Placering

Tjänsten är på tillsvidare på dagtid med placering i Mörrum. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?

För frågor om tjänsten är Du välkommen att kontakta Christian Mattsson, arbetsmiljöchef, 0454-59661 eller Emil Bondesson, HR-Administratör, 0470-89033.

Fackliga representanter: Ann Öhlin, SI, 0454-59527, Teddy Hedlund, Unionen, 0454-59561 och Glenn Ohlsson, Ledarna, 0454-59532.

Följ oss gärna på Facebook #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Vi ser fram emot din ansökan. Sista ansökningsdatum är den 18 april 2021. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer kan komma att ske under annonseringstiden. Visa mindre

Brandingenjör

Om arbetet Som brandingenjör på Södra Cell i Mörrum har du ansvar för att driva och utveckla vårt systematiska brandskyddsarbete. Tillsammans med resten av organisationen arbetar du förebyggande för att förhindra skador på grund av brand och/eller explosion. I rollen ingår att genom ett strukturerat arbetssätt säkerställa ett fullgott brandskydd, men också en beredskap att hantera en situation om olyckan ändå skulle inträffa. I rollen ingår även ett arbe... Visa mer
Om arbetet

Som brandingenjör på Södra Cell i Mörrum har du ansvar för att driva och utveckla vårt systematiska brandskyddsarbete. Tillsammans med resten av organisationen arbetar du förebyggande för att förhindra skador på grund av brand och/eller explosion.

I rollen ingår att genom ett strukturerat arbetssätt säkerställa ett fullgott brandskydd, men också en beredskap att hantera en situation om olyckan ändå skulle inträffa. I rollen ingår även ett arbete med att uppfylla myndigheternas krav på vår verksamhet att bedriva ett systematiskt brandskyddsarbete. I din roll är du även central föreståndare för brandfarlig vara.

Exempel på arbetsuppgifter:

- Driva förbättringsarbete som leder till utveckling av det systematiska brandskyddsarbetet
- Bidra med kunskaper inom brandskydd och leda och delta i riskbedömningar utifrån organisationens behov
- Utveckla och följa upp rutiner och instruktioner inom brandskydd
- Säkerställa att brandskyddskontroller och besiktningar av utrustning genomförs och följs upp
- Följa och tolka förändringar i lagstiftning inom området och samordna kontakter med myndigheter
- Förmedla kunskaper inom brandskydd och vara ett stöd och resurs för hela organisationen


Din profil

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av arbete med brandskydd som brandingenjör, riskingenjör eller annan relevant bakgrund. Vi ser också gärna att du har en utbildning inom brandskydd som brandingenjör eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med brandskyddsfrågor inom processindustrin eller annan tillverkande industri.

Som person är du ansvarstagande och tar egna initiativ för att arbeta med olika förändrings- och utvecklingsinsatser och du gillar att anta nya utmaningar. I kommunikation med andra förmedlar du energi och har en förmåga att utrycka dig tydligt i såväl tal som skrift.

Du samarbetar gärna med andra och ser fördelen med att dela med dig av din kunskap för att bidra till att uppnå önskade resultat och uppsatta mål. Du är strukturerad och föredrar att arbeta målorienterat.

Om Södra

Som medarbetare i Södra är du del av vårt fantastiska kretslopp som bidrar till långsiktig hållbarhet. En god och säker arbetsmiljö är en av Södras viktigaste frågor, varför vi också arbetar aktivt med hälsofrämjande åtgärder. Andra förmåner är exempelvis friskvårdsersättning, konst- och designklubb och stugor/lägenheter att hyra.

Placering

Tjänsten är på tillsvidare på dagtid med placering i Mörrum. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?

För frågor om tjänsten är Du välkommen att kontakta Christian Mattsson, arbetsmiljöchef, 0454-59661 eller Emil Bondesson, HR-Administratör, 0470-89033.

Fackliga representanter: Ann Öhlin, SI, 0454-59527, Teddy Hedlund, Unionen, 0454-59561 och Glenn Ohlsson, Ledarna, 0454-59532.

Följ oss gärna på Facebook #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Vi ser fram emot din ansökan. Sista ansökningsdatum är den 18 april 2021. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer kan komma att ske under annonseringstiden. Visa mindre

Arbetsmiljöingenjör

Södras vision är att Södra visar vägen. Vi arbetar utifrån värdeskapande relationer och långsiktigt agerande. Inom Södra genomsyrar hållbarhetsaspekterna verksamheten och präglar det dagliga arbetet från frö till förnybara produkter. Högt prioriterade områden för Södra Cell Mörrum nu och i framtiden är arbetsmiljö, miljö, energi och produktivitet. Vi har två produktionslinjer, en som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och en som producera... Visa mer
Södras vision är att Södra visar vägen. Vi arbetar utifrån värdeskapande relationer och långsiktigt agerande. Inom Södra genomsyrar hållbarhetsaspekterna verksamheten och präglar det dagliga arbetet från frö till förnybara produkter.

Högt prioriterade områden för Södra Cell Mörrum nu och i framtiden är arbetsmiljö, miljö, energi och produktivitet. Vi har två produktionslinjer, en som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och en som producerar dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Just nu pågår projektet OnceMore™ på Södra Cell Mörrum som går ut på att återvinna textilier genom att tillämpa en unik egenpatenterad teknik.

Förutom produktion av massa levererar vi även energi i form av el och fjärrvärme. Biobränsle är en annan produkt som vi levererar till flertalet kunder i södra Sverige. Dessutom levererar vi tallolja till drivmedelsindustrin och terpentin till parfymindustrin.

Bakgrund

I vår verksamhet är arbetsmiljö och säkerhet en högt prioriterad fråga och vi har en nollvision när det gäller arbetsskador. Vi behöver nu förstärka vår arbetsmiljögrupp och söker en Arbetsmiljöingenjör.

I tjänsten ingår att driva förbättringsarbete som leder till utveckling och förbättring av företagets arbetsmiljö och personsäkerhet. Du bidrar med dina kunskaper inom arbetsmiljöområdet och leder och deltar i olika typer av riskbedömningar utifrån organisationens behov. En annan del av arbetet är utarbeta och följa upp arbetsmiljörutiner/-instruktioner. Du följer och tolkar förändringar i lagstiftning och föreskrifter inom arbetsmiljöområdet samt samordnar kontakter med tillsynsmyndighet. Genom utbildningsinsatser förmedlar du dina kunskaper inom arbetsmiljö och blir ett stöd och en resurs för hela organisationen. Du verkar som internrevisor, ingår i kemikaliegruppen samt administrerar händelserapporteringsverktyget, PIA.

Vi söker dig som är utbildad arbetsmiljöingenjör och har arbetat i den rollen i minst tre år. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med arbetsmiljöfrågor inom processindustrin eller annan tillverkande industri.

Du är drivande och tar egna initiativ för att arbeta med olika förändrings- och utvecklingsinsatser och du gillar att anta nya utmaningar. I kommunikationen med andra förmedlar du energi och har en förmåga att uttrycka dig tydligt i såväl tal som skrift samtidigt som du är en god lyssnare och är lyhörd för andras argument.

Du samarbetar gärna med andra och ser fördelen med att dela med dig av din kunskap för att bidra till att uppnå önskade resultat och uppsatta mål. Du är strukturerad och föredrar att arbeta målorienterat.

Din arbetsgivare Södra

Som medarbetare i Södra är du del av vårt fantastiska kretslopp som bidrar till långsiktig hållbarhet. En god och säker arbetsmiljö är en av Södras viktigaste frågor, varför vi också arbetar aktivt med hälsofrämjande åtgärder. Andra förmåner är exempelvis friskvårdsersättning, konst- och designklubb och stugor/lägenheter att hyra.

Placering

Tjänsten är på tillsvidare på dagtid med placering i Mörrum. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?

För frågor om tjänsten är Du välkommen att kontakta Christian Mattsson, arbetsmiljöchef, 0454-59661 eller Malin Spångberg, HR-partner, 0454-59651.

Fackliga representanter: Ann Öhlin, SI, 0454-59527, Teddy Hedlund, Unionen, 0454-59561 och Glenn Ohlsson, Ledarna, 0454-59532.

Följ oss gärna på Facebook #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Hoppas vi hörs snart. Ansök via länken nedan senast den 6 januari 2021 Visa mindre

Passkontrollanter till Gränspolissektionen, Region Syd

Vill du tillsammans med dina kollegor arbeta med polismyndighetens viktigaste uppdrag; att skapa trygghet för medborgarna och förtroende för Polisen i samverkan med lokalsamhället? Region Syd söker nu passkontrollanter med tjänstgöring vid Regionala Operativa Enheten, Gränspolissektionen. Polismyndigheten i region Syd har ca 4 700 anställda. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under Regionpolische... Visa mer
Vill du tillsammans med dina kollegor arbeta med polismyndighetens viktigaste uppdrag; att skapa trygghet för medborgarna och förtroende för Polisen i samverkan med lokalsamhället?

Region Syd söker nu passkontrollanter med tjänstgöring vid Regionala Operativa Enheten, Gränspolissektionen.

Polismyndigheten i region Syd har ca 4 700 anställda. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under Regionpolischefen.

Regionala Operativa Enheten i region Syd (ROE) består av Regional Ledningscentral (RLC), Polisens Kontaktcenter (PKC), Operativa Sektionen, Sektionen för insatsstyrkan, Trafikgruppen och Gränspolissektionen (GPS). Verksamheten är övervägande placerad på Toftanäs i Malmö men finns även representerad i Kalmar, Växjö, Helsingborg och Ronneby.

Regionala Operativa Enheten ansvarar för gränskontrollverksamheten i region Syd.
Gränspolissektionens personal i region Syd tjänstgör för närvarande i Kalmar, Växjö, Helsingborg, Ronneby, Karlshamn, Malmö samt Sturup. Vid sektionen arbetar vi med gränspoliskontroll, verkställigheter, inre utlänningskontroll samt utredning och spaning inom utlänningslagens område. Sektionen arbetar även med internationella efterlysningar och andra internationella ärenden kopplade till gränspolisfrågor.


ARBETSUPPGIFTER
Som passkontrollant arbetar du i uniform och ska fullgöra passkontroll och de utredningar som aktualiseras i samband med tjänsten. Du ska kontrollera in- och utresande passagerare genom granskning av passhandlingar, slagningar i Schengens Informationssystem (SIS) och andra register. Du arbetar mycket med tolk och ska ha en stor tolerans för personer i en utsatt situation.

Det huvudsakliga arbetet kommer att utföras i hela region Syd men framförallt i Blekinge och Småland. Du kommer att utgå från Karlshamn och du arbetar mestadels utomhus.

Förutom de utlänningspolisiära arbetsuppgifterna kan i övrigt förekommande administrativa arbetsuppgifter bli aktuella.

KVALIFIKATIONER
KRAV
• Mycket goda språkkunskaper, både i tal och skrift, i svenska och engelska.
• Genomförd gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska.
• Körkortsbehörighet för manuellt växlad personbil
• Erfarenhet av att använda datorn som arbetsredskap

MERITERANDE
• Genomgått utbildning i gränskontroll (sedan Schengeninträdet)
• Erfarenhet av gränskontrollarbete
• Tidigare arbetslivserfarenhet, företrädesvis inriktad mot säkerhetsarbete, service och myndighetsutövning.
• Goda språkkunskaper utöver engelska, främst i europeiska språk

PERSONLIGA EGENSKAPER
Din samarbets- och kontaktförmåga ska vara mycket god. Arbetet ställer mycket höga krav på att du vill bidra till verksamhetens utveckling och goda resultat för sektionen. Du ska ha stor flexibilitet och samarbetsförmåga för att gränspolisens totala verksamhet ska fungera. Din arbetsförmåga och initiativförmåga är hög och du är ansvarstagande.

Du ska ha gott omdöme och vara beredd på att arbetet kan kräva att du vid vissa tillfällen måste agera fysiskt. Det dagliga arbetet kan vara fysiskt krävande då skyddsutrustning är en del av arbetskläderna. För att kunna bedöma resehandlingar ställer arbetsuppgifterna krav på att du har fullgod syn med eller utan synhjälpmedel.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.ÖVRIGT
Typ av anställning: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Anställningen kommer att inledas med en ca nio veckor lång obligatorisk utbildning med preliminär start v 47
Placering: Karlshamn
Omfattning: Heltid
Funktion: Passkontrollant med anställningsbenämning Administratör, Gränspolissektionen Syd.
Rekryteringsprocessen: Intervjuer är planerade till vecka 40. Aktuella kandidater kommer att få en inbjudan.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se Visa mindre

Räddningstjänstpersonal i beredskap

Arbetsgivare: Vill du hjälpa människor, är fysiskt aktiv och arbetar bra i grupp, sök tjänsten som räddningspersonal i beredskap. Fler brandmän behövs för att kunna erbjuda våra kommuninvånare hjälp vid olyckor och kriser. Vi behöver dig! Räddningstjänsten Västra Blekinge är ett kommunalförbund som bedriver räddningstjänst. Kommunalförbundet består av tre medlemskommuner Karlshamn, Sölvesborg och Olofström, som tillsammans har ca. 60 000 invånare. Räddning... Visa mer
Arbetsgivare:
Vill du hjälpa människor, är fysiskt aktiv och arbetar bra i grupp, sök tjänsten som räddningspersonal i beredskap. Fler brandmän behövs för att kunna erbjuda våra kommuninvånare hjälp vid olyckor och kriser. Vi behöver dig!
Räddningstjänsten Västra Blekinge är ett kommunalförbund som bedriver räddningstjänst. Kommunalförbundet består av tre medlemskommuner Karlshamn, Sölvesborg och Olofström, som tillsammans har ca. 60 000 invånare. Räddningstjänsten Västra Blekinge har en heltidskår, fem deltidskårer, ett brandvärn och ett skogsbrandvärn med ca. 190 medarbetare.


Arbetsuppgifter:
Som Räddningspersonal i beredskap (RiB) har du beredskap en vecka åt gången, antingen var tredje eller var fjärde vecka. Du ska kunna ta dig till din brandstation under dygnets alla timmar inom en föreskriven tid.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är räddningstjänst i utryckningsstyrka:
· skadeavhjälpande insats vid räddningstjänst. Släcka bränder, rädda liv, sanering vid trafik- och kemolyckor är några exempel,
· övning för förberedande av insats,
· delta i förebyggande åtgärder som till exempel ge information/utbildning till privatpersoner och företag.


Kvalifikationer:
Krav för tjänsten är B-körkort och att du är fullt frisk och har god fysik arbetsförmåga enligt AFS 2007:7 och AFS 2019:3. Detta innebär att du måste genomföra och godkännas på den medicinska kontrollen (arbets-EKG och läkarundersökning) och de fysiska testerna. De fysiska testerna består av rullbandstest, simtest och andra praktiska tester. Mer information om detta finner du på vår hemsida. Meriterande är att du har C-körkort annars förbinder du dig att ta C-körkort.
Vi lägger stor vikt vid att din bostad och/eller arbetsplats ska vara belägen så att du kan rycka ut från brandstationen inom den föreskrivna tiden (5 minuter).
För att bli anställd som RiB måste du även ha ett medgivande från din huvudarbetsgivare. Blanketten finns att hämta på vår hemsida.
Som person är du trygg i dig själv och har god självinsikt. Du kan sätta dig in i någon annans situation. Du har initiativförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla samhällets invånare och värnar därför om en jämn könsfördelning och mångfald i vår organisation.


Placering:
Vid någon av våra brandstationer: Karlshamn och Svängsta.


Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning med möjlighet till tillsvidare.


Lön:
Enligt avtal.


Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.


Övrigt:
Anställningen inleds med en utbildning i allmän räddningstjänst, i vilken du måste bli godkänd i för att erbjudas en anställning. Utbildningen genomförs dagtid under tre veckor.


Upplysningar:
Johan Nilsson, Vik. enhetschef operativ RiB, tfn: 0454-30 51 13
Sandra Bohlin, HR-chef, tfn: 0454-30 51 24
Martin Wijk för Sölvesborg och Mjällby, tfn: 0454-30 51 07
Anders Dahlbom för Svängsta, tfn: 0454-30 51 34
Mats Svensson för Karlshamn, tfn: 0454-30 51 27
David Bujukliev för Olofström, tfn: 0454-30 51 21
Kristina Kulle, facklig företrädare Brandmännens Riksförbund (BRF), tfn: 0454-30 51 00
Erik Gustavsson, facklig företrädare Kommunal,
tfn: 0454-30 51 00


Vill du veta mer om räddningstjänsten besök gärna vår hemsida www.raddning.com. För upplysningar om kommunerna hänvisar vi till hemsidorna www.karlshamn.se, www.olofstrom.se och www.solvesborg.se
Ansökan med personligt brev, meritsammanställning (CV) samt eventuella intyg ska vara Räddningstjänsten Västra Blekinge tillhanda senast 2020-10-31. Vi tillämpar löpande rekrytering under ansökningsperioden, skicka gärna in din ansökan omedelbart. E-post: [email protected] eller adresserat: Räddningstjänsten Västra Blekinge, ATT Johan Nilsson, Rörvägen 2, 374 32 Karlshamn.


Välkommen med din ansökan, vi behöver dig! Visa mindre

Vikarierande brandingenjör

Arbetsgivare: Räddningstjänsten Västra Blekinge är ett kommunalförbund som bedriver räddningstjänst. Kommunalförbundet består av tre medlemskommuner Karlshamn, Sölvesborg och Olofström, som tillsammans har ca. 60 000 invånare. Räddningstjänsten Västra Blekinge har en heltidskår, fem deltidskårer, ett brandvärn och ett skogsbrandvärn med ca. 190 medarbetare. Tjänsten ingår i enheten förebyggande som har myndighetsutövning, extern utbildning och kommunikatio... Visa mer
Arbetsgivare:
Räddningstjänsten Västra Blekinge är ett kommunalförbund som bedriver räddningstjänst. Kommunalförbundet består av tre medlemskommuner Karlshamn, Sölvesborg och Olofström, som tillsammans har ca. 60 000 invånare. Räddningstjänsten Västra Blekinge har en heltidskår, fem deltidskårer, ett brandvärn och ett skogsbrandvärn med ca. 190 medarbetare.
Tjänsten ingår i enheten förebyggande som har myndighetsutövning, extern utbildning och kommunikation som ansvarsområden. Vi är en flexibel och öppen organisation där du kommer att få stora möjligheter att själv kunna påverka dina arbetsuppgifter och din arbetssituation.


Arbetsuppgifter:
Som brandingenjör kommer du att arbeta med tyngdpunkten i de förebyggande frågorna. Förbundet har 20 anläggningar som är klassificerade som farlig verksamhet där det finns behov av ett nära och bra samarbete. Övriga arbetsuppgifter är rådgivning, tillsyn, tillståndshantering samt övrigt förekommande remisshantering.


Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en godkänd brandingenjörsexamen. Det är meriterande om du genomgått MSB´s påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer (RUB). B-körkort är ett krav.
Som person är du trygg i dig själv och har inga svårigheter att möta andra människor utom och inom vår organisation. Andra egenskaper som vi värdesätter är att du är strukturerad, engagerad, ansvarstagande, har initiativförmåga och en analytisk förmåga. Du kan arbeta såväl självständigt som i grupp och har en god kommunikativ förmåga.
Vi ser att denna tjänst till stor del kommer att utformas beroende av vem du är och den erfarenhet du har med dig från tidigare anställningar. Det kommer därför att finnas stora möjligheter att själv kunna påverka dina arbetsuppgifter och din arbetssituation. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla samhällets invånare och värnar därför om en jämn könsfördelning och mångfald i vår organisation.


Placering: Brandstationen i Karlshamn.
Anställningsform: Vikariat 100 % t.o.m. 31 december 2021 med möjlighet till förlängning.
Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.
Tillträdesdag: 1 januari 2021 eller enligt överenskommelse.


Vill du veta mer om räddningstjänsten besök gärna vår hemsida www.raddning.com. För upplysningar om kommunerna hänvisar vi till hemsidorna www.karlshamn.se, www.olofstrom.se och www.solvesborg.se


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Simlärare/Badvakt

Ansök    Aug 4    Karlshamns kommun    Badvakt
Med placering på Väggabadet i Karlshamn, heltid, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring. Väggabadet öppnade i mitten av oktober 2011 efter en omfattande renovering och nybyggnation av vattenrutschbana, barnpool, bubbelpool, ångbastu, relaxavdelning, caféteria med mera. Sedan 2017 finns det även padelbanor på området, som blivit utsedda till bland de vackraste i Sverige. På anläggningen finns även ett Acticgym med möjlighet till gruppträning... Visa mer
Med placering på Väggabadet i Karlshamn, heltid, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring.
Väggabadet öppnade i mitten av oktober 2011 efter en omfattande renovering och nybyggnation av vattenrutschbana, barnpool, bubbelpool, ångbastu, relaxavdelning, caféteria med mera. Sedan 2017 finns det även padelbanor på området, som blivit utsedda till bland de vackraste i Sverige. På anläggningen finns även ett Acticgym med möjlighet till gruppträning. Väggabadet är en del av samhällsbyggnadsförvaltningen där vi arbetar efter ledorden glädje, engagemang, mod, uthållighet och flexibilitet.
Arbetsuppgifter
Att tillsammans med övrig personal bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta både i team och självständigt, leda olika former av gruppaktivitet och jobba med människor i alla ålderskategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar som förekommer vid en bad- och friskvårdsanläggning exempelvis badbevakning, simundervisning, aktiviteter, tillsyn, lokalvård inklusive städning och kassa/cafétjänst. Tjänsten innefattar tjänstgöring kvälls- och helgtid.
Kvalifikationer
Du har relevant utbildning som badmästare alternativt som badbevakare, simlärare, babysimsinstruktör, gruppträningsinstruktör eller har utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet inom området är meriterande.
Du bör behärska det svenska språket i tal och skrift och ha förmåga att anpassa kommunikationen efter person och situation. Simkunnighet är ett krav och vi utför tester i simning och livräddning som du måste bli godkänd på för att bli aktuell för tjänsten. Du har förmågan att se till verksamhetens bästa och har lätt för att anpassa dig efter förändrade situationer. Du tar ansvar, är ordningsam och har ett stort säkerhetstänk.
Vi ser gärna att du är pedagogisk, entusiastisk, har ett stort serviceintresse och gott samarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde den 2020-12-01 eller enligt överenskommelse. Enligt lagen om registerkontroll (200:873) ska den som erbjuds denna anställning lämna ett registerutdrag.

För mer information
Patric Olgrim, Enhetschef,  0728-849997
Kommunal region syd, 0454- 811 91 alt. 0454- 811 95
Sista ansökningsdag
2020-08-31.
Tjänsten kan komma att rekryteras löpande. Visa mindre

Väktare Ronderande/Stationär semestervikariat

Ansök    Feb 6    Securitas Sverige AB    Väktare
Vi i Securitaskoncernen finns i 58 länder runtom i världen och har ca 370 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Att vara en av oss på Securitas innebär ett stort ansvar – ditt arbete är viktigt för att skap... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 58 länder runtom i världen och har ca 370 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Att vara en av oss på Securitas innebär ett stort ansvar – ditt arbete är viktigt för att skapa trygghet i samhället. Alla våra medarbetare gör konkret skillnad för människor, varje dag. För att du ska kunna göra ett bra jobb satsar vi mycket på att vara en stabil arbetsgivare, som ser till att du trivs och känner dig uppskattad. Hos oss finns även utvecklingsmöjligheterna: du får alltid den utbildning du behöver för dina arbetsuppgifter.

Din roll

Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem.

Som stationärväktare arbetar du hos något av våra kundföretag, t ex vid huvudinfarten eller entrén. Du ansvarar för in- och utpasseringskontroller av besökare, leverantörer och kunder.

Vid arbetsplatsen kan olika typer av teknisk hjälp finnas t ex larmpaneler för driftlarm, inbrottslarm och brandlarm. Vid större företag är det också vanligt med övervakningskameror och fjärrstyrning av grindar och portar. Andra exempel på arbetsuppgifter kan vara att sköta företagets telefonväxel efter kontorstid, utföra rondering. Arbetsuppgifterna varierar från kund till kund.

Vem är du?

Vi tror att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera stress.

Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner.
Du är självständig, men jobbar också bra i team.
Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och uppmärksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
  Vilka krav ställer tjänsten?

Du behöver ha gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska.

Tjänsten kräver B-körkort.
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan).
Övrigt

Tror du att du har det vi söker? Mer information om Securitas hittar du på vår hemsida www.securitas.se .

Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer urvalstester att användas.

Vi arbetar för en jämn könsfördelning och vi ser gärna kvinnliga sökande.

Lön utgår enligt kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Urval sker löpande, välkommen med din ansökan.

Om Securitas

Securitas är en pålitlig arbetsgivare som finns i 58 länder runtom i världen. I Sverige har vi en ledande position inom säkerhet och en djup förståelse för våra kunders behov. Här levererar våra 10 000 medarbetare trygghet – varje dag, dygnet runt. Visa mindre

Kontrollant/provtagare

Arbetet består i att ombord på fartyg ta prover på olika varuslag, mäta temperaturer och mäta volymer och vikt. Vi gör cisternmätningar och beräknar volym och vikt på innehållet. Provtagning görs på vegetabiliska oljor, caustic, rapsfrö, spannmål, rapsmjöl, bränslepellets och även andra varuslag. Det är alltså positivt om du har lätt för matte. Våra arbetstider styrs mycket av fartygens ankomsttider och av väder/vind. Dagtid varvas med skiftarbete och bitv... Visa mer
Arbetet består i att ombord på fartyg ta prover på olika varuslag, mäta temperaturer och mäta volymer och vikt.
Vi gör cisternmätningar och beräknar volym och vikt på innehållet.
Provtagning görs på vegetabiliska oljor, caustic, rapsfrö, spannmål, rapsmjöl, bränslepellets och även andra varuslag.
Det är alltså positivt om du har lätt för matte.
Våra arbetstider styrs mycket av fartygens ankomsttider och av väder/vind.
Dagtid varvas med skiftarbete och bitvis mycket övertid. Även övertid på helger.
Arbetet är fritt och självständigt och ställer stora krav på noggrannhet. "Det är vi som kontrollerar".
Det praktiska som du behöver kunna lär du dig hos oss.
Det tar ganska lång tid att lära sig jobbet så det är inget för någon som söker en tillfällig anställning.
Vi börjar med en provanställning för att se om vi trivs tillsammans med varandra. Visa mindre

Besiktningstekniker till Besikta Bilprovning i Karlshamn

Om Besikta Med 174 besiktningsstationer på 146 orter, och fler på väg att öppna, driver Besikta Bilprovning utvecklingen av förbättrad bilsäkerhet och ett enklare bilägande. Vi erbjuder besiktning av de flesta typer av fordon – hela tiden med utgångspunkten att ge våra kunder en säkrare besiktning genom våra kunniga och kundstödjande tekniker. Vi anpassar och utvecklar kontinuerligt vår verksamhet– alltid med tillgänglighet och säkerhet i fokus. Läs gärna ... Visa mer
Om Besikta
Med 174 besiktningsstationer på 146 orter, och fler på väg att öppna, driver Besikta Bilprovning utvecklingen av förbättrad bilsäkerhet och ett enklare bilägande. Vi erbjuder besiktning av de flesta typer av fordon – hela tiden med utgångspunkten att ge våra kunder en säkrare besiktning genom våra kunniga och kundstödjande tekniker. Vi anpassar och utvecklar kontinuerligt vår verksamhet– alltid med tillgänglighet och säkerhet i fokus. Läs gärna mer på vår hemsida www.besikta.se.
Besikta Bilprovning omsätter ca 600 MSEK och har ca 550 medarbetare. Besikta ägs av Volati, en svensk industrigrupp med fokus på långsiktigt värdeskapande.
Vi söker besiktningstekniker till vår station i Karlshamn
Nu söker vi dig som vill arbeta som besiktningstekniker hos Besikta Bilprovning.
Kunden står alltid i fokus hos oss. Som besiktningstekniker har du en central roll i säkrandet av kundnöjdheten då du är den som dagligen möter, ger service och säkerställer att våra kunder både är nöjda med våra produkter och tjänster men även ser oss som en återkommande leverantör av besiktningstjänster.
Som besiktningstekniker är din främsta uppgift att säkerställa att fordonet möter de krav som ställs av den svenska myndigheten i allt från bilens generella skick till avgasutsläpp och miljöpåverkan. Utöver detta erbjuder även besiktningsteknikern möjligheten att få kontroller gjorda som inte kravställs av myndighet men som ytterligare kan trygga och förenkla bilägandet för kunden. Att arbeta som besiktningstekniker är ett utpräglat serviceyrke där det bland annat ingår att informera kunden om resultatet av besiktningen men även att ge information om saker som kan vara bra att veta om fordonet. Som besiktningstekniker arbetar du både individuellt men också i team.
Vi söker dig med ett gediget bilintresse som brinner för kundkontakt och har förmågan att ge våra kunder den bästa servicen. En besiktningstekniker hos Besikta Bilprovning tar stolthet i att öka trafiksäkerheten på våra svenska vägar och att förenkla bilägandet för våra kunder. Arbetet ställer krav på både noggrannhet och tekniskt kunnande så väl som social förmåga och hög servicenivå – hos oss ska alla kunder få en premiumupplevelse i allt från kundbemötande till innehållet i sin besiktning. På Besikta ser vi att det är viktigt att du tycker det är roligt att möta nya människor, ge ett positivt kundbemötande och att i alla situationer ge det där lilla extra.
 Kravprofil
B-körkort
Grundläggande datakunskap
Intresse för fordonsteknik
Social och utåtriktad som person
Brinner för att ge god service till kunder

Meriterande
Certifierad besiktningstekniker
A-C-D-E-körkort
Fullgjord gymnasieutbildning med som lägst godkänt i Ma A, Sv A och Engelska A
Dokumenterad erfarenhet av fordonsbranschenDin ansökan
Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev. Urvalsarbetet sker löpande och därför vill vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.
Skicka din ansökan till Stationschef David Pettersson på [email protected].
Har du frågor går det bra att ringa David Pettersson på 010-809 00 08. Visa mindre

Heltidsbrandmän, semestervikarie/timvikarie vid behov

Arbetsgivaren: Räddningstjänsten Västra Blekinge är ett kommunalförbund som bedriver räddningstjänst i medlemskommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström. Räddningstjänsten Västra Blekinge har en heltidskår, fem deltidskårer och ett räddningsvärn. Ett kommunalförbund är en egen juridisk person och kan jämföras med ett bolag. Räddningstjänsten har ca. 170 medarbetare och en omsättning på ca. 57 Mkr. Arbetsuppgifter: Dina huvudsakliga arbetsuppgifter ä... Visa mer
Arbetsgivaren:
Räddningstjänsten Västra Blekinge är ett kommunalförbund som bedriver räddningstjänst i medlemskommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström. Räddningstjänsten Västra Blekinge har en heltidskår, fem deltidskårer och ett räddningsvärn. Ett kommunalförbund är en egen juridisk person och kan jämföras med ett bolag. Räddningstjänsten har ca. 170 medarbetare och en omsättning på ca. 57 Mkr.


Arbetsuppgifter:
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är räddningsinsatser i utryckningsstyrka:
· skadeavhjälpande insats vid räddningstjänst
· övningar för förberedande av insats
· förebyggande brandskydd och information/utbildning till privatpersoner och företag
· andra förekommande arbetsuppgifter på brandstationen


Kvalifikationer:                  
Vi söker dig som har en godkänd SMO-utbildning alternativt brandman heltid eller är SMO-student med godkänd LIA eller Grib alternativt räddningsinsats alternativt brandman deltid. Krav för tjänsterna är att du är tjänstbar i rök- och kemdykning, fullt frisk och har god fysisk arbetsförmåga i enlighet med AFS 2019:3 och AFS 2007:7. Andra krav är god vattenvana och B-körkort. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från operativt arbete inom räddningstjänst.


Som person är du trygg i dig själv och har god självinsikt. Du kan sätta dig in i någon annans situation och har inga svårigheter att tala inför grupp. Du är flexibel, engagerad, ansvarstagande, har initiativförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Du måste kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Innan en anställning kan bli aktuell måste rullbandstest, simtest, fysiska tester, arbets-EKG och läkarundersökning vara genomfört med ett godkänt resultat. En introduktionsutbildning kommer att genomförs innan anställningen påbörjas.


Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla samhällets invånare och värnar därför om en jämn könsfördelning och mångfald i vår organisation.


Placering:               
Brandstationen i Karlshamn


Anställningsform:              
Inleds med en intermittent anställning (timanställning vid behov) som kan komma att övergå i ett semestervikariat.


Lön: 
Enligt avtal


Tillträdesdag:                     
Enligt överenskommelse


Vill du veta mer om räddningstjänsten besök gärna vår hemsida www.raddning.com. För upplysningar om kommunerna hänvisar vi till hemsidorna www.karlshamn.se, www.olofstrom.se och www.solvesborg.se 


Ansökan med personligt brev, meritsammanställning (CV) samt betygskopior skall vara Räddningstjänsten Västra Blekinge tillhanda senast 2020-01-30. Vi tillämpar löpande rekrytering under ansökningsperioden, skicka gärna in din ansökan omedelbart. Adresseras: Räddningstjänsten Västra Blekinge, ATT: Sandra Bohlin, Rörvägen 2, 374 32 Karlshamn eller e-post: [email protected]


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Besiktningstekniker till Karlshamn

Din nya roll Vi på Bilprovningen söker nu en medarbetare till vår station i Karlshamn. Kontrollbesiktningen är vår kärnverksamhet och i rollen som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att dessa uppfyller ställda säkerhetskrav. Besiktningen sker självständigt eller tillsammans med dina kollegor på stationen. Till din hjälp har du tekniska hjälpmedel, datautrustning, mätinstrument och verktyg. Våra kunder besöker oss från tidig morgon till... Visa mer
Din nya roll
Vi på Bilprovningen söker nu en medarbetare till vår station i Karlshamn. Kontrollbesiktningen är vår kärnverksamhet och i rollen som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att dessa uppfyller ställda säkerhetskrav. Besiktningen sker självständigt eller tillsammans med dina kollegor på stationen. Till din hjälp har du tekniska hjälpmedel, datautrustning, mätinstrument och verktyg. Våra kunder besöker oss från tidig morgon till kväll och ibland är kundtillströmningen extra stor, vilket kräver en stor känsla för service samt flexibilitet eftersom vårt mål är att hjälpa alla kunder. Det innebär även att vi stöttar varandra när det behövs och du kan därför komma att bli utlånad till andra stationer under kortare perioder.
Vem är du?
För att trivas i rollen som besiktningstekniker tror vi att du är serviceinriktad och stimuleras av att möta människor. Du är en ansvarstagande person som drivs av att göra ett bra jobb och av att samverka med andra. I mötet med kunderna är du informativ, vänlig, lyhörd och förtroendeingivande. Vi ser gärna att du har en slutförd gymnasieutbildning i grunden. Du behöver körkort i minst klass B och eftersom att vi besiktar flera typer av fordon på denna station är körkort utöver B högt meriterade. Innehar du redan besiktningsbehörighet K1, är detta en klar fördel. Erfarenhet av kundservice och språkkunskaper utöver svenska är meriterande men inget krav.
Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig en god introduktion och därmed en individanpassad utbildning. Direkt efter slutförd utbildning genomför du ett test för att bli certifierad besiktningstekniker. Studierna bedrivs på heltid och anpassas till de förkunskaper du har sedan innan. Efter avklarad utbildning och certifiering börjar du arbeta på din station med dina nya kollegor. Vi erbjuder många förmåner och goda anställningsvillkor. Sist men inte minst erbjuder vi ett roligt jobb med trevliga kollegor och en stark gemenskap!
Ansökan
Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast torsdagen 13/2. I din ansökan ber vi dig inkludera CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Viktoria Shakalina tel. 073 073 53 71.
Välkommen med din ansökan!
Vi arbetar för att öka mångfalden inom vårt företag och tror att en varierad ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald stärker vår kundservice. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
Vi på Bilprovningen har 600 medarbetare på närmare 100 stationer. Tillsammans besiktar vi årligen 2,1 miljoner fordon från Karesuando i norr till Skurup i söder. Bilprovningen ägs av svenska staten. Med ansvarskänsla, närhet och kunden i fokus är vi din trygghet för säkra fordon och bättre miljö. För mer information besök www.bilprovningen.se Visa mindre

Badvakt

Ansök    Dec 18    Karlshamns kommun    Badvakt
Badvakt till Samhällsbyggnad.  Med placering på Väggabadet i Karlshamn, heltid, 2 vikariat, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring. Samhällsbyggnadsförvaltningen har en bred verksamhet och med ca 400 medarbetare organiserar vi verksamheter inom områden som bygglov, fysisk planering, gata, vatten- och avlopp, park och fritid. Hit hör också servicefunktionerna kost, städ, drift, fastighet, sotning samt ett förvaltningskansli. För att vi på Sa... Visa mer
Badvakt till Samhällsbyggnad. 
Med placering på Väggabadet i Karlshamn, heltid, 2 vikariat, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring.
Samhällsbyggnadsförvaltningen har en bred verksamhet och med ca 400 medarbetare organiserar vi verksamheter inom områden som bygglov, fysisk planering, gata, vatten- och avlopp, park och fritid. Hit hör också servicefunktionerna kost, städ, drift, fastighet, sotning samt ett förvaltningskansli. För att vi på Samhällsbyggandsförvaltningen ska lyckas att leverera den service vi ska arbetar vi efter värdeorden glädje, engagemang, mod, uthållighet och flexibilitet. 
Väggabadet öppnade i mitten av oktober 2011 efter en omfattande renovering och nybyggnation av vattenrutschbana, barnpool, bubbelpool, ångbastu, relaxavdelning, caféteria med mera. 2017 öppnade Karlshamns första padelbana, belägen på Väggabadets uteområde. 2019 utökades padelverksamheten med ytterligare en bana.
Arbetsbeskrivning:
Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålders- kategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar som förekommer vid badanläggningen som exempelvis badbevakning, simundervisning, aktiviteter, tillsyn, lokalvård och kassa/receptionsarbete. Tjänsten innefattar tjänstgöring kvälls och helgtid.
Kvalifikationer:
Du har gymnasieutbildning, vi ser gärna att du är utbildad poollivräddare, badmästare,simlärare, babysimsinstruktör, gruppträningsinstruktör eller ha kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha grundläggande datorkunskap, behärska det svenska språket i tal och skrift och ha förmåga att anpassa kommunikationen efter person och situation.Simkunnighet är ett krav och vi genomför tester i simning och livräddning. För att bli aktuell för tjänsten måste du få godkänt resultat på dessa. Aktuell HLR-utbildning, erfarenhet av att städa och hålla rent i en badhusmiljö, att ha arbetat med barn och ungdomar samt att du är eller har varit, aktiv inom en idrottsförening kan vara meriterande.Du har förmågan att se till verksamhetens bästa och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du tar ansvar, är ordningsam, har respekt för överenskomna tider och har ett stort säkerhetstänk. Du är pedagogiskt lagd, entusiasmerande och arbetar bra tillsammans med andra. Givetvis är du tillmötesgående, har ett genuint servicetänk och ett gott bemötande mot såväl besökare som kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Övrigt:
Vikariaten pågår under perioden 2020-02-24--2020-12-31, med möjlighet till förlängning. Enligt Lagen om registerkontroll (200:873) ska den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag.
För mer information:
Frida Bergquist, Simhallschef, 0454-81227

Fackliga företrädare:
Kommunal, tel. 0454- 811 91 eller 0454- 811 95

Sista ansökningsdag:
2020-01-15 Visa mindre

Tullverket söker tullinspektörer till gränsskyddsenheten

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor in och ut ur Sverige, bidrar till ett säkert samhälle och konkurrensneutral handel. Vi förenklar den legala handeln och förhindrar den illegala genom att erbjuda smidiga tullrutiner för utrikeshandeln, en enkel gränspassage för resande och ett effektivt gränsskydd. Vårt uppdrag kommer från Sveriges riksdag och regering. Tullverket grundades 1636 och har i dag cirka 2 100 anställda. General... Visa mer
Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor in och ut ur Sverige, bidrar till ett säkert samhälle och konkurrensneutral handel. Vi förenklar den legala handeln och förhindrar den illegala genom att erbjuda smidiga tullrutiner för utrikeshandeln, en enkel gränspassage för resande och ett effektivt gränsskydd. Vårt uppdrag kommer från Sveriges riksdag och regering. Tullverket grundades 1636 och har i dag cirka 2 100 anställda. Generaltulldirektör är Charlotte Svensson.Arbetet på gränsskyddsenheten innebär att förhindra att illegala och farliga varor som narkotika, dopningsmedel, vapen, alkohol och tobak kan passera Sveriges gränser. Du kommer att arbeta med att genomföra kontroller av varor i gods- och resandeflödet till och från Sverige. Det innebär bland annat att genomsöka containrar, fordon och bagage för att hitta varor som dolts i utrymmen med avsikt att smugglas in till Sverige. För arbetet krävs att du har god observationsförmåga. Du kommer även att rapportera och hålla förhör vilket ställer krav på att du ska kunna formulera dig väl på svenska och engelska, i tal och skrift. Som tulltjänsteman i gränsskyddsverksamheten arbetar du oftast uniformerad och möter dagligen allmänheten. Vi lägger stor vikt vid att du kan behandla människor med respekt och förståelse, har ett gott omdöme samt är en god representant för Tullverket internt såväl som externt. Som tulltjänsteman ska du kunna arbeta i enlighet med den statliga värdegrunden och Tullverkets värdeord. Du måste ha förmågan att klara av situationer som är såväl psykiskt som fysiskt krävande, t.ex. kommer du att behöva vistas i smutsiga miljöer, trånga utrymmen och ofta utomhus i alla typer av väderförhållanden. Du kan även komma i kontakt med djur, olika kemikalier och andra varor. Arbetet sker i grupp vilket förutsätter att du har god social kompetens och mycket god samarbetsförmåga. Som tulltjänsteman ska du vara ansvarstagande och självständig utifrån givna ramar samt ha förmågan att ta till dig instruktioner och tillämpa dem i praktiken. I arbetet förväntar vi oss även att du har förmågan att ta egna initiativ samt att du är stresstålig för att kunna vara lugn även i pressade situationer. Tullverkets verksamhet är i ständig utveckling och förbättringsarbete är en del av vardagen. Arbetet innebär skifttjänstgöring och det innebär att du behöver vara bekväm med oregelbundna arbetstider. 

Din stationeringsort efter utbildningen blir Karlshamn. 

Vi söker dig som har:   

genomförd gymnasieexamen med lägst betyget Godkänd/3/E i Matematik A eller Matematik 1a, 1b, 1c, Samhällskunskap A eller Samhällskunskap 1b, Svenska B eller Svenska 3 och Engelska A eller Engelska 5
minst två års arbetslivserfarenhet
förmågan att klara av situationer som är såväl psykiskt som fysiskt krävande även i pressade situationer
normalt färgseende och simkunnighet
god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift
svenskt körkort, lägst klass B för personbil, ej automatväxel samt god körvana
mycket god samarbetsförmåga, observationsförmåga, hög moral, ansvarskänsla, god självinsikt samt vara lugn och trygg i dig själv. Arbetet kräver att du kan lösa problem, fatta beslut, hantera stress och oväntade händelser. Du kan hantera konfliktsituationer på ett konstruktivt och lösningsorienterat sätt. Du behöver vara praktiskt lagd och tekniskt intresserad.  
Det är meriterande om du har:

Eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren anser relevant för brottsbekämpande gränsskyddsarbete t.ex. inom beteendevetenskap, samhällsvetenskap, vård/omsorg, fordon/transport, spedition/logistik eller kriminologi
erfarenhet av arbete där du på något sätt fått kompetens att hantera teknisk utrustning, människor i utsatta situationer eller om du har haft fysiskt och psykiskt krävande arbetsuppgifter
C-körkort.
Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Grundutbildning och anställning
Tillträdesdag är den 17 augusti 2020 alternativt den 7 september 2020. Du påbörjar din anställning som tullaspirant med en grundutbildning som är uppdelad i teori-  och praktikdel, totalt ca 12 månader. Teoridelen bedrivs som självstudier och ställer höga krav på att du tar eget ansvar för studierna. De delar av utbildningen som inte är webbaserade sker i huvudsak i Malmö. Om du påbörjar din anställning den 7 september kommer delar av utbildningen som inte är webbaserade i huvudsak ske i Stockholm. Under utbildningen kommer en del utbildningsdagar vara på annan ort med övernattning. Ingångslönen under utbildningstiden är 23 000 kr. Efter godkänd grundutbildning upphör aspirantanställningen och övergår i en tillsvidareanställning. En godkänd grundutbildning är en sammanvägd bedömning av teoretiska och praktiska kunskaper samt personlig lämplighet för yrkesrollen. Vid övergång till tillsvidareanställning får du en lön på lägst 26 000 kr. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Vi anlitar Totalförsvarets rekryteringsmyndighet för genomförande av psykologintervju och fysiska tester i rekryteringsprocessen. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

För mer information och ansökan
Referensnummer: PER 2020-7. För en godkänd ansökan måste du bifoga dina slutbetyg eller avgångsbetyg från gymnasiet för att styrka din behörighet. Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att ringa Martin Petersson, 040-6613387/Håkan Hansson, 040-6613257. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-672585. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Jan Martinsson, 040-6613399/Nicklas Larsson, 040-6613217, för Saco-S, Cathrine Hobler, 040-6613364. Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning , ska ha inkommit till Tullverket senast den 26 januari 2020 . Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan. Visa mindre

Badvakt

Ansök    Dec 18    Karlshamns kommun    Badvakt
Badvakt till Samhällsbyggnad Med placering på Väggabadet i Karlshamn, heltid, 2 tillsvidareanställningar med tillträde 200224, 2 långtidsvikariat (24/2-30/6 med chans till förlängning) schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring. Enheten ingår i Serviceverksamheten på Samhällsbyggnadsförvaltningen. Serviceverksamheten innefattar totalt sex  enheter som utgör intern servicefunktion för hela Karlshamns kommun. Verksamheten innefattar tjänster inom... Visa mer
Badvakt till Samhällsbyggnad
Med placering på Väggabadet i Karlshamn, heltid, 2 tillsvidareanställningar med tillträde 200224, 2 långtidsvikariat (24/2-30/6 med chans till förlängning) schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring.
Enheten ingår i Serviceverksamheten på Samhällsbyggnadsförvaltningen. Serviceverksamheten innefattar totalt sex  enheter som utgör intern servicefunktion för hela Karlshamns kommun. Verksamheten innefattar tjänster inom städ, vaktmästeri, arrangemang, intern post, tryckeri, tvätteri, leasingbilar, bilvård, IT- och teleservice samt Väggabad. Våra värdeord är glädje, engagemang, mod, uthållighet och flexibilitet.
Väggabadet öppnade i mitten av oktober 2011 efter en omfattande renovering och nybyggnation av vattenrutschbana, barnpool, bubbelpool, ångbastu, relaxavdelning, caféteria med mera. 2017 öppnade Karlshamns första padelbana, belägen på Väggabadets uteområde. 2019 utökades padelverksamheten med ytterligare en bana.
Arbetsbeskrivning:
Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålders- kategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar som förekommer vid badanläggningen som exempelvis badbevakning, simundervisning, aktiviteter, tillsyn, lokalvård och kassa/receptionsarbete. Tjänsten innefattar tjänstgöring kvälls och helgtid.
Kvalifikationer:
Du har gymnasieutbildning, vi ser gärna att du är utbildad poollivräddare, badmästare, simlärare, babysimsinstruktör, gruppträningsinstruktör eller ha kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha grundläggande datorkunskap, behärska det svenska språket i tal och skrift och ha förmåga att anpassa kommunikationen efter person och situation.Simkunnighet är ett krav och vi genomför tester i simning och livräddning. För att bli aktuell för tjänsten måste du få godkänt resultat på dessa. Aktuell HLR-utbildning, erfarenhet av att städa och hålla rent i en badhusmiljö, att ha arbetat med barn och ungdomar samt att du är eller har varit, aktiv inom en idrottsförening kan vara meriterande.
Du har förmågan att se till verksamhetens bästa och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du tar ansvar, är ordningsam, har respekt för överenskomna tider och har ett stort säkerhetstänk. Du är pedagogiskt lagd, entusiasmerande och arbetar bra tillsammans med andra. Givetvis är du tillmötesgående, har ett genuint servicetänk och ett gott bemötande mot såväl besökare som kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 
Övrigt: 
Enligt Lagen om registerkontroll (200:873) ska den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

För mer information:
Frida Bergquist, Simhallschef, 0454-81227

Fackliga företrädare:
Kommunal, tel. 0454- 811 91 eller 0454- 811 95

Sista ansökningsdag:
2020-01-15 Visa mindre

Heltidsbrandmän, semestervikarie/timvikarie vid behov

Arbetsgivaren: Räddningstjänsten Västra Blekinge är ett kommunalförbund som bedriver räddningstjänst i medlemskommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström. Räddningstjänsten Västra Blekinge har en heltidskår, fem deltidskårer och ett räddningsvärn. Ett kommunalförbund är en egen juridisk person och kan jämföras med ett bolag. Räddningstjänsten har ca. 170 medarbetare och en omsättning på ca. 57 Mkr. Arbetsuppgifter: Dina huvudsakliga arbetsuppgifter ... Visa mer
Arbetsgivaren:
Räddningstjänsten Västra Blekinge är ett kommunalförbund som bedriver räddningstjänst i medlemskommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström. Räddningstjänsten Västra Blekinge har en heltidskår, fem deltidskårer och ett räddningsvärn. Ett kommunalförbund är en egen juridisk person och kan jämföras med ett bolag. Räddningstjänsten har ca. 170 medarbetare och en omsättning på ca. 57 Mkr.


Arbetsuppgifter:
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är räddningsinsatser i utryckningsstyrka:
· skadeavhjälpande insats vid räddningstjänst
· övningar för förberedande av insats
· förebyggande brandskydd och information/utbildning till privatpersoner och företag
· andra förekommande arbetsuppgifter på brandstationen


Kvalifikationer:                  
Vi söker dig som har en godkänd SMO-utbildning alternativt brandman heltid eller är SMO-student med godkänd LIA eller Grib alternativt räddningsinsats alternativt brandman deltid. Krav för tjänsterna är att du är tjänstbar i rök- och kemdykning, fullt frisk och har god fysisk arbetsförmåga i enlighet med AFS 2019:3 och AFS 2007:7. Andra krav är god vattenvana och C-körkort. Vi ser det som meriterande om du har:
· förarintyg för fritidsbåt och båterfarenhet
· erfarenhet från utbildningsverksamhet
· sjukvårdsbakgrund
· erfarenhet från operativt arbete inom räddningstjänst 


Som person är du trygg i dig själv och har god självinsikt. Du kan sätta dig in i någon annans situation och har inga svårigheter att tala inför grupp. Du är flexibel, engagerad, ansvarstagande, har initiativförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Du måste kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Innan en anställning kan bli aktuell måste rullbandstest, simtest, fysiska tester, arbets-EKG och läkarundersökning vara genomfört med ett godkänt resultat. En introduktionsutbildning kommer att genomförs innan anställningen påbörjas.
 Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla samhällets invånare och värnar därför om en jämn könsfördelning och mångfald i vår organisation.


Placering:                
Brandstationen i Karlshamn


Anställningsform:              
Inleds med intermittent anställning (timanställning vid behov) som kan komma att övergå till semestervikariat.


Lön: 
Enligt avtal


Tillträdesdag:                      
Enligt överenskommelse


Vill du veta mer om räddningstjänsten besök gärna vår hemsida www.raddning.com. För upplysningar om kommunerna hänvisar vi till hemsidorna www.karlshamn.se, www.olofstrom.se och www.solvesborg.se 


Ansökan med personligt brev, meritsammanställning (CV) samt betygskopior skall vara Räddningstjänsten Västra Blekinge tillhanda senast 2020-01-01. Vi tillämpar löpande rekrytering under ansökningsperioden, skicka gärna in din ansökan omedelbart. Adresseras: Räddningstjänsten Västra Blekinge, ATT: Sandra Bohlin, Rörvägen 2, 374 32 Karlshamn eller e-post: [email protected]


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Badvakt

Ansök    Dec 18    Karlshamns kommun    Badvakt
Sommarvikarierande badvakter till Samhällsbyggnad. Med placering på Väggabadet i Karlshamn, heltid, sommarvikariat ca 10 platser. Enheten ingår i Serviceverksamheten på Samhällsbyggnadsförvaltningen. Serviceverksamheten innefattar totalt sex  enheter som utgör intern servicefunktion för hela Karlshamns kommun. Verksamheten innefattar tjänster inom städ, vaktmästeri, arrangemang, intern post, tryckeri, tvätteri, leasingbilar, bilvård, IT- och teleservice sa... Visa mer
Sommarvikarierande badvakter till Samhällsbyggnad.
Med placering på Väggabadet i Karlshamn, heltid, sommarvikariat ca 10 platser.
Enheten ingår i Serviceverksamheten på Samhällsbyggnadsförvaltningen. Serviceverksamheten innefattar totalt sex  enheter som utgör intern servicefunktion för hela Karlshamns kommun. Verksamheten innefattar tjänster inom städ, vaktmästeri, arrangemang, intern post, tryckeri, tvätteri, leasingbilar, bilvård, IT- och teleservice samt Väggabad. Våra värdeord är glädje, engagemang, mod, uthållighet och flexibilitet.
Väggabadet öppnade i mitten av oktober 2011 efter en omfattande renovering och nybyggnation av vattenrutschbana, barnpool, bubbelpool, ångbastu, relaxavdelning, caféteria med mera. 2017 öppnade Karlshamns första padelbana, belägen på Väggabadets uteområde. 2019 utökades padelverksamheten med ytterligare en bana.
Arbetsbeskrivning:
Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålders- kategorier. Arbetsuppgifterna innefattar de olika verksamhetsdelar som förekommer sommartid på badanläggningen som exempelvis badbevakning, aktiviteter, tillsyn, lokalvård och kassa/receptionsarbete. Tjänsten innefattar tjänstgöring kvälls och helgtid.
Kvalifikationer:
Du har gymnasieutbildning, vi ser gärna att du är utbildad poollivräddare eller ha kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha grundläggande datorkunskap, behärska det svenska språket i tal och skrift och ha förmåga att anpassa kommunikationen efter person och situation.Simkunnighet är ett krav och vi genomför tester i simning och livräddning. För att bli aktuell för tjänsten måste du få godkänt resultat på dessa. Aktuell HLR-utbildning, erfarenhet av att städa och hålla rent i en badhusmiljö, att ha arbetat med barn och ungdomar samt att du är eller har varit, aktiv inom en idrottsförening kan vara meriterande.
Du har förmågan att se till verksamhetens bästa och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du tar ansvar, är ordningsam, har respekt för överenskomna tider och har ett stort säkerhetstänk. Du är pedagogiskt lagd, entusiasmerande och arbetar bra tillsammans med andra. Givetvis är du tillmötesgående, har ett genuint servicetänk och ett gott bemötande mot såväl besökare som kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Obligatoriska introduktionsdagar som inkluderar hlr-utbildning, scenarioträning och vattenlivräddning sker innan vikariatets början.
Övrigt: 
Enligt Lagen om registerkontroll (200:873) ska den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

För mer information:
Frida Bergquist, Simhallschef, 0454-81227

Fackliga företrädare:
Kommunal, tel. 0454- 811 91 eller 0454- 811 95

Sista ansökningsdag:
2020-03-15 (intervjuer sker löpande) Visa mindre

Tullverket söker brottsutredare

Ansök    Dec 13    Tullverket    Tulltjänsteman
Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor in och ut ur Sverige, bidrar till ett säkert samhälle och konkurrensneutral handel. Vi förenklar den legala handeln och förhindrar den illegala genom att erbjuda smidiga tullrutiner för utrikeshandeln, en enkel gränspassage för resande och ett effektivt gränsskydd. Vårt uppdrag kommer från Sveriges riksdag och regering. Tullverket grundades 1636 och har i dag cirka 2 100 anställda. General... Visa mer
Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor in och ut ur Sverige, bidrar till ett säkert samhälle och konkurrensneutral handel. Vi förenklar den legala handeln och förhindrar den illegala genom att erbjuda smidiga tullrutiner för utrikeshandeln, en enkel gränspassage för resande och ett effektivt gränsskydd. Vårt uppdrag kommer från Sveriges riksdag och regering. Tullverket grundades 1636 och har i dag cirka 2 100 anställda. Generaltulldirektör är Charlotte Svensson.Vill du ha ett ansvarsfullt och intressant arbete där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet som brottsutredare något för dig.

Tullverkets brottsbekämpning har som uppdrag att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och att förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö.

Brottsbekämpning består huvudsakligen av verksamheterna gränsskydd, tullkriminal samt analys- och underrättelse och arbetet sträcker sig genom hela kedjan från underrättelse, analys och kontroll till färdig förundersökning.

Tullverket söker medarbetare till Tullkriminalenheten med placering Karlshamn.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Inom Tullverkets brottsbekämpning har brottsutredare (förhörsledare) som huvudsaklig uppgift att utreda brott inom ramen för Tullverkets förundersökningsrätt. Arbetet bedrivs enskilt på uppdrag av förundersökningsledare/åklagare eller tillsammans i ett projekt med ledning av en projektledare på tullkriminalenheten. Du har flera ärenden på gång samtidigt som du själv ansvarar för från början till slut.

Som brottsutredare vid Tullverkets brottsbekämpning arbetar du med att aktivt delta i den operativa fasen av förundersökningen och vid behov även husrannsakningar. Brottsutredare utreder brott, samlar in utredningsmaterial, går igenom beslag och kontrollerar bevisning samt håller förhör med misstänkta. I arbetet ingår även att sammanställa förundersökningsprotokoll, kontakta ombud/advokat samt tolk och i förekommande fall även sociala kontakter med anhöriga till misstänkta. Som brottsutredare deltar du även i arbete med olika former av biståndsframställningar och samverkar med andra funktioner inom Tullverket samt med andra myndigheter, såväl svenska som utländska.

Då Tullkriminalens verksamheten är mångskiftande ställer det höga krav på att du både är flexibel och beredd på att utföra såväl rutinarbete som mer kvalificerade arbetsuppgifter. Verksamheten är i ständig utveckling och förbättringsarbete är en del av vardagen.

Vi söker dig som har:     

examen från universitet-/högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten och/eller utbildning till civilutredare
utbildning inom brottsutredningsarbete som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten t.ex. förhörsteknik eller förundersökningsjuridik
minst två års sammanhängande och aktuell arbetslivserfarenhet inom brottsutredande verksamhet vid en brottsbekämpande myndighet
erfarenhet av att leda förhör som inneburit delgivning av misstanke om brott
goda språkkunskaper i svenska och engelska samt förmåga att kunna kommunicera enkelt och korrekt både muntligt och skriftligt
väl förtrogen med att läsa, kommunicera och avrapportera på svenska och engelska
god datavana och kompetens att självständigt kunna använda grundläggande dataprogram i Officepaketet för att t ex kunna rapportera, dokumentera och presentera
kunskap och kompetens att sammanställa stora mängder information samt kunna presentera resultatet på ett strukturerat sätt
svenskt körkort, klass B för personbil, ej automatväxel
svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du har: 

språkkunskaper utöver svenska och engelska.
Personliga egenskaper

Som brottsutredare krävs det att du har en god analytisk förmåga, stor social kompetens och mycket god samarbetsförmåga. Som person ska du vara ansvarstagande, serviceinriktad och kunna arbeta utifrån givna ramar självständigt samt ha förmågan att ta egna initiativ. Du behöver vara stresstålig för att kunna vara lugn även i pressade situationer. Som tulltjänsteman ska du kunna arbeta i enlighet med den statliga värdegrunden och Tullverkets värdeord. Vi lägger stor vikt vid att du ska kunna behandla människor med respekt och förståelse, vara omdömesgill samt vara en god representant för Tullverket internt såväl som externt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt 

Referensnummer: PER 2019-917. 

Placeringsort: Karlshamn. 

Resor inrikes och utrikes förekommer regelbundet i tjänsten och i arbetet kan beredskap på kvällar, nätter och helger ingå. Viss skifttjänstgöring kan förekomma. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Vi anlitar Rekryteringsmyndigheten för genomförande av psykologintervju och fysiska tester i rekryteringsprocessen. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

För oss är det självklart med ett arbetsplats som är inkluderande och vi eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi ser därför gärna fler sökande med olika etnisk bakgrund. 

Tillsvidareanställningen kan inledas med 6 månaders provanställning. 

Tillträdesdag enligt överenskommelse.  

För mer information och ansökan 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, Josefine Oredsson, tel. 0454-363 76, [email protected] och Anders Åkesson, tel. 0454-363 30. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Dan Nilsson, tel. 0454-364 19, [email protected] och för Saco-S, Cathrine Hobler, tel. 040-661 33 64, [email protected]

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning , ska ha inkommit till Tullverket senast den 3:e januari 2020 . Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan. Visa mindre

Besiktningstekniker till Karlshamn

Vi på Bilprovningen söker nu en medarbetare till vår station i Karlshamn. Kontrollbesiktningen är vår kärnverksamhet och i rollen som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att dessa uppfyller ställda säkerhetskrav. Besiktningen sker självständigt eller tillsammans med dina kollegor på stationen. Till din hjälp har du tekniska hjälpmedel, datautrustning, mätinstrument och verktyg. Våra kunder besöker oss från tidig morgon till kväll och ib... Visa mer
Vi på Bilprovningen söker nu en medarbetare till vår station i Karlshamn. Kontrollbesiktningen är vår kärnverksamhet och i rollen som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att dessa uppfyller ställda säkerhetskrav. Besiktningen sker självständigt eller tillsammans med dina kollegor på stationen. Till din hjälp har du tekniska hjälpmedel, datautrustning, mätinstrument och verktyg. Våra kunder besöker oss från tidig morgon till kväll och ibland är kundtillströmningen extra stor, vilket kräver en stor känsla för service samt flexibilitet eftersom vårt mål är att hjälpa alla kunder. Det innebär även att vi stöttar varandra när det behövs och du kan därför komma att bli utlånad till andra stationer under kortare perioder. Öppettiderna för stationen i Karlshamn kommer vara 08.00-17.00 måndag till fredag, samt sista lördagen varje månad då portarna slår upp 08.00 och stänger 13.00.?Vem är du?För att trivas i rollen som besiktningstekniker tror vi att du är serviceinriktad och stimuleras av att möta människor. Du är en ansvarstagande person som drivs av att göra ett bra jobb och av att samverka med andra. I mötet med kunderna är du informativ, vänlig, lyhörd och förtroendeingivande. Vi ser gärna att du har en slutförd gymnasieutbildning i grunden. Du behöver körkort i minst klass B och eftersom att vi besiktar flera typer av fordon på denna station är körkort utöver B högt meriterade. Innehar du redan besiktningsbehörighet K1, är detta en klar fördel. Erfarenhet av kundservice och språkkunskaper utöver svenska är meriterande men inget krav.Vad erbjuder vi dig?Vi erbjuder dig en god introduktion och därmed en individanpassad utbildning. Direkt efter slutförd utbildning genomför du ett test för att bli certifierad besiktningstekniker. Studierna bedrivs på heltid och anpassas till de förkunskaper du har sedan innan. Efter avklarad utbildning och certifiering börjar du arbeta på din station med dina nya kollegor. Vi erbjuder många förmåner och goda anställningsvillkor. Sist men inte minst erbjuder vi ett roligt jobb med trevliga kollegor och en stark gemenskap!AnsökanStämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast söndag den 30:e juni. I din ansökan ber vi dig inkludera CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Viktoria Shakalina tel. 073 073 53 71.Välkommen med din ansökan!Vi arbetar för att öka mångfalden inom vårt företag och tror att en varierad ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald stärker vår kundservice. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.Vi på Bilprovningen har 600 medarbetare på närmare 100 stationer. Tillsammans besiktar vi årligen 2,1 miljoner fordon från Karesuando i norr till Skurup i söder. Bilprovningen ägs av svenska staten. Med ansvarskänsla, närhet och kunden i fokus är vi din trygghet för säkra fordon och bättre miljö. För mer information besök www.bilprovningen.se Visa mindre

Badvakt

Ansök    Aug 22    Karlshamns kommun    Badvakt
Med placering på Väggabadet i Karlshamn Heltid, 2 vikariat, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring. Samhällsbyggnadsförvaltningen har en bred verksamhet och med ca 400 medarbetare organiserar vi verksamheter inom områden som bygglov, fysisk planering, gata, vatten- och avlopp, park och fritid. Hit hör också servicefunktionerna kost, städ, drift, fastighet, sotning samt ett förvaltningskansli. För att vi på Samhällsbyggandsförvaltningen... Visa mer
Med placering på Väggabadet i Karlshamn
Heltid, 2 vikariat, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring.

Samhällsbyggnadsförvaltningen har en bred verksamhet och med ca 400 medarbetare organiserar vi verksamheter inom områden som bygglov, fysisk planering, gata, vatten- och avlopp, park och fritid. Hit hör också servicefunktionerna kost, städ, drift, fastighet, sotning samt ett förvaltningskansli. För att vi på Samhällsbyggandsförvaltningen ska lyckas att leverera den service vi ska arbetar vi efter värdeorden glädje, engagemang, mod, uthållighet och flexibilitet.

Väggabadet öppnade i mitten av oktober 2011 efter en omfattande renovering och nybyggnation av vattenrutschbana, barnpool, bubbelpool, ångbastu, relaxavdelning, caféteria med mera. 2017 öppnade Karlshamns första padelbana, belägen på Väggabadets uteområde.

Arbetsbeskrivning:
Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålders-
kategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar som förekommer vid badanläggningen som exempelvis badbevakning, simundervisning, aktiviteter, tillsyn, lokalvård och kassa/receptionsarbete.

Kvalifikationer:
Du har gymnasieutbildning, vi ser gärna att du är utbildad badmästare, simlärare eller ha kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha grundläggande datorkunskap, behärska det svenska språket i tal och skrift och ha förmåga att anpassa kommunikationen efter person och situation.

Simkunnighet är ett krav och vi genomför tester i simning och livräddning. För att bli aktuell för tjänsten måste du få godkänt resultat på dessa.

Övriga språkkunskaper, aktuell HLR-utbildning, erfarenhet av att städa och hålla rent i en badhusmiljö, att ha arbetat med barn och ungdomar samt att du är eller har varit, aktiv inom en idrottsförening kan vara meriterande.

Du har förmågan att se till verksamhetens bästa och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du tar ansvar, är ordningsam, har respekt för överenskomna tider och har ett stort säkerhetstänk. Du är pedagogiskt lagd, entusiasmerande och arbetar bra tillsammans med andra. Givetvis är du tillmötesgående, har ett genuint servicetänk och ett gott bemötande mot såväl besökare som kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Vikariaten pågår från och med 2019-09-23 till och med 2019-12-31, med möjlighet till förlängning. Enligt Lagen om registerkontroll (200:873) ska den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

För mer information:
Frida Bergquist, Simhallschef, 0454-81227

Fackliga företrädare:
Kommunal, tel. 0454- 811 91 eller 0454- 811 95

Sista ansökningsdag:
2019-09-01 Visa mindre