Lediga jobb Karlshamns kommun i Karlshamn

Se alla lediga jobb från Karlshamns kommun i Karlshamn. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Karlshamn som finns inom det yrket.

Lärare i ma/fy till Vägga gymnasieskola

Ansök    Sep 28    Karlshamns kommun    Lärare i gymnasiet
Nytt
Vi söker en  lärare i ma/fy till Vägga gymnasieskola. På Vägga gymnasieskola finns för närvarande strax över 1000 elever och 150 anställda. Skolan erbjuder de flesta nationella program samt introduktionsprogrammen och gymnasiesärskola. Gymnasieskolan är indelad i fyra skolenheter med en ansvarig rektor för varje enhet. Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, ... Visa mer
Vi söker en  lärare i ma/fy till Vägga gymnasieskola.
På Vägga gymnasieskola finns för närvarande strax över 1000 elever och 150 anställda. Skolan erbjuder de flesta nationella program samt introduktionsprogrammen och gymnasiesärskola. Gymnasieskolan är indelad i fyra skolenheter med en ansvarig rektor för varje enhet. Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning samt SFI.
Tjänsten är en tillsvidareanställningar med tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
Du kommer att undervisa och handleda våra elever. Du kommer att ingå i ett programarbetslag tillsammans med andra kollegor. Vi ser dig som en viktig och drivande kraft för att med eleverna i fokus och i samarbete med kollegor utveckla såväl programmet som ämnet.

Kvalifikationer  
Vi söker i första hand legitimerad lärare i ma/fy. Du har utpräglad samarbetsförmåga, kan ta egna initiativ och har vilja och förmåga att möta och ge varje studerande stöd i sitt lärande utifrån sin kunskapsnivå. Du är en drivande person som trivs med utmaningar och har ett stort intresse för förnyelse och utveckling. Som lärare ser du möjligheter med att arbeta med IKT som ett naturligt verktyg i lärandet och undervisningen. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Övrigt  
Ange löneanspråk i ansökan. Bifoga lärarexamen samt lärarlegitimation. Registerutdrag ska visas upp inför anställning i Karlshamns kommuns gymnasieskola eftersom arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn under 18 år. Handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Beställ därför utdrag från belastningsregistret redan vid ansökan. Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

För mer information kontakta  
Christina Jonsson, Rektor, 0454-57 42 01
Lärarförbundet, Maria Borras, 0454-57 41 24  
Lärarnas Riksförbund, Niclas Wahlgren, [email protected]  

Sista ansökningsdag
2022-10-19
Vi tillämpar löpande urval. Visa mindre

Undersköterskor till särskilt boende, Östralycke

Nytt
Östralyckes särskilda boende i Karlshamn erbjuder sammanlagt 138 lägenheter till medborgare med såväl kognitiva, psykiska som fysiska funktionsnedsättningar/tillstånd. Vår verksamhet bygger på respekt för alla människors lika värde och den enskilda människans självbestämmande och integritet. Vi erbjuder en god och kvalitativ omvårdnad och självklart efter socialstyrelsens riktlinjer. Vår målsättning är att skapa trygghet för våra boende och att, i största ... Visa mer
Östralyckes särskilda boende i Karlshamn erbjuder sammanlagt 138 lägenheter till medborgare med såväl kognitiva, psykiska som fysiska funktionsnedsättningar/tillstånd. Vår verksamhet bygger på respekt för alla människors lika värde och den enskilda människans självbestämmande och integritet. Vi erbjuder en god och kvalitativ omvårdnad och självklart efter socialstyrelsens riktlinjer. Vår målsättning är att skapa trygghet för våra boende och att, i största möjliga utsträckning, sträva efter att våra brukare ska kunna bibehålla och utveckla sina personliga förmågor i vardagen. Som arbetsplats värdesätter vi god kamratskap och relationell etik, både mellan kollegor på avdelningarna men också mot de individer vi har kontakt med inom olika samverkansområden. Likabehandling och rättvisa är en självklarhet hos oss. Vi bedriver ett kontinuerligt förbättringsarbete både mot att utveckla vår verksamhet utifrån våra boendes behov av vård och omsorg men även mot en arbetsplats som kännetecknas av trivsel och arbetsglädje.

Östralycke söker nu undersköterskor som är REDOatt tillsammans med oss möta den nutid och framtid som våra boende efterfrågar och behöver.

Rstår för REFLEKTION. Det är viktigt för oss att du funderar över varför du är på jobbet, vad du gör och för vem du gör det, men också att du reflekterar över händelser och upplevelser – vad var det som hände? Vad kan jag lära mig av det? Hur kan jag agera för att detta ska eller inte ska hända igen?

Estår för EGET ANSVAR. Du tar ansvar för vad du säger och gör, för ditt bemötande och för att dina arbetsuppgifter utförs på ett korrekt sätt. Du tar också ansvar för din egen professionalitet genom att hålla dig uppdaterad på rutiner, riktlinjer och lagar som gäller för ditt uppdrag.

Dstår för DIALOG. Dialogen bygger på lyssnandet, att man lyssnar av intresse och för att förstå den andres perspektiv eller önskan. Du är lyhörd och vill, med samarbete och respekt, skapa Sveriges bästa boende.

Ostår för OMTANKE. Vi visar omtanke om de boende, varandra, anhöriga, chefer och om oss själva. Du som vill arbeta med oss har ett gott bemötande, visar empati, respekt och hänsyn mot alla du möter i din yrkesroll. Du ger omsorg och vård utifrån vars och ens behov.

Vårt mål är att omsorgen och vårt boende ska fortsätta att utvecklas. Alla som bor och arbetar på Östralycke ska trivas och utvecklas som människor och individer. 
Du som medarbetare får vara händer, fötter, syn och hörsel till våra boende. Det är sannerligen en gåva tycker vi! Tänk att få vara en del i en persons liv och få sätta guldkant på vardagen. Det är vårt uppdrag. Vi når dit genom att vara REDO!


För att vara aktuell för tjänsten ska du:
Vara utbildad undersköterska och gärna ha erfarenhet att arbeta inom SÄBO/demensvård.
Ha kunskap och säkerhet i omvårdnadsprocesser och delegeringsförfarande.
Alltid sätta den boende i fokus och arbeta med värdegrunden som din ledstjärna.
Trivas med och vilja ta ansvar för det dagliga arbetet, men drivs likväl av att vara med och utveckla avdelningen tillsammans med dina kollegor, ditt team och chef.
Alltid utgå ifrån varje individs behov och förutsättningar och fokuserar mer på möjligheter än hinder.
Ha god förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter och att när så krävs vara lösningsfokuserad och flexibel.
Hantera det svenska språket väl i både tal och skrift och är duktig på social dokumentation. Du känner dig säker på hur du kommunicerar internt likaväl som externt.
Vara trygg i arbetet med genomomförandeplaner och förstår dess funktion i det dagliga arbetet.

Kvalifikationer
Gymnasial eller eftergymnasial omvårdnadsutbildning gärna med påbyggnadsutbildning.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.


För ytterligare information kontakta:
Enhetschef Jennike Westrin Andersson 0454-56 33 63
(avd Konvaljen, Syrenen och Snäckan)  
Enhetschef Martina Tärnerstig  0454-56 33 86
(avd Gläntan, Korallen, Lagunen, Opalen)

Fackliga företrädare, Kommunal 0454-811 91


Övrigt:
Tjänsterna är tillsvidare på 100%. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. 
Som tillsvidareanställd inom Karlshamns kommun får du tillgång till vår Personalklubb som erbjuder friskvårdsaktiviteter, föreläsningar, medlemsrabatter m.m. 
Utifrån politiskt beslut i Karlshamns kommun krävs att du som ska arbeta inom vård- och omsorg uppvisar vaccinbevis avseende covid-19.
Vid intresse sök tjänsten redan idag då löpande urval kan bli aktuellt i denna rekrytering.


Sista ansökningsdag;
2022-10-16 Visa mindre

Ungdomsbehandlare med inriktning barn och familj

Nytt
Karlshamns kommun, Individ och familjeomsorg Öppenvården Individ och familjeomsorgen i Karlshamns kommun består av Mottagnings och utredningsenheten, Placeringsenheten och Öppenvården. Inom Öppenvården arbetar fältsekreterare, ungdomsbehandlare och familjebehandlare i tätt samarbete med handläggare med målet att erbjuda kommunens invånare kvalitativa serviceinsatser, förebyggande insatser, råd och stöd samt ungdoms- och familjebehandling. Inom IFO jobbar v... Visa mer
Karlshamns kommun, Individ och familjeomsorg Öppenvården
Individ och familjeomsorgen i Karlshamns kommun består av Mottagnings och utredningsenheten, Placeringsenheten och Öppenvården. Inom Öppenvården arbetar fältsekreterare, ungdomsbehandlare och familjebehandlare i tätt samarbete med handläggare med målet att erbjuda kommunens invånare kvalitativa serviceinsatser, förebyggande insatser, råd och stöd samt ungdoms- och familjebehandling. Inom IFO jobbar vi aktivt med att utveckla våra öppenvårdsinsatser som skall verka förebyggande för att så långt som möjligt erbjuda hjälp och stöd för barn och familjer i deras hemmiljö.
Vårt Ungdomsteam utökas till 4 ungdomsbehandlare som ett led i samarbetet med SSPF (Skola, Socialtjänst, Polis och Fritids). För detta arbete söker vi dig som vill vara delaktig i att göra skillnad och arbeta för en förändring för ungdomar och deras familjer.

Arbetsbeskrivning
Arbetsuppgifterna består av både individuella stödinsatser, strukturerade behandlingssamtal samt genom både observationer och samtal i ungdomens hemmiljö. Du har ofta rollen som ”spindeln i nätet” kring ungdomen och samverkar med skola, polis och övriga aktörer i ungdomens nätverk. Du kommer även att vara ett av ansiktena utåt för Öppenvården och Ungdomsteamet vilket innebär att du ska kunna informera om verksamheten och utbilda samverkanspartners i frågor som rör ungdomar, missbruk och kriminalitet.
För att kunna nå ut till samtliga kommuninvånare som är i behov av stöd, kan arbetet ske både på dagtid och genom kvälls och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom/socialpedagog eller har annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av behandlingsarbete riktat mot ungdomar, missbruk och kriminalitet samt god kännedom och förståelse för socialtjänstens arbete, lagstiftning och barnavårdsutredningar. Du arbetar gärna hemma hos familjer och har god vana av att hålla i strukturerade behandlingssamtal likväl som att bedöma samt arbeta med anknytning och föräldraförmåga. Du skall även ha god vana av att strukturera ditt arbete, dokumentera, samarbeta och uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi ser helst att du har arbetat med Signs of Safety som arbetsmodell och att du har erfarenhet eller utbildning i behandlingsmetoder som t.ex. HAP/CPU, Återfallsprevention och Re-Pulse.  


Hos oss arbetar vi dels individuellt med att på egen hand planera och genomföra våra insatser samt även tillsammans med kollegor inom IFO. Vi har ett gott klimat som genomsyras av arbetsglädje, viljan att göra skillnad och att finnas för och stötta varandra vid behov. Humor och glädje är något som vi gärna bjuder på och uppskattar att du har. Du är som person stabil, trygg, ansvarsfull och vet skillnaden mellan roll och person.
Du tar initiativ till utveckling samt möter utmaningar och nya förutsättningar med ett positivt förhållningssätt. Du har förmågan att arbeta självständigt och i nära samverkan med andra samt har lätt för att ställa om efter olika situationers behov. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.


Vi strävar efter att spegla den mångfald som finns inom vår kommun och ser gärna att du som söker har bakgrund och egenskaper som gör att vi kan lyckas nå ännu fler av våra medborgare.


Körkort B är ett krav.

Välkommen med din ansökan!

För mer information kontakta:
Enhetschef Hawazen Saghir, tel 0454-817 19
Fackliga företrädare nås via kommunens servicecenter, 0454-810 00  

Sista ansökningsdag
221031 Visa mindre

Enhetschef Sjuksköterskeorganisationen

Nu när en av våra enhetschefer inom Socialförvaltningens sjuksköterskeorganisation väljer att gå vidare till nya uppdrag, söker vi dig som vill vara med och leda verksamheten framåt. Har du tidigare arbetat som chef? Har du intresse/nyfikenhet på den kommunala hemsjukvården? Då kan just du vara den vi söker! Arbetsuppgifter I sjuksköterskeorganisationen har du som en av två enhetschefer ett personalansvar för ca 25 leg. sjuksköterskor, som arbetar i en dy... Visa mer
Nu när en av våra enhetschefer inom Socialförvaltningens sjuksköterskeorganisation väljer att gå vidare till nya uppdrag, söker vi dig som vill vara med och leda verksamheten framåt. Har du tidigare arbetat som chef? Har du intresse/nyfikenhet på den kommunala hemsjukvården? Då kan just du vara den vi söker!

Arbetsuppgifter
I sjuksköterskeorganisationen har du som en av två enhetschefer ett personalansvar för ca 25 leg. sjuksköterskor, som arbetar i en dygnet-runt verksamhet med hemsjukvård i särskilt boende och ordinärt boende utifrån hälso-och sjukvårdslagen. Hemsjukvården är en del av primärvården och jobbar på uppdrag av regionen. En viktig uppgift är att genom ditt ledarskap stödja och skapa goda förutsättningar för dina medarbetare i sina professioner. I uppdraget som enhetschef har du ett verksamhet- och budgetansvar.
En viktig del i uppdraget är att vara delaktig och drivande i utvecklingen av God och nära vård, vilket innebär en omställning som syftar till att vården i högre grad organiseras och bedrivs med utgångspunkt från patientens behov och förutsättningar. Ett arbete ur ett omvårdnadsperspektiv som sjuksköterskorna är legitimerade i. I din roll är samverkan och samarbete väsentlig, så väl internt med andra professioner och funktioner och externt med exempelvis regionen. Vi tror att tjänsten passar dig som trivs i rollen, där du driva verksamhetens frågor självständigt men med en naturlig samverkan med övriga parter och professioner.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning på kandidatnivå samt har tidigare erfarenhet som chef/ledare. Är din tidigare chefserfarenhet från liknande verksamhetsområde är det meriterande.
Vi ser positivt på att du har utbildning inom omvårdnad och/eller har arbetat som sjuksköterska, men det viktigaste för oss är din erfarenhet och trygghet i ledarrollen.
Karlshamns kommuns ledarskap ska utgöras av handlingskraft, omtanke och mod.

Som person är du trygg i din egen kompetens och i ditt ledarskap samt har förmåga att:
- strukturera ditt eget arbeteoch vara trygg med att prioritera och planera om vid behov

- samverka och samarbeta med dina kollegor samt andra professioner, i och utanför organisationen, för att nå goda resultat

- lyfta blicken och se helheteni hela verksamheten, samtidigt som du har fokus på den egna enheten

- driva förbättringsarbeten framåt i verksamheten

- vara tydlig och kommunicera på ett pedagogiskt sätt, och har därför även goda kunskaper svenska språket i tal och i skrift.
Arbetet förutsätter goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort erfodras för tjänsten. 


Övrigt
Tillsvidareanställning, heltid.
Tillträde i mitten av maj 2022, eller enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas.


För mer information kontakta:
Rebecca Welander, verksamhetschef Myndighet och resurs: 0454-56 33 39
Fackliga företrädare, Vårdförbundet nås via regional kontakt: 020-35 35 00


Sista ansökningsdag:
2022-10-09 Visa mindre

Lärare F-3 till Sternöskolan

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Uppe på natursköna Hinseberget i centrala Karlshamn ligger Sternöskolan som är en grundskola för förskoleklass till och med åk 6, samt förberedelseklass. Skolan byggdes år 1953 och är fantastiskt belägen med gångavstånd till havet. På Sternöskolan arbetar vi utifrån ett relationellt perspektiv, vilket innebär att vi alltid utgår från elevernas behov och förutsättningar. Sp... Visa mer
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde enligt överenskommelse.
Uppe på natursköna Hinseberget i centrala Karlshamn ligger Sternöskolan som är en grundskola för förskoleklass till och med åk 6, samt förberedelseklass. Skolan byggdes år 1953 och är fantastiskt belägen med gångavstånd till havet. På Sternöskolan arbetar vi utifrån ett relationellt perspektiv, vilket innebär att vi alltid utgår från elevernas behov och förutsättningar. Språkutvecklande arbetssätt genomsyrar vår undervisning och flerspråkighet ses som en resurs. Rörelseglädje är en naturlig del av vardagen på skolan.
Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI. 

Arbetsbeskrivning  
Du ingår i arbetslag F-3 och planerar, genomför, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån läroplanen. 
Tillsammans med arbetslaget har du ansvar för: 
att skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar elevernas utveckling, inflytande och lärande
att förbereda, utvärdera och dokumentera verksamheten
att utveckla en god relation till eleverna och deras vårdnadshavare 
att stödja och inspirera eleverna till att nå  uppsatta mål  

Kvalifikationer
Du är legitimerad grundskollärare med bred behörighet att undervisa elever F-3. Du är väl förtrogen med LGR22 och insatt i de nya revideringarna. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Vi söker dig som är trygg, stabil och har god självinsikt i din yrkesroll. Du behöver tycka att det är stimulerande att arbeta lösningsfokuserat och se möjligheter istället för hinder. Du har förmåga att skapa goda relationer och kan kommunicera väl med eleverna, vårdnadshavare och övrig personal. Som person kan du inspirera och engagera eleverna och möta dem utifrån deras individuella förutsättningar. Vi erbjuder dig en mångkulturell miljö där språkutvecklande undervisning är en förutsättning. Du ser dokumentation och bedömning av elevernas kunskapsutveckling som en självklar del i ditt arbete. Du har god förmåga för analys och reflektion och utvecklar ständigt din undervisning. Meriterande om du har behörighet i SVA.

Övrigt 
Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Om redan anställd sökande erhåller rubricerad anställning kan den uppkomna vakansen tillsättas utan förnyat ledigkungörande.  

För mer information kontakta 
Malin Granqvist, rektor, 0454-30 76 02 
Lena Sandgren, Lärarförbundet, 0733-30 89 81 
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected] 

Sista ansökningsdag 
2022-10-09 Visa mindre

Lärare i svenska som andraspråk till Sternöskolan

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Uppe på natursköna Hinseberget i centrala Karlshamn ligger Sternöskolan som är en grundskola för förskoleklass till och med åk 6, samt förberedelseklass. Skolan byggdes år 1953 och är fantastiskt belägen med gångavstånd till havet. På Sternöskolan arbetar vi utifrån ett relationellt perspektiv, vilket innebär att vi alltid utgår från elevernas behov och förutsättningar. Sp... Visa mer
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde enligt överenskommelse.
Uppe på natursköna Hinseberget i centrala Karlshamn ligger Sternöskolan som är en grundskola för förskoleklass till och med åk 6, samt förberedelseklass. Skolan byggdes år 1953 och är fantastiskt belägen med gångavstånd till havet. På Sternöskolan arbetar vi utifrån ett relationellt perspektiv, vilket innebär att vi alltid utgår från elevernas behov och förutsättningar. Språkutvecklande arbetssätt genomsyrar vår undervisning och flerspråkighet ses som en resurs. Rörelseglädje är en naturlig del av vardagen på skolan.
Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI. 

Arbetsbeskrivning  
Vi söker nu en lärare i svenska som andraspråk. Du ska ha erfarenhet av att undervisa i svenska som andraspråk och gärna erfarenhet eller intresse av att stötta elever i mindre grupper, framförallt i det språkliga arbetet. I denna tjänst kommer även en del vara att arbeta tillsammans med elevhälsa, för att stötta upp elever i behov av särskilt stöd. 
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med materialet "Bygga svenska" och även att kartlägga elever. En viktig del av ditt arbete kommer även vara att stötta andra pedagoger ute i klasserna med tankar, idéer och material till undervisningen. Då vår lärare på skolan som i dag har svenska som andraspråk kommer att gå i pension nästa läsår vill vi gärna anställa hens efterträdare i god tid för att skapa så goda förutsättningar som möjligt.

Kvalifikationer
Du är legitimerad grundskollärare med behörighet att undervisa elever 1- 6 i svenska som andraspråk. Du är väl förtrogen med LGR22 och insatt i de nya revideringarna. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Vi söker dig som är trygg, stabil och har god självinsikt i din yrkesroll. Du behöver tycka att det är stimulerande att arbeta lösningsfokuserat och se möjligheter istället för hinder. Du har förmåga att skapa goda relationer och kan kommunicera väl med eleverna, vårdnadshavare och övrig personal. Som person kan du inspirera och engagera eleverna och möta dem utifrån deras individuella förutsättningar. Vi erbjuder dig en mångkulturell miljö där språkutvecklande undervisning är en förutsättning. Du ser dokumentation och bedömning av elevernas kunskapsutveckling som en självklar del i ditt arbete. Du har god förmåga för analys och reflektion och utvecklar ständigt din undervisning. 

Övrigt 
Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Om redan anställd sökande erhåller rubricerad anställning kan den uppkomna vakansen tillsättas utan förnyat ledigkungörande.  

För mer information kontakta 
Malin Granqvist, rektor, 0454-30 76 02 
Lena Sandgren, Lärarförbundet, 0733-30 89 81 
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected] 

Sista ansökningsdag 
2022-10-09 Visa mindre

Enhetschef Stöd i ordinärt boende

I stöd i ordinärt boende pågår arbetet med att skapa en verksamhet med bra struktur, god kultur samt balans mellan effektivitet, kvalitet och välmående.  Är du en av dem som vill vara med oss på resan? Om arbetsplatsen Du ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområde stöd i ordinärt boende. Tillsammans med kollegor, medarbetare och verksamhetschef hittar du nya arbetssätt för att möjliggöra utvecklande verksamhetsprocesser.  Individens behov i centrum är... Visa mer
I stöd i ordinärt boende pågår arbetet med att skapa en verksamhet med bra struktur, god kultur samt balans mellan effektivitet, kvalitet och välmående.  Är du en av dem som vill vara med oss på resan?


Om arbetsplatsen
Du ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområde stöd i ordinärt boende. Tillsammans med kollegor, medarbetare och verksamhetschef hittar du nya arbetssätt för att möjliggöra utvecklande verksamhetsprocesser.  Individens behov i centrum är en verksamhetsprocess som är under implementering och som pekar riktning för framtidens hemtjänst. Vi arbetar utifrån lärandeprocess och med ett helhetsperspektiv.


Arbetsuppgifter
Uppdraget vilar på fyra grundpelare – Verksamhet, Personal, Ekonomi och Arbetsmiljö. Dina arbetsuppgifter är främst att leda, planera, kvalitetssäkra och utveckla. Det är av stor vikt att du som enhetschef engagerar och motiverar dina medarbetare till utveckling och till än mer delaktighet och ansvarstagande.
För att lyckas med ditt uppdrag behöver du vara relationsskapande, stöttande och arbeta teambaserat. Samverkan mellan olika professioner, funktioner, enheter, huvudmän och brukare såväl internt som externt är avgörande för att uppnå en god vård och omsorg.


Kvalifikationer
Vi söker Dig som har högskoleutbildning på kandidatnivå eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren finner lämplig. Du har erfarenhet som chef/ledare och av att driva kvalitetsutveckling liksom erfarenhet av budgetansvar samt analys och uppföljning utifrån uppdraget att leda, planera, kvalitetssäkra och utveckla. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av förändringsledarskap där det strategiska och operativa ledarskapet går hand i hand.
Som person har du förmåga att kunna samarbeta och samverka internt såväl som externt och du ser verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du är prestigelös och utvecklingsinriktad, har en god förmåga att prioritera, planera och ett ledarskap präglat av mod, handlingskraft, tillit och glädje. Arbetet ställer krav på goda kunskaper i svenska språket i tal och i skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort fordras för tjänsten. 


Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete där du har möjlighet att vidareutvecklas tillsammans med din ledningsgrupp som består av verksamhetschef och 8 enhetschefer. I ledningsgruppen har du dina närmsta kollegor och ni kommer ha ett nära samarbete med forum som ger möjlighet till både reflektion och utbyte av kunskap och erfarenheter. Som chef har du stödfunktioner inom bland annat kvalitetsutveckling, IT, HR och ekonomi. 
I Karlshamns kommun blir du som chef, erbjuden ledarskapsutbildning, coachande samtal, mentorskap och reflektion tillsammans med andra chefer i kommunen – allt för att du ska känna dig trygg i din roll och för att skapa rätt förutsättningar att lyckas med ditt uppdrag. Vi har en aktiv personalklubb som erbjuder diverse aktiviteter, rabatter och förmåner. Du får en hälsopaus i syfte att utföra hälsofrämjande aktiviteter på arbetstid samt möjlighet till extra semesterdagar.


Övrigt
Vid intresse sök tjänsten redan idag då vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering.
Tillsvidareanställning heltid. Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde enligt överenskommelse.


För ytterligare information kontakta: 
Maria Bengtsson verksamhetschef 0454 - 810 94 

Fackliga företrädare, Kommunal 0454 - 811 91 


Sista ansökningsdag:
2022-10-11 Visa mindre

Förskollärare till Korpadalens förskola i Asarum

Vill du jobba med det viktigaste vi har och vara med och ta ansvar för framtiden? Då är förskolorna i Karlshamn något för dig.   I Karlshamns kommun satsar vi på förskolan. I kommunen finns 25 kommunala förskolor uppdelade på tre områden. Många av våra förskolor ligger i tätorter och några i härliga omgivningar ute på landsbygden. Vi har förskolor med olika inriktningar som ”I ur och skur”, naturförskola, förskolor som använder digital teknik i vardagen o... Visa mer
Vill du jobba med det viktigaste vi har och vara med och ta ansvar för framtiden? Då är förskolorna i Karlshamn något för dig.  

I Karlshamns kommun satsar vi på förskolan. I kommunen finns 25 kommunala förskolor uppdelade på tre områden. Många av våra förskolor ligger i tätorter och några i härliga omgivningar ute på landsbygden. Vi har förskolor med olika inriktningar som ”I ur och skur”, naturförskola, förskolor som använder digital teknik i vardagen och en förskola som har ”Dygnet runt”-verksamhet. Med genomtänkta systematiska kvalitetsprocesser arbetar vi för att bibehålla hög kvalitet och likvärdighet med barnet i fokus. För att minska antalet timavlönade använder vi oss av kvalitetssäkrad personalplanering (KPP), vilket innebär överanställning för att täcka korttidsfrånvaron. Vi har även en central samordning för hantering av timvikarier. 

Du erbjuds ett tillåtande arbetsklimat där du i vardagen får möjlighet att utmanas samtidigt som du får ett bra stöd av kollegor, ledning, barnhälsoteam, pedagogiska utvecklare, specialpedagoger och psykologer.  

Läs gärna om förskolorna på www.karlshamn.se 

Arbetsuppgifter 
Du bidrar till att skapa en god lärmiljö genom att planera, leda och kvalitetssäkra det dagliga arbetet på förskolan. Tillsammans med dina kollegor omsätter du förskolans läroplan och skapar en trygg miljö som sätter barnens lärande, inflytande och utveckling i centrum. Du utvecklar goda relationer till barnen och deras vårdnadshavare/anhöriga. 

Kvalifikationer 
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare.  Vid brist på behöriga förskollärare kan även andra bli aktuella för tidsbegränsade anställningar.  
Du har ett positivt förhållningssätt, där barnet alltid står i fokus och du bemöter alla med omtanke, vänlighet och respekt. Du har lätt för att samarbeta med andra och kan ta egna initiativ. Du har en förmåga att såväl se till det enskilda barnets som gruppens behov och du skapar tillsammans med barn och kollegor en miljö som främjar kvalitet, tydlighet och struktur. Du arbetar för lika möjligheter och verkar för den kulturella mångfalden. Du behärskar svenska språket i tal och skrift. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.  

Övrigt 
Visstidsanställningar, 70-100 % med tillträde snarast eller enligt överenskommelse dock längst t o m 2022-12-31, med möjlighet till förlängning. 
Eventuellt kan visstidsanställningar på andra förskolor bli aktuellt.
Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. 

För mer information 
Linda Johansson, rektor, tfn 0454-30 75 51
Lena Sandgren, Lärarförbundet, tfn 0454-811 86 eller 0733-30 89 81 

Sista ansökningsdag
2022-10-02. OBS! Kort ansökningstid. Visa mindre

LSS-handläggare inom Stöd och service

Ansök    Sep 20    Karlshamns kommun    Socionom
Om arbetsplatsen Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning jobbar 1200 medarbetare varje dag för att göra skillnad för kommunens invånare. Inom verksamhetsområdet Stöd och servicearbetar vi för att stötta de kommuninvånare med behov av insatser utifrånLag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Tillsammans med oss arbetar du för att personer med olika former av funktionsvariationer ska få det stöd de behöver för att leva ett så självständigt liv ... Visa mer
Om arbetsplatsen
Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning jobbar 1200 medarbetare varje dag för att göra skillnad för kommunens invånare. Inom verksamhetsområdet Stöd och servicearbetar vi för att stötta de kommuninvånare med behov av insatser utifrånLag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Tillsammans med oss arbetar du för att personer med olika former av funktionsvariationer ska få det stöd de behöver för att leva ett så självständigt liv som möjligt.

Inom enheten arbetar idag enhetschef och sex medarbetare med hög kompetens och stort engagemang för socialt arbete. Med anledning av att en i gänget nu ska ta sig an nya utmaningar söker vi nu en ny kollega som kan vara med i utvecklingen mot framtidens utmaningar!

Arbetsbeskrivning:
Som LSS-handläggare kommer du att arbeta med både barn och vuxna som ansöker om insatser utifrån LSS. Du kommer att utreda, bedöma och fatta beslut om människors rätt och deras individuella behov av insatser utifrån gällande lagstiftning. Du kommer också att följa upp fattade beslut. Vi arbetar aktivt med att hålla en god kommunikation med den enskilde, föräldrar, företrädare eller annan part i den enskildes nätverk där det är relevant. En annan viktig del av ditt arbete kommer att vara samverkan med både interna och externa aktörer, vilket ställer krav på din förmåga att bygga goda relationer. Arbetet erbjuder variation både utifrån målgruppen som vi arbetar med men också då vi ständigt vill förbättras och utveckla vårt arbetssätt och vår verksamhet.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation.

Vi erbjuder:
Inom vår enhet erbjuder vi en välstrukturerad introduktionsplan som bygger på dina tidigare erfarenheter samt möjlighet till bredvidgång . Vi är en arbetsgrupp som sitter tillsammans på Ågatan i Karlshamn. Vi värdesätter ett nära ledarskap, delaktighet, samarbete och möjligheten att stötta varandra i stort som smått.

Du erbjuds möjlighet till kompetensutveckling inom enheten likaså möjlighet till utveckling genom utvecklingsarbeten. Bland annat så arbetar vi nu med att gå från verksamhetssystemet Procapita till Lifecare där du kan vara med och bidra. Då enheten även har medarbetare som handläggerärenden inom socialtjänstlagen, inriktning socialpsykiatri, kan vi erbjuda kollegor med en bred kompetens med mångårig erfarenhet där vi kan belysa frågor ur flera perspektiv. Utöver detta erbjuder vi också hälsopaus, personalklubb med många erbjudanden, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla arbetsgruppen och dess arbetssätt för att möta framtidens utmaningar och skapa en attraktiv arbetsplats. Med fokus på medborgaren och stort engagemang för det sociala arbetet kan du vara med och göra skillnad hos oss.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig samt ett genuint intresse av att arbeta med målgruppen. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning och socialt arbete.

Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid bemötande av de personer som vi träffar i vårt arbete, därför är personlig lämplighet av stor betydelse. Du har ett professionellt och respektfullt bemötande i förhållande till de personer vi möter samt till våra samverkanspartners. Arbetet kräver en god förmåga att organisera och strukturera sitt dagliga arbete, samt att själv kunna prioritera om vid uppkomma situationer. Du har en god samarbetsförmåga och kan samarbeta med såväl interna som externa samverkansparters.Arbetet kräver även att du kan ta egna initiativ och driva dina ärenden framåt utifrån gällande lagstiftning. Vidare är det viktigt att du är helhetsorienterad och se till hela situationen kring den enskilde för att hitta långsiktiga och hållbara lösningar.

Övrigt:
Arbetstidens förläggning är på vardagar dagtid.
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Tillträde efter överenskommelse.

För mer information kontakta:
Enhetschef, Henrik Molin 0454 - 810 90

Sista ansökningsdag:
2022-10-09

Facklig företrädare:
Christina Gustafsson, Vision: 0454 – 811 89 Visa mindre

Lärare åk 1-3 till Mörrums skola

Tillsammans för en skola där vi mår bra och lär för framtiden Engagemang, kunskap och glädje – skolans EKG Visstidsanställning, ferietjänst, 100 % med tillträde 2022-12-11 t o m januari 2024. Välkommen att söka tjänst som lärare i åk 1 och 2 på Mörrums skola. Vi har precis flyttat in i en helt ny skola på 8 000 kvadratmeter där vi skapat en lärmiljö som kommer att ge eleverna de bästa förutsättningarna för att utvecklas optimalt. Med toppmodern teknik och... Visa mer
Tillsammans för en skola där vi mår bra och lär för framtiden
Engagemang, kunskap och glädje – skolans EKG
Visstidsanställning, ferietjänst, 100 % med tillträde 2022-12-11 t o m januari 2024.
Välkommen att söka tjänst som lärare i åk 1 och 2 på Mörrums skola.
Vi har precis flyttat in i en helt ny skola på 8 000 kvadratmeter där vi skapat en lärmiljö som kommer att ge eleverna de bästa förutsättningarna för att utvecklas optimalt. Med toppmodern teknik och ändamålsenliga lokaler kommer det att ge både elever och lärare fantastiska möjligheter.
Vill du bli en av dem som får möjlighet att arbeta i vår nya skola?

Arbetsbeskrivning
Du ingår i två arbetslag (åk 1 och åk 2) som planerar, genomför, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån läroplanen. I arbetslagen finns det tre klasser med varsin klasslärare och du blir den fjärde läraren i arbetslagen.
Tillsammans med arbetslaget har du ansvar för: 
att skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar elevernas utveckling, inflytande och lärande 
att förbereda, utvärdera och dokumentera verksamheten 
att utveckla en god relation till eleverna och deras vårdnadshavare 
att stödja och inspirera eleverna till att nå uppsatta mål 

Kvalifikationer
Du är legitimerad lärare. Du har lätt för att samarbeta med andra, kunna ta egna initiativ, ha ett bra bemötande och förhållningssätt samt förmåga att utveckla verksamheten. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret

Sista ansökningsdagen
2022-10-09 Visa mindre

Leg. Sjuksköterska tillsvidare resurs/dagtid

Karlshamns kommun utvecklas och nu söker vi en leg.sjuksköterska som är intresserad av en resurstjänst i hemsjukvården. Behovet i verksamheten ändras över tid vilket gör att vi inom verksamheten måste vara flexibla. Arbetsbeskrivning: När du arbetar som resurssjuksköterska i Karlshamns kommun så planerar du och genomför ditt arbete självständigt. Du har inget patientansvar utan en friare roll. Du är flexibel och hjälper verksamheten vid frånvaro och/ell... Visa mer
Karlshamns kommun utvecklas och nu söker vi en leg.sjuksköterska som är intresserad av en resurstjänst i hemsjukvården. Behovet i verksamheten ändras över tid vilket gör att vi inom verksamheten måste vara flexibla.


Arbetsbeskrivning:
När du arbetar som resurssjuksköterska i Karlshamns kommun så planerar du och genomför ditt arbete självständigt. Du har inget patientansvar utan en friare roll. Du är flexibel och hjälper verksamheten vid frånvaro och/eller är en patientansvarig sjuksköterska behjälplig på särskilt boende eller i hemsjukvården. Som sjuksköterska i Karlshamns kommun arbetar du dagtid samt var sjätte helg vilket ger möjlighet till stor fritid vid sidan om arbetet. Du har även en arbetsledande funktion gentemot delegerad omvårdnadspersonal. Du arbetar i team med arbetsterapeuter, sjukgymnaster/fysioterapeuter med flera.


Kvalifikationer:
Vi söker dig som är distriktsjuksköterska eller legitimerad sjuksköterska till vår organisation. Du som sökande känner dig trygg i din profession och kan arbeta självständigt. Arbetet kräver en förmåga att organisera och strukturera. Du möter ett brett arbetsfält där den ena dagen inte är den andra lik. Därför krävs att du är flexibel och kan anpassa dig utifrån det situationen kräver. Du ser värdet av ett gott samarbete och bidrar själv till detta genom flexibilitet och engagemang. För dig är det självklart med ett professionellt och empatiskt förhållningssätt. Vidare vill vi att du har lätt för att ta initiativ och månar om kvalitet och patientsäkerhet. Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs. Om detta stämmer på dig har du goda förutsättningar att trivas i vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Vi erbjuder:
– Konkurrenskraftig lön
– Trygg anställning genom kollektivavtal och försäkringar
– Inbjudan till föreläsningar inom flera medicinska områden
– Möjligt till kompetensutveckling
– Fördelaktigt schema.


För ytterligare information kontakta:
Claudia Svensson Kuzemko 0454-56 30 63
Josefine Westerholm 0454-30 75 68

Fackliga företrädare Vårdförbundet:
Linda Kullberg, 0454-30 71 56
Pernilla Berglund, 0454-819 82
Ida Nilsson, 0454-30 77 27


Övrigt:
Tillträde efter överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
B-körkort erfordras. Utifrån politiskt beslut i Karlshamns kommun krävs att du som ska arbeta inom vård- och omsorg uppvisar vaccinbevis avseende covid-19.
Som tillsvidareanställd inom Karlshamns kommun får du tillgång till vår Personalklubb som erbjuder friskvårdsaktiviteter, föreläsningar, medlemsrabatter m.m.


Sista ansökningsdag:
2022-10-09 Visa mindre

Lärare i idr/re/sv samt eng till Vägga gymnasieskola

Ansök    Sep 19    Karlshamns kommun    Lärare i gymnasiet
Vi söker lärare i engelska, svenska, idott och religion till Vägga gymnasieskola. Sammanlagt är det 1-2 tjänster. Sysselsättningsgrad per tjänst beror på hur ämnena kan kombineras. På Vägga gymnasieskola finns för närvarande strax över 1000 elever och 150 anställda. Skolan erbjuder de flesta nationella program samt introduktionsprogrammen och gymnasiesärskola. Gymnasieskolan är indelad i fyra skolenheter med en ansvarig rektor för varje enhet. Utbildningsf... Visa mer
Vi söker lärare i engelska, svenska, idott och religion till Vägga gymnasieskola.
Sammanlagt är det 1-2 tjänster. Sysselsättningsgrad per tjänst beror på hur ämnena kan kombineras.
På Vägga gymnasieskola finns för närvarande strax över 1000 elever och 150 anställda. Skolan erbjuder de flesta nationella program samt introduktionsprogrammen och gymnasiesärskola. Gymnasieskolan är indelad i fyra skolenheter med en ansvarig rektor för varje enhet. Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning samt SFI.
Tjänsterna är visstidsanställningar under vårterminen 2023 , med möjlighet till förlängning under läsåret 2023/2024.

Arbetsuppgifter
Du kommer att undervisa och handleda våra elever. Du kommer att ingå i ett programarbetslag tillsammans med andra kollegor. Vi ser dig som en viktig och drivande kraft för att med eleverna i fokus och i samarbete med kollegor utveckla såväl programmet som ämnet.

Kvalifikationer  
Vi söker i första hand legitimerad lärare i engelska, religion, idrott och svenska. Du har utpräglad samarbetsförmåga, kan ta egna initiativ och har vilja och förmåga att möta och ge varje studerande stöd i sitt lärande utifrån sin kunskapsnivå. Du är en drivande person som trivs med utmaningar och har ett stort intresse för förnyelse och utveckling. Som lärare ser du möjligheter med att arbeta med IKT som ett naturligt verktyg i lärandet och undervisningen. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Övrigt  
Ange löneanspråk i ansökan. Bifoga lärarexamen samt lärarlegitimation. Registerutdrag ska visas upp inför anställning i Karlshamns kommuns gymnasieskola eftersom arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn under 18 år.  
Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

För mer information kontakta  
Ann-Marie Nilsson, Rektor, 0454-57 41 38
Lärarförbundet, Maria Borras, 0454-57 41 24  
Lärarnas Riksförbund, Niclas Wahlgren, [email protected]  

Sista ansökningsdag
2022-10-09 Visa mindre

Resurspedagog/elevassistent till Mörrums skola

Tillsammans för en skola där vi mår bra och lär för framtiden Engagemang, kunskap och glädje – skolans EKG Tillsvidareanställning, semestertjänst, 100 % med tillträde snarast. Välkommen att söka tjänst som resurspedagog/elevassistent på Mörrums nya F-6 skolas resursgrupp. Vi har startat upp höstterminen i en helt ny skola på 8 000 kvadratmeter där vi skapat en lärmiljö som kommer att ge eleverna de bästa förutsättningarna för att utvecklas optimalt. Med t... Visa mer
Tillsammans för en skola där vi mår bra och lär för framtiden
Engagemang, kunskap och glädje – skolans EKG
Tillsvidareanställning, semestertjänst, 100 % med tillträde snarast.
Välkommen att söka tjänst som resurspedagog/elevassistent på Mörrums nya F-6 skolas resursgrupp.
Vi har startat upp höstterminen i en helt ny skola på 8 000 kvadratmeter där vi skapat en lärmiljö som kommer att ge eleverna de bästa förutsättningarna för att utvecklas optimalt. Med toppmodern teknik och ändamålsenliga lokaler kommer det att ge både elever och lärare fantastiska möjligheter.
Bultar ditt hjärta lite extra för skolans kompensatoriska uppdrag? Är likvärdighet något som du tar på största allvar? Vill du arbeta med elever som har särskilda behov? Vi söker efter en ny kollega, till vår resursgrupp.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta nära elever som är i stort behov av stöd, elever som utmanar och behöver ett tydligt och relationellt ”hjälpjag”. Det handlar om elevens hela skoldag, både i och utanför undervisningssituationen. Du kommer bli en del i vårt resursteam bland andra resurspedagoger/elevassistenter. Tillsammans organisera ni resursernas arbete. Arbetet sker i nära samarbete med ansvariga lärare i arbetslaget.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har högskoleutbildning inom det pedagogiska eller beteendevetenskapliga fältet och har erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd.
Som person är du ansvarsfull, trygg och tydlig i din yrkesroll. Du har alltid elevens bästa i fokus och ditt synsätt präglas av respekt för den enskilda individen och dess behov och förutsättningar. Extra plus om du har kunskap och erfarenhet kring NPF och lågaffektivt bemötande. Förmåga till lösningsorienterat tänkande, en god samarbetsförmåga samt en tilltro till att barn gör rätt om de kan är avgörande för att kunna bli aktuell för tjänsten. Personlig lämplighet är av avgörande betydelse.

Övrigt
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret

Sista ansökningsdagen
2022-10-02 Visa mindre

Arbetsmarknadsenheten söker nu en engagerad arbetsmarknadskonsulent!

Vi på arbetsmarknadsenheten arbetar för att de står långt från arbetsmarknaden ska komma till en hållbar och långsiktig egenförsörjning. Vi söker nu en arbetsmarknadskonsulent som ska arbeta utifrån en helhetssyn på individen i syfte att underlätta steget till egenförsörjning. Du ingår i ett multikompetens team av personer som arbetar med olika former av arbetsmarknadsinsatser. ARBETSUPPGIFTER Arbetet förutsätter att du har en tro och tillit till indiv... Visa mer
Vi på arbetsmarknadsenheten arbetar för att de står långt från arbetsmarknaden ska komma till en hållbar och långsiktig egenförsörjning. Vi söker nu en arbetsmarknadskonsulent som ska arbeta utifrån en helhetssyn på individen i syfte att underlätta steget till egenförsörjning. Du ingår i ett multikompetens team av personer som arbetar med olika former av arbetsmarknadsinsatser.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetet förutsätter att du har en tro och tillit till individens egen förmåga och att du genom ord och handling kan omsätta kraven till något som uppfattas positivt. Via samtal kartlägger du individens förutsättningar för att nå egenförsörjning och tillsammans gör ni en genomförandeplan. Du coachar och stöttar och följer upp att individen genomför sin planering. Du kan hålla i gruppverksamhet och även delta i den öppna verksamheten på vårt Arbetscentrum.

I uppdraget kommer du samarbeta internt med Arbetsmarknadsenhetens olika verksamheter samt med Försörjningsenhetens och Vuxenenhetens handläggare. Du kommer även att samverka med externa myndigheter och organisationer som Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Regionen och det lokala näringslivet med flera.


KVALIFIKATIONER
Du är van vid att självständigt organisera ditt arbete och du är trygg i dig själv och har en god förmåga att skapa energi och engagemang. Genom en eftergymnasial utbildning och tidigare erfarenheter har du en god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar. Arbetet kräver att du kan uttrycka dig på svenska i så väl tal som skrift samt hantera digitala system i exempelvis dokumentationssyfte, men meriterande om du även pratar arabiska.   

Du är lyhörd och har förmåga att anpassa ditt sätt att förmedla ditt budskap till mottagaren. Genom att du värdesätta olikheter samt har en förståelse för hur bakgrund, olika kulturer och grupptillhörigheter har du kunskaper kring hur det påverkar dig själv och andra.

Du är självgående, men har samtidigt lätt för att arbete tillsammans med andra och skapar delaktighet och entusiasm i arbetet. Genom din förmåga att se helheten tar du hänsyn till större perspektiv samt att i din roll kan i agerande och beslutfattande utgå från hela verksamhetens bästa. Du är mål- och resultatorienterad, saknar beröringsrädsla och har även förmåga att förändra inriktning om målen ändrar sig.  

Vill du veta mer om oss och hur vi arbetar får du mer än gärna titta förbi och dricka kaffe med oss på Arbetscentrum i Karlshamn.

Sista ansökningsdag:
221030

Krav:
Körkort B

Provanställning 6 mån 

För mer information kontakta:
Enhetschef Sören Davidsen [email protected] Visa mindre

Lärare 1-3 till Klockebacksskolan

Tjänsten är en visstidsanställning på 75% under vårterminen 2023 med möjlighet till förlängning. Tillträde 2023-01-09 t o m 2023-06-14. Klockebacksskolan ligger vackert belägen uppe på klockebacken i Asarum. Här finns årskurs F-6. Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och  SFI. Arbetsbeskrivning Du ingår i ett arbetslag med fyra pedagog... Visa mer
Tjänsten är en visstidsanställning på 75% under vårterminen 2023 med möjlighet till förlängning. Tillträde 2023-01-09 t o m 2023-06-14.
Klockebacksskolan ligger vackert belägen uppe på klockebacken i Asarum. Här finns årskurs F-6.
Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och  SFI.

Arbetsbeskrivning
Du ingår i ett arbetslag med fyra pedagoger fördelat på två klasser som planerar, genomför, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån läroplanen.
Tillsammans med arbetslaget har du ansvar för:
att skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar elevernas utveckling, inflytande och lärande
att förbereda, utvärdera och dokumentera verksamheten
att utveckla en god relation till eleverna och deras föräldrar
att stödja och inspirera eleverna till att nå uppsatta mål
Kvalifikationer
Vi söker dig som är en driven medarbetare med ett stort hjärta som vill vara betydelsefull för våra elever. Därför är det viktigt att du anser att goda relationer, innovativt tänkande och kommunikation är nyckeln till framgång för dig och dina elever.
Du är legitimerad lärare. Du ska ha lätt för att samarbeta med andra, kunna ta egna initiativ, ha ett bra bemötande och förhållningssätt samt förmåga att utveckla verksamheten. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Övrigt
Ange löneanspråk i ansökan. Bifoga din lärarexamen samt lärarlegitimation. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

För mer information kontakta
Nina  Bergstrand rektor, 0454-30 73 22
Lena Sandgren, Lärarförbundet, tfn 0733-30 89 81
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected]

Sista ansökningsdag
2022-10-09 Visa mindre

Hållbarhetsutvecklare

Kommunstyrelseförvaltningens avdelning för projekt, mark och exploatering söker en engagerad medarbetare som vill arbeta i ett kreativt klimat med att främja och utveckla kommunens hållbarhetsarbete. Kommunen driver utvecklingsarbete inom flera områden, bland annat ny-, om- eller tillbyggnad av kommunala fastigheter, utbyggnad av vägar och infrastruktur i samband med exploateringar för bostäder och verksamheter. Hållbarhet är också en självklar och viktig ... Visa mer
Kommunstyrelseförvaltningens avdelning för projekt, mark och exploatering söker en engagerad medarbetare som vill arbeta i ett kreativt klimat med att främja och utveckla kommunens hållbarhetsarbete. Kommunen driver utvecklingsarbete inom flera områden, bland annat ny-, om- eller tillbyggnad av kommunala fastigheter, utbyggnad av vägar och infrastruktur i samband med exploateringar för bostäder och verksamheter. Hållbarhet är också en självklar och viktig del i projekt som berör alla kommunens verksamheter och där har avdelningen en stödjande roll.
Kommunen har som uttalad ambition att låta hållbarhetsperspektivet på ett ännu bättre sätt genomsyra alla de satsningar och utvecklingsarbeten som kommunen genomför.

Avdelningen ansvarar också för mark och exploatering samt infrastrukturfrågor. En viktig del i detta arbete är arbetet med att utveckla befintliga och nya verksamhetsområden för näringslivet samt nya områden för bostäder. Avdelningen svarar också för det strategiska övergripande miljöarbetet och vi förstärker nu kommunens offensiva arbete med att öka måluppfyllelsen inom ramen för Agenda 2030 genom en nyinrättad tjänst som hållbarhetsutvecklare.

Arbetsuppgifter:
I rollen som hållbarhetsutvecklare kommer du att driva och stödja kommunens hållbarhetsarbete inom olika processer samt med din kompetens bistå kommunens samtliga verksamheter.
Du kommer att vara ett stöd från planering till genomförande ibland annat exploateringar, kommunala byggprojekt, upphandlingar och kommunövergripande utvecklingsarbeten. Hanteringen av förorenade områden är en betydande kommunal utmaning och även i dessa processer kommer du att spela en viktig roll.
Arbetet innebär ett nära samarbete med samtliga kommunala förvaltningar samt bolag och kommunalförbund inom kommunens koncern.
I uppdraget ingår även att vara föredragande för politiska styrelser och nämnder samt att bidra till att ta fram beslutsunderlag inom hållbarhetsområdet inför politiska beslut.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en akademisk examen inom miljö- hållbarhetsområdet eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete med förorenad områden och kompetens inom miljöjuridik ses som meriterande.
Du har ett stort intresse för samhällsutveckling och har grundläggande kunskap och erfarenhet i att driva olika typer av utvecklingsarbete.
Du har en god samarbetsförmåga och är van att arbeta övergripande med hållbarhetsfrågor samt erfarenhet av att arbeta process- och projektinriktat.
Vi efterfrågar ett gott värdskap, en god kommunikativ förmåga och att du behärskar det svenska och engelska språket i tal och i skrift. Du är självgående, strukturerad och resultatinriktad samt har en god strategisk och analytisk förmåga.
Formella krav:
Akademisk examen inom miljö- och hållbarhetsområdet eller annan likvärdig utbildning och/eller mångårig arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

Övrigt:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.Individuell lönesättning tillämpas.Körkort B är ett krav.

För mer information:
Ulrika Nordén Johansson, Avdelningschef, 0454-81400
Jesper Bergman, Miljöstrateg, 0454-81419
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0454-810 00

Sista ansökningsdag
2022-10-04 Visa mindre

Arbetsmarknadsenheten söker nu en engagerad arbetsmarknadskonsulent!

Vi på arbetsmarknadsenheten arbetar för att de står långt från arbetsmarknaden ska komma till en hållbar och långsiktig egenförsörjning. Eftersom en av våra kollegor nu kommer vara föräldraledig söker vi nu en arbetsmarknadskonsulent som ska arbeta utifrån en helhetssyn på individen i syfte att underlätta steget till egenförsörjning. Du ingår i ett multikompetens team av personer som arbetar med olika former av arbetsmarknadsinsatser. ARBETSUPPGIFTER A... Visa mer
Vi på arbetsmarknadsenheten arbetar för att de står långt från arbetsmarknaden ska komma till en hållbar och långsiktig egenförsörjning. Eftersom en av våra kollegor nu kommer vara föräldraledig söker vi nu en arbetsmarknadskonsulent som ska arbeta utifrån en helhetssyn på individen i syfte att underlätta steget till egenförsörjning. Du ingår i ett multikompetens team av personer som arbetar med olika former av arbetsmarknadsinsatser.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetet förutsätter att du har en tro och tillit till individens egen förmåga och att du genom ord och handling kan omsätta kraven till något som uppfattas positivt. Via samtal kartlägger du individens förutsättningar för att nå egenförsörjning och tillsammans gör ni en genomförandeplan. Du coachar och stöttar och följer upp att individen genomför sin planering. Du kan hålla i gruppverksamhet och även delta i den öppna verksamheten på vårt Arbetscentrum.


I uppdraget kommer du samarbeta internt med Arbetsmarknadsenhetens olika verksamheter samt med Försörjningsenhetens och Vuxenenhetens handläggare. Du kommer även att samverka med externa myndigheter och organisationer som Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Regionen och det lokala näringslivet med flera.


KVALIFIKATIONER
Du är van vid att självständigt organisera ditt arbete och du är trygg i dig själv och har en god förmåga att skapa energi och engagemang. Genom en eftergymnasial utbildning och tidigare erfarenheter har du en god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar. Arbetet kräver att du kan uttrycka dig på svenska i så väl tal som skrift samt hantera digitala system i exempelvis dokumentationssyfte, men meriterande om du även pratar arabiska.   

Du är lyhörd och har förmåga att anpassa ditt sätt att förmedla ditt budskap till mottagaren. Genom att du värdesätta olikheter samt har en förståelse för hur bakgrund, olika kulturer och grupptillhörigheter har du kunskaper kring hur det påverkar dig själv och andra.

Du är självgående, men har samtidigt lätt för att arbete tillsammans med andra och skapar delaktighet och entusiasm i arbetet. Genom din förmåga att se helheten tar du hänsyn till större perspektiv samt att i din roll kan i agerande och beslutfattande utgå från hela verksamhetens bästa. Du är mål- och resultatorienterad, saknar beröringsrädsla och har även förmåga att förändra inriktning om målen ändrar sig.  

Vill du veta mer om oss och hur vi arbetar får du mer än gärna titta förbi och dricka kaffe med oss på arbetsmarknadscentrum i Karlshamn.


Sista ansökningsdag:
221030

Krav:
Körkort B

Provanställning 6 mån 

För mer information kontakta:
Enhetschef Sören Davidsen [email protected] Visa mindre

Måltidsbiträde

Det är en tillsvidareanställning med placering i vår bemanningspool. Sysselsättningsgraden är 100%, med tjänstgöring måndag-fredag. Måltidsservice arbetar för att utveckla en god matkultur hos barn, elever och äldre. Vår målsättning är att laga så mycket som möjligt från grunden och använda bra råvaror efter säsong. Måltiden ska vara en av höjdpunkterna på dagen.  Vi lagar det mesta från grunden. Arbetsuppgifter: Som måltidsbiträde skall du vara behjälp... Visa mer
Det är en tillsvidareanställning med placering i vår bemanningspool. Sysselsättningsgraden är 100%, med tjänstgöring måndag-fredag.

Måltidsservice arbetar för att utveckla en god matkultur hos barn, elever och äldre. Vår målsättning är att laga så mycket som möjligt från grunden och använda bra råvaror efter säsong. Måltiden ska vara en av höjdpunkterna på dagen. 
Vi lagar det mesta från grunden.


Arbetsuppgifter:
Som måltidsbiträde skall du vara behjälplig med i storkök alla förekommande arbetsuppgifter som t ex matlagning, egenkontroll, beställningar, städning och disk.


Kvalifikationer:
Det är meriterande om du har en grundutbildning inom storhushåll och kompetens för specialkost. Du ska ha intresse och engagemang för den verksamhet vi bedriver, vara serviceinriktad, ha en god kommunikativ förmåga och behärska det svenska språket i tal och skrift. Du ska ha förmågan att klara arbete under eget ansvar, kunna samarbeta och vara flexibel i arbetssätt. Datorvana är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Tillträde enligt överenskommelse. Enligt Lagen om registerkontroll (200:873) ska den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

Upplysningar:  
Emma Karlsson, måltidschef 0454- 56 36 70


Fackliga företrädare:
Kommunal 0454-811 95


Ansökan:
2022-10-19
Vi tillämpar löpande urval. Visa mindre

1 Stödassistent till avlösarservice/ledsagarservice

Ansök    Sep 14    Karlshamns kommun    Stödassistent
enligt 9:5 § och 9:3 § LSS Vi utvecklar vår LSS-verksamhet och behöver ytterligare en duktig medarbetare! Arbetsbeskrivning: För att möta framtidens behov och det ökade antalet beslut vad gäller avlösarservice och ledsagarservice ska vi nu rekrytera och utöka arbetsgruppen med en person som utför avlösarservice/ledsagarservice. Syftet är att öka kvalitén och tryggheten för de vi finns för. Avlösarservice innebär vanligen att någon tar hand om barnet el... Visa mer
enligt 9:5 § och 9:3 § LSS
Vi utvecklar vår LSS-verksamhet och behöver ytterligare en duktig medarbetare!

Arbetsbeskrivning:

För att möta framtidens behov och det ökade antalet beslut vad gäller avlösarservice och ledsagarservice ska vi nu rekrytera och utöka arbetsgruppen med en person som utför avlösarservice/ledsagarservice. Syftet är att öka kvalitén och tryggheten för de vi finns för.
Avlösarservice innebär vanligen att någon tar hand om barnet eller den vuxne i det egna hemmet, dvs. tillfälligt övertar omvårdnaden från anhöriga. Insatsen ska göra det möjligt för föräldrar/andra anhöriga att få avkoppling och utföra sysslor utanför hemmet eller bara att få tid att ägna sig åt barnets syskon. Omvårdnadsuppgifter kan ingå.
Ledsagarservice innebär att man hjälper någon att ta sig till eller från en viss aktivitet. Det kan exempelvis innebära att få hjälp till att besöka släkt och vänner, åka till en behandling, gå på bio eller idrottsaktivitet.

Som avlösare/ledsagare har du en viktig roll i att möjliggöra för de vi finns för att leva ett liv som alla andra. Du ansvarar för att den enskilde och i förekommande fall anhöriga känner sig trygga med insatsen och får den individuella hjälp som beslutats om.

I ditt arbete ingår även att ta ansvar för att dokumentation inom ledsagarservice/avlösarservice sker enligt lagstadgade regler, bland annat genom att ta fram och följa upp genomförandeplaner. Visst planeringsansvar kring förläggning av arbetstider kan komma att ingå. Du kommer att vara med på regelbundna APT och andra möten där du träffar dina kollegor och din chef. Tillsammans med dina kollegor utvecklar du verksamheten inom de ramar som ges av din chef.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är utbildad stödassistent, stödpedagog, socialpedagog, fritidsledare eller har någon annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet från att ha arbetat inom LSS är ett krav. Eftersom en stor del av ditt arbete kommer att ske i någon annans hem är det viktigt att du förstår individers behov av personlig integritet. Du kommer att arbeta med flera olika personer med olika funktionsvariationer och behöver kunna anpassa ditt arbete utifrån de du möter. Du arbetar oftast ensam och behöver kunna arbeta självständigt i situationer kring de vi finns för.

Arbetet kräver egenskaper som bl.a. flexibilitet, samarbetsförmåga och ansvarstagande. Du måste ha ett respektfullt bemötande och en hög etisk medvetenhet gentemot målgruppen.

Det är meriterande om du har praktiska erfarenheter och teoretiska kunskaper inom:

Barns psykiska, sociala och fysiska utveckling
Konsekvenser av olika funktionsnedsättningar
Lågaffektivt bemötande
Alternativ och kompletterande kommunikation (AKK)
LifeCare

Den vi söker måste ha en förståelse och respekt för politiskt styrd verksamhet. Du behöver kunna använda datorn som arbetsredskap. Arbetet kräver god kunskap i det svenska språket i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Övrigt:
Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde snarast/enligt överenskommelse.
Körkort erfordras.
Arbetsgivaren kommer att begära in utdrag från polisens belastningsregister innan anställning
Varaktighet, arbetstid
Tillsvidareanställning, 50 %. Arbetstiderna är varierande med dag, kväll och helgtjänstgöring varannan vecka. Nattarbete kan förekomma.
För mer information kontakta:
Chef Faruk Saric tel.0454- 810 46

Fackliga företrädare:
Kommunal, tel. 0454-811 91, 0454-811 95

Sista ansökningsdag
2022-10-02 Visa mindre

Socialsekreterare inom socialpsykiatri

Ansök    Sep 13    Karlshamns kommun    Socialsekreterare
Om arbetsplatsen Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning jobbar 1200 medarbetare varje dag för att göra skillnad för kommunens invånare. Inom verksamhetsområdet Stöd och servicearbetar vi för att stötta de kommuninvånare med behov av insatser utifrånbåde Socialtjänstlagoch Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Tillsammans med oss arbetar du för att personer med svår psykisk ohälsa ska få det stöd de behöver för att leva ett så självständi... Visa mer
Om arbetsplatsen
Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning jobbar 1200 medarbetare varje dag för att göra skillnad för kommunens invånare. Inom verksamhetsområdet Stöd och servicearbetar vi för att stötta de kommuninvånare med behov av insatser utifrånbåde Socialtjänstlagoch Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Tillsammans med oss arbetar du för att personer med svår psykisk ohälsa ska få det stöd de behöver för att leva ett så självständigt liv som möjligt.

Inom enheten arbetar idag enhetschef och sex medarbetare med hög kompetens och stort engagemang för socialt arbete. Vi söker nu en ny kollega som kan vara med i utvecklingen mot framtidens utmaningar inom området!

Arbetsbeskrivning:
Som socialsekreterare inom socialpsykiatri kommer du att arbeta med vuxna som ansöker om insatser utifrån SoL. Du kommer att utreda, bedöma och fatta beslut om människors rätt och deras individuella behov av insatser utifrån gällande lagstiftning. Du kommer också att följa upp fattade beslut. Vi arbetar aktivt med att hålla en god kommunikation med den enskilde, företrädare eller annan part i den enskildes nätverk där det är relevant. En annan viktig del av ditt arbete kommer att vara samverkan med både interna och externa aktörer, vilket ställer krav på din förmåga att bygga goda relationer. Arbetet erbjuder variation både utifrån målgruppen som vi arbetar med men också då vi ständigt vill förbättras och utveckla vårt arbetssätt och vår verksamhet.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation.

Vi erbjuder:
Inom vår enhet erbjuder vi en välstrukturerad introduktionsplan som bygger på dina tidigare erfarenheter samt möjlighet till bredvidgång med kompetent kollega. Vi är en arbetsgrupp som sitter tillsammans på Ågatan i Karlshamn. Vi värdesätter ett nära ledarskap, delaktighet, samarbete och möjligheten att stötta varandra i stort som smått.

Du erbjuds möjlighet till kompetensutveckling inom enheten likaså möjlighet till utveckling genom utvecklingsarbeten. Bland annat så arbetar vi nu med att gå från verksamhetssystemet Procapita till Lifecare där du kan vara med och bidra. Då enheten även har medarbetare som handläggerärenden inom LSS så kan vi erbjuda kollegor med en bred kompetens med mångårig erfarenhet där vi kan belysa frågor ur flera perspektiv. Utöver detta erbjuder vi också hälsopaus, personalklubb med många erbjudanden, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla arbetsgruppen och dess arbetssätt för att möta framtidens utmaningar och skapa en attraktiv arbetsplats. Med fokus på medborgaren och stort engagemang för det sociala arbetet kan du vara med och göra skillnad hos oss.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig samt ett genuint intresse av att arbeta med målgruppen. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning och socialt arbete.

Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid bemötande av de personer som vi träffar i vårt arbete, därför är personlig lämplighet av stor betydelse. Du har ett professionellt och respektfullt bemötande i förhållande till de personer vi möter samt till våra samverkanspartners. Arbetet kräver en god förmåga att organisera och strukturera sitt dagliga arbete, samt att själv kunna prioritera om vid uppkomma situationer. Du har en god samarbetsförmåga och kan samarbeta med såväl interna som externa samverkansparters.Arbetet kräver även att du kan ta egna initiativ och driva dina ärenden framåt utifrån gällande lagstiftning. Vidare är det viktigt att du är helhetsorienterad och se till hela situationen kring den enskilde för att hitta långsiktiga och hållbara lösningar.

Övrigt:
Arbetstidens förläggning är på vardagar dagtid.
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Tillträde efter överenskommelse.

För mer information kontakta:
Enhetschef, Henrik Molin 0454 - 810 90

Sista ansökningsdag:
2022-10-02

Facklig företrädare:
Christina Gustafsson, Vision: 0454 – 811 89 Visa mindre

Sjuksköterska till Socialförvaltningen

med förnärvarande placering inom stöd och service LSS Tillsvidare 100 % Vill du arbeta som Sjuksköterska där du har förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa? Vi erbjuder ett givande arbete med många personliga möten och varierande arbetsdagar! Du har ansvar för sjuksköterskans insatserinom vår LSS-verksamhet. Här möter du personer i vuxen ålder med olika funktionsnedsättningar. Du ansvarar tillsammans med teamet att förbättra och ... Visa mer
med förnärvarande placering inom stöd och service LSS

Tillsvidare 100 %


Vill du arbeta som Sjuksköterska där du har förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa?

Vi erbjuder ett givande arbete med många personliga möten och varierande arbetsdagar! Du har ansvar för sjuksköterskans insatserinom vår LSS-verksamhet. Här möter du personer i vuxen ålder med olika funktionsnedsättningar. Du ansvarar tillsammans med teamet att förbättra och ge förutsättning för en god hälsa i vardagen. Vi tar ett helhetsperspektiv.
Karlshamns kommun kan erbjuda Dig ett spännande och utvecklande arbete som Sjuksköterska i ett välfungerande team med engagemang och gemenskap. Vi erbjuder dig möjlighet till arbete i en lärande miljö.

Arbetsuppgifter:
Som Sjuksköterska ansvarar du för att ge en trygg och säker vård samt bevara och återställa hälsa utifrån patientens möjligheter.Du skapar själv din arbetslista för nästkommande dag och du utgår såklart från patienternas behov. Du utför bedömningar, åtgärder/behandlingar samt handledning och delegering till omvårdnadspersonal. Du arbetar i tvärprofessionellt team tillsammans med arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast,omvårdnadspersonal och enhetschef.Ditt medarbetarskap kännetecknas av en aktiv och ansvarstagande rolldär serviceanda och ett gott bemötande är i fokus. Arbetet innebär stor möjlighet att planera självständigt. Inom ramen av anställningen bidrar du till utveckling och förändringsarbete i linje med framtidens utmaningar.Vi erbjuder Dig stöd av erfarna kollegor både inom yrket och i teamet, kontinuerliga professionsträffar samt nätverksträffar med LSS-kollegor i länet.


Kvalifikationer:
Vi söker Dig som är legitimerad Sjuksköterska med ett stort engagemang och intresse för människor och hälsa. Du har en god pedagogisk förmåga och ser vikten av teamarbete. Erfarenhet från LSS-området är meriterande.
Vi söker Dig som vill vara med i vår gemenskap och utveckla hälso-och sjukvården inom LSS iKarlshamns Kommun.


Vi erbjuder dig:
Ett meningsfullt arbete med utvecklingsmöjligheter och bra kollegor.
Somsjuksköterskai Karlshamns kommun har du möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot extra lediga dagar, hälsopaus, 25/31/32 semesterdagar beroende på din ålder, företagshälsovård m.m. Vi har även en aktiv personalklubb som bl.a. anordnar resor, aktiviteter, föreläsningar och diverse rabatter               


Övrigt:
Heltid, tillsvidare. Tjänstgöring dagtid samt var sjätte helg. Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan. Körkort erfordras. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Sista ansökningsdag  
2022-09-26

För mer information kontakta  
Lena C Nilsson, Enhetschef, 0454-810 98,                                                                                                                                                               
Fackliga företrädare nås via kommunens servicecenter, 0454-810 00 Visa mindre

Resurspedagog till Sternöskolan

Tjänsten är en visstidsanställning, heltid, under läsåret 2022/2023.  Tillträde enligt överenskommelse. Uppe på natursköna Hinseberget i centrala Karlshamn ligger Sternöskolan som är en grundskola för förskoleklass till och med åk 6, samt förberedelseklass. Skolan byggdes år 1953 och är fantastiskt belägen med gångavstånd till havet. På Sternöskolan arbetar vi utifrån ett relationellt perspektiv, vilket innebär att vi alltid utgår från elevernas behov och... Visa mer
Tjänsten är en visstidsanställning, heltid, under läsåret 2022/2023.  Tillträde enligt överenskommelse.

Uppe på natursköna Hinseberget i centrala Karlshamn ligger Sternöskolan som är en grundskola för förskoleklass till och med åk 6, samt förberedelseklass. Skolan byggdes år 1953 och är fantastiskt belägen med gångavstånd till havet. På Sternöskolan arbetar vi utifrån ett relationellt perspektiv, vilket innebär att vi alltid utgår från elevernas behov och förutsättningar. Språkutvecklande arbetssätt genomsyrar vår undervisning och flerspråkighet ses som en resurs. Rörelseglädje är en naturlig del av vardagen på skolan.

Arbetsuppgifter
Hos oss erbjuds du ett varierat arbete där du stödjer och kompletterar lärarnas undervisning. Tillsammans med dina kollegor utformar ni en bra, lustfylld och varierad skoldag med elevernas bästa i fokus. Arbetet sker i ett arbetslag i nära samarbete med kollegor och du samarbetar även med vårdnadshavare. Du kommer att ha en särskild roll för de elever som är i behov av särskilt stöd i form av ett hjälpjag.
Tillsammans med arbetslaget har du ansvar för:
? att skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar elevernas utveckling, inflytande och lärande.
? att utveckla en god relation till eleverna och deras vårdnadshavare
? att stödja och inspirera eleverna till att nå uppsatta mål

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av skolans värld och det är meriterande om du har pedagogisk utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget.
Vi förutsätter att du är trygg i din vuxenroll och du har en god förmåga att bygga och bibehålla goda relationer och möter eleverna utifrån deras individuella förutsättningar. Vi ser att du har lätt för att samarbeta med både elever, föräldrar och personal samt att du har förmågan att ta egna initiativ och eget ansvar. Som person är du lugn, har ett strukturerat arbetssätt, är tydlig och konsekvent.

Övrigt
Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

För mer information kontakta
Malin Granqvist, rektor, 0454-30 76 02
Kommunal 0454-811 91 eller 811 95

Sista ansökningsdag
2022-09-23 Visa mindre

Timvikarier till våra LSS boenden i Karlshamns kommun till hösten 2022

Ansök    Sep 8    Karlshamns kommun    Stödassistent
Vill du vara med och göra skillnad i vardagen för våra brukare? Just nu söker vi dig som vill jobba som timavlönad på våra LSS boenden i Karlshamns Kommun. Karlshamns kommun bedriver idag 18 grupp och servicebostäder i enligt med LSS lagstiftning. Gruppbostäderna är belägna runt om i kommunen och drivs med fokus på brukarna, med målsättningen att erbjuda trygghet, delaktighet, nöjdhet och kvalité. Att vara timvikarie - vad betyder det? Som timvikarie ers... Visa mer
Vill du vara med och göra skillnad i vardagen för våra brukare? Just nu söker vi dig som vill jobba som timavlönad på våra LSS boenden i Karlshamns Kommun.
Karlshamns kommun bedriver idag 18 grupp och servicebostäder i enligt med LSS lagstiftning. Gruppbostäderna är belägna runt om i kommunen och drivs med fokus på brukarna, med målsättningen att erbjuda trygghet, delaktighet, nöjdhet och kvalité.

Att vara timvikarie - vad betyder det?
Som timvikarie ersätter du ordinarie personal. Du bokas efter behov, ibland samma dag och ibland någon dag innan. Du kan själv styra hur ofta du vill vara tillgänglig i vårt bokningssystem.
Flertalet av brukare har dagligverksamhet på dagtid vilket innebär att arbetstiden är i stor del förlagd på eftermiddagar,  kvällar och helger.


Vad krävs för att jobba hos oss? 
Vi arbetar med människor och därför behöver du ha ett genuint intresse för att möta och arbeta med människor. Du ska vara minst 18 år och ha goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. 
Du behöver vara en person som gillar att träffa nya människor. Under en vecka kan du arbeta på flera arbetsplatser. Varje individ är unik och det är viktigt att kunna möta våra brukare på ett bra sätt.
I din roll som stödassistent kommer du genom pedagogiska metoder utveckla och stödja brukarna i en välfungerande och förutsägbar vardag och på fritiden


Kvalifikationer
Du ska ha eller ha påbörjat en utbildning som vi finner lämplig.
Om du blir kallad till intervju så vill vi att du tar med dig dina betyg/ intyg vid intervjutillfället.

Utifrån politiskt beslut i Karlshamns kommun krävs att du som ska arbeta inom vård- och omsorg uppvisar vaccinbevis avseende covid-19.

Övrigt
Önskvärt att du har B körkort

För mer information kontakta:
Enhetschef Linda Eriksson 0454- 56 34 03
HR HandläggareLotta Sylvander 0454- 81 879

Sista ansökningsdag
2022-09-20. Vi tillämpar löpande urval, så vänta inte med din ansökan Visa mindre

Förskollärare/Lärare förskoleklass till Sternöskolan

Visstidsanställning, 80-100 % med tillträde 2023-01-10 eller enligt överenskommelse dock längst t o m 2023-07-09. Tillsvidareanställning kan bli aktuellt. Uppe på natursköna Hinseberget i centrala Karlshamn ligger Sternöskolan som är en grundskola för förskoleklass till och med åk 6, samt förberedelseklass. Skolan byggdes år 1953 och är fantastiskt belägen med gångavstånd till havet. På Sternöskolan arbetar vi utifrån ett relationellt perspektiv, vilket i... Visa mer
Visstidsanställning, 80-100 % med tillträde 2023-01-10 eller enligt överenskommelse dock längst t o m 2023-07-09. Tillsvidareanställning kan bli aktuellt.

Uppe på natursköna Hinseberget i centrala Karlshamn ligger Sternöskolan som är en grundskola för förskoleklass till och med åk 6, samt förberedelseklass. Skolan byggdes år 1953 och är fantastiskt belägen med gångavstånd till havet. På Sternöskolan arbetar vi utifrån ett relationellt perspektiv, vilket innebär att vi alltid utgår från elevernas behov och förutsättningar. Språkutvecklande arbetssätt genomsyrar vår undervisning och flerspråkighet ses som en resurs. Rörelseglädje är en naturlig del av vardagen på skolan.

Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning samt SFI.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta i förskoleklass och fritidshem. Du ingår i ett arbetslag som planerar, genomför, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån styrdokumenten.

Tillsammans med arbetslaget har du ansvar för:
- att skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar barns utveckling, inflytande och lärande
- att förbereda, utvärdera och dokumentera verksamheten
- att utveckla en god relation till barnens vårdnadshavare/anhöriga
- att stödja och inspirera barnen till att nå uppsatta mål

Kvalifikationer
Vi söker legitimerad förskollärare/lärare inriktning förskoleklass. Du har lätt att samarbeta med andra, kan ta egna initiativ, ha ett bra bemötande och förhållningssätt samt förmåga att utveckla verksamheten. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.


Övrigt
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.
Välkommen med din ansökan, tillsammans med CV, examensbevis och förskollärar-/lärarlegitimation.

För mer information kontakta
Malin Granqvist, rektor, tfn 0454-30 76 02.
Lena Sandgren, Lärarförbundet, tfn 0454-811 86 eller 0733-30 89 81.
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected]

Sista ansökningsdag
2022-10-03. Visa mindre

Lärare i hem- och konsumentkunskap till åk 7-9, Norrevångskolan

Tjänsten är en visstidsanställning, 80-100%, under perioden 2023-01-09--2023-12-22. Norrevångsskolan är placerad i Mörrum med närhet till Mörrumsån, golfbana, ishall och skogsområden vilket ger goda möjligheter till olika aktiviteter. Skolans mål är att alla elever skall känna trygghet, delaktighet samt motivation och lust att lära. Skolans fokus är att ge alla elever en meningsfull skolgång och möjlighet att utvecklas efter sina individuella förutsättning... Visa mer
Tjänsten är en visstidsanställning, 80-100%, under perioden 2023-01-09--2023-12-22.
Norrevångsskolan är placerad i Mörrum med närhet till Mörrumsån, golfbana, ishall och skogsområden vilket ger goda möjligheter till olika aktiviteter. Skolans mål är att alla elever skall känna trygghet, delaktighet samt motivation och lust att lära. Skolans fokus är att ge alla elever en meningsfull skolgång och möjlighet att utvecklas efter sina individuella förutsättningar.
Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI.

Arbetsuppgifter 
Hem- och konsumentkunskapslärarna, liksom skolans övriga lärare och personal ingår i arbetslag och ämneslag. Dessa planerar, genomför, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån läroplanen.
Tillsammans med respektive arbetslag och ämneslag har var och en ansvar för 
att skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar elevernas utveckling, inflytande och lärande 
att förbereda, utvärdera och dokumentera verksamheten 
att utveckla en god relation till eleverna och deras föräldrar 
att stödja och inspirera eleverna till att nå uppsatta mål 

Kvalifikationer 
Du är legitimerad lärare i hem- och konsumentkunskap som förutom rätt lärarbehörighet också har lätt att samarbeta med andra, kan ta egna initiativ, har ett gott bemötande och förhållningssätt samt förmåga att utveckla verksamheten. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet. 

Övrigt 
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

För mer information kontakta 
Jenny Altin, rektor, 0454-30 78 88
Lena Sandgren, Lärarförbundet, tfn 0454-811 86 eller 0733-30 89 81 
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected] 

Sista ansökningsdag 
2022-09-24 Visa mindre

Resurspedagog till Sternöskolan

Tjänsten är en visstidsanställning, heltid, under läsåret 2022/2023.  Tillträde enligt överenskommelse. Uppe på natursköna Hinseberget i centrala Karlshamn ligger Sternöskolan som är en grundskola för förskoleklass till och med åk 6, samt förberedelseklass. Skolan byggdes år 1953 och är fantastiskt belägen med gångavstånd till havet. På Sternöskolan arbetar vi utifrån ett relationellt perspektiv, vilket innebär att vi alltid utgår från elevernas behov och... Visa mer
Tjänsten är en visstidsanställning, heltid, under läsåret 2022/2023.  Tillträde enligt överenskommelse.

Uppe på natursköna Hinseberget i centrala Karlshamn ligger Sternöskolan som är en grundskola för förskoleklass till och med åk 6, samt förberedelseklass. Skolan byggdes år 1953 och är fantastiskt belägen med gångavstånd till havet. På Sternöskolan arbetar vi utifrån ett relationellt perspektiv, vilket innebär att vi alltid utgår från elevernas behov och förutsättningar. Språkutvecklande arbetssätt genomsyrar vår undervisning och flerspråkighet ses som en resurs. Rörelseglädje är en naturlig del av vardagen på skolan.

Arbetsuppgifter
Hos oss erbjuds du ett varierat arbete där du stödjer och kompletterar lärarnas undervisning. Tillsammans med dina kollegor utformar ni en bra, lustfylld och varierad skoldag med elevernas bästa i fokus. Arbetet sker i ett arbetslag i nära samarbete med kollegor och du samarbetar även med vårdnadshavare. Du kommer att ha en särskild roll för de elever som är i behov av särskilt stöd i form av ett hjälpjag.
Tillsammans med arbetslaget har du ansvar för:
? att skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar elevernas utveckling, inflytande och lärande.
? att utveckla en god relation till eleverna och deras vårdnadshavare
? att stödja och inspirera eleverna till att nå uppsatta mål

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av skolans värld och det är meriterande om du har pedagogisk utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget.
Vi förutsätter att du är trygg i din vuxenroll och du har en god förmåga att bygga och bibehålla goda relationer och möter eleverna utifrån deras individuella förutsättningar. Vi ser att du har lätt för att samarbeta med både elever, föräldrar och personal samt att du har förmågan att ta egna initiativ och eget ansvar. Som person är du lugn, har ett strukturerat arbetssätt, är tydlig och konsekvent.

Övrigt
Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

För mer information kontakta
Malin Granqvist, rektor, 0454-30 76 02
Lena Sandgren, Lärarförbundet, tfn 0733-30 89 81
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected]

Sista ansökningsdag
2022-09-23 Visa mindre

Kock

Ansök    Sep 8    Karlshamns kommun    Kock, storhushåll
Vi söker en kock till köket på Östralycke. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse, heltid, helgtjänstgöring ingår. Måltidsservice arbetar för att utveckla en god matkultur hos barn, elever och äldre. Vår målsättning är att laga så mycket som möjligt från grunden och använda bra råvaror efter säsong. Måltiden ska vara en av höjdpunkterna på dagen. Arbetsuppgifter: Som kock kommer du att planera, köpa in och tillaga mål... Visa mer
Vi söker en kock till köket på Östralycke. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse, heltid, helgtjänstgöring ingår.

Måltidsservice arbetar för att utveckla en god matkultur hos barn, elever och äldre. Vår målsättning är att laga så mycket som möjligt från grunden och använda bra råvaror efter säsong. Måltiden ska vara en av höjdpunkterna på dagen.

Arbetsuppgifter:
Som kock kommer du att planera, köpa in och tillaga måltider efter givna budgetramar. Du kommer även att beställa i vårt e-handelssystem.

Kvalifikationer:
Det är meriterande om du har en grundutbildning inom storhushåll och kompetens för specialkost. Du ska ha intresse och engagemang för den verksamhet vi bedriver, vara serviceinriktad, ha en god kommunikativ förmåga och behärska det svenska språket i tal och skrift. Du ska ha förmågan att klara arbete under eget ansvar, kunna samarbeta och vara flexibel i arbetssätt. Datavana är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Tillträde enligt överenskommelse.. Enligt Lagen om registerkontroll (200:873) ska den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

Upplysningar:  
Måltidschef Emma Karlsson, 0454-56 36 70

Fackliga företrädare:
Kommunal 0454-811 95

Ansökan:
2022-09-22 Visa mindre

Lärare åk 4-6 till Sternöskolan

Tjänsten är en visstidsanställning, heltid, under läsåret 2022/2023 med möjlighet till förlängning.  Uppe på natursköna Hinseberget i centrala Karlshamn ligger Sternöskolan som är en grundskola för förskoleklass till och med åk 6, samt förberedelseklass. Skolan byggdes år 1953 och är fantastiskt belägen med gångavstånd till havet. På Sternöskolan arbetar vi utifrån ett relationellt perspektiv, vilket innebär att vi alltid utgår från elevernas behov och för... Visa mer
Tjänsten är en visstidsanställning, heltid, under läsåret 2022/2023 med möjlighet till förlängning. 
Uppe på natursköna Hinseberget i centrala Karlshamn ligger Sternöskolan som är en grundskola för förskoleklass till och med åk 6, samt förberedelseklass. Skolan byggdes år 1953 och är fantastiskt belägen med gångavstånd till havet. På Sternöskolan arbetar vi utifrån ett relationellt perspektiv, vilket innebär att vi alltid utgår från elevernas behov och förutsättningar. Språkutvecklande arbetssätt genomsyrar vår undervisning och flerspråkighet ses som en resurs. Rörelseglädje är en naturlig del av vardagen på skolan.
Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI. 
Arbetsbeskrivning  
Du ingår i ett arbetslag som planerar, genomför, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån läroplanen. 
Tillsammans med arbetslaget har du ansvar för: 
att skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar elevernas utveckling, inflytande och lärande 
att förbereda, utvärdera och dokumentera verksamheten 
att utveckla en god relation till eleverna och deras vårdnadshavare 
att stödja och inspirera eleverna till att nå  uppsatta mål 

Kvalifikationer
Du är legitimerad lärare. Vi ser gärna att du har behörighet i svenska/SV A, SO, eng. Det är dock inget krav för anställning. Du ska ha lätt för att samarbeta med andra, kunna ta egna initiativ, ha ett bra bemötande och förhållningssätt samt förmåga att utveckla verksamheten. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Övrigt 
Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Om redan anställd sökande erhåller rubricerad anställning kan den uppkomna vakansen tillsättas utan förnyat ledigkungörande.  

För mer information kontakta 
Malin Granqvist, rektor, 0454-30 76 02 
Lena Sandgren, Lärarförbundet, 0733-30 89 81 
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected] 

Sista ansökningsdag 
2022-09-23 Visa mindre

Lärare i matematik till Norrevångsskolan

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde 2023-01-09. Norrevångsskolan är placerad i Mörrum med närhet till Mörrumsån, golfbana, ishall och skogsområden vilket ger goda möjligheter till olika aktiviteter. Skolans mål är att alla elever skall känna trygghet, delaktighet samt motivation och lust att lära. Skolans fokus är att ge alla elever en meningsfull skolgång och möjlighet att utvecklas efter sina individuella förutsättningar. Utbildn... Visa mer
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde 2023-01-09.
Norrevångsskolan är placerad i Mörrum med närhet till Mörrumsån, golfbana, ishall och skogsområden vilket ger goda möjligheter till olika aktiviteter. Skolans mål är att alla elever skall känna trygghet, delaktighet samt motivation och lust att lära. Skolans fokus är att ge alla elever en meningsfull skolgång och möjlighet att utvecklas efter sina individuella förutsättningar.
Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI.

Arbetsuppgifter 
Lärare i matematik, liksom skolans övriga lärare och personal ingår i arbetslag och ämneslag. Dessa planerar, genomför, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån läroplanen.
Tillsammans med respektive arbetslag och ämneslag har var och en ansvar för 
att skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar elevernas utveckling, inflytande och lärande 
att förbereda, utvärdera och dokumentera verksamheten 
att utveckla en god relation till eleverna och deras föräldrar 
att stödja och inspirera eleverna till att nå uppsatta mål 

Kvalifikationer 
Du är legitimerad lärare i matematik som, förutom rätt lärarbehörighet, också har lätt att samarbeta med andra, kan ta egna initiativ, har ett gott bemötande och förhållningssätt samt förmåga att utveckla verksamheten. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet. 

Övrigt 
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

För mer information kontakta 
Jenny Altin, rektor, 0454-30 78 88
Lena Sandgren, Lärarförbundet, tfn 0454-811 86 eller 0733-30 89 81 
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected] 

Sista ansökningsdag 
2022-09-24 Visa mindre

Lärare i hem- och konsumentkunskap till åk 7-9, Norrevångskolan

Tjänsten är en visstidsanställning, 80-100%, under perioden 202-01-09--2023-12-22. Norrevångsskolan är placerad i Mörrum med närhet till Mörrumsån, golfbana, ishall och skogsområden vilket ger goda möjligheter till olika aktiviteter. Skolans mål är att alla elever skall känna trygghet, delaktighet samt motivation och lust att lära. Skolans fokus är att ge alla elever en meningsfull skolgång och möjlighet att utvecklas efter sina individuella förutsättninga... Visa mer
Tjänsten är en visstidsanställning, 80-100%, under perioden 202-01-09--2023-12-22.
Norrevångsskolan är placerad i Mörrum med närhet till Mörrumsån, golfbana, ishall och skogsområden vilket ger goda möjligheter till olika aktiviteter. Skolans mål är att alla elever skall känna trygghet, delaktighet samt motivation och lust att lära. Skolans fokus är att ge alla elever en meningsfull skolgång och möjlighet att utvecklas efter sina individuella förutsättningar.
Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI.

Arbetsuppgifter 
Hem- och konsumentkunskapslärarna, liksom skolans övriga lärare och personal ingår i arbetslag och ämneslag. Dessa planerar, genomför, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån läroplanen.
Tillsammans med respektive arbetslag och ämneslag har var och en ansvar för 
att skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar elevernas utveckling, inflytande och lärande 
att förbereda, utvärdera och dokumentera verksamheten 
att utveckla en god relation till eleverna och deras föräldrar 
att stödja och inspirera eleverna till att nå uppsatta mål 

Kvalifikationer 
Du är legitimerad lärare i hem- och konsumentkunskap som förutom rätt lärarbehörighet också har lätt att samarbeta med andra, kan ta egna initiativ, har ett gott bemötande och förhållningssätt samt förmåga att utveckla verksamheten. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet. 

Övrigt 
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

För mer information kontakta 
Jenny Altin, rektor, 0454-30 78 88
Lena Sandgren, Lärarförbundet, tfn 0454-811 86 eller 0733-30 89 81 
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected] 

Sista ansökningsdag 
2022-09-24 Visa mindre

Kvalitetsundersköterska till Särskilt boende, Gustavsborg

1 tillsvidaretjänst, heltid Gustavsborg är ett särskilt boende som är placerat i Karlshamn. Hos oss bor medborgare med såväl kognitiva, psykiska som fysiska funktionsnedsättningar/tillstånd. Vi arbetar med likvärdighet vad gäller rutiner, bemanning och kvalitét men strävar samtidigt mot att varje avdelning ska vara hemtrevlig för våra boendes trivsel och trygghet. Vi arbetar kontinuerligt med kvalitetsförbättring utifrån de boendes unika behov av vård och... Visa mer
1 tillsvidaretjänst, heltid

Gustavsborg är ett särskilt boende som är placerat i Karlshamn. Hos oss bor medborgare med såväl kognitiva, psykiska som fysiska funktionsnedsättningar/tillstånd. Vi arbetar med likvärdighet vad gäller rutiner, bemanning och kvalitét men strävar samtidigt mot att varje avdelning ska vara hemtrevlig för våra boendes trivsel och trygghet. Vi arbetar kontinuerligt med kvalitetsförbättring utifrån de boendes unika behov av vård och omsorg. Den nationella värdegrunden är ett stort fokusområde för oss och präglar dialogen med och om de boende.

Målet med kvalitetsundersköterskans uppdrag är att säkerställa och utveckla kvaliteten i omsorgsarbetet för den enskilde brukaren inom särskilt boende i Karlshamns kommun. Vi söker nu en kvalitetsundersköterska till en av våra arbetsgrupper.

På Särskilt boende i Karlshamns kommun utgår vi från den enskilde brukarens unika behov. Vi levererar god omvårdnad och service till våra brukare. Som medarbetare är du motiverad att upprätthålla och utveckla en verksamhet med hög kvalitet. I ditt uppdrag som kvalitetsundersköterska ska du driva utvecklingen av verksamheten tillsammans med enhetschefen genom att:  
Vara en god förebild och verka för att socialtjänstlagens policys och rutiner efterföljs. Här ingår att arbeta aktivt med riskbedömning via Senioralert och BPSD-register samt avvikelsehantering.  
Verka för ett gott bemötande såväl inom organisationen som emot våra boende och dess anhöriga.  
Arbeta aktivt för att verksamhetens mål uppnås enligt verksamhetsplanen.
Arbeta aktivt med att kvalitetsutveckla det sociala innehållet för våra brukare på Gustavsborg.
Aktivt prova nya utvecklingsområden som ökar kvalitetsarbetet kring våra boende och enheten och arbeta aktivt med att engagera alla i arbetsgruppen för att förbättra kommunikation och feedback.  
Fungera som ett stöd till nya arbetskollegor så att kompetens och kvalitén inom dokumentation, vårdmötesrutiner, välkomstsamtal, fast omsorgskontakt och socialt innehåll kan säkerställas.
Samarbeta med övriga kvalitetsundersköterskor på Gustavsborg.

Vi söker dig som är utbildad specialistundersköterska eller har erfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig. Du har god kommunikationsförmåga samt god datorvana. I arbetet ingår samverkan och dokumentation vilket innebär att du måste kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter sedan tidigare.


Övrigt
Tillträde efter överenskommelse.
Schemalagd arbetstid dag och kväll utifrån behovsstyrt önskeschema.
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Som tillsvidareanställd inom Karlshamns kommun så får du tillgång till vår Personalklubb som erbjuder friskvårdsaktiviteter, föreläsningar, medlemsrabatter m.m.
Utifrån politiskt beslut i Karlshamns kommun krävs att du som ska arbeta inom vård- och omsorg uppvisar vaccinbevis avseende covid-19.
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden så välkommen med din ansökan redan idag.

För ytterligare information kontakta:
Enhetschef Åse C Forsman 0454-56 33 47

Fackliga företrädareKommunal; 0454-811 91

Sista ansökningsdag:
2022-09-18 Visa mindre

Leg. Arbetsterapeuter

Ansök    Aug 30    Karlshamns kommun    Arbetsterapeut
Vill du arbeta som Arbetsterapeut där du har förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa? Vi erbjuder ett givande arbete med många personliga möten och varierande arbetsdagar! Här möts du av olika arbetsuppgifter och patientgrupper. Från rehabilitering av patienten med stroke till att hjälpa patienten att självständigt klara sin vardag och möjliggörande av ett ändamålsenligt boende där man kan åldras med en god livskvalité. Vi gör skilln... Visa mer
Vill du arbeta som Arbetsterapeut där du har förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa? Vi erbjuder ett givande arbete med många personliga möten och varierande arbetsdagar! Här möts du av olika arbetsuppgifter och patientgrupper. Från rehabilitering av patienten med stroke till att hjälpa patienten att självständigt klara sin vardag och möjliggörande av ett ändamålsenligt boende där man kan åldras med en god livskvalité. Vi gör skillnad, varje dag!
Karlshamns kommun kan erbjuda dig ett utvecklande arbete som Arbetsterapeut i ett välfungerande team med engagemang och gemenskap, i en lärande miljö.

Vi söker nya Arbetsterapeutkollegor som vill jobba med oss!
1 tjänst med arbetsområde hemsjukvård
1 tjänst med arbetsområde särskilt boende samt korttidsenheten

I ditt uppdrag som arbetsterapeut ingår;
Bedömningar, åtgärder som ex hjälpmedelsförskrivning samt anpassning i boendemiljön, uppföljning och där patienten har en stor delaktighet i målen med våra insatser.
Teamet. Vi jobbar i tvärprofessionella team där alla bidrar till en helhetssyn på vården vi ger och tillsammans driver vi systematiska förbättringar. Hos oss består teamet av handläggare, fysioterapeut, arbetsterapeut, omvårdnadspersonal, sjuksköterska och enhetschef.
Helhet,se hela patienten och omgivande faktorer. I hemmiljön möter du både patienten och deras närstående, du får då en heltäckande bild av patienten, dennes livssituation och de konkreta hinder och utmaningar som finns i vardagen vilket oftast främjar rehabiliteringen.
Koordinera och samverka. Det här jobbet handlar också om att kommunicera med olika aktörer internt och externt.  
Leda i din profession. Vi arbetar mycket genom omvårdnadspersonalen och där är det viktigt att bygga en relation. Du leder, ger stöd och motiverar genom att förmedlar dina kunskaper.

Som arbetsterapeut har du ett självständigt arbete där du har stora möjligheter att själv planera din dag, ingen dag är den andra lik vilket är en av tjusningarna med arbetet. Vi som jobbar här trivs med att arbetet är fritt, vi träffar många människor i olika situationer och ställer om utifrån nya sammanhang och förutsättningar. Du kommer ingå i en professionsgrupp där vi finns för varandra, stöttar varandra och hjälps åt. Ett jobb inom kommunen innebär mer än patientkontakt. Här är du med och påverkar och skapar en bättre vård. Det finns möjlighet att anpassa ditt arbetsområde och eller om du vill vara med och driva förbättringar inom specifika område eller utveckla arbetssätt.

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut, tidigare erfarenhet inom yrket är meriterande. I den här rollen måste du ha B-körkort samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Personlig lämplighet.

Övrigt:
Vi erbjuder tillsvidare anställning heltid, flextid, tjänstgöring dagtid. Individuell lönesättning tillämpas. Tillträde snarast efter överenskommelse.
Vi erbjuder personalklubb, hälsopaus och kompetenshöjning inom yrkesområde.

Upplysningar:
Enhetschef, Katarina Nilsson, 0454 - 810 70
Sveriges arbetsterapeuter, Ulrica Lindgren 0454- 30 78 45,
Fysioterapeuterna Maria Thomasson, 0454-30 75 44

Sista ansökningsdag:
2022-09-25 Visa mindre

Undersköterska till Särskilt boende, Mörrum

1 tillsvidaretjänst, heltid  Ekegårdens särskilda boende i Mörrum, Karlshamns kommun erbjuder sammanlagt 54 lägenheter till medborgare med kognitiva såväl som fysiska funktionsnedsättningar. Vår verksamhet bygger på respekt för alla människors lika värde och vi värnar om den enskilda människans självbestämmande och integritet. På Ekegården erbjuder vi en god omvårdnad efter socialstyrelsens riktlinjer. Vår målsättning är att skapa trygghet för våra boende ... Visa mer
1 tillsvidaretjänst, heltid 
Ekegårdens särskilda boende i Mörrum, Karlshamns kommun erbjuder sammanlagt 54 lägenheter till medborgare med kognitiva såväl som fysiska funktionsnedsättningar. Vår verksamhet bygger på respekt för alla människors lika värde och vi värnar om den enskilda människans självbestämmande och integritet. På Ekegården erbjuder vi en god omvårdnad efter socialstyrelsens riktlinjer. Vår målsättning är att skapa trygghet för våra boende och i största möjliga utsträckning, sträva efter att våra brukare ska kunna bibehålla sina personliga förmågor i vardagen.
Silverforsen på Ekegården söker nu en undersköterska som är redo att tillsammans med oss möta den nutid och framtid som våra boende efterfrågar och behöver.

Som arbetsplats värdesätter vi ett gott bemötande, mellan kollegor på avdelningarna men också mot de individer vi bistår med hjälp till. Vi ser det som en självklar del att du i din yrkesroll samverkar med andra yrkeskategorier inom vård- och omsorg och har ett lösningsfokuserat tillvägagångssätt. Som undersköterska hos oss kommer du att ha ett vårdteam runt omkring dig bestående av sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut samt ansvarig enhetschef i nära arbete för individen. Tillsammans med oss arbetar du för att uppnå och utveckla en god omvårdnad utifrån ett salutogent perspektiv. För oss är likabehandling och rättvisa en självklarhet. Vi bedriver ett kontinuerligt förbättringsarbete både mot att utveckla vår verksamhet utifrån våra boendes behov av vård och omsorg, men även mot en arbetsplats som kännetecknas av trivsel och ett gott arbetsklimat.

För att du ska vara aktuell för tjänsten krävs det att du:
Alltid sätter den boende i fokus och brinner för att vårda och hjälpa äldre personer med kognitiva såväl som fysiska funktionsnedsättningar.
Trivs med och vill ta ansvar för det dagliga arbetet men drivs likväl av att vara med och utveckla avdelningen tillsammans med dina kollegor och chef.
Alltid utgår ifrån varje boendes behov och förutsättningar och fokuserar mer på möjligheter än hinder.
Har god förmåga att prioritera men också kan se när du behöver ta stöd från kollegor.
Hanterar det svenska språket väl i både tal och skrift och är duktig på social dokumentation.

Kvalifikationer
Vi vill att du som söker är utbildad undersköterska. Har du även tidigare erfarenhet från arbete inom särskilt boende, demensvård eller hemtjänst är det meriterande.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse.
Schemalagd arbetstid dag och kväll och helg.
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Som tillsvidareanställd inom Karlshamns kommun så får du tillgång till vår Personalklubb som erbjuder friskvårdsaktiviteter, föreläsningar, medlemsrabatter m.m.
Intervjuer kan komma att ske löpande så skicka in din ansökan redan idag.
Utifrån politiskt beslut i Karlshamns kommun krävs att du som ska arbeta inom vård- och omsorg uppvisar vaccinbevis avseende covid-19


För ytterligare information kontakta:
Enhetschef Ekegården; Agneta Gårdesten 0454-30 78 40
Fackliga företrädare Kommunal sektion Karlshamn 0454-811 91


Sista ansökningsdag:
2022-09-18 Visa mindre

Lärare fritidshem till Bodestorpsskolan

Visstidsanställning, heltid med tillträde snarast dock längst t o m 2022-12-31 med möjlighet till förlängning. Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI. Arbetsbeskrivning: Du kommer att arbeta i såväl skola som fritidshem i ett arbetslag som planerar, genomför, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån styrdokumenten. Tillsamma... Visa mer
Visstidsanställning, heltid med tillträde snarast dock längst t o m 2022-12-31 med möjlighet till förlängning.

Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI.

Arbetsbeskrivning:
Du kommer att arbeta i såväl skola som fritidshem i ett arbetslag som planerar, genomför, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån styrdokumenten.
Tillsammans med arbetslaget har du ansvar för:
- att skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar barns utveckling, inflytande och lärande
- att förbereda, utvärdera och dokumentera verksamheten
- att utveckla en god relation till barnens vårdnadshavare/anhöriga
- att stödja och inspirera barnen till att nå uppsatta mål
En stor del av uppdraget är som resurspedagog i skolan för barn i behov av särskilt stöd.

Kvalifikationer:
Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i fritidshem. Du har lätt att samarbeta med andra, kan ta egna initiativ, ha ett bra bemötande och förhållningssätt samt förmåga att utveckla verksamheten. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Övrigt:
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873), skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.
Välkommen med din ansökan, tillsammans med CV, examensbevis och lärarlegitimation.

För mer information kontakta:
Marita Mattsson, rektor, tfn 0454-812 71.
Lena Sandgren, Lärarförbundet, tfn 0454-811 86 eller 0733-30 89 81.
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected]

Sista ansökningsdag:
2022-09-04. OBS! Kort ansökningstid. Visa mindre

Modersmålslärare/Studiehandledare till Utbildningsförvaltningen

Vi söker modersmålslärare/studiehandledare i thailändska, ca 50 . Tjänsten är en visstidsanställning under läsåret 2022/2023. Tillträde enligt överensskommelse. Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI. Kvalifikationer Vi söker dig som har pedagogisk utbildning, goda kunskaper i thailändska samt goda kunskaper i svenska. Du ska ha ... Visa mer
Vi söker modersmålslärare/studiehandledare i thailändska, ca 50 . Tjänsten är en visstidsanställning under läsåret 2022/2023. Tillträde enligt överensskommelse.

Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har pedagogisk utbildning, goda kunskaper i thailändska samt goda kunskaper i svenska. Du ska ha lätt för att samarbeta, strukturera ditt arbete och ta egna initiativ. Du har viljan och förmågan att möta varje elev på sin kunskapsnivå. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Övrigt
Ange löneanspråk. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

För mer information kontakta
Marit Gustafsson Björverud, enhetschef, 0454-810 88

Fackliga företrädare
Nås via kommunens växel, 0454-810 00

Sista ansökningsdag
2022-09-07
Urval och intervjuer genomförs löpande. Visa mindre

Speciallärare alt lärare med specialpedagogisk kompetens

Österslättsskolanär en kommunal 7-9 skola med ca 350 elever och som ligger i centrala Karlshamn med goda kommunikationsmöjligheter. På Österslättsskolan förverkligar vi tillsammans våra elevers drömmar om framtiden.  Vi ser att olikheter kan utvecklas till möjligheter där varje individ kan utveckla tillit till sina förmågor.  Österslättsskolan är en del av utbildningsförvaltningen med cirka 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, ... Visa mer
Österslättsskolanär en kommunal 7-9 skola med ca 350 elever och som ligger i centrala Karlshamn med goda kommunikationsmöjligheter.
På Österslättsskolan förverkligar vi tillsammans våra elevers drömmar om framtiden.  Vi ser att olikheter kan utvecklas till möjligheter där varje individ kan utveckla tillit till sina förmågor. 
Österslättsskolan är en del av utbildningsförvaltningen med cirka 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning samt SFI.

Arbetsbeskrivning
Ditt uppdrag innebär i första hand arbete med specialundervisning och i viss mån handledning, samt skolutveckling under specialpedagogernas ledning. För att kunna stödja elevens utveckling förutsätts att du samverkar med personal, elever och vårdnadshavare.  
Du ingår i ett arbetslag som planerar, genomför, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån läroplanen.
Tillsammans med arbetslaget har du ansvar för:
att skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar elevernas utveckling och lärande
att förbereda, utvärdera och dokumentera verksamheten
att utveckla en god relation till eleverna och deras vårdnadshavare
att stödja och inspirera eleverna att nå uppsatta mål
På Österslättsskolan pågår en process med att förändra och utveckla elevhälsoarbetet. Som speciallärare kommer du att ha en viktig roll i detta förändringsarbete i nära samarbete med skolans specialpedagog, speciallärare och ledning. 

Kvalifikationer
Vi söker legitimerad speciallärare/lärare, till grundskolan. Du ska kunna samarbeta såväl som arbeta självständigt, ta egna initiativ, ha ett strukturerat och konstruktivt arbetssätt. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.  

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning, semestertjänst, på 100 % med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Om redan anställd sökande erhåller rubricerad anställning kan den uppkomna vakansen tillsättas utan förnyat ledigkungörande. Ange löneanspråk i ansökan.Tänk även på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret (extern länk) och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Beställ därför utdrag från belastningsregistret redan vid ansökan.

För mer information kontakta
Salim Saab, rektor, 0454-813 31
Lena Sandgren, Lärarförbundet, 0454-811 86 eller 0733-30 89 81
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected]

Sista ansökningsdag
2022-09-11 Visa mindre

Lärare i svenska/SO, åk 4-6, till Hällaryds skola

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde snarast. Skolan ligger mitt i Hällaryds samhälle och är en grundskola för förskoleklass till och med år 6. Den vackra blekingska naturen finns strax utanför skolgården och den använder vi som ”ett extra rum”. Vi lägger stor vikt vid pedagogisk kvalitet och olika lärstilar så att varje elev som lämnar skolan har haft möjlighet att utnyttja sina förutsättningar för att tillägna sig tillräckliga kun... Visa mer
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde snarast.
Skolan ligger mitt i Hällaryds samhälle och är en grundskola för förskoleklass till och med år 6. Den vackra blekingska naturen finns strax utanför skolgården och den använder vi som ”ett extra rum”. Vi lägger stor vikt vid pedagogisk kvalitet och olika lärstilar så att varje elev som lämnar skolan har haft möjlighet att utnyttja sina förutsättningar för att tillägna sig tillräckliga kunskaper, få ett gott självförtroende och ha viljan att lära vidare.

Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI. 

Arbetsbeskrivning  
Du ingår i ett arbetslag som planerar, genomför, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån läroplanen. 

Tillsammans med arbetslaget har du ansvar för: 
att skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar elevernas utveckling, inflytande och lärande 
att förbereda, utvärdera och dokumentera verksamheten 
att utveckla en god relation till eleverna och deras föräldrar 
att stödja och inspirera eleverna till att nå  uppsatta mål 

Kvalifikationer
Vi söker legitimerad lärare till åk 4-6 med ämnesbehörighet i svenska/SO. Du ska ha lätt för att samarbeta med andra och kunna ta egna initiativ. Som medarbetare är det en förutsättning att du har det goda bemötande och förhållningssätt som ger  möjlighet för eleverna att utvecklas på bästa sätt efter sina egna förutsättningar. Vi söker medarbetare som tillsammans med elever och vuxna har förmåga och vilja att utveckla verksamheten. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet. 

Övrigt 
Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Om redan anställd sökande erhåller rubricerad anställning kan den uppkomna vakansen tillsättas utan förnyat ledigkungörande.  

För mer information kontakta 
Malin Boklund, rektor, 0454-57 40 03
Lena Sandgren, Lärarförbundet, 0733-30 89 81 
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected] 

Sista ansökningsdag 
2022-09-05 Visa mindre

Lärare i åk 1-3, till Hällaryds skola

Tjänsten är en visstidsanställning, heltid, under läsåret 2022/2023 med tillträde snarast. Skolan ligger mitt i Hällaryds samhälle och är en grundskola för förskoleklass till och med år 6. Den vackra blekingska naturen finns strax utanför skolgården och den använder vi som ”ett extra rum”. Vi lägger stor vikt vid pedagogisk kvalitet och olika lärstilar så att varje elev som lämnar skolan har haft möjlighet att utnyttja sina förutsättningar för att tillägna... Visa mer
Tjänsten är en visstidsanställning, heltid, under läsåret 2022/2023 med tillträde snarast.
Skolan ligger mitt i Hällaryds samhälle och är en grundskola för förskoleklass till och med år 6. Den vackra blekingska naturen finns strax utanför skolgården och den använder vi som ”ett extra rum”. Vi lägger stor vikt vid pedagogisk kvalitet och olika lärstilar så att varje elev som lämnar skolan har haft möjlighet att utnyttja sina förutsättningar för att tillägna sig tillräckliga kunskaper, få ett gott självförtroende och ha viljan att lära vidare.

Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI. 

Arbetsbeskrivning  
Du ingår i ett arbetslag som planerar, genomför, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån läroplanen. 

Tillsammans med arbetslaget har du ansvar för: 
att skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar elevernas utveckling, inflytande och lärande 
att förbereda, utvärdera och dokumentera verksamheten 
att utveckla en god relation till eleverna och deras föräldrar 
att stödja och inspirera eleverna till att nå  uppsatta mål 

Kvalifikationer
Vi söker legitimerad lärare till åk 1-3. Du ska ha lätt för att samarbeta med andra och kunna ta egna initiativ. Som medarbetare är det en förutsättning att du har det goda bemötande och förhållningssätt som ger  möjlighet för eleverna att utvecklas på bästa sätt efter sina egna förutsättningar. Vi söker medarbetare som tillsammans med elever och vuxna har förmåga och vilja att utveckla verksamheten. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet. 

Övrigt 
Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Om redan anställd sökande erhåller rubricerad anställning kan den uppkomna vakansen tillsättas utan förnyat ledigkungörande.  

För mer information kontakta 
Malin Boklund, rektor, 0454-57 40 03
Lena Sandgren, Lärarförbundet, 0733-30 89 81 
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected] 

Sista ansökningsdag 
2022-09-05 Visa mindre

Undersköterskor till Larmgruppen - Stöd i ordinärt boende

Välkommen till vår nya Larmgrupp Karlshamns kommun stöd i ordinärt boende kommer under början av 2023 att starta en larmgrupp. Att arbeta i larmgruppen innebär ett omväxlande arbete där den huvudsakliga arbetsuppgiften är att svara på och åka på inkomna larm från brukare i ordinärt boende. Som del av larmgruppen är du ofta först på plats och ska kunna fatta egna snabba beslut samtidigt som brukarens behov måste stå i centrum. Tjänsten ställer höga krav på ... Visa mer
Välkommen till vår nya Larmgrupp
Karlshamns kommun stöd i ordinärt boende kommer under början av 2023 att starta en larmgrupp. Att arbeta i larmgruppen innebär ett omväxlande arbete där den huvudsakliga arbetsuppgiften är att svara på och åka på inkomna larm från brukare i ordinärt boende. Som del av larmgruppen är du ofta först på plats och ska kunna fatta egna snabba beslut samtidigt som brukarens behov måste stå i centrum. Tjänsten ställer höga krav på god samarbetsförmåga, flexibilitet och professionalitet.


Ansvarsområden:
Larmansvarig för inkommande trygghetslarm som du åtgärdar, säkerställer och rapporterar.
Bevakning av fellarm och annat tekniskt stöd.
Administration och dokumentation av insatser.
Stötta larmteamet med  arbetsuppgifter som berör våra trygghetslarm.

Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller har erfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig. Som person är du stabil och kan arbeta självständigt och i grupp. Du är van och orädd för ensamarbete. Du har god kommunikationsförmåga samt god kunskap i vård- och omsorgsarbete.
I arbetet ingår samverkan och dokumentation vilket innebär att du måste kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter sedan tidigare. Du måste ha B-körkort och intresse av teknik är till gynnsamt.


Upplysningar:
Enhetschef Monica Håkansson, tel. 0454-30 77 09

Fackliga företrädare:
Kommunal, tel. 0454-811 91

Övrigt
Tillträde efter överenskommelse
Schemalagd arbetstid dag-, kväll- och helgtjänstgöring
Individuell lönesättning tillämpas 

Sista ansökningsdag:
2022-09-18 Visa mindre

SSPF-koordinator

Arbetsplatsen Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning arbetar 1200 medarbetare varje dag för att göra skillnad. På verksamhetsområdet Individ och familjeomsorg vill vi tillsammans med våra medborgare öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få goda uppväxtvillkor samt att våra medborgare ska få tillgång till rätt stöd i rätt tid med fokus på främjande och förebyggande arbete. Vill du i denna roll vara me... Visa mer
Arbetsplatsen
Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning arbetar 1200 medarbetare varje dag för att göra skillnad. På verksamhetsområdet Individ och familjeomsorg vill vi tillsammans med våra medborgare öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få goda uppväxtvillkor samt att våra medborgare ska få tillgång till rätt stöd i rätt tid med fokus på främjande och förebyggande arbete. Vill du i denna roll vara med och bidra till framtidens socialtjänst, sök då redan idag!

SSPF som arbetssätt
Kommunens förebyggande arbete för barn och unga är under utveckling. Detta arbete behöver vara brett, finnas på flera nivåer och bestå av en mängd insatser och åtgärder. Det förebyggande arbetet behöver även vara kunskapsbaserat och uthålligt. Det finns ett stort behov av samverkan och samarbete vilket är en förutsättning för ett framgångsrikt förebyggande arbete. Som ett led i detta utvecklingsarbete söker vi nu en SSPF-koordinator som ska vara sammanhållande för vårt nya arbetssätt SSPF, som innefattar dels operativ samverkan runt individer och deras familjer, men även samarbete med andra aktörer internt och externt.
SSPF står för samverkan mellan skola, socialtjänst, polis och fritidssektor och är ett arbetssätt och en samverkansform som är avsedd för brottsförebyggande arbete kring barn och ungdomar som bedöms vara i riskzonen för kriminalitet och/eller missbruk. När en ung person blir aktualiserad för SSPF kan skälet vara att någon av de samverkande aktörerna fattat misstanke om att ungdomen experimenterat med droger, börjat begå brott eller har kontakter med grupper som betecknas som kriminella. Det kan också handla om unga som på andra sätt har ett normbrytande beteende som utgör en oro för mer omfattande problem på sikt. En viktig komponent i SSPF är möjligheten att dela information mellan aktörerna, vilket möjliggörs genom samtycke från vårdnadshavare och/eller ungdomen.


Uppdragsbeskrivning
I rollen som SSPF-koordinator har du kontakt med och ingår i både styrgrupp och arbetsgrupp i SSPF organisationen. Du är en nyckelperson i arbetet med att driva på samverkansarbetet så att det kommer till stånd och vidmakthålls, inledningsvis kommer du att vara med och bygga upp nödvändiga strukturer för att lyckas med SSPF samverkan. Som SSPF-koordinator ska du även på olika sätt aktivera nätverket kring ungdomen, upprätta individuella åtgärdsplaner samt följa upp fattade beslut både för individ och för SSPF-arbetet i stort.


Du som SSPF koordinator
Vi söker dig som har ett stort engagemang för barn och unga och brinner för de sociala frågorna. Du har en utbildningsbakgrund som högskoleexamen som socionom, socialpedagog eller inom beteendevetenskap. Du har erfarenhet från arbete med ungdomar och deras familjer som befinner sig i svåra situationer som exempelvis unga i missbruk och/eller kriminalitet. Du är strukturerad och lyhörd som person med mycket god samordningsförmåga. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att bygga upp strukturer och skapa kontinuitet exempelvis genom införande av nya arbetsmetoder.

Du behärskar det svenska språket på ett mycket bra sätt, både i tal och skrift, då dokumentation och dialog är av stor betydelse.   

Övrigt
Tillsvidareanställd i kommunen.
Tillträde enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.


För mer information kontakta:
Verksamhetschef, Helen Ahlberg: 0454-56 34 08
Fackliga företrädare (Vision) nås via kommunens servicecenter: 0454-810 00Sista ansökningsdag:
2022-09-04 Visa mindre

Kock

Ansök    Aug 18    Karlshamns kommun    Kock, storhushåll
Vi söker en kock till Björnabacken. Tjänsten är en visstidsanställning med tillträde snarast och fram t o m 230925, 90%, helgtjänstgöring ingår. Måltidsservice arbetar för att utveckla en god matkultur hos barn, elever och äldre. Vår målsättning är att laga så mycket som möjligt från grunden och använda bra råvaror efter säsong. Måltiden ska vara en av höjdpunkterna på dagen. Arbetsuppgifter: Som kock kommer du att planera, köpa in och tillaga måltider ... Visa mer
Vi söker en kock till Björnabacken. Tjänsten är en visstidsanställning med tillträde snarast och fram t o m 230925, 90%, helgtjänstgöring ingår.

Måltidsservice arbetar för att utveckla en god matkultur hos barn, elever och äldre. Vår målsättning är att laga så mycket som möjligt från grunden och använda bra råvaror efter säsong. Måltiden ska vara en av höjdpunkterna på dagen.

Arbetsuppgifter:
Som kock kommer du att planera, köpa in och tillaga måltider efter givna budgetramar. Du kommer även att beställa i vårt e-handelssystem.

Kvalifikationer:
Det är meriterande om du har en grundutbildning inom storhushåll och kompetens för specialkost. Du ska ha intresse och engagemang för den verksamhet vi bedriver, vara serviceinriktad, ha en god kommunikativ förmåga och behärska det svenska språket i tal och skrift. Du ska ha förmågan att klara arbete under eget ansvar, kunna samarbeta och vara flexibel i arbetssätt. Datavana är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Tillträde enligt överenskommelse.. Enligt Lagen om registerkontroll (200:873) ska den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

Upplysningar:  
Måltidschef Diana Sjöström, 0454-816 20

Fackliga företrädare:
Kommunal 0454-811 91 eller 811 95

Ansökan:
2022-09-01 Visa mindre

KPP-lärare till Klockebacksskolan

I Karlshamns kommun är vi stolta över att andelen behöriga lärare ökar.Vi är också stolta över att arbeta med kvalitetssäkrad personalplanering - KPP. Eftersom vi vet att det alltid finns en viss frånvaro ser vi till att bemanna så att frånvaron till största del täcks. På så sätt ökar kvaliteten - barn, föräldrar och medarbetare känner större trygghet eftersom personalen är känd.   Vi söker nu dig som vill vara med och bidra i detta arbete, du som vill arb... Visa mer
I Karlshamns kommun är vi stolta över att andelen behöriga lärare ökar.Vi är också stolta över att arbeta med kvalitetssäkrad personalplanering - KPP. Eftersom vi vet att det alltid finns en viss frånvaro ser vi till att bemanna så att frånvaron till största del täcks. På så sätt ökar kvaliteten - barn, föräldrar och medarbetare känner större trygghet eftersom personalen är känd.  
Vi söker nu dig som vill vara med och bidra i detta arbete, du som vill arbeta som KPP-lärare! Just nu har Klockebacksskolan behov av KPP-lärare, 100 %, med tillträde snarast och fram till 221104 med möjlighet till förlängning.

Nyutexaminerade lärare har upplevt KPP-tjänst som ett bra sätt att komma in i arbetet, lärare med erfarenhet har uttryckt att det är en inspirerande omväxling i yrkeslivet.
För outbildad lärare så kan denna tjänst vara ett bra tillfälle att prova på läraryrket.

Övrigt  
Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. 

För mer information kontakta  
Nina Bergstrand, rektor, 0454-30 73 22
Lena Sandgren, Lärarförbundet, 0454-811 86 eller 0733-30 89 81  
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected]

Sista ansökningsdag
2022-08-24 Visa mindre

Vaktmästare till drift och underhåll tekniska verksamheten

Drift och underhåll tekniska verksamheten är en del av den Strategiska verksamheten som förvaltar kommunens anläggningar inom gata, park, natur, marin, fritid och tomtskötsel. Arbetsbeskrivning: Vi söker nu en medarbetare till att arbeta med främst tomtskötsel. Tomtskötsel omfattar grönyteskötsel såsom ogräsrensning, gräsklippning, häckklippning och beskärningsarbete med mera på kommunens fastigheter, bland annat skolor och förskolor. I din roll kommer d... Visa mer
Drift och underhåll tekniska verksamheten är en del av den Strategiska verksamheten som förvaltar kommunens anläggningar inom gata, park, natur, marin, fritid och tomtskötsel.

Arbetsbeskrivning:
Vi söker nu en medarbetare till att arbeta med främst tomtskötsel. Tomtskötsel omfattar grönyteskötsel såsom ogräsrensning, gräsklippning, häckklippning och beskärningsarbete med mera på kommunens fastigheter, bland annat skolor och förskolor.
I din roll kommer du att arbeta med alla förekommande moment inom området, det omfattar också snö- och halkbekämpning. I arbetet används flera fordon/maskiner så som åkgräsklippare, redskapsbärare och mindre sopmaskin. Det kan också bli aktuellt att arbeta på andra avdelningar inom verksamhetsområdet. Helgarbete kan förekomma. Du kommer vara en del av verksamhetens beredskapsorganisation som är bemannad året om.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en eller fler av följande kvalifikationer:
• trädgårdsutbildning, t ex yrkeshögskola eller annan utbildning/arbetserfarenhet  som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Erfarenhet från maskinkörning
• Röjsågsutbildning
• Arbete på väg
• Behärskar det svenska språket väl i tal då kommunikation med verksamheterna är en stor del i vårt arbete
Meriterande är om du har körkort på motorsåg, BE- och C körkort, erfarenhet av lastmaskinskörning och mobila arbetsplatsformer.

Krav:
Körkort B

Övrigt:
Tillträde enligt överenskommelse
Provanställning 6 månader

Upplysningar:
Enhetschef Drift & Underhåll, Linnéa Persson 0454- 814 25
Kommunal, tfn 0454-811 95

Sista ansökningsdag:
2022-08-28.
Urval sker löpande Visa mindre

Parkarbetare till drift och underhåll tekniska verksamheten

Drift och underhåll tekniska verksamheten är en del av den Strategiska verksamheten som förvaltar kommunens anläggningar inom gata, park, natur, marin, fritid och tomtskötsel. Arbetsbeskrivning: Vi söker nu en medarbetare som har god maskinvana och kompetens att arbeta med olika maskiner. I din roll som medarbetare hos oss kommer du främst att arbeta med förekommande moment inom park och natur, där din huvudsakliga uppgift blir att framföra fordon som du ... Visa mer
Drift och underhåll tekniska verksamheten är en del av den Strategiska verksamheten som förvaltar kommunens anläggningar inom gata, park, natur, marin, fritid och tomtskötsel.

Arbetsbeskrivning:
Vi söker nu en medarbetare som har god maskinvana och kompetens att arbeta med olika maskiner. I din roll som medarbetare hos oss kommer du främst att arbeta med förekommande moment inom park och natur, där din huvudsakliga uppgift blir att framföra fordon som du kommer använda i ditt arbete hos oss. Med traktor kommer du att köra i skogen med skogsvagn, grässlåtter, transport av material, vattning mm. Du kommer också arbeta med andra småmaskiner så som redskapsbärare, miniskotare, gräsklippare och lastmaskin. 
Det kan bli aktuellt att arbeta på andra avdelningar inom verksamhetsområdet där din kompetens behövs. Du kommer också vara en del av verksamhetens beredskapsorganisation som är bemannad året om.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en eller fler av följande kvalifikationer:
• Erfarenhet från maskinkörning med t ex. traktor.
• Motorsågskörkort AB
• Arbete på väg
• Behärskar det svenska språket väl i tal då kommunikation med  kommuninvånare är en stor del i vårt arbete
Meriterande är om du har körkort på röjsågskörkort, BE- och C körkort, erfarenhet av lastmaskinskörning och mobila arbetsplatsformer.

Krav:
Körkort B.

Övrigt:
Tillträde enligt överenskommelse
Provanställning 6 månader

Upplysningar:
Enhetschef Drift & Underhåll Tekniska, Linnéa Persson, 0454-814 25
Kommunal, tfn 0454-811 95

Sista ansökningsdag:
2022-08-28.
Urval sker löpande. Visa mindre

Gatuarbetare till Strategisk verksamhet

Ansök    Aug 15    Karlshamns kommun    Beläggningsarbetare
Heltid, tillsvidareanställning. Drift och underhåll tekniska är en del av den Strategiska verksamheten som förvaltar kommunens anläggningar inom gata, park, natur, marin, fritid och tomtskötsel. Arbetsbeskrivning Vi söker nu en medarbetare som har kompetens och vana av att arbeta med att framföra tyngre fordon såsom bland annat lastmaskin, väghyvel, lastbil och sopmaskin. Tjänsten innefattar maskinkörning men andra arbeten såsom röjning för hand, monterin... Visa mer
Heltid, tillsvidareanställning.
Drift och underhåll tekniska är en del av den Strategiska verksamheten som förvaltar kommunens anläggningar inom gata, park, natur, marin, fritid och tomtskötsel.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en medarbetare som har kompetens och vana av att arbeta med att framföra tyngre fordon såsom bland annat lastmaskin, väghyvel, lastbil och sopmaskin. Tjänsten innefattar maskinkörning men andra arbeten såsom röjning för hand, montering av skyltar och andra arbeten som ingår i skötseln av kommunens gator förkommer också. Vi söker dig som kan arbeta självständigt och inte är rädd för att ta egna initiativ men som också har förmågan att samarbeta med andra för att lösa uppdragen i arbetet på bästa sätt. Kontakt med kommunens medborgare är en naturlig del av arbetet där du förväntas ha ett professionellt bemötande.
Förekommande arbeten inom verksamheten är t.ex. vägunderhåll så som skötsel av grusvägar, röjningsarbeten, vägslåtter, sopning av gator, vinterväghållning och mindre anläggningsarbeten. Du kommer även vara en resurs till våra andra verksamheter. Du kommer också vara en del av verksamhetens beredskapsorganisation som är bemannad året om.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har C-körkort, YKB, maskinvana samt utbildning inom området eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift. Det är meriterande om du har utbildning i säkerhet på väg samt erfarenhet från drift och underhållsarbete av vägar.

Övrigt: 
Provanställning 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar:
TF. Enhetschef Drift & Underhåll tekniska, Linnéa Persson, 0454-814 25
Kommunal, tfn 0454-811 95

Sista ansökningsdag
2022-08-28.
Urval sker löpande. Visa mindre

Modersmålslärare/Studiehandledare till Utbildningsförvaltningen

Vi söker modersmålslärare/studiehandledare i ukrainska. Tjänsten är visstidsanställning, 80-100 % på ett år med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överensskommelse. Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI. Kvalifikationer Vi söker dig som har ukrainska som modersmål, pedagogisk utbildning samt goda kunskaper i svenska. D... Visa mer
Vi söker modersmålslärare/studiehandledare i ukrainska. Tjänsten är visstidsanställning, 80-100 % på ett år med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överensskommelse.

Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ukrainska som modersmål, pedagogisk utbildning samt goda kunskaper i svenska. Du ska ha lätt för att samarbeta, strukturera ditt arbete och ta egna initiativ. Du har viljan och förmågan att möta varje elev på sin kunskapsnivå. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Övrigt
Ange löneanspråk. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

För mer information kontakta
Marit Gustafsson Björverud, enhetschef, 0454-810 88

Fackliga företrädare
Nås via kommunens växel, 0454-810 00

Sista ansökningsdag
2022-09-04. Visa mindre

Biståndshandläggare, SoL

Ansök    Aug 12    Karlshamns kommun    Socionom
Heltid, tillsvidare, inom verksamhet Myndighet och Resurs   Befattningen är organiserad i Myndighet och resurs i socialförvaltningen. Socialförvaltningen leds politiskt av socialnämnden.   Arbetsbeskrivning:   Vi söker efter två nya kollegor till biståndshandläggarna som är riktade mot äldreomsorg. Som biståndshandläggare är du delaktig i att skapa goda förutsättningar och bra kvalitet för den person som du möter. Vill du ingå i en arbetsgrupp där hjälpsa... Visa mer
Heltid, tillsvidare,
inom verksamhet Myndighet och Resurs  
Befattningen är organiserad i Myndighet och resurs i socialförvaltningen. Socialförvaltningen leds politiskt av socialnämnden.  

Arbetsbeskrivning:  
Vi söker efter två nya kollegor till biståndshandläggarna som är riktade mot äldreomsorg. Som biståndshandläggare är du delaktig i att skapa goda förutsättningar och bra kvalitet för den person som du möter. Vill du ingå i en arbetsgrupp där hjälpsamhet, förtroende, glädje och respekt är ledord? Då ska du söka tjänsten som biståndshandläggare. Du arbetar med att utreda, bedöma, fatta beslut och följa upp utifrån den enskildes behov av hjälp och stöd enligt socialtjänstlagen. Centralt i biståndshandläggarens arbete är att ha kontakt med den enskilde, deras anhöriga eller legala företrädare. Det innebär även nära samverkan med vårdcentral, slutenvård samt kommunens HSL-personal och utförare. I Karlshamns kommun har vi stor fokus på teamsamverkan.

Kvalifikationer:  
Du har socionomexamen eller annan av arbetsgivaren prövad likvärdig högskoleutbildning och gärna erfarenhet av kvalificerat arbete med utredning och behovsbedömning utifrån socialtjänstlagen. Goda kunskaper om dokumentation och att du kan uttrycka dig tydligt och koncist i tal och skrift är nödvändigt. Du är en god organisatör med förmåga att prioritera och strukturera arbetet samt arbeta självständigt. Du har god förmåga att upprätta goda relationer och du är serviceinriktad i ditt sätt att arbeta. Du ska ha en stor vana att hantera datorn som arbetsredskap. Har du erfarenhet av IBIC eller Lifecare handläggare är det meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet då du representerar myndigheten samtidigt som du i nära samverkan med den enskilde verkar för en korrekt myndighetsutövning. Den vi söker måste ha en förståelse och respekt för politiskt styrd verksamhet. Erfarenhet av verksamhetsområdet är meriterande.  

Övrigt:  
Arbetstidens förläggning är på vardagar dagtid.
Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde enligt överenskommelse.
B-körkort manuell växellåda, erfodras för tjänsten.
Arbetet kräver goda konskaper i det svenska språket, i både tal och skrift.

För ytterligare information kontakta:
Enhetschef Carina Rosenquist 0454-563039  
Fackliga företrädare, Vision, nås via kommunens växel 0454-810 00

Sista ansökningsdag:
2022-09-04 Visa mindre

Speciallärare alt lärare med specialpedagogisk kompetens

Österslättsskolanär en kommunal 7-9 skola med ca 350 elever och som ligger i centrala Karlshamn med goda kommunikationsmöjligheter. På Österslättsskolan förverkligar vi tillsammans våra elevers drömmar om framtiden.  Vi ser att olikheter kan utvecklas till möjligheter där varje individ kan utveckla tillit till sina förmågor.  Österslättsskolan är en del av utbildningsförvaltningen med cirka 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, ... Visa mer
Österslättsskolanär en kommunal 7-9 skola med ca 350 elever och som ligger i centrala Karlshamn med goda kommunikationsmöjligheter.
På Österslättsskolan förverkligar vi tillsammans våra elevers drömmar om framtiden.  Vi ser att olikheter kan utvecklas till möjligheter där varje individ kan utveckla tillit till sina förmågor. 
Österslättsskolan är en del av utbildningsförvaltningen med cirka 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning samt SFI.

Arbetsbeskrivning
Ditt uppdrag innebär i första hand arbete med specialundervisning och i viss mån handledning, samt skolutveckling under specialpedagogernas ledning. För att kunna stödja elevens utveckling förutsätts att du samverkar med personal, elever och vårdnadshavare.  
Du ingår i ett arbetslag som planerar, genomför, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån läroplanen.
Tillsammans med arbetslaget har du ansvar för:
att skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar elevernas utveckling och lärande
att förbereda, utvärdera och dokumentera verksamheten
att utveckla en god relation till eleverna och deras vårdnadshavare
att stödja och inspirera eleverna att nå uppsatta mål
På Österslättsskolan pågår en process med att förändra och utveckla elevhälsoarbetet. Som speciallärare kommer du att ha en viktig roll i detta förändringsarbete i nära samarbete med skolans specialpedagog, speciallärare och ledning. 

Kvalifikationer
Vi söker legitimerad speciallärare/lärare, till grundskolan. Du ska kunna samarbeta såväl som arbeta självständigt, ta egna initiativ, ha ett strukturerat och konstruktivt arbetssätt. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.  

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning, semestertjänst, på 100 % med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Om redan anställd sökande erhåller rubricerad anställning kan den uppkomna vakansen tillsättas utan förnyat ledigkungörande. Ange löneanspråk i ansökan.Tänk även på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret (extern länk) och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Beställ därför utdrag från belastningsregistret redan vid ansökan.

För mer information kontakta
Salim Saab, rektor, 0454-813 31
Lena Sandgren, Lärarförbundet, 0454-811 86 eller 0733-30 89 81
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected]

Sista ansökningsdag
2022-08-28 Visa mindre

Socialsekreterare inom Mottagning – och utredningsenheten, Barn och Familj.

Ansök    Aug 9    Karlshamns kommun    Socialsekreterare
Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning arbetar 1200 medarbetare varje dag för att göra skillnad. Inom verksamhetsområdet Individ och familjeomsorgvill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få goda uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Vi eftersträvar en öppen och tillgänglig socialtjänst för medborgarna. Vi söker nu medarbetare till mottagning- och utredningsenhete... Visa mer
Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning arbetar 1200 medarbetare varje dag för att göra skillnad. Inom verksamhetsområdet Individ och familjeomsorgvill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få goda uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Vi eftersträvar en öppen och tillgänglig socialtjänst för medborgarna.
Vi söker nu medarbetare till mottagning- och utredningsenheten som vill vara med och utveckla arbetet på vår enhet
Individ och familjeomsorgen i Karlshamn består av tre enheter, Mottagning- och utredningsenheten, placeringsenheten och öppenvårdsenheten. Inom enheten för mottagning- och utredning arbetar idag enhetschef, 1:e socialsekreterare, senior socionom samt 12 socialsekreterare med hög kompetens och stort engagemang för socialt arbete.

Vi erbjuder
Inom verksamhetsområdet Individ och familjeomsorgarbetar vi aktivt med att skapa en god arbetsmiljö som tillåter våra medarbetare att utvecklas. Vår ambition är att du som socialsekreterare hos oss ska få möjligheten att nyttja din fulla kompetens i arbetet och möjliggöra din professionella utveckling. Vi arbetarkontinuerligt med metodutveckling och kompetenshöjande insatser och för närvarande pågår ett aktivt arbete med att utbilda och implementera förhållningssättet Signs of safty inom samtliga enheter på Barn- och familj.
Vi erbjuder även socialsekreterarna ett administrativt stöd, intern och extern handledning och stöd i arbetet av 1:e socialsekreterare samt senior socionom som bland annat handleder i komplexa ärenden.
Utöver detta erbjuds medarbetare i Karlshamns kommun tillgång till bland annat hälsopaus, personalklubb med många erbjudanden, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling.
I den kontinuerliga utvecklingen av socialtjänsten ser vi arbetsgruppen som vår främsta resurs där vi mellan verksamheter utvecklar ett gott samarbete och nya arbetssätt för att möta framtidens utmaningar och skapa en attraktiv arbetsplats. Med fokus på medborgaren och stort engagemang för det sociala arbetet kan du vara med och göra skillnad hos oss.


Arbetsbeskrivning:
Som socialsekreterare kommer du att arbeta med utredning, uppföljning och handlägga ärenden enligt SoL och LVU. Du kommer att utreda barn, ungdomar och deras familjers behov av stöd och skydd utifrån gällande lagstiftning efter inkommen ansökan eller anmälan. Arbetet bedrivs tillsammans med barnet/ungdomarna och deras föräldrar, nätverk och i samarbete med andra professioner som arbetar med samma målgrupp.
En stor del av arbetet består av samverkan, internt inom socialförvaltningen och externt med andra samarbetspartners. Tillsammans arbetar vi för att utveckla enheten för att möta framtidens utmaningar inom socialtjänsten.


Kvalifikationer:
Du ska ha socionomexamen och gärna erfarenhet av arbete inom kommunal socialtjänst avseende barn- och unga. Erfarenhet av myndighetsutövning är meriterande. Egenskaper som att vara flexibel, ha god förmåga till reflektion och analys är värdefulla i arbetet. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och söker dig som är engagerad och dedikerad uppdraget.
Du har goda kunskaper i det svenska, både i tal och skrift.
B-körkort är ett krav.


Övrigt:
Arbetstidens förläggning är på vardagar dagtid.
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Tillträde snarast.

För mer information kontakta:
Enhetschef, Ann-Katrin Stenlycke: 0454-818 52
Enhetschef, Menesha Alijaj: 0454-56 33 08
Facklig företrädare:
Christina Gustafsson, Vision : 0454- 81189

Sista ansökningsdag:
2022-09-04 Visa mindre

Placeringssamordnare

Nu söker vi dig som vill vara med i Socialförvaltningens satsning för att offensivt möta nya utmaningar och utveckla det sociala arbetet. Arbetsplatsen Inom socialtjänsten i Karlshamns kommun inrättar vi en ny tjänst som placeringssamordnare för att göra ett ännu bättre och mer professionellt arbete i förhållande till våra externa vårdaktörer. Du arbetar nära socialtjänstens enhetschefer och handläggare i placeringsprocessens alla delar. Arbetet är av öv... Visa mer
Nu söker vi dig som vill vara med i Socialförvaltningens satsning för att offensivt möta nya utmaningar och utveckla det sociala arbetet.

Arbetsplatsen
Inom socialtjänsten i Karlshamns kommun inrättar vi en ny tjänst som placeringssamordnare för att göra ett ännu bättre och mer professionellt arbete i förhållande till våra externa vårdaktörer. Du arbetar nära socialtjänstens enhetschefer och handläggare i placeringsprocessens alla delar.
Arbetet är av övergripande karaktär och du behöver ha god förmåga att se helheten och bidra till verksamhetens utveckling på flera sätt.


Arbetsbeskrivning
Som Placeringssamordnare hos Karlshamns kommun kommer du bland annat ansvara för kvalitetssäkring, utvärdering och uppföljning av externa placeringar; kontinuerliga besök hos institutioner eller konsulentföretag där du förväntas analysera, utvärdera och att föreslå förbättringar hos oss för att säkra kvaliteten.
Hos oss på Karlshamns kommun kommer du tillsammans med oss ha möjlighet att utforma denna rollen för att tillsammans med verksamheten utveckla detta komplexa ärende. Vi arbetarkontinuerligt med metodutveckling och kompetenshöjande insatser och för närvarande pågår ett aktivt arbete med att utbilda och implementera förhållningssättet Signs of safty inom samtliga enheter på Barn- och familj.
I din roll som placeringssamordnare ska du i samarbete med handläggare vara den som matchar mot en institution eller konsulentföretag som kan till godose behovet. Du arbetar bland annat efter de existerande avtal som tecknats med olika vårdgivare. Du är förhandlingskontakten gentemot institutioner och vårdaktörer där du kvalitetssäkrar de tjänster som avtalats mellan kommun och aktör.


Du som Placeringssamordnare
Det finns ett genuint intresse hos dig av att arbeta med, och göra skillnad för, dina medmänniskor. Ditt driv är ett starkt verktyg för dig i arbetet med att självständigt organisera och strukturera ditt arbete efter verksamhetens behov. Detta i kombination med din fallenhet för att bygga goda och tillitsfulla relationer bidrar till det fina samarbetet med både interna och externa parter.
Vi ser att du som placeringssamordnare har en relevant högskoleutbildning för uppgiften som omfattar juridik samt har hunnit samla på dig erfarenheter av liknande arbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med avtalsuppbyggnad, avtalstillämpning i praktiken samt socialt arbete.
I rollen tror vi att du har en klar fördel av tidigare erfarenheter av placeringar i någon form som exempelvis tidigare arbete som familjehemssekreterare eller arbete på HVB. 
Du behärskar det svenska språket på ett mycket bra sätt, både i tal och skrift, då dokumentation och dialog är av stor betydelse.      


Övrigt
Tillsvidareanställd i kommunen.
Tillträde enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Körkort B fordras för tjänsten.


För mer information kontakta:
Verksamhetschef, Helen Ahlberg: 0454-56 34 08
Fackliga företrädare (Vision) nås via kommunens servicecenter: 0454-810 00


Sista ansökningsdag:
2022-09-04 Visa mindre

Barnhandläggare inom placeringsenheten, Barn och Familj.

Ansök    Aug 5    Karlshamns kommun    Socionom
Heltid tillsvidare Om arbetsplatsen Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning arbetar 1200 medarbetare varje dag för att göra skillnad. På verksamhetsområdet Individ och familjeomsorg vill vi tillsammans med Karlshamnsborna öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök... Visa mer
Heltid tillsvidare

Om arbetsplatsen
Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning arbetar 1200 medarbetare varje dag för att göra skillnad. På verksamhetsområdet Individ och familjeomsorg vill vi tillsammans med Karlshamnsborna öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, inom Sveriges viktigaste jobb.
Inom enheten arbetar idag enhetschef, 1:e socialsekreterare, senior socionom och tolv medarbetare med hög kompetens och stort engagemang för socialt arbete.


Vi erbjuder: 
VerksamhetsområdetIndivid och familjeomsorgarbetar aktivt med att skapa en god arbetsmiljö och en kultur som tillåter våra medarbetare att utvecklas, bland annat erbjuds en introduktionsplan och möjlighet till kompetensutveckling. Du får även tillgång till bland annat hälsopaus, personalklubb med många erbjudanden, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.
Som stöd i din roll som barnhandläggare hos oss har du tillgång till administrativt stöd, intern och extern handledning, stöd av 1:e socialsekreterare i det dagliga arbetet, samt senior socionom som bland annat handleder i komplexa ärenden. Under hösten kommer vi att utökas med en placeringssamordnare som ska stötta dig som barnhandläggare i kontakten och uppföljningen på HVB och SiS.
Vår ambition är att du som medarbetare ska ges möjlighet att nyttja din kompetens hos oss men även ges möjlighet att utveckla denna under din anställning.
Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla arbetsgruppen och dess arbetssätt för att möta framtidens utmaningar och skapa en attraktiv arbetsplats. Genom att arbeta med ett utvecklat nätverkstänk strävar vi nu efter att ligga i framkant inom Signs of Safety. Vi arbetar med metodutveckling och kompetenshöjande insatser kontinuerligt och för närvarande pågår ett aktivt arbete med att utbilda och implementera förhållningssättet Signs of Safety inom samtliga enheter på Barn- och familj.  


Arbetsbeskrivning:
Som barnhandläggare arbetar du med barn och unga som är placerade i familjehem, familjehemsföräldrarna, de biologiska föräldrarna och barnets övriga nätverk. Arbetet innefattar även placeringar på HVB och SiS. Du kommer i ditt arbete att skapa nära samarbete med skola/förskola, barn- och ungdomspsykiatrin och andra kontakter som barnet har. Arbetet med familjehem och familjehemsplacerade barn innebär ofta långsiktiga relationer då placeringarna kan komma att fortgå under flera år.
Inom ramen för tjänsten finns även ärenden med barn och unga som har insats kontaktfamilj och/eller kontaktperson. Arbetsuppgifterna innefattar utredning och uppföljning av barnets situation i ett nära samarbete med familjehemssekreterarna som arbetar med rekrytering och handledning av familjehemmen, kontaktfamiljerna och kontaktpersonerna.
Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation.


Kvalifikationer:
Vi söker dig som har socionomexamen samt ett genuint intresse av att arbeta med målgruppen barn och unga. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med SOL & LVU samt erfarenhet av myndighetsutövning och socialt arbete.
Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift.
Vi lägger stor vikt vid bemötande av de personer som vi möter i vårt arbete, därför är personlig lämplighet av stor betydelse. Du har ett professionellt och respektfullt bemötande i förhållande till de personer vi möter samt till våra samverkanspartners. Arbetet kräver en god förmåga att organisera och strukturera sitt dagliga arbete, samt att själv kunna prioritera om vid uppkomma situationer. Du har en god samarbetsförmåga och kan samarbeta med såväl interna som externa samverkansparters för barnets bästa. Arbetet kräver även att du kan ta egna initiativ och driva dina ärenden framåt utifrån gällande lagstiftning.  


Övrigt:
Arbetstidens förläggning är på vardagar dagtid.
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Tillträde snarast.
B-körkort är ett krav.
För mer information kontakta:
Enhetschef, Menesha Alijaj 0454- 56 33 08

Facklig företrädare:
Christina Gustafsson, Vision: 0454- 811 89

Sista ansökningsdag:
2022-09-04 Visa mindre

Enhetschef Vuxenenheten

Vill du vara med och skapa framtidens socialtjänst? Har du förmåga att se helheten, skapa engagemang och förtroende samt arbeta systematiskt och verksamhetsnära med utvecklingsarbete? Här finns en plats för dig! Arbetet som enhetschef på Vuxenenheten I uppdraget ansvarar du för verksamhet, ekonomi och personal inom din enhet. I din roll som chef och ledare utformar du verksamheten tillsammans med din arbetsgrupp. Som enhetschef i Karlshamns kommun ansva... Visa mer
Vill du vara med och skapa framtidens socialtjänst? Har du förmåga att se helheten, skapa engagemang och förtroende samt arbeta systematiskt och verksamhetsnära med utvecklingsarbete?
Här finns en plats för dig!

Arbetet som enhetschef på Vuxenenheten
I uppdraget ansvarar du för verksamhet, ekonomi och personal inom din enhet. I din roll som chef och ledare utformar du verksamheten tillsammans med din arbetsgrupp.
Som enhetschef i Karlshamns kommun ansvarar du för att planera, samordna, utveckla, leda och följa upp verksamheten utifrån gällande lagstiftning, politiska beslut, mål och riktlinjer samt verksamhetens budgetram. Till din hjälp finns stödfunktioner inom personal, ekonomi, verksamhetsutveckling, juridik och kvalitetsarbete. Det som är specifikt för denna tjänst är att du även ansvarar för ärendedragning inför nämnd och individutskott.
Ditt ledarskap ska vara inkluderande, stödjande och professionellt. Som chef över medarbetare med stor kompetens inom flera spetsområden arbetar du aktivt för att skapa förutsättningar för dina medarbetare att utföra sina uppdrag på bästa sätt. Ditt ledarskap kännetecknas av mod, handlingskraft och omtanke.Genom ett närvarande ledarskap ser du styrkorna i medarbetarnas kompetenser och främjar ett samarbete som gör att dessa kommer till sin yttersta rätt för våra medborgare.

Du som enhetschef
Vi söker dig som har en Socionomexamen, eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer relevant för området. Erfarenhet av ledarskap eller annat pedagogiskt handledarskap är ett krav. Som person är du drivande och tar egna initiativ. Som ledare drivs du av att skapa förutsättningar för din personal, både på det individuella planet och på gruppnivå.
Du som person har förmåga att bygga förtroendefulla relationer i syfte att med ett professionellt förhållningssätt främja samarbetet inom enheten såväl som till andra verksamheter internt och externt. Genom att skapa förtroende för varandra internt tror vi också att verksamheten skapar förtroende hos medborgarna vi finns till för.
Utifrån ett helhetsperspektiv har du förmåga att se synergieffekter i den egna verksamheten så väl som mellan enheter och kan verka för att dra största möjliga nytta av dessa. Med en helhetsbild som kompass kan du göra kompromisser och prioritera för verksamheten långsiktigt så väl som i tidspressade situationer.
Du behärskar det svenska språket på ett mycket bra sätt, både i tal och skrift, då dokumentation och dialog är av stor betydelse.
Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet för uppdraget. B- körkort fordras för tjänsten.      

Lär känna Karlshamns kommun & Vuxenenheten
I Socialförvaltningen i Karlshamns kommuns arbetar ca 1300 medarbetare varje dag för att göra skillnad. Inom verksamheten arbetar vi för att minska hemlöshet, ge gott stöd till personer i utsatta situationer och nå förbättrade livsvillkor och finna lösningar för barn, ungdomar och deras familjer i första hand i deras hemmiljö. Här kommer du kunna utveckla och utvecklas!
Vuxenenheten består av öppenvård samt myndighet. Öppenvården ligger på Pilvägen i Karlshamn och verkställer insatser inom behandling, coachning, boendestöd och anhörigstöd. Myndighet innefattar socialsekreterare som arbetar med utredning enligt SoL samt våld i nära relationer.
Karlshamns kommun utvecklar och stärker ledarskapet med hjälp av olika stödfunktioner, möjlighet till mentor/coach, resultatdialoger samt regelbundna utbildningar. Som anställd vid Karlshamns Kommun får du även tillgång till hälsopaus, personalklubbens aktiviteter och goa kollegor.Välkommen att besöka oss på webben: www.karlshamn.se för att ta del av information om vad som sker i kommunen, så väl som nyheter och tjänster.

Tjänsten
Heltid, tillsvidare.
Individuell lönesättning tillämpas.
Välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att få lära känna dig närmre.

Om du har frågor kan du kontakta:
Helen Ahlberg, Verksamhetschef 0454 – 307580, eller mail: [email protected]

Fackliga företrädare, Vision och Kommunal
nås via kommunens servicecenter 0454 - 810 00 

Sista ansökningsdag:
2022-08-14
Urval görs löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Visa mindre

Städpersonal till Stenbackaskolan

Arbetsbeskrivning: VO Service har ett brett verksamhetsområde såsom kostservice, matkörning, bilvård/bilpark post & tryckeri, sotning, tvätteri och städ. Som namnet anger så servar vi kommunens medborgare med en mängd uppgifter. Då en i städgruppen på Stenbackanavets högstadieskola valt att studera så söker vi nu städpersonal till ett vikariat under ett år, tjänsten är heltid och arbetstiden är förlagd till dagtid. Du kommer att jobba med 2 kolleger i arb... Visa mer
Arbetsbeskrivning:
VO Service har ett brett verksamhetsområde såsom kostservice, matkörning, bilvård/bilpark post & tryckeri, sotning, tvätteri och städ. Som namnet anger så servar vi kommunens medborgare med en mängd uppgifter. Då en i städgruppen på Stenbackanavets högstadieskola valt att studera så söker vi nu städpersonal till ett vikariat under ett år, tjänsten är heltid och arbetstiden är förlagd till dagtid. Du kommer att jobba med 2 kolleger i arbetsgruppen och ni ansvarar för skolans städning. I arbetet ingår dagliga kontakter med både elever och lärare, därför är det viktigt att du kan kommunicera på svenska i tal och skift.
Andra egenskaper som är önskvärda:
Du är noggrann och tar ansvar för ditt arbete.
Du är en lagspelare och kan samarbeta med kolleger, elever och lärare.
Du gillar högt tempo och är flexibel.
Du gillar att jobba med service.
Självklart ser vi att du, precis som vi är social, glad och trevlig, brinner för nya upplevelser, service och gillar att arbeta i team.
Det vi erbjuder är en trygg arbetsplats med stora möjligheter.
Kvalifikationer:
Utbildning inom städyrket samt körkort är önskvärt men inte ett krav, yrkesvana är meriterande. Utbildningar kan vara till exempel SRY eller PRYL.
För att lyckas bra i detta jobb ska du ha intresse och engagemang för vår verksamhet.
Övrigt:
Tillträde enligt överenskommelse. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) ska den som erbjuds anställning hos oss lämna ett utdrag ur belastningsregistret.
Upplysningar:
Patric Olgrim, enhetschef APS 2. Tel 0728-849997
Fackliga företrädare:
Kommunal 0454-81191, 81195
Sista Ansökningsdag:
2022-08-22 Visa mindre

Lärare i svenska/SO, åk 4-6, till Hällaryds skola

Tjänsten är en visstidsanställning, heltid, under läsåret 2022/2023 med tillträde 2022-08-10. Skolan ligger mitt i Hällaryds samhälle och är en grundskola för förskoleklass till och med år 6. Den vackra blekingska naturen finns strax utanför skolgården och den använder vi som ”ett extra rum”. Vi lägger stor vikt vid pedagogisk kvalitet och olika lärstilar så att varje elev som lämnar skolan har haft möjlighet att utnyttja sina förutsättningar för att tillä... Visa mer
Tjänsten är en visstidsanställning, heltid, under läsåret 2022/2023 med tillträde 2022-08-10.
Skolan ligger mitt i Hällaryds samhälle och är en grundskola för förskoleklass till och med år 6. Den vackra blekingska naturen finns strax utanför skolgården och den använder vi som ”ett extra rum”. Vi lägger stor vikt vid pedagogisk kvalitet och olika lärstilar så att varje elev som lämnar skolan har haft möjlighet att utnyttja sina förutsättningar för att tillägna sig tillräckliga kunskaper, få ett gott självförtroende och ha viljan att lära vidare.

Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI. 

Arbetsbeskrivning  
Du ingår i ett arbetslag som planerar, genomför, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån läroplanen. 

Tillsammans med arbetslaget har du ansvar för: 
att skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar elevernas utveckling, inflytande och lärande 
att förbereda, utvärdera och dokumentera verksamheten 
att utveckla en god relation till eleverna och deras föräldrar 
att stödja och inspirera eleverna till att nå  uppsatta mål 

Kvalifikationer
Vi söker legitimerad lärare till åk 4-6 med ämnesbehörighet i svenska/SO. Du ska ha lätt för att samarbeta med andra och kunna ta egna initiativ. Som medarbetare är det en förutsättning att du har det goda bemötande och förhållningssätt som ger  möjlighet för eleverna att utvecklas på bästa sätt efter sina egna förutsättningar. Vi söker medarbetare som tillsammans med elever och vuxna har förmåga och vilja att utveckla verksamheten. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet. 

Övrigt 
Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Om redan anställd sökande erhåller rubricerad anställning kan den uppkomna vakansen tillsättas utan förnyat ledigkungörande.  

För mer information kontakta 
Malin Boklund, rektor, 0454-57 40 03
Lena Sandgren, Lärarförbundet, 0733-30 89 81 
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected] 

Sista ansökningsdag 
2022-07-12 Visa mindre

Stödassistenter till Boken

Ansök    Jul 25    Karlshamns kommun    Stödassistent
Tillsvidare 100 % till Bokens gruppbostad i Asarum Hos oss har vi stora utmaningar vilket ger dig möjlighet att göra skillnad på riktigt. Tillsammans som ett lag arbetar vi nästan 30 personer för att ge brukarna trygghet och en förutsägbar vardag. Vi söker dig som har erfarenhet och intresse av att arbeta med utåtagerande beteende kombinerat med pedagogiska metoder. Vi söker dig som är erfaren och vill vara med och stärka vår verksamhet med din erfarenhet... Visa mer
Tillsvidare 100 % till Bokens gruppbostad i Asarum

Hos oss har vi stora utmaningar vilket ger dig möjlighet att göra skillnad på riktigt. Tillsammans som ett lag arbetar vi nästan 30 personer för att ge brukarna trygghet och en förutsägbar vardag. Vi söker dig som har erfarenhet och intresse av att arbeta med utåtagerande beteende kombinerat med pedagogiska metoder. Vi söker dig som är erfaren och vill vara med och stärka vår verksamhet med din erfarenhet och kompetens. Är det dags för dig att hitta nya utmaningar? Vill du vara en i vårt lag?


Arbetsbeskrivning:

Utifrån LSS-lagen (lag om stöd och service till vissa funktionsnedsatta) § 9:9 ansvarar du tillsammans med dina kollegor för stödinsatser enligt LSS. Det innebär att du hjälper och stöttar brukarna som bor på Boken med att ge god omsorg, stöd och vård.
De som bor på Bokenkan behöva stöd i allt som händer i livet från det att man stiger upp på morgonen till att man går och lägger sig på kvällen. Hur mycket stöd de som bor behöver kan variera och i ditt arbete ska de som bor få vara så delaktiga och självständiga som möjligt.
Du ska genom pedagogiska metoder utveckla och stödja brukarna som bor hos oss till en välfungerande och förutsägbar vardag i deras hem och på fritiden. Det innebär att du t ex tar initiativ till att använda och vidareutveckla olika former av bildstöd och liknande.
Du bidrar till att brukarna som bor hos oss känner sig trygga och att de är delaktiga i sin egen vardag.
Du ska ha lätt för att snabbt kunna ställa om dig till olika förutsättningar och kunna möta de situationer som kan uppkomma.
I arbetet ingår att låta brukarna vara delaktiga i hur saker ska genomföras samt att arbeta med ständiga förbättringar för att uppnå trygghet, nöjdhet och kvalitet. Tillsammans med dina kollegor utvecklar du det pedagogiska arbetet som utgår ifrån brukarnas genomförandeplaner och rutiner.


Du behöver ha både kunskap om och förstå vikten av ett lågaffektivt förhållningssätt och du anpassar dig utifrån vad de som bor hos oss behöver.

Du som söker är trygg i utmanande situationer och ser det som en utmaning att förbättra vardagen för brukarna som bor på Boken.

Du arbetar aktivt utifrån ett lösningsfokuserat arbetssätt i komplexa situationer.

Arbetspassen är förlagda veckans alla dagar och kan vara såväl dag som kväll. Du arbetar varannan helg. Tjänsterna innehåller schemalagda turer.


Kvalifikationer:
Vi söker Dig som har eftergymnasial pedagogisk utbildning alternativt undersköterskeutbildning med inriktning mot LSS/psykiatri eller motsvarande erfarenhet. Du som söker ska ha kunskap, erfarenhet och utbildning inom det pedagogiska området. Kanske arbetar du idag inom skolans värld, i psykiatrin eller har på något annat vis en pedagogisk bakgrund. Kanske är du fritidsledare, socialpedagog, stödassistent, stödpedagog eller har en annan utbildning som anses lämplig av arbetsgivaren. Erfarenhet av utåtagerande beteende är ett krav.

Du behöver kunna arbeta både enskilt och i grupp. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och vill jobba ihop med dina kollegor tillsammans som ett lag. Du har kunskap och förståelse för olika funktionsnedsättningars konsekvenser. Arbetet förutsätter goda kunskaper kring utåtagerande beteende. Du ska ha goda kunskaperi lågaffektivt bemötande och kan behålla lugnet i en laddad situation även om du är ensam.

Du har vana av att arbeta med bildstöd, sociala berättelser, tydliggörande pedagogik, TEACCH, TBA, tecken som stöd och liknande. Du tar gärna initiativ till att arbeta med den typen av metoder. Kunskaperinom Alternativ Kompletterande Kommunikation (AKK)
är meriterande

Den vi söker måste ha en förståelse och respekt för politiskt styrd verksamhet. Arbetet kräver att kunna använda datorn som arbetsredskap samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Du behöver även kunna köra våra brukares bilar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Övrigt:
Körkort är krav
Kallelse till intervjuer sker löpande.
Tillträde enligt överenskommelse.


För mer information kontakta:
HR-handläggare Charlotta Sylvander 0454-81879

Fackliga företrädare:
Kommunal, tel. 0454-811 91

Sista ansökningsdag
2022-09-04 Visa mindre

Lärare i matematik till Norrevångsskolan

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde snarast. Norrevångsskolan är placerad i Mörrum med närhet till Mörrumsån, golfbana, ishall och skogsområden vilket ger goda möjligheter till olika aktiviteter. Skolans mål är att alla elever skall känna trygghet, delaktighet samt motivation och lust att lära. Skolans fokus är att ge alla elever en meningsfull skolgång och möjlighet att utvecklas efter sina individuella förutsättningar. Utbildning... Visa mer
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde snarast.
Norrevångsskolan är placerad i Mörrum med närhet till Mörrumsån, golfbana, ishall och skogsområden vilket ger goda möjligheter till olika aktiviteter. Skolans mål är att alla elever skall känna trygghet, delaktighet samt motivation och lust att lära. Skolans fokus är att ge alla elever en meningsfull skolgång och möjlighet att utvecklas efter sina individuella förutsättningar.
Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI.

Arbetsuppgifter 
Lärare i matematik, liksom skolans övriga lärare och personal ingår i arbetslag och ämneslag. Dessa planerar, genomför, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån läroplanen.
Tillsammans med respektive arbetslag och ämneslag har var och en ansvar för 
att skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar elevernas utveckling, inflytande och lärande 
att förbereda, utvärdera och dokumentera verksamheten 
att utveckla en god relation till eleverna och deras föräldrar 
att stödja och inspirera eleverna till att nå uppsatta mål 

Kvalifikationer 
Du är legitimerad lärare i matematik som, förutom rätt lärarbehörighet, också har lätt att samarbeta med andra, kan ta egna initiativ, har ett gott bemötande och förhållningssätt samt förmåga att utveckla verksamheten. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet. 

Övrigt 
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

För mer information kontakta 
Jenny Altin, rektor, 0454-30 78 88
Lena Sandgren, Lärarförbundet, tfn 0454-811 86 eller 0733-30 89 81 
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected] 

Sista ansökningsdag 
2022-08-07 Visa mindre

Stödassistent till Musseronvägen

Ansök    Jul 25    Karlshamns kommun    Stödassistent
Studievikariat  220901-230831, med ev möjlighet till förlängning, sysselsättningsgrad 85% Vill du vara med och göra skillnad i vardagen för våra brukare? Just nu söker vi dig som vill jobba på gruppbostaden Musseronvägen undertiden en kollega ska vara studieledig. Karlshamns kommun bedriver idag grupp och servicebostäder i enligt med LSS lagstiftning. Gruppbostäderna är belägna runt om i kommunen och drivs med fokus på brukarna, med målsättningen att erb... Visa mer
Studievikariat  220901-230831, med ev möjlighet till förlängning, sysselsättningsgrad 85%

Vill du vara med och göra skillnad i vardagen för våra brukare? Just nu söker vi dig som vill jobba på gruppbostaden Musseronvägen undertiden en kollega ska vara studieledig.
Karlshamns kommun bedriver idag grupp och servicebostäder i enligt med LSS lagstiftning. Gruppbostäderna är belägna runt om i kommunen och drivs med fokus på brukarna, med målsättningen att erbjuda trygghet, delaktighet, nöjdhet och kvalitét.
Du som söker arbetar aktivt utifrån ett lösningsfokuserat arbetssätt som bygger på brukarnas behov av trygghet och meningsfullhet.

Arbetsbeskrivning:
I din roll som stödassistent kommer du genom pedagogiska metoder utveckla och stödja brukarna i en välfungerande och förutsägbar vardag och på fritiden.
Du ska ha lätt för att snabbt kunna ställa om dig till olika förutsättningar och kunna möta de situationer som kan uppkomma. I arbetet ingår att utgå ifrån brukarens behov samt att vara stöd till brukarna så att de får möjlighet till att vara delaktiga i hur saker ska genomföras. Du arbetar med ständiga förbättringar för att uppnå trygghet, nöjdhet och kvalitet. Tillsammans med dina kollegor utvecklar du det pedagogiska arbetet som utgår ifrån brukarnas genomförandeplaner och rutiner.
Vi arbetar utifrån ett lågaffektivt arbetssätt. Därför är det viktigt att du både har kunskap om, och förstår vikten av ett lågaffektivt förhållningssätt och anpassar dig utifrån vad brukarna behöver.

Arbetspassen är förlagda veckans alla dagar och kan vara såväl dag som kväll samt helger.


Kvalifikationer:
Vi söker Dig som har undersköterskeutbildning med inriktning mot LSS/psykiatri alternativt eftergymnasial pedagogisk utbildning. Det är meriterande om du som söker har, erfarenhet och utbildning inom det pedagogiska området. Du behöver kunna arbeta både enskilt och i grupp. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och vill jobba ihop med dina kollegor tillsammans som ett lag. Kunskaper inom Alternativ Kompletterande Kommunikation (AKK), samt TAKK är meriterande. 
Att använda datorn som arbetsredskap samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift är viktiga förutsättningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse. Anställningsform vikariat. Som anställd i Karlshamns kommun har du tillgång till kommunens personalklubb, möjlighet till hälsopaus m.m.

B-körkort erfordras.

Utifrån politiskt beslut i Karlshamns kommun krävs att du som ska arbeta inom vård- och omsorg uppvisar vaccinbevis avseende covid-19

För mer information kontakta:  
Enhetschef :Helene Appelros 0454/ 810 75, [email protected]
HR-handläggare: Charlotta Sylvander, 0454-818 79
Fackliga företrädare: 
Vänligen kontakta kommunens servicecenter för vidarekoppling till fackliga företrädare, tele 0454 - 810 00

Sista ansökningsdag:  
220821 Visa mindre

Leg Arbetsterapeut tillsvidare 100%

Ansök    Jul 8    Karlshamns kommun    Arbetsterapeut
Vill du arbeta som Arbetsterapeut där du har förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa? Vi erbjuder ett givande arbete med många personliga möten och varierande arbetsdagar! Här möts du av olika arbetsuppgifter och patientgrupper. Från rehabilitering av patienten med stroke till att hjälpa patienten att självständigt klara sin vardag och möjliggörande av ett ändamålsenligt boende där man kan åldras med en god livskvalité. Vi gör skilln... Visa mer
Vill du arbeta som Arbetsterapeut där du har förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa? Vi erbjuder ett givande arbete med många personliga möten och varierande arbetsdagar! Här möts du av olika arbetsuppgifter och patientgrupper. Från rehabilitering av patienten med stroke till att hjälpa patienten att självständigt klara sin vardag och möjliggörande av ett ändamålsenligt boende där man kan åldras med en god livskvalité. Vi gör skillnad, varje dag!
Karlshamns kommun kan erbjuda dig ett utvecklande arbete som Arbetsterapeut i ett välfungerande team med engagemang och gemenskap, i en lärande miljö.

Vi söker nya Arbetsterapeutkollegor som vill jobba med oss!
1 tjänst med arbetsområde hemsjukvård
1 tjänst med arbetsområde särskilt boende samt korttidsenheten

I ditt uppdrag som arbetsterapeut ingår;
Bedömningar, åtgärder som ex hjälpmedelsförskrivning samt anpassning i boendemiljön, uppföljning och där patienten har en stor delaktighet i målen med våra insatser.
Teamet. Vi jobbar i tvärprofessionella team där alla bidrar till en helhetssyn på vården vi ger och tillsammans driver vi systematiska förbättringar. Hos oss består teamet av handläggare, fysioterapeut, arbetsterapeut, omvårdnadspersonal, sjuksköterska och enhetschef.
Helhet,se hela patienten och omgivande faktorer. I hemmiljön möter du både patienten och deras närstående, du får då en heltäckande bild av patienten, dennes livssituation och de konkreta hinder och utmaningar som finns i vardagen vilket oftast främjar rehabiliteringen.
Koordinera och samverka. Det här jobbet handlar också om att kommunicera med olika aktörer internt och externt.  
Leda i din profession. Vi arbetar mycket genom omvårdnadspersonalen och där är det viktigt att bygga en relation. Du leder, ger stöd och motiverar genom att förmedlar dina kunskaper.

Som arbetsterapeut har du ett självständigt arbete där du har stora möjligheter att själv planera din dag, ingen dag är den andra lik vilket är en av tjusningarna med arbetet. Vi som jobbar här trivs med att arbetet är fritt, vi träffar många människor i olika situationer och ställer om utifrån nya sammanhang och förutsättningar. Du kommer ingå i en professionsgrupp där vi finns för varandra, stöttar varandra och hjälps åt. Ett jobb inom kommunen innebär mer än patientkontakt. Här är du med och påverkar och skapar en bättre vård. Det finns möjlighet att anpassa ditt arbetsområde och eller om du vill vara med och driva förbättringar inom specifika område eller utveckla arbetssätt.

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut, tidigare erfarenhet inom yrket är meriterande. I den här rollen måste du ha B-körkort samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Personlig lämplighet.


Övrigt:
Vi erbjuder tillsvidare anställning heltid, flextid, tjänstgöring dagtid. Individuell lönesättning tillämpas. Tillträde snarast efter överenskommelse.
Vi erbjuder personalklubb, hälsopaus och kompetenshöjning inom yrkesområde.

Upplysningar:
Enhetschef, Katarina Nilsson, 0454 - 810 70
Sveriges arbetsterapeuter, Ulrica Lindgren 0454- 30 78 45,
Fysioterapeuterna Maria Thomasson, 0454-30 75 44 Visa mindre

Stödassistent

Ansök    Jul 25    Karlshamns kommun    Stödassistent
Stödassistent Tillsvidare 100 % KPP. Vill du vara med och göra skillnad i vardagen för våra brukare?Just nu söker vi dig som vill jobba som KPP personal till Surbrunnen, Musseronvägen och Erikdahlbergsvägen Karlshamns kommun bedriver idag 18 grupp och servicebostäder i enligt med LSS lagstiftning. Gruppbostäderna är belägna runt om i kommunen och drivs med fokus på brukarna, med målsättningen att erbjuda trygghet, delaktighet, nöjdhet och kvalité. Inom ra... Visa mer
Stödassistent
Tillsvidare 100 % KPP.
Vill du vara med och göra skillnad i vardagen för våra brukare?Just nu söker vi dig som vill jobba som KPP personal till Surbrunnen, Musseronvägen och Erikdahlbergsvägen
Karlshamns kommun bedriver idag 18 grupp och servicebostäder i enligt med LSS lagstiftning. Gruppbostäderna är belägna runt om i kommunen och drivs med fokus på brukarna, med målsättningen att erbjuda trygghet, delaktighet, nöjdhet och kvalité.
Inom ramen för KPP - Kvalitetssäkrad Personal Planering- samverkar de olika grupp- och service bostäderna för att i största möjliga utsträckning lösa behoven av vikarie vid frånvaro. Din roll som KPP-are är viktig eftersom du möjliggör för dina kollegor att vara ledig samtidigt som de som bor hos oss fortfarande har personal kring sig som de är bekanta med.
Du som söker brinner för utmaningar och arbetar aktivt utifrån ett lösningsfokuserat arbetssätt i komplexa situationer.

Arbetsbeskrivning:
I din roll som stödassistent kommer du genom pedagogiska metoder utveckla och stödja brukarna i en välfungerande och förutsägbar vardag och på fritiden.
Du ska ha lätt för att snabbt kunna ställa om dig till olika förutsättningar och kunna möta de situationer som kan uppkomma. I arbetet ingår att bjuda in brukarna till att vara delaktiga i hur saker ska genomföras samt att arbeta med ständiga förbättringar för att uppnå trygghet, nöjdhet och kvalitet. Tillsammans med dina kollegor utvecklar du det pedagogiska arbetet som utgår ifrån brukarnas genomförandeplaner och rutiner.
Vi arbetar utifrån ett lågaffektivt arbetssätt. Därför är det viktigt att du både har kunskap om, och förstår vikten av ett lågaffektivt förhållningssätt och anpassar dig utifrån vad brukarna behöver.
Arbetspassen är förlagda veckans alla dagar och kan vara såväl dag som kväll samt helger.
Kvalifikationer:
Vi söker Dig som har undersköterskeutbildning med inriktning mot LSS/psykiatri alternativt eftergymnasial pedagogisk utbildning. Det är meriterande om du som söker har, erfarenhet och utbildning inom det pedagogiska området. Du behöver kunna arbeta både enskilt och i grupp. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och vill jobba ihop med dina kollegor tillsammans som ett team. Kunskaper inom Alternativ Kompletterande Kommunikation (AKK), samt TAKK är meriterande. Du behöver ha god inlevelseförmåga där du har lätt att förstå och sätta dig in i andra människors känslor och beteende. Tjänsten kräver att du är flexibel och har lätt för att ställa om till förändrade förutsättningar,
Att använda datorn som arbetsredskap, ha god administrativ förmåga samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift är viktiga förutsättningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse. Anställningsform tillsvidareanställning. Som anställd i Karlshamns kommun erbjuds du semesterväxling, tillgång till kommunens personalklubb, möjlighet till hälsopaus m.m.

B-körkort erfordras.

För mer information kontakta:  
Enhetschef Helene Appelros 0454/ 810 75, [email protected]
HR-handläggare Charlotta Sylvander 0454/818 7, [email protected]
Fackliga företrädare: 
Vänligen kontakta kommunens servicecenter för vidarekoppling till fackliga företrädare, tele 0454 - 810 00
Sista ansökningsdag:  
220828 Visa mindre

Städare till Arbetsplatsservice

2 städare 100 % tillsvidare 1 städare 100 % vikariat t o m 23-02-28 med möjlighet till förlängning Arbetsuppgifter: Vi utför städuppdrag åt alla verksamheter i kommunal regi, enligt kundens önskemål och beställning.  Kvalifikationer: Du ska ha erfarenhet av professionellt städarbete under minst 2 år. Detta ska styrkas genom skriftliga referenser. Du ska ha intresse och engagemang för den verksamhet vi bedriver, vara serviceinriktad, ha en god kommunikati... Visa mer
2 städare 100 % tillsvidare
1 städare 100 % vikariat t o m 23-02-28 med möjlighet till förlängning

Arbetsuppgifter:
Vi utför städuppdrag åt alla verksamheter i kommunal regi, enligt kundens önskemål och beställning. 

Kvalifikationer:
Du ska ha erfarenhet av professionellt städarbete under minst 2 år. Detta ska styrkas genom skriftliga referenser. Du ska ha intresse och engagemang för den verksamhet vi bedriver, vara serviceinriktad, ha en god kommunikativ förmåga och behärska det svenska språket i tal och skrift. Du ska kunna arbeta under eget ansvar, samtidigt som du trivs med samarbete och flexibilitet. Utbildning inom yrkesområdet och vana från städmaskiner kan vara meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Tillträde till tjänsterna sker efter överenskommelse. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Om redan tillsvidareanställd erhåller någon av tjänsterna tillsätts uppkomna vakanser utan förnyad annonsering. 
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden så välkommen med din ansökan redan idag.

Upplysningar:
Per-Erik Karlsson, enhetschef, 0454-816 11
Kommunal, tfn 0454-811 91, 811 95

Sista ansökningsdag:
2022-08-28 Visa mindre

Sjuksköterska till Hälso- och Sjukvårdsverksamheten

Stöd och Service LSS, tillsvidare 100 % Vill du arbeta som Sjuksköterska där du har förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa? Vi erbjuder ett givande arbete med många personliga möten och varierande arbetsdagar! Du har ansvar för sjuksköterskans insatserinom vår LSS-verksamhet. Här möter du personer i vuxen ålder med olika funktionsnedsättningar. Du ansvarar tillsammans med teamet att förbättra och ge förutsättning för en god häls... Visa mer
Stöd och Service LSS, tillsvidare 100 %Vill du arbeta som Sjuksköterska där du har förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa?

Vi erbjuder ett givande arbete med många personliga möten och varierande arbetsdagar! Du har ansvar för sjuksköterskans insatserinom vår LSS-verksamhet. Här möter du personer i vuxen ålder med olika funktionsnedsättningar. Du ansvarar tillsammans med teamet att förbättra och ge förutsättning för en god hälsa i vardagen. Vi tar ett helhetsperspektiv.
Karlshamns kommun kan erbjuda Dig ett spännande och utvecklande arbete som Sjuksköterska i ett välfungerande team med engagemang och gemenskap. Vi erbjuder dig möjlighet till arbete i en lärande miljö.

Arbetsuppgifter:
Som Sjuksköterska ansvarar du för att ge en trygg och säker vård samt bevara och återställa hälsa utifrån patientens möjligheter.Du skapar själv din arbetslista för nästkommande dag och du utgår såklart från patienternas behov. Du utför bedömningar, åtgärder/behandlingar samt handledning och delegering till omvårdnadspersonal. Du arbetar i tvärprofessionellt team tillsammans med arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast,omvårdnadspersonal och enhetschef.Ditt medarbetarskap kännetecknas av en aktiv och ansvarstagande rolldär serviceanda och ett gott bemötande är i fokus. Arbetet innebär stor möjlighet att planera självständigt. Inom ramen av anställningen bidrar du till utveckling och förändringsarbete i linje med framtidens utmaningar.Vi erbjuder Dig stöd av erfarna kollegor både inom yrket och i teamet, kontinuerliga professionsträffar samt nätverksträffar med LSS-kollegor i länet.


Kvalifikationer:
Vi söker Dig som är legitimerad Sjuksköterska med ett stort engagemang och intresse för människor och hälsa. Du har en god pedagogisk förmåga och ser vikten av teamarbete. Erfarenhet från LSS-området är meriterande.
Vi söker Dig som vill vara med i vår gemenskap och utveckla hälso-och sjukvården inom LSS iKarlshamns Kommun.

Vi erbjuder dig:
Ett meningsfullt arbete med utvecklingsmöjligheter och bra kollegor.
Somsjuksköterskai Karlshamns kommun har du möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot extra lediga dagar, hälsopaus, 25/31/32 semesterdagar beroende på din ålder, företagshälsovård m.m. Vi har även en aktiv personalklubb som bl.a. anordnar resor, aktiviteter, föreläsningar och diverse rabatter               Övrigt:
Heltid, tillsvidare. Tjänstgöring dagtid samt var sjätte helg. Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan. Körkort erfordras. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Sista ansökningsdag  
2022-07-31

För mer information kontakta  
Lena C Nilsson, Enhetschef, 0454-810 98, semester v.29,30                                               Sjuksköterska inom hälso-och sjukvårdsteamet, 0454-30 78 57                                                                                                                                                       
Fackliga företrädare nås via kommunens servicecenter, 0454-810 00 Visa mindre

Lärare i idrott och hälsa till Vägga gymnasieskola

Ansök    Jun 30    Karlshamns kommun    Lärare i gymnasiet
Vi söker en  lärare i idrott och hälsa till Vägga gymnasieskola. På Vägga gymnasieskola finns för närvarande strax över 1000 elever och 150 anställda. Skolan erbjuder de flesta nationella program samt introduktionsprogrammen och gymnasiesärskola. Gymnasieskolan är indelad i fyra skolenheter med en ansvarig rektor för varje enhet. Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenu... Visa mer
Vi söker en  lärare i idrott och hälsa till Vägga gymnasieskola.
På Vägga gymnasieskola finns för närvarande strax över 1000 elever och 150 anställda. Skolan erbjuder de flesta nationella program samt introduktionsprogrammen och gymnasiesärskola. Gymnasieskolan är indelad i fyra skolenheter med en ansvarig rektor för varje enhet. Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning samt SFI.
Tjänsten är en visstidsanställning under höstterminen 2022 med möjlighet till förlängning. Tillträde 2022-08-10 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
Du kommer att undervisa och handleda våra elever. Du kommer att ingå i ett programarbetslag tillsammans med andra kollegor. Vi ser dig som en viktig och drivande kraft för att med eleverna i fokus och i samarbete med kollegor utveckla såväl programmet som ämnet.

Kvalifikationer  
Vi söker i första hand legitimerad lärare i idrott och hälsa. Du har utpräglad samarbetsförmåga, kan ta egna initiativ och har vilja och förmåga att möta och ge varje studerande stöd i sitt lärande utifrån sin kunskapsnivå. Du är en drivande person som trivs med utmaningar och har ett stort intresse för förnyelse och utveckling. Som lärare ser du möjligheter med att arbeta med IKT som ett naturligt verktyg i lärandet och undervisningen. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Övrigt  
Ange löneanspråk i ansökan. Bifoga lärarexamen samt lärarlegitimation. Registerutdrag ska visas upp inför anställning i Karlshamns kommuns gymnasieskola eftersom arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn under 18 år. Handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Beställ därför utdrag från belastningsregistret redan vid ansökan. Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

För mer information kontakta  
Christina Jonsson, Rektor, [email protected]
Lärarförbundet, Maria Borras, 0454-57 41 24  
Lärarnas Riksförbund, Niclas Wahlgren, [email protected]  

Sista ansökningsdag
2022-08-03 Visa mindre

Städare till Arbetsplatsservice

2 städare 100 % tillsvidare 1 städare 100 % vikariat t o m 23-02-28 med möjlighet till förlängning Arbetsuppgifter: Vi utför städuppdrag åt alla verksamheter i kommunal regi, enligt kundens önskemål och beställning.  Kvalifikationer: Du ska ha erfarenhet av professionellt städarbete under minst 2 år. Detta ska styrkas genom skriftliga referenser. Du ska ha intresse och engagemang för den verksamhet vi bedriver, vara serviceinriktad, ha en god kommunikati... Visa mer
2 städare 100 % tillsvidare
1 städare 100 % vikariat t o m 23-02-28 med möjlighet till förlängning

Arbetsuppgifter:
Vi utför städuppdrag åt alla verksamheter i kommunal regi, enligt kundens önskemål och beställning. 

Kvalifikationer:
Du ska ha erfarenhet av professionellt städarbete under minst 2 år. Detta ska styrkas genom skriftliga referenser. Du ska ha intresse och engagemang för den verksamhet vi bedriver, vara serviceinriktad, ha en god kommunikativ förmåga och behärska det svenska språket i tal och skrift. Du ska kunna arbeta under eget ansvar, samtidigt som du trivs med samarbete och flexibilitet. Utbildning inom yrkesområdet och vana från städmaskiner kan vara meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Tillträde till tjänsterna sker efter överenskommelse. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Om redan tillsvidareanställd erhåller någon av tjänsterna tillsätts uppkomna vakanser utan förnyad annonsering. 
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden så välkommen med din ansökan redan idag.

Upplysningar:
Per Truedsson 0454-56 36 10
Kommunal, tfn 0454-811 91, 811 95

Sista ansökningsdag:
2022-08-28 Visa mindre

Lärare i sv/so eller sv/eng till Stenbackaskolan

Vi söker dig som är behörig i svenska/so eller sv/eng till Stenbackaskolan i Asarum.     Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Tillträde 2023-01-09 eller enligt överenskommelse.  Stenbackaskolan är en inkluderad  7-9 skola som präglas av kreativitet, mångfald och nya idéer vilket gör skolan levande. Personalen satsar tid och engagemang på att utvecklas tillsammans. Vi värnar om goda relationer och pedagogerna intar ett coachande förhållningssätt f... Visa mer
Vi söker dig som är behörig i svenska/so eller sv/eng till Stenbackaskolan i Asarum.    
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Tillträde 2023-01-09 eller enligt överenskommelse. 
Stenbackaskolan är en inkluderad  7-9 skola som präglas av kreativitet, mångfald och nya idéer vilket gör skolan levande. Personalen satsar tid och engagemang på att utvecklas tillsammans. Vi värnar om goda relationer och pedagogerna intar ett coachande förhållningssätt för att hjälpa eleverna utveckla eget ansvar över sin skolgång. Vi använder digital teknik för att arbeta med vårt pedagogiska uppdrag på skolan som har hög standard och god teknisk utrustning. 
Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI.

Arbetsbeskrivning      
Din uppgift är att:      
skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar elevernas utveckling, inflytande och lärande.      
stödja och inspirera eleverna till att nå uppsatta mål.   
förbereda, utvärdera och dokumentera verksamheten.      
utveckla en god relation till eleverna och samverka med deras föräldrar.   

Kvalifikationer    
Vi söker dig som tillsammans med oss vill möta eleverna och introducera dem i ditt ämne och få dem intresserade för att fortsätta utforska och lära.
Vi ser att du har lärarlegitimation och som pedagog är du inspirerande och drivs av att möta och nå fram till alla elever. Du gillar att tänka nytt och hitta undervisningsmetoder och förhållningssätt som fångar och väcker nyfikenhet att lära sig mer. Du ska ha lätt för att samarbeta med andra. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Övrigt       
Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Om redan anställd sökande erhåller rubricerad anställning kan den uppkomna vakansen tillsättas utan förnyat ledigkungörande.     

För mer information   
Annelie Thelande Eriksson,  rektor, 0454-30 74 11 
Elinor Leijon, biträdande rektor, 0454-57 45 18
Lena Sandgren, Lärarförbundet, 0733-30 89 81       
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected]

Sista ansökningsdag        
2022-08-04 Visa mindre

Kvalitetsundersköterskor till Stöd i ordinärt boende

Välkommen till Hemtjänst Hällaryd och Hemtjänst Svängsta.  Hemtjänst Hällaryd Hällaryd stöttar brukare boende i Vettekulla till Guö, Åryd till Halahult, Elsebråne, Bökemåla och områden däremellan. Enheten har cirka 25 medarbetare och använder främst bil i arbetet men cyklar förekommer också. Hemtjänst Svängsta Svängsta stöttar och hjälper brukare boende i delar av centrala Svängsta samt övriga ytterområden. Enheten har ca 30 st medarbetare och använder bå... Visa mer
Välkommen till Hemtjänst Hällaryd och Hemtjänst Svängsta. 

Hemtjänst Hällaryd
Hällaryd stöttar brukare boende i Vettekulla till Guö, Åryd till Halahult, Elsebråne, Bökemåla och områden däremellan.
Enheten har cirka 25 medarbetare och använder främst bil i arbetet men cyklar förekommer också.
Hemtjänst Svängsta
Svängsta stöttar och hjälper brukare boende i delar av centrala Svängsta samt övriga ytterområden. Enheten har ca 30 st medarbetare och använder både cyklar och bil i arbetet

Som kvalitetsundersköterska hos oss arbetar du med ett behovsinriktat och systematisk arbetssätt enligt IBIC. (Individens behov i centrum). Beroende på biståndsbeslut arbetar du utifrån ett vardagsrehabiliterande arbetssätt, du stödjer och hjälper personer som blivit beviljade hemtjänst för att klara sin dagliga livsföring. Samtidigt som du kombinerar tjänsten med att vara kvalitetsundersköterska.

Målet med kvalitetsundersköterskans uppdrag är att säkerställa och utveckla kvaliteten i omsorgsarbetet för den enskilde brukaren i Karlshamns kommun. I ditt uppdrag som kvalitetsundersköterska ska du tillsammans med ditt team och din enhetschef driva systematiskt förbättringsarbete av verksamheten genom att:  
Vara en god förebild och verka för att socialtjänstlagens policys och rutiner efterföljs tillsammans med sin arbetsgrupp och sin enhetschef.
Verka för ett gott bemötande såväl inom organisationen som emot våra brukare och dess anhöriga.  
Arbeta för att verksamhetens mål uppnås enligt verksamhetsplanen. Kvalitetsundersköterskan arbetar strategiskt med att förbättra och säkerställa en god vård & omsorg i olika forum såsom förbättrings- och vård möten.
Fungera som ett stöd till arbetskollegor för att förbättra kommunikation och feedback.

Vi söker dig som är utbildad specialistundersköterska eller har erfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig. Du har god kommunikationsförmåga samt god datorvana. I arbetet ingår samverkan och dokumentation vilket innebär att du måste kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter sedan tidigare. B-körkort erfodras.


Övrigt
Tillträde efter överenskommelse.
Schemalagd arbetstid dag, kväll och helg. 
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Som tillsvidareanställd inom Karlshamns kommun så får du tillgång till vår Personalklubb som erbjuder friskvårdsaktiviteter, föreläsningar, medlemsrabatter m.m.
Utifrån politiskt beslut i Karlshamns kommun krävs att du som ska arbeta inom vård- och omsorg uppvisar vaccinbevis avseende covid-19.
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden så välkommen med din ansökan redan idag.

För mer information kontakta:
Enhetschef hemtjänst Hällaryd: Tamam Abou Hamidan tel. 0454 – 810 94
Enhetschef hemtjänst Svängsta: Maja Johansson tel. 0454 - 30 77 08 

Fackliga företrädare:
Kommunal, tel. 0454-811 91


Sista ansökningsdag:
2022-07-31 Visa mindre

Modersmålslärare/Studiehandledare till Utbildningsförvaltningen

Vi söker modersmålslärare/studiehandledare i thailändska, 50 %, och nederländska, 50 %. Tjänsterna är visstidsanställningar under läsåret 2022/2023. Tillträde 2022-08-10 eller enligt överensskommelse. Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI. Kvalifikationer Vi söker dig som har pedagogisk utbildning, goda kunskaper i thailändska o... Visa mer
Vi söker modersmålslärare/studiehandledare i thailändska, 50 %, och nederländska, 50 %. Tjänsterna är visstidsanställningar under läsåret 2022/2023. Tillträde 2022-08-10 eller enligt överensskommelse.

Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har pedagogisk utbildning, goda kunskaper i thailändska och nederländska samt goda kunskaper i svenska. Du ska ha lätt för att samarbeta, strukturera ditt arbete och ta egna initiativ. Du har viljan och förmågan att möta varje elev på sin kunskapsnivå. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Övrigt
Ange löneanspråk. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

För mer information kontakta
Marit Gustafsson Björverud, enhetschef, 0454-810 88

Fackliga företrädare
Nås via kommunens växel, 0454-810 00

Sista ansökningsdag
2022-07-31
Urval och intervjuer genomförs löpande. Visa mindre

Enhetschef Vuxenenheten

Vill du vara med och skapa framtidens socialtjänst? Har du förmåga att se helheten, skapa engagemang och förtroende samt arbeta systematiskt och verksamhetsnära med utvecklingsarbete? Här finns en plats för dig! Arbetet som enhetschef på Vuxenenheten I uppdraget ansvarar du för verksamhet, ekonomi och personal inom din enhet. I din roll som chef och ledare utformar du verksamheten tillsammans med din arbetsgrupp. Som enhetschef i Karlshamns kommun ansva... Visa mer
Vill du vara med och skapa framtidens socialtjänst? Har du förmåga att se helheten, skapa engagemang och förtroende samt arbeta systematiskt och verksamhetsnära med utvecklingsarbete?
Här finns en plats för dig!

Arbetet som enhetschef på Vuxenenheten
I uppdraget ansvarar du för verksamhet, ekonomi och personal inom din enhet. I din roll som chef och ledare utformar du verksamheten tillsammans med din arbetsgrupp.
Som enhetschef i Karlshamns kommun ansvarar du för att planera, samordna, utveckla, leda och följa upp verksamheten utifrån gällande lagstiftning, politiska beslut, mål och riktlinjer samt verksamhetens budgetram. Till din hjälp finns stödfunktioner inom personal, ekonomi, verksamhetsutveckling, juridik och kvalitetsarbete. Det som är specifikt för denna tjänst är att du även ansvarar för ärendedragning inför nämnd och individutskott.
Ditt ledarskap ska vara inkluderande, stödjande och professionellt. Som chef över medarbetare med stor kompetens inom flera spetsområden arbetar du aktivt för att skapa förutsättningar för dina medarbetare att utföra sina uppdrag på bästa sätt. Ditt ledarskap kännetecknas av mod, handlingskraft och omtanke.Genom ett närvarande ledarskap ser du styrkorna i medarbetarnas kompetenser och främjar ett samarbete som gör att dessa kommer till sin yttersta rätt för våra medborgare.

Du som enhetschef
Vi söker dig som har en Socionomexamen, eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer relevant för området. Erfarenhet av ledarskap eller annat pedagogiskt handledarskap är ett krav. Som person är du drivande och tar egna initiativ. Som ledare drivs du av att skapa förutsättningar för din personal, både på det individuella planet och på gruppnivå.
Du som person har förmåga att bygga förtroendefulla relationer i syfte att med ett professionellt förhållningssätt främja samarbetet inom enheten såväl som till andra verksamheter internt och externt. Genom att skapa förtroende för varandra internt tror vi också att verksamheten skapar förtroende hos medborgarna vi finns till för.
Utifrån ett helhetsperspektiv har du förmåga att se synergieffekter i den egna verksamheten så väl som mellan enheter och kan verka för att dra största möjliga nytta av dessa. Med en helhetsbild som kompass kan du göra kompromisser och prioritera för verksamheten långsiktigt så väl som i tidspressade situationer.
Du behärskar det svenska språket på ett mycket bra sätt, både i tal och skrift, då dokumentation och dialog är av stor betydelse.
Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet för uppdraget. B- körkort fordras för tjänsten.      

Lär känna Karlshamns kommun & Vuxenenheten
I Socialförvaltningen i Karlshamns kommuns arbetar ca 1300 medarbetare varje dag för att göra skillnad. Inom verksamheten arbetar vi för att minska hemlöshet, ge gott stöd till personer i utsatta situationer och nå förbättrade livsvillkor och finna lösningar för barn, ungdomar och deras familjer i första hand i deras hemmiljö. Här kommer du kunna utveckla och utvecklas!
Vuxenenheten består av öppenvård samt myndighet. Öppenvården ligger på Pilvägen i Karlshamn och verkställer insatser inom behandling, coachning, boendestöd och anhörigstöd. Myndighet innefattar socialsekreterare som arbetar med utredning enligt SoL samt våld i nära relationer.
Karlshamns kommun utvecklar och stärker ledarskapet med hjälp av olika stödfunktioner, möjlighet till mentor/coach, resultatdialoger samt regelbundna utbildningar. Som anställd vid Karlshamns Kommun får du även tillgång till hälsopaus, personalklubbens aktiviteter och goa kollegor.Välkommen att besöka oss på webben: www.karlshamn.se för att ta del av information om vad som sker i kommunen, så väl som nyheter och tjänster.

Tjänsten
Heltid, tillsvidare.
Individuell lönesättning tillämpas.
Välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att få lära känna dig närmre.

Om du har frågor kan du kontakta:
Helen Ahlberg, Verksamhetschef 0454 – 307580, eller mail: [email protected]

Fackliga företrädare, Vision och Kommunal
nås via kommunens servicecenter 0454 - 810 00 

Sista ansökningsdag:
2022-08-31 Visa mindre

Vi söker undersköterskor till Stöd i Ordinärt boende

Hemtjänsten i Karlshamn består av sju enheter fördelat över hela kommunen. Vi utför arbetsuppgifter enligt socialtjänstlagen i form av omvårdnadsinsatser, serviceinsatser, matdistribution och trygghetslarm. Just nu söker vi undersköterskor till våra enheter nedan: Hemtjänst Hällaryd Hällaryd stöttar brukare boende i Vettekulla till Guö, Åryd till Halahult, Elsebråne, Bökemåla och områden däremellan. Enheten har cirka 25 medarbetare och använder främst bi... Visa mer
Hemtjänsten i Karlshamn består av sju enheter fördelat över hela kommunen. Vi utför arbetsuppgifter enligt socialtjänstlagen i form av omvårdnadsinsatser, serviceinsatser, matdistribution och trygghetslarm.
Just nu söker vi undersköterskor till våra enheter nedan:

Hemtjänst Hällaryd
Hällaryd stöttar brukare boende i Vettekulla till Guö, Åryd till Halahult, Elsebråne, Bökemåla och områden däremellan.
Enheten har cirka 25 medarbetare och använder främst bil i arbetet men cyklar förekommer också.
Hemtjänst Svängsta
Svängsta stöttar och hjälper brukare boende i delar av centrala Svängsta samt övriga ytterområden. Enheten har ca 30 st medarbetare och använder både cyklar och bil i arbetet.

Hemtjänst Karlshamn Södra
Södra stöttar brukare boende i delar av centrala Karlshamn samt södra delen mot Svanevik. I hemtjänst södra ingår även Serviceteamet som utför serviceinsatser även i Norra och Östra/Centrala Karlshamn. Enheten har ca 30 medarbetare och använder både bil och cyklar i arbetet.


Arbetsbeskrivning:  
Vårt mål är att arbeta med brukarens behov i centrum. För att uppnå målet ser vi som personalgrupp människan i första hand och är lyhörda för brukarens önskemål och behov. Vi är lösningsfokuserade och strävar alltid efter att allt ska bli så bra som möjligt.  
Som undersköterska hos oss har du varierande arbetsuppgifter. Beroende på biståndsbeslut arbetar du utifrån ett vardagsrehabiliterande arbetssätt där du stödjer och hjälper personer som blivit beviljade hemtjänst för att klara sin dagliga livsföring. Brukarna kan t ex behöva hjälp med personlig omvårdnad, diverse hushållssysslor, service såsom städ, tvätt, inköp och läkemedelshantering.
I arbetsuppgifterna ingår även att dokumentera samt att vara fast omsorgskontakt och att upprätta genomförandeplan.  
Du arbetar i enlighet med SOL, Socialtjänstlagen, men utför även HSL uppgifter efter delegering från legitimerad personal. Det förekommer både ensamarbete och dubbelbemanning. Personalen använder sin telefon för att ta del av arbetsscheman, tidsrapportera sina besök, öppna brukarnas dörrlås och dokumentera samt även för att kunna läsa genomförandeplanerna.
Arbetstiderna är fördelade på dag, kväll och helg.

Kvalifikationer: 
Du ska ha genomgått lämplig utbildning för yrket och gärna uppvisa tidigare erfarenhet inom området. Du ska kunna behärska svenska språket i tal och skrift. Det är viktigt att Du kan se till människors behov och känslor. Du ska ha förmåga att organisera och strukturera samt ha god samarbetsförmåga.
Arbetet kräver egenskaper som flexibilitet, självständighet, förmåga till helhetssyn, stresstålig, inlevelseförmåga och initiativförmåga. Den vi söker måste ha en förståelse och respekt för politiskt styrd verksamhet. Kunskap och vana att använda datorn som arbetsredskap. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.  

Övrigt:
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.  
B-körkort erfordras.  
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Som tillsvidareanställd inom Karlshamns kommun så får du tillgång till vår Personalklubb som erbjuder friskvårdsaktiviteter, föreläsningar, medlemsrabatter m.m.

Utifrån politiskt beslut i Karlshamns kommun krävs att du som ska arbeta inom vård- och omsorg uppvisar vaccinbevis avseende covid-19.
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden så välkommen med din ansökan redan idag.

För mer information kontakta:
Enhetschef hemtjänst Hällaryd: Tamam Abou Hamidan tel. 0454 – 810 94
Enhetschef hemtjänst Svängsta: Maja Johansson tel. 0454 - 30 77 08 
Enhetschef hemtjänst Karlshamn södra: Anna Lundström tel: 0454 - 819 63

Fackliga företrädare: 
Kommunal, tel. 0454-811 91

Sista ansökningsdag:  
2022-07-31 Visa mindre

Lärare i svenska/SO, åk 4-6, till Hällaryds skola

Tjänsten är en visstidsanställning, heltid, under läsåret 2022/2023 med tillträde 2022-08-10. Skolan ligger mitt i Hällaryds samhälle och är en grundskola för förskoleklass till och med år 6. Den vackra blekingska naturen finns strax utanför skolgården och den använder vi som ”ett extra rum”. Vi lägger stor vikt vid pedagogisk kvalitet och olika lärstilar så att varje elev som lämnar skolan har haft möjlighet att utnyttja sina förutsättningar för att tillä... Visa mer
Tjänsten är en visstidsanställning, heltid, under läsåret 2022/2023 med tillträde 2022-08-10.
Skolan ligger mitt i Hällaryds samhälle och är en grundskola för förskoleklass till och med år 6. Den vackra blekingska naturen finns strax utanför skolgården och den använder vi som ”ett extra rum”. Vi lägger stor vikt vid pedagogisk kvalitet och olika lärstilar så att varje elev som lämnar skolan har haft möjlighet att utnyttja sina förutsättningar för att tillägna sig tillräckliga kunskaper, få ett gott självförtroende och ha viljan att lära vidare.

Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI. 

Arbetsbeskrivning  
Du ingår i ett arbetslag som planerar, genomför, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån läroplanen. 

Tillsammans med arbetslaget har du ansvar för: 
att skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar elevernas utveckling, inflytande och lärande 
att förbereda, utvärdera och dokumentera verksamheten 
att utveckla en god relation till eleverna och deras föräldrar 
att stödja och inspirera eleverna till att nå  uppsatta mål 

Kvalifikationer
Vi söker legitimerad lärare till åk 4-6 med ämnesbehörighet i svenska/SO. Du ska ha lätt för att samarbeta med andra och kunna ta egna initiativ. Som medarbetare är det en förutsättning att du har det goda bemötande och förhållningssätt som ger  möjlighet för eleverna att utvecklas på bästa sätt efter sina egna förutsättningar. Vi söker medarbetare som tillsammans med elever och vuxna har förmåga och vilja att utveckla verksamheten. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet. 

Övrigt 
Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Om redan anställd sökande erhåller rubricerad anställning kan den uppkomna vakansen tillsättas utan förnyat ledigkungörande.  

För mer information kontakta 
Malin Boklund, rektor, 0454-57 40 03
Lena Sandgren, Lärarförbundet, 0733-30 89 81 
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected] 

Sista ansökningsdag 
2022-07-12 Visa mindre

Lärare till Hotell- och turismprogrammet på Vägga gymnasieskola

Lärglädje börjar med dig. Vill du vara med och bidra till likvärdig utbildning, högre måluppfyllelse och inspirera till ett lustfyllt lärande? Då är det här jobbet på HT för dig! Ditt nya jobb Som yrkeslärare på Hotell- och turismprogrammet kommer du att dagligen möta våra härliga elever och genom engagemang inspirera dem till goda studieresultat. Du får tillsammans med oss skapa miljöer som främjar elevernas lärande samt utveckling och deltar aktivt i sk... Visa mer
Lärglädje börjar med dig. Vill du vara med och bidra till likvärdig utbildning, högre måluppfyllelse och inspirera till ett lustfyllt lärande? Då är det här jobbet på HT för dig!

Ditt nya jobb
Som yrkeslärare på Hotell- och turismprogrammet kommer du att dagligen möta våra härliga elever och genom engagemang inspirera dem till goda studieresultat. Du får tillsammans med oss skapa miljöer som främjar elevernas lärande samt utveckling och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete.
Arbetet innebär undervisning i Vägga gymnasieskolans lokaler, där ditt fokus kommer vara att ge våra elever en helhetssyn inom hotell och turism. Du kan komma att undervisa i bland annat reception, service och bemötande, logi, hållbar turism, frukost och buffé, resmål och resvägar. Du får även arbeta nära de branscher i vår region som våra utbildningar riktar sig emot. I arbetet ingår anskaffning av APL-platser samt att att besöka elever och göra uppföljningar. Du blir en del av skolans helhet och samarbetar med andra lärare på skolan samt med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning, övrig skolpersonal.

Välkommen till oss!
På Vägga gymnasieskola hjälps vi åt, lyssnar på varandra och jobbar för att dra mot samma håll. Vår gemensamma riktning, Lärglädje hela vägen, styr våra prioriteringar och arbetssätt.
Läs mer om Vägga gymnasieskola och Hotell- och turismprogrammet:
https://vaggagymnasieskola.se/program/ht/
www.väggagymnasieskola.se
www.facebook.com/vaggaskolan

Din kompetens
Du som söker har god erfarenhet från hotell och/eller turistbranschen och ett stort intresse av att utveckla den pedagogiska verksamheten inom yrket. Om du dessutom är utbildad yrkeslärare inom hotell och turism är det mycket meriterande. Är du ännu inte behörig yrkeslärare ser vi gärna att du är villig att läsa in behörigheten om tjänsten förlängs.
Som person har du en god pedagogisk förmåga, lätt för att samarbeta och gillar att jobba med ungdomar. I rollen som lärare behöver du vara noggrann och ha förmågan till ett övergripande ansvar. I samband med den här rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid din personliga lämplighet. Som yrkeslärare på Vägga gymnasieskola kommer du till en miljö där det råder stark gruppkänsla med engagerade kollegor.
Bra att veta
Bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker samt minst två referenser. Tänk även på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret (extern länk) och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Beställ därför utdrag från belastningsregistret redan vid ansökan.

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat under höstterminen 2022 på 80% med start 9 augusti 2022, med eventuell möjlighet till förlängning.
Urval och intervjuer genomförs löpande.
Vill du veta mer?
Rektor, Nils Andersson Telefon: 0454-815 07
Reception 0454-574 224
mail: [email protected]
Programsamordnare, Hotell-och turismprogrammet, Marie Olsson
mail: [email protected]
Våra fackliga företrädare når du på mail:
Niclas Wahlgren
mail: [email protected]
Maria Borras
mail: [email protected]
Sista ansökningsdag
2022-06-24 Visa mindre

Lärare i sv/so eller sv/eng till Stenbackaskolan

Vi söker dig som är behörig i svenska/so eller sv/eng till Stenbackaskolan i Asarum.     Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Tillträde 2022-08-10 eller enligt överenskommelse.  Stenbackaskolan är en inkluderad  7-9 skola som präglas av kreativitet, mångfald och nya idéer vilket gör skolan levande. Personalen satsar tid och engagemang på att utvecklas tillsammans. Vi värnar om goda relationer och pedagogerna intar ett coachande förhållningssätt f... Visa mer
Vi söker dig som är behörig i svenska/so eller sv/eng till Stenbackaskolan i Asarum.    
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Tillträde 2022-08-10 eller enligt överenskommelse. 
Stenbackaskolan är en inkluderad  7-9 skola som präglas av kreativitet, mångfald och nya idéer vilket gör skolan levande. Personalen satsar tid och engagemang på att utvecklas tillsammans. Vi värnar om goda relationer och pedagogerna intar ett coachande förhållningssätt för att hjälpa eleverna utveckla eget ansvar över sin skolgång. Vi använder digital teknik för att arbeta med vårt pedagogiska uppdrag på skolan som har hög standard och god teknisk utrustning. 
Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI.

Arbetsbeskrivning      
Din uppgift är att:      
skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar elevernas utveckling, inflytande och lärande.      
stödja och inspirera eleverna till att nå uppsatta mål.   
förbereda, utvärdera och dokumentera verksamheten.      
utveckla en god relation till eleverna och samverka med deras föräldrar.   

Kvalifikationer    
Vi söker dig som tillsammans med oss vill möta eleverna och introducera dem i ditt ämne och få dem intresserade för att fortsätta utforska och lära.
Vi ser att du har lärarlegitimation och som pedagog är du inspirerande och drivs av att möta och nå fram till alla elever. Du gillar att tänka nytt och hitta undervisningsmetoder och förhållningssätt som fångar och väcker nyfikenhet att lära sig mer. Du ska ha lätt för att samarbeta med andra. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Övrigt       
Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Om redan anställd sökande erhåller rubricerad anställning kan den uppkomna vakansen tillsättas utan förnyat ledigkungörande.     

För mer information   
Annelie Thelande Eriksson,  rektor, 0454-30 74 11 
Elinor Leijon, biträdande rektor, 0454-57 45 18
Lena Sandgren, Lärarförbundet, 0733-30 89 81       
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected]

Sista ansökningsdag        
2022-08-04 Visa mindre

Speciallärare alt lärare med specialpedagogisk kompetens

Österslättsskolanär en kommunal 7-9 skola med ca 350 elever och som ligger i centrala Karlshamn med goda kommunikationsmöjligheter. På Österslättsskolan förverkligar vi tillsammans våra elevers drömmar om framtiden.  Vi ser att olikheter kan utvecklas till möjligheter där varje individ kan utveckla tillit till sina förmågor.  Österslättsskolan är en del av utbildningsförvaltningen med cirka 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, ... Visa mer
Österslättsskolanär en kommunal 7-9 skola med ca 350 elever och som ligger i centrala Karlshamn med goda kommunikationsmöjligheter.
På Österslättsskolan förverkligar vi tillsammans våra elevers drömmar om framtiden.  Vi ser att olikheter kan utvecklas till möjligheter där varje individ kan utveckla tillit till sina förmågor. 
Österslättsskolan är en del av utbildningsförvaltningen med cirka 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning samt SFI.

Arbetsbeskrivning
Ditt uppdrag innebär i första hand arbete med specialundervisning och i viss mån handledning, samt skolutveckling under specialpedagogernas ledning. För att kunna stödja elevens utveckling förutsätts att du samverkar med personal, elever och vårdnadshavare.  
Du ingår i ett arbetslag som planerar, genomför, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån läroplanen.
Tillsammans med arbetslaget har du ansvar för:
att skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar elevernas utveckling och lärande
att förbereda, utvärdera och dokumentera verksamheten
att utveckla en god relation till eleverna och deras vårdnadshavare
att stödja och inspirera eleverna att nå uppsatta mål
På Österslättsskolan pågår en process med att förändra och utveckla elevhälsoarbetet. Som speciallärare kommer du att ha en viktig roll i detta förändringsarbete i nära samarbete med skolans specialpedagog, speciallärare och ledning. 

Kvalifikationer
Vi söker legitimerad speciallärare/lärare. Du ska kunna samarbeta såväl som arbeta självständigt, ta egna initiativ, ha ett strukturerat och konstruktivt arbetssätt. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.  

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning, semestertjänst, på 100 % med tillträde 2022-08-10. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Om redan anställd sökande erhåller rubricerad anställning kan den uppkomna vakansen tillsättas utan förnyat ledigkungörande. Ange löneanspråk i ansökan.Tänk även på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret (extern länk) och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Beställ därför utdrag från belastningsregistret redan vid ansökan.

För mer information kontakta
Salim Saab, rektor, 0454-813 31
Lena Sandgren, Lärarförbundet, 0454-811 86 eller 0733-30 89 81
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected]

Sista ansökningsdag
2022-07-17 Visa mindre

Resurspedagog till Sternö- och Hällaryds skola

Tjänsten är en visstidsanställning, 75 %, under läsåret 2022/2023.  Tillträde 2022-08-10. Hällaryds skola ligger mitt i Hällaryds samhälle och är en grundskola för förskoleklass till och med år 6. Den vackra blekingska naturen finns strax utanför skolgården och den använder vi som ”ett extra rum”. Vi lägger stor vikt vid pedagogisk kvalitet och olika lärstilar så att varje elev som lämnar skolan har haft möjlighet att utnyttja sina förutsättningar för att ... Visa mer
Tjänsten är en visstidsanställning, 75 %, under läsåret 2022/2023.  Tillträde 2022-08-10.
Hällaryds skola ligger mitt i Hällaryds samhälle och är en grundskola för förskoleklass till och med år 6. Den vackra blekingska naturen finns strax utanför skolgården och den använder vi som ”ett extra rum”. Vi lägger stor vikt vid pedagogisk kvalitet och olika lärstilar så att varje elev som lämnar skolan har haft möjlighet att utnyttja sina förutsättningar för att tillägna sig tillräckliga kunskaper, få ett gott självförtroende och ha viljan att lära vidare.
Uppe på natursköna Hinseberget i centrala Karlshamn ligger Sternöskolan som är en grundskola för förskoleklass till och med åk 6, samt förberedelseklass. Skolan byggdes år 1953 och är fantastiskt belägen med gångavstånd till havet. På Sternöskolan arbetar vi utifrån ett relationellt perspektiv, vilket innebär att vi alltid utgår från elevernas behov och förutsättningar. Språkutvecklande arbetssätt genomsyrar vår undervisning och flerspråkighet ses som en resurs. Rörelseglädje är en naturlig del av vardagen på skolan.
Arbetsuppgifter
Hos oss erbjuds du ett varierat arbete där du stödjer och kompletterar lärarnas undervisning. Tillsammans med dina kollegor utformar ni en bra, lustfylld och varierad skoldag med elevernas bästa i fokus. Arbetet sker i ett arbetslag i nära samarbete med kollegor och du samarbetar även med vårdnadshavare. Du kommer att ha en särskild roll för de elever som är i behov av särskilt stöd i form av ett hjälpjag.
Tillsammans med arbetslaget har du ansvar för:
? att skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar elevernas utveckling, inflytande och lärande.
? att utveckla en god relation till eleverna och deras vårdnadshavare
? att stödja och inspirera eleverna till att nå uppsatta mål

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av skolans värld och det är meriterande om du har pedagogisk utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget.
Vi förutsätter att du är trygg i din vuxenroll och du har en god förmåga att bygga och bibehålla goda relationer och möter eleverna utifrån deras individuella förutsättningar. Vi ser att du har lätt för att samarbeta med både elever, föräldrar och personal samt att du har förmågan att ta egna initiativ och eget ansvar. Som person är du lugn, har ett strukturerat arbetssätt, är tydlig och konsekvent.

Övrigt
Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

För mer information kontakta
Malin Granqvist, rektor, 0454-30 76 02
Lena Sandgren, Lärarförbundet, tfn 0733-30 89 81
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected]

Sista ansökningsdag
2022-07-01 Visa mindre

Enhetschef för redovisnings- och controllerenheten

I Karlshamns kommun har du möjlighet att arbeta i en kreativ och framåtsträvande organisation som arbetar tillitsbaserat för att utveckla det goda Karlshamn. I kommunen bor cirka 32 000 personer och med drygt 3 000 medarbetare är vi en av Blekinge läns största arbetsgivare. Kommunen består av socialförvaltning, utbildningsförvaltning samt kommunstyrelseförvaltning. Ekonomiavdelningen är en av kommunstyrelseförvaltningens stödfunktioner med ca 30 medarbetar... Visa mer
I Karlshamns kommun har du möjlighet att arbeta i en kreativ och framåtsträvande organisation som arbetar tillitsbaserat för att utveckla det goda Karlshamn. I kommunen bor cirka 32 000 personer och med drygt 3 000 medarbetare är vi en av Blekinge läns största arbetsgivare. Kommunen består av socialförvaltning, utbildningsförvaltning samt kommunstyrelseförvaltning. Ekonomiavdelningen är en av kommunstyrelseförvaltningens stödfunktioner med ca 30 medarbetare varav ca 20 inom redovisnings- och controllerenheten.
Vi söker nu en enhetschef med personalansvar till redovisnings- och controllerenheten inom ekonomiavdelningen. Ekonomiavdelningen ansvarar för att utveckla, leda och samordna kommunens strategiska arbete inom verksamhetsstyrnings, ekonomi- samt inköps- och upphandlingsområdet. I kommunen är de administrativa processerna centraliserade och ekonomistödet till nämnder och förvaltningar finns därför samlade på ekonomiavdelningen.
Inom ekonomiavdelningen pågår flera utvecklingsarbeten och du kommer vara direkt involverad och leda arbetet med digital utveckling inom verksamhetsstyrning– och ekonomiområdet. Du kommer även vara en del av ekonomiavdelningens ledningsgrupp där du bidrar aktivt i olika utvecklingsfrågor för de gemensamma ekonomiprocesserna.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har relevant universitetsutbildning inom ekonomiområdet, gärna med inriktning mot ekonomistyrning- eller redovisningsområdet. Din utbildning har du kombinerat med några år inom yrkeslivet där du skaffat dig erfarenhet av ledarskap samt samordning och effektivisering av ekonomiprocesser inom kommunal eller offentlig verksamhet. Du har självklart erfarenhet av ekonomisystem och vi ser gärna att du har ett gediget intresse av digital utveckling inom verksamhetsstyrnings- och ekonomiområdet.
Som person är du analytisk, strukturerad och prestigelös samt har god pedagogisk förmåga och utvecklingsvilja. Du har ett stort engagemang och ser varje individ samtidigt som du har förmåga att se helheten och skapa förtroende. Du har en god förmåga att lyssna och kommunicera med andra samt är trygg i att fatta beslut. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Det är meriterande om du har erfarenhet av system inom ekonomiprocesser.  

Övrigt:

Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.
Vi erbjuderchefer i Karlshamns kommun möjlighet till individuell coaching, mentor, ledarprogram, chefsforum, kommungemensamma utvecklingsdagar inom ledarskapets olika områden som kompetensutveckling. Friskvårdstimme och en aktiv personalklubb med olika träningserbjudande är andra förmåner för dig som medarbetare.

För mer information kontakta:
Ekonomichef Åsa Nygren, 0454-815 39, ekonom Jennie Blomqvist 0454-813 05 eller ekonom Veronica Nordmark 0454-811 53
Fackliga företrädare (Vision) nås via kommunens servicecenter, 0454-810 00

Sista ansökningsdag
2022-07-24 Visa mindre

Kvalitetsundersköterskor till Stöd i ordinärt boende, Karlshamn

Välkommen till hemtjänsten Norra i Karlshamn  Hemtjästen Norra stöttar brukare boende i delar av centrala Karlshamn. Enheten har ca 40 medarbetare och använder både bil och cyklar i arbetet. Enheten utför arbetsuppgifter enligt Socialtjänstlagen i form av omvårdnadsinsatser, serviceinsatser, matdistribution och larm. Som kvalitetsundersköterska hos oss arbetar du med ett behovsinriktat och systematisk arbetssätt enligt IBIC. (Individens behov i centrum). ... Visa mer
Välkommen till hemtjänsten Norra i Karlshamn 
Hemtjästen Norra stöttar brukare boende i delar av centrala Karlshamn. Enheten har ca 40 medarbetare och använder både bil och cyklar i arbetet.
Enheten utför arbetsuppgifter enligt Socialtjänstlagen i form av omvårdnadsinsatser, serviceinsatser, matdistribution och larm.

Som kvalitetsundersköterska hos oss arbetar du med ett behovsinriktat och systematisk arbetssätt enligt IBIC. (Individens behov i centrum). Beroende på biståndsbeslut arbetar du utifrån ett vardagsrehabiliterande arbetssätt, du stödjer och hjälper personer som blivit beviljade hemtjänst för att klara sin dagliga livsföring. Samtidigt som du kombinerar tjänsten med att vara kvalitetsundersköterska.

Målet med kvalitetsundersköterskans uppdrag är att säkerställa och utveckla kvaliteten i omsorgsarbetet för den enskilde brukaren i Karlshamns kommun. I ditt uppdrag som kvalitetsundersköterska ska du tillsammans med ditt team och din enhetschef driva systematiskt förbättringsarbete av verksamheten genom att:  
Vara en god förebild och verka för att socialtjänstlagens policys och rutiner efterföljs tillsammans med sin arbetsgrupp och sin enhetschef.
Verka för ett gott bemötande såväl inom organisationen som emot våra brukare och dess anhöriga.  
Arbeta för att verksamhetens mål uppnås enligt verksamhetsplanen. Kvalitetsundersköterskan arbetar strategiskt med att förbättra och säkerställa en god vård & omsorg i olika forum såsom förbättrings- och vård möten.
Fungera som ett stöd till arbetskollegor för att förbättra kommunikation och feedback.

Vi söker dig som är utbildad specialistundersköterska eller har erfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig. Du har god kommunikationsförmåga samt god datorvana. I arbetet ingår samverkan och dokumentation vilket innebär att du måste kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter sedan tidigare. B-körkort erfodras.


Övrigt
Tillträde 1/9 eller efter överenskommelse.
Schemalagd arbetstid dag och kväll utifrån behovsstyrt önskeschema.
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Som tillsvidareanställd inom Karlshamns kommun så får du tillgång till vår Personalklubb som erbjuder friskvårdsaktiviteter, föreläsningar, medlemsrabatter m.m.
Utifrån politiskt beslut i Karlshamns kommun krävs att du som ska arbeta inom vård- och omsorg uppvisar vaccinbevis avseende covid-19.
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden så välkommen med din ansökan redan idag.

Upplysningar:
Enhetschef Rex Berisha, tel. 0454-819 72

Fackliga företrädare:
Kommunal, tel. 0454-811 91


Sista ansökningsdag:
2022-07-31 Visa mindre

Yrkeslärare till fordons- och transportprogrammet till Vägga gymnasieskola

I Karlshamns kommun har du möjlighet att arbeta i en kreativ och framåtsträvande organisation och bidra till att utveckla det goda Karlshamn. I kommunen bor cirka 32 000 personer och med drygt 3 000 medarbetare är vi en av Blekinge läns största arbetsgivare. Vägga Gymnasieskola är Karlshamns kommuns enda kommunala gymnasieskola. Skolan ligger i Väggas bokskog nära havet, cirka tio minuters promenad från Karlshamns torg. Väggaskolan har idag 13 nationella p... Visa mer
I Karlshamns kommun har du möjlighet att arbeta i en kreativ och framåtsträvande organisation och bidra till att utveckla det goda Karlshamn. I kommunen bor cirka 32 000 personer och med drygt 3 000 medarbetare är vi en av Blekinge läns största arbetsgivare.
Vägga Gymnasieskola är Karlshamns kommuns enda kommunala gymnasieskola. Skolan ligger i Väggas bokskog nära havet, cirka tio minuters promenad från Karlshamns torg. Väggaskolan har idag 13 nationella program, fyra program på gymnasiesärskolan samt fyra introduktionsprogram.

Är du vår nya Fordonslärare?
Vårt Fordon- och transportprogram söker nu dig som är intresserad av att utbilda och arbeta med våra ungdomar.

Uppdraget
Vi söker dig som är driven och engagerad och är sugen på att vara med och utveckla fordons- och transportprogrammet på Vägga gymnasieskola. Som yrkeslärare inom personbilsinriktningen ingår du i ett arbetslag på Fordons- och transportprogrammet där du kommer att undervisa i alla förekommande kurser i inriktning personbil. Du kommer att arbeta i alla årskurser med teoretiska och praktiska genomgångar och övningar mot mål som motsvarar kurser på det gymnasiala fordon- och transportprogrammet. I lärarrollen ingår även mentorskap till elever, där du uppmuntrar eleverna till eget initiativtagande som bidrar till ansvar för den egna utvecklingen. Du kommer genom ditt mentorskap även att samarbeta med elevernas vårdnadshavare och elevhälsoteam i frågor som berör Individens utveckling.

Kvalifikationer
Önskvärt är att du är legitimerad yrkeslärare med behörighet att undervisa i karaktärsämnen inom fordonsprogrammet med inriktningen personbilsteknik på gymnasienivå, alternativt att du har arbetslivserfarenhet inom relevant yrkesområde med pedagogisk skicklighet och kunskap i ämnet.
Du har kunskap inom alla förekommande moment inom yrket och utbildning inom modern felsökningsteknik. Du har även kunskap om hybrid och elbilsteknik.
Vi lägger stor vikt vid personliga kompetenser och söker dig som har förmågan att skapa engagemang hos eleverna och på så vis skapa fokus, arbetsro och bra arbetsklimat i klassrummet. Du behöver ha en god kommunikations- och relationsförmåga där lyssna är en viktig del i kontakten med elever och medarbetare. Vi vill att du i ditt ledarskap utgår från att skapa goda relationer med både elever, vårdnadshavare och kollegor, för att effektivt nå gemensamma mål. Du är flexibel och lösningsorienterad i ditt förhållningssätt och har en god samarbets- och ledarförmåga samt ett stort intresse av att samverka med andra lärare i ämnes och arbetslag.
Vi har ett nära samarbete med företagen i regionen både gällande undervisning, lärarnas fortbildning och elevernas arbetsplatsförlagda lärande där du kommer vara en viktig del, att behålla och skapa goda och hållbara relationer med företagen är en förutsättning för att utveckla programmet i en bransch i ständig utveckling.
Du har en god datorvana då alla våra lärplattformar är digitala. Program som t.ex. Power Point, Excel, google verktyg eller Word är inte främmande för dig samt att söka information och material digitalt på internet ser du som en självklarhet.

Övrigt  
Tjänsten är en tillsvidareanställning, helltid, med tillträde 2022-08-10 eller enligt överenskommelse.Ange löneanspråk i ansökan. Bifoga lärarexamen samt lärarlegitimation. Registerutdrag ska visas upp inför anställning i Karlshamns kommuns gymnasieskola eftersom arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn under 18 år. Handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Beställ därför utdrag från belastningsregistret redan vid ansökan. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

För mer information kontakta  
Christina Jonsson, Rektor, 0454-57 42 01
Lärarförbundet, Maria Borras, 0454-57 41 24  
Lärarnas Riksförbund, Niclas Wahlgren, [email protected]  

Sista ansökningsdag
2022-06-24
Sök redan idag, då urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Visa mindre

Förskollärare till våra förskolor i Karlshamns kommun

Vill du jobba med det viktigaste vi har och vara med och ta ansvar för framtiden? Då är förskolorna i Karlshamn något för dig.   I Karlshamns kommun satsar vi på förskolan. I kommunen finns 24 kommunala förskolor uppdelade på tre områden. Många av våra förskolor ligger i tätorter och några i härliga omgivningar ute på landsbygden. Vi har förskolor med olika inriktningar som ”I ur och skur”, naturförskola, förskolor som använder digital teknik i vardagen o... Visa mer
Vill du jobba med det viktigaste vi har och vara med och ta ansvar för framtiden? Då är förskolorna i Karlshamn något för dig.  

I Karlshamns kommun satsar vi på förskolan. I kommunen finns 24 kommunala förskolor uppdelade på tre områden. Många av våra förskolor ligger i tätorter och några i härliga omgivningar ute på landsbygden. Vi har förskolor med olika inriktningar som ”I ur och skur”, naturförskola, förskolor som använder digital teknik i vardagen och en förskola som har ”Dygnet runt”-verksamhet. Med genomtänkta systematiska kvalitetsprocesser arbetar vi för att bibehålla hög kvalitet och likvärdighet med barnet i fokus. För att minska antalet timavlönade använder vi oss av kvalitetssäkrad personalplanering (KPP), vilket innebär överanställning för att täcka korttidsfrånvaron som är bra för personalens arbetsmiljö samt för barn och vårdnadshavares trygghet . Vi har även en central samordning för hantering av timvikarier. 

Du erbjuds ett tillåtande arbetsklimat där du i vardagen får möjlighet att utmanas samtidigt som du får ett bra stöd av kollegor, ledning, barnhälsoteam, pedagogiska utvecklare, specialpedagoger och psykologer.  

Karlshamns kommun erbjuder tillsvidareanställda i förskolan en egen Chromebook (dator). Kommunen satsar även på personalen genom att erbjuda olika kompetensutvecklingar, möjlighet till utbildningskontrakt inom svårrekryterade yrken, bidrag till fritidsstudier som är till nytta för verksamheten och medlemskap i personalklubb. Du har stora möjligheter att utvecklas hos oss! 

Läs gärna om förskolorna på www.karlshamn.se 

Arbetsuppgifter 
Du bidrar till att skapa en god lärmiljö genom att planera, leda och kvalitetssäkra det dagliga arbetet på förskolan. Tillsammans med dina kollegor omsätter du förskolans läroplan och skapar en trygg miljö som sätter barnens lärande, inflytande och utveckling i centrum. Du utvecklar goda relationer till barnen och deras vårdnadshavare/anhöriga. 

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har förskollärarexamen. Enligt skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Vid brist på behöriga förskollärare kan även andra bli aktuella för tidsbegränsade anställningar.  

Du har ett positivt förhållningssätt, där barnet alltid står i fokus och du bemöter alla med omtanke, vänlighet och respekt. Du har lätt för att samarbeta med andra och kan ta egna initiativ. Du har en förmåga att såväl se till det enskilda barnets som gruppens behov och du skapar tillsammans med barn och kollegor en miljö som främjar kvalitet, tydlighet och struktur. Du arbetar för lika möjligheter och verkar för den kulturella mångfalden. Du behärskar svenska språket i tal och skrift. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.  

Övrigt 
Tillsvidareanställningar och visstidsanställningar, heltid/deltid med tillträde enligt överenskommelse.
Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. 

För mer information 
Maria Leinvall, rektor, tfn 0454-817 73
Lena Sandgren, Lärarförbundet, tfn 0454-811 86 eller 0733-30 89 81 

Sista ansökningsdag
2022-08-07. Vi tillämpar löpande urval. Visa mindre

2 Stödassistenter till Pärlan

Ansök    Jun 15    Karlshamns kommun    Stödassistent
Arbetsbeskrivning: Som stödassistent på kortisboendet för barn & ungdomar kommer du att ha en viktig roll i barnens/ungdomarnas liv. Du ansvarar för att den enskilde känner sig trygg och utvecklas både fysiskt, psykiskt och socialt. En viktig del i arbete är att bidra till att den enskildes självkänsla och tilltro till sin egen förmåga stärks. Du arbetar för barnens/ungdomarnas nöjdhet & delaktighet, i stort och smått med återkommande utvärdering och förän... Visa mer
Arbetsbeskrivning:
Som stödassistent på kortisboendet för barn & ungdomar kommer du att ha en viktig roll i barnens/ungdomarnas liv. Du ansvarar för att den enskilde känner sig trygg och utvecklas både fysiskt, psykiskt och socialt. En viktig del i arbete är att bidra till att den enskildes självkänsla och tilltro till sin egen förmåga stärks. Du arbetar för barnens/ungdomarnas nöjdhet & delaktighet, i stort och smått med återkommande utvärdering och förändring för att skapa en bättre verksamhet för de barn/ungdomar som bor där. Dokumentation sker dagligen. I ditt arbete förekommer samarbeta med vårdnadshavare, kollegor, skola, habilitering, barn- och ungdomspsykiatri m.fl.


Kvalifikationer:
Vi söker dig som är utbildad stödassistent, stödpedagog, socialpedagog, fritidsledare, undersköterska eller har någon utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.  Erfarenhet från verksamhetsområdet är meriterande. Det är viktigt att du kan se till barns behov och känslor. Du ska ha förmåga att organisera och strukturera ditt arbete. Arbetet kräver egenskaper som bl.a. flexibilitet, god initiativförmåga, samarbetsförmåga och förmåga till helhetssyn. Du måste ha ett respektfullt bemötande och en hög etisk medvetenhet gentemot målgruppen. Du behöver ha förmågan, modet och prestigelösheten att kunna analysera och vid behov förändra ditt eget beteende i relation till vad som blir bäst för den enskilde och verksamheten.  


Det är meriterande om du har praktiska erfarenheter och teoretiska kunskaper inom:

Barns psykiska, sociala och fysiska utveckling
Barnkonventionen
Lågaffektivt bemötande
Konsekvenser av olika funktionsnedsättningar
Alternativ och kompletterande kommunikation
Tydliggörande pedagogik

Den vi söker måste ha en förståelse och respekt för politiskt styrd verksamhet. Kunskap och vana att använda datorn som arbetsredskap. Arbetet kräver god kunskap i det svenska språket i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Övrigt:
Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde enligt överenskommelse.
Körkort erfordras.
Arbetsgivaren kommer att begära in utdrag från polisens belastningsregister innan anställning.

Varaktighet, arbetstid
Tillsvidareanställning, 100%. Arbetstiderna är varierande, med dag, kväll och helgtjänstgöring varannan vecka. Det kan även finnas möjlighet för dig som eventuellt vill jobba en lägre tjänstgöringsgrad eller kanske enbart helg.

För mer information kontakta:
Enhetschef  Katalin Leszko  tel.0454- 56 30 08

Fackliga företrädare:
Kommunal, tel. 0454-811 91, 0454-811 95

Sista ansökningsdag
2022-07-12 Visa mindre

Enhetschef drift och underhåll Tekniska

Enheteningåri VerksamhetsområdeStrategiskförvaltning. Verksamhetenären del av Kommunstyrelseförvaltningenoch ärorganiseradi treoperativaenheteroch en strategiskenhetförförvaltninginomFastighetoch Tekniska. Verksamhetensfrämstasyfteäratt levereraservice till våramedborgare, besökareoch vårainternakunder. Verksamhetensuppdragäratt värdesäkraoch utvecklade kommunalatillgångarnainomverksamhetsområdet. I verksamhetsområdet arbetar totaltcirka80 medarbetare. Dr... Visa mer
Enheteningåri VerksamhetsområdeStrategiskförvaltning. Verksamhetenären del av Kommunstyrelseförvaltningenoch ärorganiseradi treoperativaenheteroch en strategiskenhetförförvaltninginomFastighetoch Tekniska. Verksamhetensfrämstasyfteäratt levereraservice till våramedborgare, besökareoch vårainternakunder. Verksamhetensuppdragäratt värdesäkraoch utvecklade kommunalatillgångarnainomverksamhetsområdet. I verksamhetsområdet arbetar totaltcirka80 medarbetare.

Drift- och underhåll tekniska innefattar enheter inom gata, park, marin service, idrottsplats-vaktmästeri samt tomtskötsel. Uppdraget innebär att utifrån överenskommen plan genomföra drift- och underhåll av gator, park, natur, mark, skog, marin, tomtskötsel och idrottsplatser.

Arbetsbeskrivning
Som enhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår tillsammans med övriga enhetschefer i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Du är chef för 35 medarbetare och har det operativa helhetsansvaret inom din enhet för områdena personal, arbetsmiljö, ekonomi och verksamhet.
Du ansvarar för att övergripande leda det dagliga arbetet inom enheten och ska säkerställa att verksamheten bedrivs på ett säkert, kvalitativt och hållbart sätt. Du arbetar verksamhetsnära och ansvarar för bemanning, ekonomisk uppföljning samt inköp och planering av verksamheten. I enheten finns också två koordinatorer som fungerar som stöd för dig i ditt arbete.
I ditt arbete så kommer du att ha nära kontakter med förvaltare inom fastighet och den tekniska verksamheten samt interna arbetsplatser och kunder för bra och säkra utemiljöer. I ditt arbete leder du personalen efter de mål som förvaltarna satt upp.  samt för att upprätta skötselplaner med förvaltarna. Duarbetar utifrån ett långsiktigt hållbarhetstänk med miljö, energi och säkerhet i fokus och strävar efter att utveckla arbetssätt och hitta nya metoder.
I uppdraget ingår också att delta aktivt och bidra med enhetens kompetens i syfte att utveckla kommunen över förvaltnings-och bolagsgränser.

Karlshamns kommun erbjuder dig som chef ett introduktionsprogram, fortlöpande utbildningar, chefsnätverk och ledarskapsutvecklingsprogram tillsammans med andra kommuner.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en adekvat högskole- eller yrkesutbildning eller likande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt erfarenhet som chef med personal-, budget- och verksamhetsansvar.
Vi vill att du har kunskap och erfarenhet från arbete inom drift och underhåll i ledande befattning. Du är driven och utvecklingsorienterad utifrån ett helhetsperspektiv och skapar goda resultat genom ditt och medarbetarnas engagemang för uppdraget.
Ditt ledarskap kännetecknas av mod, handlingskraft och omtanke. Du är en kommunikativ, tydlig och prestigelös chef som aktivt arbetar för att skapa delaktighet och arbetsglädje. Du har en analytisk förmåga och är bra på att prioritera och har en god planeringsförmåga. Det är meriterande med erfarenhet från arbete av drift och underhåll av gator, parker och grön ytor.

Ettkrav är att du har
God skriftlig och muntlig förmåga i svenska språket är ett krav.
Körkort B är ett krav.
Stor vikt kommer läggas på dina personliga egenskaper.


Övrigt
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. Kväll- och helgtjänstgöring samt beredskap kan bli aktuellt.
Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Förmer information kontakta:
Verksamhetschef Ulrika Nordén Johansson, 0454-814 00
Fackliga företrädare (Kommunal, Vision)
nås via kommunens servicecenter, 0454-810 00

Sistaansökningsdag
2022-06-30 Visa mindre

Lärare fritidshem till Mörrumsenheten

Tillsvidareanställning, heltid med tillträde augusti 2022 eller enligt överenskommelse. Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI. Arbetsbeskrivning: Du kommer att arbeta i såväl skola som fritidshem i ett arbetslag som planerar, genomför, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån styrdokumenten. Tillsammans med arbetslaget har... Visa mer
Tillsvidareanställning, heltid med tillträde augusti 2022 eller enligt överenskommelse.

Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI.

Arbetsbeskrivning:
Du kommer att arbeta i såväl skola som fritidshem i ett arbetslag som planerar, genomför, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån styrdokumenten.

Tillsammans med arbetslaget har du ansvar för:
- att skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar barns utveckling, inflytande och lärande
- att förbereda, utvärdera och dokumentera verksamheten
- att utveckla en god relation till barnens vårdnadshavare/anhöriga
- att stödja och inspirera barnen till att nå uppsatta mål

Kvalifikationer:
Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i fritidshem. Behörighet i idrott är meriterande. Du har lätt att samarbeta med andra, kan ta egna initiativ, ha ett bra bemötande och förhållningssätt samt förmåga att utveckla verksamheten. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.
Tillsvidareanställning kan enbart bli aktuellt om du har lärarlegitimation för fritidshem.

Övrigt:
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873), skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.
Välkommen med din ansökan, tillsammans med CV, examensbevis och lärarlegitimation.

För mer information kontakta:
Carina Pettersson, bitr rektor, tfn 0454-30 78 69.
Lena Sandgren, Lärarförbundet, tfn 0454-811 86 eller 0733-30 89 81.
Niclas Wahlgren, [email protected]

Sista ansökningsdag:
2022-06-26. Visa mindre

LSS Stöd och service samt Socialpsykiatrin söker semestervikarier

Ansök    Jun 13    Karlshamns kommun    Stödassistent
Du får arbetslivserfarenhet och kontakter som är värdefulla för framtida arbete. Genom ett semestervikariat hos oss kan det finnas möjlighet till fortsatt anställning. Inom Stöd och service (LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade) och socialpsykiatrin (SoL, Socialtjänstlagen) har du möjligheten att arbeta genom att stödja barn eller vuxna som har fysiska, psykiska och/eller intellektuella funktionsnedsättningar. Det sker genom att du ... Visa mer
Du får arbetslivserfarenhet och kontakter som är värdefulla för framtida arbete. Genom ett semestervikariat hos oss kan det finnas möjlighet till fortsatt anställning.


Inom Stöd och service (LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade) och socialpsykiatrin (SoL, Socialtjänstlagen) har du möjligheten att arbeta genom att stödja barn eller vuxna som har fysiska, psykiska och/eller intellektuella funktionsnedsättningar. Det sker genom att du motiverar, stödjer och hjälper personer med de sysslor som förekommer i vardagens olika moment. Du arbetar utifrån personernas individuella behov. Du besitter ett gott bemötande och har god samarbetsförmåga med exempelvis kollegor, anhöriga och andra professioner.  

Arbetsuppgifter:
Det finns olika områden som du som sökande kommer att ha möjlighet att arbeta inom. Indelningen kommer att ske i samband med intervjuer. Områdena är:  


Gruppbostad/servicebostad

Barnverksamhet genom barnboende och korttidsverksamhet.

Socialpsykiatri


I arbetet ingår omvårdnad, läkemedelshantering, dokumentation och rapportering. Du kommer att arbeta utifrån genomförandeplaner som är upprättade efter personernas behov. Du kommer att samarbeta med hälso- och sjukvårdspersonal.  

Dina kvalifikationer:
Vi söker dig som vill göra skillnad för andra. Det är meriterande om du har gymnasial eller eftergymnasial omvårdnadsutbildning med inriktning mot LSS eller annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Du behärskar svenska språket i både tal och skrift.  
Övrigt:
Du arbetar på schemalagd arbetstid som kan vara på dag- kväll- och nattetid, vardag och helgdag. För arbete inom barnverksamheten krävs utdrag ur belastningsregistret.
För några områden krävs B-körkort.Vi söker semestervikarier för sommaren 2022. Det förekommer olika datum på vikariaten, från cirka midsommar och fram till slutet av augusti. Skriv därför gärna i ditt personliga brev mellan vilka datum du är tillgänglig för arbete. Introduktion sker enligt överenskommelse innan ditt vikariat börjar. För flera av verksamheterna söker vi vikarier som också kan arbeta som timavlönade innan semestervikariatet så det kan finnas möjlighet att börja omgående.


För mer information kontakta:
Charlotta Sylvander, HR-handläggare, tel 0454-81879

Fackliga företrädare:
Kommunal, tel. 0454-811 91

Sista ansökningsdag
20220619   löpande urval så vänta inte med din ansökan Visa mindre

Lärare i ma/fy till Vägga gymnasieskola

Ansök    Jun 10    Karlshamns kommun    Lärare i gymnasiet
Vi söker en  lärare i ma/fy till Vägga gymnasieskola. På Vägga gymnasieskola finns för närvarande strax över 1000 elever och 150 anställda. Skolan erbjuder de flesta nationella program samt introduktionsprogrammen och gymnasiesärskola. Gymnasieskolan är indelad i fyra skolenheter med en ansvarig rektor för varje enhet. Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, ... Visa mer
Vi söker en  lärare i ma/fy till Vägga gymnasieskola.
På Vägga gymnasieskola finns för närvarande strax över 1000 elever och 150 anställda. Skolan erbjuder de flesta nationella program samt introduktionsprogrammen och gymnasiesärskola. Gymnasieskolan är indelad i fyra skolenheter med en ansvarig rektor för varje enhet. Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning samt SFI.
Tjänsten är en tillsvidareanställningar med tillträde 2022-08-10.

Arbetsuppgifter
Du kommer att undervisa och handleda våra elever. Du kommer att ingå i ett programarbetslag tillsammans med andra kollegor. Vi ser dig som en viktig och drivande kraft för att med eleverna i fokus och i samarbete med kollegor utveckla såväl programmet som ämnet.

Kvalifikationer  
Vi söker i första hand legitimerad lärare i ma/fy. Du har utpräglad samarbetsförmåga, kan ta egna initiativ och har vilja och förmåga att möta och ge varje studerande stöd i sitt lärande utifrån sin kunskapsnivå. Du är en drivande person som trivs med utmaningar och har ett stort intresse för förnyelse och utveckling. Som lärare ser du möjligheter med att arbeta med IKT som ett naturligt verktyg i lärandet och undervisningen. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Övrigt  
Ange löneanspråk i ansökan. Bifoga lärarexamen samt lärarlegitimation. Registerutdrag ska visas upp inför anställning i Karlshamns kommuns gymnasieskola eftersom arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn under 18 år. Handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Beställ därför utdrag från belastningsregistret redan vid ansökan. Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

För mer information kontakta  
Christina Jonsson, Rektor, 0454-57 42 01
Lärarförbundet, Maria Borras, 0454-57 41 24  
Lärarnas Riksförbund, Niclas Wahlgren, [email protected]  

Sista ansökningsdag
2022-06-24 Visa mindre

Speciallärare/lärare till Möllegårdens skola

Ansök    Jun 10    Karlshamns kommun    Speciallärare
Vi söker en speciallärare/lärare till Möllegårdens skola, en F-6 skola i Svängsta. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde 2022-08-10 eller enligt överenskommelse. Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI. Arbetsbeskrivning Dítt uppdrag innebär att arbeta med elever inom NPF i mindre sammanhang, ta ansvar för de... Visa mer
Vi söker en speciallärare/lärare till Möllegårdens skola, en F-6 skola i Svängsta. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde 2022-08-10 eller enligt överenskommelse.
Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI.

Arbetsbeskrivning
Dítt uppdrag innebär att arbeta med elever inom NPF i mindre sammanhang, ta ansvar för deras utveckling samt att samarbeta och samordna arbetet tillsammans med resurspedagoger. Detta förutsätter också ett nära samarbete med klasslärare. Du behöver ha ett stort intresse för att arbeta med elever med NPF.

Kvalifikationer
Vi söker legitimerad lärare som eventuellt vidareutbildat sig till speciallärare. Erfarenhet av att arbeta med elever med NPF är meriterande. Du ska kunna arbeta självständigt, ta egna initiativ, ha ett strukturerat arbetssätt, vara lugn, tydlig och konsekvent. I arbetsuppgifterna ingår att arbeta med elever samt att göra observationer och handleda resurspedagoger på skolan. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet. Detta är en nyinrättad tjänst på skolan.

Övrigt 
Bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker. Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Beställ därför utdrag från belastningsregistret redan vid ansökan.Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Om redan anställd sökande erhåller rubricerad anställning kan den uppkomna vakansen tillsättas utan förnyat ledigkungörande.

För mer information 
Petra Klozz, rektor, 0454-30 77 50
Lena Sandgren, Lärarförbundet, 0733-30 89 81 
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected] 

Sista ansökningsdag  
2022-06-24 Visa mindre

Lärare till Hotell- och turismprogrammet på Vägga gymnasieskola

Lärglädje börjar med dig. Vill du vara med och bidra till likvärdig utbildning, högre måluppfyllelse och inspirera till ett lustfyllt lärande? Då är det här jobbet på HT för dig! Ditt nya jobb Som yrkeslärare på Hotell- och turismprogrammet kommer du att dagligen möta våra härliga elever och genom engagemang inspirera dem till goda studieresultat. Du får tillsammans med oss skapa miljöer som främjar elevernas lärande samt utveckling och deltar aktivt i sk... Visa mer
Lärglädje börjar med dig. Vill du vara med och bidra till likvärdig utbildning, högre måluppfyllelse och inspirera till ett lustfyllt lärande? Då är det här jobbet på HT för dig!

Ditt nya jobb
Som yrkeslärare på Hotell- och turismprogrammet kommer du att dagligen möta våra härliga elever och genom engagemang inspirera dem till goda studieresultat. Du får tillsammans med oss skapa miljöer som främjar elevernas lärande samt utveckling och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete.
Arbetet innebär undervisning i Vägga gymnasieskolans lokaler, där ditt fokus kommer vara att ge våra elever en helhetssyn inom hotell och turism. Du kan komma att undervisa i bland annat reception, service och bemötande, logi, hållbar turism, frukost och buffé, resmål och resvägar. Du får även arbeta nära de branscher i vår region som våra utbildningar riktar sig emot. I arbetet ingår anskaffning av APL-platser samt att att besöka elever och göra uppföljningar. Du blir en del av skolans helhet och samarbetar med andra lärare på skolan samt med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning, övrig skolpersonal.

Välkommen till oss!
På Vägga gymnasieskola hjälps vi åt, lyssnar på varandra och jobbar för att dra mot samma håll. Vår gemensamma riktning, Lärglädje hela vägen, styr våra prioriteringar och arbetssätt.
Läs mer om Vägga gymnasieskola och Hotell- och turismprogrammet:
https://vaggagymnasieskola.se/program/ht/
www.väggagymnasieskola.se
www.facebook.com/vaggaskolan

Din kompetens
Du som söker har god erfarenhet från hotell och/eller turistbranschen och ett stort intresse av att utveckla den pedagogiska verksamheten inom yrket. Om du dessutom är utbildad yrkeslärare inom hotell och turism är det mycket meriterande. Är du ännu inte behörig yrkeslärare ser vi gärna att du är villig att läsa in behörigheten om tjänsten förlängs.
Som person har du en god pedagogisk förmåga, lätt för att samarbeta och gillar att jobba med ungdomar. I rollen som lärare behöver du vara noggrann och ha förmågan till ett övergripande ansvar. I samband med den här rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid din personliga lämplighet. Som yrkeslärare på Vägga gymnasieskola kommer du till en miljö där det råder stark gruppkänsla med engagerade kollegor.
Bra att veta
Bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker samt minst två referenser. Tänk även på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret (extern länk) och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Beställ därför utdrag från belastningsregistret redan vid ansökan.

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat under höstterminen 2022 på 80% med start 9 augusti 2022, med eventuell möjlighet till förlängning.
Urval och intervjuer genomförs löpande.
Vill du veta mer?
Rektor, Nils Andersson Telefon: 0454-815 07
Reception 0454-574 224
mail: [email protected]
Programsamordnare, Hotell-och turismprogrammet, Marie Olsson
mail: [email protected]
Våra fackliga företrädare når du på mail:
Niclas Wahlgren
mail: [email protected]
Maria Borras
mail: [email protected] Visa mindre

Badvakter till Väggabadet, Strategisk förvaltning

Ansök    Jun 9    Karlshamns kommun    Badvakt
Med placering på Väggabadet i Karlshamn. Arbetsbeskrivning: Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålders- kategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar som förekommer vid badanläggningen som exempelvis badbevakning, simundervisning, aktiviteter, ... Visa mer
Med placering på Väggabadet i Karlshamn.
Arbetsbeskrivning:
Att tillsammans med övrig personal på schemalagd arbetstid bemanna Väggabadet och ansvara för badgästernas säkerhet och trivsel. Du kommer att arbeta i team men också självständigt, leda grupper och jobba med människor i alla ålders- kategorier. Arbetsuppgifterna innefattar alla de olika verksamhetsdelar som förekommer vid badanläggningen som exempelvis badbevakning, simundervisning, aktiviteter, tillsyn, lokalvård och kassa/receptionsarbete. Tjänsten innefattar tjänstgöring kvälls och helgtid.
Kvalifikationer:
Du har gymnasieutbildning, vi ser gärna att du är utbildad poollivräddare, badmästare, simlärare, babysimsinstruktör, gruppträningsinstruktör eller har kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha grundläggande datorkunskap, behärska det svenska språket i tal och skrift och ha förmåga att anpassa kommunikationen efter person och situation. Simkunnighet är ett krav och vi genomför tester i simning och livräddning.
Aktuell HLR-utbildning och att ha arbetat med barn och ungdomar kan vara meriterande. Du har förmågan att se till verksamhetens bästa och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du tar ansvar, är ordningsam, har respekt för överenskomna tider och har ett stort säkerhetstänk. Du är pedagogiskt lagd, entusiasmerande och arbetar bra tillsammans med andra. Givetvis är du tillmötesgående, har ett genuint servicetänk och ett gott bemötande mot såväl besökare som kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Övrigt:
Vi söker två badvakter, heltid, visstidsanställningar, schemalagd arbetstid med kvälls- och helgtjänstgöring. Vikariaten pågår under perioden 2022-08-15—2022-12-31, med möjlighet till förlängning. Enligt Lagen om registerkontroll (200:873) ska den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag. 
För mer information:
Kate Jönsson, enhetschef 0454-563675,072-8849820

Fackliga företrädare:
Kommunal, tel. 0454- 811 91 eller 0454- 811 95

Sista ansökningsdag:
2022-07-17
Vi tillämpar löpande urval. Visa mindre

Modersmålslärare/Studiehandledare till Utbildningsförvaltningen

Vi söker modersmålslärare i spanska. Tjänsterna är visstidsanställningar under läsåret 2022/2023. Sysselsättningsgraden kan variera mellan 25 %. Tillträde enligt överensskommelse. Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI. Kvalifikationer Vi söker dig som har pedagogisk utbildning, goda kunskaper i spanska samt goda kunskaper i sven... Visa mer
Vi söker modersmålslärare i spanska. Tjänsterna är visstidsanställningar under läsåret 2022/2023. Sysselsättningsgraden kan variera mellan 25 %. Tillträde enligt överensskommelse.

Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har pedagogisk utbildning, goda kunskaper i spanska samt goda kunskaper i svenska. Du ska ha lätt för att samarbeta, strukturera ditt arbete och ta egna initiativ. Du har viljan och förmågan att möta varje elev på sin kunskapsnivå. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Övrigt
Ange löneanspråk. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

För mer information kontakta
Marit Gustafsson Björverud, enhetschef, 0454-810 88

Fackliga företrädare
Nås via kommunens växel, 0454-810 00

Sista ansökningsdag
2022-06-22 Visa mindre

Lärare i matematik till Norrevångsskolan

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde 2022-08-10. Norrevångsskolan är placerad i Mörrum med närhet till Mörrumsån, golfbana, ishall och skogsområden vilket ger goda möjligheter till olika aktiviteter. Skolans mål är att alla elever skall känna trygghet, delaktighet samt motivation och lust att lära. Skolans fokus är att ge alla elever en meningsfull skolgång och möjlighet att utvecklas efter sina individuella förutsättningar. Utbildn... Visa mer
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde 2022-08-10.
Norrevångsskolan är placerad i Mörrum med närhet till Mörrumsån, golfbana, ishall och skogsområden vilket ger goda möjligheter till olika aktiviteter. Skolans mål är att alla elever skall känna trygghet, delaktighet samt motivation och lust att lära. Skolans fokus är att ge alla elever en meningsfull skolgång och möjlighet att utvecklas efter sina individuella förutsättningar.
Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI.

Arbetsuppgifter 
Lärare i matematik, liksom skolans övriga lärare och personal ingår i arbetslag och ämneslag. Dessa planerar, genomför, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån läroplanen.
Tillsammans med respektive arbetslag och ämneslag har var och en ansvar för 
att skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar elevernas utveckling, inflytande och lärande 
att förbereda, utvärdera och dokumentera verksamheten 
att utveckla en god relation till eleverna och deras föräldrar 
att stödja och inspirera eleverna till att nå uppsatta mål 

Kvalifikationer 
Du är legitimerad lärare i matematik som, förutom rätt lärarbehörighet, också har lätt att samarbeta med andra, kan ta egna initiativ, har ett gott bemötande och förhållningssätt samt förmåga att utveckla verksamheten. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet. 

Övrigt 
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

För mer information kontakta 
Jenny Altin, rektor, 0454-30 78 88
Lena Sandgren, Lärarförbundet, tfn 0454-811 86 eller 0733-30 89 81 
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected] 

Sista ansökningsdag 
2022-06-15 Visa mindre

Specialpedagog/speciallärare/lärare till Mörrums skola

Ansök    Jun 7    Karlshamns kommun    Specialpedagog
Tillsammans för en skola där vi mår bra och lär för framtiden. Engagemang, kunskap och glädje – skolans EKG Välkommen att söka tjänst som specialpedagog/speciallärare/lärare på Mörrums nya F-6 skolas resursgrupp. Vi startar upp höstterminen i en helt ny skola på 8 000 kvadratmeter där vi skapat en lärmiljö som kommer att ge eleverna de bästa förutsättningarna för att utvecklas optimalt. Med toppmodern teknik och ändamålsenliga lokaler kommer det att ge b... Visa mer
Tillsammans för en skola där vi mår bra och lär för framtiden.
Engagemang, kunskap och glädje – skolans EKG

Välkommen att söka tjänst som specialpedagog/speciallärare/lärare på Mörrums nya F-6 skolas resursgrupp.
Vi startar upp höstterminen i en helt ny skola på 8 000 kvadratmeter där vi skapat en lärmiljö som kommer att ge eleverna de bästa förutsättningarna för att utvecklas optimalt. Med toppmodern teknik och ändamålsenliga lokaler kommer det att ge både elever och lärare fantastiska möjligheter.
Vill du bli en av dem som får möjlighet att arbeta i vår nya skola?

Arbetsbeskrivning
Du kommer att vara delaktig i och ta ett övergripande ansvar för att starta upp en resursgrupp för elever med särskilda behov. Du kommer att ge pedagogiskt stöd, handleda, genomföra, utvärdera och samordna verksamheten kring de här eleverna.  I verksamheten kommer du att arbeta tillsammans med lärare, socialpedagog och resurspersoner.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är strukturerad och ordningsam och vill vara med och utveckla vår nya skola och arbeta tillsammans med eleverna utifrån deras förutsättningar och behov. Du är legitimerad specialpedagog/speciallärare med kunskap och intresse av NPF och lågaffektivt bemötande. Du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer till elever, föräldrar och kollegor och trivs i samarbete med andra. Vidare är du helhetsorienterad, kan anpassa dig efter olika situationer och kan arbeta både självständigt och i grupp.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde snarast.

Sista ansökningsdag
2022-06-14 Visa mindre

Semestervikarier till Särskilt boende, korttidsboende & Stöd i ord. boende

Hej! Vi på Socialförvaltningen söker semestervikarier till särskilt boende, korttidsenheten och hemtjänst. Det här är ett jobb som ger dig värdefull erfarenhet och som kan ge dig goda meriter för framtiden. Som semestervikarie i våra verksamheter är du en viktig del för att kunna hjälpa de som behöver vår hjälp men också för att våra medarbetare ska kunna få en välförtjänt semester. Vi söker dig som har ett intresse för mötet med andra människor, där ditt ... Visa mer
Hej!
Vi på Socialförvaltningen söker semestervikarier till särskilt boende, korttidsenheten och hemtjänst.
Det här är ett jobb som ger dig värdefull erfarenhet och som kan ge dig goda meriter för framtiden.
Som semestervikarie i våra verksamheter är du en viktig del för att kunna hjälpa de som behöver vår hjälp men också för att våra medarbetare ska kunna få en välförtjänt semester.
Vi söker dig som har ett intresse för mötet med andra människor, där ditt förhållningssätt är omtanke och tillit. Det är viktigt att du kan sätta dig in i andra människors situation för att kunna ge bästa tänkbara vård till vårdtagaren och möta dennes behov. I arbetet är det även viktigt att vara ansvarstagande, flexibel och att kunna arbeta självständigt. Dokumentation och kommunikation är också en viktig del av det dagliga arbetet vilket bl.a. förutsätter goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.
Vi söker dig som är 18 år fyllda när anställningen startar.
Det är meriterande om du har eller genomför en vård- och omsorgsutbildning.
För dig som vill arbeta inom hemtjänsten krävs det att du har B-körkort eller kan cykla.
Behovet av semestervikarier är främst under v.24 - 33 men behov kan finnas både före och efter denna period.

Lämna in din ansökan redan idag genom att klicka på ”ansök” nedan, ange inom vilken/vilka enheter du vill arbeta.

Utifrån politiskt beslut i Karlshamns kommun krävs att du som ska arbeta inom vård- och omsorg uppvisar vaccinbevis avseende covid-19

Vill du veta mer om sommarjobbet kan du höra av dig till ansvarig chef eller den fackliga företrädaren.
Välkommen till Socialförvaltningeni Karlshamns kommun!
Verksamhet Stöd i Ordinärt Boende hemtjänst
Anna Lundström, Karlshamn Södra & Serviceteamet, 0454-819 63
Charlotte Quist / Rex Berisha, Karlshamn Norra, 0454-819 72,
Qendrim Avidu,Karlshamn Centrala & Östra, 0454-30 76 44
Maja Johansson, Svängsta, dagvht Tärnan & Forsgården, 0454-30 77 08
Helen Carlegrund, Mörrum, 0454-30 75 73
Tamam Abou Hamidan,Hällaryd, 0454-819 97
Besfort Krasniq, Asarum, 0454-30 72 550454-81960
Monica Håkansson, Nattpatrullen, 0454-30 77 09

Verksamhet Stöd i Särskilt Boende äldreomsorg
Mirjana Radivojevic, Gustavsborg (Kajutan, Ankaret och natt), 0454-819 60
Jehone Bunjaku / Charlotte Elmer Gustavsborg (Bojen, Masten, Lanternan, Linnéan och Gullvivan), 0454-819 59
Anne Lindoff / Madelen Hanson, Gustavsborg (Näckrosen, Liljan), 0454-56 33 47

Jennike Westrin Andersson, Östralycke (Syrenen, Konvaljen, Snäckan, Kastanjen), 0454-56 33 63
Linda Wallin, Östralycke (Rosen, Nejlikan), 0454-30 75 72
Martina Tärnerstig, Östralycke (Gläntan, Korallen, Lagunen), 0454- 56 33 86
Monica Jönsson, Östralycke (Opalen, Smaragden, Safiren), 0454-812 01
Maria Jönsson, Östralycke natt, 0454-56 33 69

Agneta Gårdesten, Ekegården Mörrum, 0454-30 78 40
Britt Sahlberg, Ekegården Mörrum, 0454-30 78 53
Sofie Stålebjer, Mariegården Svängsta, 0454- 30 77 15
Michael Amloh, Eklunden Hällaryd, 0454-30 74 00

Marie Strömberg, Kompassen Korttidsboende, 0454-810 69
Fackliga företrädare
Kommunal, 0454-811 91
Sista ansökningsdag
2022-06-30 Visa mindre

Skolbibliotekarie till Österslättsskolan

Ansök    Jun 3    Karlshamns kommun    Bibliotekarie
Vi söker en skolbibliotekarie till Österslättsskolans bibliotek.  Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde snarast. Österslättsskolan är en 7-9 skola som präglas av kreativitet, mångfald och nya idéer vilket gör skolan levande. Personalen satsar tid och engagemang för att utvecklas tillsammans och olika yrkeskategorierna samarbetar på skolan. Vi använder digital teknik för att arbeta med vårt pedagogiska uppdrag på skolan som har hög s... Visa mer
Vi söker en skolbibliotekarie till Österslättsskolans bibliotek. 
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde snarast.

Österslättsskolan är en 7-9 skola som präglas av kreativitet, mångfald och nya idéer vilket gör skolan levande. Personalen satsar tid och engagemang för att utvecklas tillsammans och olika yrkeskategorierna samarbetar på skolan. Vi använder digital teknik för att arbeta med vårt pedagogiska uppdrag på skolan som har hög standard och god teknisk utrustning. 

Arbetsuppgifter 
Ditt uppdrag som skolbibliotekarie är ett viktigt pedagogiskt uppdrag i skolan och du ingår i skolans personalteam som arbetar tillsammans med eleverna. I samverkan med lärare stärker du elevernas språkliga och digitala kompetens. Du bör vara en person med goda färdigheter i informationsteknik och förmåga att använda dessa som ett pedagogiskt redskap tillsammans med lärare och elever. Du ska kunna lära ut sökstrategier och källkritik samt kunna utveckla bibliotekets samling av böcker och elektroniska källor till en pedagogisk resurs. 

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller (likvärdig) adekvat utbildning. Erfarenhet av att arbeta i skolbibliotek och/eller pedagogisk verksamhet är meriterande. 
Som person är du:
självständig
flexibel
nyfiken
van att ta egna initiativ
trivs med barn och unga vuxna
vilja/lätthet att samarbeta och skapa kontak
välbekant med ny teknik och kommunikation
som vill vara en del av elevernas läs- och språkutveckling
Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Övrigt 
Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

För mer information kontakta 
Salim Saab, Rektor, 0454-813 31
Rolf Andersson, DIK, 0454-812 41 
Christina Gustafsson, Vision, 0454-811 89
Sista ansökningsdag 
2022-06-19
Urval och kallelse till intervju kommer att ske löpande. Visa mindre

Kock

Ansök    Jun 3    Karlshamns kommun    Kock, storhushåll
Vi söker två kockar till Norrevångsskolans kök samt till Stenbackanavets kök. Arbetstid måndag-fredag. Måltidsservice arbetar för att utveckla en god matkultur hos barn, elever och äldre. Vår målsättning är att laga så mycket som möjligt från grunden och använda bra råvaror efter säsong. Måltiden ska vara en av höjdpunkterna på dagen. Vi är KRAV-certifierade på första nivån. Arbetsuppgifter: Som kock kommer du att planera, köpa in och tillaga måltider e... Visa mer
Vi söker två kockar till Norrevångsskolans kök samt till Stenbackanavets kök. Arbetstid måndag-fredag.

Måltidsservice arbetar för att utveckla en god matkultur hos barn, elever och äldre. Vår målsättning är att laga så mycket som möjligt från grunden och använda bra råvaror efter säsong. Måltiden ska vara en av höjdpunkterna på dagen. Vi är KRAV-certifierade på första nivån.

Arbetsuppgifter:
Som kock kommer du att planera, köpa in och tillaga måltider efter givna budgetramar. Du kommer även att beställa i vårt e-handelssystem.

Kvalifikationer:
Det är meriterande om du har en grundutbildning inom storhushåll och kompetens för specialkost. Du ska ha intresse och engagemang för den verksamhet vi bedriver, vara serviceinriktad, ha en god kommunikativ förmåga och behärska det svenska språket i tal och skrift. Du ska ha förmågan att klara arbete under eget ansvar, kunna samarbeta och vara flexibel i arbetssätt. Datavana är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Tjänsterna är tillsvidareanställningar, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.. Enligt Lagen om registerkontroll (200:873) ska den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

Upplysningar:  
Emma Karlsson, måltidschef 0454- 56 36 70

Fackliga företrädare:
Kommunal 0454-811 91 eller 811 95

Ansökan:
2022-06-19 Visa mindre

Förskollärare/Lärare förskoleklass till Hällaryds skola

Visstidsanställning, heltid med tillträde augusti 2022 eller enligt överenskommelse dock längst t o m 2022-12-31 med möjlighet till förlängning. Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning samt SFI. Arbetsbeskrivning Du kommer att arbeta i förskoleklass och fritidshem. Du ingår i ett arbetslag som planerar, genomför, utvärderar och utvecklar... Visa mer
Visstidsanställning, heltid med tillträde augusti 2022 eller enligt överenskommelse dock längst t o m 2022-12-31 med möjlighet till förlängning.

Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning samt SFI.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta i förskoleklass och fritidshem. Du ingår i ett arbetslag som planerar, genomför, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån styrdokumenten.

Tillsammans med arbetslaget har du ansvar för:
- att skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar barns utveckling, inflytande och lärande
- att förbereda, utvärdera och dokumentera verksamheten
- att utveckla en god relation till barnens vårdnadshavare/anhöriga
- att stödja och inspirera barnen till att nå uppsatta mål

Kvalifikationer
Vi söker legitimerad förskollärare/lärare inriktning förskoleklass. Du har lätt att samarbeta med andra, kan ta egna initiativ, ha ett bra bemötande och förhållningssätt samt förmåga att utveckla verksamheten. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.


Övrigt
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

För mer information kontakta
Malin Granqvist, rektor, tfn 0454-30 76 02.
Lena Sandgren, Lärarförbundet, tfn 0454-811 86 eller 0733-30 89 81.
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected]

Sista ansökningsdag
2022-06-15. Visa mindre

Skolsköterska till Norrevångsskolan

Ansök    Jun 3    Karlshamns kommun    Skolsköterska
Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, fritidsgårdsverksamhet för barn och ungdom, musikskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning, SFI, kultur-och biblioteksverksamhet. Arbetsbeskrivning Som skolsköterska i vår organisation har du en viktig plats och del i vårt gemensamma elevhälsoarbete där målet är att tillsammans, utifrån olika kompetenser rikta arbetet mot hälsofrämjan... Visa mer
Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, fritidsgårdsverksamhet för barn och ungdom, musikskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning, SFI, kultur-och biblioteksverksamhet.

Arbetsbeskrivning
Som skolsköterska i vår organisation har du en viktig plats och del i vårt gemensamma elevhälsoarbete där målet är att tillsammans, utifrån olika kompetenser rikta arbetet mot hälsofrämjande och förebyggande insatser nära pedagoger, elever och vårdnadshavare.
Som skolsköterska är din roll att bidra med din specifika, medicinska kunskap i elevhälsoteamet och i verksamheten. Du arbetar nära såväl elever som personal och arbetar mot skolans gemensamma mål och utifrån organisationens värdegrund.

Kvalifikationer
Du ärlegitimeradsjuksköterskamed specialistutbildninginomhälso- och sjukvårdförbarn och ungdomelleröppenhälso- och sjukvård, alternativtannanlikvärdigutbildning.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och utgår från såväl social kompetens, lyhördhet samt samverkansförmåga. Dessutom behöver du ha en god förmåga att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift.

Övrigt
Visstidsanställning, 100% (60 % på Norrevångsskolan samt 40 % på Thoren framtid) under perioden 220801-230630. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

För mer information kontakta
Jenny Altin, Rektor 0454-30 78 88
Petra Gagner Verksamhetschef, 0454-817 98
Sista ansökningsdag
2022-06-19 Visa mindre

Lärare i engelska/svenska till Stenbackaskolan

Vi söker dig som är behörig i engelska/svenska till Stenbackaskolan i Asarum.     Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Tillträde 2022-08-10 eller enligt överenskommelse.  Stenbackaskolan är en inkluderad  7-9 skola som präglas av kreativitet, mångfald och nya idéer vilket gör skolan levande. Personalen satsar tid och engagemang på att utvecklas tillsammans. Vi värnar om goda relationer och pedagogerna intar ett coachande förhållningssätt för att ... Visa mer
Vi söker dig som är behörig i engelska/svenska till Stenbackaskolan i Asarum.    
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Tillträde 2022-08-10 eller enligt överenskommelse. 
Stenbackaskolan är en inkluderad  7-9 skola som präglas av kreativitet, mångfald och nya idéer vilket gör skolan levande. Personalen satsar tid och engagemang på att utvecklas tillsammans. Vi värnar om goda relationer och pedagogerna intar ett coachande förhållningssätt för att hjälpa eleverna utveckla eget ansvar över sin skolgång. Vi använder digital teknik för att arbeta med vårt pedagogiska uppdrag på skolan som har hög standard och god teknisk utrustning. 
Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI.

Arbetsbeskrivning      
Din uppgift är att:      
skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar elevernas utveckling, inflytande och lärande.      
stödja och inspirera eleverna till att nå uppsatta mål.   
förbereda, utvärdera och dokumentera verksamheten.      
utveckla en god relation till eleverna och samverka med deras föräldrar.   

Kvalifikationer    
Vi söker dig som tillsammans med oss vill möta eleverna och introducera dem i ditt ämne och få dem intresserade för att fortsätta utforska och lära.
Vi ser att du har lärarlegitimation och som pedagog är du inspirerande och drivs av att möta och nå fram till alla elever. Du gillar att tänka nytt och hitta undervisningsmetoder och förhållningssätt som fångar och väcker nyfikenhet att lära sig mer. Du ska ha lätt för att samarbeta med andra. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Övrigt       
Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Om redan anställd sökande erhåller rubricerad anställning kan den uppkomna vakansen tillsättas utan förnyat ledigkungörande.     

För mer information   
Annelie Thelande Eriksson,  rektor, 0454-30 74 11 
Elinor Leijon, biträdande rektor, 0454-57 45 18
Lena Sandgren, Lärarförbundet, 0733-30 89 81       
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected]

Sista ansökningsdag        
2022-06-21 Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till Norrevångskolan

Tjänsten är en visstidsanställning på 80 % under perioden 2022-08-08--2023-06-30. Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, fritidsgårdsverksamhet för barn och ungdom, musikskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning, SFI, kultur-och biblioteksverksamhet. Arbetsuppgifter Arbetet som studie-och yrkesvägledare innebär att ansvara för vägledning, gymnasieinformation till elever, v... Visa mer
Tjänsten är en visstidsanställning på 80 % under perioden 2022-08-08--2023-06-30.
Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, fritidsgårdsverksamhet för barn och ungdom, musikskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning, SFI, kultur-och biblioteksverksamhet.

Arbetsuppgifter
Arbetet som studie-och yrkesvägledare innebär att ansvara för vägledning, gymnasieinformation till elever, vårdnadshavare och personal samt för information och genomförande av PRAO-verksamhet på  Norrevångskolan, som är en 6-9 skola i Mörrum. Du ska i ett livslångt perspektiv vägleda eleverna i deras planering av sin vidareutbildning samt aktivt deltaga i elevhälsogruppens arbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare. Erfarenhet av arbete inom grundskolan är meriterande. Som person har du lätt för att hitta samarbetsformer samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt. Du förväntas verka för ett öppet arbetsklimat i dialog med medarbetarna samt att du är intresserad av att delta i den allmänna skolutvecklingen. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Om redan anställd sökande erhåller rubricerad anställning kan den uppkomna vakansen tillsättas utan förnyat ledigkungörande. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

För mer information kontakta
Jenny Altin, rektor, 0454-30 78 88
Lena Sandgren, Lärarförbundet, 0454-811 86 eller 0733-30 89 81
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected]

Sista ansökningsdag
2022-06-12 Visa mindre

Lärare i juridik samt ekonomiska ämnen till Vägga gymnasieskola

Ansök    Maj 31    Karlshamns kommun    Lärare i gymnasiet
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde 2022-08-10. På Vägga gymnasieskola finns för närvarande strax över 1000 elever och 150 anställda. Skolan erbjuder de flesta nationella program samt introduktionsprogrammen och gymnasiesärskola. Gymnasieskolan är indelad i fyra skolenheter med en ansvarig rektor för varje enhet.      Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, k... Visa mer
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde 2022-08-10.

På Vägga gymnasieskola finns för närvarande strax över 1000 elever och 150 anställda. Skolan erbjuder de flesta nationella program samt introduktionsprogrammen och gymnasiesärskola. Gymnasieskolan är indelad i fyra skolenheter med en ansvarig rektor för varje enhet.     
Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning samt SFI.     


Kvalifikationer
Vi söker i första hand dig som har lärarlegitimation i företagsekonomi/juridik. Du har utpräglad samarbetsförmåga, kan ta egna initiativ och har vilja och förmåga att möta och ge varje studerande stöd i sitt lärande utifrån sin kunskapsnivå. Du är en drivande person som trivs med utmaningar och har ett stort intresse för förnyelse och utveckling. Som lärare ser du möjligheter med att arbeta med IKT som ett naturligt verktyg i lärandet och undervisningen. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Arbetsuppgifter
Du kommer att undervisa och handleda våra elever i företagsekonomi/juridik. Vi ser dig som en viktig och drivande kraft för att med eleverna i fokus och i samarbete med kollegor utveckla ämnet.

Övrigt   
Ange löneanspråk i ansökan. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Registerutdrag ska visas upp inför anställning i Karlshamns kommuns gymnasieskola eftersom arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn under 18 år.

För mer information kontakta 
Nils Andersson, rektor, 0454-815 07 
Maria Borras, Lärarförbundet, tfn 0454-57 41 24
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected]

Sista ansökningsdag
2022-06-08 Visa mindre

Specialpedagog/speciallärare/lärare till Mörrums skola

Ansök    Maj 30    Karlshamns kommun    Specialpedagog
Tillsammans för en skola där vi mår bra och lär för framtiden. Engagemang, kunskap och glädje – skolans EKG Välkommen att söka tjänst som specialpedagog/speciallärare/lärare på Mörrums nya F-6 skolas resursgrupp. Vi startar upp höstterminen i en helt ny skola på 8 000 kvadratmeter där vi skapat en lärmiljö som kommer att ge eleverna de bästa förutsättningarna för att utvecklas optimalt. Med toppmodern teknik och ändamålsenliga lokaler kommer det att ge b... Visa mer
Tillsammans för en skola där vi mår bra och lär för framtiden.
Engagemang, kunskap och glädje – skolans EKG

Välkommen att söka tjänst som specialpedagog/speciallärare/lärare på Mörrums nya F-6 skolas resursgrupp.
Vi startar upp höstterminen i en helt ny skola på 8 000 kvadratmeter där vi skapat en lärmiljö som kommer att ge eleverna de bästa förutsättningarna för att utvecklas optimalt. Med toppmodern teknik och ändamålsenliga lokaler kommer det att ge både elever och lärare fantastiska möjligheter.
Vill du bli en av dem som får möjlighet att arbeta i vår nya skola?

Arbetsbeskrivning
Du kommer att vara delaktig i och ta ett övergripande ansvar för att starta upp en resursgrupp för elever med särskilda behov. Du kommer att ge pedagogiskt stöd, handleda, genomföra, utvärdera och samordna verksamheten kring de här eleverna.  I verksamheten kommer du att arbeta tillsammans med lärare, socialpedagog och resurspersoner.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är strukturerad och ordningsam och vill vara med och utveckla vår nya skola och arbeta tillsammans med eleverna utifrån deras förutsättningar och behov. Du är legitimerad specialpedagog/speciallärare med kunskap och intresse av NPF och lågaffektivt bemötande. Du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer till elever, föräldrar och kollegor och trivs i samarbete med andra. Vidare är du helhetsorienterad, kan anpassa dig efter olika situationer och kan arbeta både självständigt och i grupp.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde snarast.

Sista ansökningsdag
2022-06-05 Visa mindre

Lärare i eng, nk/bi samt ev geografi till Vägga gymnasieskola

Ansök    Maj 30    Karlshamns kommun    Lärare i gymnasiet
Vi söker lärare i engelska, naturkunskap/biologi och eventuellt även i geografi till Vägga gymnasieskola. Sammanlagt är det 2 tjänster. Sysselsättningsgrad per tjänst beror på hur ämnena kan kombineras. På Vägga gymnasieskola finns för närvarande strax över 1000 elever och 150 anställda. Skolan erbjuder de flesta nationella program samt introduktionsprogrammen och gymnasiesärskola. Gymnasieskolan är indelad i fyra skolenheter med en ansvarig rektor för var... Visa mer
Vi söker lärare i engelska, naturkunskap/biologi och eventuellt även i geografi till Vägga gymnasieskola.
Sammanlagt är det 2 tjänster. Sysselsättningsgrad per tjänst beror på hur ämnena kan kombineras.
På Vägga gymnasieskola finns för närvarande strax över 1000 elever och 150 anställda. Skolan erbjuder de flesta nationella program samt introduktionsprogrammen och gymnasiesärskola. Gymnasieskolan är indelad i fyra skolenheter med en ansvarig rektor för varje enhet. Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning samt SFI.
Tjänsterna är visstidsanställningar (tillsvidareanställning kan bli aktuellt beroende på ämneskombination) under läsår 2022/2023 med tillträde 2022-08-10.

Arbetsuppgifter
Du kommer att undervisa och handleda våra elever. Du kommer att ingå i ett programarbetslag tillsammans med andra kollegor. Vi ser dig som en viktig och drivande kraft för att med eleverna i fokus och i samarbete med kollegor utveckla såväl programmet som ämnet.

Kvalifikationer  
Vi söker i första hand legitimerad lärare i engelska, naturkunskap/biologi och eventuellt geografi. Du har utpräglad samarbetsförmåga, kan ta egna initiativ och har vilja och förmåga att möta och ge varje studerande stöd i sitt lärande utifrån sin kunskapsnivå. Du är en drivande person som trivs med utmaningar och har ett stort intresse för förnyelse och utveckling. Som lärare ser du möjligheter med att arbeta med IKT som ett naturligt verktyg i lärandet och undervisningen. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Övrigt  
Ange löneanspråk i ansökan. Bifoga lärarexamen samt lärarlegitimation. Registerutdrag ska visas upp inför anställning i Karlshamns kommuns gymnasieskola eftersom arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn under 18 år.  
Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

För mer information kontakta  
Ann-Marie Nilsson, Rektor, 0454-57 41 38
Lärarförbundet, Maria Borras, 0454-57 41 24  
Lärarnas Riksförbund, Niclas Wahlgren, [email protected]  

Sista ansökningsdag
2022-06-19 Visa mindre

Modersmålslärare/Studiehandledare till Utbildningsförvaltningen

Vi söker modersmålslärare/studiehandledare i turkiska och nederländska samt studiehandledare i lettiska. Tjänsterna är visstidsanställningar under läsåret 2022/2023. Sysselsättningsgraden kan variera mellan 20-50%. Tillträde enligt överensskommelse. Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI. Kvalifikationer Vi söker dig som har peda... Visa mer
Vi söker modersmålslärare/studiehandledare i turkiska och nederländska samt studiehandledare i lettiska. Tjänsterna är visstidsanställningar under läsåret 2022/2023. Sysselsättningsgraden kan variera mellan 20-50%. Tillträde enligt överensskommelse.

Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har pedagogisk utbildning, goda kunskaper i turkiska, nederländska, lettiska samt goda kunskaper i svenska. Du ska ha lätt för att samarbeta, strukturera ditt arbete och ta egna initiativ. Du har viljan och förmågan att möta varje elev på sin kunskapsnivå. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Övrigt
Ange löneanspråk. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

För mer information kontakta
Marit Gustafsson Björverud, enhetschef, 0454-810 88

Fackliga företrädare
Nås via kommunens växel, 0454-810 00

Sista ansökningsdag
2022-06-19 Visa mindre

Specialpedagog/speciallärare/lärare till Mörrums skola

Ansök    Maj 27    Karlshamns kommun    Specialpedagog
Tillsammans för en skola där vi mår bra och lär för framtiden. Engagemang, kunskap och glädje – skolans EKG Välkommen att söka tjänst som specialpedagog/speciallärare/lärare på Mörrums nya F-6 skolas resursgrupp. Vi startar upp höstterminen i en helt ny skola på 8 000 kvadratmeter där vi skapat en lärmiljö som kommer att ge eleverna de bästa förutsättningarna för att utvecklas optimalt. Med toppmodern teknik och ändamålsenliga lokaler kommer det att ge b... Visa mer
Tillsammans för en skola där vi mår bra och lär för framtiden.
Engagemang, kunskap och glädje – skolans EKG

Välkommen att söka tjänst som specialpedagog/speciallärare/lärare på Mörrums nya F-6 skolas resursgrupp.
Vi startar upp höstterminen i en helt ny skola på 8 000 kvadratmeter där vi skapat en lärmiljö som kommer att ge eleverna de bästa förutsättningarna för att utvecklas optimalt. Med toppmodern teknik och ändamålsenliga lokaler kommer det att ge både elever och lärare fantastiska möjligheter.
Vill du bli en av dem som får möjlighet att arbeta i vår nya skola?

Arbetsbeskrivning
Du kommer att vara delaktig i och ta ett övergripande ansvar för att starta upp en resursgrupp för elever med särskilda behov. Du kommer att ge pedagogiskt stöd, handleda, genomföra, utvärdera och samordna verksamheten kring de här eleverna.  I verksamheten kommer du att arbeta tillsammans med lärare, socialpedagog och resurspersoner.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är strukturerad och ordningsam och vill vara med och utveckla vår nya skola och arbeta tillsammans med eleverna utifrån deras förutsättningar och behov. Du är legitimerad specialpedagog/speciallärare med kunskap och intresse av NPF och lågaffektivt bemötande. Du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer till elever, föräldrar och kollegor och trivs i samarbete med andra. Vidare är du helhetsorienterad, kan anpassa dig efter olika situationer och kan arbeta både självständigt och i grupp.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning, semestertjänst, 100 % med tillträde snarast.

Sista ansökningsdag
2022-06-05 Visa mindre