Lediga jobb som Socionom i Karlshamn

Se lediga jobb som Socionom i Karlshamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Karlshamn som finns hos arbetsgivaren.

Barnhandläggare inom placeringsenheten, Barn och Familj.

Ansök    Aug 5    Karlshamns kommun    Socionom
Heltid tillsvidare Om arbetsplatsen Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning arbetar 1200 medarbetare varje dag för att göra skillnad. På verksamhetsområdet Individ och familjeomsorg vill vi tillsammans med Karlshamnsborna öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök... Visa mer
Heltid tillsvidare

Om arbetsplatsen
Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning arbetar 1200 medarbetare varje dag för att göra skillnad. På verksamhetsområdet Individ och familjeomsorg vill vi tillsammans med Karlshamnsborna öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, inom Sveriges viktigaste jobb.
Inom enheten arbetar idag enhetschef, 1:e socialsekreterare, senior socionom och tolv medarbetare med hög kompetens och stort engagemang för socialt arbete.


Vi erbjuder: 
VerksamhetsområdetIndivid och familjeomsorgarbetar aktivt med att skapa en god arbetsmiljö och en kultur som tillåter våra medarbetare att utvecklas, bland annat erbjuds en introduktionsplan och möjlighet till kompetensutveckling. Du får även tillgång till bland annat hälsopaus, personalklubb med många erbjudanden, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.
Som stöd i din roll som barnhandläggare hos oss har du tillgång till administrativt stöd, intern och extern handledning, stöd av 1:e socialsekreterare i det dagliga arbetet, samt senior socionom som bland annat handleder i komplexa ärenden. Under hösten kommer vi att utökas med en placeringssamordnare som ska stötta dig som barnhandläggare i kontakten och uppföljningen på HVB och SiS.
Vår ambition är att du som medarbetare ska ges möjlighet att nyttja din kompetens hos oss men även ges möjlighet att utveckla denna under din anställning.
Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla arbetsgruppen och dess arbetssätt för att möta framtidens utmaningar och skapa en attraktiv arbetsplats. Genom att arbeta med ett utvecklat nätverkstänk strävar vi nu efter att ligga i framkant inom Signs of Safety. Vi arbetar med metodutveckling och kompetenshöjande insatser kontinuerligt och för närvarande pågår ett aktivt arbete med att utbilda och implementera förhållningssättet Signs of Safety inom samtliga enheter på Barn- och familj.  


Arbetsbeskrivning:
Som barnhandläggare arbetar du med barn och unga som är placerade i familjehem, familjehemsföräldrarna, de biologiska föräldrarna och barnets övriga nätverk. Arbetet innefattar även placeringar på HVB och SiS. Du kommer i ditt arbete att skapa nära samarbete med skola/förskola, barn- och ungdomspsykiatrin och andra kontakter som barnet har. Arbetet med familjehem och familjehemsplacerade barn innebär ofta långsiktiga relationer då placeringarna kan komma att fortgå under flera år.
Inom ramen för tjänsten finns även ärenden med barn och unga som har insats kontaktfamilj och/eller kontaktperson. Arbetsuppgifterna innefattar utredning och uppföljning av barnets situation i ett nära samarbete med familjehemssekreterarna som arbetar med rekrytering och handledning av familjehemmen, kontaktfamiljerna och kontaktpersonerna.
Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation.


Kvalifikationer:
Vi söker dig som har socionomexamen samt ett genuint intresse av att arbeta med målgruppen barn och unga. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med SOL & LVU samt erfarenhet av myndighetsutövning och socialt arbete.
Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift.
Vi lägger stor vikt vid bemötande av de personer som vi möter i vårt arbete, därför är personlig lämplighet av stor betydelse. Du har ett professionellt och respektfullt bemötande i förhållande till de personer vi möter samt till våra samverkanspartners. Arbetet kräver en god förmåga att organisera och strukturera sitt dagliga arbete, samt att själv kunna prioritera om vid uppkomma situationer. Du har en god samarbetsförmåga och kan samarbeta med såväl interna som externa samverkansparters för barnets bästa. Arbetet kräver även att du kan ta egna initiativ och driva dina ärenden framåt utifrån gällande lagstiftning.  


Övrigt:
Arbetstidens förläggning är på vardagar dagtid.
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Tillträde snarast.
B-körkort är ett krav.
För mer information kontakta:
Enhetschef, Menesha Alijaj 0454- 56 33 08

Facklig företrädare:
Christina Gustafsson, Vision: 0454- 811 89

Sista ansökningsdag:
2022-09-04 Visa mindre

LSS-handläggare inom Stöd och service

Ansök    Sep 20    Karlshamns kommun    Socionom
Om arbetsplatsen Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning jobbar 1200 medarbetare varje dag för att göra skillnad för kommunens invånare. Inom verksamhetsområdet Stöd och servicearbetar vi för att stötta de kommuninvånare med behov av insatser utifrånLag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Tillsammans med oss arbetar du för att personer med olika former av funktionsvariationer ska få det stöd de behöver för att leva ett så självständigt liv ... Visa mer
Om arbetsplatsen
Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning jobbar 1200 medarbetare varje dag för att göra skillnad för kommunens invånare. Inom verksamhetsområdet Stöd och servicearbetar vi för att stötta de kommuninvånare med behov av insatser utifrånLag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Tillsammans med oss arbetar du för att personer med olika former av funktionsvariationer ska få det stöd de behöver för att leva ett så självständigt liv som möjligt.

Inom enheten arbetar idag enhetschef och sex medarbetare med hög kompetens och stort engagemang för socialt arbete. Med anledning av att en i gänget nu ska ta sig an nya utmaningar söker vi nu en ny kollega som kan vara med i utvecklingen mot framtidens utmaningar!

Arbetsbeskrivning:
Som LSS-handläggare kommer du att arbeta med både barn och vuxna som ansöker om insatser utifrån LSS. Du kommer att utreda, bedöma och fatta beslut om människors rätt och deras individuella behov av insatser utifrån gällande lagstiftning. Du kommer också att följa upp fattade beslut. Vi arbetar aktivt med att hålla en god kommunikation med den enskilde, föräldrar, företrädare eller annan part i den enskildes nätverk där det är relevant. En annan viktig del av ditt arbete kommer att vara samverkan med både interna och externa aktörer, vilket ställer krav på din förmåga att bygga goda relationer. Arbetet erbjuder variation både utifrån målgruppen som vi arbetar med men också då vi ständigt vill förbättras och utveckla vårt arbetssätt och vår verksamhet.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation.

Vi erbjuder:
Inom vår enhet erbjuder vi en välstrukturerad introduktionsplan som bygger på dina tidigare erfarenheter samt möjlighet till bredvidgång . Vi är en arbetsgrupp som sitter tillsammans på Ågatan i Karlshamn. Vi värdesätter ett nära ledarskap, delaktighet, samarbete och möjligheten att stötta varandra i stort som smått.

Du erbjuds möjlighet till kompetensutveckling inom enheten likaså möjlighet till utveckling genom utvecklingsarbeten. Bland annat så arbetar vi nu med att gå från verksamhetssystemet Procapita till Lifecare där du kan vara med och bidra. Då enheten även har medarbetare som handläggerärenden inom socialtjänstlagen, inriktning socialpsykiatri, kan vi erbjuda kollegor med en bred kompetens med mångårig erfarenhet där vi kan belysa frågor ur flera perspektiv. Utöver detta erbjuder vi också hälsopaus, personalklubb med många erbjudanden, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla arbetsgruppen och dess arbetssätt för att möta framtidens utmaningar och skapa en attraktiv arbetsplats. Med fokus på medborgaren och stort engagemang för det sociala arbetet kan du vara med och göra skillnad hos oss.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig samt ett genuint intresse av att arbeta med målgruppen. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning och socialt arbete.

Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid bemötande av de personer som vi träffar i vårt arbete, därför är personlig lämplighet av stor betydelse. Du har ett professionellt och respektfullt bemötande i förhållande till de personer vi möter samt till våra samverkanspartners. Arbetet kräver en god förmåga att organisera och strukturera sitt dagliga arbete, samt att själv kunna prioritera om vid uppkomma situationer. Du har en god samarbetsförmåga och kan samarbeta med såväl interna som externa samverkansparters.Arbetet kräver även att du kan ta egna initiativ och driva dina ärenden framåt utifrån gällande lagstiftning. Vidare är det viktigt att du är helhetsorienterad och se till hela situationen kring den enskilde för att hitta långsiktiga och hållbara lösningar.

Övrigt:
Arbetstidens förläggning är på vardagar dagtid.
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Tillträde efter överenskommelse.

För mer information kontakta:
Enhetschef, Henrik Molin 0454 - 810 90

Sista ansökningsdag:
2022-10-09

Facklig företrädare:
Christina Gustafsson, Vision: 0454 – 811 89 Visa mindre

Biståndshandläggare, SoL

Ansök    Aug 12    Karlshamns kommun    Socionom
Heltid, tillsvidare, inom verksamhet Myndighet och Resurs   Befattningen är organiserad i Myndighet och resurs i socialförvaltningen. Socialförvaltningen leds politiskt av socialnämnden.   Arbetsbeskrivning:   Vi söker efter två nya kollegor till biståndshandläggarna som är riktade mot äldreomsorg. Som biståndshandläggare är du delaktig i att skapa goda förutsättningar och bra kvalitet för den person som du möter. Vill du ingå i en arbetsgrupp där hjälpsa... Visa mer
Heltid, tillsvidare,
inom verksamhet Myndighet och Resurs  
Befattningen är organiserad i Myndighet och resurs i socialförvaltningen. Socialförvaltningen leds politiskt av socialnämnden.  

Arbetsbeskrivning:  
Vi söker efter två nya kollegor till biståndshandläggarna som är riktade mot äldreomsorg. Som biståndshandläggare är du delaktig i att skapa goda förutsättningar och bra kvalitet för den person som du möter. Vill du ingå i en arbetsgrupp där hjälpsamhet, förtroende, glädje och respekt är ledord? Då ska du söka tjänsten som biståndshandläggare. Du arbetar med att utreda, bedöma, fatta beslut och följa upp utifrån den enskildes behov av hjälp och stöd enligt socialtjänstlagen. Centralt i biståndshandläggarens arbete är att ha kontakt med den enskilde, deras anhöriga eller legala företrädare. Det innebär även nära samverkan med vårdcentral, slutenvård samt kommunens HSL-personal och utförare. I Karlshamns kommun har vi stor fokus på teamsamverkan.

Kvalifikationer:  
Du har socionomexamen eller annan av arbetsgivaren prövad likvärdig högskoleutbildning och gärna erfarenhet av kvalificerat arbete med utredning och behovsbedömning utifrån socialtjänstlagen. Goda kunskaper om dokumentation och att du kan uttrycka dig tydligt och koncist i tal och skrift är nödvändigt. Du är en god organisatör med förmåga att prioritera och strukturera arbetet samt arbeta självständigt. Du har god förmåga att upprätta goda relationer och du är serviceinriktad i ditt sätt att arbeta. Du ska ha en stor vana att hantera datorn som arbetsredskap. Har du erfarenhet av IBIC eller Lifecare handläggare är det meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet då du representerar myndigheten samtidigt som du i nära samverkan med den enskilde verkar för en korrekt myndighetsutövning. Den vi söker måste ha en förståelse och respekt för politiskt styrd verksamhet. Erfarenhet av verksamhetsområdet är meriterande.  

Övrigt:  
Arbetstidens förläggning är på vardagar dagtid.
Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde enligt överenskommelse.
B-körkort manuell växellåda, erfodras för tjänsten.
Arbetet kräver goda konskaper i det svenska språket, i både tal och skrift.

För ytterligare information kontakta:
Enhetschef Carina Rosenquist 0454-563039  
Fackliga företrädare, Vision, nås via kommunens växel 0454-810 00

Sista ansökningsdag:
2022-09-04 Visa mindre

Barnhandläggare inom placeringsenheten, Barn och Familj.

Ansök    Apr 11    Karlshamns kommun    Socionom
Heltid tillsvidare Om arbetsplatsen Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning arbetar 1300 medarbetare varje dag för att göra skillnad. På verksamhetsområdet Individ och familjeomsorgvill vi tillsammans med Karlshamnsborna öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök... Visa mer
Heltid tillsvidare

Om arbetsplatsen
Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning arbetar 1300 medarbetare varje dag för att göra skillnad. På verksamhetsområdet Individ och familjeomsorgvill vi tillsammans med Karlshamnsborna öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, inom Sveriges viktigaste jobb.

Inom enheten arbetar idag enhetschef, 1:e socialsekreterare och tolv medarbetare med hög kompetens och stort engagemang för socialt arbete.

Vi erbjuder: 
VerksamhetsområdetIndivid och familjeomsorgarbetar aktivt med att skapa en god arbetsmiljö och en kultur som tillåter våra medarbetare att utvecklas, bland annat erbjuds en introduktionsplan och möjlighet till kompetensutveckling. Du får även tillgång till bland annat hälsopaus, personalklubb med många erbjudanden, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

Som stöd i din roll som barnhandläggare hos oss har du tillgång till intern och extern handledning, stöd av 1:e socialsekreterare i det dagliga arbetet samt administrativ stöd. Vår ambition är att du som medarbetare ska ges möjlighet att nyttja din kompetens hos oss men även ges möjlighet att utveckla denna under din anställning.

Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla arbetsgruppen och dess arbetssätt för att möta framtidens utmaningar och skapa en attraktiv arbetsplats. Genom att arbeta med ett utvecklat nätverkstänk strävar vi nu efter att ligga i framkant inom Signs of Safety. Genom ett nära samarbete mellan verksamheterna vill vi tillsammans skapa en socialtjänst med fokus på medborgaren och med stort engagemang för det sociala arbetet. 

Arbetsbeskrivning:
Som barnhandläggare kommer du att arbeta med barn och unga som är placerade i familjehem, familjehemsföräldrarna, de biologiska föräldrarna och barnets övriga nätverk. Arbetet innefattar även placeringar på HVB och SiS. Du kommer i ditt arbete att skapa nära samarbete med skola/förskola, barn- och ungdomspsykiatrin och andra kontakter som barnet har. Arbetet med familjehem och familjehemsplacerade barn innebär ofta långsiktiga relationer då placeringarna kan komma att fortgå under flera år.

Inom ramen för tjänsten kommer du även att ansvara för barn som har insats kontaktfamilj och/eller kontaktperson. Arbetsuppgifterna innefattar utredning och uppföljning av barnets situation i ett nära samarbete med familjehemssekreterarna som arbetar med rekrytering och handledning av familjehemmen, kontaktfamiljerna och kontaktpersonerna.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har socionomexamen samt ett genuint intresse av att arbeta med målgruppen barn och unga. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med SOL & LVU samt erfarenhet av myndighetsutövning och socialt arbete.

Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid bemötande av de personer som vi möter i vårt arbete, därför är personlig lämplighet av stor betydelse. Du har ett professionellt och respektfullt bemötande i förhållande till de personer vi möter samt till våra samverkanspartners. Arbetet kräver en god förmåga att organisera och strukturera sitt dagliga arbete, samt att själv kunna prioritera om vid uppkomma situationer. Du har en god samarbetsförmåga och kan samarbeta med såväl interna som externa samverkansparters för barnets bästa. Arbetet kräver även att du kan ta egna initiativ och driva dina ärenden framåt utifrån gällande lagstiftning.  

Övrigt:
Arbetstidens förläggning är på vardagar dagtid.
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Tillträde snarast.

B-körkort är ett krav.

För mer information kontakta:
Enhetschef, Menesha Alijaj 0454- 56 33 08

Sista ansökningsdag:
220426

Facklig företrädare:
Christina Gustafsson, Vision : 0454- 81189 Visa mindre

Senior Socionom

Ansök    Maj 4    Karlshamns kommun    Socionom
Nu söker vi dig som är erfaren socionom och som vill vara med och stärka vår verksamhet med din erfarenhet och kompetens. Arbetsplatsen Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning arbetar 1200 medarbetare varje dag för att göra skillnad. På verksamhetsområdet Individ och familjeomsorg vill vi tillsammans med våra medborgare öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyan... Visa mer
Nu söker vi dig som är erfaren socionom och som vill vara med och stärka vår verksamhet med din erfarenhet och kompetens.
Arbetsplatsen
Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning arbetar 1200 medarbetare varje dag för att göra skillnad. På verksamhetsområdet Individ och familjeomsorg vill vi tillsammans med våra medborgare öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, inom Sveriges viktigaste jobb.
Vi erbjuder professionell och personlig utveckling på en arbetsplats med god sammanhållning och ett tillåtande och öppet arbetsklimat. Inom förvaltningen kommer vi från och med hösten 2022 och ingå i Yrkesresan. Det är en digital plattform för kompetensutveckling som riktar sig till myndighetsutövare inom barn och familj. Utveckling pågår och först ut är Yrkesresan för nyanställda och plattformen kommer successivt att utvecklas med Yrkesresor även för medarbetare med längre erfarenhet.

Arbetsbeskrivning
I din roll som Senior Socionom kommer du att fungera som ett komplement till enhetschef och 1:e socialsekreterare inom mottagning/utredning eller placeringsenheten. Genom din erfarenhet, kompetens och trygghet ska du verka för vidare verksamhets- och metodutveckling av och samarbete mellan enheterna för att skapa en enad socialtjänst.
I tjänsten värderas din erfarenhet högt och du kommer fungera som ett stöd till socialsekreterare i syfte att utveckla och stärka kvaliteten i handläggning, introduktion av nya medarbetare, stöd till kollegor i komplexa ärenden samt placering och LVU-process.
Vi arbetar just nu aktivt med att implementera förhållningssättet Signs of Safety inom hela barnvården i Karlshamns kommun. För oss är det viktigt att du delar den grundsynen, som till stor del handlar om delaktighet och samarbete med familjerna. I arbetet ser vi dig som en nyckelperson för den fortsatta implementeringen.
Du kommer tillsammans med oss ha möjlighet att utforma rollen.

Du som Senior Socionom
Vi söker dig som är strukturerad och lyhörd som person med god erfarenhet och kunskap inom myndighetsutövning för barn och unga i socialtjänsten. Detta i kombination med din fallenhet för att bygga goda och tillitsfulla relationer bidrar till det fina samarbetet med både interna och externa parter.
Som Senior socionom har du en socionomexamen samt har flerårig och gärna mångsidig erfarenhet inom socialtjänsten och/eller barnavård. Du innehar en god samarbetsförmåga där du intar ett lösningsfokuserat och empatiskt förhållningssätt.
Du behärskar det svenska språket på ett mycket bra sätt, både i tal och skrift, då dokumentation och dialog är av stor betydelse.      


Övrigt
Tillsvidareanställd i kommunen.
Tillträde enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas.
Körkort B fordras för tjänsten.


För mer information kontakta:
Rekryterande chef Menesha Alijaj 0454-56 33 08, Ann-Katrin Stenlycke 0454-818 52
Fackliga företrädare nås via kommunens servicecenter: 0454-810 00.¨


Sista ansökningsdag 2022-05-31 Visa mindre

Barnhandläggare inom placeringsenheten, Barn och Familj.

Ansök    Maj 10    Karlshamns kommun    Socionom
Heltid tillsvidare Om arbetsplatsen Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning arbetar 1300 medarbetare varje dag för att göra skillnad. På verksamhetsområdet Individ och familjeomsorgvill vi tillsammans med Karlshamnsborna öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök... Visa mer
Heltid tillsvidare

Om arbetsplatsen
Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning arbetar 1300 medarbetare varje dag för att göra skillnad. På verksamhetsområdet Individ och familjeomsorgvill vi tillsammans med Karlshamnsborna öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, inom Sveriges viktigaste jobb.

Inom enheten arbetar idag enhetschef, 1:e socialsekreterare och tolv medarbetare med hög kompetens och stort engagemang för socialt arbete.

Vi erbjuder: 
VerksamhetsområdetIndivid och familjeomsorgarbetar aktivt med att skapa en god arbetsmiljö och en kultur som tillåter våra medarbetare att utvecklas, bland annat erbjuds en introduktionsplan och möjlighet till kompetensutveckling. Du får även tillgång till bland annat hälsopaus, personalklubb med många erbjudanden, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

Som stöd i din roll som barnhandläggare hos oss har du tillgång till intern och extern handledning, stöd av 1:e socialsekreterare i det dagliga arbetet samt administrativ stöd. Vår ambition är att du som medarbetare ska ges möjlighet att nyttja din kompetens hos oss men även ges möjlighet att utveckla denna under din anställning.

Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla arbetsgruppen och dess arbetssätt för att möta framtidens utmaningar och skapa en attraktiv arbetsplats. Genom att arbeta med ett utvecklat nätverkstänk strävar vi nu efter att ligga i framkant inom Signs of Safety. Genom ett nära samarbete mellan verksamheterna vill vi tillsammans skapa en socialtjänst med fokus på medborgaren och med stort engagemang för det sociala arbetet. 

Arbetsbeskrivning:
Som barnhandläggare kommer du att arbeta med barn och unga som är placerade i familjehem, familjehemsföräldrarna, de biologiska föräldrarna och barnets övriga nätverk. Arbetet innefattar även placeringar på HVB och SiS. Du kommer i ditt arbete att skapa nära samarbete med skola/förskola, barn- och ungdomspsykiatrin och andra kontakter som barnet har. Arbetet med familjehem och familjehemsplacerade barn innebär ofta långsiktiga relationer då placeringarna kan komma att fortgå under flera år.

Inom ramen för tjänsten kommer du även att ansvara för barn som har insats kontaktfamilj och/eller kontaktperson. Arbetsuppgifterna innefattar utredning och uppföljning av barnets situation i ett nära samarbete med familjehemssekreterarna som arbetar med rekrytering och handledning av familjehemmen, kontaktfamiljerna och kontaktpersonerna.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har socionomexamen samt ett genuint intresse av att arbeta med målgruppen barn och unga. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med SOL & LVU samt erfarenhet av myndighetsutövning och socialt arbete.

Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid bemötande av de personer som vi möter i vårt arbete, därför är personlig lämplighet av stor betydelse. Du har ett professionellt och respektfullt bemötande i förhållande till de personer vi möter samt till våra samverkanspartners. Arbetet kräver en god förmåga att organisera och strukturera sitt dagliga arbete, samt att själv kunna prioritera om vid uppkomma situationer. Du har en god samarbetsförmåga och kan samarbeta med såväl interna som externa samverkansparters för barnets bästa. Arbetet kräver även att du kan ta egna initiativ och driva dina ärenden framåt utifrån gällande lagstiftning.  

Övrigt:
Arbetstidens förläggning är på vardagar dagtid.
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Tillträde snarast.

B-körkort är ett krav.

För mer information kontakta:
Enhetschef, Menesha Alijaj 0454- 56 33 08

Sista ansökningsdag:
220707

Facklig företrädare:
Christina Gustafsson, Vision : 0454- 81189 Visa mindre

Barnhandläggare inom placeringsenheten, Barn och Familj.

Ansök    Mar 11    Karlshamns kommun    Socionom
Heltid tillsvidare Om arbetsplatsen Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning arbetar 1300 medarbetare varje dag för att göra skillnad. På verksamhetsområdet Individ och familjeomsorgvill vi tillsammans med Karlshamnsborna öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök... Visa mer
Heltid tillsvidare

Om arbetsplatsen
Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning arbetar 1300 medarbetare varje dag för att göra skillnad. På verksamhetsområdet Individ och familjeomsorgvill vi tillsammans med Karlshamnsborna öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, inom Sveriges viktigaste jobb.

Inom enheten arbetar idag enhetschef, 1:e socialsekreterare och tolv medarbetare med hög kompetens och stort engagemang för socialt arbete.

Vi erbjuder: 
VerksamhetsområdetIndivid och familjeomsorgarbetar aktivt med att skapa en god arbetsmiljö och en kultur som tillåter våra medarbetare att utvecklas, bland annat erbjuds en introduktionsplan och möjlighet till kompetensutveckling. Du får även tillgång till bland annat hälsopaus, personalklubb med många erbjudanden, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

Som stöd i din roll som barnhandläggare hos oss har du tillgång till intern och extern handledning, stöd av 1:e socialsekreterare i det dagliga arbetet samt administrativ stöd. Vår ambition är att du som medarbetare ska ges möjlighet att nyttja din kompetens hos oss men även ges möjlighet att utveckla denna under din anställning.

Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla arbetsgruppen och dess arbetssätt för att möta framtidens utmaningar och skapa en attraktiv arbetsplats. Genom att arbeta med ett utvecklat nätverkstänk strävar vi nu efter att ligga i framkant inom Signs of Safety. Genom ett nära samarbete mellan verksamheterna vill vi tillsammans skapa en socialtjänst med fokus på medborgaren och med stort engagemang för det sociala arbetet. 

Arbetsbeskrivning:
Som barnhandläggare kommer du att arbeta med barn och unga som är placerade i familjehem, familjehemsföräldrarna, de biologiska föräldrarna och barnets övriga nätverk. Arbetet innefattar även placeringar på HVB och SiS. Du kommer i ditt arbete att skapa nära samarbete med skola/förskola, barn- och ungdomspsykiatrin och andra kontakter som barnet har. Arbetet med familjehem och familjehemsplacerade barn innebär ofta långsiktiga relationer då placeringarna kan komma att fortgå under flera år.

Inom ramen för tjänsten kommer du även att ansvara för barn som har insats kontaktfamilj och/eller kontaktperson. Arbetsuppgifterna innefattar utredning och uppföljning av barnets situation i ett nära samarbete med familjehemssekreterarna som arbetar med rekrytering och handledning av familjehemmen, kontaktfamiljerna och kontaktpersonerna.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har socionomexamen samt ett genuint intresse av att arbeta med målgruppen barn och unga. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med SOL & LVU samt erfarenhet av myndighetsutövning och socialt arbete.

Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid bemötande av de personer som vi möter i vårt arbete, därför är personlig lämplighet av stor betydelse. Du har ett professionellt och respektfullt bemötande i förhållande till de personer vi möter samt till våra samverkanspartners. Arbetet kräver en god förmåga att organisera och strukturera sitt dagliga arbete, samt att själv kunna prioritera om vid uppkomma situationer. Du har en god samarbetsförmåga och kan samarbeta med såväl interna som externa samverkansparters för barnets bästa. Arbetet kräver även att du kan ta egna initiativ och driva dina ärenden framåt utifrån gällande lagstiftning.  

Övrigt:
Arbetstidens förläggning är på vardagar dagtid.
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Tillträde snarast.

B-körkort är ett krav.

För mer information kontakta:
Enhetschef, Menesha Alijaj 0454- 56 33 08

Sista ansökningsdag:
220404

Facklig företrädare:
Christina Gustafsson, Vision : 0454- 81189 Visa mindre

LSS-handläggare inom Stöd och service

Ansök    Dec 22    Karlshamns kommun    Socionom
Om arbetsplatsen Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning jobbar 1300 medarbetare varje dag för att göra skillnad för kommunens invånare. Inom verksamhetsområdet Stöd och servicearbetar vi för att stötta de kommuninvånare med behov av insatser utifrånLag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Tillsammans med oss arbetar du för att personer med olika former av funktionsvariationer ska få det stöd de behöver för att leva ett så självständigt liv ... Visa mer
Om arbetsplatsen
Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning jobbar 1300 medarbetare varje dag för att göra skillnad för kommunens invånare. Inom verksamhetsområdet Stöd och servicearbetar vi för att stötta de kommuninvånare med behov av insatser utifrånLag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Tillsammans med oss arbetar du för att personer med olika former av funktionsvariationer ska få det stöd de behöver för att leva ett så självständigt liv som möjligt.

Inom enheten arbetar idag enhetschef och fem medarbetare med hög kompetens och stort engagemang för socialt arbete. Med anledning av en pensionsavgång till våren efter mångårig och förtjänstfull tjänst, söker vi nu en ny kollega som kan vara med i utvecklingen mot framtidens utmaningar!

Arbetsbeskrivning:
Som LSS-handläggare kommer du att arbeta med både barn och vuxna som ansöker om insatser utifrån LSS. Du kommer att utreda, bedöma och fatta beslut om människors rätt och deras individuella behov av insatser utifrån gällande lagstiftning. Du kommer också att följa upp fattade beslut. Vi arbetar aktivt med att hålla en god kommunikation med den enskilde, föräldrar, företrädare eller annan part i den enskildes nätverk där det är relevant. En annan viktig del av ditt arbete kommer att vara samverkan med både interna och externa aktörer, vilket ställer krav på din förmåga att bygga goda relationer. Arbetet erbjuder variation både utifrån målgruppen som vi arbetar med men också då vi ständigt vill förbättras och utveckla vårt arbetssätt och vår verksamhet.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation.

Vi erbjuder:
Inom vår enhet erbjuder vi en välstrukturerad introduktionsplan som bygger på dina tidigare erfarenheter samt möjlighet till bredvidgång innan vår kollega går i pension. Vi är en arbetsgrupp som sitter tillsammans på Ågatan i Karlshamn. Vi värdesätter ett nära ledarskap, delaktighet, samarbete och möjligheten att stötta varandra i stort som smått.

Du erbjuds möjlighet till kompetensutveckling inom enheten likaså möjlighet till utveckling genom utvecklingsarbeten. Bland annat så arbetar vi nu med att gå från verksamhetssystemet Procapita till Lifecare där du kan vara med och bidra. Då enheten även har medarbetare som handläggerärenden inom socialtjänstlagen, inriktning socialpsykiatri, kan vi erbjuda kollegor med en bred kompetens med mångårig erfarenhet där vi kan belysa frågor ur flera perspektiv. Utöver detta erbjuder vi också hälsopaus, personalklubb med många erbjudanden, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla arbetsgruppen och dess arbetssätt för att möta framtidens utmaningar och skapa en attraktiv arbetsplats. Med fokus på medborgaren och stort engagemang för det sociala arbetet kan du vara med och göra skillnad hos oss.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig samt ett genuint intresse av att arbeta med målgruppen. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning och socialt arbete.

Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid bemötande av de personer som vi träffar i vårt arbete, därför är personlig lämplighet av stor betydelse. Du har ett professionellt och respektfullt bemötande i förhållande till de personer vi möter samt till våra samverkanspartners. Arbetet kräver en god förmåga att organisera och strukturera sitt dagliga arbete, samt att själv kunna prioritera om vid uppkomma situationer. Du har en god samarbetsförmåga och kan samarbeta med såväl interna som externa samverkansparters.Arbetet kräver även att du kan ta egna initiativ och driva dina ärenden framåt utifrån gällande lagstiftning. Vidare är det viktigt att du är helhetsorienterad och se till hela situationen kring den enskilde för att hitta långsiktiga och hållbara lösningar.

Övrigt:
Arbetstidens förläggning är på vardagar dagtid.
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Tillträde efter överenskommelse.

För mer information kontakta:
Enhetschef, Henrik Molin 0454 - 810 90

Sista ansökningsdag:
2022-01-16

Facklig företrädare:
Christina Gustafsson, Vision: 0454 – 811 89 Visa mindre

Behandlare, Vuxenenheten

Ansök    Feb 16    Karlshamns kommun    Socionom
Karlshamns kommun ligger längs kusten i mitten av Blekinge och är omgiven av såväl sjöar, naturområden som naturreservat. Karlshamn lockar varje år många besökare att koppla av och njuta av skärgården och andra uppskattade arrangemang runt om i Karlshamn. Kommunen består av drygt 32 000 invånare och har ca 3000 medarbetare, vilket gör Karlshamns kommun till en av Blekinges största arbetsgivare. Nu söker vi en ny medarbetare till vår öppenvårdsverksamhet!... Visa mer
Karlshamns kommun ligger längs kusten i mitten av Blekinge och är omgiven av såväl sjöar, naturområden som naturreservat. Karlshamn lockar varje år många besökare att koppla av och njuta av skärgården och andra uppskattade arrangemang runt om i Karlshamn. Kommunen består av drygt 32 000 invånare och har ca 3000 medarbetare, vilket gör Karlshamns kommun till en av Blekinges största arbetsgivare.

Nu söker vi en ny medarbetare till vår öppenvårdsverksamhet!

Arbetsbeskrivning
Som behandlare hos Karlshamns kommun kommer du att arbeta vid Vuxenenheten och med öppenvårdsinsatser riktade gentemot personer med missbruks- eller beroendeproblematik samt deras anhöriga. Du ska individanpassat, professionellt och med utgångspunkt i Socialstyrelsens Nationella riktlinjer erbjuda behandling med målsättning att stötta individerna till ett liv utan missbruk eller beroende.
Hos oss på Karlshamns kommun har du möjligheten att arbeta med ett stort antal kollegor för att bedriva och utveckla vårt behandlingsprogram.

Du som Behandlare
Din utbildning  är exempelvis  socionom, behandlingsassistent, alkohol och drogterapeut, socialpedagog/behandlingspedagog med inriktning missbruk/beroende.
Vi ser gärna att du även har tilläggsutbildning inom exempelvis MI, ÅP, CRA, HAP, MET eller annan rekommenderad behandlingsmetod i Socialstyrelsens Nationella riktlinjer.
Genom din erfarenhet av arbete inom missbruk- och/eller beroendevård har du verktyg för att självständigt organisera och bedriva behandling både individuellt och i grupp.
Du har ett gediget intresse för att arbeta med och göra skillnad för personer med missbruk eller beroende samt deras anhöriga. Ditt engagemang tillsammans med din utbildning och arbetserfarenhet gör att du har god kunskap kring målgruppen samt deras behov..
För uppdraget krävs flexibilitet och initiativförmåga samt självklart ett professionellt förhållningssätt och ett gott bemötande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Du behärskar det svenska språket på ett mycket bra sätt, både i tal och skrift, då dokumentation och dialog är av stor betydelse.

Körkort B fordras för tjänsten.     

Arbetsgivaren
Som nyanställd erbjuder vi dig en introduktion som stödjer dig i din yrkesroll och som ger dig goda förutsättningar att introduceras snabbt i dina arbetsuppgifter. Du får även tillgång till bland annat intern och extern handledning, hälsopaus, personalklubb, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling m.m. 
Med fokus på medborgaren och stort engagemang för det sociala arbetet kan du vara med och göra skillnad hos oss.

Tjänsten
Heltid, tillsvidare.  Start omgående enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas, ange gärna löneanspråk i ansökan.
Tillträde snarast.

Sista ansökningsdag2022.03.14


För mer information kontakta:
Enhetschef Agneta Fager: 0454-56 33 21
Samordnare Johannes Nilsson: 0454-814 63
Vision Christina Gustafsson: 0454-81189 Visa mindre

Socialsekreterare inom våld i nära relation

Ansök    Sep 27    Karlshamns kommun    Socionom
Vuxenenheten Socialsekreterare Kommun: Karlshamn Omfattning: Heltid Varaktighet: Tillsvidare Våld i nära relation är ett område som i Karlshamns kommun prioriteras av både politiker och kommunledning. Vårt arbete i frågan omnämns även som ett gott exempel av NCK, Nationellt centrum för kvinnofrid. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, inom Sveriges viktigaste jobb. Vi erbjuder Som socialsekreterare i Relationsvå... Visa mer
Vuxenenheten
Socialsekreterare
Kommun: Karlshamn
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare


Våld i nära relation är ett område som i Karlshamns kommun prioriteras av både politiker och kommunledning. Vårt arbete i frågan omnämns även som ett gott exempel av NCK, Nationellt centrum för kvinnofrid. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, inom Sveriges viktigaste jobb.

Vi erbjuder
Som socialsekreterare i Relationsvåldsteamet ansvarar du för att utreda enskilda ärenden. Vi använder oss i utredningsarbetet av Freda-beskrivning och utför riskbedömning utifrån Freda-farlighetsbedömning samt Patriark.
I arbetet kommer du möta personer som är eller har varit utsatta för våld i en nära relation inklusive hedersrelaterat våld och förtryck. Det kan även röra sig om minderåriga som utsätts eller utsatts för partnervåld, detta i samverkan med handläggare på barn- och familj. Utöver detta kan det förekomma stöd till personer som önskar stöd i att lämna prostitution, personer som varit föremål för människohandel samt övriga brottsoffer som önskar lämna en kriminell bakgrund. Arbetet kommer framöver även innefatta stöd till våldsutövare.
Relationsvåldsteamet är en del av vuxenenheten och innefattar idag två medarbetare som arbetar med myndighetsutövning varav du har möjlighet att bli en av dessa. Till Relationsvåldsteamet är även två behandlare från öppenvården kopplade, en för utsatta och framöver även en för utövare.
Vuxenenheten arbetar aktivt med att skapa en god arbetsmiljö och en kultur som tillåter våra medarbetare att utvecklas, bland annat erbjuds en introduktionsplan och möjlighet till kompetensutveckling. Du får även tillgång till bland annat intern och extern handledning, hälsopaus, personalklubb med många erbjudanden, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är socionom eller som har en högskoleutbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig och som har en god kunskap inom området.  Tidigare erfarenhet av myndighetsutövning inom våld i nära relation är meriterande.
Det är viktigt att du som medarbetare är trygg i din yrkesroll, är tålmodig och har förmågan att se människan bakom problematiken. Du behöver vara lyhörd och kreativ i mötet med målgruppen. Arbetet kräver en god förmåga att analysera, bedöma samt fatta rättssäkra beslut. En god kommunikation är av vikt för att vi tillsammans ska lyckas med vårt uppdrag. Du kommer behöva kunna samverka med andra aktörer runt den våldsutsatta både internt och externt.
Det är viktigt i arbetet att du är strukturerad och flexibel. Med flexibel menar vi att du har förmåga att hantera att det som planerats för dagen snabbt kan ändras då vi möter människor vars behov vi snabbt behöver bemöta. Vi prioriterar att tillsammans värna om vår arbetsglädje och stöttar varandra i arbetet. Det är vad vi tror gör skillnaden för ett hållbart arbetsklimat. Känner du att du passar in i detta sammanhang är du välkommen med din ansökan.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att dina kunskaper i svenska är goda i såväl tal som skrift.

Upplysningar: 
Agneta Fager, 0454-563321

Fackliga företrädare: 
Christina Gustafsson , Vision 0454- 81189 

Övrigt: 
Individuell lönesättning tillämpas.
B-körkort är ett krav.

Sista ansökningsdag:  2021-10-10 Visa mindre

Familjehemssekreterare till Placeringsenheten, Barn och Familj.

Ansök    Dec 20    Karlshamns kommun    Socionom
Heltid tillsvidare Om arbetsplatsen Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning arbetar 1300 medarbetare varje dag för att göra skillnad. På verksamhetsområdet Individ och familjeomsorg arbetar vi tillsammans med Karlshamnsborna vill öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån en... Visa mer
Heltid tillsvidare

Om arbetsplatsen
Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning arbetar 1300 medarbetare varje dag för att göra skillnad. På verksamhetsområdet Individ och familjeomsorg arbetar vi tillsammans med Karlshamnsborna vill öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, inom Sveriges viktigaste jobb.

Inom enheten arbetar idag enhetschef, 1:e socialsekreterare och tolv medarbetare med hög kompetens och stort engagemang för socialt arbete.

Vi erbjuder: 
Individ och familjeomsorgarbetar aktivt med att skapa en god arbetsmiljö och en kultur som tillåter våra medarbetare att utvecklas, bland annat erbjuds en introduktionsplan och möjlighet till kompetensutveckling. Du får även tillgång till bland annat intern och extern handledning, hälsopaus, personalklubb med många erbjudanden, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla arbetsgruppen och dess arbetssätt för att möta framtidens utmaningar och skapa en attraktiv arbetsplats. Tillsammans med dina kollegor kommer du att få möjlighet till att fortsätta utveckla familjehemsvården. Med fokus på medborgaren och stort engagemang för det sociala arbetet kan du vara med och göra skillnad hos oss.


Arbetsbeskrivning:
Ditt uppdrag är att rekrytera, utreda, utbilda och stödja/handleda och följa upp familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner. Du kommer även upprätta avtal samt utföra andra administrativa uppgifter kopplat till våra uppdragstagare. Du utför ditt arbete i ett nära samarbete med barnets socialsekreterare. På enheten finns ytterligare tre familjehemssekreterare som arbetar med samma arbetsuppgifter. Vi arbetar utifrån materialet: Ett hem att växa i och du har stöd av kollegor, 1:e socialsekreterare och enhetschef.Du hanterar alla förekommande frågor som kan uppstå kring familjehemsplaceringar, kontaktfamiljer och kontaktpersoner.

I arbetet som familjehemssekreterare bör du vara trygg i din yrkesroll och kunna möta människor i behov av socialtjänstens stöd och hjälp på ett tydligt och förtroendeingivande sätt. Du tycker om att träffa nya människor och är villig att berätta om vad det innebär att vara uppdragstagare för de som är intresserade.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation.

Kvalifikationer:
Vi söker dig med socionomexamen eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt god kännedom om gällande lagstiftning. Erfarenhet av familjehemsarbete är meriterade. Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid bemötande av de personer som vi möter i vårt arbete, därför är personlig lämplighet av stor betydelse. Du har ett professionellt och respektfullt bemötande i förhållande till de personer vi möter samt till våra samverkanspartners. Arbetet kräver en god förmåga att organisera och strukturera sitt dagliga arbete, samt att själv kunna prioritera om vid uppkomma situationer. Du har en god samarbetsförmåga och kan samarbeta med såväl interna som externa samverkansparters för barnets bästa. Arbetet kräver även att du kan ta egna initiativ och driva dina ärenden framåt utifrån gällande lagstiftning.  


Övrigt:  
Arbetstidens förläggning är på vardagar dagtid.
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Tillträde snarast.

B-körkort är ett krav.

För mer information kontakta:
Enhetschef Menesha Alijaj: 0454- 56 33 08

Sista ansökningsdag:
220116

Fackliga företrädare:  
Christina Gustafsson, Vision : 0454- 81189 Visa mindre

Barnhandläggare inom placeringsenheten, Barn och Familj

Ansök    Dec 20    Karlshamns kommun    Socionom
Heltid tillsvidare Om arbetsplatsen Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning arbetar 1300 medarbetare varje dag för att göra skillnad. På verksamhetsområdet Individ och familjeomsorg arbetar vi tillsammans med Karlshamnsborna vill öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån en... Visa mer
Heltid tillsvidare

Om arbetsplatsen
Vid Karlshamns kommuns Socialförvaltning arbetar 1300 medarbetare varje dag för att göra skillnad. På verksamhetsområdet Individ och familjeomsorg arbetar vi tillsammans med Karlshamnsborna vill öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, inom Sveriges viktigaste jobb.

Inom enheten arbetar idag enhetschef, 1:e socialsekreterare och tolv medarbetare med hög kompetens och stort engagemang för socialt arbete.

Vi erbjuder: 
VerksamhetsområdetIndivid och familjeomsorgarbetar aktivt med att skapa en god arbetsmiljö och en kultur som tillåter våra medarbetare att utvecklas, bland annat erbjuds en introduktionsplan och möjlighet till kompetensutveckling. Du får även tillgång till bland annat intern och extern handledning, hälsopaus, personalklubb med många erbjudanden, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla arbetsgruppen och dess arbetssätt för att möta framtidens utmaningar och skapa en attraktiv arbetsplats. Med fokus på medborgaren och stort engagemang för det sociala arbetet kan du vara med och göra skillnad hos oss.

Arbetsbeskrivning:
Som barnhandläggare kommer du att arbeta med barn och unga som är placerade i familjehem, familjehemsföräldrarna, de biologiska föräldrarna och barnets övriga nätverk. Arbetet innefattar även placeringar på HVB och SiS. Du kommer i ditt arbete att skapa nära samarbete med skola/förskola, barn- och ungdomspsykiatrin och andra kontakter som barnet har. Arbetet med familjehem och familjehemsplacerade barn innebär ofta långsiktiga relationer då placeringarna kan komma att fortgå under flera år.

Inom ramen för tjänsten kommer du även att ansvara för barn som har insats kontaktfamilj och/eller kontaktperson. Arbetsuppgifterna innefattar utredning och uppföljning av barnets situation i ett nära samarbete med familjehemssekreterarna som arbetar med rekrytering och handledning av familjehemmen, kontaktfamiljerna och kontaktpersonerna.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har socionomexamen samt ett genuint intresse av att arbeta med målgruppen barn och unga. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med SOL & LVU samt erfarenhet av myndighetsutövning och socialt arbete.

Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid bemötande av de personer som vi möter i vårt arbete, därför är personlig lämplighet av stor betydelse. Du har ett professionellt och respektfullt bemötande i förhållande till de personer vi möter samt till våra samverkanspartners. Arbetet kräver en god förmåga att organisera och strukturera sitt dagliga arbete, samt att själv kunna prioritera om vid uppkomma situationer. Du har en god samarbetsförmåga och kan samarbeta med såväl interna som externa samverkansparters för barnets bästa. Arbetet kräver även att du kan ta egna initiativ och driva dina ärenden framåt utifrån gällande lagstiftning.  

Övrigt:
Arbetstidens förläggning är på vardagar dagtid.
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Tillträde snarast.

B-körkort är ett krav.

För mer information kontakta:
Enhetschef, Menesha Alijaj 0454- 56 33 08

Sista ansökningsdag:
220116

Facklig företrädare:
Christina Gustafsson, Vision : 0454- 81189 Visa mindre

Socionom på konsultbasis för den äventyrslystne inklusive boende

Ansök    Maj 28    PersonalExpressen AB    Socionom
Nu söker vi efter dig som vill arbeta tillsammans med oss på PersonalExpressen som konsult på Sveriges socialtjänster. Specifikt söker vi dig som är i en situation i livet där du ser en möjlighet till att flytta för att ta ett konsultuppdrag på annan ort än den där du bor idag. Vi stöttar dig givetvis hela vägen och hjälper dig med såväl boende, som resa som annat som kan tänkas behövas för att just du ska känna dig redo för en ny utmaning i din yrkeskarri... Visa mer
Nu söker vi efter dig som vill arbeta tillsammans med oss på PersonalExpressen som konsult på Sveriges socialtjänster. Specifikt söker vi dig som är i en situation i livet där du ser en möjlighet till att flytta för att ta ett konsultuppdrag på annan ort än den där du bor idag. Vi stöttar dig givetvis hela vägen och hjälper dig med såväl boende, som resa som annat som kan tänkas behövas för att just du ska känna dig redo för en ny utmaning i din yrkeskarriär som socionom. Allt du behöver är en professionell inställning till ditt arbete samt en smula nyfikenhet och äventyrslust förstås!
Hjärtligt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag. Vi hörs!
-----------------------------------------------
PersonalExpressen bemannar med professionell, ambitiös och jordnära personal efter våra kunders behov och önskemål. Vi är ett starkt värdedrivet företag och är därmed noga med att den personal vi presenterar för våra kunder också möter våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande. Det förväntar sig våra kunder av oss och det förväntar vi oss av våra medarbetare/konsulter.
PersonalExpressen upphandlar med kommuner/socialtjänster runt om i landet och kan således löpande erbjuda ett brett spektra av tjänster på bemanningsbasis. Som konsult hos oss är du vår största tillgång och vårt motto är att ge landets bästa service till landets bästa medarbetare. PersonalExpressens ledning har över tio års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med Sveriges socialtjänster som kunder och denna sektor ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala mot våra konsulter och alltid ser till att just dina individuella behov och önskemål får stå i centrum. Vi är Sveriges mest personliga bemanningsföretag kort och gott och det är vi stolta över!
Hjärtligt välkommen till oss återigen! Visa mindre

1:e Socialsekreterare till Karlshamns kommun, Placeringsenheten

1:e Socialsekreterare till Karlshamns kommun, Placeringsenheten Den strukturerade arbetsledaren med ett genuint intresse för barn och ungdomars välfärd? Sitter ditt sociala engagemang i själen? Här finns en plats för dig! Arbetsbeskrivning Som 1:e Socialsekreterare hos Karlshamns kommun kommer du att arbeta vid Placeringsenheten och bland annat ansvara för den dagliga arbetsledningen av socialsekreterarna; detta genom att exempelvis stötta i tidsplanerin... Visa mer
1:e Socialsekreterare till Karlshamns kommun, Placeringsenheten
Den strukturerade arbetsledaren med ett genuint intresse för barn och ungdomars välfärd? Sitter ditt sociala engagemang i själen?

Här finns en plats för dig!

Arbetsbeskrivning
Som 1:e Socialsekreterare hos Karlshamns kommun kommer du att arbeta vid Placeringsenheten och bland annat ansvara för den dagliga arbetsledningen av socialsekreterarna; detta genom att exempelvis stötta i tidsplanering, prioritering och arbetsfördelning efter teamets behov och förutsättningar. I god, insatt och förstående anda arbetar du för att främja och driva den fortsatta utvecklingen av gruppen, tillsammans med enhetschefen. För oss är det viktigt att skapa och upprätthålla delaktighet, arbetsglädje och engagemang.

Hos oss på Karlshamns kommun har du möjligheten att arbeta både detaljfokuserat och med ett helhetsgrepp kring aktuella ärenden och insatser, för att operativt vara med och driva ett komplext arbete i mål tillsammans med gruppen.

I din roll ansvarar du för de utredningar och överväganden som skrivs, samt de handlingar som skrivs fram till nämnd och domstol. Du ser även till att de lagstöd som används i arbetet är korrekta. Tillsammans med enhetschef ansvarar du för ärendedragning inför nämnd och utskott. Du för även nämndens talan i Förvaltningsdomstol, Förvaltningsrätt, och Kammarrätt.

Du kan känna trygghet i att alltid ha stöd från en enhetschef i tjänst!Du som 1:e Socialsekreterare
Det finns ett genuint intresse hos dig av att arbeta med, och göra skillnad för, barn och ungdomar. Din förmåga att se hela bilden, prioritera flexibelt och att uppbringa genuint engagemang i ditt team är vad som gör dig lite extra speciell.

Din beslutskraft är ett starkt verktyg för dig i arbetet med att självständigt organisera och strukturera den dagliga verksamheten. Detta i kombination med din fallenhet för att bygga goda och tillitsfulla relationer bidrar till det fina samarbetet genom vilket du driver ärenden i dess olika faser.

För att lyckas och trivas i rollen har du en Socionomexamen, samt har hunnit samla på dig erfarenheter av liknande arbete inom relevant område. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med SOL & LVU, samt av myndighetsutövning och socialt arbete. Även erfarenhet av ledarskap eller annat pedagogiskt handledarskap är meriterande.

Genom den erfarenhet och kunskap du förskaffat kommer även en god vana av det varierande arbetstempo rollen kan innebära. Du är van vid att göra välförankrade prioriteringar även i tidspressade situationer och har ett stort lugn med dig under tiden. Vi finns till för att skapa och ge god kvalitet till de som behöver oss och vårt utförda arbete.

Du behärskar det svenska språket på ett mycket bra sätt, både i tal och skrift, då dokumentation och dialog är av stor betydelse.

Körkort B fordras för tjänsten.

Lär känna Karlshamns kommun & Enheten för barn och familj
Vid Karlshamns kommuns förvaltning för arbete och välfärd jobbar 450 medarbetare varje dag för att göra skillnad.

Enheten för Barn och familj arbetar aktivt med att skapa en god arbetsmiljö och en kultur som tillåter våra medarbetare att utvecklas, genom god introduktion och möjlighet till kompetensutveckling. Du får även tillgång till bland annat extern handledning tillsammans med andra 1:e Socialsekreterare inom Förvaltningen, hälsopaus, personalklubb, flexibel arbetstid och mer.

Med fokus på medborgaren och stort engagemang för det sociala arbetet kan du vara med och göra skillnad hos oss.

Välkommen att besöka oss på webben: www.karlshamn.se (http://www.karlshamn.se/) för att ta del av information om vad som sker i kommunen, så väl som nyheter och tjänster.

Tjänsten
Heltid, tillsvidare. Start omgående enligt överenskommelse.

Ort
Karlshamn

Din ansökan
Ansöker gör du med CV och personligt brev. Vänligen ange även löneanspråk i din ansökan. Vi ser fram emot att få lära känna dig närmre.

Om du har frågor kan du kontakta vår externa rekryteringspartner Engqvist & Zimmerman HR Partner: Sara Blixt, 0708 - 65 31 85 eller maila till [email protected]

Av GDPR-skäl kan vi inte ta emot ansökningar via mail.

Tidsplan
Vi vill ha din ansökan så fort som möjligt då ansökningar hanteras löpande. Dock senast 11/7 2021.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socionomkonsult med möjlighet till spännande och välbetalda uppdrag

Ansök    Maj 18    PersonalExpressen AB    Socionom
Nu söker vi sommarpersonal som vill arbeta på bemanning! Skicka in din ansökan till oss redan idag så hör vi av oss direkt med de uppdragserbjudanden vi tror skulle kunna passa just dig och din profil! PersonalExpressen bemannar med professionell, ambitiös och jordnära personal efter våra kunders behov och önskemål. Vi är ett starkt värdedrivet företag och är därmed noga med att den personal vi presenterar för våra kunder också möter våra förväntningar gäl... Visa mer
Nu söker vi sommarpersonal som vill arbeta på bemanning! Skicka in din ansökan till oss redan idag så hör vi av oss direkt med de uppdragserbjudanden vi tror skulle kunna passa just dig och din profil!
PersonalExpressen bemannar med professionell, ambitiös och jordnära personal efter våra kunders behov och önskemål. Vi är ett starkt värdedrivet företag och är därmed noga med att den personal vi presenterar för våra kunder också möter våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande. Det förväntar sig våra kunder av oss och det förväntar vi oss av våra medarbetare.
Nu söker vi dig som har erfarenhet av att arbeta inom socialtjänsten och kan tänka dig att komma ut på uppdrag med oss redan till sommaren. PersonalExpressen upphandlar med kommuner runt om i landet och kan således löpande erbjuda ett brett spektra av tjänster på bemanningsbasis runt om i landet.
Som konsult hos oss är du vår största tillgång och vårt motto är att ge landets bästa service till landets bästa medarbetare! PersonalExpressens ledning har över 10 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med Sveriges socialtjänster som kunder och denna sektor ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala mot våra konsulter och alltid ser till att just dina individuella behov och önskemål får stå i centrum. Vi är Sveriges mest personliga bemanningsföretag kort och gott och det är vi stolta över!
Hjärtligt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag så hörs vi förhoppningsvis inom kort! Visa mindre

Projektledare

Ansök    Feb 12    Karlshamns kommun    Socionom
Karlshamns kommun i samverkan med Region Blekinge sökerProjektledare- inom skolverksamheten för barn och ungas hälsa. Psykiska ohälsan bland barn och unga ökar. Hög skolfrånvaro är både ett tecken på och risk för att utveckla allvarligare former av psykisk ohälsa. Orsakerna kan variera, men skolan har en cetral roll att tidigt upptäcka signaler som indikerar psykisk ohälsa. Skolan har också möjligheter att arbeta förebyggande och kan i sig vara en plats s... Visa mer
Karlshamns kommun i samverkan med Region Blekinge sökerProjektledare- inom skolverksamheten för barn och ungas hälsa.

Psykiska ohälsan bland barn och unga ökar. Hög skolfrånvaro är både ett tecken på och risk för att utveckla allvarligare former av psykisk ohälsa. Orsakerna kan variera, men skolan har en cetral roll att tidigt upptäcka signaler som indikerar psykisk ohälsa. Skolan har också möjligheter att arbeta förebyggande och kan i sig vara en plats som bidrar till ett större välmående. Att främja skolnärvaro för att försäkra att våra elever får en fullgjord skolgång med fullständiga slutbetyg, är en av de viktigaste skyddsfaktorerna mot psykisk ohälsa i livet. Då elever hamnar i hög skolfrånvaro beror det till stor del på att skolan inte har kunnat tillgodose den unika elevens behov av stöd och stimulans. Arbetet med att främja elevers skolnärvaro har kommit en bit på väg, men behöver fortsätta att utvecklas och individanpassas. Oftast har också familjen en längre tid haft svårigheter att stödja den unges mående och skol/livssituation. Vårdnadshavare och den unge kan därför i vissa fall behöva praktiskt stöd i hemmet för att hitta rutiner och strategier för att öka förutsättningar för skolnärvaron, som går utöver det någon av aktörerna i dagsläget erbjuder.
Karlshamns kommun i samband med Region Blekinge söker nu en projektledare för att arbeta med ett projekt kring just barns skolfrånvaro och psykiska ohälsa. Målet är att barn och ungdomar som har en problematisk skolfrånvaro, och/eller sammansatt problematik med behov av stöd från fler instanser ska minska, och att flera barn och ungdomar kommer tillbaka till skolan. Vi ser även ett mål i att ge stöd i ett tidigt skede, och på så vis förhindra att barn och unga hamnar i utanförskap eller problematisk skolfrånvaro med risk för psykisk ohälsa och missbruk. Utifrån barnkonventionen ska barnets bästa alltid sättas i främsta rummet.

Arbetet är ett samarbete mellan Region Blekinge och Karlshamns kommun och involverar verksamheter inom flera olika områden så som Elevhälsa, Socialtjänst, BUP och Habilitering med flera.
Arbetsuppgifter:
att samordna insatser och i de fall det behövs även arbeta praktiskt på individ och familjenivå
att bidra till kunskap och metodutveckling av insatser för målgruppen
att bidra till att familj och barn får ökad delaktighet i insatserna
att tillsammans med samverkansaktörer kartlägga omfattning kring problematik, typ av insatser, strukturer för samverkan och kompetensutvecklingsbehov
att ansvara för utvärdering av projektet
Vi söker dig som har bred kunskap och erfarenhet av att arbete med barn och familjer i en utsatt situation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Du har relevant högskoleutbildning som t. ex. socionom, specialpedagog eller med annan likvärdig utbildning. Arbetet kräver god samarbetsförmåga, självständighet, förmåga till helhetssyn, inlevelse- och initiativförmåga. Du har en stark kommunikativ förmåga, bygger relationer på tillit och respekt samt har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Erfarenheter av projektledning är en merit. Körkort fordras. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Sista ansökningsdag:
2020-03-05
Placering:
Utbildningsförvaltningen, Karlshamns kommun
Varaktighet och omfattning:
Projektanställning (2 år) heltid
Övrigt:
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Upplysningar:
Petra Gagner
Verksamhetschef strategisk elevhälsa                                  
Utbildningsförvaltning                                                            
[email protected]
Telefon: 0454-817 98                                                                          
Karlshamns kommun        
Petra Nordberg
Verksamhetschef                                                   
Barn- och Ungdomspsykiatri och habilitering
Telefon: 0454-73 10 32
[email protected] Visa mindre

Projektledare

Ansök    Feb 12    Karlshamns kommun    Socionom
Karlshamns kommun i samverkan med Region Blekinge sökerProjektledare- inom skolverksamheten för barn och ungas hälsa. Psykiska ohälsan bland barn och unga ökar. Hög skolfrånvaro är både ett tecken på och risk för att utveckla allvarligare former av psykisk ohälsa. Orsakerna kan variera, men skolan har en cetral roll att tidigt upptäcka signaler som indikerar psykisk ohälsa. Skolan har också möjligheter att arbeta förebyggande och kan i sig vara en plats s... Visa mer
Karlshamns kommun i samverkan med Region Blekinge sökerProjektledare- inom skolverksamheten för barn och ungas hälsa.

Psykiska ohälsan bland barn och unga ökar. Hög skolfrånvaro är både ett tecken på och risk för att utveckla allvarligare former av psykisk ohälsa. Orsakerna kan variera, men skolan har en cetral roll att tidigt upptäcka signaler som indikerar psykisk ohälsa. Skolan har också möjligheter att arbeta förebyggande och kan i sig vara en plats som bidrar till ett större välmående. Att främja skolnärvaro för att försäkra att våra elever får en fullgjord skolgång med fullständiga slutbetyg, är en av de viktigaste skyddsfaktorerna mot psykisk ohälsa i livet. Då elever hamnar i hög skolfrånvaro beror det till stor del på att skolan inte har kunnat tillgodose den unika elevens behov av stöd och stimulans. Arbetet med att främja elevers skolnärvaro har kommit en bit på väg, men behöver fortsätta att utvecklas och individanpassas. Oftast har också familjen en längre tid haft svårigheter att stödja den unges mående och skol/livssituation. Vårdnadshavare och den unge kan därför i vissa fall behöva praktiskt stöd i hemmet för att hitta rutiner och strategier för att öka förutsättningar för skolnärvaron, som går utöver det någon av aktörerna i dagsläget erbjuder.
Karlshamns kommun i samband med Region Blekinge söker nu en projektledare för att arbeta med ett projekt kring just barns skolfrånvaro och psykiska ohälsa. Målet är att barn och ungdomar som har en problematisk skolfrånvaro, och/eller sammansatt problematik med behov av stöd från fler instanser ska minska, och att flera barn och ungdomar kommer tillbaka till skolan. Vi ser även ett mål i att ge stöd i ett tidigt skede, och på så vis förhindra att barn och unga hamnar i utanförskap eller problematisk skolfrånvaro med risk för psykisk ohälsa och missbruk. Utifrån barnkonventionen ska barnets bästa alltid sättas i främsta rummet.

Arbetet är ett samarbete mellan Region Blekinge och Karlshamns kommun och involverar verksamheter inom flera olika områden så som Elevhälsa, Socialtjänst, BUP och Habilitering med flera.
Arbetsuppgifter:
att samordna insatser och i de fall det behövs även arbeta praktiskt på individ och familjenivå
att bidra till kunskap och metodutveckling av insatser för målgruppen
att bidra till att familj och barn får ökad delaktighet i insatserna
att tillsammans med samverkansaktörer kartlägga omfattning kring problematik, typ av insatser, strukturer för samverkan och kompetensutvecklingsbehov
att ansvara för utvärdering av projektet
Vi söker dig som har bred kunskap och erfarenhet av att arbete med barn och familjer i en utsatt situation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Du har relevant högskoleutbildning som t. ex. socionom, specialpedagog eller med annan likvärdig utbildning. Arbetet kräver god samarbetsförmåga, självständighet, förmåga till helhetssyn, inlevelse- och initiativförmåga. Du har en stark kommunikativ förmåga, bygger relationer på tillit och respekt samt har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Erfarenheter av projektledning är en merit. Körkort fordras. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Sista ansökningsdag:
2020-03-05
Placering:
Utbildningsförvaltningen, Karlshamns kommun
Varaktighet och omfattning:
Projektanställning (2 år) heltid
Övrigt:
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Upplysningar:
Petra Gagner
Verksamhetschef strategisk elevhälsa                                  
Utbildningsförvaltning                                                            
[email protected]
Telefon: 0454-817 98                                                                          
Karlshamns kommun        
Petra Nordberg
Verksamhetschef                                                   
Barn- och Ungdomspsykiatri och habilitering
Telefon: 0454-73 10 32
[email protected] Visa mindre

Semestervikarie, Socialsekreterare Vuxenenheten

Ansök    Mar 22    Karlshamns kommun    Socionom
Karlshamns kommun, Individ och familjeomsorg Karlshamns kommun ligger längs kusten i mitten av Blekinge och är omgiven av såväl sjöar, naturområden som naturreservat. Karlshamn lockar varje år många besökare att koppla av och njuta av skärgården och andra uppskattade arrangemang runt om i Karlshamn. Kommunen består av drygt 32 000 invånare och har ca 3000 medarbetare, vilket gör Karlshamns kommun till en av Blekinges största arbetsgivare. I förvaltningen f... Visa mer
Karlshamns kommun, Individ och familjeomsorg
Karlshamns kommun ligger längs kusten i mitten av Blekinge och är omgiven av såväl sjöar, naturområden som naturreservat. Karlshamn lockar varje år många besökare att koppla av och njuta av skärgården och andra uppskattade arrangemang runt om i Karlshamn. Kommunen består av drygt 32 000 invånare och har ca 3000 medarbetare, vilket gör Karlshamns kommun till en av Blekinges största arbetsgivare. I förvaltningen för Arbete och Välfärd finns verksamheten ”Utredning och beslut”, som arbetar med individ- och familjefrågorna.

Arbetsbeskrivning
Vi söker semestervikarie som kan arbeta under hela sommaren 2021 och som är intresserad av vårt verksamhetsområde.
Inom vuxenenheten möter vi främst personer med missbruk/beroende samt personer med långvarig bostadsproblematik.
Du kommer att träffa personer från 18 års ålder där det även ingår att ha kontakt med anhöriga där samtycke finns. Du beslutar om insatser för att möta de behov den enskilde har för att klara av att leva ett liv i drogfrihet/nykterhet, samt insatser för övriga vuxna i behov av stöd.

Kvalifikationer
Vi söker främst dig som antingen är klar socionom eller studerat likvärdig utbildning eller har pågående studier av detta slag.
Du skall kunna uttrycka dig väl i tal skrift. Det är viktigt i arbetet att du är strukturerad och flexibel. Med flexibel menar vi att du har förmåga att hantera att det som planerats för dagen snabbt kan ändras då vi möter människor vars behov vi behöver bemöta. Vi prioriterar att tillsammans värna om vår arbetsglädje och stöttar varandra i arbetet. Det är vad vi tror gör skillnaden för ett hållbart arbetsklimat. Känner du att du passar in i detta sammanhang är du välkommen med din ansökan.
Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

För mer information kontakta:
Enhetschef Agneta Fager tel 0454-563321

Sista ansökningsdag:
210430, intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden så sök redan idag!


Övrigt:  
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan. Visa mindre

1 Barnhandläggare , 100 % ,

Ansök    Maj 21    Karlshamns kommun    Socionom
Tillsvidare   Karlshamns kommun är en attraktiv och modern arbetsgivare. I Förvaltningen för Arbete och Välfärds verksamhet inom Utredning och beslut finner du enheten som arbetar med barn- och familjefrågorna. Nu söker vi ny kollega till vår personalgrupp!   Vi erbjuder:   Som nyanställd erbjuder vi dig en introduktion som stödjer dig i din yrkesroll och som ger dig goda förutsättningar att introduceras snabbt i dina arbetsuppgifter. Du får även ti... Visa mer
Tillsvidare
 
Karlshamns kommun är en attraktiv och modern arbetsgivare. I Förvaltningen för Arbete och Välfärds verksamhet inom Utredning och beslut finner du enheten som arbetar med barn- och familjefrågorna. Nu söker vi ny kollega till vår personalgrupp!  
Vi erbjuder:
 
Som nyanställd erbjuder vi dig en introduktion som stödjer dig i din yrkesroll och som ger dig goda förutsättningar att introduceras snabbt i dina arbetsuppgifter. Du får även tillgång till bland annat intern och extern handledning, hälsopaus, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling m.m.  
 
Arbetsbeskrivning:  
Verksamhet utredning och beslut söker nu en barnhandläggare. Du kommer att arbeta nära dina medarbetare inom samma område samt socialsekreterare och enhetschef med fokus på barnets bästa. Som barnhandläggare har du bland annat ansvar för att följa upp och utreda familjehemsplacerade barns behov enligt SoL och LVU.  
 
Vi söker nu Dig! Du:  
- är socionom eller har en av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning.  
- har erfarenhet av handläggning inom socialtjänstens verksamhetsområde och god kunskap i aktuell lagstiftning (meriterande).  
- har ett professionellt och respektfullt bemötande i förhållande till de personer vi möter samt till våra samverkanspartners.  
- har en god förmåga att organisera och strukturera.  
- är ansvarstagande och drivande.  
- är lösningsfokuserad och är van att arbeta självständigt men även i samverkan, både internt och externt.  
- har kunskap och vana att använda datorn som arbetsredskap och vi ser gärna att du har erfarenhet utav Procapita.  
- hanterar våra krav på kvalificerad kommunikativ förmåga, vilket bl.a. förutsätter goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.  
 
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.  
 
Övrigt:  
Individuell lönesättning tillämpas, ange gärna löneanspråk i ansökan. Körkort erfordras.  
Tillträde snarast.  
 
För mer information kontakta:  
Enhetschef Marie Meijer Dahl: 0454-81852  
Vision Christina Gustafsson: 0454-81189  
 
Sista ansökningsdag:
190531 Visa mindre