Lediga jobb som Speciallärare i Karlshamn

Se lediga jobb som Speciallärare i Karlshamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Karlshamn som finns hos arbetsgivaren.

Speciallärare till grundskolan

Ansök    Maj 28    Karlshamns kommun    Speciallärare
Vi söker en legitimerad speciallärare till den centrala särskilda undervisningsgruppen Hugin. Karlshamns kommun bedriver en Central särskild undervisningsgrupp för elever i grundskolan med extraordinära behov av särskilt stöd. Verksamheten utgår från lokaler i Asarum men undervisning i andra lokaler på annan plats förekommer också. Målsättningen är att erbjuda särskild kompetens i anpassade lärmiljöer för elever från kommunens kommunala grundskolor. Vid st... Visa mer
Vi söker en legitimerad speciallärare till den centrala särskilda undervisningsgruppen Hugin.
Karlshamns kommun bedriver en Central särskild undervisningsgrupp för elever i grundskolan med extraordinära behov av särskilt stöd. Verksamheten utgår från lokaler i Asarum men undervisning i andra lokaler på annan plats förekommer också.
Målsättningen är att erbjuda särskild kompetens i anpassade lärmiljöer för elever från kommunens kommunala grundskolor.
Vid starten på läsåret 24/25 planeras det för 12 elever på Hugin, men inskrivningar och utskrivningar sker kontinuerligt utifrån behov. Samverkan med de hemskolor där eleverna har sin klasstillhörighet eftersträvas och en elevplacering på Hugin kan variera i varaktighet och omfattning.
Elevens rektor har kvar det juridiska ansvaret för formella beslut kring skolgången. Syftet med Hugins arbete är att skapa förutsättningar för eleverna att utveckla kunskaper, värden och färdigheter genom individuellt utformade anpassningar. Ramen för arbetet är skolans styrdokument Läroplan för grundskolan (LGR 22), Skolverkets allmänna råd och Skollagen. Utformningen av undervisningen kräver individanpassningar utifrån varje elevs behov.

Arbetsuppgifter:
Uppdraget består i första hand av pedagogiskt arbete med elever, enskilt och i grupp, tillsammans med arbetslaget, bestående av lärare och resurspersoner, i ett nära samarbete. Även mentorskap för elever ingår i arbetsuppgifterna.
Du behöver kunna ta ett delat ansvar för elevernas vardag, arbetsgruppens utveckling och verksamhetens roll som en särskild resurs i utbildningsförvaltningens organisation. Vilja att delta och bidra i gemensam utbildning och regelbunden handledning är ett krav liksom vilja och förmåga till nära samarbete med kollegor, elever, vårdnadshavare, hemskola och externa samarbetspartners.
Att arbeta med barn och unga med NPF - funktionsvariationer, vars beteenden utmanar omgivningen ställer stora krav på engagemang, inlevelseförmåga, bemötande, samarbete och uthållighet. Man behöver ha kunskap om funktionsnedsättningar men framför allt kunskap om hur man kan möta, motivera och kommunicera med den specifika eleven. Ett lågaffektivt bemötande (LAB), en tydliggörande pedagogik med visuellt stöd samt samarbetsbaserad problemlösning (CPS) är grunden för vårt arbete. Det krävs också ett prestigelöst arbetsklimat för att kontinuerligt följa upp och ompröva arbets- och förhållningssätt för att utforma ett välfungerande stöd. Kontinuerligt stöd via handledning, både i grupp och individuellt, ges av den centrala barn- och elevhälsan.
I uppdraget ingår att utveckla verksamheten tillsammans med kollegor och enhetschef för Hugin. 

Kvalifikationer:
Vi söker en legitimerad speciallärare med kunskap, vilja och ambition att fortsätta utveckla Hugin tillsammans med befintlig personal. Kunskap inom det specialpedagogiska området är en merit liksom erfarenhet av arbete med elever med NPF - funktionsvariationer. Behörighet i matematik och naturorienterande ämnen är också meriterande. Som person har du förmåga och vilja att arbeta i team, är trygg och stabil, du har värme och humor och är relationsskapande. Flexibilitet med barnets bästa i fokus genomsyrar ditt arbete. B-körkort erfodras. 
Stor hänsyn tas till personlig lämplighet!

Övrigt
Tjänsten är semestertjänst tillsvidare, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Ange löneanspråk i ansökan.
Enligt Skollagen(2010:800) skall den som erbjuds denna anställning visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. Handläggningstiden för ett utdrag är cirka två veckor och du beställer det själv via polisens webbplats. Beställ gärna utdraget samtidigt som du skickar in din ansökan så att du har allting klart om du erbjuds tjänsten. Har du redan ett utdrag får det inte vara äldre än ett år. Utdraget "skola eller förskola" ska användas. Beställ ditt utdrag från belastningsregistret på polisens webbplats: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

För mer information kontakta
Enhetschef Marit Gustafsson Björverud, 0454-810 88
Lena Sandgren, Sveriges Lärare, 0733 -30 89 91
Niclas Wahlgren, Sveriges Lärare, [email protected]

Sista ansökningsdag
2024-06-10 Visa mindre

Speciallärare alternativt grundskollärare sv/eng åk 1-6

Ansök    Dec 19    Thorengruppen AB    Speciallärare
På Thoren Framtid förbereder vi eleverna inför nästa steg i livet oavsett om det är nästa årskurs, gymnasiet eller att ta klivet vidare i deras utveckling. Här är det personliga, verkliga och digitala lärandet i fokus tillsammans med forskningsbaserade undervisningsmetoder. Som lärare hos oss får du en unik chans att vara med och forma och utveckla inte bara dina elever och ditt område utan också verksamheten. Vi har högt till tak och stöttar varan... Visa mer
På Thoren Framtid förbereder vi eleverna inför nästa steg i livet oavsett om det är nästa årskurs, gymnasiet eller att ta klivet vidare i deras utveckling. Här är det personliga, verkliga och digitala lärandet i fokus tillsammans med forskningsbaserade undervisningsmetoder.Som lärare hos oss får du en unik chans att vara med och forma och utveckla inte bara dina elever och ditt område utan också verksamheten.

Vi har högt till tak och stöttar varandra samt en positiv inställning till vårt arbete och varandra som gör att vi alla trivs och utvecklas. Vi är stolta över vår skola och vill ge det bästa vi kan till våra elever. MOD, KRAFT och PASSION med hjärta är vad som kännetecknar våra medarbetare och elever. Vill du bli en av oss?

Vi söker nu en engagerad speciallärare i svenska och engelska på 50-75% till vår skola i Karlshamn som tillsammans med skolans elevhälsoteam vill utveckla arbetet för ökad måluppfyllelse hos våra elever. Vi vill vi stärka upp med ytterligare en speciallärare som vill ta skolan och dess arbete med att varje elev ska lyckas vidare. Thoren Framtid i Karlshamn är en personlig högstadieskola med totalt 225 elever i åk 7-9. Skolan har nya fina lokaler och ligger i en vacker miljö på Strömmaområdet med närhet till Kreativum och Sparbanken Arena. 

Om tjänsten
Du är drivande i det hälsofrämjande och förebyggande elevhälsoarbetet och handleder både lärare och elevassistenter. Som speciallärare hos oss förväntas du arbeta efter skolans rutiner gällande dokumentation och uppföljning kopplat till elever i behov av särskilt stöd. Du ingår i ett nätverk tillsammans med andra specialpedagoger/speciallärare inom Thoren Framtid som träffas regelbundet under ledning av vår processtödjande centrala specialpedagog. I ditt uppdrag som speciallärare kommer du att tilldelas tydliga ansvarsområden i verksamheten som innebär planering, genomförande och utvärdering av undervisning. Du kommer arbeta med elever i behov av stöd både enskilt och i grupp. Du kommer att ingå i vårt elevhälsoteam, där det förväntas att du bidrar med din kompetens till både elever och kollegor. Vi söker dig som tillsammans med oss vill möta och nå fram till elever i behov av stöd och få dem intresserade av att fortsätta utforska och lära. Vi tänker kreativt och nytt tillsammans för att ge de bästa förutsättningarna för alla våra elever att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling. 

Vi erbjuder
Som arbetsgivare erbjuder vi dig en plats i en spännande och nytänkande organisation som vill utveckla medarbetarupplevelse, hälsa och arbetsmiljö. ThorenGruppen erbjuder årligen sina medarbetare en utvecklingspeng som möjlighet för personlig utveckling och individuellt välbefinnande. Medarbetarna får varje år delta i Thoren Tillsammans, en unik konferens fylld med föreläsningar och inspiration för ThorenGruppens alla anställda. I ditt arbete får du frihet under ansvar och snabba beslutsvägar, som gör det möjligt för dig att driva utveckling och undervisningen framåt. Du ingår i ett fantastiskt arbetsteam som uppmuntrar idéer och kreativitet, där inget känns för stort eller svårt. 

Dina kvalifikationer

- Du har lärarexamen och lärarlegitimation i svenska och engelska. En vidareutbildning som speciallärare är meriterande. 
- Du har erfarenhet av arbete med språk- läs- och skrivutveckling på grundskola.
- Du är trygg och stabil i dig själv och ha en god social kompetens.
- Du är väl förtrogen med skolans styrdokument samt skolverkets riktlinjer kring arbete med extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram.
- Du är delaktig i elevhälsans arbete med fokus på förebyggande insatser och ett främjande arbetssätt.
- Du är flexibel i ditt sätt att arbeta med olika elevers behov för att nå målen.
- Du har god förmåga att skapa förtroendefulla relationer med såväl elever, som vårdnadshavare och medarbetare.

Anställningens omfattning
Tjänsten är en visstidsanställning under 2024 på 50-75 % med start den 8 januari, enligt överenskommelse. Möjlighet till förlängning finns. 

Rekryteringen
Sista ansökningsdag är 2024-01-08. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. För mer information om skolan, tjänsten och företaget är du välkommen att kontakta rektor Bettina Gyllström telefon 0708-700959 eller mail: [email protected]

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se. Visa mindre

KPP-tjänster till Hugin, grundskolan

Ansök    Maj 30    Karlshamns kommun    Speciallärare
Vi söker två lärare till KPP-tjänster inom den centrala särskilda undervisningsgruppen Hugin. Karlshamns kommun bedriver en Central särskild undervisningsgrupp för elever i grundskolan med extraordinära behov av särskilt stöd. Verksamheten utgår från lokaler i Asarum men undervisning i andra lokaler på annan plats förekommer också. Målsättningen är att erbjuda särskild kompetens i anpassade lärmiljöer för elever från kommunens kommunala grundskolor. Vid st... Visa mer
Vi söker två lärare till KPP-tjänster inom den centrala särskilda undervisningsgruppen Hugin.
Karlshamns kommun bedriver en Central särskild undervisningsgrupp för elever i grundskolan med extraordinära behov av särskilt stöd. Verksamheten utgår från lokaler i Asarum men undervisning i andra lokaler på annan plats förekommer också.
Målsättningen är att erbjuda särskild kompetens i anpassade lärmiljöer för elever från kommunens kommunala grundskolor.
Vid starten på läsåret 24/25 planeras det för 12 elever på Hugin, men inskrivningar och utskrivningar sker kontinuerligt utifrån behov. Samverkan med de hemskolor där eleverna har sin klasstillhörighet eftersträvas och en elevplacering på Hugin kan variera i varaktighet och omfattning.
Elevens rektor har kvar det juridiska ansvaret för formella beslut kring skolgången. Syftet med Hugins arbete är att skapa förutsättningar för eleverna att utveckla kunskaper, värden och färdigheter genom individuellt utformade anpassningar. Ramen för arbetet är skolans styrdokument Läroplan för grundskolan (LGR 22), Skolverkets allmänna råd och Skollagen, men utformningen av undervisningen kräver individanpassningar utifrån varje elevs behov.

Arbetsuppgifter:
Uppdraget består i första hand av pedagogiskt arbete med elever, enskilt och i grupp, tillsammans med arbetslaget, bestående av lärare och resurspersoner, i ett nära samarbete.
Du behöver kunna ta ett delat ansvar för elevernas vardag, arbetsgruppens utveckling och verksamhetens roll som en särskild resurs i utbildningsförvaltningens organisation. Vilja att delta och bidra i gemensam utbildning och regelbunden handledning är ett krav liksom vilja och förmåga till nära samarbete med kollegor, elever, vårdnadshavare, hemskola och externa samarbetspartners.
Att arbeta med barn och unga med NPF - funktionsvariationer, vars beteenden utmanar omgivningen ställer stora krav på engagemang, inlevelseförmåga, bemötande, samarbete och uthållighet. Man behöver ha kunskap om funktionsnedsättningar men framför allt kunskap om hur man kan möta, motivera och kommunicera med den specifika eleven. Ett lågaffektivt bemötande (LAB), en tydliggörande pedagogik med visuellt stöd samt samarbetsbaserad problemlösning (CPS) är grunden för vårt arbete. Det krävs också ett prestigelöst arbetsklimat för att kontinuerligt följa upp och ompröva arbets- och förhållningssätt för att utforma ett välfungerande stöd. Kontinuerligt stöd via handledning, både i grupp och individuellt, ges av den centrala barn- och elevhälsan.
I uppdraget ingår att utveckla verksamheten tillsammans med kollegor och enhetschef för Hugin.

Kvalifikationer:
Vi söker två legitimerade lärare med kunskap, vilja och ambition att fortsätta utveckla Hugin tillsammans med befintlig personal. Kunskap inom det specialpedagogiska området är en merit liksom erfarenhet av arbete med elever med NPF - funktionsvariationer. Behörighet i matematik och naturorienterande ämnen är också meriterande. Som person har du förmåga och vilja att arbeta i team, är trygg och stabil, du har värme och humor och är relationsskapande. Flexibilitet med barnets bästa i fokus genomsyrar ditt arbete. B-körkort erfodras. 
Stor hänsyn tas till personlig lämplighet!

Övrigt:
Tjänsterna är semestertjänst tidsbegränsad anställning under läsåret 2024/2025, deltid. Tillträde enligt överenskommelse.
Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Ange löneanspråk i ansökan.
Enligt Skollagen(2010:800) skall den som erbjuds denna anställning visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. Handläggningstiden för ett utdrag är cirka två veckor och du beställer det själv via polisens webbplats. Beställ gärna utdraget samtidigt som du skickar in din ansökan så att du har allting klart om du erbjuds tjänsten. Har du redan ett utdrag får det inte vara äldre än ett år. Utdraget "skola eller förskola" ska användas. Beställ ditt utdrag från belastningsregistret på polisens webbplats: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

För mer information kontakta:
Enhetschef Marit Gustafsson Björverud, 0454-810 88
Lena Sandgren, Sveriges Lärare, 0733 -30 89 91
Niclas Wahlgren, Sveriges Lärare, [email protected]

Sista ansökningsdag:
2024-06-10 Visa mindre

Speciallärare med inriktning matematik Bodestorpsskolan

Ansök    Mar 21    Karlshamns kommun    Speciallärare
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde 2023-05-01 eller enligt överenskommelse. Bodestorpsskolan är en centralt belägen grundskola med närhet till stad, skog och strand. Skolan är Karlshamns äldsta skola och stod klar att motta sina första elever vid höstterminsstarten 1909. Lokalerna är sedan några år tillbaka renoverade och väl anpassade för verksamhetens behov. Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för f... Visa mer
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde 2023-05-01 eller enligt överenskommelse.

Bodestorpsskolan är en centralt belägen grundskola med närhet till stad, skog och strand. Skolan är Karlshamns äldsta skola och stod klar att motta sina första elever vid höstterminsstarten 1909. Lokalerna är sedan några år tillbaka renoverade och väl anpassade för verksamhetens behov.Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI.ArbetsbeskrivningDítt uppdrag innebär att arbeta med elever inom NPF i mindre sammanhang, ta ansvar för deras utveckling samt att samarbeta och samordna arbetet tillsammans med resurspedagoger. Detta förutsätter också ett nära samarbete med klasslärare. Du behöver ha ett stort intresse för att arbeta med elever med NPF. Det ingår ordinarie undervisning i viss del av tjänsten.KvalifikationerVi söker legitimerad speciallärare med inriktning matematik, meriterande är om du även är behörig i engelska. Erfarenhet av att arbeta med elever med NPF är meriterande. Du ska kunna arbeta självständigt, ta egna initiativ, ha ett strukturerat arbetssätt, vara lugn, tydlig och konsekvent. I arbetsuppgifterna ingår att arbeta med elever samt att göra observationer och handleda resurspedagoger på skolan. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.Övrigt

Bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker. Ange löneanspråk i ansökan. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Om redan anställd sökande erhåller rubricerad anställning kan den uppkomna vakansen tillsättas utan förnyat ledigkungörande.

Enligt Skollagen(2010:800) skall den som erbjuds denna anställning visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. Handläggningstiden för ett utdrag är cirka två veckor och du beställer det själv via polisens webbplats. Beställ gärna utdraget samtidigt som du skickar in din ansökan så att du har allting klart om du erbjuds tjänsten. Har du redan ett utdrag får det inte vara äldre än ett år. Utdraget "skola eller förskola" ska användas. Beställ ditt utdrag från belastningsregistret på polisens webbplats: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/För mer information

Marita Mattsson, rektor, 0454-812 71


Sveriges Lärare

Lena Sandgren, 0454-811 86 eller 0733-30 89 81

Niclas Wahlgren, [email protected]Sista ansökningsdag  


2023-03-28 Visa mindre

Speciallärare med inriktning svenska till Sternöskolan

Ansök    Jun 2    Karlshamns kommun    Speciallärare
Tjänsten är en visstidsanställning (med möjlighet till förlängning), 75-100%, under läsåret 2023/2024 med tillträde 230810. Uppe på natursköna Hinseberget i centrala Karlshamn ligger Sternöskolan som är en grundskola för förskoleklass till och med åk 6, samt förberedelseklass. Skolan byggdes år 1953 och är fantastiskt belägen med gångavstånd till havet. På Sternöskolan arbetar vi utifrån ett relationellt perspektiv, vilket innebär att vi alltid utgår fr... Visa mer
Tjänsten är en visstidsanställning (med möjlighet till förlängning), 75-100%, under läsåret 2023/2024 med tillträde 230810.Uppe på natursköna Hinseberget i centrala Karlshamn ligger Sternöskolan som är en grundskola för förskoleklass till och med åk 6, samt förberedelseklass. Skolan byggdes år 1953 och är fantastiskt belägen med gångavstånd till havet. På Sternöskolan arbetar vi utifrån ett relationellt perspektiv, vilket innebär att vi alltid utgår från elevernas behov och förutsättningar. Språkutvecklande arbetssätt genomsyrar vår undervisning och flerspråkighet ses som en resurs. Rörelseglädje är en naturlig del av vardagen på skolan.Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI.Arbetsbeskrivning

Som speciallärare hos oss på Sternöskolan samverkar du med lärare, specialpedagog och resurspedagoger för att alla elever ska ha möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar. Du är en viktig del i verksamhetens arbete med samtal, kartläggningar och pedagogiska utredningar där du sammanställer, utvärderar och analyserar resultat som leder till åtgärder på olika nivåer i organisationen.I din roll ska du:• undervisa elever på grupp och individnivå 
• utvärdera, analysera och återkoppla åtgärder och resultat
• utforma åtgärdsprogram
• kartlägga elever
• samordna pedagogiska insatser på gruppnivå
• vara en samtalspartner till personal, verksamhetsledning och vårdnadshavare


Eleverna du jobbar med har främst behov av särskilt stöd i sin språk-, läs-, skriv- och matematikutveckling och du är en viktig del för att eleverna ska lyckas. Du är med och utvecklar lärmiljön och bistår pedagogerna i att hitta anpassningar och stöd, så att alla elever så långt det är möjligt kan få sin undervisning inom klassens ram. 

Att samverka och ha kontakt med vårdnadshavare är en del av uppdraget. Du skapar engagemang och delaktighet samt jobbar förebyggande på grupp- och individnivå, så att eleverna kan nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling.Kvalifikationer

Vi söker legitimerad speciallärare med inriktning svenska, meriterande om du är behörig i SVA samt arbetat med flerspråkiga elever. Vi förutsätter att du är trygg i din vuxenroll och du har en god förmåga att bygga och bibehålla goda relationer och möta eleverna utifrån deras individuella förutsättningar. Vi ser att du har lätt för att samarbeta med både elever, föräldrar och personal samt att du har förmågan att ta egna initiativ och eget ansvar. Vi erbjuder dig en mångkulturell miljö där språkutvecklande undervisning är en förutsättning. Du arbetar systematiskt och strukturerat. Du ser dokumentation och bedömning av elevernas kunskapsutveckling som en självklar del i ditt arbete. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.


Övrigt

Bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker. Ange löneanspråk i ansökan. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Om redan anställd sökande erhåller rubricerad anställning kan den uppkomna vakansen tillsättas utan förnyat ledigkungörande.

Enligt Skollagen(2010:800) skall den som erbjuds denna anställning visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. Handläggningstiden för ett utdrag är cirka två veckor och du beställer det själv via polisens webbplats. Beställ gärna utdraget samtidigt som du skickar in din ansökan så att du har allting klart om du erbjuds tjänsten. Har du redan ett utdrag får det inte vara äldre än ett år. Utdraget "skola eller förskola" ska användas. Beställ ditt utdrag från belastningsregistret på polisens webbplats: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/För mer information

Malin Granqvist, rektor, 0454-30 76 02


Sveriges Lärare

Lena Sandgren, 0454-811 86 eller 0733-30 89 81

Niclas Wahlgren, [email protected]Sista ansökningsdag

2023-06-19 Visa mindre

Speciallärare/lärare till Möllegårdens skola

Ansök    Jun 10    Karlshamns kommun    Speciallärare
Vi söker en speciallärare/lärare till Möllegårdens skola, en F-6 skola i Svängsta. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde 2022-08-10 eller enligt överenskommelse. Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI. Arbetsbeskrivning Dítt uppdrag innebär att arbeta med elever inom NPF i mindre sammanhang, ta ansvar för de... Visa mer
Vi söker en speciallärare/lärare till Möllegårdens skola, en F-6 skola i Svängsta. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde 2022-08-10 eller enligt överenskommelse.
Utbildningsförvaltningen har ca 1100 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning och SFI.

Arbetsbeskrivning
Dítt uppdrag innebär att arbeta med elever inom NPF i mindre sammanhang, ta ansvar för deras utveckling samt att samarbeta och samordna arbetet tillsammans med resurspedagoger. Detta förutsätter också ett nära samarbete med klasslärare. Du behöver ha ett stort intresse för att arbeta med elever med NPF.

Kvalifikationer
Vi söker legitimerad lärare som eventuellt vidareutbildat sig till speciallärare. Erfarenhet av att arbeta med elever med NPF är meriterande. Du ska kunna arbeta självständigt, ta egna initiativ, ha ett strukturerat arbetssätt, vara lugn, tydlig och konsekvent. I arbetsuppgifterna ingår att arbeta med elever samt att göra observationer och handleda resurspedagoger på skolan. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet. Detta är en nyinrättad tjänst på skolan.

Övrigt 
Bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker. Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Beställ därför utdrag från belastningsregistret redan vid ansökan.Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Om redan anställd sökande erhåller rubricerad anställning kan den uppkomna vakansen tillsättas utan förnyat ledigkungörande.

För mer information 
Petra Klozz, rektor, 0454-30 77 50
Lena Sandgren, Lärarförbundet, 0733-30 89 81 
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected] 

Sista ansökningsdag  
2022-06-24 Visa mindre

Speciallärare till Thoren Framtid Karlshamn, tillsvidareanställning 100%

Ansök    Apr 29    Thorengruppen AB    Speciallärare
Välkommen till ThorenGruppen som är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag där vi driver gymnasieskolor, för- och grundskolor samt vuxenutbildningar från Malmö i söder till Kiruna i norr. Thoren Framtid ingår i ThorenGruppen med våra fem förskolor och femton grundskolor. Som medarbetare hos oss får du en unik chans att forma och utveckla ditt område och verksamheten. Tillsammans skapar vi Sveriges bästa skolor! Som lärare hos oss får du en unik... Visa mer
Välkommen till ThorenGruppen som är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag där vi driver gymnasieskolor, för- och grundskolor samt vuxenutbildningar från Malmö i söder till Kiruna i norr. Thoren Framtid ingår i ThorenGruppen med våra fem förskolor och femton grundskolor. Som medarbetare hos oss får du en unik chans att forma och utveckla ditt område och verksamheten. Tillsammans skapar vi Sveriges bästa skolor!Som lärare hos oss får du en unik chans att vara med och forma och utveckla inte bara dina elever och ditt område utan också verksamheten.

Vi har högt till tak och stöttar varandra samt en positiv inställning till vårt arbete och varandra som gör att vi alla trivs och utvecklas. Vi är stolta över vår skola och vill ge det bästa vi kan till våra elever. MOD, KRAFT och PASSION med hjärta är vad som kännetecknar våra medarbetare och elever. Vill du bli en av oss?

Vi söker nu en engagerad speciallärare på 100% till vår skola i Karlshamn. Thoren Framtid i Karlshamn är en personlig högstadieskola med totalt 230 elever i åk 7, 8 och 9. Skolan har nya fina lokaler och ligger i en vacker miljö på Strömmaområdet med närhet till Kreativum och Sparbanken Arena. 

Vi söker dig som vill vara med och upptäcka framtiden tillsammans med eleverna. Varje elev räknas och vi möter varje elev utefter individuella förutsättningar och lotsar dem mot framtiden.

Om tjänsten
I ditt uppdrag kommer du att tilldelas tydliga ansvarsområden i verksamheten som innebär planering, genomförande och utvärdering. Du kommer att ingå i vårt elevhälsoteam, där det förväntas att du bidrar med din kompetens till både elever och kollegor. Vi söker dig som tillsammans med oss vill möta och nå fram till elever i behov av stöd och få dem intresserade av att fortsätta utforska och lära. Vi tänker kreativt och nytt tillsammans för att ge de bästa förutsättningarna för alla våra elever att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling. 

Vi erbjuder
Som arbetsgivare erbjuder vi dig en plats i en spännande och nytänkande organisation som vill utveckla medarbetarupplevelse, hälsa och arbetsmiljö. ThorenGruppen erbjuder årligen sina medarbetare en utvecklingspeng som möjlighet för personlig utveckling och individuellt välbefinnande. Medarbetarna får varje år delta i Thoren Tillsammans, en unik konferens fylld med föreläsningar och inspiration för ThorenGruppens alla anställda. I ditt arbete får du frihet under ansvar och snabba beslutsvägar, som gör det möjligt för dig att driva utveckling och undervisningen framåt. Du ingår i ett fantastiskt arbetsteam som uppmuntrar idéer och kreativitet, där inget känns för stort eller svårt. 

Dina kvalifikationer

- Du har lärarexamen och lärarlegitimation i svenska och matematik. En vidareutbildning som speciallärare är meriterande. 
- Du har erfarenhet av arbete med språk- läs- och skrivutveckling, samt matematik på grundskola
- Du är trygg och stabil i dig själv och ha en god social kompetens.
- Du är väl förtrogen med skolans styrdokument samt skolverkets riktlinjer kring arbete med extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram.
- Du är delaktig i elevhälsans arbete med fokus på förebyggande insatser och ett främjande arbetssätt.
- Du är flexibel i ditt sätt att arbeta med olika elevers behov för att nå målen.
- Du har god förmåga att skapa förtroendefulla relationer med såväl elever, som vårdnadshavare och medarbetare.

Anställningens omfattning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med start den 8 augusti, enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning 6 månader. 

Rekryteringen
Sista ansökningsdag är 2022-05-31. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. För mer information om skolan, tjänsten och företaget är du välkommen att kontakta rektor Bettina Gyllström telefon 0708-700959 eller mail: [email protected]

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.

Om företaget

ThorenGruppen är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag som grundades 1999, vi har drygt 2300 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. Vi driver skolor från Malmö till Kiruna och vi har verksamheter på drygt 60 orter. Våra ledord MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta! Visa mindre

Speciallärare till Stenbackaskolan

Ansök    Jun 29    Karlshamns kommun    Speciallärare
Vi söker en speciallärare i matematik, språk-, skriv- och läsutveckling till Stenbackaskolan, en 7-9 skola, i Asarum.     Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde 2021-08-11 eller enligt överenskommelse. Stenbackaskolan är en 7-9 skola som präglas av kreativitet, mångfald och nya idéer vilket gör skolan levande. Personalen satsar tid och engagemang för att utvecklas tillsammans. Vi värnar om goda relationer och pedagogerna intar ett co... Visa mer
Vi söker en speciallärare i matematik, språk-, skriv- och läsutveckling till Stenbackaskolan, en 7-9 skola, i Asarum.    

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde 2021-08-11 eller enligt överenskommelse.

Stenbackaskolan är en 7-9 skola som präglas av kreativitet, mångfald och nya idéer vilket gör skolan levande. Personalen satsar tid och engagemang för att utvecklas tillsammans. Vi värnar om goda relationer och pedagogerna intar ett coachande förhållningssätt för att hjälpa eleverna utveckla eget ansvar över sin skolgång. Vi använder digital teknik för att arbeta med vårt pedagogiska uppdrag på skolan som har hög standard och god teknisk utrustning.    
Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, fritidsgårdsverksamhet för barn och ungdom, musikskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning, SFI, kultur- och biblioteksverksamhet.    

Arbetsbeskrivning    
Din uppgift är att:      
Hjälpa till att skapa och utveckla en trygg miljö som lockar och utmanar elevernas utveckling, inflytande och lärande.      
Förbereda, utvärdera och dokumentera verksamheten, såväl enskilt som tillsammans med kollegor.  
Tillsammans med ämneskollegor arbeta för att eleverna utvecklas inom språk.   
Stödja och inspirera eleverna till att nå uppsatta mål.   

Kvalifikationer   
Vi söker dig som tillsammans med oss vill möta barnen och tillsammans med kollegor arbeta språkutvecklande.  
Vi ser att du, förutom speciallärarutbildning, också har lärarlegitimation. Som pedagog är du inspirerande och drivs av att möta och nå fram till alla elever. Du gillar att tänka nytt och hitta undervisningsmetoder och förhållningssätt som fångar och väcker nyfikenhet att lära sig mer. Du ska ha lätt för att samarbeta med andra. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.  

Övrigt     
Ange löneanspråk i ansökan. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Om redan anställd sökande erhåller rubricerad anställning kan den uppkomna vakansen tillsättas utan förnyat ledigkungörande.     

För mer information     
Annelie Thelander Eriksson,  rektor, 0454-30 74 11     
Lena Sandgren, Lärarförbundet, 0733-30 89 81     
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected]     

Sista ansökningsdag      
2021-07-31 Visa mindre

Leg lärare/ speciallärare till centrala resursgruppen

Ansök    Mar 24    Karlshamns kommun    Speciallärare
Karlshamns kommun startade hösten 2019 en central resursgrupp för elever i grundskolan med extraordinära behov av särskilt stöd. Just nu har vi 6 elever från åk 3 -7. Målsättningen är att erbjuda särskild kompetens och anpassade lärmiljöer och att ta emot elever från hela kommunen. Samverkan med de skolor där eleverna har sin klasstillhörighet eftersträvas och en elevplacering vid resursgruppen kan variera i varaktighet och omfattning. Elevens rektor har k... Visa mer
Karlshamns kommun startade hösten 2019 en central resursgrupp för elever i grundskolan med extraordinära behov av särskilt stöd. Just nu har vi 6 elever från åk 3 -7. Målsättningen är att erbjuda särskild kompetens och anpassade lärmiljöer och att ta emot elever från hela kommunen. Samverkan med de skolor där eleverna har sin klasstillhörighet eftersträvas och en elevplacering vid resursgruppen kan variera i varaktighet och omfattning. Elevens rektor har kvar det juridiska ansvaret för formella beslut kring utbildningen. Verksamheten ska erbjuda viss fritidshemsverksamhet.

Syftet för resursgruppens arbete är att skapa förutsättningar för eleverna att utveckla kunskaper, värden och färdigheter genom individuellt utformade anpassningar. Ramen för arbetet är skolans styrdokument Läroplan för grundskolan, Skolverkets allmänna råd och Skollagen. I tillägg baseras insatser på Socialstyrelsens kunskapsstöd för barn och unga med funktionsnedsättning och psykisk ohälsa.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

I uppdraget ingår att utveckla verksamheten tillsammans med kollegor och verksamhetschef för strategisk elevhälsa. Då mycket av det kollegiala utvecklingsarbetet sker utanför elevtid är det en fördel med semestertjänst.  Du behöver kunna ta ett delat ansvar för elevernas vardag, arbetsgruppens utveckling och verksamhetens roll som en särskild resurs i utbildningsförvaltningens organisation. Vilja att delta i gemensam utbildning och regelbunden handledning är ett krav liksom vilja och förmåga till nära samarbete med vårdnadshavare. Uppdraget består i första hand av pedagogiskt arbete med elever, samverkan med vårdnadshavare och andra aktörer som ger barnet och familjen stöd, men kan även bestå i att ta emot studiebesök, eller på andra sätt bidra till kunskapsutvecklingen för elever med extraordinärt behov av särskilt stöd.


Kvalifikationer
Att arbeta med barn och unga med funktionsnedsättningar, vars beteenden utmanar omgivningen ställer stora krav på engagemang, inlevelseförmåga, bemötande, samarbete och uthållighet. Man behöver ha kunskap om funktionsnedsättningar men framför allt kunskap om hur man kan möta, motivera och kommunicera med den specifika eleven. Det krävs också ett prestigelöst arbetsklimat för att kontinuerligt följa upp och ompröva arbets- och förhållningssätt för att utforma ett välfungerande stöd. Målsättning och insatser måste naturligt även anpassas till de möjligheter och begränsningar organisationen ger.

Vi söker en legitimerad lärare/ speciallärare med kunskap, vilja och ambition som kan fortsätta att utveckla resursgruppen. Kunskap inom det specialpedagogiska området är en merit liksom erfarenhet av arbete med elever med funktionsnedsättning. Behörighet i matematik och naturorienterande ämnen är också meriterande.
Som person har du förmåga och vilja att arbeta i team, är trygg och stabil, du har värme och humor och är relationsskapande. Flexibilitet med barnets bästa i fokus genomsyrar ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet!

För mer information kontakta
Verksamhetschef Petra Gagner, 0454-81798, [email protected]
Lena Sandgren, Lärarförbundet, 0733 -0 89 91
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected]

Sista ansökningsdag
2022-04-22 Visa mindre

Speciallärare till grundsärskolan

Ansök    Jun 21    Karlshamns kommun    Speciallärare
Lärare/speciallärare, ferietjänst, till Grundsärskolan. Utbildningsförvaltningen i Karlshamns kommun har ca 1 200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning samt SFI. Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100%, ferietjänst, med tillträde i september eller efter överenskommelse. OM JOBBET Är du läraren som drivs av och tycker om att leda utvecklingsprocesser inom grundsärskola... Visa mer
Lärare/speciallärare, ferietjänst, till Grundsärskolan.

Utbildningsförvaltningen i Karlshamns kommun har ca 1 200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning samt SFI.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100%, ferietjänst, med tillträde i september eller efter överenskommelse.

OM JOBBET
Är du läraren som drivs av och tycker om att leda utvecklingsprocesser inom grundsärskolan? Har du lätt för att skapa relationer och bidrar till arbetslaget genom att vara en lagspelare? Kan du genom kreativitet och engagemang skapa delaktighet och intresse för lärande? Sök då tjänsten som lärare hos oss på Grundsärskolan i Karlshamns kommun!

Grundsärskolan i Karlshamns kommun är, tillsammans med grundskolan, belägen på Stenbackanavet och Klockebacksskolan/ Båtsmansstugan i Asarum. Verksamheten ligger i ett naturnära område som inspirerar det pedagogiska arbetet. Grundsärskolans upptagningsområde sträcker sig över hela Karlshamns kommun och vi har idag ca 45 elever.

ARBETSUPPGIFTER
Grundsärskolan i Karlshamns kommun befinner sig just nu i en spännande utvecklingsfas där vi arbetar kollegialt med att utveckla kvalitén i vår undervisning. Vi arbetar i team eftersom vi tror att alla som arbetar hos oss har något att bidra med, och till hösten behöver vi förstärka vårt team med en lärare till de elever i årskurs 7-9 som läser ämnen. Genom att arbeta tillsammans, där alla bidrar med olika saker, kan vi skapa de bästa förutsättningarna för eleverna. För att kunna erbjuda eleverna en individuell utveckling arbetar vi med kontinuerlig uppföljning för att kunna utmana varje individ på bästa sätt. Vi har elevernas livsperspektiv i fokus och vårt mål är att ge våra elever användbara erfarenheter och upplevelser.

Som lärare hos oss bidrar du med din specifika kunskap och erfarenhet. I grundsärskolan har du som lärare det pedagogiska ansvaret för en grupp men kan också arbeta med övriga elever inom grundsärskolan. På detta sätt kan vi ta tillvara på alla medarbetares förmågor och kunskap för att skapa nya möjligheter för elevernas lärande. Du behöver ha humor och fantasi för att kunna möta elevernas behov och det är viktigt att du motiveras av elevernas eventuella kommunikativa utmaningar. Alla våra elever har en intellektuell funktionsnedsättning och vi söker därför dig som vill undervisa den målgruppen. Kommunikation, struktur och tydlighet är viktiga ledord i vår verksamhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en speciallärarexamen eller annan adekvat pedagogisk examen med specialpedagogisk kompetens. Om du saknar behörighet kan det bli aktuellt med en tidsbegränsad anställning. Vi vill att du har kunskap om vad intellektuell funktionsnedsättning innebär samt har ett förhållningssätt som präglas av ett lågaffektivt bemötande. Meriterande är om du tidigare arbetet inom grundsärskolan alternativt med elever inom autismspektrum, samt att du har kunskap om AKK.

Att vara positiv, engagerad och flexibel samt att ha förmågan till nytänkande är egenskaper som vi sätter stort värde på. Du har en god samarbetsförmåga samt ett positivt och professionellt förhållningssätt mot både elever, föräldrar och kollegor. Du bör vara nyfiken på elevernas olika sätt att tänka, lära och förstå och se deras individuella behov som en utmaning. Arbetet kräver en god samarbetsförmåga då ni tillsammans i arbetslaget arbetar mycket med att planera verksamheten tillsammans vilket i sin tur ställer stora krav på en tydlig och lyhörd kommunikation med varandra.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden så välkommen med din ansökan redan idag.


ÖVRIGT
Ange löneanspråk i ansökan. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

FÖR MER INFORMATION KONTAKTA

Annika Persson. Rektor, tfn 0454-810 49
Lena Sandgren, Lärarförbundet, 0733 -30 89 91
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected]

SISTA ANSÖKNINGSDAG

2021-07-04 Visa mindre

Speciallärare till grundsärskolan

Ansök    Jun 2    Karlshamns kommun    Speciallärare
Lärare/speciallärare till Grundsärskolan. Utbildningsförvaltningen i Karlshamns kommun har ca 1 200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning samt SFI. Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100%, med tillträde mitten av augusti eller efter överenskommelse. OM JOBBET Är du läraren som drivs av och tycker om att leda utvecklingsprocesser inom grundsärskolan? Har du lätt för at... Visa mer
Lärare/speciallärare till Grundsärskolan.

Utbildningsförvaltningen i Karlshamns kommun har ca 1 200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning samt SFI.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100%, med tillträde mitten av augusti eller efter överenskommelse.

OM JOBBET
Är du läraren som drivs av och tycker om att leda utvecklingsprocesser inom grundsärskolan? Har du lätt för att skapa relationer och bidrar till arbetslaget genom att vara en lagspelare? Kan du genom kreativitet och engagemang skapa delaktighet och intresse för lärande? Sök då tjänsten som lärare hos oss på Grundsärskolan i Karlshamns kommun!

Grundsärskolan i Karlshamns kommun är, tillsammans med grundskolan, belägen på Stenbackanavet och Klockebacksskolan/ Båtsmansstugan i Asarum. Verksamheten ligger i ett naturnära område som inspirerar det pedagogiska arbetet. Grundsärskolans upptagningsområde sträcker sig över hela Karlshamns kommun och vi har idag ca 45 elever.

ARBETSUPPGIFTER
Grundsärskolan i Karlshamns kommun befinner sig just nu i en spännande utvecklingsfas där vi arbetar kollegialt med att utveckla kvalitén i vår undervisning. Vi arbetar i team eftersom vi tror att alla som arbetar hos oss har något att bidra med, och till hösten behöver vi förstärka vårt team med en lärare till de elever i årskurs 7-9 som läser ämnen. Genom att arbeta tillsammans, där alla bidrar med olika saker, kan vi skapa de bästa förutsättningarna för eleverna. För att kunna erbjuda eleverna en individuell utveckling arbetar vi med kontinuerlig uppföljning för att kunna utmana varje individ på bästa sätt. Vi har elevernas livsperspektiv i fokus och vårt mål är att ge våra elever användbara erfarenheter och upplevelser.

Som lärare hos oss bidrar du med din specifika kunskap och erfarenhet. I grundsärskolan har du som lärare det pedagogiska ansvaret för en grupp men kan också arbeta med övriga elever inom grundsärskolan. På detta sätt kan vi ta tillvara på alla medarbetares förmågor och kunskap för att skapa nya möjligheter för elevernas lärande. Du behöver ha humor och fantasi för att kunna möta elevernas behov och det är viktigt att du motiveras av elevernas eventuella kommunikativa utmaningar. Alla våra elever har en intellektuell funktionsnedsättning och vi söker därför dig som vill undervisa den målgruppen. Kommunikation, struktur och tydlighet är viktiga ledord i vår verksamhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en speciallärarexamen eller annan adekvat pedagogisk examen med specialpedagogisk kompetens. Om du saknar behörighet kan det bli aktuellt med en tidsbegränsad anställning. Vi vill att du har kunskap om vad intellektuell funktionsnedsättning innebär samt har ett förhållningssätt som präglas av ett lågaffektivt bemötande. Meriterande är om du tidigare arbetet inom grundsärskolan alternativt med elever inom autismspektrum, samt att du har kunskap om AKK.

Att vara positiv, engagerad och flexibel samt att ha förmågan till nytänkande är egenskaper som vi sätter stort värde på. Du har en god samarbetsförmåga samt ett positivt och professionellt förhållningssätt mot både elever, föräldrar och kollegor. Du bör vara nyfiken på elevernas olika sätt att tänka, lära och förstå och se deras individuella behov som en utmaning. Arbetet kräver en god samarbetsförmåga då ni tillsammans i arbetslaget arbetar mycket med att planera verksamheten tillsammans vilket i sin tur ställer stora krav på en tydlig och lyhörd kommunikation med varandra.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden så välkommen med din ansökan redan idag.


ÖVRIGT
Ange löneanspråk i ansökan. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

FÖR MER INFORMATION KONTAKTA

Annika Persson. Rektor, tfn 0454-810 49
Lena Sandgren, Lärarförbundet, 0733 -30 89 91
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected]

SISTA ANSÖKNINGSDAG

2021-06-20. Visa mindre

Leg lärare/speciallärare till utbildningsförv centrala resursgrupp

Ansök    Mar 31    Karlshamns kommun    Speciallärare
Karlshamns kommun startade hösten 2019 en central resursgrupp för elever i grundskolan med extraordinära behov av särskilt stöd. Målsättningen är att erbjuda särskild kompetens och anpassade lärmiljöer och att ta emot elever från hela kommunen. Samverkan med de skolor där eleverna har sin klasstillhörighet eftersträvas och en elevplacering vid resursgruppen kan därmed variera i varaktighet och omfattning. Elevens rektor har kvar det juridiska ansvaret för ... Visa mer
Karlshamns kommun startade hösten 2019 en central resursgrupp för elever i grundskolan med extraordinära behov av särskilt stöd. Målsättningen är att erbjuda särskild kompetens och anpassade lärmiljöer och att ta emot elever från hela kommunen. Samverkan med de skolor där eleverna har sin klasstillhörighet eftersträvas och en elevplacering vid resursgruppen kan därmed variera i varaktighet och omfattning. Elevens rektor har kvar det juridiska ansvaret för formella beslut kring utbildningen. Verksamheten ska erbjuda viss fritidshemsverksamhet.
Syftet med resursgruppens arbete är att skapa förutsättningar för eleverna att utveckla kunskaper, värden och färdigheter genom individuellt utformade anpassningar. Ramen för arbetet är skolans styrdokument Läroplan för grundskolan, Skolverkets allmänna råd och skollagen. I tillägg baseras insatser på Socialstyrelsens kunskapsstöd för barn och unga med funktionsnedsättning och psykisk ohälsa.
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter:
I uppdraget ingår att utveckla verksamheten tillsammans med kollegor och verksamhetschef för strategisk elevhälsa. Då mycket av det kollegiala utvecklingsarbetet sker utanför elevtid är det en fördel med semestertjänst. Du behöver kunna ta ett delat ansvar för elevernas vardag, arbetsgruppens utveckling och verksamhetens roll som en särskild resurs i utbildningsförvaltningens organisation. Vilja att delta i gemensam utbildning och regelbunden handledning är ett krav liksom vilja och förmåga till nära samarbete med vårdnadshavare. Uppdraget består i första hand av operativt, dagligt pedagogiskt arbete med elever, samverkan med vårdnadshavare och andra aktörer som ger barnet och familjen stöd, men kan även bestå i att ta emot studiebesök, eller på andra sätt bidra till kunskapsutvecklingen för elever med extraordinärt behov av särskilt stöd.


Kvalifikationer:
Att arbeta med barn och unga med funktionsnedsättningar, vars beteenden utmanar omgivningen ställer stora krav på engagemang, inlevelseförmåga, bemötande, samarbete och uthållighet. Man behöver ha kunskap om funktionsnedsättningar men framför allt kunskap om hur man kan möta, motivera och kommunicera med den specifika eleven som behöver stöd. Det krävs också ett prestigelöst arbetsklimat för att kontinuerligt följa upp och ompröva arbets- och förhållningssätt för att utforma ett välfungerande individuellt stöd.
Målsättning och insatser måste naturligt även anpassas till de möjligheter och begränsningar organisationen ger.
Vi söker en legitimerad lärare/ speciallärare som med kunskap, vilja och ambition kan fortsätta att utveckla resursgruppen. Kunskap inom det specialpedagogiska området är en merit liksom erfarenhet av kvalificerat arbete med elever med funktionsnedsättning. Behörighet i matematik och naturorienterande ämnen är också meriterande.Som person har du förmåga och vilja att arbeta i team, är trygg och stabil, du har värme och humor och är relationsskapande. Flexibilitet med barnets bästa i fokus genomsyrar ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet!

För mer information kontakta:
Verksamhetschef Petra Gagner 0454-81798, [email protected]
Lena Sandgren, Lärarförbundet, 0733-30 89 81
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected]

Sista ansökningsdag:
21-04-18 Visa mindre

Specialpedagog eller speciallärare till Mörrums skola

Ansök    Nov 19    Karlshamns kommun    Speciallärare
Vi söker en specialpedagog eller speciallärare till Mörrums skola. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid,  med tillträde 2020-01-01. Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, fritidsgårdsverksamhet för barn och ungdom, musikskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning, SFI, kultur- och biblioteksverksamhet. Arbetsbeskrivning Du kommer att arbeta som pedagogisk res... Visa mer
Vi söker en specialpedagog eller speciallärare till Mörrums skola.
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid,  med tillträde 2020-01-01.
Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, fritidsgårdsverksamhet för barn och ungdom, musikskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning, SFI, kultur- och biblioteksverksamhet.
Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta som pedagogisk resurs för enskild elev i åk 1. Tillsammans med lärare ansvara för elevens utveckling mot målen. Eleven du kommer att arbeta med är en kille som är hjälpsam, gillar att skoja och kan vara fantastiskt kärleksfull. Han är bra på engelska och gillar datorspel och superhjältar. Du som person bör ha ett stort tålamod, vara flexibel och snabbtänkt. Eleven kan vara utåtagerande, kan vara ljudkänslig och är oerhört kravkänslig och kan vara svår att förstå.Du bör ha erfarenhet av att arbeta med lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik.
Kvalifikationer
Vi söker legitimerad specialpedagog eller speciallärare. Du ska kunna samarbeta såväl som arbeta självständigt, ta egna initiativ, ha ett strukturerat och konstruktivt arbetssätt. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.
Övrigt
Ange löneanspråk i ansökan. Bifoga din lärarexamen samt lärarlegitimation. Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) skall den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Om redan anställd sökande erhåller rubricerad anställning kan den uppkomna vakansen tillsättas utan förnyat ledigkungörande. 
För mer information kontakta
Lena Willman, rektor, 0454-30 78 67
Lena Sandgren, Lärarförbundet, tfn 0733-30 89 81
Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected]
Sista ansökningsdag
2019-12-03 Visa mindre