Lediga jobb Försäkringskassan i Karlshamn

Se alla lediga jobb från Försäkringskassan i Karlshamn. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Karlshamn som finns inom det yrket.

Försäkringsutredare inom sjukersättning i Karlshamn

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan. Utredningar, analyser och samarbeten ... Visa mer
Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället.
Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.


Utredningar, analyser och samarbeten
Som försäkringsutredare är du medarbetare i staten med uppdraget att utreda så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. I arbetet bedömer du om personen har rätt till sjukersättning genom att göra kvalificerade utredningar och analyser av underlag, framförallt läkarutlåtanden. Du lägger därefter fram förslag till beslut som tas av särskilt utsedda beslutsfattare. Du ansvarar för kontakter och samarbete med andra som individen kan behöva stöd av exempelvis hälso- och sjukvården och Arbetsförmedlingen. Kontakten med personerna har du främst via telefon. I förekommande fall utreder du också individens möjlighet till att delta i rehabiliterande och samordnade insatser. Som försäkringsutredare hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer högre krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har ett högt säkerhetsmedvetande. Du kan läsa mer om sjukersättning på vår webbplats.

Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar.

Vi söker dig som


• har examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är trygg och förtroendeingivande, även i belastade situationer
• samarbetar effektivt med andra för att nå gemensamma mål
• agerar på eget initiativ och tar ansvar för att nå goda resultat  
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• kan förstå och analysera komplexa frågor
• har god kommunikativ förmåga, i både tal och skrift
• har god förmåga att använda datorn som arbetsverktyg

Det är meriterande om du


• har arbetat med utredningar och fattat beslut som påverkat individer
• har goda kunskaper om hur man professionellt möter människor i olika livssituationer
• har kunskaper om olika typer av funktionsnedsättningar

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Ett flertal tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan kan komma att göra viss ekonomisk personkontroll innan anställning och en anställning hos oss kan även innebära placering i säkerhetsklass. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test användas som en del i urvalsarbetet.

Vill du veta mer om Försäkringskassan som arbetsgivare? Besök fk.se/jobbahososs

Kontaktpersoner
Chef: Henrik Jändel 010-112 41 91, Johan Bogfors, 010-111 43 65 och Jenny Segerström 010-116 12 35 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Alexandra Strandqvist, 010-112 44 58 (för frågor om rekryteringsprocessen): Fackförbundet ST: Sofia Lindberg, 010-111 95 71 och Niclas Vennström, 010-116 34 41. Saco-S: Farouk Medina, 010-116 34 69 och
Peter Moberg, 010-111 79 29. Seko: Eliza Grundström 010-115 34 02.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 3 augusti 2022. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Visa mindre

Vi söker försäkringshandläggare inom Arbetsmarknadsstöd i Karlshamn

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan. Utredningar, handläggning och teamarb... Visa mer
Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället.
Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.


Utredningar, handläggning och teamarbete
Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. Varje individ har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov. Du har kontakt i telefon och skriftligt. I arbetet ansvarar du för att göra utredningar utifrån gällande regelverk. Du beräknar ersättningar och fattar i förekommande fall beslut om ersättning.

När du arbetar med Arbetsmarknadsstöd möter du individer som får aktivitetsstöd, utvecklingsersättning och etableringsersättning när de deltar i ett arbetsmarknadspolitiskt program genom Arbetsförmedlingen. Individen kan exempelvis vara en tonåring som söker sitt första jobb eller en person som ska starta företag. Du utreder och beslutar om rätt till ersättning samt beräknar tillfälliga minskningar eller avdrag på grund av exempelvis föräldrapenning eller studiemedel. Du har kontakt med andra myndigheter, arbetslöshetskassor med flera. Den sökande eller försäkrade kommer ofta att vända sig direkt till dig med frågor om vilket ansvar de olika aktörerna har. Kontakten med kunderna sker via telefon eller skriftligt. En del av ditt arbete innebär att besvara inkommande telefonsamtal där du identifierar behov och ger allmän och specifik information. Vi arbetar teambaserat med planering och fördelning av arbetsuppgifter, vilket innebär att det ställs krav på att du tar ansvar och bidrar till gruppens arbete.

Tjänsten innebär att du hanterar sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar.

Vi söker dig som:


• har slutbetyg från gymnasiet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är serviceorienterad
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• är stabil och kan behålla energin även i belastade situationer
• har god kommunikativ förmåga
• har datorvana

Det är meriterande om du:


• agerar på eget initiativ och tar ansvar för att nå goda resultat
• har arbetat med utredningar och fattat beslut som påverkar individer, gärna på en myndighet
• har språkkompetens utöver svenska och engelska
• har erfarenhet av arbete med kundmöten via telefon i en tempofylld miljö

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Ett antal tillsvidareanställningar, heltid, med tillträde i oktober/november eller enligt överenskommelse. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. Provanställning kan bli aktuellt. I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval.

Kontaktpersoner
Chef: Carola Nilsson, 010-112 45 51, Anna Hultén, 010-112 64 01, Petra Karlsson Söderqvist, 010-112 41 03, HR-specialist: Linda Johansson, 010-116 28 66 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Patrik Sjöstedt 010-112 41 81, SACO: Louise Henriksson 010-118 40 55, SEKO: Eliza Grundström 010-115 34 02.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 10 augusti 2022. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet.

Har du skyddad identitet kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40. Visa mindre

Försäkringshandläggare inom bostadsbidrag i Karlshamn

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut som påverkar människors liv och hela samhället. Vi betalar ut cirka 230 miljarder kronor varje år. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan. Handläggning, kundkontakt och ... Visa mer
Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut som påverkar människors liv och hela samhället. Vi betalar ut cirka 230 miljarder kronor varje år. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.


Handläggning, kundkontakt och telefoni

Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger individen förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. Varje individ har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov. I arbetet ansvarar du för att göra utredningar av individernas familje- och boendesituation utifrån gällande regelverk. Du beräknar och fattar i förekommande fall beslut om ersättning och i viss mån även återkravshandläggning. Du har dagligen kontakt med sökande och försäkrade skriftligt och via telefon. En del av ditt arbete innebär att besvara inkommande samtal där du identifierar behov och ger allmän och specifik information. I arbetet ingår även att upplysa och ge support i våra självbetjäningstjänster. Tjänsten innebär att du hanterar sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

När du arbetar med bostadsbidrag möter du individer som behöver hjälp med sin boendekostnad och/eller för att få stöd som barnfamilj. Bostadsbidrag kan beviljas till barnfamiljer och personer mellan 18–28 år. De beslut du fattar är antingen preliminära eller slutgiltiga, vilket betyder att de stäms av i efterhand när Skatteverkets beslut om slutlig skatt är klart för det kalenderår som individen har fått bidrag för. Ibland sker samtal med hjälp av någon annan som företräder ersättningsmottagaren. I ditt arbete har du även kontakter utanför Försäkringskassan, till exempel Skatteverket, sociala myndigheter, Migrationsverket, fastighetsbolag och banker. Arbetet är uppdelat i lika delar telefoni och ärendehantering.

Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar.


Vi söker dig som


• har slutbetyg från gymnasiet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är serviceorienterad
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• är stabil och kan behålla energin även i belastade situationer
• har god kommunikativ förmåga
• har datorvana

Det är meriterande om du


• har arbetat med utredningar och fattat beslut som påverkar individer, gärna på en myndighet
• har jobbat inom kundcenter med vana av telefoni
• är kvalitetsmedveten och van vid mål- och resultatstyrning
• har vana av arbete med högt tempo
• är flexibel med lätt att anpassa dig till förändringar

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Övrigt
Ett antal tjänster, tillsvidare, heltid, med preliminär start 9 januari 2023 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test användas som en del i urvalsarbetet.Kontaktpersoner

Chef: Charlott Landin, tel 010- 111 75 37 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Sussane Asqari 010-116 25 98, Klas Lindblad 010-113 10 43 . Fackförbundet ST: Kalle Greiff, tel 010-118 31 14. Saco-S: Daria Memetovic, tel 010-118 40 78, Seko: Fredrik Bruhn, tel 010 -111 86 29.Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 27 september 2022. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40. Visa mindre

HR-specialist inom bemanning och rekrytering, Karlshamn

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan. HR-avdelningen är en central avdelnin... Visa mer
Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället.
Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.


HR-avdelningen är en central avdelning inom Försäkringskassan där myndighetens HR-resurser finns samlade. Enheterna för Bemanning och rekrytering stöttar chefer i kompetensförsörjningsfrågor med specialistområde rekrytering. Vi arbetar nära tillsammans i team, värnar om ett nära chefsstöd till våra ca 800 chefer och är måna om att ha roligt tillsammans på arbetsplatsen.  Vi befinner oss nu i en spännande utvecklingsresa som innebär att vi under de kommande åren kommer få ett utökat ansvar i rekryteringsarbetet. Vi utökar därför vår verksamhet med ett flertal HR-specialister som vill bidra!

Kompetensförsörjning, rekrytering, chefsstöd

Som HR-specialist skapar du mervärde för verksamheten genom att tillhandahålla ett kvalificerat stöd till myndighetens chefer i rekryterings- och bemanningsarbete. I rollen ansvarar du för att driva rekryteringsprocesserna från start till slut, du coachar och vägleder cheferna i enlighet med vår kompetensbaserade rekryteringsmodell. Stödet du ger cheferna kan skilja sig åt beroende på behov. Vi stöttar våra chefer primärt digitalt då vi arbetar över hela landet, men fysiska möten förekommer.

Arbetet innehåller både operativt rekryteringsarbete, utvecklingsarbete samt administration. Du kommer också att aktivt medverka i framtagandet av nya processer, rutiner och mallar.. Som HR-specialist har du ett konsultativt förhållningssätt i arbetet med cheferna samt bidrar till att följa de lagar och regler som finns kring rekrytering inom staten. Du arbetar för att Försäkringskassan ska vara en attraktiv arbetsgivare med god kompetensförsörjning samt deltar aktivt i förändrings- och utvecklingsarbete inom enheterna. Rollen innebär att du hanterar sekretessbelagda uppgifter, därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Under de kommande  åren kommer vi att genomföra ett stort förändringsarbete där vi som enheter, och du som HR-specialist, kommer att få ett utökat ansvar i rekryteringsarbetet och dess processer. Detta med målsättningen att frigöra tid i rekryteringsarbetet för myndighetens chefer samt få ett enhetligare sätt att arbeta med rekrytering och bemanningsfrågor på myndigheten. Vi kommer därför att utöka antalet medarbetare succesivt och i och med det bygga upp nya enheter.

Vi söker dig som• har examen från högskola/universitet inom personalområdet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• har god erfarenhet av rekrytering
• agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultat med hög kvalitet
• har god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift
• kan förstå och analysera komplexa frågor
• har god pedagogisk förmåga
• har förmåga att skapa kontakter och bygga förtroende såväl på distans som i möten

Det är meriterande om du• har erfarenhet av operativ rekrytering inom staten alt. annan större organisation
• har erfarenhet av att arbeta med kompetensbaserad rekrytering
• har god kunskap inom arbetsrätt, med fördel statlig
• har erfarenhet och god förmåga att hantera flera parallella rekryteringsprocesser
• har god erfarenhet av att arbeta konsultativt och serviceinriktat

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Övrigt


Ett flertal tjänster, tillsvidare på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Placering i Karlshamn. 
Resor förekommer till viss del i tjänsten. Det kommer att finnas möjlighet till visst hemarbete. Försäkringskassan kan komma att göra viss ekonomisk personkontroll innan anställning och en anställning hos oss kan även innebära placering i säkerhetsklass. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Vill du veta mer om Försäkringskassan som arbetsgivare? Besök fk.se/jobbahososs

Kontaktpersoner


Chef: Ann-Sofie Vidlund Stendalen, tel 010-111 81 96 alt. Sarah Isaksson, 010-112 23 14 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Annika Sörensen, tel 010-111 66 00 alt. Liza Andersson 010-111 44 95 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Siv Norlin, tel, 010-116 96 76, Saco-S: Cecilia Silverson, tel 010-115 26 18 och Seko: Johanna Grundström, tel 010-115 30 44. Pga. semestertider kan svar dröja något längre än vanligt.

Ansökan


Välkommen med din ansökan senast den 14 augusti 2022. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Visa mindre

Försäkringshandläggare inom föräldraförsäkringen i Karlshamn

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan. Ansvar och arbetsuppgifter Som försäkr... Visa mer
Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället.
Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att stötta medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger individen förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i kontakten med Försäkringskassan. Varje individ har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov. I arbetet ansvarar du för att göra utredningar utifrån gällande regelverk. Du beräknar och fattar i förekommande fall beslut om ersättning. Du har dagligen kontakt med sökande och försäkrade skriftligt och via telefon. En del av ditt arbete innebär att besvara inkommande samtal där du identifierar behov och ger allmän och specifik information. I arbetet ingår även att upplysa och ge support i våra självbetjäningstjänster. Tjänsten innebär att du hanterar sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Det är därför viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Inom föräldraförsäkringen handlägger du föräldrapenning, tillfällig föräldrapenning och fastslår vilken inkomst som ersättningen grundas på. Handläggningen sker i ett automatiserat system då ansökningsförfarandet ofta sker via webben. Via systemet tilldelas ärenden som behöver kompletteras eller handläggas vidare inför beslut. Din handläggning kan vara beroende av externa aktörer som arbetsgivare, skolor och myndigheter. Arbetet utförs självständigt med stöd av ett aktivt teamarbete.

Tjänsten innebär att du till viss del är schemalagd i kundtjänst telefoni. Här besvarar du frågor och handlägger ärenden från inringande kunder. Vi söker dig som


• har slutbetyg från gymnasiet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är serviceorienterad
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• är stabil och kan behålla energin även i belastade situationer
• är resultatinriktad och vill nå satta mål
• har god kommunikativ förmåga
• har förmåga att hantera IT-system i effektiva arbetssätt och flöden


Det är meriterande om du


• Har erfarenhet av arbete med kundmöten i en tempofylld och varierad miljö
• har erfarenhet av resultat och målstyrd verksamhet
• har erfarenhet av att arbete med prestationskrav på individnivå och på teamnivå
• har erfarenhet av att ha fattat självständiga beslut i arbetet som påverkar andra individer
• har erfarenhet av att lösa matematiska uträkningar
• har erfarenhet av arbete med kundmöten i en tempofylld och varierad miljö
• har erfarenhet av arbete i kundtjänst med inkommande samtal
• har erfarenhet av att ha fattat självständiga beslut i arbetet som påverkar andra individer


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Övrigt
Ett flertal tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test användas som en del i urvalsarbetet.Kontaktpersoner
Chef: Ingela Pojkas, tel 010-118 32 31 och Monia Vendel, tel 010-112 08 13 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Alexandra Strandqvist, tel 010-112 44 58 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Maria Jonsson Cadelin, tel 010-112 28 07, Saco-S: Daria Memetovic, tel 010-118 40 78, Seko: Fredrik Bruhn, tel 010-111 86 29.Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 29 juni 2022. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40. Visa mindre

HR-administratör inom Bemanning och rekrytering

Ansök    Jun 2    Försäkringskassan    HR-assistent
Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan. Ansvar och arbetsuppgifter Som HR-admi... Visa mer
Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället.
Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som HR-administratör skapar du mervärde för verksamheten genom att ge ett administrativt stöd och service inom HR-området bemanning och rekrytering. Med verksamheten och kunden i fokus utför du dina arbetsuppgifter självständigt vilket ibland förutsätter egna ställningstaganden och snabba leveranser. Dina kunder är chefer, andra medarbetare inom HR men även externa aktörer. Du är bärare av HR-s styrdokument, processer och HR-verktyg och bidrar till att utveckla de administrativa rutinerna och IT-verktygen inom HR. Som HR-administratör hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på en rättssäker hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Inom området bemanning och rekrytering stödjer du främst HR-specialister i delar av rekryteringsprocessen, exempelvis annonsering genom vårt IT-baserade rekryteringsstöd, hantering av ansökningar, intervjubokningar och avslutsadministration. Du arbetar med våra olika annonseringskanaler, ansvarar för viss statistik och arbetar i vårt ärendehanteringssystem. Du kommer också att stödja HR-specialister och chefer inom enheten med arkivering, utlämnande av allmän handling, bistå vid överklaganden och administration med sekretessbelagda uppgifter inkl. personer med skyddad identitet. Du kommer även att arbeta med andra övergripande administrativa uppgifter inom enheten.

Vi söker dig som


• har slutbetyg från gymnasium eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• har erfarenhet av administration inom HR-området
• är serviceorienterad och flexibel inför andras önskemål och behov
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt och uppnår resultat enligt överenskommelse
• har god samarbetsförmåga och uppskattar att arbeta i team
• har god datorvana

Det är meriterande om du


• har en utbildning med inriktning mot administration inom HR-området
• har erfarenhet av HR-administration inom statlig myndighet
• har erfarenhet av att ge god service och stödja chefer och medarbetare i större organisationer
• har erfarenhet av arkivering, utlämnande av allmänna handlingar och hantering av sekretessbelagda uppgifter
• kan arbeta självständigt och driva ditt arbete framåt och ta egna initiativ inom ramen för ditt område
• har ett problemlösande och serviceinriktat förhållningssätt

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Övrigt
Två tillsvidaretjänster och ett vikariat på 12 månader, heltid, med tillträde enligt överenskommelse, så snart som möjligt.

Provanställning kan bli aktuellt. I denna rekrytering kommer arbetspsykologiska test användas som en del i urvalsarbetet. Placering i Göteborg, Stockholm, Malmö, Östersund eller Karlshamn. Var vänlig att uppge vilken ort du önskar placering på i samband med din ansökan. Möjlighet att arbeta på distans kan erbjudas under viss del av arbetstid samt om arbetet tillåter, efter överenskommelse med närmsta chef.Kontaktpersoner
Chef: Ann-Sofie Vidlund Stendalen tel 010-111 8196 eller Sarah Isaksson tel 010-112 2314 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Linda Johansson, tel 010-116 2866 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Eva Taavo, tel 010-112 6376, Saco-S: Cecilia Silverson, tel 010-115 2618 och Seko: Johanna Grundström, tel 010-115 3044.Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 14 juni 2022. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare inom nationell tandvård, internationell vård m.m.

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan. Arbetsuppgifter och ansvar Till avdeln... Visa mer
Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället.
Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.

Arbetsuppgifter och ansvar
Till avdelningen för nationell tandvård, internationell vård och arbetsmarknadsstöd söker vi nu en verksamhetsutvecklare inom område Aktivitetsstöd och etableringsförmåner Utveckling.

Arbetsuppgifterna inom området har stor bredd. I rollen som verksamhetutvecklare ansvarar du för att styra, leda och stödja effektdriven verksamhetsutveckling som bidrar till förverkligandet av Försäkringskassans inriktning och uppdrag. Du har även ett ansvar för att uppmärksamma utvecklingsbehov och omsätta dessa till konkreta aktiviteter. I uppdraget ingår också att ta fram olika typer av beslutsunderlag till berörd ledning. Detta gör vi för att skapa förutsättningar för att vi som verksamhetsområde ska kunna ha god kvalitet i handläggningen.

I tjänsten ingår också att styra och leda införandet av nya eller förändrade författningar samt tillhandahålla verksamhetssupport till verksamhetsområdets handläggande enheter. Du ansvarar för remisser och granskningar, samverkar med andra myndigheter och aktörer på nationell nivå samt leder och stödjer arbetet med årsredovisning och kvalitetsanalys. Du är med och tar fram styrande dokument, utvecklar och förvaltar tillämpningen och processer inom ramen för verksamhetsområdet. I arbetet med att styra och leda den verksamhetsnära förvaltningen av våra IT-stöd gör du det i rollen som produktägare. Du fungerar även som stöd till områdeschef och verksamhetsområdeschef.

Du kan arbeta som en del av en arbetsgrupp eller leda uppdrag där både nationella och lokala resurser ingår. Vårt utvecklingsarbete utgår från de agila principerna och metoden Scrum där vi jobbar med stort fokus på teamet och det egna ansvaret.

Som medarbetare på Försäkringskassan har du ett högt säkerhetsmedvetande eftersom myndigheten kommer i kontakt med sekretessbelagda uppgifter.

Vi söker dig som


• har examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• har flerårig erfarenhet från arbete inom aktuellt verksamhetsområde och/eller verksamhetsutveckling
• har mycket goda kunskaper inom förändrings- och utvecklingsprocesser 
• har förmåga att lyfta blicken och ser helheten vilket präglar ditt agerande och dina prioriteringar
• är strukturerad, har en god analytisk förmåga och är bra på att snabbt sätta dig in i nya frågor
• har god förmåga att nätverka, skapa kontakter och samarbeta
• har god förmåga att kommunicera, både muntligt och skriftligt
• är nytänkande, kreativ och kan omsätta kunskaper och erfarenheter till handling samt driva dina uppdrag framåt

Det är meriterande om du


• har erfarenhet av att arbeta i en stor offentlig organisation
• har erfarenhet av agilt arbetssätt
• har erfarenhet av IT-kravställning
• har erfarenhet av samverkan med andra myndigheter på nationell nivå
• har goda kunskaper i projektledning

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
1-2 tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Placering i Stockholm, Östersund, Gävle eller Karlshamn. Resor förekommer. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska tester komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Kontaktpersoner
Rekryterande chef: Kristoffer Wendel, tel 010-119 43 23 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Catrin Idre, tel 010-116 33 71 (för frågor om rekryteringsprocessen): Fackförbundet ST: Eva Taavo, tel 010-112 63 76. Saco-S: Camilla Leveau, tel 010-111 50 13. Seko: Eliza Grundström, tel 010-115 34 02.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 26 maj 2022. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40. Visa mindre

HR-specialist inom bemanning och rekrytering

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan. Ansvar och arbetsuppgifter Som HR-spe... Visa mer
Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället.
Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som HR-specialist tillhör du område Bemanning och rekrytering inom HR-avdelningen med placering vid en av våra enheter. Du skapar mervärde för verksamheten genom att tillhandahålla ett kvalificerat stöd till myndighetens chefer i rekryterings- och bemanningsarbete. I nuläget ger du olika nivå av stöd till chef beroende på typ av rekrytering. I vissa rekryteringar stödjer du chefen i hela rekryteringsprocessen, medan du i andra främst är ett stöd vid uppstart och urval samt fungerar som ett bollplank när behov uppstår. Under det kommande året kommer stödet att utökas och du som HR-specialist kommer att få ett större ansvar i varje enskild rekrytering. Vi stöttar våra chefer primärt digitalt då vi arbetar över hela landet, men fysiska möten förekommer.

Arbetet innehåller både operativt rekryteringsarbete, utvecklingsarbete samt administration. Du kommer också att aktivt medverka i framtagandet av nya processer, rutiner och mallar kopplat till vår förändringsresa för utökat rekryteringsstöd. Som HR-specialist har du ett konsultativt förhållningssätt i arbetet med cheferna samt bidrar till att följa de lagar och regler som finns kring rekrytering inom staten. Du arbetar för att Försäkringskassan ska vara en attraktiv arbetsgivare med god kompetensförsörjning samt deltar aktivt i förändrings- och utvecklingsarbete inom enheterna. Rollen innebär att du hanterar sekretessbelagda uppgifter, därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Under de kommande tre åren kommer vi att genomföra ett stort förändringsarbete där vi som enheter, och du som HR-specialist, kommer att få ett utökat ansvar i rekryteringsarbetet och dess processer. Detta med målsättningen att frigöra tid i rekryteringsarbetet för myndighetens chefer samt få ett enhetligare sätt att arbeta med rekrytering och bemanningsfrågor på myndigheten. Vi kommer därför att utöka antalet medarbetare succesivt under kommande år och i och med det bygga upp nya enheter.

Vi söker dig som


• har examen från högskola/universitet inom personalområdet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• har god erfarenhet av rekrytering
• agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultat med hög kvalitet
• har god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift
• kan förstå och analysera komplexa frågor
• har god pedagogisk förmåga
• har förmåga att skapa kontakter och bygga förtroende såväl på distans som i möten


Det är meriterande om du


• har god erfarenhet av att arbeta konsultativt och serviceinriktat
• har erfarenhet av att arbeta med kompetensbaserad rekrytering
• har erfarenhet av statlig rekrytering och god kunskap inom statlig arbetsrätt
• har erfarenhet och god förmåga att hantera flera parallella processer
• har erfarenhet av något/några av följande områden:

- volymrekrytering
- specialistrekrytering
- IT-rekrytering
- chefsrekrytering

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Övrigt

Ett flertal tjänster, tillsvidare på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Placering i Göteborg, Stockholm, Östersund, Karlshamn eller Malmö. Observera att önskad ort/orter anges i samband med ansökan! Resor förekommer till viss del i tjänsten. Det kommer att finnas möjlighet till visst hemarbete. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Kontaktpersoner

Chef: Ann-Sofie Vidlund Stendalen, tel 010-111 81 96 alt. Sarah Isaksson, 010-112 23 14 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Catrin Idre, tel 010-116 33 71 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Eva Taavo, tel, 010-112 63 76 Saco-S: Cecilia Silverson, tel 010-115 26 18 och Seko: Johanna Grundström, tel 010-115 30 44.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 31 mars 2022. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40. Visa mindre

Enhetschef till avdelningen för arbetsmarknadsstöd i Karlshamn

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan. Ansvar och arbetsuppgifter Som chef in... Visa mer
Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället.
Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som chef inom Försäkringskassan arbetar du enligt myndighetens uppdrag från regeringen. Du ansvarar för att din verksamhet är rättssäker och effektiv samt präglas av en god service. Du leder verksamheten utifrån en helhetssyn och med respekt för fattade beslut. Genom dialog om verksamhetens syfte, mål och strategier skapar du förutsättningar för att dina medarbetare ska kunna och vilja ta stort ansvar för teamets resultat och för sin egen utveckling. I rollen som Enhetschef ingår personalansvar och det yttersta resultat- och uppföljningsansvaret för teamen i enheten.

Ditt engagemang i ledarskapet är stort och den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete. Genom att balansera kortsiktiga krav på resultat med en långsiktigt hållbar verksamhet erbjuder du dina medarbetare en hälsofrämjande arbetsmiljö. Du har en god förmåga att anpassa ditt ledarskap utifrån vad situationen och uppdraget kräver.

Som Enhetschef ingår du i områdets ledningsgrupp som består av 10 personer och bidrar där med din kompetens och ditt engagemang. Din enhet består av cirka 20 medarbetare som arbetar som försäkringshandläggare inom arbetsmarknadspolitiskt program och har sin placering i Karlshamn. Du är en god kommunikatör på både individ- och gruppnivå och representerar Försäkringskassan i externa samarbeten. Som enhetschef hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Vi söker dig som


• Har akademisk examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga
• Har god ledarskapsförmåga
• Är initiativtagande, målinriktad och skapar resultat
• Kan skapa förutsättningar för engagemang, lärande och ständiga förbättringar utifrån verksamhetens mål
• Har god självkännedom och är stabil som person
• Har god organisatorisk förståelse och kan omsätta denna i verksamheten
• Samarbetar och samverkar effektivt med andra
• Har god kommunikativ förmåga

Det är meriterande om du


• Har erfarenhet av produktionsstyrning av ärendehandläggning
• Har erfarenhet av operativt ledarskap
• Har erfarenhet av ledarskap i liknande verksamhet
• Har erfarenhet av coachande ledarskap och att leda i förändring
• Har erfarenhet av att leda team
• Har erfarenhet av att leda på distans
• Har erfarenhet av att planera din verksamhet i samarbete med chefskollegor
• Har god förståelse för Försäkringskassans uppdrag

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
1 tjänst, tillsvidare, heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Resor ingår i tjänsten. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Kontaktpersoner
Chef: David Fridlund, tel: 010-112 38 35 (för frågor om tjänsten), HR-specialist: Maria Esplund, tel: 010-112 15 62 (för frågor om rekryteringsprocessen).
Fackförbundet ST: Patrik Sjöstedt, tel: 010-112 41 81, Saco-S: Camilla Leve, tel: 010-111 50 13, Seko: Eliza Grundström, tel: 010-115 34 02.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 4 april 2022. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40. Visa mindre

Försäkringshandläggare inom föräldraförsäkringen i Karlshamn

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan. Ansvar och arbetsuppgifter Som försäkr... Visa mer
Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället.
Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger individen förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. Varje individ har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov. I arbetet ansvarar du för att göra utredningar utifrån gällande regelverk. Du beräknar och fattar i förekommande fall beslut om ersättning. Du har dagligen kontakt med sökande och försäkrade skriftligt och via telefon. En del av ditt arbete innebär att besvara inkommande samtal där du identifierar behov och ger allmän och specifik information. I arbetet ingår även att upplysa och ge support i våra självbetjäningstjänster.

Inom föräldraförsäkringen handlägger du en eller flera av förmånerna föräldrapenning, tillfällig föräldrapenning och familjedagspenning. Du fastslår även vilken inkomst som ersättningen ska grundas på.

Handläggningen sker i ett automatiserat system då ansökningsförfarandet ofta sker via webben. Via systemet tilldelas ärenden som behöver kompletteras eller handläggas vidare inför beslut. Din handläggning kan vara beroende av externa aktörer som arbetsgivare, skolor och myndigheter, Arbetet utförs självständigt med stöd av ett aktivt teamarbete.

Tjänsten innebär till viss del att du är schemalagd i kundtjänst. Här besvarar du frågor och handlägger ärenden från inringande kunder.

Vi söker dig som:


• har slutbetyg från gymnasiet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är serviceorienterad
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• är stabil och kan behålla energin även i belastade situationer
• är resultatinriktad och vill nå satta mål
• har god kommunikativ förmåga och känner trygghet i att kommunicera på såväl svenska som engelska
• har förmåga att hantera IT-system i effektiva arbetssätt och flöden

Det är meriterande om du:


• har erfarenhet av arbete med kundmöten i en tempofylld och varierad miljö
• har erfarenhet av resultat och målstyrd verksamhet
• har erfarenhet av att ha fattat självständiga beslut i arbetet som påverkar andra individer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Övrigt
Ca 35 tjänster, tillsvidare heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test användas som en del i urvalsarbetet. Placeringsort: Kalmar eller Karlshamn.

Tjänsternas tillsättning är beroende av att politiska beslut fattas gällande  familjedagspenning.

Kontaktpersoner
Chef: Monia Vendel, tel 010-112 08 13, Anna Andersson, tel 010-115 82 61(för frågor om tjänsten). HR-specialist: Peter Olgeson, tel 010-112 44 89 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Emma Svahn, tel 010-115 80 77, Saco-S: Louise Henriksson, tel 010-11 84 055 Seko: Fredrik Bruhn, 010-111 86 29.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 27:e oktober. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.

Har du skyddad identitet kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40. Visa mindre

Enhetschef till Föräldraförsäkring i Karlshamn

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan. Ansvar och arbetsuppgifter Som chef in... Visa mer
Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället.
Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som chef inom Försäkringskassan arbetar du enligt myndighetens uppdrag från regeringen. Du ansvarar för att din verksamhet är rättssäker och effektiv samt präglas av en god service. Du leder verksamheten utifrån en helhetssyn och med respekt för fattade beslut. Genom dialog om verksamhetens syfte, mål och strategier skapar du förutsättningar för att dina medarbetare ska kunna och vilja ta stort ansvar för teamets resultat och för sin egen utveckling. I rollen som Enhetschef ingår personalansvar och det yttersta resultat- och uppföljningsansvaret för teamen i enheten.

Ditt engagemang i ledarskapet är stort och den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete. Genom att balansera kortsiktiga krav på resultat med en långsiktigt hållbar verksamhet erbjuder du dina medarbetare en hälsofrämjande arbetsmiljö. Du har en god förmåga att anpassa ditt ledarskap utifrån vad situationen och uppdraget kräver.

Som Enhetschef ingår du i områdets ledningsgrupp som består av 22 personer och bidrar där med din kompetens och ditt engagemang. Din enhet består av 20 medarbetare som arbetar med föräldraförsäkring och har sin placering i Kalmar eller Karlshamn. Du är en god kommunikatör på både individ- och gruppnivå och representerar Försäkringskassan i externa samarbeten. Som enhetschef hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Vi söker dig som:


• Har akademisk examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga
• Har god ledarskapsförmåga
• Är initiativtagande, målinriktad och skapar resultat
• Kan skapa förutsättningar för engagemang, lärande och ständiga förbättringar utifrån verksamhetens mål
• Har god självkännedom och är stabil som person
• Har god organisatorisk förståelse och kan omsätta denna i verksamheten
• Samarbetar och samverkar effektivt med andra
• Har god kommunikativ förmåga
• Har körkort för personbil

Det är meriterande om du:


• Har erfarenhet av operativt ledarskap
• Har erfarenhet av ledarskap i liknande verksamhet
• Har erfarenhet av coachande ledarskap och att leda i förändring
• Har erfarenhet av att leda team
• Har erfarenhet av att leda på distans
• Har erfarenhet av produktionsstyrning av ärendehandläggning
• Har erfarenhet av att planera din verksamhet i samarbete med chefskollegor på distans
• Har god förståelse för Försäkringskassans uppdrag
• Har erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering inom staten

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Övrigt
Antal tjänster, tillsvidare, heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Resor ingår i tjänsten. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Tjänsternas tillsättning kan påverkas av politiska beslut som fattas gällande införande av familjedagspenning.

Kontaktpersoner
Chef: Camilla Ödin, 010-115 82 51 (för frågor om tjänsten): HR-specialist: Annika Sörensen, 010-111 66 00 (för frågor om rekryteringsprocessen) tel. Fackförbundet ST: Maria Cadelin Jonsson, 010-112 28 07 Saco-S: Louise Henriksson, 010-118 40 55 Seko:

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 25 oktober 2021. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.

Har du skyddad identitet kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40. Visa mindre

Försäkringsutredare inom Försäkringstillhörighet i Karlshamn

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan. Ansvar och arbetsuppgifter Som försäk... Visa mer
Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället.
Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som försäkringsutredare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. Kontakten sker i telefon och skriftligt. I arbetet gör du kvalificerade utredningar och fattar därefter beslut. Varje individ har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov. Som Försäkringsutredare hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

När du arbetar med försäkringstillhörighet möter du medborgare från hela världen som kommit till Sverige för att bosätta sig eller arbeta. Du utreder och beslutar om personer uppfyller villkoren för att vara socialförsäkrad i Sverige. Dina utredningar och ställningstaganden kan därför ha mycket stor ekonomisk betydelse för den enskilde. Du tillämpar EU-lagstiftning, konventionsbestämmelser och nationell lagstiftning. I ditt arbete har du kontakt med andra svenska myndigheter, såsom Skatteverket och Migrationsverket och även utländska myndigheter.

Vi söker dig som 


• har examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är stabil och förtroendeingivande
• agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultat med hög kvalitet
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• kan förstå och analysera komplexa frågor
• har god kommunikativ förmåga
• har goda kunskaper i engelska
• har datorvana

Det är meriterande om du:


• har arbetat med kvalificerade utredningar och fattat beslut som påverkar individer, gärna på en myndighet
• har kunskaper i ytterligare språk förutom svenska och engelska

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Ett antal tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. Arbetspsykologiska tester kan komma att användas i denna rekrytering.

Kontakt

Chef: Leonida Barbic, 010-112 42 04 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Lisa Lindqvist, 010-111 94 16 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Patrik Sjöstedt, 010-112 41 81, Saco-S: Rebecca Guridi, 010-112 62 07 och Seko: Johanna Grundström, 010-115 30 44.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 5 januari 2022. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.

Har du skyddad identitet kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40. Visa mindre

Försäkringsutredare inom Försäkringstillhörighet i Karlshamn

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.   Ansvar och arbetsuppgifter Som för... Visa mer
Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället.
Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.

 

Ansvar och arbetsuppgifter

Som försäkringsutredare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. Kontakten sker i telefon och skriftligt. I arbetet gör du kvalificerade utredningar och fattar därefter beslut. Varje individ har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov. Som Försäkringsutredare hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

När du arbetar med försäkringstillhörighet möter du medborgare från hela världen som kommit till Sverige för att bosätta sig eller arbeta. Du utreder och beslutar om personer uppfyller villkoren för att vara socialförsäkrad i Sverige. Dina utredningar och ställningstaganden kan därför ha mycket stor ekonomisk betydelse för den enskilde. Du tillämpar EU-lagstiftning, konventionsbestämmelser och nationell lagstiftning. I ditt arbete har du kontakt med andra svenska myndigheter, såsom Skatteverket och Migrationsverket och även utländska myndigheter.

 

Vi söker dig som


• har examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är stabil och förtroendeingivande
• agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultat med hög kvalitet
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• kan förstå och analysera komplexa frågor
• har god kommunikativ förmåga
• har goda kunskaper i engelska
• har datorvana

Det är meriterande om du:


• har arbetat med kvalificerade utredningar och fattat beslut som påverkar individer, gärna på en myndighet
• har kunskaper i ytterligare ett språk förutom svenska och engelska

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Övrigt

Ett antal tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. Arbetspsykologiska tester kan komma att användas i denna rekrytering. Intervjuer planeras att påbörjas vecka 28.

Kontakt

Chef: Emma Liljegren, 010- 112 41 23 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Fanny Secher, 010- 112 22 96 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Petronella Sörensen, 010-111 82 49, Saco-S: Rebecca Guridi, 010- 112 62 07 och Seko: Fredrik Bruhn, 010- 111 86 29.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 30 juni 2021. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.
 
Har du skyddad identitet kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40. Visa mindre

Enhetschef till avdelningen för arbetsmarknadsstöd i Karlshamn

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan. Ansvar och arbetsuppgifter Som chef in... Visa mer
Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället.
Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som chef inom Försäkringskassan arbetar du enligt myndighetens uppdrag från regeringen. Du ansvarar för att din verksamhet är rättssäker och effektiv samt präglas av en god service. Du leder verksamheten utifrån en helhetssyn och med respekt för fattade beslut. Genom dialog om verksamhetens syfte, mål och strategier skapar du förutsättningar för att dina medarbetare ska kunna och vilja ta stort ansvar för teamets resultat och för sin egen utveckling. I rollen som Enhetschef ingår personalansvar och det yttersta resultat- och uppföljningsansvaret för teamen i enheten.

Ditt engagemang i ledarskapet är stort och den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete. Genom att balansera kortsiktiga krav på resultat med en långsiktigt hållbar verksamhet erbjuder du dina medarbetare en hälsofrämjande arbetsmiljö. Du har en god förmåga att anpassa ditt ledarskap utifrån vad situationen och uppdraget kräver.

Som Enhetschef ingår du i områdets ledningsgrupp som består av 7 personer och bidrar där med din kompetens och ditt engagemang. Din enhet består av ca 20 medarbetare som arbetar som försäkringshandläggare inom arbetsmarknadspolitiskt program och har sin placering i Karlshamn. Du är en god kommunikatör på både individ- och gruppnivå och representerar Försäkringskassan i externa samarbeten. Som enhetschef hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Vi söker dig som:


• Har akademisk examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga
• Har god ledarskapsförmåga
• Är initiativtagande, målinriktad och skapar resultat
• Kan skapa förutsättningar för engagemang, lärande och ständiga förbättringar utifrån verksamhetens mål
• Har god självkännedom och är stabil som person
• Har god organisatorisk förståelse och kan omsätta denna i verksamheten
• Samarbetar och samverkar effektivt med andra
• Har god kommunikativ förmåga

Det är meriterande om du:


• Har erfarenhet av produktionsstyrning av ärendehandläggning
• Har erfarenhet av operativt ledarskap
• Har erfarenhet av ledarskap i liknande verksamhet
• Har erfarenhet av coachande ledarskap och att leda i förändring
• Har erfarenhet av att leda team
• Har erfarenhet av att leda på distans
• Har erfarenhet av att planera din verksamhet i samarbete med chefskollegor på distans
• Har god förståelse för Försäkringskassans uppdrag
• Har erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering inom staten

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Övrigt
1 tjänst, tillsvidare, heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Resor ingår i tjänsten. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Kontaktpersoner
Chef: Lisbeth Grönvall, tel: 010-112 41 34 (för frågor om tjänsten), HR-specialist: Liza Andersson, tel: 010-111 44 95 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Patrik Sjöstedt, tel: 010-112 41 81, Saco-S: Ingmarie Johansson, tel: 010-119 26 37, Seko: Eliza Grundström, tel: 010-115 34 02.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 19 september 2021. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.

Har du skyddad identitet kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40. Visa mindre

Vi söker försäkringshandläggare i Karlshamn

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan. Ansvar och arbetsuppgifter Som försäkr... Visa mer
Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället.
Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. Varje individ har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov. Du har kontakt i telefon och skriftligt. I arbetet ansvarar du för att göra utredningar utifrån gällande regelverk. Du beräknar ersättningar och fattar i förekommande fall beslut om ersättning.

När du arbetar med aktivitetsstöd möter du individer som får aktivitetsstöd, utvecklingsersättning och etableringsersättning när de deltar i ett arbetsmarknadspolitiskt program genom Arbetsförmedlingen. Individen kan exempelvis vara en tonåring som söker sitt första jobb eller en person som ska starta företag. Du utreder och beslutar om rätt till ersättning samt beräknar tillfälliga minskningar eller avdrag på grund av exempelvis föräldrapenning eller studiemedel. Du har kontakt med andra myndigheter, arbetslöshetskassor med flera. Den sökande eller försäkrade kommer ofta att vända sig direkt till dig med frågor om vilket ansvar de olika aktörerna har. Kontakten med kunderna sker via telefon eller skriftligt. En del av ditt arbete innebär att besvara inkommande telefonsamtal där du identifierar behov och ger allmän och specifik information.

Vi söker dig som:


• har slutbetyg från gymnasiet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är serviceorienterad
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• är stabil och kan behålla energin även i belastade situationer
• har god kommunikativ förmåga
• har datorvana

Det är meriterande om du:


• har arbetat med utredningar och fattat beslut som påverkar individer, gärna på en myndighet
• har språkkompetens utöver svenska och engelska
• har tidigare erfarenhet av kundmöten i telefon

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Övrigt
Ett antal tillsvidareanställningar, heltid, med tillträde i oktober eller enligt överenskommelse. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. Provanställning kan bli aktuellt. I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval.

Kontaktpersoner
Chef: Carola Nilsson, 010-112 45 51 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Rebecca Alm 010-111 79 30 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Patrik Sjöstedt 010-112 41 81, SACO: Ingmarie Johansson 010-119 26 37, SEKO: Eliza Grundström 010-115 34 02.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 29 augusti 2021. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet.

Har du skyddad identitet kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40. Visa mindre

Försäkringshandläggare inom bostadsbidrag i Karlshamn

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar. Ansvar och arbetsuppgifter Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. D... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger individen förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. Varje individ har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov. I arbetet ansvarar du för att göra utredningar utifrån gällande regelverk. Du har dagligen kontakt med sökande och försäkrade skriftligt och via telefon. En del av ditt arbete är att bemanna kundcenter vilket innebär att besvara inkommande samtal där du identifierar behov och ger allmän och specifik information. I arbetet ingår även att upplysa och ge support i våra självbetjäningstjänster. Som försäkringshandläggare behöver du kunna hantera snabba förändringar samt kunna arbeta strukturerat för att ge bra service till individen och nå gemensamma mål.

När du arbetar med bostadsbidrag möter du individer som behöver hjälp med sin boendekostnad och/eller för att få stöd som barnfamilj. Bostadsbidrag kan beviljas till barnfamiljer och personer mellan 18 och 28 år. I arbetet ansvarar du för att göra utredningar av familje- och boendesituationen samt att du beräknar och fattar beslut om ersättning och i viss mån även återkravshandläggning. De beslut du fattar är antingen preliminära eller slutgiltiga, vilket betyder att de stäms av i efterhand när Skatteverkets beslut om slutlig skatt är klart för det kalenderår som individen har fått bidrag för. I ditt arbete har du även kontakter utanför Försäkringskassan, till exempel Skatteverket, sociala myndigheter, Migrationsverket, fastighetsbolag, förvaltare och banker.

Vi söker dig som:


• har slutbetyg från gymnasiet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är serviceorienterad
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• är stabil och kan behålla energin även i belastade situationer
• har god kommunikativ förmåga
• har datorvana

Det är meriterande om du:


• är kvalitetsmedveten och van vid mål- och resultatstyrning
• har erfarenhet av kundmöten i en tempofylld arbetsmiljö
• har arbetat med att fatta beslut som påverkar individer, gärna inom en myndighet
• har erfarenhet av att arbeta i team
• har en god pedagogisk förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
• har erfarenhet att använda telefon som verktyg
• är flexibel och har lätt att hantera förändring
• har förmåga att bemöta människor i svåra situationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Övrigt
Ett antal tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Startdatum i oktober eller enligt överenskommelse. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska tester komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Kontaktpersoner
Chef: Charlott Landin, 010-111 75 37 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Rebecca Alm, 010 -111 79 30 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Kathrine Alvkäll, 010-115 81 35, Saco-S: Louise Henriksson, 010-118 40 55, Seko: Fredrik Bruhn 010-111 86 29.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 16 maj 2021.

Har du skyddad identitet kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40. Visa mindre

Områdeschef, Nationell tandvård, Internationell vård & Arbetsmarknadsstöd

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar. Ansvar och arbetsuppgifter Då vår nuvarande Områdeschef snart går i pension söker vi nu efter hennes efterträdare. Som chef inom Försäkringskassan arbetar d... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Ansvar och arbetsuppgifter
Då vår nuvarande Områdeschef snart går i pension söker vi nu efter hennes efterträdare.

Som chef inom Försäkringskassan arbetar du enligt myndighetens uppdrag från regeringen. Du ansvarar för att din verksamhet är rättssäker och effektiv samt präglas av en god service. Du leder verksamheten utifrån en helhetssyn och med respekt för fattade beslut. Genom dialog om verksamhetens syfte, mål och strategier skapar du förutsättningar för att enhetschefer ska kunna och vilja ta stort ansvar för områdets resultat och för sin egen utveckling. I rollen som Områdeschef ingår personalansvar, budgetansvar och det yttersta resultat- och uppföljningsansvaret för ditt område. Du förväntas att ta ett strategiskt helhetsansvar för ditt område men även att agera operativt utifrån lokala förutsättningar.

Ditt engagemang i ledarskapet är stort och den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete. Genom att balansera kortsiktiga krav på resultat med en långsiktigt hållbar verksamhet erbjuder du enhetscheferna och medarbetarna i ditt område en hälsofrämjande arbetsmiljö. Du har en god förmåga att anpassa ditt ledarskap utifrån vad situationen och uppdraget kräver.

Som Områdeschef ingår du i verksamhetsområdets ledningsgrupp och du bidrar där med din kompetens och ditt engagemang. I områdets ledningsgrupp styr du det strategiska arbetet tillsammans med dina enhetschefer och stödfunktioner. Ledningsgruppen består av 9 enhetschefer som har ansvar för ca 140 medarbetare. Du är en god kommunikatör på både individ- och gruppnivå och representerar Försäkringskassan i interna och externa samarbeten. Som Områdeschef hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Vi söker dig som:


• Har akademisk examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga
• Har god ledarskapsförmåga
• Är initiativtagande, målinriktad och skapar resultat
• Kan skapa förutsättningar för engagemang, lärande och ständiga förbättringar utifrån verksamhetens mål
• Har god självkännedom och är stabil som person
• Har god organisatorisk förståelse och kan omsätta denna i verksamheten
• Samarbetar och samverkar effektivt med andra
• Har god kommunikativ förmåga

Det är meriterande om du:


• Har erfarenhet av operativt och strategiskt ledarskap
• Har erfarenhet av nära samarbete med kollegor på distans

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper samt ledarskapsförmågor


Övrigt
1 tjänst, tillsvidare, heltid, med tillträde 1 oktober eller enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Resor ingår i tjänsten. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Kontaktpersoner
Chef: Andreas Spång, tel. 010-112 14 51 (för frågor om tjänsten) HR-specialist: Kajsa Söderlund, tel. 010-111 65 99 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Eva Taavo, tel. 010- 112 63 76, SACO-S: Camilla Leveau, tel. 010-111 50 13, Seko: Eliza Grundström, tel. 010-115 34 02.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 17 maj 2021. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan. Visa mindre

Vi söker försäkringshandläggare till Karlshamn

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan. Ansvar och arbetsuppgifter Som försäkr... Visa mer
Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället.
Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. Varje individ har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov. Du har kontakt i telefon och skriftligt. I arbetet ansvarar du för att göra utredningar utifrån gällande regelverk. Du beräknar ersättningar och fattar i förekommande fall beslut om ersättning.

När du arbetar med aktivitetsstöd möter du individer som får aktivitetsstöd, utvecklingsersättning och etableringsersättning när de deltar i ett arbetsmarknadspolitiskt program genom Arbetsförmedlingen. Individen kan exempelvis vara en tonåring som söker sitt första jobb eller en person som ska starta företag. Du utreder och beslutar om rätt till ersättning samt beräknar tillfälliga minskningar eller avdrag på grund av exempelvis föräldrapenning eller studiemedel. Du har kontakt med andra myndigheter, arbetslöshetskassor med flera. Den sökande eller försäkrade kommer ofta att vända sig direkt till dig med frågor om vilket ansvar de olika aktörerna har. Kontakten med kunderna sker via telefon eller skriftligt. En del av ditt arbete innebär att besvara inkommande telefonsamtal där du identifierar behov och ger allmän och specifik information.

Vi söker dig som:


• har slutbetyg från gymnasiet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är serviceorienterad
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• är stabil och kan behålla energin även i belastade situationer
• har god kommunikativ förmåga
• har datorvana

Det är meriterande om du:


• har arbetat med utredningar och fattat beslut som påverkar individer, gärna på en myndighet
• har språkkompetens utöver svenska och engelska
• har tidigare erfarenhet av kundmöten i telefon

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Övrigt
Ett antal tillsvidareanställningar och ett antal tidsbegränsade anställningar (17 juni- 31 december), heltid, med tillträde den 17 juni eller enligt överenskommelse. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. Provanställning kan bli aktuellt. 

Kontaktpersoner
Chef: Henrik Molin, 010- 11 19 286 (för frågor om tjänsten). HR-specialister: Susanne Österling, 010- 119 56 20 och Rebecca Alm 010-111 79 30 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Patrik Sjöstedt 010-112 41 81, SACO: Ingmarie Johansson 010-119 26 37, SEKO: Eliza Grundström 010-115 34 02.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 31 maj 2021. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet.

Har du skyddad identitet kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40. Visa mindre

Försäkringsutredare inom sjukersättning/samordning i Karlshamn

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar. Ansvar och arbetsuppgifter Som försäkringsutredare är du medarbetare i staten med uppdraget att utreda så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. I a... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som försäkringsutredare är du medarbetare i staten med uppdraget att utreda så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. I arbetet bedömer du om personen har rätt till sjukersättning genom att göra kvalificerade utredningar och analyser av underlag, framförallt läkarutlåtanden. Du lägger därefter fram förslag till beslut som tas av särskilt utsedda beslutsfattare. Du ansvarar för kontakter och samarbete med andra som individen kan behöva stöd av exempelvis hälso- och sjukvården och Arbetsförmedlingen. Kontakten med personerna har du främst via telefon. I förekommande fall utreder du också individens möjlighet till att delta i rehabiliterande och samordnade insatser. Som försäkringsutredare hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer högre krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har ett högt säkerhetsmedvetande.

Du kan läsa mer om sjukersättning på vår webbplats.

Vi söker dig som:


• har examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är stabil och förtroendeingivande
• samarbetar effektivt för att nå gemensamma mål
• agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultat med hög kvalitet
• har ett metodiskt och systematiskt tillvägagångssätt
• kan förstå och analysera komplexa frågor
• har god kommunikativ förmåga
• har datorvana

Det är meriterande om du:


• har arbetat med utredningar och fattat beslut som påverkat individer, gärna inom en myndighet
• har goda kunskaper om hur man professionellt möter människor i olika livssituationer
• har erfarenhet av arbete i samordnande funktion med externa samarbetspartner

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Övrigt
Ett antal tjänster, tillsvidare, heltid med tillträde från 1 oktober eller enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Resor ingår i tjänsten. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. Placeringsorter: Visby eller Karlshamn.

På grund av rådande situation med Covid -19 kommer intervjuer troligtvis att hållas via skype.

Kontaktpersoner
Chef: Henrik Jändel, tel 010-112 41 91(för frågor om tjänsten). HR-specialist: Susanne Österling, tel 010-119 56 20. (för frågor om rekryteringsprocessen): Fackförbundet ST: Farouk Medina Avila, tel 010-116 34 69 Saco-S: Sara Andersson, tel 010-111 59 18 Seko: Eliza Grundström, tel 010-115 34 02

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 13 maj. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.

Har du skyddad identitet kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40. Visa mindre

Försäkringshandläggare inom sjukförsäkring i Karlshamn

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar. Ansvar och arbetsuppgifter Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa våra kunder så att de får rätt ersättning i rätt tid. Du ger kun... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa våra kunder så att de får rätt ersättning i rätt tid. Du ger kunderna förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. Varje kund har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov. Du har kontakt med kunder i telefon och skriftligt. I arbetet ansvarar du för att göra utredningar utifrån gällande regelverk. Du beräknar ersättningar och fattar i förekommande fall beslut om sjukpenninggrundande inkomst. Som försäkringshandläggare hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Du utreder sjukpenninggrundande inkomst inom sjukförsäkring, du möter då kunder som på grund av sjukdom eller skada har rätt till sjukpenning, rehabiliteringspenning eller förebyggande sjukpenning.

Tjänsten innebär också att handlägga Arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd. Arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd är ett bidrag till arbetsgivare. Syftet med bidraget är att stödja arbetsgivare som anlitar expertstöd, till exempel företagshälsovård eller annan leverantör som är godkänd av Försäkringskassan, för att förebygga sjukfrånvaro eller underlätta återgång i arbete.

I arbetet ingår att besvara externa förfrågningar och viss annan löpande administration. Du har kontakt med olika aktörer i frågor som rör kundens ekonomi, till exempel Skatteverket, Arbetsförmedlingen, arbetsgivare och företagshälsovården.

Vi söker dig som:• har slutbetyg från gymnasiet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan bedömas likvärdiga
• är serviceorienterad
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• är stabil och kan behålla energin även i belastade situationer
• har god kommunikativ förmåga

Det är meriterande om du:


• har arbetat med utredningar och fattat beslut som påverkar individer, gärna på en myndighet
• har professionell erfarenhet av skriftlig och muntlig kommunikation

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Övrigt
Ett antal tjänster, tillsvidare med tillträde den 1 september 2021 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning.

Kontaktpersoner
Chef: Ingmar Gustafsson, 010 – 112 41 43 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Susanne Österling, 010 – 119 56 20 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Anna Henningsson Lindqvist, 010 – 118 05 43, Saco-S: Helena Henningsson-Viberg, 010 – 111 21 91 och Seko: Eliza Grundström, 010 – 115 34 02.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 14 april 2021. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.

Har du skyddad identitet kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40.

På grund av rådande situation med Covid -19 kommer intervjuer troligtvis att hållas via skype. Vi vill därför uppmana dig att ladda upp aktuella betygsdokument från högskola samt arbetsgivarintyg i din ansökan. Dessa dokument efterfrågas när man är aktuell för intervju. Visa mindre

Försäkringshandläggare till Karlshamn

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.   Ansvar och arbetsuppgifter Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

 

Ansvar och arbetsuppgifter
Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. Varje individ har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov. Du har kontakt i telefon och skriftligt. I arbetet ansvarar du för att göra utredningar utifrån gällande regelverk. Du beräknar ersättningar och fattar i förekommande fall beslut om ersättning.

När du arbetar med aktivitetsstöd möter du individer som får aktivitetsstöd, utvecklingsersättning och etableringsersättning när de deltar i ett arbetsmarknadspolitiskt program genom Arbetsförmedlingen. Individen kan exempelvis vara en tonåring som söker sitt första jobb eller en person som ska starta företag. Du utreder och beslutar om rätt till ersättning samt beräknar tillfälliga minskningar eller avdrag på grund av exempelvis föräldrapenning eller studiemedel. Du har kontakt med andra myndigheter, arbetslöshetskassor med flera. Den sökande eller försäkrade kommer ofta att vända sig direkt till dig med frågor om vilket ansvar de olika aktörerna har. Kontakten med kunderna sker via telefon eller skriftligt. En del av ditt arbete innebär att besvara inkommande telefonsamtal där du identifierar behov och ger allmän och specifik information.

Vi söker dig som:


• har slutbetyg från gymnasiet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är serviceorienterad
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• är stabil och kan behålla energin även i belastade situationer
• har god kommunikativ förmåga
• har datorvana

Det är meriterande om du:


• har arbetat med utredningar och fattat beslut som påverkar individer, gärna på en myndighet
• har språkkompetens utöver svenska och engelska
• har tidigare erfarenhet av kundmöten i telefon

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Ett antal tjänster, visstidsanställning (26 april – 31 aug (ev möjlig förlängning)), heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning.

I den här rekryteringen kan arbetspsykologiska tester komma att användas som en del i urvalsarbetet. I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval.

Kontaktpersoner
Chefer: Charlotte Gunnarsson 010- 111 77 94, Petra Karlsson Söderkvist 010-112 41 03 och Kristina Johansson 010-112 42 42 (för frågor om tjänsten). HR-specialister: Fanny Secher, tel. 010-112 22 96 och Rebecca Alm 010-111 79 30 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Patrik Sjöstedt 010-112 41 81, SACO: Ingmarie Johansson 010-119 26 37, SEKO: Eliza Grundström 010-115 34 02.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 28 februari 2021. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet. Visa mindre

Försäkringshandläggare inom föräldraförsäkringen i Karlshamn

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar. Ansvar och arbetsuppgifter Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid.... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger individen förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. Varje individ har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov. I arbetet ansvarar du för att göra utredningar utifrån gällande regelverk. Du beräknar och fattar i förekommande fall beslut om ersättning. Du har dagligen kontakt med sökande och försäkrade skriftligt och via telefon. En del av ditt arbete innebär att besvara inkommande samtal där du identifierar behov och ger allmän och specifik information. I arbetet ingår även att upplysa och ge support i våra självbetjäningstjänster.

När du arbetar med föräldraförsäkringen möter du blivande föräldrar och föräldrar som planerar föräldraledighet eller är föräldralediga. Du kommer också att hantera situationer där barn eller ordinarie vårdare är sjuka. I vissa fall möter du föräldrar som är i kris på grund av traumatiska händelser. Många ansöker om föräldrapenning på webben och en stor del av handläggningen är automatiserad. Det innebär att du via systemet får ut det som måste kompletteras eller utredas inför beslut. Föräldraförsäkringen inkluderar förmånerna Föräldrapenning och tillfällig Föräldrapenning, där även handläggning av sjukpenningsgrundande inkomst (SGI) ingår i båda förmånerna, vilket innebär att du kommer att växla mellan olika lagrum och handläggningssituationer. Dina utredningar är beroende av externa aktörer, till exempel arbetsgivare, skolor och Skatteverket.

Vi söker dig som


• har slutbetyg från gymnasiet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är serviceorienterad
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• är stabil och kan behålla energin även i belastade situationer
• har god kommunikativ förmåga
• har datorvana

Det är meriterande om du


• har arbetat med att fatta beslut som påverkar individer
• har arbetat med att göra ekonomiska beräkningar

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Ett antal tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. Arbetspsykologiska tester kan komma att användas som en del av rekryteringsprocessen.

Kontaktpersoner

Chef: Ingela Pojkas, tel, 010-1183231 eller Eva Karlsson, tel 010-1119358 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Anneli Wetterholt, 010-1186812 (för frågor om rekryteringsprocessen): Fackförbundet ST: Sandra Berg, tel 010-112 42 99, Saco-S: Louise Henriksson, tel 010-118 40 55, Seko: [email protected]

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 26 april 2020. Ladda upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan. Visa mindre

Försäkringshandläggare i en nystartad enhet inom bostadsbidrag i Karlshamn

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.Ansvar och arbetsuppgifter Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.Ansvar och arbetsuppgifter
Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger individen förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. Varje individ har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov. I arbetet ansvarar du för att göra utredningar utifrån gällande regelverk. Du har dagligen kontakt med sökande och försäkrade skriftligt och via telefon. En del av ditt arbete är att bemanna kundcenter vilket innebär att besvara inkommande samtal där du identifierar behov och ger allmän och specifik information. I arbetet ingår även att upplysa och ge support i våra självbetjäningstjänster. Som försäkringshandläggare behöver du kunna hantera snabba förändringar samt kunna arbeta strukturerat för att ge bra service till individen och nå gemensamma mål.

När du arbetar med bostadsbidrag möter du individer som behöver hjälp med sin boendekostnad och/eller för att få stöd som barnfamilj. Bostadsbidrag kan beviljas till barnfamiljer och personer mellan 18 och 28 år. I arbetet ansvarar du för att göra utredningar av familje- och boendesituationen samt att du beräknar och fattar beslut om ersättning och i viss mån även återkravshandläggning. De beslut du fattar är antingen preliminära eller slutgiltiga, vilket betyder att de stäms av i efterhand när Skatteverkets beslut om slutlig skatt är klart för det kalenderår som individen har fått bidrag för. I ditt arbete har du även kontakter utanför Försäkringskassan, till exempel Skatteverket, sociala myndigheter, Migrationsverket, fastighetsbolag, förvaltare och banker.

Vi söker dig som:


• har slutbetyg från gymnasiet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är serviceorienterad
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• är stabil och kan behålla energin även i belastade situationer
• har god kommunikativ förmåga
• har datorvana

Det är meriterande om du:


• är kvalitetsmedveten och van vid mål- och resultatstyrning
• har erfarenhet av kundmöten i en tempofylld arbetsmiljö
• har arbetat med att fatta beslut som påverkar individer, gärna inom en myndighet
• har erfarenhet av att arbeta i team
• har en god pedagogisk förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
• har erfarenhet att använda telefon som verktyg
• är flexibel och har lätt att hantera förändring
• har förmåga att bemöta människor i svåra situationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Övrigt
Ett antal tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Startdatum i april eller enligt överenskommelse. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska tester komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Kontaktpersoner
Chef: Charlott Landin, 010-111 75 37 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Susanne Österling, 010-119 56 20 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Kathrine Alvkäll, 010-115 81 35, Saco-S: Louise Henriksson, 010-118 40 55, Seko: Fredrik Bruhn 010-111 86 29.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 7 februari 2021. Visa mindre

Försäkringshandläggare inom bostadsbidrag i Karlshamn

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar. Ansvar och arbetsuppgifter Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid.... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger individen förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. Varje individ har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov. I arbetet ansvarar du för att göra utredningar utifrån gällande regelverk. Du har dagligen kontakt med sökande och försäkrade skriftligt och via telefon. En del av ditt arbete är att bemanna kundcenter vilket innebär att besvara inkommande samtal där du identifierar behov och ger allmän och specifik information. I arbetet ingår även att upplysa och ge support i våra självbetjäningstjänster. Som försäkringshandläggare behöver du kunna hantera snabba förändringar samt kunna arbeta strukturerat för att ge bra service till individen och nå gemensamma mål.

När du arbetar med bostadsbidrag möter du individer som behöver hjälp med sin boendekostnad och/eller för att få stöd som barnfamilj. Bostadsbidrag kan beviljas till barnfamiljer och personer mellan 18 och 28 år. I arbetet ansvarar du för att göra utredningar av familje- och boendesituationen samt att du beräknar och fattar beslut om ersättning och i viss mån även återkravshandläggning. De beslut du fattar är antingen preliminära eller slutgiltiga, vilket betyder att de stäms av i efterhand när Skatteverkets beslut om slutlig skatt är klart för det kalenderår som individen har fått bidrag för. I ditt arbete har du även kontakter utanför Försäkringskassan, till exempel Skatteverket, sociala myndigheter, Migrationsverket, fastighetsbolag, förvaltare och banker.

Vi söker dig som


• har slutbetyg från gymnasiet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är serviceorienterad
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• är stabil och kan behålla energin även i belastade situationer
• har god kommunikativ förmåga
• har datorvana

Det är meriterande om du


• är kvalitetsmedveten och van vid mål- och resultatstyrning
• har erfarenhet av kundmöten i en tempofylld arbetsmiljö
• har arbetat med att fatta beslut som påverkar individer, gärna inom en myndighet
• har erfarenhet av att arbeta i team
• har en god pedagogisk förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
• har erfarenhet att använda telefon som verktyg
• är flexibel och har lätt att hantera förändring
• har förmåga att bemöta människor i svåra situationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Ett antal tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Startdatum i januari/februari 2021 Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska tester komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Kontaktpersoner

Chef: Charlott Landin, 010-111 75 37 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Susanne Österling, 010-119 56 20 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Emelie Zedrén, 010-115 82 59, tel Saco-S: Louise Henriksson, 010-118 40 55, Seko: Fredrik Bruhn 010-111 86 29

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 17 november. Visa mindre

Försäkringshandläggare aktivitetsstöd/utvecklingsersättning i Karlshamn

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.   Ansvar och arbetsuppgifter Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt t... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

 

Ansvar och arbetsuppgifter

Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. Varje individ har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov. Du har kontakt i telefon och skriftligt. I arbetet ansvarar du för att göra utredningar utifrån gällande regelverk. Du beräknar ersättningar och fattar i förekommande fall beslut om ersättning.

När du arbetar med aktivitetsstöd möter du individer som får aktivitetsstöd, utvecklingsersättning och etableringsersättning när de deltar i ett arbetsmarknadspolitiskt program genom Arbetsförmedlingen. Individen kan exempelvis vara en tonåring som söker sitt första jobb eller en person som ska starta företag. Du utreder och beslutar om rätt till ersättning samt beräknar tillfälliga minskningar eller avdrag på grund av exempelvis föräldrapenning eller studiemedel. Du har kontakt med andra myndigheter, arbetslöshetskassor med flera. Den sökande eller försäkrade kommer ofta att vända sig direkt till dig med frågor om vilket ansvar de olika aktörerna har. Kontakten med kunderna sker via telefon eller skriftligt.

Vi söker dig som


• har slutbetyg från gymnasiet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är serviceorienterad
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• är stabil och kan behålla energin även i belastade situationer
• har god kommunikativ förmåga
• har datorvana

Det är meriterande om du


• har arbetat med utredningar och fattat beslut som påverkar individer, gärna på en myndighet
• har språkkompetens utöver svenska och engelska
• har tidigare erfarenhet av kundmöten i telefon

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Ett antal tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I den här rekryteringen kan arbetspsykologiska tester komma att användas som en del i urvalsarbetet. I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval.

Kontaktpersoner

Chefer: Charlotte Gunnarsson 010- 111 77 94 & Petra Karlsson Söderqvist 010-112 41 03  (för frågor om tjänsten).
HR-specialist: Maria Esplund, 010-111 80 33 (för frågor om rekryteringsprocessen).
Fackförbundet ST: Patrik Sjöstedt 010-112 41 81, SACO: Ingmarie Johansson 010-119 26 37, SEKO: Eliza Grundström 010-115 34 02.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 5 november 2019. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet. Visa mindre

Specialist inom förmånen Arbetsmarknadsstöd

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar. Vi söker nu Försäkringsspecialist som ska arbeta inom NAA SYD. Avdelningen för Nationell tandvård, internationell vård och arbetsmarknadsstöd beslutar om oc... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Vi söker nu Försäkringsspecialist som ska arbeta inom NAA SYD.

Avdelningen för Nationell tandvård, internationell vård och arbetsmarknadsstöd beslutar om och betalar ut ersättningar i form av statligt tandvårdsstöd, internationell vård och arbetsmarknadsstöd. Avdelningen har cirka 1 200 medarbetare på 8 orter över hela landet.

Nedan tjänst avser Arbetsmarknadsstöd i NAA SYD med stationeringssort Karlshamn, resor kommer bli aktuella i tjänsten.

Arbetsuppgifter och ansvar

Som specialist ger du råd och stöd gällande försäkringstolkning och aktuella handläggningsprocesser. Genom att coacha medarbetarna bidrar du till att de har rätt kompetens för att möta sökandes och försäkrades behov. Du bidrar aktivt till att skapa ett arbetsplatslärande klimat och du identifierar det samlade kompetensbehovet och initierar möjliga utvecklingsvägar. Som medarbetare på Försäkringskassan har du ett högt säkerhetsmedvetande eftersom myndigheten kommer i kontakt med sekretessbelagda uppgifter.

I arbetet ingår att bidra till förändring och utveckling av processerna och du har en viktig roll i implementeringen av regel- och processförändringar. I uppdraget ingår även att stödja enhetschefer med uppföljning av kvalitet i handläggningen samt vara ett stöd till den lokala ledningsgruppen i frågor som berör ditt specialistområde. Som specialist inom NAA SYD är du en del i ett team av specialister.

Som specialist inom NAA SYD handlägger du försäkringsärenden 20 % av arbetstiden.

Vi söker dig som 


• har examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• har ett coachande förhållningssätt
• agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultat med hög kvalitet
• har god kommunikativ förmåga såväl muntligt som skriftligt och har lätt för att kommunicera med stora och små grupper
• är strukturerad och har en mycket god analytisk förmåga
• är stabil och har förmåga att skapa förtroende

Det är meriterande om du har 


• fördjupade kunskaper inom förvaltningsrätt samt offentlighet och sekretess

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är en person som vill vara en del i teamet och som arbetar för att enheten och verksamheten ska nå målen. Du är intresserad av både egen, andras och verksamhetens utveckling och ser det ena som en förutsättning för det andra.Övrigt

1 tjänst, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kommer att tillämpas. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kommer arbetspsykologiska test användas som en del i urvalsarbetet.

Kontaktpersoner

Chef: Helena Mathisson, 010-11 24345 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Anneli Wetterholt, 010 – 11 868 12 (för frågor om rekryteringsprocessen): Fackförbundet ST: Patrik Sjöstedt, 010 -11 241 81 Saco-S: Ingmarie Johansson, 010-11 926 37 Seko: [email protected] 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 8 december 2019. Visa mindre

Försäkringshandläggare inom arbetsplatsinriktat stöd i Karlshamn

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar. Ansvar och arbetsuppgifter Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. ... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger individerna förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. Varje individ har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov. Som försäkringshandläggare hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.
 
Du möter anordnare av företagshälsovård som kan tillhandahålla tjänster för att medicinskt förebygga, utreda och behandla arbetsrelaterade och icke-arbetsrelaterade sjukdomar och skador samt arbetsgivare som söker bidrag för arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd för sina anställda.   

Du utreder, bedömer, beräknar och beslutar om rätten till bidrag för medicinsk service och arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd utifrån gällande regelverk och arbetsprocesser. I arbetet ingår även att utföra både riktade och allmänna efterkontroller. I ditt arbete har du förutom kontakt med sökande och försäkrade också kontakt med arbetsgivare.

Förutom att handlägga arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd och medicinsk service fastställer du även sjukpenninggrundande inkomst (SGI), vilket innebär att du kommer att växla mellan olika lagrum och handläggningssituationer. Som försäkringshandläggare kommer du att ingå i ett team som ansvarar för planering och fördelning av arbetet. Ni arbetar aktivt med att utveckla era kunskaper och dela med er av era erfarenheter.

Vi söker dig som


• har slutbetyg från gymnasiet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är serviceorienterad
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• är stabil och kan behålla energin även i belastade situationer
• har god kommunikativ förmåga
• har datorvana

Det är meriterande om du:


• har arbetat med utredningar och fattat beslut som påverkar individer, gärna på en myndighet eller företagshälsovård 
• har goda kunskaper om regelverket och föreskrifter för bidrag till arbetsgivare och godkända anordnare
• har goda kunskaper om relevant information på Försäkringskassans hemsida

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Ett antal tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Kontaktpersoner

Chef: Ingmar Gustafsson, 010-112 41 43 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Lisa Lindqvist, 010-111 94 16 (för frågor om rekryteringsprocessen). ST: Anna Henningsson Lindqvist, 010-118 05 43. Saco-S: Jeton Abazi, 010-118 32 37. Seko: Eliza Grundström, 101-115 34 02.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 30 oktober 2019. Visa mindre

Enhetschef till avdelningen för Föräldraförsäkringen i Karlshamn

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar. Ansvar och arbetsuppgifter Som chef i Försäkringskassan arbetar du enligt myndighetens uppdrag från regeringen. Du ansvarar för att din verksamhet är rättss... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som chef i Försäkringskassan arbetar du enligt myndighetens uppdrag från regeringen. Du ansvarar för att din verksamhet är rättssäker och effektiv samt präglas av en god service. Du leder verksamheten utifrån en helhetssyn och med respekt för fattade beslut. Genom dialog om verksamhetens syfte, mål och strategier skapar du förutsättningar för att dina medarbetare ska kunna och vilja ta stort ansvar för teamets resultat och för sin egen utveckling. I rollen som Enhetschef ingår inget budgetansvar, men däremot personalansvar och det yttersta resultat- och uppföljningsansvaret för teamen i enheten.

Ditt engagemang i ledarskapet är stort och den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete. Genom att balansera kortsiktiga krav på resultat med en långsiktigt hållbar verksamhet erbjuder du dina medarbetare en hälsofrämjande arbetsmiljö. Du har en god förmåga att anpassa ditt ledarskap utifrån vad situationen och uppdraget kräver.

Som Enhetschef ingår du i områdets ledningsgrupp och bidrar där med din kompetens och ditt engagemang. Din enhet består av ca 20 medarbetare som arbetar med föräldrapenning och har sin placering i Norrköping. Du är en god kommunikatör på både individ- och gruppnivå och representerar Försäkringskassan i externa samarbeten. Som enhetschef hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Vi söker dig som


• Har akademisk examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga
• Har god ledarskapsförmåga
• Är initiativtagande, målinriktad och skapar resultat
• Kan skapa förutsättningar för engagemang, lärande och ständiga förbättringar utifrån verksamhetens mål
• Har god självkännedom och är stabil som person
• Har god organisatorisk förståelse och kan omsätta denna i verksamheten
• Samarbetar och samverkar effektivt med andra
• Har god kommunikativ förmåga
• Har körkort för personbil

Det är meriterande om du


• Har erfarenhet av operativt ledarskap
• Har erfarenhet av ledarskap i liknande verksamhet
• Har erfarenhet av coachande ledarskap och att leda i förändring
• Har erfarenhet av att leda team
• Har erfarenhet av produktionsstyrning av ärendehandläggning
• Har erfarenhet av att planera din verksamhet i samarbete med chefskollegor på distans
• Har god förståelse för Försäkringskassans uppdrag
• Har erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering inom staten

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

1 tjänst, tillsvidare, heltid med start enligt överenskommelse. Resor ingår i tjänsten. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Kontaktpersoner

Chef: Camilla Ödin, tel 010-115 82 51 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Liza Andersson, tel 010-111 44 95 (för frågor om rekryteringsprocessen): Fackförbundet ST: Vivan Karlsson, tel 010-115 81 85, Saco-S: Louise Henriksson, tel 010-118 40 55, Seko: Irre del Barba, tel 010 115 30 87

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 29 september 2019. Visa mindre

Försäkringshandläggare inom föräldraförsäkringen i Karlshamn

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar. Ansvar och arbetsuppgifter Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid.... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger individen förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. Varje individ har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov. I arbetet ansvarar du för att göra utredningar utifrån gällande regelverk. Du beräknar och fattar i förekommande fall beslut om ersättning. Du har dagligen kontakt med sökande och försäkrade skriftligt och via telefon. En del av ditt arbete innebär att besvara inkommande samtal där du identifierar behov och ger allmän och specifik information. I arbetet ingår även att upplysa och ge support i våra självbetjäningstjänster.

När du arbetar med föräldraförsäkringen möter du blivande föräldrar och föräldrar som planerar föräldraledighet eller är föräldralediga. Du kommer också att hantera situationer där barn eller ordinarie vårdare är sjuka. I vissa fall möter du föräldrar som är i kris på grund av traumatiska händelser. Många ansöker om föräldrapenning på webben och en stor del av handläggningen är automatiserad. Det innebär att du via systemet får ut det som måste kompletteras eller utredas inför beslut. Föräldraförsäkringen inkluderar förmånerna Föräldrapenning och tillfällig Föräldrapenning, där även handläggning av sjukpenningsgrundande inkomst (SGI) ingår i båda förmånerna, vilket innebär att du kommer att växla mellan olika lagrum och handläggningssituationer. Dina utredningar är beroende av externa aktörer, till exempel arbetsgivare, skolor och Skatteverket. 

Vi söker dig som


• har slutbetyg från gymnasiet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är serviceorienterad
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• är stabil och kan behålla energin även i belastade situationer
• har god kommunikativ förmåga
• har datorvana

Det är meriterande om du


• har arbetat med att fatta beslut som påverkar individer
• har arbetat med att göra ekonomiska beräkningar

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Ett antal tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning.

Kontaktpersoner
Chef: Henrik Jändel, 010-112 41 91 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Liza Andersson, 010-111 44 95 (för frågor om rekryteringsprocessen): Fackförbundet ST: Sandra Berg, tel 010-112 42 99, Saco-S: Louise Henriksson, tel 010-118 40 55, Seko: Irre del Barba, tel 010 115 30 87.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 6 oktober 2019.

 

  Visa mindre

Försäkringshandläggare inom bostadsbidrag i Karlshamn

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar. Ansvar och arbetsuppgifter Som försäkringshandläggare är du medarbetare i staten och har ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får r... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som försäkringshandläggare är du medarbetare i staten och har ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger individen förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. Varje individ har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov. I arbetet ansvarar du för att göra utredningar utifrån gällande regelverk. Du har dagligen kontakt med sökande och försäkrade skriftligt och via telefon. En del av ditt arbete är att bemanna kundcenter vilket innebär att besvara inkommande samtal där du identifierar behov och ger allmän och specifik information. I arbetet ingår även att upplysa och ge support i våra självbetjäningstjänster. Som försäkringshandläggare behöver du kunna hantera snabba förändringar samt kunna arbeta strukturerat för att ge bra service till individen och nå gemensamma mål.

När du arbetar med bostadsbidrag möter du individer som behöver hjälp med sin boendekostnad och/eller för att få stöd som barnfamilj. Bostadsbidrag kan beviljas till barnfamiljer och personer mellan 18 och 28 år. I arbetet ansvarar du för att göra utredningar av familje- och boendesituationen samt att du beräknar och fattar beslut om ersättning och i viss mån även återkravshandläggning. De beslut du fattar är antingen preliminära eller slutgiltiga, vilket betyder att de stäms av i efterhand när Skatteverkets beslut om slutlig skatt är klart för det kalenderår som individen har fått bidrag för. I ditt arbete har du även kontakter utanför Försäkringskassan, till exempel Skatteverket, sociala myndigheter, Migrationsverket, fastighetsbolag, förvaltare och banker.

Vi söker dig som


• har slutbetyg från gymnasiet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är serviceorienterad
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• är stabil och kan behålla energin även i belastade situationer
• har god kommunikativ förmåga
• har datorvana

Det är meriterande om du


• har erfarenhet av att arbeta med service och administrativa arbetsuppgifter
• har erfarenhet av kundmöten i en tempofylld arbetsmiljö
• har erfarenhet av att arbeta i team
• är kvalitetsmedveten samt mål- och resultatinriktad
• har en god pedagogisk förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Ett antal tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Önskvärt startdatum 1 november eller tidigare. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska tester komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Kontaktpersoner
Chef: Caroline Rosenqvist, 010-112 41 31 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Johanna Selin Wingbro, 010-111 91 25 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Emelie Zedrén, tel 010-115 82 59. Saco-S: Louise Henriksson, 010-118 40 55, Seko: Irre del Barba, 010-115 30 87

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 22 september. Visa mindre

Försäkringsutredare inom arbetshjälpmedel i Karlshamn

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar. Ansvar och arbetsuppgifter Som försäkringsutredare är du medarbetare i staten och har uppdraget att hjälpa våra försäkrade så att rätt person får rätt ersä... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som försäkringsutredare är du medarbetare i staten och har uppdraget att hjälpa våra försäkrade så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. När du arbetar med arbetshjälpmedel har du kontakt med personer som har en funktionsnedsättning som gör att de inte kan utföra sitt arbete med den utrustning som finns på arbetsplatsen. Du möter också personer som behöver arbetshjälpmedel som en del av en rehabilitering. I arbetet bedömer du om individen har rätt till ersättning enligt socialförsäkringsbalken genom att göra kvalificerade utredningar. Kontakt med individerna sker i telefon och skriftligt. Du samarbetar bland annat med arbetsgivare, leverantörer av arbetshjälpmedel, Arbetsförmedlingen, hälso- och sjukvården, audionomer, intresseorganisationer och Arbetsmiljöverket. Som försäkringsutredare hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer högre krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har höga säkerhetsmedvetande.

Du kan läsa mer om arbetshjälpmedel på vår webbplats.

Vi söker dig som


• har examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är stabil och förtroendeingivande
• agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultat med hög kvalitet
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• kan förstå och analysera komplexa frågor
• har god kommunikativ förmåga
• har datorvana

Det är meriterande om du


• har arbetat med utredningar och fattat beslut som påverkat individer
• har kunskaper om olika typer av funktionsnedsättningar

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Övrigt

Ett antal tjänster, tillsvidare, heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning.

Kontaktpersoner

Chef: Ulrika Jinnevall tel 010-114 71 06 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Johanna Selin Wingbro, tel 010-111 91 25 (för frågor om rekryteringsprocessen): Fackförbundet ST: Patrik Sjöstedt, tel 010- 112 41 81. Saco-S: Nils Fridell, tel 010-111 25 59. Seko: Eliza Grundström, tel 010 115 34 02.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 16 september 2019. Visa mindre

Försäkringsutredare inom sjukersättning / samordning i Karlshamn

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.   Ansvar och arbetsuppgifter Som Försäkringsutredare är du medarbetare i staten med uppdraget att hjälpa våra försäkrade så att rätt person får rätt ersätt... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

 

Ansvar och arbetsuppgifter

Som Försäkringsutredare är du medarbetare i staten med uppdraget att hjälpa våra försäkrade så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. I arbetet bedömer du om personen har rätt till sjukersättning genom att göra kvalificerade utredningar. Du ansvarar för kontakter och samarbete med andra som individen kan behöva stöd av exempelvis hälso- och sjukvården och Arbetsförmedlingen. Kontakten med personerna har du främst via telefon. I förekommande fall utreder du också individens möjlighet till att delta i rehabiliterande och samordnade insatser. Som Försäkringsutredare hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer högre krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har ett högt säkerhetsmedvetande.

Du kan läsa mer om sjukersättning på vår webbplats.

Vi söker dig som


• har examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är stabil och förtroendeingivande
• samarbetar effektivt för att nå gemensamma mål
• agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultat med hög kvalitet
• har ett metodiskt och systematiskt tillvägagångssätt
• kan förstå och analysera komplexa frågor
• har god kommunikativ förmåga
• har datorvana

Det är meriterande om du


• har arbetat med utredningar och fattat beslut som påverkat individer
• har goda kunskaper om hur man professionellt möter människor i olika livssituationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Ca 15 tjänster tillsvidare/tidsbegränsade, heltid, med tillträde den 11 november. Provanställning kan bli aktuellt. Resor ingår i tjänsten. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. Intervjuer kommer ske under v. 30-31

Kontaktpersoner

Chef: Lotta Englund, 010-116 26 88 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Anneli Wetterholt, 010-118 68 12 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Nina Borg, 010-116 48 02 tel Saco-S: Elizabeth Lopez, 010-118 55 29 Seko: Irre del Barba, 010-115 30 87.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 11 juli 2019. Visa mindre

Försäkringsutredare inom Försäkringstillhörighet i Karlshamn

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.   Ansvar och arbetsuppgifter Som försäkringsutredare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. ... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

 

Ansvar och arbetsuppgifter

Som försäkringsutredare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. Kontakten sker i telefon och skriftligt. En del av ditt arbete innebär att besvara inkommande samtal där du identifierar behov och ger allmän och specifik information. I arbetet gör du kvalificerade utredningar och fattar därefter beslut. Varje individ har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov. Som Försäkringsutredare hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

När du arbetar med försäkringstillhörighet möter du medborgare från hela världen som kommit till Sverige för att bosätta sig eller arbeta. Du utreder och beslutar om personer uppfyller villkoren för att vara socialförsäkrad i Sverige. Dina utredningar och ställningstaganden kan därför ha mycket stor ekonomisk betydelse för den enskilde. Du tillämpar EU-lagstiftning, konventionsbestämmelser och nationell lagstiftning. I ditt arbete har du kontakt med andra svenska myndigheter, såsom Skatteverket och Migrationsverket och även utländska myndigheter.

Vi söker dig som


• har examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är stabil och förtroendeingivande
• agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultat med hög kvalitet
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• kan förstå och analysera komplexa frågor
• har god kommunikativ förmåga
• har goda kunskaper i engelska
• har datorvana

Det är meriterande om du:


• har arbetat med kvalificerade utredningar och fattat beslut som påverkar individer, gärna på en myndighet
• har kunskaper i ytterligare ett språk förutom svenska och engelska

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Fyra tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning.

Kontakt

Chefer: Leonida Barbic, 010-112 42 04 och Emma Liljegren, 010-112 41 23 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Linda Milve, 010-111 96 44 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Julia Håkansson, 010-112 45 87. Saco-S: Ingmarie Johansson, 010-119 26 37. Seko: Irre del Barba, 010-115 30 87.

Ansökan 

Välkommen med din ansökan senast söndag 25 augusti 2019. Visa mindre

Försäkringshandläggare inom föräldraförsäkringen i Karlshamn

Ansvar och arbetsuppgifter Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger individen förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. Varje individ har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov. I arbetet ansvarar du för att göra utredningar utifrån gällande regelverk. Du beräknar och fattar i för... Visa mer
Ansvar och arbetsuppgifter

Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger individen förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. Varje individ har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov. I arbetet ansvarar du för att göra utredningar utifrån gällande regelverk. Du beräknar och fattar i förekommande fall beslut om ersättning. Du har dagligen kontakt med sökande och försäkrade skriftligt och via telefon. En del av ditt arbete innebär att besvara inkommande samtal där du identifierar behov och ger allmän och specifik information. I arbetet ingår även att upplysa och ge support i våra självbetjäningstjänster.

När du arbetar med föräldraförsäkringen möter du blivande föräldrar och föräldrar som planerar föräldraledighet eller är föräldralediga. Du kommer också att hantera situationer där barn eller ordinarie vårdare är sjuka. I vissa fall möter du föräldrar som är i kris på grund av traumatiska händelser. Många ansöker om föräldrapenning på webben och en stor del av handläggningen är automatiserad. Det innebär att du via systemet får ut det som måste kompletteras eller utredas inför beslut. Förutom föräldrapenning handlägger du ytterligare tre förmåner, vilket innebär att du kommer att växla mellan olika lagrum och handläggningssituationer. Dina utredningar är beroende av externa aktörer, till exempel arbetsgivare, skolor och Skatteverket.

Vi söker dig som


• har slutbetyg från gymnasiet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är serviceorienterad
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• är stabil och kan behålla energin även i belastade situationer
• har god kommunikativ förmåga
• har datorvana

Det är meriterande om du


• har arbetat med att fatta beslut som påverkar individer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Ett antal tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde 1 Augusti 2019 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning.

Kontaktpersoner

Chef: Ingela Pojkas, 010-1183231 Henrik Jändel, tel 010-1124191 (för frågor om tjänsten). HR-specialist Anneli Wetterholt, 010-1186812, tel (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Sandra Berg, 010-1124299 Saco-S: Louise Henriksson, 010-1184055 Seko: [email protected]

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 5 maj 2019. Visa mindre

Enhetschef sjukersättning till avdelningen för funktionsnedsättning

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.   Ansvar och arbetsuppgifter Som chef i Försäkringskassan arbetar du enligt myndighetens uppdrag från regeringen. Du ansvarar för att din verksamhet är rät... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

 

Ansvar och arbetsuppgifter

Som chef i Försäkringskassan arbetar du enligt myndighetens uppdrag från regeringen. Du ansvarar för att din verksamhet är rättssäker och effektiv samt präglas av en god service. Du leder verksamheten utifrån en helhetssyn och med respekt för fattade beslut. Genom dialog om verksamhetens syfte, mål och strategier skapar du förutsättningar för att dina medarbetare ska kunna och vilja ta stort ansvar för teamets resultat och för sin egen utveckling. I rollen som Enhetschef ingår personalansvar och det yttersta resultat- och uppföljningsansvaret för teamen i enheten.

Ditt engagemang i ledarskapet är stort och den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete. Genom att balansera kortsiktiga krav på resultat med en långsiktigt hållbar verksamhet erbjuder du dina medarbetare en hälsofrämjande arbetsmiljö. Du har en god förmåga att anpassa ditt ledarskap utifrån vad situationen och uppdraget kräver.

Som Enhetschef ingår du i områdets ledningsgrupp som består av 12 enhetschefer och bidrar där med din kompetens och ditt engagemang. Din enhet består av 15 medarbetare som arbetar med sjukersättning och har sin placering i Karlshamn. Du är en god kommunikatör på både individ- och gruppnivå och representerar Försäkringskassan i externa samarbeten. Som enhetschef hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Vi söker dig som


• Har akademisk examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga
• Har god ledarskapsförmåga
• Är initiativtagande, målinriktad och skapar resultat
• Kan skapa förutsättningar för engagemang, lärande och ständiga förbättringar utifrån verksamhetens mål
• Har god självkännedom och är stabil som person
• Har god organisatorisk förståelse och kan omsätta denna i verksamheten
• Samarbetar och samverkar effektivt med andra
• Har god kommunikativ förmåga
• Har körkort för personbil

Det är meriterande om du


• Har erfarenhet av operativt ledarskap
• Har erfarenhet av coachande ledarskap och att leda i förändring
• Har erfarenhet av att leda team
• Har erfarenhet av produktionsstyrning av ärendehandläggning
• Har erfarenhet av att planera din verksamhet i samarbete med chefskollegor på distans 

Övrigt

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

1 tjänst tillsvidare, heltid med tillträde den 1 november. Provanställning kan bli aktuellt. Resor ingår i tjänsten. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test komma att användas som en del i urvalsarbetet. Intervjuer kommer ske den 14 augusti.

Enheten är nyinrättad och som enhetshef tar du emot 15 nya medarbetare i mitten på november.

Kontaktpersoner

Chef: Liselott Vondrus, 010-118 07 98 el Lotta Englund 010-116 26 88. HR-specialist: Anneli Wetterhold tel 010-118 68 12 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Nina Borg 010-112 48 02 , Saco-S: Elizabeth Lopez, 010-118 55 29 , Seko: Irre del Barba, 010-115 30 87.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 11 juli 2019. Visa mindre

Enhetschef till gemensamma försäkringsfrågor i Karlshamn

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar. Avdelningen för gemensamma försäkringsfrågor har i uppdrag att driva utvecklingen av Försäkringskassans gemensamma kvalitet, hålla ihop myndighetens gemensam... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Avdelningen för gemensamma försäkringsfrågor har i uppdrag att driva utvecklingen av Försäkringskassans gemensamma kvalitet, hålla ihop myndighetens gemensamma försäkringsfrågor och skapa förutsättningar för organisatoriskt lärande. Avdelningen har fem olika verksamhetsområden: försäkringstillhörighet och omprövning, kontroll, servicekontor, sjukpenninggrundande inkomst och betalning och återbetalning. Avdelningen har cirka 1 780 medarbetare och finns på ett flertal orter i landet.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som chef i Försäkringskassan arbetar du enligt myndighetens uppdrag från regeringen. Du ansvarar för att din verksamhet är rättssäker och effektiv samt präglas av en god service. Du leder verksamheten utifrån en helhetssyn och med respekt för fattade beslut. Genom dialog om verksamhetens syfte, mål och strategier skapar du förutsättningar för att dina medarbetare ska kunna och vilja ta stort ansvar för teamets resultat och för sin egen utveckling. I rollen som Enhetschef ingår personalansvar och det yttersta resultat- och uppföljningsansvaret för teamen i enheten.

Ditt engagemang i ledarskapet är stort och den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete. Genom att balansera kortsiktiga krav på resultat med en långsiktigt hållbar verksamhet erbjuder du dina medarbetare en hälsofrämjande arbetsmiljö. Du har en god förmåga att anpassa ditt ledarskap utifrån vad situationen och uppdraget kräver och du är en god kommunikatör på både individ- och gruppnivå. Som Enhetschef ingår du i områdets ledningsgrupp och bidrar där med din kompetens och ditt engagemang.

Vi söker dig som


• Har akademisk examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga
• Har god ledarskapsförmåga
• Är initiativtagande, målinriktad och skapar resultat
• Kan skapa förutsättningar för engagemang, lärande och ständiga förbättringar utifrån verksamhetens mål
• Har god självkännedom och är stabil som person
• Har god organisatorisk förståelse och kan omsätta denna i verksamheten
• Samarbetar och samverkar effektivt med andra
• Har god kommunikativ förmåga
• Har körkort för personbil

Det är meriterande om du


• Har erfarenhet av operativt ledarskap
• Har erfarenhet av ledarskap i liknande verksamhet
• Har erfarenhet av coachande ledarskap och att leda i förändring
• Har erfarenhet av att leda team

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Övrigt
1 tjänst, vikariat 8 mån, heltid med tillträde 1 september. Resor ingår i tjänsten. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Kontaktpersoner
Chef (för frågor om tjänsten): Anna Lundquist, 010-114 15 48. HR-specialist (för frågor om rekryteringsprocessen) Anneli Wetterholt, 010-118 68 12 . Fackförbundet ST: Mattias Lidehäll tel 010-111 33 32, Saco-S: Cecilia Siren, 010-112 06 58, Seko: Johanna Grundström 010-115 30 44.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 19 maj 2019. Visa mindre

Enhetschef , aktivitetsstöd / bostadsersättning / etableringstillägg , Karlshamn

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.   Avdelningen för nationell tandvård, internationell vård och arbetsmarknadsstöd beslutar om och/eller betalar ut ersättningar och förmåner till: nyanlända,... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

 

Avdelningen för nationell tandvård, internationell vård och arbetsmarknadsstöd beslutar om och/eller betalar ut ersättningar och förmåner till: nyanlända, arbetssökande, statligt tandvårdsstöd och internationell vård. Avdelningen har cirka 1 200 medarbetare på 8 orter över hela landet.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som chef i Försäkringskassan arbetar du enligt myndighetens uppdrag från regeringen. Du ansvarar för att din verksamhet är rättssäker och effektiv samt präglas av en god service. Du leder verksamheten utifrån en helhetssyn och med respekt för fattade beslut. Genom dialog om verksamhetens syfte, mål och strategier skapar du förutsättningar för att dina medarbetare ska kunna och vilja ta stort ansvar för teamets resultat och för sin egen utveckling. I rollen som Enhetschef ingår personalansvar och det yttersta resultat- och uppföljningsansvaret för teamen i enheten.

Ditt engagemang i ledarskapet är stort och den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete. Genom att balansera kortsiktiga krav på resultat med en långsiktigt hållbar verksamhet erbjuder du dina medarbetare en hälsofrämjande arbetsmiljö. Du har en god förmåga att anpassa ditt ledarskap utifrån vad situationen och uppdraget kräver.

Som Enhetschef ingår du i områdets ledningsgrupp och bidrar där med din kompetens och ditt engagemang. Enheterna består av ca 20 medarbetare som har sin placering i Karlshamn. Du är en god kommunikatör på både individ- och gruppnivå och representerar Försäkringskassan i externa samarbeten.

Verksamheten drivs i högt tempo med fokus på utveckling och det krävs att du tycker det är roligt och att du är en ledare som gillar att jobba med förändringsledning. Du är en god kommunikatör på både individ- och gruppnivå och representerar Försäkringskassan i externa samarbeten. Som enhetschef hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Vi söker dig som


• Har akademisk examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga
• Har god ledarskapsförmåga
• Är initiativtagande, målinriktad och skapar resultat
• Kan skapa förutsättningar för engagemang, lärande och ständiga förbättringar utifrån verksamhetens mål
• Har god självkännedom och är stabil som person
• Har god organisatorisk förståelse och kan omsätta denna i verksamheten
• Samarbetar och samverkar effektivt med andra
• Har god kommunikativ förmåga
• Har körkort för personbil

Det är meriterande om du


• Har erfarenhet av coachande ledarskap och att leda i förändring

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

 Övrigt
1 tjänst, tillsvidare, heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Resor ingår i tjänsten. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Kontaktpersoner
Chef (för frågor om tjänsten): Lisbeth Grönvall, 010-112 41 34. HR-specialist (för frågor om rekryteringsprocessen) Anneli Wetterholt, 010-118 68 12. Fackförbundet ST: Patrik Sjöstedt, 010-112 41 81, Saco-S: Ingmarie Johansson, 010-119 26 37, Seko: [email protected]

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 5 maj 2019. Visa mindre

Enhetschef till avdelningen bostadsbidrag i Karlshamn

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar. Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som chef i Försäkringskassan arbetar du enligt myndighetens uppdrag från regeringen. Du ansvarar för att din verksamhet är rättssäker och effektiv samt präglas av en god service. Du leder verksamheten utifrån en helhetssyn och med respekt för fattade beslut. Genom dialog om verksamhetens syfte, mål och strategier skapar du förutsättningar för att dina medarbetare ska kunna och vilja ta stort ansvar för teamets resultat och för sin egen utveckling. I rollen som Enhetschef ingår personalansvar och det yttersta resultat- och uppföljningsansvaret för teamen i enheten.

Ditt engagemang i ledarskapet är stort och den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete. Genom att balansera kortsiktiga krav på resultat med en långsiktigt hållbar verksamhet erbjuder du dina medarbetare en hälsofrämjande arbetsmiljö. Du har en god förmåga att anpassa ditt ledarskap utifrån vad situationen och uppdraget kräver.

Som Enhetschef ingår du i områdets ledningsgrupp och bidrar där med din kompetens och ditt engagemang. Din enhet består av ca 20 medarbetare som har sin placering i Karlshamn. Du är en god kommunikatör på både individ- och gruppnivå.

Vi söker dig som


• Har akademisk examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga
• Har god ledarskapsförmåga
• Är initiativtagande, målinriktad och skapar resultat
• Kan skapa förutsättningar för engagemang, lärande och ständiga förbättringar utifrån verksamhetens mål
• Har god självkännedom och är stabil som person
• Har god organisatorisk förståelse och kan omsätta denna i verksamheten
• Samarbetar och samverkar effektivt med andra
• Har god kommunikativ förmåga
• Har körkort för personbil.

Det är meriterande om du


• Har erfarenhet av operativt ledarskap
• Har erfarenhet av ledarskap i liknande verksamhet
• Har erfarenhet av coachande ledarskap och att leda i förändring
• Har erfarenhet av att leda team.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten är ett vikariat på heltid med tillträde så snart som möjligt och löper fram till 31 januari 2020. Provanställning kan bli aktuellt. Resor ingår i tjänsten. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Kontaktpersoner

Chef (för frågor om tjänsten) Charlotte Pettersson-Franzén, 010-112 07 70. HR-specialist (för frågor om rekryteringsprocessen) Anneli Wetterholt, 010-118 68 12. Fackförbundet ST: Robert Gustafsson tel 010-115 82 10, Saco-S: Louise Henriksson: tel010-118 40 55, Seko: [email protected]

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 4 april 2019. Visa mindre

Enhetschef till avdelningen för Barn och familj i Karlshamn

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar. Vi ska nu starta en ny enhet inom Föräldraförsäkringen i Karlshamn och söker dig som vill leda och utveckla denna tillsammans med oss. Ansvar och arbetsup... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Vi ska nu starta en ny enhet inom Föräldraförsäkringen i Karlshamn och söker dig som vill leda och utveckla denna tillsammans med oss.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som chef i Försäkringskassan arbetar du enligt myndighetens uppdrag från regeringen. Du ansvarar för att din verksamhet är rättssäker och effektiv samt präglas av en god service. Du leder verksamheten utifrån en helhetssyn och med respekt för fattade beslut. Genom dialog om verksamhetens syfte, mål och strategier skapar du förutsättningar för att dina medarbetare ska kunna och vilja ta stort ansvar för teamets resultat och för sin egen utveckling. I rollen som Enhetschef ingår personalansvar och det yttersta resultat- och uppföljningsansvaret för teamen i enheten.

Ditt engagemang i ledarskapet är stort och den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete. Genom att balansera kortsiktiga krav på resultat med en långsiktigt hållbar verksamhet erbjuder du dina medarbetare en hälsofrämjande arbetsmiljö. Du har en god förmåga att anpassa ditt ledarskap utifrån vad situationen och uppdraget kräver.

Som Enhetschef för föräldraförsäkringen i Karlshamn ingår du i områdets ledningsgrupp som består av 11 enhetschefer och bidrar där med din kompetens och ditt engagemang. Din enhet består inledningsvis av ca 20 medarbetare som arbetar med handlägging av föräldraförsäkringen och har sin placering i Karlshamn. Du behöver vara trygg och stabil i din chefsroll och samtidigt en person som är flexibel och kan hantera och leda förändringsprocesser. Du är en god kommunikatör på både individ- och gruppnivå. Som enhetschef hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Vi söker dig som


• Har akademisk examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga
• Har god ledarskapsförmåga
• Är initiativtagande, målinriktad och skapar resultat
• Kan skapa förutsättningar för engagemang, lärande och ständiga förbättringar utifrån verksamhetens mål
• Har god självkännedom och är stabil som person
• Har god organisatorisk förståelse och kan omsätta denna i verksamheten
• Samarbetar och samverkar effektivt med andra
• Har god kommunikativ förmåga
• Har körkort för personbil

Det är meriterande om du


• Har erfarenhet av operativt ledarskap
• Har erfarenhet av coachande ledarskap och att leda i förändring
• Har erfarenhet av att leda och utveckla team
• Har erfarenhet av produktionsstyrning av ärendehantering
• Har erfarenhet av att planera din verksamhet i samarbete med chefskollegor på distans 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

En tjänst, tillsvidare, heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Resor ingår i tjänsten. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Kontaktpersoner

Chef (för frågor om tjänsten): Camilla Ödin, 010-115 82 51. HR-specialist (för frågor om rekryteringsprocessen) Anneli Wetterholt, 010-118 68 12. Fackförbundet ST: Sandra Berg, 010-112 42 99, Saco-S: Louise Henriksson, 010-118 40 55, Seko: [email protected]

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 5 maj 2019. Visa mindre