Lediga jobb Södra Skogsägarna ekonomisk fören i Karlshamn

Se alla lediga jobb från Södra Skogsägarna ekonomisk fören i Karlshamn. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Karlshamn som finns inom det yrket.

Elektriker

Vill du ha ett spännande jobb inom en framgångsrik verksamhet med starkt fokus framåt? Vill du vara en del av Södras resa? En resa där vi gemensamt visar vägen för vad modern skogsindustri är och kommer kunna vara i framtiden. Är du redo? Det är vi! Påbörja din resa i Södra redan idag. Södra Cell Mörrum är en fabrik under utveckling. Under de senaste åren har omfattande uppgraderingar av fabriken genomförts. Vi har bland annat investerat i ny flisfabrik,... Visa mer
Vill du ha ett spännande jobb inom en framgångsrik verksamhet med starkt fokus framåt?
Vill du vara en del av Södras resa? En resa där vi gemensamt visar vägen för vad modern skogsindustri är och kommer kunna vara i framtiden. Är du redo? Det är vi! Påbörja din resa i Södra redan idag.
Södra Cell Mörrum är en fabrik under utveckling. Under de senaste åren har omfattande uppgraderingar av fabriken genomförts. Vi har bland annat investerat i ny flisfabrik, ny indunstning samt nya tvätt- och silerilinjer efter kokeriet.
En av de tidigare två pappersmassalinjerna har byggts om till dissolvingmassalinje vilket gör att vi idag är verksamma på marknaderna för både pappers- och dissolvingmassa.
Förutom produktion av massa levererar vi även energi i form av el och fjärrvärme. Biobränsle är en annan produkt som vi levererar till flertalet kunder i södra Sverige. Dessutom levererar vi tallolja till drivmedelsindustrin och terpentin till parfymindustrin.
Hur ser din dag ut?
Till vår underhållsavdelning söker vi nu en elektriker. Tjänsten är en tillsvidare med placering i Mörrum. Tjänstenkommer från början vara en position som daggående elektriker där målet är att lära sig organisationen och arbetet. Dina arbetsuppgifter kommer på längre sikt övergå till att arbeta skift (5-skift) år 2026–2027.
Som elektriker kommer du arbeta med löpande underhåll, felsökning, reparation och installation på våra elkraft- och elektronikanläggningar. Utöver detta ingår även arbete med olika sorters PLC och styrsystem i befattningen.
I rollen som elektriker ingår du i en grupp som självständigt arbetar med att ge produktionsanläggningen, och dess olika stödfunktioner, ett professionellt el-underhåll i såväl förebyggande som avhjälpande syfte. Arbetsuppgifterna förutsätter mycket direktkontakt och samarbete med driftpersonal och andra yrkesgrupper vilket ställer stora krav på kommunikations- och samarbetsförmåga.
Vem är du?
Vi vänder oss till dig som har en elteknisk utbildning på minst gymnasienivå med inriktning mot elkraft eller automation, gärna med påbyggnadsutbildning på eftergymnasial nivå.-
Har du kunskaper inom områdena styrsystem/PLC och varvtalsreglerade drifter är det meriterande. Har du erfarenhet av arbete som industrielektriker/automationselektriker inom process- eller annan tillverkningsindustri samt egen auktorisation är detta också meriterande dock inget krav.

För att lyckas i tjänsten krävs att du som person är strukturerad och driven med ett professionellt förhållningssätt i yrket. Du har även en god förmåga att ta egna initiativ, lösa problem samt vara nyfiken på att lära!
Vad erbjuder vi?
Vår viktigaste och bästa resurs är våra medarbetare! Medarbetare som trivs och visar ett stort engagemang är avgörande för Södras framgång och utgör kärnan i verksamheten.
För oss är en säker arbetsplats med friska medarbetare en central del av vårt kontinuerliga arbete. Alla medarbetare erbjuds därför bland annat fri företagshälsovård, friskvårdsbidrag och sjukförsäkring till samtliga medarbetare.
I vår organisation ges du förutsättningar att utvecklas genom såväl företagsinterna som externa utbildningar, allt för att öka din kompetens, ditt yrkeskunnande och din personliga utveckling.
Vill du veta mer? Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Henrik Widén på [email protected]
Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Jens Nilsson, på [email protected] eller +46725818234.
Fackliga frågor hänvisas till:
Ann-Sofi Petersson, [email protected]


Vi ser fram emot att höra från dig!
Skicka din ansökan via länken senast den 11 augusti. Då vi går in i semestertider kommer återkoppling på din ansökan dröja något. Vi påbörjar urvalsarbetet v. 33. Visa mindre

Mekanikkonstruktör

Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Förutom våra massaprodukter levererar vi tallolja och terpentin samt energi i form av el och fjärrvärme. Totalt arbetar cirka 30 personer på Teknikavdelningen i Mörrum. Tillsammans arbetar vi för att utveckla anläggningen och vara ett tekniskt stöd till produktionen året runt. Hos oss får d... Visa mer
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Förutom våra massaprodukter levererar vi tallolja och terpentin samt energi i form av el och fjärrvärme.
Totalt arbetar cirka 30 personer på Teknikavdelningen i Mörrum. Tillsammans arbetar vi för att utveckla anläggningen och vara ett tekniskt stöd till produktionen året runt. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger rätt i tiden, där hållbarhet, värdeskapande relationer och långsiktigt agerande ständigt är i fokus.
Vi söker just nu en Mekanikkonstruktör som vill vara en del av ett tajt team som brinner för att skapa hållbara lösningar inom pappers- och dissolvingmassa.
Dina arbetsuppgifterSom mekanikkonstruktör tillhör du avdelningen Teknik Mek/Anläggning på Södra Cell Mörrum. Avdelningen består av nio engagerade och prestigelösa kollegor som gillar att lösa problem och ha roligt ihop.
I rollen som mekanikkonstruktör ansvarar du för att genomföra och följa upp konstruktionsuppdrag inom det mekaniska området med ansvar för konstruktion och dokumentation. I rollen ingår alla förekommande arbetsuppgifter inom mekanikområdet, där tyngdpunkten ligger på att utföra projektering, arbeta med beräkning, rörkonstruktion och delprojektledning. Du kommer dessutom att vara Södra Cell Mörrums representant kring E3D-frågor mot Södras övriga enheter.
Vem söker vi?Vi söker dig som har högskoleingenjörsexamen inom maskinteknik eller mekanik, eller har förvärvat dig arbetslivserfarenhet inom området på annat sätt. Erfarenhet av AutoCad/Inventor, E3D, tryckkärl och rörkonstruktion är fördelaktigt, liksom kunskaper inom projektledning och/eller processindustrin.
För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du är en nyfiken och kommunikativ problemlösare som vill driva och utveckla verksamheten framåt. Eftersom du kommer att ha många kontaktytor såväl interna som externa ser vi också att du har en god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Vidare ser vi också att du har ett kreativt tankesätt, en positiv inställning samt en förmåga att våga utmana dig själv och andra.
Utöver detta ser vi att du har:
- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- B-körkort
PlaceringTjänsten är tillsvidare, heltid, dagtid med placering Södra Cell Mörrum. Tillträde sker enligt överenskommelse.
Så här är det att jobba på SödraHos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.
Vill du veta mer?Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta ansvarig rekryterare Klara Nilsson på [email protected].
Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Daniel Svensson, [email protected].
Fackliga frågor besvaras av
Gert Svensson, Unionen, på [email protected] Ann Öhlin, Sveriges Ingenjörer, på [email protected] .
Vi ser fram emot att höra från dig!
Skicka din ansökan via länken nedan senast den 28/5.
Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Processtekniker

Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Förutom våra massaprodukter levererar vi tallolja och terpentin samt energi i form av el och fjärrvärme. Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Totalt arbetar 410 medarbetare tills... Visa mer
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Förutom våra massaprodukter levererar vi tallolja och terpentin samt energi i form av el och fjärrvärme. Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Totalt arbetar 410 medarbetare tillsammans för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt.
Vill jobba i en verksamhet som ligger rätt i tiden? Vi söker nu två processtekniker till avdelning Återvinning/Energi.
Dina arbetsuppgifterSom processtekniker är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att styra, övervaka och optimera produktionsprocessen för att säkerställa en smidig drift.Processen övervakas från manöverrum via datoriserat styrsystem där du som processtekniker justerar olika delar av processen och avhjälper vid eventuella problem.
I manöverrummet arbetar du tillsammans med dina kollegor där ni ansvarar för olika produktionsavsnitt av processen. I arbetsuppgifterna ingår också rondering av anläggningen samt provtagning. Emellanåt kan jobbet vara fysiskt krävande.
Tjänsten innebär ett nära samarbete mellan processtekniker, skiftchef, driftingenjör och vår underhållsorganisation. Som processtekniker fyller du en unik och viktig funktion för att produktionsprocessens alla delar, från massaved till färdig massaprodukt, ska fungera och nyttjas optimalt.
Vem söker vi? Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom drift-/processteknik alternativt har gått ett tekniskt gymnasieprogram såsom teknik, natur, el- och energi eller industriprogrammet. Andra likvärdiga utbildningar kan vara kvalificerade liksom arbetslivserfarenhet från processindustrin.
Säkerhet är högt prioriterat hos oss och därför behöver du som söker ha ett högt säkerhetstänk. Vi tror också att du trivs i nära samarbete med andra och verkar för skiftlagets bästa. Du hanterar stress på ett bra vis och löser de problem som uppstår i produktionen på ett säkert sätt. Du behöver också behärska svenska i tal och skrift utifrån ett säkerhetsperspektiv.
Vad kan vi erbjuda dig? Som processtekniker kommer du att tilldelas ett inskolningsprogram som är specifikt för det processavsnitt som du ska lära dig. I rollen finns utvecklingsmöjligheter på flera sätt, exempelvis kan du lära dig flera processavsnitt eller delta i projekt.
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.
Placering/Anställning Tjänsten är en tillsvidareanställning heltid med placeringsort Mörrum. Arbetet innebär kontinuerligt skiftarbete. Startdatum enligt överenskommelse.
Vill du veta mer? Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta ansvarig rekryterare Klara Nilsson på [email protected].
Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Ola Lindblad på [email protected].
Fackliga frågor besvaras av: Ann-sofi Petersson, Pappers, [email protected].
Vi ser fram emot att höra från dig!
Skicka din ansökan via länken nedan senast den 11 Augusti.
Eftersom vi går in i semestertider kan återkoppling på din ansökan att dröja något.
Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Semestervikariat Fordonsförare

Södra Cell Mörrum söker fordonsförare till ett semestervikariat. Fordonsförare I arbetsuppgifterna ingår att arbeta med att utföra förekommande transporter, lyft och tömningar med avdelningens maskinpark samt diverse andra uppgifter inom arbetsområdet. Vi vänder oss till dig som har fordons- och tranportutbildning och/eller yrkeserfarenhet från branschen och erfarenhet från truck- och dumperskörning. Du har truckkort B1, B3 och C2 samt B-körkort samt intre... Visa mer
Södra Cell Mörrum söker fordonsförare till ett semestervikariat.
Fordonsförare
I arbetsuppgifterna ingår att arbeta med att utföra förekommande transporter, lyft och tömningar med avdelningens maskinpark samt diverse andra uppgifter inom arbetsområdet. Vi vänder oss till dig som har fordons- och tranportutbildning och/eller yrkeserfarenhet från branschen och erfarenhet från truck- och dumperskörning. Du har truckkort B1, B3 och C2 samt B-körkort samt intresse och erfarenhet av arbete med olika typer av fordon och maskiner.
För att trivas i tjänsten bör du som person vara noggrann, kunna ta egna initiativ samt ha god samarbetsförmåga då du kommer att arbeta i grupp men också självständigt. Det är även av vikt att du är utåtriktad, ansvarstagande och har ett högt säkerhetstänk.
Allmänt
Tjänstenär semestervikariat under perioden maj/juni-augusti. Arbetstiden är dagtid. Tjänsten kräver att du är 18 år fyllda. Placeringsort är Mörrum.
Södra strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en organisatorisk styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Vill du få en inblick i hur det är att jobba hos oss? Följ oss i så fall på sociala medier, du hittar oss på Instagram @SodraiMorrum.
Hoppas vi ses i sommar!
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta närmaste chef: Kent Fairbanks, [email protected].
Vill du veta mer om rekryteringsprocessen går det bra att kontakta vår HR-avdelning på 0470-89500. Facklig företrädare är Ann-Sofi Petersson, Pappers, [email protected].
Vi tar inte emot ansökningar via brev eller e-post. Välkommen med din ansökan via länken nedan senast 2024-05-27. Löpande urval tillämpas. Visa mindre

Semestervikariat Mekaniker till Underhållsavdelningen

Södra Cell Mörrum söker 4 Mekaniker för semestervikariat till Underhållsavdelningen. Mekaniker Å/E & Fiber I arbetsuppgifterna ingår att utföra förebyggande underhåll och avhjälpa fel i vår maskinpark. Exempel på arbetsuppgifter kan vara lagerbyten, mindre tillverkningar, ronderingstillsyn på maskinparken samt att vara vår driftorganisation behjälplig. Vi vänder oss till dig som har industriteknisk gymnasieutbildning. Erfarenhet från processindustri är ... Visa mer
Södra Cell Mörrum söker 4 Mekaniker för semestervikariat till Underhållsavdelningen.

Mekaniker Å/E & Fiber

I arbetsuppgifterna ingår att utföra förebyggande underhåll och avhjälpa fel i vår maskinpark. Exempel på arbetsuppgifter kan vara lagerbyten, mindre tillverkningar, ronderingstillsyn på maskinparken samt att vara vår driftorganisation behjälplig.

Vi vänder oss till dig som har industriteknisk gymnasieutbildning. Erfarenhet från processindustri är meriterande. Vi värdesätter arbetslivserfarenheter från liknande arbete.

Som person är du serviceinriktad och tar egna initiativ.

Mekaniker pump och växel

Arbetsuppgifterna består av service och reparationer av pumpar och växellådor mm i verkstad samt kontroller och förebyggande underhåll av processmaskiner inom hela vår fabriksanläggning.

Du kommer också att arbeta med service och åtgärder på hydraulsystem.

Vi vänder oss till dig som har industriteknisk gymnasieutbildning. Erfarenhet från processindustri är meriterande. Vi värdesätter arbetslivserfarenheter från liknande arbete. Du behöver också ha B-körkort.

Som person är du serviceinriktad och tar egna initiativ.

Allmänt

Tjänsterna är semestervikariat under perioden maj/juni-augusti. Arbetstiden är dagtid. Tjänsten kräver att du är 18 år fyllda. Placeringsort är Mörrum.

Ange i din ansökan vilken av tjänsterna du är intresserad av.

Södra strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en organisatorisk styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du få en inblick i hur det är att jobba hos oss? Följ oss i så fall på sociala medier, du hittar oss på Instagram @SodraiMorrum.

Hoppas vi ses i sommar!

Vill du veta mer om tjänsterna är du välkommen att kontakta närmaste chef: Mek pump och växel: Christer Svensson på 0454-59588. Mek Å/E: Niclas Åkerberg på 0454-59512. Mek Fiber: John Strandberg på 0454-59761.

Vill du veta mer om rekryteringsprocessen går det bra att kontakta vår HR-avdelning på 0470-89500. Facklig företrädare är Ann-Sofi Petersson, Pappers, [email protected].

Vi tar inte emot ansökningar via brev eller e-post.

Välkommen med din ansökan via länken nedan senast 2024-02-25.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan slutdatum för ansökan. Visa mindre

Semestervikariat Elektriker

Södra Cell Mörrum söker 2 semestervikarier som Elektriker. Arbetsuppgifter Som Elektriker kommer du att arbeta med löpande underhåll, felsökning, reparation och installation på våra elkraft- och elektronikanläggningar. Utöver detta ingår även arbete med olika sorters PLC- och styrsystem i befattningen. Vi vänder oss till dig som har en elteknisk utbildning på minst gymnasienivå med inriktning mot elinstallation eller automation. Har du erfarenhet av yrk... Visa mer
Södra Cell Mörrum söker 2 semestervikarier som Elektriker.

Arbetsuppgifter

Som Elektriker kommer du att arbeta med löpande underhåll, felsökning, reparation och installation på våra elkraft- och elektronikanläggningar. Utöver detta ingår även arbete med olika sorters PLC- och styrsystem i befattningen.

Vi vänder oss till dig som har en elteknisk utbildning på minst gymnasienivå med inriktning mot elinstallation eller automation. Har du erfarenhet av yrket, liftkort och/eller certifikat för heta arbeten är det meriterande.

För att lyckas i tjänsten krävs att du som person är strukturerad och driven med ett professionellt förhållningssätt i yrket. Du har även en god förmåga att ta egna initiativ, lösa problem och samarbeta.

Allmänt

Tjänsten är ett semestervikariat under perioden 6:e juni - 20:e augusti. Arbetstiden är dagtid. Tjänsten kräver att du är 18 år fyllda. Placeringsort är Mörrum.

Södra strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en organisatorisk styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du få en inblick i hur det är att jobba hos oss? Följ oss i så fall på sociala medier, du hittar oss på Instagram @SodraiMorrum.

Hoppas vi ses i sommar!

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta närmaste chef Jens Nilsson på 0454-59509. Vill du veta mer om rekryteringsprocessen går det bra att kontakta vår HR-avdelning på 0470-89500. Facklig företrädare är Ann-Sofi Petersson, Pappers, [email protected].

Vi tar inte emot ansökningar via brev eller e-post.

Välkommen med din ansökan via länken nedan senast 2024-02-25!

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan slutdatum för ansökan. Visa mindre

Projektledare MEK

Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Totalt arbetar 360 medarbetare varav 30 ingenjörer som arbetar på Teknikavdelningen. Tillsammans arbetar de för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger helt rätt i tiden, där hållbarhet, värdeskapande relation... Visa mer
Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Totalt arbetar 360 medarbetare varav 30 ingenjörer som arbetar på Teknikavdelningen. Tillsammans arbetar de för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger helt rätt i tiden, där hållbarhet, värdeskapande relationer och långsiktigt agerande ständigt är i fokus.

En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Hos oss kommer du vara med och bidra till långsiktig hållbarhet och tillsammans med oss kommer du att upptäcka hur.

Dina framtida arbetsuppgifter
Som Projektledare hos oss på Södra Cell i Mörrum är ditt huvudsakliga ansvar att utefter verksamhetens behov, driva, samordna och genomföra beställda uppdrag och investeringsprojekt.

I rollen som Projektledare leder du verksamheten för alla teknikområden i dina uppdrag som oftast avser modifieringar eller nybyggnader i processanläggningen men du bidrar också med din tekniska kompetens som vi tror finns inom mek-, maskin- eller energiområdet. Projektledaren ansvarar också för att se till helheten i projektet där också arbetsmiljö, hållbarhet och tillståndsfrågor ska hanteras.

Arbetsuppgifterna varierar från att som projektledare självständigt driva projekten från idé genom kalkyl, upphandling, montage till driftklar anläggning, till att genomföra utredningsuppdrag inom mek-området och dokumentationsarbete. Du kommer att ha kontakt med externa leverantörer i form av konsulter, maskinleverantörer och olika entreprenadföretag.

Din erfarenhet
Rollen som Projektledare innebär ett nära samarbete med övriga avdelningar och andra enheter inom Södra. Det ställer höga krav på att skapa goda relationer genom en utvecklad kommunikations- och samarbetsförmåga samt förmågan att kunna leda och motivera andra. Som person är du därmed drivande och engagerad i ditt arbete. Du är strategisk och ser på sakers långsiktiga betydelser, konsekvenser och planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt.

För att lyckas i rollen som Projektledare är det viktigt att förstå de behov som ska uppfyllas med varje projekt och hur varje del/projekt stödjer helheten i vår utveckling.

Utöver detta ser vi att du som söker har:

- En avslutad ingenjörsexamen inom maskin, industri, energi eller liknande
- Erfarenhet från arbete med projektledning inom industri/anläggning
- God datavana och kunskaper i Officeprogrammen
- Goda kunskaper i såväl svenska som engelska språket i tal och skrift
- B-körkort

Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet från processindustri, har en projektledarutbildning och om du har arbetat med olika projektverktyg som Autocad och MS-project.

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Mörrum. Start enligt överenskommelse.

Vi vill att våra medarbetare ska må bra och erbjuder därför bland annat fri företagshälsovård och sjukförsäkring till våra anställda. Vår arbetsplats är också arbetsmiljöcertifierad enligt OHSAS18001. Förutom det, har vi på Södra också såklart kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här (https://karriar.sodra.com/pages/formaner)om våra förmåner och vad vi erbjuder dig.

Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare, Kristina Tingdahl, [email protected].

Har du frågor om tjänsten och verksamheten är du välkommen att kontakta rekryterande Teknikchef Mek Daniel Svensson, [email protected] eller +46706655264.

Fackliga frågor hänvisas till:
Unionen Gert Svensson, [email protected], 0454-59631
Sveriges ingenjörer, Ann Öhlin, [email protected], 0454-59527

Vi ser fram att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 3 mars 2024.

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra Visa mindre

Arbetsmiljöingenjör

Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen. På Södra vill vi att varje sekund ska präglas av trygg... Visa mer
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen.

På Södra vill vi att varje sekund ska präglas av trygghet, säkerhet och en omtanke om varandra och är övertygade om att vi tillsammans kan skapa en än säkrare och mer hållbar arbetsplats. Nu finns möjligheten att vara del av detta viktiga arbete i rollen som Arbetsmiljöingenjör vid Södra Cell i Mörrum.

Det här får du jobba med på Södra

Syftet med rollen är att driva förbättringsarbete som leder till utveckling och förbättring av Södras arbetsmiljö och personsäkerhet. Du bidrar med dina kunskaper inom arbetsmiljöområdet och leder och deltar i olika typer av riskanalyser utifrån organisationens behov. En annan del av arbetet är att utarbeta och följa upp arbetsmiljörutiner och instruktioner, bevaka och tolka förändringar i lagstiftning och föreskrifter samt att samordna kontakter med myndigheter.

Vidare planerar och genomför du utbildningsinsatser för att förmedla dina arbetsmiljökunskaper och blir en resurs för hela organisationen i dessa frågor. Du verkar som internrevisor, ingår i kemikaliegruppen samt administrerar händelserapporteringsverktyget PIA.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid med placering vid Södra Cell Mörrum.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har förmågan att involvera och engagera andra och som trivs i mixen av teori och genomförande, det är du som tillsammans med verksamheten ser till att arbetsmiljöinitiativ implementeras och får effekt i vardagen. Genom ett coachande och pedagogiskt förhållningssätt når du enkelt ut till olika slags människor och skapar förståelse och engagemang för arbetsmiljöfrågor och för de insatser som görs.

Du är drivande och tar egna initiativ för att arbeta med olika förändrings- och utvecklingsinsatser och du gillar att anta nya utmaningar. I kommunikationen med andra förmedlar du energi och har en förmåga att uttrycka dig tydligt i såväl tal som skrift samtidigt som du är en god lyssnare och lyhörd för andras argument.

För att trivas i rollen ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet från en liknande befattning och vänder oss till dig som har ett stort engagemang inom arbetsmiljöfrågor. Du har en eftergymnasial utbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med arbetsmiljö inom processindustrin eller annan tillverkande industri men det är inte något krav.

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta rekryterare Kajsa Åberg på [email protected]. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Christian Mattsson på [email protected]
eller 0454-59661.

Fackliga frågor hänvisas till

Gert Svensson, Unionen, på [email protected]

Glenn Ohlsson, Ledarna, på [email protected]

Ann Öhlin, Sveriges ingenjörer, på [email protected]

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 12:e januari. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle

Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52 000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Avdelningschef Återvinning & Energi

Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. Södra Cell Mörrum är vårt specialpappersbruk där 360 medarbetare arbetar tillsammans för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Avdelningen för Återvi... Visa mer
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. Södra Cell Mörrum är vårt specialpappersbruk där 360 medarbetare arbetar tillsammans för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt.

Avdelningen för Återvinning & Energi är navet i vår process och tar om hand och förser massaproduktionen med bland annat lut, ånga, renat vatten och el. Inom avdelningen pågår för närvarande utvärderingen av två stora investeringsprojekt som en del av vårt kontinuerliga arbete att utveckla vår produktion och process. Då vår nuvarande Avdelningschef gått vidare internt söker vi nu hennes ersättare. Har du tidigare erfarenhet inom liknande process, ett coachande ledarskap och gillar att arbeta med ständiga förbättringar i fokus? Då är det här rätt tjänst för dig!

Det här får du jobba med på Södra

I rollen ansvarar du för att leda och utveckla avdelningen Återvinning & Energi med fokus på produktivitet, processteknisk utveckling och standardiserade arbetssätt. Till din hjälp har du ett team bestående av fyra engagerade, kompetenta och självgående medarbetare och tillsammans strävar ni efter att kontinuerligt förbättra och utveckla våra processer och rutiner.

Som Avdelningschef har du stor påverkan över avdelningens utveckling och stort inflytande över hela massabruket då du ansvarar för flera av nyckelprocesserna i produktionen. Du hanterar även spännande projekt, bidrar till kompetensutveckling inom avdelning och arbetar för att förstärka samarbetet till andra kollegor i vår matrisorganisation.

Du rapporterar till produktionschef och ingår i produktionsledningen tillsammans med de andra fyra avdelningscheferna, projektledare produktionsutveckling samt produktionschef.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Mörrum.

Vem söker vi?

På Södra är säkerhet vår högsta prioritet därför söker vi dig som delar vårt engagemang för en säker arbetsmiljö. Vi ser gärna att du har erfarenhet från processindustri och arbetat med kemikalieåtervinning, turbiner eller pannor, antingen i en liknande roll eller som processingenjör eller motsvarande.

Du har tidigare ledarerfarenhet, ett coachande förhållningssätt och förmågan att engagera och utveckla andra. Som person är du ödmjuk, målmedveten samtidigt som du är analytisk och tar faktabaserade beslut. Du har stort intresse för människor och teknik och motiveras av att leda och utveckla andra.

Utöver detta ser vi att du har;
- Civilingenjörsutbildning inom kemi eller energi eller arbetslivserfarenhet som gett dig motsvarande kompetens
- Flytande svenska och engelska i tal och skrift
- B-körkort

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vill du veta mer?

Har du några frågor om tjänsten eller verksamheten kan du kontakta rekryterande chef Johan Bergskans på [email protected] eller +46725800155. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av rekryterare Stina Karlsson på [email protected].

Fackliga frågor besvaras av
Glenn Ohlsson, Ledarna, tel; 070-66 55 664
Gert Svensson, Unionen, tel; 076-76 85 049
Ann Öhlin, Sveriges Ingenjörer, tel; 070-55 04 382

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 21/12. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Avdelningschef Återvinning & Energi

Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. Södra Cell Mörrum är vårt specialpappersbruk där 360 medarbetare arbetar tillsammans för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Avdelningen för Återvi... Visa mer
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. Södra Cell Mörrum är vårt specialpappersbruk där 360 medarbetare arbetar tillsammans för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt.

Avdelningen för Återvinning & Energi är navet i vår process och tar om hand och förser massaproduktionen med bland annat lut, ånga, renat vatten och el. Inom avdelningen pågår för närvarande utvärderingen av två stora investeringsprojekt som en del av vårt kontinuerliga arbete att utveckla vår produktion och process. Då vår nuvarande Avdelningschef gått vidare internt söker vi nu hennes ersättare. Har du tidigare erfarenhet inom liknande process, ett coachande ledarskap och gillar att arbeta med ständiga förbättringar i fokus? Då är det här rätt tjänst för dig!

Det här får du jobba med på Södra

I rollen ansvarar du för att leda och utveckla avdelningen Återvinning & Energi med fokus på produktivitet, processteknisk utveckling och standardiserade arbetssätt. Till din hjälp har du ett team bestående av fyra engagerade, kompetenta och självgående medarbetare och tillsammans strävar ni efter att kontinuerligt förbättra och utveckla våra processer och rutiner.

Som Avdelningschef har du stor påverkan över avdelningens utveckling och stort inflytande över hela massabruket då du ansvarar för flera av nyckelprocesserna i produktionen. Du hanterar även spännande projekt, bidrar till kompetensutveckling inom avdelning och arbetar för att förstärka samarbetet till andra kollegor i vår matrisorganisation.

Du rapporterar till produktionschef och ingår i produktionsledningen tillsammans med de andra fyra avdelningscheferna, projektledare produktionsutveckling samt produktionschef.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Mörrum.

Vem söker vi?

På Södra är säkerhet vår högsta prioritet därför söker vi dig som delar vårt engagemang för en säker arbetsmiljö. Vi ser gärna att du har erfarenhet från processindustri och arbetat med kemikalieåtervinning, turbiner eller pannor, antingen i en liknande roll eller som processingenjör eller motsvarande.

Du har tidigare ledarerfarenhet, ett coachande förhållningssätt och förmågan att engagera och utveckla andra. Som person är du ödmjuk, målmedveten samtidigt som du är analytisk och tar faktabaserade beslut. Du har stort intresse för människor och teknik och motiveras av att leda och utveckla andra.

Utöver detta ser vi att du har;
- Civilingenjörsutbildning inom kemi eller energi eller arbetslivserfarenhet som gett dig motsvarande kompetens
- Flytande svenska och engelska i tal och skrift
- B-körkort

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vill du veta mer?

Har du några frågor om tjänsten eller verksamheten kan du kontakta rekryterande chef Johan Bergskans på [email protected] eller +46725800155. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av rekryterare Stina Karlsson på [email protected].

Fackliga frågor besvaras av
Glenn Ohlsson, Ledarna, tel; 070-66 55 664
Gert Svensson, Unionen, tel; 076-76 85 049
Ann Öhlin, Sveriges Ingenjörer, tel; 070-55 04 382

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 14/12 december. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Driftingenjör Externrening

Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen. Nu söker vi en vikarierande driftingenjör för vår exte... Visa mer
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen.

Nu söker vi en vikarierande driftingenjör för vår externrening på vårt specialiserade massabruk i Mörrum. Totalt arbetar 400 medarbetare för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt med så liten miljöpåverkan som möjligt.

Det här får du jobba med på Södra
Som Driftingenjör har du funktionellt ansvar för externreningen där vattenflöden från produktionen renas för att kunna återföras till havet. Arbetet som Driftingenjör innebär i huvudsak problemlösning, utveckling och planering av processen, vilket kräver ett stort intresse för både teknik och människor.

Tjänsten innefattar även:

- Delegerat arbetsmiljö- samt budgetansvar.
- Att arbeta proaktivt och reaktivt för att hantera eventuella störningar.
- Att uppfylla externreningens mål vad gäller arbetsmiljö, kapacitet, miljö, energi och ekonomi.

Externreningen på Södra Cell Mörrum är reningsanläggningar där stora delar av det vatten som används i olika processer i fabriken renas innan det återförs till havet. Anläggningen består av en biologisk och en kemisk/mekanisk del som renar olika flöden.

I denna roll kommer du att arbeta i team Massa och du rapporterar till Avdelningschef Massa.

Tjänsten är ett längre vikariat på heltid, dagtid, t.o.m. mars 2025, med placering i Mörrum.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har ett högt säkerhetstänk, en god teknisk förståelse och som gillar att arbeta med problemlösning. Du trivs bra i en ledande roll och utmanar din omgivning mot förändring genom nyfikenhet, vilja och mod. Med ett coachande förhållningssätt och förmågan att ta egna initiativ lyckas du leda andra utifrån verksamhetens behov. Då du kommer ha kontinuerlig kontakt med kollegor på flera led i bruket krävs även att du har en god samarbetsförmåga, är kommunikativ och lyhörd.

För att vara aktuell för tjänsten har du:

- En civilingenjörs- eller högskoleutbildning inom miljö, vatten, kemi alternativt annan relevant erfarenhet förvärvad genom utbildning och/eller arbete.
- Erfarenhet av att leda strategiskt och processinriktat arbete.
- Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
- B-körkort
- God datorvana

Har du arbetat inom processindustrin, kommunal avloppsrening eller annan liknande verksamhet och/eller har erfarenhet av förbättringsarbete ses det som meriterande.

I den här rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid förvärvad arbetserfarenhet och personlig lämplighet.

Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta ansvarig rekryterare, Madelene Svaleklev, på [email protected]. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef, Ida Schyberg, på 0454-59846.

Fackliga frågor hänvisas till:

- Gert Svensson, Unionen, 0454-59 631
- Ann Öhlin, Sveriges Ingenjörer, 0454-59 527
- Glenn Ohlsson, Ledarna, 0454- 59 532

Vi ser fram emot att höra från dig!
Skicka din ansökan via länken senast den 9 november 2023. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Processtekniker till Massablocket

Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Utöver våra två produktionslinjer pågår pilotprojektet OnceMore© från Södra som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial. Totalt är vi 360 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du... Visa mer
Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Utöver våra två produktionslinjer pågår pilotprojektet OnceMore© från Södra som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial. Totalt är vi 360 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger helt rätt i tiden, där hållbarhet ständigt är i fokus.

Just nu söker vi två processtekniker till Massablocket där flisen kokas till pappersmassa med hjälp av kokkemikalier.

Det här får du jobba med på Södra

På avdelningen Massa är dina huvudsakliga arbetsuppgifter drift och övervakning av fabriken. Processen övervakas från manöverrum via datoriserat styrsystem där du som processtekniker justerar olika delar av processen och löser eventuella problem som uppstår.

I manöverrummet arbetar du tillsammans med dina kollegor där ni ansvarar för olika avdelningar av processen men som hänger samman och påverkar varandra. Jobbet innebär också rondering av anläggningen samt att utföra kontroller av olika slag.

Tjänsten innebär ett nära samarbete mellan processtekniker, skiftchef, driftingenjör och vår underhållsorganisation. Som processtekniker fyller du en unik och viktig funktion för att produktionsprocessen ska fungera och nyttjas optimalt.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid med placeringsort Mörrum. Arbetet innebär kontinuerligt skiftarbete och start sker enligt överenskommelse.

Vem söker vi?

I första hand vänder vi oss till dig som har en gymnasieutbildning från det industritekniska programmet med inriktning processteknik eller annan processteknisk utbildning. Alternativt har du läst teknik- eller naturvetenskapsprogrammet. Andra likvärdiga utbildningar kan vara kvalificerade liksom arbetslivserfarenhet från processindustrin.

Säkerhet är högt prioriterat hos oss och därför behöver du som söker ha ett högt säkerhetstänk. Vi tror också att du trivs i nära samarbete med andra och verkar för skiftlagets bästa. Du hanterar stress på ett bra vis och löser de problem som uppstår i produktionen på ett säkert sätt. Du behöver också behärska svenska i tal och skrift utifrån ett säkerhetsperspektiv.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som processtekniker kommer du att tilldelas ett inskolningsprogram som är specifikt för det processavsnitt som du ska lära dig. I rollen finns utvecklingsmöjligheter på flera sätt, exempelvis kan du lära dig flera processavsnitt eller delta i projekt.

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Här kan du läsa mer om de förmåner du som anställd får ta del av.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta skiftchef Mattias Olsson på [email protected] eller på 0454-59621. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta Södras HR-avdelning på 0470-89500. Fackliga frågor besvaras av Ann-Sofi Petersson, Pappers, på [email protected].

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 3/11.

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle

Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52 000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Systemingenjör IT

Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen. Då en av våra Systemingenjörer inom IT tar sig an nya ... Visa mer
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen.

Då en av våra Systemingenjörer inom IT tar sig an nya interna utmaningar finns nu möjligheten att bli hans ersättare.

Det här får du jobba med på Södra

Tillsammans med dina kollegor inom IT ansvarar du för drift och övervakning av anläggningens IT-infrastruktur, serverpark, processtyrsystem och övriga produktionsnära IT-system. Vidare deltar du i förstudier, förprojekt och genomförandeprojekt för att säkerställa bästa teknikval och att IT-installationerna gör enligt våra standarder.

Du kommer arbeta nära vår processverksamhet och får en viktig roll i arbetet med att utveckla styrsystem och automationsnivå för ökad produktivitet och för att skapa enhetliga lösningar. Rollen kommer också ha ett starkt fokus mot IT-säkerhet och arbete med dessa frågor.

Södra har och kommer fortsätta ha ett starkt fokus på digitalisering och dess möjligheter inom vår verksamhet, i rollen som Systemingenjör IT kommer du få möjligheten att möta denna utveckling och realisera dessa strategier.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid med placering på Södra Cell i Mörrum.

Vem söker vi?

Arbetsuppgifterna kännetecknas av krav på teknisk och social kompetens och vi söker dig med god förmåga att analysera och lösa komplexa problemställningar. Vidare har du förmåga att lyfta blicken och se till helheten samt att arbeta strukturerat och resultatinriktat.

Du som söker har relevant ingenjörsutbildning inom exempelvis automation, elektroteknik, regelteknik eller motsvarande på högskole- eller universitetsnivå. Alternativt har du jämförbara arbetslivserfarenheter. Vi ser gärna att du har erfarenhet från industriell IT inom processindustri eller motsvarande. Erfarenhet av Cisco, VMware, Oracle, Windows active directory eller ABB 800xA är meriterande.

Du behöver också behärska svenska och engelska språket väl i både tal och skrift.

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller verksamheten kan du mejla rekryterande chef Sara Ingves på [email protected]. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta Södras HR-avdelning på 0470-89500.

Fackliga frågor besvaras av:

Gert Svensson, Unionen, på 0454-59631 eller [email protected]
Ann Öhlin, Sveriges Ingenjörer, på 0454-59527 eller [email protected]

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 13 augusti. Då verksamheten går in i semestertider flaggar vi för att återkoppling på din ansökan dröjer något. Vi kommer påbörja urvalet under v. 33.

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle

Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52 000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Processtekniker till flisfabriken

Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer, dessutom pågår pilotprojektet OnceMore© från Södra som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall. Totalt är vi 360 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verk... Visa mer
Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer, dessutom pågår pilotprojektet OnceMore© från Södra som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall. Totalt är vi 360 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger helt rätt i tiden, där hållbarhet ständigt är i fokus.

Det här får du jobba med på Södra

Nu söker vi en ny kollega till vår flisfabrik där arbetsuppgifterna består av att övervaka och hantera flisfabrikens maskin- och styrutrustning samt hantera ved, flis, bark och sållavfall. Det ingår även att utföra rengöring och rensning inom hela flisfabrikens område samt en hel del truck- och hjullastarkörning. Jobbet innebär också rondering av anläggningen samt att utföra kontroller av olika slag. Emellanåt kan jobbet vara fysiskt krävande.

Tjänsten innebär ett nära samarbete mellan processtekniker, skiftchef, driftingenjör och vår underhållsorganisation. Som processtekniker fyller du en unik och viktig funktion för att produktionsprocessens alla delar, från massaved till färdig massaprodukt, ska fungera och nyttjas optimalt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Mörrum. Arbetet innebär kontinuerligt skiftarbete och start sker enligt överenskommelse.

Vem söker vi?

I första hand vänder vi oss till dig som har en gymnasieutbildning från det industritekniska programmet med inriktning processteknik eller från naturbruksgymnasiet, gärna med inriktning mot skogsbruk. Andra likvärdiga utbildningar kan vara kvalificerade liksom arbetslivserfarenhet från processindustrin. Har du erfarenhet av truck- och/eller hjullastarkörning är det meriterande.

Säkerhet är högt prioriterat hos oss och därför behöver du som söker ha ett högt säkerhetstänk. Vi tror också att du trivs i nära samarbete med andra och verkar för skiftlagets bästa. Du hanterar stress på ett bra vis och löser de problem som uppstår i produktionen på ett säkert sätt. Du behöver också behärska svenska i tal och skrift.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som processtekniker kommer du att tilldelas ett inskolningsprogram som är specifikt för det processavsnitt som du ska lära dig. I rollen finns utvecklingsmöjligheter på flera sätt, exempelvis kan du lära dig flera processavsnitt eller delta i projekt.

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Här kan du läsa mer om de förmåner du som anställd får ta del av. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner)

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta skiftchef Mattias Olsson på [email protected] eller på 0454-59621. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta Södras HR-avdelning på 0470-89500. Fackliga frågor besvaras av Ann-Sofi Petersson, Pappers, på [email protected].

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 13:e oktober.

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Skeppningskoordinator

Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen. Nu söker vi en vikarierande skeppningskoordinator till... Visa mer
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen.

Nu söker vi en vikarierande skeppningskoordinator till vårt specialiserade massabruk i Mörrum. Totalt arbetar 400 medarbetare för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt med så liten miljöpåverkan som möjligt.

Det här får du jobba med på Södra

Som skeppningskoordinator har du en central roll för Södra Cell Mörrums leveranser, produktions- och lagerplaneringar så att våra produkter kommer ut till rätt kund i rätt tid. I arbetet ingår daglig kontakt med interna kollegor samt extern personal. Vidare har du flera kontaktytor och samordnar planeringen mellan dessa, som exempel åkerier och södras centrala logistikplanering i Växjö. Södra Cell Mörrum har ett stort fokus på säkerhet och leveransprecision, vilket bidrar till arbetets komplexitet, då förutsättningarna ibland ändras med kort varsel.

Tjänsten innefattar även:

- Fakturakontroll
- Klassning av producerade produkter
- Medverka i förvaltning och utveckling av affärssystem

Tjänsten är ett vikariat på heltid till och med 30 september 2024, med möjlighet till förlängning. Arbetstiden är förlagd till dagtid med placering i Mörrum.

Vem söker vi?

För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du har erfarenhet av logistik/produktions-lagerstyrning eller från någon transportverksamhet samt har en utbildningsbakgrund med minst gymnasiekompetens.

Vi söker dig som är analytisk med förmåga att planera i förväg. Du uppskattar att ha god överblick och vara väl förberedd inför arbetsdagen. Du kommer att vara en del av ett team som arbetar tätt ihop, därför är kommunikationen mellan dig och dina kollegor avgörande för ett bra samarbete och ett lyckat resultat. Du kan vid behov arbeta självständigt, fatta beslut och själv driva ditt arbete framåt. Med många kontaktytor, tror vi att du är en person som tycker om att stå i centrum och verka för trevliga och långsiktiga relationer, internt såväl externt.

För att vara aktuell för tjänsten har du:

- God förståelse för logistikprocesser
- Goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skift
- Relevant eftergymnasial utbildning inom logistik är meriterande
- Du har mycket god datorvana
- B-körkort

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta ansvarig rekryterare Klara Nilsson, på [email protected]. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Johan Petersson, Avdelningschef Drift, +46725834561.

Fackliga frågor hänvisas till:

- Gert Svensson, Unionen, 0454-59 631
- Ann Öhlin, Sveriges Ingenjörer, 0454-59 527
- Glenn Ohlsson, Ledarna, 0454- 59 532

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken så snart som möjligt då vi har löpande urval, dock senast den 5 november. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle

Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Processtekniker till Massablocket

Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Utöver våra två produktionslinjer pågår pilotprojektet OnceMore© från Södra som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial. Totalt är vi 360 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du... Visa mer
Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Utöver våra två produktionslinjer pågår pilotprojektet OnceMore© från Södra som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial. Totalt är vi 360 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger helt rätt i tiden, där hållbarhet ständigt är i fokus.

Just nu söker vi två processtekniker till avdelningen Massa där flisen kokas till pappersmassa med hjälp av kokkemikalier och sedan bleks till önskad ljushet.

Det här får du jobba med på Södra

På avdelningen Massa är dina huvudsakliga arbetsuppgifter drift och övervakning av fabriken. Processen övervakas från manöverrum via datoriserat styrsystem där du som processtekniker justerar olika delar av processen och löser eventuella problem som uppstår.

I manöverrummet arbetar du tillsammans med dina kollegor där ni ansvarar för olika avdelningar av processen men som hänger samman och påverkar varandra. Jobbet innebär också rondering av anläggningen samt att utföra kontroller av olika slag.

Tjänsten innebär ett nära samarbete mellan processtekniker, skiftchef, driftingenjör och vår underhållsorganisation. Som processtekniker fyller du en unik och viktig funktion för att produktionsprocessen ska fungera och nyttjas optimalt.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid med placeringsort Mörrum. Arbetet innebär kontinuerligt skiftarbete och start sker enligt överenskommelse.

Vem söker vi?

I första hand vänder vi oss till dig som har en gymnasieutbildning från det industritekniska programmet med inriktning processteknik eller annan processteknisk utbildning. Alternativt har du läst teknik- eller naturvetenskapsprogrammet. Andra likvärdiga utbildningar kan vara kvalificerade liksom arbetslivserfarenhet från processindustrin.

Säkerhet är högt prioriterat hos oss och därför behöver du som söker ha ett högt säkerhetstänk. Vi tror också att du trivs i nära samarbete med andra och verkar för skiftlagets bästa. Du hanterar stress på ett bra vis och löser de problem som uppstår i produktionen på ett säkert sätt. Du behöver också behärska svenska i tal och skrift utifrån ett säkerhetsperspektiv.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som processtekniker kommer du att tilldelas ett inskolningsprogram som är specifikt för det processavsnitt som du ska lära dig. I rollen finns utvecklingsmöjligheter på flera sätt, exempelvis kan du lära dig flera processavsnitt eller delta i projekt.

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Här kan du läsa mer om de förmåner du som anställd får ta del av.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta skiftchef Mattias Olsson på [email protected] eller på 0454-59621. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta Södras HR-avdelning på 0470-89500. Fackliga frågor besvaras av Ann-Sofi Petersson, Pappers, på [email protected].

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 2/8. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsterna kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle

Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52 000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Laboratorietekniker till Södra Cell i Mörrum

Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen.? Nu finns möjligheten att vara del av denna spännande ... Visa mer
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen.?

Nu finns möjligheten att vara del av denna spännande resa i rollen som laboratorietekniker på Södra Cell i Mörrum. Vi erbjuder en roll med ett spännande och varierat arbete där du tillsammans med engagerade kollegor verkar över hela spannet - från provtagning till värdering och rapportering av analysresultat.

Det här får du jobba med på Södra
I din roll kommer du att utföra analyser och arbetsuppgifter på Process- och Miljölaboratoriet och där tillhörande analysinstrument. Arbetet har, under normal drift, inriktning på att säkerställa kontroll av de onlinemätare som finns i processen, analysera kvalitetsparametrar på färdig produkt och processkemikalier, samt miljörelaterade undersökningar och kontroller. Vidare stödjer du övriga i organisationen, allt för att Södra i Mörrum ska göra rätt produkt på tekniskt, ekonomiskt och miljömässigt bästa möjliga sätt.

Arbetsuppgifterna förekommer i huvudsak som arbetsstationer, på vilka alla laboratorietekniker roterar. Vi ser att det finns många tänkbara områden där du kan bidra med dina kunskaper och erfarenheter. Kanske har du erfarenhet av ICP, GC, mikroskopering eller stoftmätning? All erfarenhet är värdefull, berätta gärna i din ansökan vad du kan bidra med utifrån din unika erfarenhet.

Din erfarenhet
För att lyckas och trivas i rollen som laboratorietekniker hos oss tror vi att du har:

- Som lägst en gymnasieexamen inom naturvetenskap med viss labberfarenhet
- God vana att hantera kemikalier och laboratorieteknisk utrustning
- God förmåga att på svenska och engelska uttrycka dig i tal och skrift

Har du relevant högskoleutbildning inom kemi, några års arbetslivserfarenhet från en liknande roll, erfarenhet från processindustrin och/eller har tidigare arbetat vid liknande verksamhetsnära laboratorium ses det som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person bakom vår nya medarbetare och söker dig som har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Rollen innebär en stor del självständigt arbete och du behöver därför vara en person som tar egna initiativ, driver förbättringar och är lyhörd inför din omgivning. Du motiveras av att tänka och arbeta analytiskt och utför dina arbetsuppgifter på ett omsorgsfullt och strukturerat sätt.

Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Placering/Anställning
Tjänsten är ett vikariat t.o.m. augusti 2024 på heltid och dagtid med placering på Södra Cell i Mörrum. För rätt person finns eventuell möjlighet till förlängning. Start sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta Södras HR-avdelning: 0470-895 00. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Peter Mattsson på 0454-59616 eller [email protected].

Fackliga frågor hänvisas till:

- Ann Öhlin, Sveriges ingenjörer, [email protected]
- Gert Svensson, Unionen, [email protected] (http://[email protected]/)
- Glenn Ohlsson, Ledarna, [email protected] (http://[email protected]/)

Vi ser fram emot att höra från dig!
Skicka din ansökan via länken senast den 16 augusti 2023. Urval och en första återkoppling sker under vecka 34.

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Laboratorietekniker till Södra Cell i Mörrum

Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen.? Nu finns möjligheten att vara del av denna spännande ... Visa mer
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen.?

Nu finns möjligheten att vara del av denna spännande resa i rollen som laboratorietekniker på Södra Cell i Mörrum. Vi erbjuder en roll med ett spännande och varierat arbete där du tillsammans med engagerade kollegor verkar över hela spannet - från provtagning till värdering och rapportering av analysresultat.

Det här får du jobba med på Södra
I din roll kommer du att utföra analyser och arbetsuppgifter på Process- och Miljölaboratoriet och där tillhörande analysinstrument. Arbetet har, under normal drift, inriktning på att säkerställa kontroll av de onlinemätare som finns i processen, analysera kvalitetsparametrar på färdig produkt och processkemikalier, samt miljörelaterade undersökningar och kontroller. Vidare stödjer du övriga i organisationen, allt för att Södra i Mörrum ska göra rätt produkt på tekniskt, ekonomiskt och miljömässigt bästa möjliga sätt.

Arbetsuppgifterna förekommer i huvudsak som arbetsstationer, på vilka alla laboratorietekniker roterar. Vi ser att det finns många tänkbara områden där du kan bidra med dina kunskaper och erfarenheter. Kanske har du erfarenhet av ICP, GC, mikroskopering eller stoftmätning? All erfarenhet är värdefull, berätta gärna i din ansökan vad du kan bidra med utifrån din unika erfarenhet.

Din erfarenhet
För att lyckas och trivas i rollen som laboratorietekniker hos oss tror vi att du har:

- Som lägst en gymnasieexamen inom naturvetenskap med viss labberfarenhet
- God vana att hantera kemikalier och laboratorieteknisk utrustning
- God förmåga att på svenska och engelska uttrycka dig i tal och skrift

Har du relevant högskoleutbildning inom kemi, några års arbetslivserfarenhet från en liknande roll, erfarenhet från processindustrin och/eller har tidigare arbetat vid liknande verksamhetsnära laboratorium ses det som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person bakom vår nya medarbetare och söker dig som har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Rollen innebär en stor del självständigt arbete och du behöver därför vara en person som tar egna initiativ, driver förbättringar och är lyhörd inför din omgivning. Du motiveras av att tänka och arbeta analytiskt och utför dina arbetsuppgifter på ett omsorgsfullt och strukturerat sätt.

Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Placering/Anställning
Tjänsten är ett vikariat t.o.m. augusti 2024 på heltid och dagtid med placering på Södra Cell i Mörrum. För rätt person finns eventuell möjlighet till förlängning. Start sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta Södras HR-avdelning: 0470-895 00. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Peter Mattsson på 0454-59616 eller [email protected].

Fackliga frågor hänvisas till:

- Ann Öhlin, Sveriges ingenjörer, [email protected]
- Gert Svensson, Unionen, [email protected] (http://[email protected]/)
- Glenn Ohlsson, Ledarna, [email protected] (http://[email protected]/)

Vi ser fram emot att höra från dig!
Skicka din ansökan via länken senast den 16 augusti 2023. Urval och en första återkoppling sker under vecka 34.

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Systemingenjör IT

Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen. Då en av våra Systemingenjörer inom IT tar sig an nya ... Visa mer
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen.

Då en av våra Systemingenjörer inom IT tar sig an nya interna utmaningar finns nu möjligheten att bli hans ersättare.

Det här får du jobba med på Södra

Tillsammans med dina kollegor inom IT ansvarar du för drift och övervakning av anläggningens IT-infrastruktur, serverpark, processtyrsystem och övriga produktionsnära IT-system. Vidare deltar du i förstudier, förprojekt och genomförandeprojekt för att säkerställa bästa teknikval och att IT-installationerna gör enligt våra standarder.

Du kommer arbeta nära vår processverksamhet och får en viktig roll i arbetet med att utveckla styrsystem och automationsnivå för ökad produktivitet och för att skapa enhetliga lösningar. Rollen kommer också ha ett starkt fokus mot IT-säkerhet och arbete med dessa frågor.

Södra har och kommer fortsätta ha ett starkt fokus på digitalisering och dess möjligheter inom vår verksamhet, i rollen som Systemingenjör IT kommer du få möjligheten att möta denna utveckling och realisera dessa strategier.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid med placering på Södra Cell i Mörrum.

Vem söker vi?

Arbetsuppgifterna kännetecknas av krav på teknisk och social kompetens och vi söker dig med god förmåga att analysera och lösa komplexa problemställningar. Vidare har du förmåga att lyfta blicken och se till helheten samt att arbeta strukturerat och resultatinriktat.

Du som söker har relevant ingenjörsutbildning inom exempelvis automation, elektroteknik, regelteknik eller motsvarande på högskole- eller universitetsnivå. Alternativt har du jämförbara arbetslivserfarenheter. Vi ser gärna att du har erfarenhet från industriell IT inom processindustri eller motsvarande. Erfarenhet av Cisco, VMware, Oracle, Windows active directory eller ABB 800xA är meriterande.

Du behöver också behärska svenska och engelska språket väl i både tal och skrift.

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller verksamheten kan du mejla rekryterande chef Sara Ingves på [email protected]. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta Södras HR-avdelning på 0470-89500.

Fackliga frågor besvaras av:

Gert Svensson, Unionen, på 0454-59631 eller [email protected]
Ann Öhlin, Sveriges Ingenjörer, på 0454-59527 eller [email protected]

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 13 augusti. Då verksamheten går in i semestertider flaggar vi för att återkoppling på din ansökan dröjer något. Vi kommer påbörja urvalet under v. 33.

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle

Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52 000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Processtekniker till TM (Torkmaskin)

Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Utöver våra två produktionslinjer pågår pilotprojektet OnceMore© från Södra som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial. Totalt är vi 360 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du... Visa mer
Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Utöver våra två produktionslinjer pågår pilotprojektet OnceMore© från Södra som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial. Totalt är vi 360 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger helt rätt i tiden, där hållbarhet ständigt är i fokus.

Just nu söker vi två processtekniker till avdelningen Torkmaskin (TM) där massan torkas på en 1000 meter lång bana och sedan klipps till ark.

Det här får du jobba med på Södra

På avdelningen TM består dina arbetsuppgifter av att övervaka och styra produktionsprocessen i fabriken. Processen övervakas från kontrollrum via datoriserat styrsystem där du som processtekniker justerar olika delar av processen och löser eventuella problem som uppstår.

I manöverrummet arbetar du tillsammans med dina kollegor där ni ansvarar för olika avdelningar av processen men som hänger samman och påverkar varandra. Jobbet innebär också rondering av anläggningen samt att utföra kontroller av olika slag.

Tjänsten innebär ett nära samarbete mellan processtekniker, skiftchef, driftingenjör och vår underhållsorganisation. Som processtekniker fyller du en unik och viktig funktion för att produktionsprocessen ska fungera och nyttjas optimalt.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid med placeringsort Mörrum. Arbetet innebär kontinuerligt skiftarbete och start sker enligt överenskommelse.

Vem söker vi?

I första hand vänder vi oss till dig som har en gymnasieutbildning från det industritekniska programmet med inriktning processteknik eller annan processteknisk utbildning. Alternativt har du läst teknik- eller naturvetenskapsprogrammet. Andra likvärdiga utbildningar kan vara kvalificerade liksom arbetslivserfarenhet från processindustrin.

Säkerhet är högt prioriterat hos oss och därför behöver du som söker ha ett högt säkerhetstänk. Vi tror också att du trivs i nära samarbete med andra och verkar för skiftlagets bästa. Du hanterar stress på ett bra vis och löser de problem som uppstår i produktionen på ett säkert sätt. Du behöver också behärska svenska i tal och skrift utifrån ett säkerhetsperspektiv.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som processtekniker kommer du att tilldelas ett inskolningsprogram som är specifikt för det processavsnitt som du ska lära dig. I rollen finns utvecklingsmöjligheter på flera sätt, exempelvis kan du lära dig flera processavsnitt eller delta i projekt.

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Här kan du läsa mer om de förmåner du som anställd får ta del av.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta skiftchef Mattias Olsson på [email protected] eller på 0454-59621. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta Södras HR-avdelning på 0470-89500. Fackliga frågor besvaras av Ann-Sofi Petersson, Pappers, på [email protected].

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 2/8. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsterna kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle

Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52 000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Laboratorietekniker till Södra Cell i Mörrum

Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen.? Nu finns möjligheten att vara del av denna spännande ... Visa mer
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen.?

Nu finns möjligheten att vara del av denna spännande resa i rollen som laboratorietekniker på Södra Cell i Mörrum. Vi erbjuder en roll med ett spännande och varierat arbete där du tillsammans med engagerade kollegor verkar över hela spannet - från provtagning till värdering och rapportering av analysresultat.

Det här får du jobba med på Södra
I din roll kommer du att utföra analyser och arbetsuppgifter på Process- och Miljölaboratoriet och där tillhörande analysinstrument. Arbetet har, under normal drift, inriktning på att säkerställa kontroll av de onlinemätare som finns i processen, analysera kvalitetsparametrar på färdig produkt och processkemikalier, samt miljörelaterade undersökningar och kontroller. Vidare stödjer du övriga i organisationen, allt för att Södra i Mörrum ska göra rätt produkt på tekniskt, ekonomiskt och miljömässigt bästa möjliga sätt.

Arbetsuppgifterna förekommer i huvudsak som arbetsstationer, på vilka alla laboratorietekniker roterar. Vi ser att det finns många tänkbara områden där du kan bidra med dina kunskaper och erfarenheter. Kanske har du erfarenhet av ICP, GC, mikroskopering eller stoftmätning? All erfarenhet är värdefull, berätta gärna i din ansökan vad du kan bidra med utifrån din unika erfarenhet.

Din erfarenhet
För att lyckas och trivas i rollen som laboratorietekniker hos oss tror vi att du har:

- Som lägst en gymnasieexamen inom naturvetenskap med viss labberfarenhet
- God vana att hantera kemikalier och laboratorieteknisk utrustning
- God förmåga att på svenska och engelska uttrycka dig i tal och skrift

Har du relevant högskoleutbildning inom kemi, några års arbetslivserfarenhet från en liknande roll, erfarenhet från processindustrin och/eller har tidigare arbetat vid liknande verksamhetsnära laboratorium ses det som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person bakom vår nya medarbetare och söker dig som har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Rollen innebär en stor del självständigt arbete och du behöver därför vara en person som tar egna initiativ, driver förbättringar och är lyhörd inför din omgivning. Du motiveras av att tänka och arbeta analytiskt och utför dina arbetsuppgifter på ett omsorgsfullt och strukturerat sätt.

Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Placering/Anställning
Tjänsten är ett vikariat t.o.m. augusti 2024 på heltid och dagtid med placering på Södra Cell i Mörrum. För rätt person finns eventuell möjlighet till förlängning. Start sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta Södras HR-avdelning: 0470-895 00. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Peter Mattsson på 0454-59616 eller [email protected].

Fackliga frågor hänvisas till:

- Ann Öhlin, Sveriges ingenjörer, [email protected]
- Gert Svensson, Unionen, [email protected] (http://[email protected]/)
- Glenn Ohlsson, Ledarna, [email protected] (http://[email protected]/)

Vi ser fram emot att höra från dig!
Skicka din ansökan via länken senast den 16 augusti 2023. Urval och en första återkoppling sker under vecka 34.

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Processtekniker till Massablocket

Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Utöver våra två produktionslinjer pågår pilotprojektet OnceMore© från Södra som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial. Totalt är vi 360 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du... Visa mer
Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Utöver våra två produktionslinjer pågår pilotprojektet OnceMore© från Södra som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial. Totalt är vi 360 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger helt rätt i tiden, där hållbarhet ständigt är i fokus.

Just nu söker vi två processtekniker till avdelningen Massa där flisen kokas till pappersmassa med hjälp av kokkemikalier och sedan bleks till önskad ljushet.

Det här får du jobba med på Södra

På avdelningen Massa är dina huvudsakliga arbetsuppgifter drift och övervakning av fabriken. Processen övervakas från manöverrum via datoriserat styrsystem där du som processtekniker justerar olika delar av processen och löser eventuella problem som uppstår.

I manöverrummet arbetar du tillsammans med dina kollegor där ni ansvarar för olika avdelningar av processen men som hänger samman och påverkar varandra. Jobbet innebär också rondering av anläggningen samt att utföra kontroller av olika slag.

Tjänsten innebär ett nära samarbete mellan processtekniker, skiftchef, driftingenjör och vår underhållsorganisation. Som processtekniker fyller du en unik och viktig funktion för att produktionsprocessen ska fungera och nyttjas optimalt.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid med placeringsort Mörrum. Arbetet innebär kontinuerligt skiftarbete och start sker enligt överenskommelse.

Vem söker vi?

I första hand vänder vi oss till dig som har en gymnasieutbildning från det industritekniska programmet med inriktning processteknik eller annan processteknisk utbildning. Alternativt har du läst teknik- eller naturvetenskapsprogrammet. Andra likvärdiga utbildningar kan vara kvalificerade liksom arbetslivserfarenhet från processindustrin.

Säkerhet är högt prioriterat hos oss och därför behöver du som söker ha ett högt säkerhetstänk. Vi tror också att du trivs i nära samarbete med andra och verkar för skiftlagets bästa. Du hanterar stress på ett bra vis och löser de problem som uppstår i produktionen på ett säkert sätt. Du behöver också behärska svenska i tal och skrift utifrån ett säkerhetsperspektiv.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som processtekniker kommer du att tilldelas ett inskolningsprogram som är specifikt för det processavsnitt som du ska lära dig. I rollen finns utvecklingsmöjligheter på flera sätt, exempelvis kan du lära dig flera processavsnitt eller delta i projekt.

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Här kan du läsa mer om de förmåner du som anställd får ta del av.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta skiftchef Mattias Olsson på [email protected] eller på 0454-59621. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta Södras HR-avdelning på 0470-89500. Fackliga frågor besvaras av Ann-Sofi Petersson, Pappers, på [email protected].

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 2/8. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsterna kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle

Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52 000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Processtekniker till TM (Torkmaskin)

Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Utöver våra två produktionslinjer pågår pilotprojektet OnceMore© från Södra som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial. Totalt är vi 360 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du... Visa mer
Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Utöver våra två produktionslinjer pågår pilotprojektet OnceMore© från Södra som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial. Totalt är vi 360 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger helt rätt i tiden, där hållbarhet ständigt är i fokus.

Just nu söker vi två processtekniker till avdelningen Torkmaskin (TM) där massan torkas på en 1000 meter lång bana och sedan klipps till ark.

Det här får du jobba med på Södra

På avdelningen TM består dina arbetsuppgifter av att övervaka och styra produktionsprocessen i fabriken. Processen övervakas från kontrollrum via datoriserat styrsystem där du som processtekniker justerar olika delar av processen och löser eventuella problem som uppstår.

I manöverrummet arbetar du tillsammans med dina kollegor där ni ansvarar för olika avdelningar av processen men som hänger samman och påverkar varandra. Jobbet innebär också rondering av anläggningen samt att utföra kontroller av olika slag.

Tjänsten innebär ett nära samarbete mellan processtekniker, skiftchef, driftingenjör och vår underhållsorganisation. Som processtekniker fyller du en unik och viktig funktion för att produktionsprocessen ska fungera och nyttjas optimalt.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid med placeringsort Mörrum. Arbetet innebär kontinuerligt skiftarbete och start sker enligt överenskommelse.

Vem söker vi?

I första hand vänder vi oss till dig som har en gymnasieutbildning från det industritekniska programmet med inriktning processteknik eller annan processteknisk utbildning. Alternativt har du läst teknik- eller naturvetenskapsprogrammet. Andra likvärdiga utbildningar kan vara kvalificerade liksom arbetslivserfarenhet från processindustrin.

Säkerhet är högt prioriterat hos oss och därför behöver du som söker ha ett högt säkerhetstänk. Vi tror också att du trivs i nära samarbete med andra och verkar för skiftlagets bästa. Du hanterar stress på ett bra vis och löser de problem som uppstår i produktionen på ett säkert sätt. Du behöver också behärska svenska i tal och skrift utifrån ett säkerhetsperspektiv.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som processtekniker kommer du att tilldelas ett inskolningsprogram som är specifikt för det processavsnitt som du ska lära dig. I rollen finns utvecklingsmöjligheter på flera sätt, exempelvis kan du lära dig flera processavsnitt eller delta i projekt.

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Här kan du läsa mer om de förmåner du som anställd får ta del av.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta skiftchef Mattias Olsson på [email protected] eller på 0454-59621. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta Södras HR-avdelning på 0470-89500. Fackliga frågor besvaras av Ann-Sofi Petersson, Pappers, på [email protected].

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 2/8. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsterna kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle

Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52 000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Systemingenjör IT

Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen. Då en av våra Systemingenjörer inom IT tar sig an nya ... Visa mer
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen.

Då en av våra Systemingenjörer inom IT tar sig an nya interna utmaningar finns nu möjligheten att bli hans ersättare.

Det här får du jobba med på Södra

Tillsammans med dina kollegor inom IT ansvarar du för drift och övervakning av anläggningens IT-infrastruktur, serverpark, processtyrsystem och övriga produktionsnära IT-system. Vidare deltar du i förstudier, förprojekt och genomförandeprojekt för att säkerställa bästa teknikval och att IT-installationerna gör enligt våra standarder.

Du kommer arbeta nära vår processverksamhet och får en viktig roll i arbetet med att utveckla styrsystem och automationsnivå för ökad produktivitet och för att skapa enhetliga lösningar. Rollen kommer också ha ett starkt fokus mot IT-säkerhet och arbete med dessa frågor.

Södra har och kommer fortsätta ha ett starkt fokus på digitalisering och dess möjligheter inom vår verksamhet, i rollen som Systemingenjör IT kommer du få möjligheten att möta denna utveckling och realisera dessa strategier.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid med placering på Södra Cell i Mörrum.

Vem söker vi?

Arbetsuppgifterna kännetecknas av krav på teknisk och social kompetens och vi söker dig med god förmåga att analysera och lösa komplexa problemställningar. Vidare har du förmåga att lyfta blicken och se till helheten samt att arbeta strukturerat och resultatinriktat.

Du som söker har relevant ingenjörsutbildning inom exempelvis automation, elektroteknik, regelteknik eller motsvarande på högskole- eller universitetsnivå. Alternativt har du jämförbara arbetslivserfarenheter. Vi ser gärna att du har erfarenhet från industriell IT inom processindustri eller motsvarande. Erfarenhet av Cisco, VMware, Oracle, Windows active directory eller ABB 800xA är meriterande.

Du behöver också behärska svenska och engelska språket väl i både tal och skrift.

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller verksamheten kan du mejla rekryterande chef Sara Ingves på [email protected]. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta Södras HR-avdelning på 0470-89500.

Fackliga frågor besvaras av:

Gert Svensson, Unionen, på 0454-59631 eller [email protected]
Ann Öhlin, Sveriges Ingenjörer, på 0454-59527 eller [email protected]

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 13 augusti. Då verksamheten går in i semestertider flaggar vi för att återkoppling på din ansökan dröjer något. Vi kommer påbörja urvalet under v. 33.

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle

Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52 000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Processtekniker till Massablocket

Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Utöver våra två produktionslinjer pågår pilotprojektet OnceMore© från Södra som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial. Totalt är vi 360 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du... Visa mer
Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Utöver våra två produktionslinjer pågår pilotprojektet OnceMore© från Södra som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial. Totalt är vi 360 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger helt rätt i tiden, där hållbarhet ständigt är i fokus.

Just nu söker vi två processtekniker till avdelningen Massa där flisen kokas till pappersmassa med hjälp av kokkemikalier och sedan bleks till önskad ljushet.

Det här får du jobba med på Södra

På avdelningen Massa är dina huvudsakliga arbetsuppgifter drift och övervakning av fabriken. Processen övervakas från manöverrum via datoriserat styrsystem där du som processtekniker justerar olika delar av processen och löser eventuella problem som uppstår.

I manöverrummet arbetar du tillsammans med dina kollegor där ni ansvarar för olika avdelningar av processen men som hänger samman och påverkar varandra. Jobbet innebär också rondering av anläggningen samt att utföra kontroller av olika slag.

Tjänsten innebär ett nära samarbete mellan processtekniker, skiftchef, driftingenjör och vår underhållsorganisation. Som processtekniker fyller du en unik och viktig funktion för att produktionsprocessen ska fungera och nyttjas optimalt.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid med placeringsort Mörrum. Arbetet innebär kontinuerligt skiftarbete och start sker enligt överenskommelse.

Vem söker vi?

I första hand vänder vi oss till dig som har en gymnasieutbildning från det industritekniska programmet med inriktning processteknik eller annan processteknisk utbildning. Alternativt har du läst teknik- eller naturvetenskapsprogrammet. Andra likvärdiga utbildningar kan vara kvalificerade liksom arbetslivserfarenhet från processindustrin.

Säkerhet är högt prioriterat hos oss och därför behöver du som söker ha ett högt säkerhetstänk. Vi tror också att du trivs i nära samarbete med andra och verkar för skiftlagets bästa. Du hanterar stress på ett bra vis och löser de problem som uppstår i produktionen på ett säkert sätt. Du behöver också behärska svenska i tal och skrift utifrån ett säkerhetsperspektiv.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som processtekniker kommer du att tilldelas ett inskolningsprogram som är specifikt för det processavsnitt som du ska lära dig. I rollen finns utvecklingsmöjligheter på flera sätt, exempelvis kan du lära dig flera processavsnitt eller delta i projekt.

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Här kan du läsa mer om de förmåner du som anställd får ta del av.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta skiftchef Mattias Olsson på [email protected] eller på 0454-59621. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta Södras HR-avdelning på 0470-89500. Fackliga frågor besvaras av Ann-Sofi Petersson, Pappers, på [email protected].

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 2/8. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsterna kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle

Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52 000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Laboratorietekniker till Södra Cell i Mörrum

Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen.? Nu finns möjligheten att vara del av denna spännande ... Visa mer
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen.?

Nu finns möjligheten att vara del av denna spännande resa i rollen som laboratorietekniker på Södra Cell i Mörrum. Vi erbjuder en roll med ett spännande och varierat arbete där du tillsammans med engagerade kollegor verkar över hela spannet - från provtagning till värdering och rapportering av analysresultat.

Det här får du jobba med på Södra
I din roll kommer du att utföra analyser och arbetsuppgifter på Process- och Miljölaboratoriet och där tillhörande analysinstrument. Arbetet har, under normal drift, inriktning på att säkerställa kontroll av de onlinemätare som finns i processen, analysera kvalitetsparametrar på färdig produkt och processkemikalier, samt miljörelaterade undersökningar och kontroller. Vidare stödjer du övriga i organisationen, allt för att Södra i Mörrum ska göra rätt produkt på tekniskt, ekonomiskt och miljömässigt bästa möjliga sätt.

Arbetsuppgifterna förekommer i huvudsak som arbetsstationer, på vilka alla laboratorietekniker roterar. Vi ser att det finns många tänkbara områden där du kan bidra med dina kunskaper och erfarenheter. Kanske har du erfarenhet av ICP, GC, mikroskopering eller stoftmätning? All erfarenhet är värdefull, berätta gärna i din ansökan vad du kan bidra med utifrån din unika erfarenhet.

Din erfarenhet
För att lyckas och trivas i rollen som laboratorietekniker hos oss tror vi att du har:

- Som lägst en gymnasieexamen inom naturvetenskap med viss labberfarenhet
- God vana att hantera kemikalier och laboratorieteknisk utrustning
- God förmåga att på svenska och engelska uttrycka dig i tal och skrift

Har du relevant högskoleutbildning inom kemi, några års arbetslivserfarenhet från en liknande roll, erfarenhet från processindustrin och/eller har tidigare arbetat vid liknande verksamhetsnära laboratorium ses det som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person bakom vår nya medarbetare och söker dig som har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Rollen innebär en stor del självständigt arbete och du behöver därför vara en person som tar egna initiativ, driver förbättringar och är lyhörd inför din omgivning. Du motiveras av att tänka och arbeta analytiskt och utför dina arbetsuppgifter på ett omsorgsfullt och strukturerat sätt.

Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Placering/Anställning
Tjänsten är ett vikariat t.o.m. augusti 2024 på heltid och dagtid med placering på Södra Cell i Mörrum. För rätt person finns eventuell möjlighet till förlängning. Start sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta Södras HR-avdelning: 0470-895 00. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Peter Mattsson på 0454-59616 eller [email protected].

Fackliga frågor hänvisas till:

- Ann Öhlin, Sveriges ingenjörer, [email protected]
- Gert Svensson, Unionen, [email protected] (http://[email protected]/)
- Glenn Ohlsson, Ledarna, [email protected] (http://[email protected]/)

Vi ser fram emot att höra från dig!
Skicka din ansökan via länken senast den 16 augusti 2023. Urval och en första återkoppling sker under vecka 34.

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Processtekniker till TM (torkmaskin)

Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Utöver våra två produktionslinjer pågår pilotprojektet OnceMore© från Södra som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial. Totalt är vi 360 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du... Visa mer
Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Utöver våra två produktionslinjer pågår pilotprojektet OnceMore© från Södra som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial. Totalt är vi 360 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger helt rätt i tiden, där hållbarhet ständigt är i fokus.

Just nu söker vi två processtekniker till avdelningen Torkmaskin (TM) där massan torkas på en 1000 meter lång bana och sedan klipps till ark.

Det här får du jobba med på Södra

På avdelningen TM består dina arbetsuppgifter av att övervaka och styra produktionsprocessen i fabriken. Processen övervakas från kontrollrum via datoriserat styrsystem där du som processtekniker justerar olika delar av processen och löser eventuella problem som uppstår.

I manöverrummet arbetar du tillsammans med dina kollegor där ni ansvarar för olika avdelningar av processen men som hänger samman och påverkar varandra. Jobbet innebär också rondering av anläggningen samt att utföra kontroller av olika slag.

Tjänsten innebär ett nära samarbete mellan processtekniker, skiftchef, driftingenjör och vår underhållsorganisation. Som processtekniker fyller du en unik och viktig funktion för att produktionsprocessen ska fungera och nyttjas optimalt.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid med placeringsort Mörrum. Arbetet innebär kontinuerligt skiftarbete och start sker enligt överenskommelse.

Vem söker vi?

I första hand vänder vi oss till dig som har en gymnasieutbildning från det industritekniska programmet med inriktning processteknik eller annan processteknisk utbildning. Alternativt har du läst teknik- eller naturvetenskapsprogrammet. Andra likvärdiga utbildningar kan vara kvalificerade liksom arbetslivserfarenhet från processindustrin.

Säkerhet är högt prioriterat hos oss och därför behöver du som söker ha ett högt säkerhetstänk. Vi tror också att du trivs i nära samarbete med andra och verkar för skiftlagets bästa. Du hanterar stress på ett bra vis och löser de problem som uppstår i produktionen på ett säkert sätt. Du behöver också behärska svenska i tal och skrift utifrån ett säkerhetsperspektiv.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som processtekniker kommer du att tilldelas ett inskolningsprogram som är specifikt för det processavsnitt som du ska lära dig. I rollen finns utvecklingsmöjligheter på flera sätt, exempelvis kan du lära dig flera processavsnitt eller delta i projekt.

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Här kan du läsa mer om de förmåner du som anställd får ta del av.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta skiftchef Mattias Olsson på [email protected] eller på 0454-59621. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta Södras HR-avdelning på 0470-89500. Fackliga frågor besvaras av Ann-Sofi Petersson, Pappers, på [email protected].

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 2/8. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsterna kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle

Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52 000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Semestervikariat Fordonsförare

Fordonsförare I arbetsuppgifterna ingår att arbeta med att utföra förekommande transporter, lyft och tömningar med avdelningens maskinpark samt diverse andra uppgifter inom arbetsområdet. Vi vänder oss till dig som har fordons- och tranportutbildning och/eller yrkeserfarenhet från branschen och erfarenhet från truck- och dumperskörning. Du har truckkort B1, B3 och C2 samt B-körkort samt intresse och erfarenhet av arbete med olika typer av fordon och maski... Visa mer
Fordonsförare

I arbetsuppgifterna ingår att arbeta med att utföra förekommande transporter, lyft och tömningar med avdelningens maskinpark samt diverse andra uppgifter inom arbetsområdet. Vi vänder oss till dig som har fordons- och tranportutbildning och/eller yrkeserfarenhet från branschen och erfarenhet från truck- och dumperskörning. Du har truckkort B1, B3 och C2 samt B-körkort samt intresse och erfarenhet av arbete med olika typer av fordon och maskiner. För att trivas i tjänsten bör du som person vara noggrann, kunna ta egna initiativ samt ha god samarbetsförmåga då du kommer att arbeta i grupp men också självständigt. Det är även av vikt att du är utåtriktad, ansvarstagande och driven.

Allmänt

Tjänsterna är semestervikariat fram till augusti. Arbetstiden är dagtid. Tjänsten kräver att du är 18 år fyllda. Placeringsort är Mörrum.

Södra strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en organisatorisk styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du få en inblick i hur det är att jobba hos oss? Följ oss i så fall på sociala medier, du hittar oss på Instagram @SodraiMorrum.

Hoppas vi ses i sommar!

Vill du veta mer om tjänsterna är du välkommen att kontakta närmaste chef Kent . Vill du veta mer om rekryteringsprocessen går det bra att kontakt rekryterare Matilda Boklund, [email protected].

Facklig företrädare är Pappers, Ann-Sofi Petersson, [email protected].

Vi tar inte emot ansökningar via brev eller e-post. Välkommen med din ansökan via länken nedan senast 2023-06-21. Löpande urval tillämpas. Visa mindre

Laboratorietekniker till Södra Cell i Mörrum

Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen.? Nu finns möjligheten att vara del av denna spännande ... Visa mer
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen.?

Nu finns möjligheten att vara del av denna spännande resa i rollen som laboratorietekniker på Södra Cell i Mörrum. Vi erbjuder en roll med ett spännande och varierat arbete där du tillsammans med engagerade kollegor verkar över hela spannet - från provtagning till värdering och rapportering av analysresultat.

Det här får du jobba med på Södra
I din roll kommer du att utföra analyser och arbetsuppgifter på Process- och Miljölaboratoriet och där tillhörande analysinstrument. Arbetet har, under normal drift, inriktning på att säkerställa kontroll av de onlinemätare som finns i processen, analysera kvalitetsparametrar på färdig produkt och processkemikalier, samt miljörelaterade undersökningar och kontroller. Vidare stödjer du övriga i organisationen, allt för att Södra i Mörrum ska göra rätt produkt på tekniskt, ekonomiskt och miljömässigt bästa möjliga sätt.

Arbetsuppgifterna förekommer i huvudsak som arbetsstationer, på vilka alla laboratorietekniker roterar. Vi ser att det finns många tänkbara områden där du kan bidra med dina kunskaper och erfarenheter. Kanske har du erfarenhet av ICP, GC, mikroskopering eller stoftmätning? All erfarenhet är värdefull, berätta gärna i din ansökan vad du kan bidra med utifrån din unika erfarenhet.

Din erfarenhet
För att lyckas och trivas i rollen som laboratorietekniker hos oss tror vi att du har:

- Som lägst en gymnasieexamen inom naturvetenskap med viss labberfarenhet
- God vana att hantera kemikalier och laboratorieteknisk utrustning
- God förmåga att på svenska och engelska uttrycka dig i tal och skrift

Har du relevant högskoleutbildning inom kemi, några års arbetslivserfarenhet från en liknande roll, erfarenhet från processindustrin och/eller har tidigare arbetat vid liknande verksamhetsnära laboratorium ses det som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person bakom vår nya medarbetare och söker dig som har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Rollen innebär en stor del självständigt arbete och du behöver därför vara en person som tar egna initiativ, driver förbättringar och är lyhörd inför din omgivning. Du motiveras av att tänka och arbeta analytiskt och utför dina arbetsuppgifter på ett omsorgsfullt och strukturerat sätt.

Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Placering/Anställning
Tjänsten är ett vikariat t.o.m. augusti 2024 på heltid och dagtid med placering på Södra Cell i Mörrum. För rätt person finns eventuell möjlighet till förlängning. Start sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta Södras HR-avdelning: 0470-895 00. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Peter Mattsson på 0454-59616 eller [email protected].

Fackliga frågor hänvisas till:

- Ann Öhlin, Sveriges ingenjörer, [email protected]
- Gert Svensson, Unionen, [email protected] (http://[email protected]/)
- Glenn Ohlsson, Ledarna, [email protected] (http://[email protected]/)

Vi ser fram emot att höra från dig!
Skicka din ansökan via länken senast den 16 augusti 2023. Urval och en första återkoppling sker under vecka 34.

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Servicetekniker

Servicetekniker Södra är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 medlemmar. Med rötterna i skogen skapar vi framtiden, bland annat genom att i vår industri förädla skogsråvara från medlemmarnas skogar till förnybara trä- och massaprodukter, biomaterial och energi, som säljs över hela världen. Hos oss på Södra Cell Mörrum har vi två produktionslinjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier. Förutom pr... Visa mer
Servicetekniker

Södra är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 medlemmar. Med rötterna i skogen skapar vi framtiden, bland annat genom att i vår industri förädla skogsråvara från medlemmarnas skogar till förnybara trä- och massaprodukter, biomaterial och energi, som säljs över hela världen.

Hos oss på Södra Cell Mörrum har vi två produktionslinjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier. Förutom produktion av massa levererar vi energi i form av el och fjärrvärme samt biobränsle till flertalet kunder i södra Sverige. Nu behöver vi förstärka vår anläggning i Mörrum med en servicetekniker.

Dina arbetsuppgifter

Som servicetekniker ingår du i Södra Cell Mörrums underhållsorganisation som ansvarar för all mekanisk utrustning i hela fabriken och håller den i utmärkt skick. I rollen som Servicetekniker arbetar du i huvudsak med förebyggande underhåll såsom smörjning och kontroller av processmaskiner inom vår fabriksanläggning. Du kommer att ansvara för genomförande och dokumentation av förebyggande underhållsanalyser samt för uppdatering och genomförande av förebyggande underhållsronder. Vidare ska du vara behjälplig som resurs inom hela Underhållsavdelningen.

Arbetet är till stor del självständigt men du bör ha god samarbetsförmåga då du kommer att ha nära samarbete och kontakt med processtekniker samt annan teknisk personal både internt och externt.

Din erfarenhet

Vi söker dig som har en utbildning på lägst gymnasienivå med inriktning mot industri, mekanik, verkstad eller motsvarande. Erfarenhet av liknande arbete inom industri och/eller mekaniskt underhåll är meriterande. För att lyckas i tjänsten är du resultatinriktad och har vana av att arbeta med analyser och problemlösning såväl självständigt som i grupp. Som person är du initiativrik, driven och serviceinriktad.

Vi ser att ett gott samarbete med kollegor och andra avdelningar är en av de viktigaste förmågorna för att lyckas i tjänsten. För oss innebär det att du är en kommunikativ, hjälpsam och lyhörd som person.

För att passa i rollen ser även att du uppfyller följande:

- B-körkort

- Behärskar svenska i tal och skrift ur säkerhetsaspekt

- Då arbetet är stundtals tungt har du god fysik

Din arbetsgivare Södra

För att du ska få en så bra start som möjligt och kunna bli en självständig Servicetekniker får du ett anpassat introduktionsprogram där du kommer få gå vid sidan om i början av din anställning. Som medarbetare i Södra är du en del av vårt fantastiska kretslopp som bidrar till långsiktig hållbarhet. En god och säker arbetsmiljö är en av Södras viktigaste frågor och därför arbetar aktivt med hälsofrämjande åtgärder. Södra har såklart dessutom kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner)

Placering
Tjänsten är tillsvidare på heltid, dagtid (07:00-15:30) med placering på Södra i Mörrum. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
Har du frågor kring rekryteringsprocessen vänligen kontakta HR-Direkt på 0470-89500. Har du frågor kring verksamheten eller tjänsten, vänligen kontakta Chef Mek verkstad Christer Svensson på [email protected]. Facklig företrädare är Ann-Sofi Petersson, Pappers, 0454-59520.

Ansök via länken nedan senast den 23 juli 2023.

Vi tillämpar löpande urval men kommer primärt hålla videointervjuer under v.30. Tveka därför inte med att skicka in din ansökan redan idag.

Följ oss gärna på Facebook, Instagram #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Driftingenjörer till Flisfabriken och OnceMore®?

Södra är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 medlemmar. Med rötterna i skogen skapar vi framtiden, bland annat genom att i vår industri förädla skogsråvara från medlemmarnas skogar till förnybara trä- och massaprodukter, biomaterial och energi, som säljs över hela världen. Av cellulosa från den svenska skogen skapar vi förnybara produkter som används på både traditionella och nya innovativa sätt. På vårt massabruket har vi två linjer som producer... Visa mer
Södra är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 medlemmar. Med rötterna i skogen skapar vi framtiden, bland annat genom att i vår industri förädla skogsråvara från medlemmarnas skogar till förnybara trä- och massaprodukter, biomaterial och energi, som säljs över hela världen. Av cellulosa från den svenska skogen skapar vi förnybara produkter som används på både traditionella och nya innovativa sätt. På vårt massabruket har vi två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Totalt arbetar 360 medarbetare för att upprätthålla en säker och resurseffektiv fabrik.

Nu söker vi efter två driftingenjörer till vår avdelning flisfabriken/OnceMore ®?där den ena av rollerna kommer arbeta mot processavsnitten flisfabriken och den andra mot vår linje för textilåtervinning; OnceMore®.

Det här får du jobba med på Södra
Arbetet som Driftingenjör handlar i huvudsak problemlösning, förbättringar och planering av processen, vilket kräver ett stort intresse för teknik, utveckling och människor. Arbetet sker delvis i projektform där du kommer leda mindre projekt och fungera som avdelningsrepresentant för större projekt. Du arbetar proaktivt och reaktivt för att hantera eventuella störningar. Du kommer ha kontinuerlig kontakt med de processtekniker som arbetar på linjen och dina driftingenjörskollegor vilket kräver god samarbetsförmåga. I din roll som driftingenjör jobbar du mot att uppfylla din avdelnings totala mål vad gäller arbetsmiljö, kapacitet, miljö, energi och ekonomi. Tjänsten innebär vidare även delegerat arbetsmiljöansvar samt budgetansvar.

Driftingenjör Flisfabriken
Flisfabriken är den första avdelningen i vårt massabruk och här finns två produktionslinjer, en för löv- och en för barrmassa. Driftingenjören till Flisfabriken kommer inte att ha några direktrapporterande medarbetade och istället fungera som ledare för sitt processavsnitt. Om du har erfarenhet av produktion sedan tidigare är det meriterande för den här tjänsten.

Driftingenjör OnceMore ®?
OnceMore ®?är ett utvecklingsprojekt där ambitionen är att utöka och skala upp produktionen för att kunna möta framtida behov. Driftingenjören för OnceMore®?kommer att vara personalansvarig för ett team bestående av fem processtekniker. Då teamet är relativt nytt söker vi dig som har erfarenhet som chef och förstår värdet av en närvarande ledarstil och är mån om att skapa förutsättningar för ett gott samarbetsklimat och teamkänsla. I övrigt ser vi gärna att du har en erfarenhet av processindustrin.

Din erfarenhet
För att trivas i rollen som Driftingenjör söker vi dig som har ett högt säkerhetstänk, en god teknisk förståelse och gillar att arbeta med problemlösning. Du trivs bra i en ledarroll och har en stor portion nyfikenhet, vilja och mod att utmana din omgivning för att åstadkomma förändring. Du har ett coachande förhållningssätt och förmåga att leda genom andra utifrån verksamhetens behov. Du trivs bra med att samarbeta med andra, är kommunikativ och duktig på att förmedla budskap likväl som att själv lyssna aktivt. Vidare är du initiativtagande och kan agera även när andra tvekar. Dessutom är du en person med en hög ambitionsnivå som på ett utåtriktat och positivt sätt bygger förtroendeingivande relationer med din omgivning.

Vi ser att du som söker har en civilingenjörs-, högskoleutbildning eller annan relevant förvärvad jämförbar utbildning och erfarenhet. Då ständiga förbättringar är en naturlig del av vår vardag ser vi gärna att du har erfarenhet av förbättringsarbete. Andra krav är att du har god datorvana, innehar B-körkort och behärskar det svenska och engelska språket i tal och skrift.

Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi är jordnära, engagerade och handlingskraftiga och agerar med fötterna på marken, örat mot omvärlden och blicken framåt. Vi sätter såklart också stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.? Mer information om våra förmåner hittar du här. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner?utm_campaign=page_952375_cta_7402393&utm_content=https://karriar.sodra.com&utm_medium=cta-block&utm_source=teamtailor-page)

Placering
Båda tjänsterna är tillsvidareanställningar med placering på bruket i Mörrum. Tillträde sker snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Arbetet är förlagt på dagtid.

Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta rekryterare Stina Karlsson [email protected]. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Martin Hallberg [email protected]

Fackliga frågor hänvisas till:
- Ann Öhlin, Sveriges Ingenjörer, 0454-59527, [email protected]
- Gert Svensson, Unionen, 0454-59631, [email protected] (http://[email protected]/)- Glenn Olsson, Ledarna, 0454-59532, [email protected] (http://[email protected]/)

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 9/5 2023. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Mekanikkonstruktör till Södra Cell i Mörrum

Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Förutom våra massaprodukter levererar vi tallolja och terpentin samt energi i form av el och fjärrvärme. Totalt arbetar cirka 30 personer på Teknikavdelningen i Mörrum. Tillsammans arbetar vi för att utveckla anläggningen och vara ett tekniskt stöd till produktionen året runt. Hos oss får ... Visa mer
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Förutom våra massaprodukter levererar vi tallolja och terpentin samt energi i form av el och fjärrvärme.

Totalt arbetar cirka 30 personer på Teknikavdelningen i Mörrum. Tillsammans arbetar vi för att utveckla anläggningen och vara ett tekniskt stöd till produktionen året runt. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger helt rätt i tiden, där hållbarhet, värdeskapande relationer och långsiktigt agerande ständigt är i fokus.

Dina arbetsuppgifter
Som mekanikkonstruktör tillhör du avdelningen Teknik Mek/Anläggning på Södra Cell Mörrum. Avdelningen består av nio glada och prestigelösa kollegor med högt i tak.

I rollen som mekanikkonstruktör ansvarar du för att genomföra och följa upp konstruktionsuppdrag inom det mekaniska området med ansvar för konstruktion och dokumentation. I rollen ingår alla förekommande arbetsuppgifter inom mekanikområdet, där tyngdpunkten ligger på att utföra projektering, arbeta med beräkning, rörkonstruktion och delprojektledning. Du kommer dessutom att vara Södra Cell Mörrums representant kring E3D-frågor mot Södras övriga enheter.

Din erfarenhet
Vi vänder oss till dig med minst högskoleingenjörsexamen inom maskinteknik eller mekanik alternativt likvärdiga kunskaper. Erfarenhet av arbete med tryckkärl och rörkonstruktion i AutoCad/ Inventor och E3D är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet eller utbildning inom projektledning och/eller tidigare erfarenhet av processindustrin. För att vara aktuell för tjänsten krävs att du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, samt B-körkort.

Arbetsuppgifterna förutsätter att du är driven och självgående med en förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Vidare är du lyhörd och inte rädd för att ställa frågor. Då rollen innefattar stora kontaktytor krävs även att du är kommunikativ och har en god samarbetsförmåga. Dina personliga egenskaper har stor betydelse för att lyckas i tjänsten.

Placering
Denna tjänst är placerad vid Södra Cell i Mörrum. Tjänsten är tillsvidare, heltid, dagtid. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta rekryterare Madelene Svaleklev på [email protected]. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Daniel Svensson på [email protected] eller 070 665 52 64.

Fackliga frågor besvaras av Gert Svensson, Unionen, på 076 768 50 49 eller Ann Öhlin, Sveriges ingenjörer, på 0705504382 .

Vi ser fram emot att höra från dig!

Vi tillämpar löpande urval så skicka in din ansökan så snart som möjligt dock senast den 18/5 2023. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart Visa mindre

Semestervikariat Servicetekniker/smörjare

Södra Cell Mörrum söker 2 servicetekniker/smörjare till avdelningen för mekaniskt underhåll och verkstad. Arbetsuppgifter I arbetsuppgifterna ingår att göra kontroller och serviceåtgärder gällande smörjning på vår maskinpark. Vi söker dig som har en industriteknisk gymnasieutbildning eller motsvarande. Erfarenhet från processindustri och B-körkort är meriterande. Vi värdesätter arbetslivserfarenheter från liknande arbete. Som person är du serviceinrikta... Visa mer
Södra Cell Mörrum söker 2 servicetekniker/smörjare till avdelningen för mekaniskt underhåll och verkstad.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att göra kontroller och serviceåtgärder gällande smörjning på vår maskinpark.

Vi söker dig som har en industriteknisk gymnasieutbildning eller motsvarande. Erfarenhet från processindustri och B-körkort är meriterande. Vi värdesätter arbetslivserfarenheter från liknande arbete. Som person är du serviceinriktad och tar egna initiativ.

Allmänt

Tjänsten är ett semestervikariat under perioden 12:e juni till 11:e augusti. Arbetstiden är dagtid. Tjänsten kräver att du är 18 år fyllda. Placeringsort är Mörrum.

Södra strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en organisatorisk styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du få en inblick i hur det är att jobba hos oss? Följ oss i så fall på sociala medier, du hittar oss på Instagram @SodraiMorrum.

Hoppas vi ses i sommar!

Vill du veta mer om tjänsterna är du välkommen att kontakta närmaste chef Christer Svensson på 0454-59588 . Vill du veta mer om rekryteringsprocessen går det bra att kontakta vår HR-avdelning på 0470-89500. Facklig företrädare är Ann-Sofi Pettersson, Pappers, [email protected].

Vi tar inte emot ansökningar via brev eller e-post.

Välkommen med din ansökan via länken nedan senast 2023-05-07! Visa mindre

Semestervikariat Instrumenttekniker

Södra Cell Mörrum söker 1 semestervikarie som Instrumenttekniker. Som Instrumenttekniker kommer du att arbeta med fabrikens reglertekniska utrustningar i såväl förebyggande som avhjälpande underhåll, felsökning samt analys. Arbetet är självständigt men medför nära samarbete och kontakt med processtekniker samt annan teknisk personal internt och externt. Vi söker dig som har teknisk utbildning på minst gymnasienivå med el/tele inriktning, styr- och regler... Visa mer
Södra Cell Mörrum söker 1 semestervikarie som Instrumenttekniker.

Som Instrumenttekniker kommer du att arbeta med fabrikens reglertekniska utrustningar i såväl förebyggande som avhjälpande underhåll, felsökning samt analys. Arbetet är självständigt men medför nära samarbete och kontakt med processtekniker samt annan teknisk personal internt och externt.

Vi söker dig som har teknisk utbildning på minst gymnasienivå med el/tele inriktning, styr- och reglerutbildning eller motsvarande.

Som person är du serviceinriktad, drivande och strukturerad. Du har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp samt känner ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter.

Allmänt

Tjänsten är semestervikariat under perioden 7:e juni - 31:a augusti och du arbetar dagtid. Tjänsten kräver att du är 18 år fyllda. Placeringsort är Mörrum.

Södra strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en organisatorisk styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du få en inblick i hur det är att jobba hos oss? Följ oss i så fall på sociala medier, du hittar oss på Instagram @SodraiMorrum.

Hoppas vi ses i sommar!

Vill du veta mera är du välkommen att kontakta närmaste chef Per Karlsson på 0454-59647. Vill du veta mer om rekryteringsprocessen går det bra att kontakta vår HR-avdelning på 0470-89500. Facklig företrädare är Ann-Sofi Pettersson, Pappers, [email protected].

Vi tar inte emot ansökningar via brev eller e-post.

Välkommen med din ansökan via länken nedan senast 2023-05-07! Visa mindre

Mekanikkonstruktör till Södra Cell i Mörrum

Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Förutom våra massaprodukter levererar vi tallolja och terpentin samt energi i form av el och fjärrvärme. Totalt arbetar cirka 30 personer på Teknikavdelningen i Mörrum. Tillsammans arbetar vi för att utveckla anläggningen och vara ett tekniskt stöd till produktionen året runt. Hos oss får ... Visa mer
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Förutom våra massaprodukter levererar vi tallolja och terpentin samt energi i form av el och fjärrvärme.

Totalt arbetar cirka 30 personer på Teknikavdelningen i Mörrum. Tillsammans arbetar vi för att utveckla anläggningen och vara ett tekniskt stöd till produktionen året runt. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger helt rätt i tiden, där hållbarhet, värdeskapande relationer och långsiktigt agerande ständigt är i fokus.

Dina arbetsuppgifter
Som mekanikkonstruktör tillhör du avdelningen Teknik Mek/Anläggning på Södra Cell Mörrum. Avdelningen består av nio glada och prestigelösa kollegor med högt i tak.

I rollen som mekanikkonstruktör ansvarar du för att genomföra och följa upp konstruktionsuppdrag inom det mekaniska området med ansvar för konstruktion och dokumentation. I rollen ingår alla förekommande arbetsuppgifter inom mekanikområdet, där tyngdpunkten ligger på att utföra projektering, arbeta med beräkning, rörkonstruktion och delprojektledning. Du kommer dessutom att vara Södra Cell Mörrums representant kring E3D-frågor mot Södras övriga enheter.

Din erfarenhet
Vi vänder oss till dig med minst högskoleingenjörsexamen inom maskinteknik eller mekanik alternativt likvärdiga kunskaper. Erfarenhet av arbete med tryckkärl och rörkonstruktion i AutoCad/ Inventor och E3D är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet eller utbildning inom projektledning och/eller tidigare erfarenhet av processindustrin. För att vara aktuell för tjänsten krävs att du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, samt B-körkort.

Arbetsuppgifterna förutsätter att du är driven och självgående med en förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Vidare är du lyhörd och inte rädd för att ställa frågor. Då rollen innefattar stora kontaktytor krävs även att du är kommunikativ och har en god samarbetsförmåga. Dina personliga egenskaper har stor betydelse för att lyckas i tjänsten.

Placering
Denna tjänst är placerad vid Södra Cell i Mörrum. Tjänsten är tillsvidare, heltid, dagtid. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta rekryterare Madelene Svaleklev på [email protected]. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Daniel Svensson på [email protected] eller 070 665 52 64.

Fackliga frågor besvaras av Gert Svensson, Unionen, på 076 768 50 49 eller Ann Öhlin, Sveriges ingenjörer, på 0705504382 .

Vi ser fram emot att höra från dig!

Vi tillämpar löpande urval så skicka in din ansökan så snart som möjligt dock senast den 1/5 2023. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart Visa mindre

Semestervikarie Elektriker

Södra Cell Mörrum söker 1 semestervikarie som Elektriker. Arbetsuppgifter Som Elektriker kommer du att arbeta med löpande underhåll, felsökning, reparation och installation på våra elkraft- och elektronikanläggningar. Utöver detta ingår även arbete med olika sorters PLC- och styrsystem i befattningen. Vi vänder oss till dig som har en elteknisk utbildning på minst gymnasienivå med inriktning mot elkraft eller automation. Har du erfarenhet av yrket, lift... Visa mer
Södra Cell Mörrum söker 1 semestervikarie som Elektriker.

Arbetsuppgifter

Som Elektriker kommer du att arbeta med löpande underhåll, felsökning, reparation och installation på våra elkraft- och elektronikanläggningar. Utöver detta ingår även arbete med olika sorters PLC- och styrsystem i befattningen.

Vi vänder oss till dig som har en elteknisk utbildning på minst gymnasienivå med inriktning mot elkraft eller automation. Har du erfarenhet av yrket, liftkort och/eller certifikat för heta arbeten är det meriterande.

För att lyckas i tjänsten krävs att du som person är strukturerad och driven med ett professionellt förhållningssätt i yrket. Du har även en god förmåga att ta egna initiativ, lösa problem och samarbeta.

Allmänt

Tjänsterna är semestervikariat under perioden 7:e juni - 31:a augusti och du arbetar dagtid. Tjänsten kräver att du är 18 år fyllda. Placeringsort är Mörrum.

Södra strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en organisatorisk styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du få en inblick i hur det är att jobba hos oss? Följ oss i så fall på sociala medier, du hittar oss på Instagram @SodraiMorrum.

Hoppas vi ses i sommar!

Vill du veta mera är du välkommen att kontakta närmaste chef Jens Nilsson på 0454-59509. Vill du veta mer om rekryteringsprocessen går det bra att kontakta vår HR-avdelning på 0470-89500. Facklig företrädare är Ann-Sofi Pettersson, Pappers, [email protected].

Vi tar inte emot ansökningar via brev eller e-post.

Välkommen med din ansökan via länken nedan senast 2023-04-30! Visa mindre

Processtekniker till Södra i Mörrum

Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Utöver våra två produktionslinjer pågår pilotprojektet OnceMore© från Södra som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial. Totalt är vi 360 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du... Visa mer
Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Utöver våra två produktionslinjer pågår pilotprojektet OnceMore© från Södra som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial. Totalt är vi 360 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger helt rätt i tiden, där hållbarhet ständigt är i fokus.

Dina framtida arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna är drift och övervakning av fabriken. Processen övervakas från manöverrum via datoriserat styrsystem där du som processtekniker justerar olika delar av processen och löser eventuella problem som uppstår.

I manöverrummet arbetar du tillsammans med dina kollegor där ni ansvarar för olika avdelningar av processen men som hänger samman och påverkar varandra. Jobbet innebär också rondering av anläggningen samt att utföra kontroller av olika slag. Emellanåt kan jobbet vara fysiskt krävande.

Tjänsten innebär ett nära samarbete mellan processtekniker, skiftchef, driftingenjör och vår underhållsorganisation. Som processtekniker fyller du en unik och viktig funktion för att produktionsprocessens alla delar, från massaved till färdig massaprodukt, ska fungera och nyttjas optimalt.

Vill du redan nu ta en närmare titt på rollen som processtekniker? Starta klippet nedan.

Vem är du?
Vi söker dig som har minst en gymnasieutbildning från det industritekniska programmet med inriktning processteknik alternativt har läst teknik- eller naturvetenskapsprogrammet. Andra likvärdiga utbildningar kan vara kvalificerade liksom arbetslivserfarenhet från processindustrin.

Säkerhet är högt prioriterat hos oss och därför behöver du som söker ha ett högt säkerhetstänk. Vi tror också att du trivs i nära samarbete med andra och verkar för skiftlagets bästa. Du hanterar stress på ett bra vis och löser de problem som uppstår i produktionen på ett säkert sätt. Du behöver också behärska svenska i tal och skrift utifrån ett säkerhetsperspektiv.

Vad kan vi erbjuda dig?
Som processtekniker kommer du att tilldelas ett inskolningsprogram som är specifikt för det processavsnitt som du ska lära dig. I rollen finns utvecklingsmöjligheter på flera sätt, exempelvis kan du lära dig flera processavsnitt eller delta i projekt.

Vi är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 medlemmar. Vår internationella industrikoncern förädlar våra medlemmars skog till allt från pappersmassa, konstruktionsmaterial och trävaror till förnybar energi och textilmassa för klädtillverkning. Vi utvecklar hela tiden nya användningsområden för vår förnybara råvara och skapar långsiktigt hållbar tillväxt och framtid.

Här kan du läsa mer om de förmåner du som anställd får ta del av. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner)

Placering/Anställning
Tjänsten gäller tillsvidare på heltid med placeringsort Mörrum. Arbetet innebär kontinuerligt skiftarbete. Start sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta skiftchef Glenn Ohlsson på [email protected]. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta HR Direkt på 0470-89 500. Fackliga frågor besvaras av Ann-Sofi Petersson, Pappers, på [email protected].

Ansök via länken nedan senast den 12:e april. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi använder oss av tester i vår rekryteringsprocess. Mer information hittar du på karriärsidan. Hoppas vi hörs snart.

Följ oss gärna på? Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup/?ref=page_internal), Instagram? (https://www.instagram.com/sodragroup/)#jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Semestervikariat – Mekaniker Å/E & Flisfabrik

Södra Cell Mörrum söker 2 Mekaniker för semestervikariat till Underhållsavdelningen. Arbetsuppgifter I arbetsuppgifterna ingår att utföra förebyggande underhåll och avhjälpa fel i vår maskinpark. Exempel på arbetsuppgifter kan vara lagerbyten, mindre tillverkningar, ronderingstillsyn på maskinparken samt att vara vår driftorganisation behjälplig. Vi vänder oss till dig som har industriteknisk gymnasieutbildning. Erfarenhet från processindustri är merite... Visa mer
Södra Cell Mörrum söker 2 Mekaniker för semestervikariat till Underhållsavdelningen.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att utföra förebyggande underhåll och avhjälpa fel i vår maskinpark. Exempel på arbetsuppgifter kan vara lagerbyten, mindre tillverkningar, ronderingstillsyn på maskinparken samt att vara vår driftorganisation behjälplig.

Vi vänder oss till dig som har industriteknisk gymnasieutbildning. Erfarenhet från processindustri är meriterande. Vi värdesätter arbetslivserfarenheter från liknande arbete.

Som person är du serviceinriktad och tar egna initiativ.

Allmänt

Tjänsterna är semestervikariat under perioden 3:e juli till 25:e augusti. Arbetstiden är dagtid. Tjänsterna kräver att du är 18 år fyllda. Placeringsort är Mörrum.

Södra strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en organisatorisk styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du få en inblick i hur det är att jobba hos oss? Följ oss i så fall på sociala medier, du hittar oss på Instagram @SodraiMorrum.

Hoppas vi ses i sommar!

Vill du veta mer om tjänsterna är du välkommen att kontakta rekryterande chef Niclas Åkerberg. Vill du veta mer om rekryteringsprocessen går det bra att kontakta vår HR-avdelning på 0470-89500. Facklig företrädare är Ann-Sofi Pettersson, Pappers, [email protected].

Vi tar inte emot ansökningar via brev eller e-post.

Välkommen med din ansökan via länken nedan senast 2023-04-23! Visa mindre

Semestervikariat Fordonsmekaniker

Är du vår nästa fordonsmekaniker? Södra Cell Mörrum söker en fordonsmekaniker till ett semestervikariat Arbetsuppgifter Arbetet innebär service och förebyggande underhåll på våra hjulburna fordon så som truckar, hjullastare, traktorer etc. Vi vänder oss till dig som går eller har fordonsteknisk utbildning och/eller yrkeserfarenhet från branschen. Du som söker har truckkort B1, B3 och C2 samt B-körkort. För att trivas i tjänsten bör du som person vara no... Visa mer
Är du vår nästa fordonsmekaniker?

Södra Cell Mörrum söker en fordonsmekaniker till ett semestervikariat

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär service och förebyggande underhåll på våra hjulburna fordon så som truckar, hjullastare, traktorer etc. Vi vänder oss till dig som går eller har fordonsteknisk utbildning och/eller yrkeserfarenhet från branschen. Du som söker har truckkort B1, B3 och C2 samt B-körkort. För att trivas i tjänsten bör du som person vara noggrann, kunna ta egna initiativ samt ha god samarbetsförmåga då du kommer att arbeta i grupp men också självständigt. Det är även av vikt att du är utåtriktad, ansvarstagande och driven.

Allmänt

Tjänsterna är semestervikariat under perioden maj-augusti. Arbetstiden är dagtid. Tjänsten kräver att du är 18 år fyllda. Placeringsort är Mörrum.

Södra strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en organisatorisk styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du få en inblick i hur det är att jobba hos oss? Följ oss i så fall på sociala medier, du hittar oss på Instagram @SodraiMorrum.

Hoppas vi ses i sommar!

Vill du veta mer om tjänsterna är du välkommen att kontakta närmaste chef Kent Fairbanks. Vill du veta mer om rekryteringsprocessen går det bra att kontakt HR-partner Anna-Karin Nilsson

Facklig företrädare är Ann-Sofi Petersson, Pappers. Samtliga nås på telefon 0454-550 00.

Vi tar inte emot ansökningar via brev eller e-post. Välkommen med din ansökan via länken nedan senast 2023-04-23. Visa mindre

Inköpare till investeringsprojekt

Södra fungerar som en bro mellan 52.000 familjeskogsbruk och den globala marknaden - understödd av det gemensamma ägandet som ger långsiktighet och ett unikt engagemang. Våra gemensamma funktioner är det som möjliggör ett så effektivt och värdeskapande arbete som möjligt ute i våra olika affärs- och verksamhetsområden, hela vägen från familjeskogsbruket till ett hållbart samhälle. Vår avdelning Investeringsinköp står inför flera spännande uppdrag de komma... Visa mer
Södra fungerar som en bro mellan 52.000 familjeskogsbruk och den globala marknaden - understödd av det gemensamma ägandet som ger långsiktighet och ett unikt engagemang. Våra gemensamma funktioner är det som möjliggör ett så effektivt och värdeskapande arbete som möjligt ute i våra olika affärs- och verksamhetsområden, hela vägen från familjeskogsbruket till ett hållbart samhälle.

Vår avdelning Investeringsinköp står inför flera spännande uppdrag de kommande åren varpå vi nu utökar vårt team med ytterligare en inköpare till investeringsprojekt. Vill du hänga med på en väldigt spännande resa? Då kan detta vara rollen för dig!

Dina arbetsuppgifter

När du blivit varm i kläderna som Investeringsinköpare så kommer du att ha kommersiellt ansvar och vara en central funktion i våra investeringsprojekt. Självklart är ett större investeringsprojekt ett lagarbete där du samarbetar tätt med övriga projektdeltagare, så stora kontaktytor kommer överlag att vara ett naturligt inslag i din arbetsvardag. Detta är ju något som också ger dig goda förutsättningar att skapa dig en förståelse för vår verksamhet och därmed, våra beställares behov. Typiska exempel på vilken typ av inköp det kan handla om är bland annat inköp av större maskinutrustning, anläggningar samt entreprenader till vår industri.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer därtill bland annat att innefatta att:

- Driva upphandlingar

- Skapa offertunderlag samt verifiera anbud

- Analysera marknader och leverantörer

- Upprätta och tolka avtal

- Delta i strategiutveckling och budgetprocesser

Eftersom du kommer att arbeta med flera projekt parallellt så kommer du också ha stor frihet kring hur du leder, planerar och prioriterar ditt arbete, och därigenom en god möjlighet att påverka din vardag. Frihet under ansvar må låta som en sliten klyscha, men den här rollen bygger i mångt och mycket på det, och rimligtvis är det något du både trivs med och har erfarenhet av sedan tidigare.

Din erfarenhet

Vi vill att du som söker har en akademisk examen med en ekonomisk och/eller teknisk inriktning, alternativt erfarenheter som vi bedömer som likvärdiga. Du behärskar så väl det svenska som det engelska språket i både tal och skrift då flera av våra leverantörer är internationella, och ser resor i tjänsten som ett trevligt inslag mellan varven. God kunskap om projektledning samt erfarenhet inom industri är meriterande.

Du är därtill en ganska så erfaren inköpare, och trivs bra vid förhandlingsbordet när affärer ska göras. Du förstår vikten av affärsmässighet och en hög grad av integritet, och har en förmåga att få saker att ske. Beroende på situation så tror vi att du kan anpassa dig efter vad som behövs just i stunden, och är van att agera både drivande och handlingskraftigt för att i nästa stund inta en mer inlyssnande och analytisk position.

För att trivas och må bra samt vara framgångsrik i rollen tror vi också att förmågan att parallellt driva och leda flera projekt är en nyckel. Då du kommer att verka inom stora kontaktytor ser vi att du är skicklig i att skapa relationer och bygga nätverk, både med leverantörer och kollegor. Man trivs att vara i ditt sällskap helt enkelt, antagligen för att du är så lätt att få förtroende för.

Sen känns det viktigt att betona att vi förstår att vi antagligen inte kommer att finna en person som uppfyller exakt samtliga av våra krav och önskemål ovan. Men vi är på jakt efter rätt person, och vi tror att den (du?) besitter i alla fall ett flertal av kvaliteterna ovan. Och kanske något mer som vi själva inte tänkt på? Berätta gärna för oss i din ansökan varför vi ska välja just dig.

Så här är det att arbeta på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi är jordnära, engagerade och handlingskraftiga och agerar med fötterna på marken, örat mot omvärlden och blicken framåt. Vi sätter såklart också stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden. Mer information om våra förmåner hittar du här.

För att du ska få en så bra start som möjligt med goda chanser att lyckas i din roll, får du som Investeringsinköpare utöver den generella koncernintroduktionen såklart också en anpassad introduktion, så att du får rätt förutsättningar för att komma på banan så snabbt som möjligt.

Placering

Tjänsten är tillsvidareanställning med placering på något av våra massabruk i Värö, Mönsterås eller Mörrum. Start sker enligt överenskommelse, och du rapporterar till Inköpschefen för investeringsinköp som utgår ifrån Mönsterås. Möjlighet till arbete på distans finns någon dag i veckan efter avklarad introduktion och i samråd med närmsta chef.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Mikael Eriksson, Inköpschef Investeringar, på 072-202 31 01 alternativt [email protected]. Har du frågor om rekryteringsprocessen kontaktar du ansvarig rekryterare på [email protected] Fackliga frågor besvaras av Teddy Hedlund, Unionen, [email protected], Fredrik Dacke, SACO, [email protected], Dan Andersson, Ledarna, [email protected] och Pontus Lord, Sveriges ingenjörer, [email protected].

Ansök via länken nedan senast den 2/4. Hoppas vi hörs snart! Visa mindre

Skeppningskoordinator – med fötterna på marken

Södras massafabrik i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Totalt arbetar 360 medarbetare för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion under årets alla dagar, dygnet för att på bästa vis möta våra kunders efterfrågan idag och imorgon. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger helt rätt i tiden, där hållbarhet stän... Visa mer
Södras massafabrik i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Totalt arbetar 360 medarbetare för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion under årets alla dagar, dygnet för att på bästa vis möta våra kunders efterfrågan idag och imorgon. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger helt rätt i tiden, där hållbarhet ständigt är i fokus.

Vi söker nu en Skeppningskoordinator för ett föräldrarvikariat under minst ett år och som har erfarenhet av logistik, lager och transportplanering.

Låter det som något för dig så vill vi att du ansöker redan idag!

Dina arbetsuppgifter

Som Skeppningskoordinator har du en central roll för Södra Cell Mörrums leveranser, produktions- och lagerplaneringar kommer ut till rätt kund i rätt tid. I arbetet ingår daglig kontakt med interna kollegor samt extern personal. Vidare har du flera kontaktytor och samordnar planeringen mellan dessa, som exempel åkerier och Södras centrala logistikplanering i Växjö. Södra Cell Mörrum har ett stort fokus på säkerhet och leveransprecision, vilket bidrar till arbetes komplexitet, då förutsättningarna ibland ändras med kort varsel.

Din erfarenhet

För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du har erfarenhet av logistik/produktions- lagerstyrning eller från någon transportverksamhet samt har en utbildningsbakgrund med minst gymnasiekompetens.

Som person är du analytisk med förmåga att planera i förväg. Du uppskattar att ha god överblick och vara väl förberedd inför arbetsdagen. Du kommer att vara en del av ett team som arbetar tätt ihop, därför är kommunikationen mellan dig och dina kollegor är avgörande för ett bra samarbete och ett lyckat resultat. Du kan vid behov arbeta självständigt, fatta beslut och själv driva ditt arbete framåt. Med många kontaktytor, tror vi att du är en person som tycker om att stå i centrum och verka för trevliga och långsiktiga relationer, internt såväl externt.

Viktigt för tjänsten vidare är att:

- Du har god förståelse för logistikprocesser

- Du har goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift

- Relevant eftergymnasial utbildning inom logistik är meriterande

- Du har mycket god datorvana

- Du har B-körkort

Din arbetsgivare Södra
Som medarbetare i Södra är du del av vårt fantaksiska kretslopp som bidrar till långsiktig hållbarhet. En god och säker arbetsmiljö är en av Södras viktigaste frågor, varför vi också arbetar aktivt med hälsofrämjande åtgärder. Vi vill att våra medarbetare ska må bra och erbjuder därför bland annat hälsoprofilbedömningar, friskvårdsbidrag och sjukförsäkring till våra anställda.

Placering/Anställning
Tjänsten omfattar heltid och är ett föräldrarvikariat på minst ett år. Dagtid med placering på Södra Cell Mörrum. Start sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
Vad tror du, kan det här vara något för dig?

Vi ser verkligen fram emot att få höra från dig och du är varmt välkommen med din ansökan fram till och med 28 mars. Vänta inte för länge med din ansökan, i denna tillsättning arbetar vi med löpande urval och intervjuer, vilket innebär att den kan komma tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Har du frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Johan Petersson, Avdelningschef Drift, +46725834561 eller [email protected].

Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR Direkt 0470-89 500.

Fackliga frågor besvaras av Teddy Hedlund, [email protected].

Vi använder oss av tester från vår leverantör Assessio i våra rekryteringsprocesser. Mer information kring rekryteringsprocessen hittar du på karriärsidan, Lediga jobb - Södra (sodra.com) (https://karriar.sodra.com/jobs).

Följ oss gärna på Facebook #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Skeppningskoordinator – med blicken framåt!

Södras massafabrik i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Totalt arbetar 360 medarbetare för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion under årets alla dagar, dygnet för att på bästa vis möta våra kunders efterfrågan idag och imorgon. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger helt rätt i tiden, där hållbarhet stän... Visa mer
Södras massafabrik i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Totalt arbetar 360 medarbetare för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion under årets alla dagar, dygnet för att på bästa vis möta våra kunders efterfrågan idag och imorgon. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger helt rätt i tiden, där hållbarhet ständigt är i fokus.

Vi söker nu en Skeppningskoordinator då vår kollega valt att gå vidare för nya utmaningar!

Låter det som något för dig så vill vi att du ansöker redan idag!

Dina arbetsuppgifter

Som Skeppningskoordinator har du en central roll för Södra Cell Mörrums leveranser, produktions- och lagerplaneringar kommer ut till rätt kund i rätt tid. I arbetet ingår daglig kontakt med interna kollegor samt extern personal. Vidare har du flera kontaktytor och samordnar planeringen mellan dessa, som exempel åkerier och Södras centrala logistikplanering i Växjö. Södra Cell Mörrum har ett stort fokus på säkerhet och leveransprecision, vilket bidrar till arbetes komplexitet, då förutsättningarna ibland ändras med kort varsel.

Din erfarenhet

För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du har erfarenhet av logistik/produktions- lagerstyrning eller från någon transportverksamhet samt har en utbildningsbakgrund med minst gymnasiekompetens.

Som person är du analytisk med förmåga att planera i förväg. Du uppskattar att ha god överblick och vara väl förberedd inför arbetsdagen. Du kommer att vara en del av ett team som arbetar tätt ihop, därför är kommunikationen mellan dig och dina kollegor är avgörande för ett bra samarbete och ett lyckat resultat. Du kan vid behov arbeta självständigt, fatta beslut och själv driva ditt arbete framåt. Med många kontaktytor, tror vi att du är en person som tycker om att stå i centrum och verka för trevliga och långsiktiga relationer, internt såväl externt.

Viktigt för tjänsten vidare är att:

- Du har god förståelse för logistikprocesser

- Du har goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift

- Relevant eftergymnasial utbildning inom logistik är meriterande

- Du har mycket god datorvana

- Du har B-körkort

Din arbetsgivare Södra
Som medarbetare i Södra är du del av vårt fantaksiska kretslopp som bidrar till långsiktig hållbarhet. En god och säker arbetsmiljö är en av Södras viktigaste frågor, varför vi också arbetar aktivt med hälsofrämjande åtgärder. Vi vill att våra medarbetare ska må bra och erbjuder därför bland annat hälsoprofilbedömningar, friskvårdsbidrag och sjukförsäkring till våra anställda.

Placering/Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, dagtid med placering på Södra Cell Mörrum. Start sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
Vad tror du, kan det här vara något för dig?

Vi ser verkligen fram emot att få höra från dig och du är varmt välkommen med din ansökan fram till och med 11 april . Vänta inte för länge med din ansökan, i denna tillsättning arbetar vi med löpande urval och intervjuer, vilket innebär att den kan komma tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Har du frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Johan Petersson, Avdelningschef Drift, +46725834561 eller [email protected].

Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR Direkt 0470-89 500.

Fackliga frågor besvaras av Teddy Hedlund, [email protected].

Vi använder oss av tester från vår leverantör Assessio i våra rekryteringsprocesser. Mer information kring rekryteringsprocessen hittar du på karriärsidan, Lediga jobb - Södra (sodra.com) (https://karriar.sodra.com/jobs).

Följ oss gärna på Facebook #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Mekaniker till Södra i Mörrum

Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Totalt arbetar 360 medarbetare för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger helt rätt i tiden, där hållbarhet ständigt är i fokus. Dina arbetsuppgifter Vi söker nu två mekaniker som tillsammans med engagerade ... Visa mer
Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Totalt arbetar 360 medarbetare för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger helt rätt i tiden, där hållbarhet ständigt är i fokus.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker nu två mekaniker som tillsammans med engagerade kollegor arbetar för att upprätthålla en så god produktionstillgänglighet som möjligt. Det är ett mycket viktigt uppdrag för att vår fabrik ska kunna köras dygnet runt, alla dagar om året. Dina uppgifter består av att bistå produktionen med problemlösning, felsökning, reparationer och ronderingar på framför allt det planerade underhållet. Tillsammans med övriga mekaniker avhjälper du fel på processanläggningen och dess hjälpsystem.

Du blir del av ett gott gäng på en trevlig och stabil arbetsplats där du ges frihet under ansvar och får möjlighet att påverka och initiera förbättringsförslag. Inom givna ramar hittar du och dina kollegor vägar till ett framgångsrikt och säkert underhållsarbete.

Din erfarenhet
För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du som söker har en mekanisk utbildning på gymnasienivå från exempelvis Industriprogrammet eller motsvarande. Du har med fördel några års arbetslivserfarenhet från mekaniskt arbete, gärna inom processindustrin. Det viktigaste är dock att du är engagerad och initiativtagande med viljan att lära.

Du behöver också ha goda kunskaper i svenska utifrån ett säkerhetsperspektiv och då vi blir alltmer digitala behöver du vara bekväm och nyfiken på den nya tekniken. Har du certifikat för heta arbeten är det ett plus i kanten.

Vem är du?
Det viktigaste är att du är säkerhetsmedveten och främjar en god arbetsmiljö. Vidare är du en positiv person som bidrar till ett gott arbetsklimat och ser problemlösning som en rolig utmaning.

Du trivs i nära samarbete med andra och anser att man tillsammans kommer fram till de bästa lösningarna men du är också bekväm i att självständigt analysera och avhjälpa fel.

Arbetet som mekaniker hos oss är socialt och arbetsuppgifterna medför mycket kontakter med exempelvis driftpersonal, externa entreprenörer och underhållspersonal. Du ser detta som ett trevligt inslag i vardagen och har ett öppet och kommunikativt förhållningssätt.

Sist på önskelistan står att du är strukturerad då daglig planering och prioritering av arbetsuppgifter är en stor del i arbetet.

Placering/Anställning
Vi söker en mekaniker på dagtid och en på skift, ange gärna i din ansökan vilken tjänst du är intresserad av. Båda tjänsterna är tillsvidareanställningar med placering på Södra Cell i Mörrum. Start sker enligt överenskommelse.

Din arbetsgivare Södra
Vi investerar för framtidens teknik och erbjuder ett spännande och utmanande jobb med stor utvecklingspotential och stor möjlighet att påverka verksamheten. Som medarbetare i Södra är du del av vårt fantastiska kretslopp som bidrar till långsiktig hållbarhet. Södra har såklart dessutom kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner)

Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten eller verksamheten kontaktar du John Strandberg (gällande tjänsten på dagtid) på [email protected] eller Niclas Åkerberg (gällande tjänsten på skift) på [email protected].

Har du frågor om rekryteringsprocessen kontaktar du Södras HR-avdelning på 0470-89500. Fackliga frågor besvaras av Ann-Sofi Petersson, Pappers, på [email protected].

Vi ser verkligen fram emot att höra från dig! Du ansöker via länken nedan senast den 31/3. Vi kommer påbörja urvalet efter sista ansökningsdag.

Vi använder oss av tester från vår leverantör Assessio i våra rekryteringsprocesser. Mer information kring rekryteringsprocessen hittar du på karriärsidan.

Följ oss gärna på Facebook #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Kemikaliesamordnare

Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen. I vår verksamhet på Södra Cell används stora mängder k... Visa mer
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen.

I vår verksamhet på Södra Cell används stora mängder kemikalier, vilket kräver att vi tillsammans har god kunskap och kompetens kring vår kemikaliehantering. Ditt uppdrag blir att fungera som intern expert och samordna kemikaliearbetet inom Södra Cell. Vi erbjuder en självständig roll med omväxlande arbetsuppgifter och god samverkan med övriga funktioner inom företaget är avgörande. Du kommer att vara en del av organisationen för att få ut nya biobaserade produkter från våra massabruk på marknaden.

Din roll
Du kommer att fungera som specialist gällande kemikalielagstiftningen. Initiera, driva och samordna REACH-registreringar och representera Södra i konsortier. Ta fram och publicera säkerhetsdatablad. Vi ser att du kommer att skapa ett resurseffektivt samordnat kemikaliearbete inom organisationen med bra informations- och kommunikationsflöde.

Kemikalielagstiftningen och dess förändringar kommer du att bevaka och relevant information kommuniceras till kontaktpersoner på respektive bruk, inköp samt Cells ledning. Du kommer att vara sammankallande för och leda Södra Cells kemikaliekommitté samt vara en resurs för Södra Cells produktionsanläggningar i kemikaliearbetet och genomföra utredningar som bidrar till att det optimeras.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid något av våra massabruk i Mörrum, Väröbacka eller Mönsterås. Du rapporterar till Miljö/Hållbarhetschefen vid aktuellt bruk och blir en del av den lokala avdelningen.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom miljö/kemi eller motsvarande förvärvande erfarenheter. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du är självständig och drivande i ditt arbete eftersom kemikaliesamordnaren fungerar som ensam expert inom Södra Cell. Du kommer att arbeta stödjande och drivande inom hela organisationen för att vidareutveckla vårt kemikaliearbete. Det kommer därför krävas att du tar egna initiativ och värderar frågor ur olika perspektiv. Arbetet kräver förmåga att ibland frångå sin planering när situationen kräver det.

Det är meriterande om du har:
- Några års arbetslivserfarenhet i en liknande roll
- Kunskaper inom kemikalielagstiftningen och REACH
- Kunskap/erfarenhet inom riskhantering av kemiska produkter
- Erfarenhet från processindustrin

Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om tjänsten eller arbetsplatsen är du välkommen att höra av dig till Nilla Dahlin, Hållbarhetschef Södra Cell Mörrum +4645459589 eller Malin Olsson, HR-chef Södra Cell Mörrum +4645459550. Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta Stina Karlsson, Rekryterare [email protected].

Fackliga frågor hänvisas till:
- Ann Öhlin, SI +4645459527
- Gert Svensson, Unionen, +4645459631
- Glenn Ohlsson, Ledarna, +4645459532

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 5/3 2023. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Processingenjör

Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Förutom våra massaprodukter levererar vi tallolja och terpentin samt energi i form av el och fjärrvärme. På Södra Cell i Mörrum har vi även den världsunika processen OnceMore® där vi möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen. I Mörrum arbetar totalt 380 medar... Visa mer
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Förutom våra massaprodukter levererar vi tallolja och terpentin samt energi i form av el och fjärrvärme. På Södra Cell i Mörrum har vi även den världsunika processen OnceMore® där vi möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen. I Mörrum arbetar totalt 380 medarbetare för att tillsammans upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en expansiv bransch som ligger helt rätt i tiden där utveckling och innovation är i fokus!

Läs mer om Södra Cell Mörrum här! (https://www.sodra.com/sv/se/massa/produktion/sodra-cell-morrum/)

Det här får du jobba med på Södra
Som processingenjör arbetar du i matris tillsammans med driftorganisationen för att vidareutveckla vår process och dess produkter. Du blir en värdefull länk mellan processutveckling och produktion i strävan att nå den fulla potentialen i vår fabrik. Vår nya processingenjör kommer främst arbeta mot fabriksavsnitten flisfabriken och OnceMore®.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
- Leda och ansvara för processutredningar, försökskörningar och utvecklingsprojekt
- Delta som delprojektledare och representant för process vid större projekt
- Bistå med problemlösning och analys vid dagliga driftproblem

Du kommer att tillhöra en avdelning bestående av totalt 12 personer och rapportera till Utvecklingschef. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med placering i Mörrum.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen inom kemiteknik, bioteknik, ekosystemteknik eller motsvarande inriktning. Du har en hög kommunikativ och social förmåga vilket gör att du har lätt att knyta nya kontakter och skapa samarbete med personer på olika nivåer. Vidare är du duktig på att engagera, involvera och leda andra och om du har ambitioner att utvecklas och växa i ditt ledarskap ser vi det som positivt. Som person är du trygg med ett nyfiket förhållningssätt som genom vilja och mod tar dig an nya utmaningar. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har en god förmåga att planera, prioritera och driva arbetet framåt mot gemensamma mål.

Vi ser också att du har:
- Goda kunskaper i svenska och engelska - både i tal och skrift
- B-körkort
- Erfarenhet från processindustrin är meriterande

Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta rekryterare Stina Karlsson, [email protected] (http://[email protected]) Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Marcus Ivarsson, 0454-59818, [email protected].

Fackliga frågor hänvisas till:
- Ann Öhlin, Sveriges Ingenjörer, 0454-59527, [email protected]
- Gert Svensson, Unionen, 0454-59631, [email protected] (http://[email protected])
- Glenn Olsson, Ledarna, 0454-59532, [email protected] (http://[email protected])Vi ser fram emot att höra från dig!
Skicka din ansökan via länken senast den 12/3 2023. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Semestervikarier till OnceMore® och Flisfabriken

Södra Cell Mörrum söker 4 semestervikarier som Processtekniker till produktion i OnceMore® och förbyggande rengöring i vår Flisfabrik. Arbetsuppgifter OnceMore® är en innovativ process från Södra som går ut på att återvinna textilier. I rollen som processtekniker är dina huvudsakliga arbetsuppgifter drift och övervakning av fabriken. Avdelningen ansvarar för att returtextilier förbereds och kvalitetssäkras för att sedan tas omhand i processen. Processen... Visa mer
Södra Cell Mörrum söker 4 semestervikarier som Processtekniker till produktion i OnceMore® och förbyggande rengöring i vår Flisfabrik.

Arbetsuppgifter

OnceMore® är en innovativ process från Södra som går ut på att återvinna textilier. I rollen som processtekniker är dina huvudsakliga arbetsuppgifter drift och övervakning av fabriken. Avdelningen ansvarar för att returtextilier förbereds och kvalitetssäkras för att sedan tas omhand i processen.

Processen övervakas från manöverrum via datoriserat styrsystem där du som processtekniker justerar olika delar av processen och löser eventuella problem som uppstår. Jobbet innebär också rondering av anläggningen samt att utföra kontroller och provtagning av olika slag. Truckkörning ingår.

I arbetsuppgifterna kopplat till flisfabriken ingår det att utföra rengöring och rensning inom hela Flisfabrikens område, tillsammans med övriga kollegor.

Emellanåt kan jobbet vara fysiskt krävande.

Allmänt

Tjänsterna är semestervikariat under perioden 29 maj till 25 augusti. Del av perioden kommer arbetet vara förlagt till dagtid i Flisfabriken och del av perioden kommer du gå tvåskift i OnceMore®.

Vi söker dig som har en avslutad gymnasial utbildning, med teknisk eller naturvetenskaplig inriktning, alternativt erfarenhet från arbete i någon typ av processindustri. Tjänsten kräver att du innehar B-körkort, samt truckkort B. Du behöver också vara minst 18 år fyllda senast tillträdesdagen. Placeringsort är Mörrum.

Södra strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en organisatorisk styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du få en inblick i hur det är att jobba hos oss? Följ oss i så fall på sociala medier, du hittar oss på Instagram @SodraiMorrum.

Hoppas vi ses i sommar!

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chefer Martin Hallberg och Caroline Sohl. Det går även bra att kontakta Södras HR-avdelning på 0470-895 00.

Vi tar inte emot ansökningar via brev eller e-post.

Välkommen med din ansökan via länken nedan senast 2023-02-28!

Följ oss gärna på Facebook, Instagram #jobbapåsödra Visa mindre

Kemikaliesamordnare

Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen. I vår verksamhet på Södra Cell används stora mängder k... Visa mer
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. I den världsunika processen OnceMore har vi även möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin - allt tack vare skogen.

I vår verksamhet på Södra Cell används stora mängder kemikalier, vilket kräver att vi tillsammans har god kunskap och kompetens kring vår kemikaliehantering. Ditt uppdrag blir att fungera som intern expert och samordna kemikaliearbetet inom Södra Cell. Vi erbjuder en självständig roll med omväxlande arbetsuppgifter och god samverkan med övriga funktioner inom företaget är avgörande. Du kommer att vara en del av organisationen för att få ut nya biobaserade produkter från våra massabruk på marknaden.

Din roll
Du kommer att fungera som specialist gällande kemikalielagstiftningen. Initiera, driva och samordna REACH-registreringar och representera Södra i konsortier. Ta fram och publicera säkerhetsdatablad. Vi ser att du kommer att skapa ett resurseffektivt samordnat kemikaliearbete inom organisationen med bra informations- och kommunikationsflöde.

Kemikalielagstiftningen och dess förändringar kommer du att bevaka och relevant information kommuniceras till kontaktpersoner på respektive bruk, inköp samt Cells ledning. Du kommer att vara sammankallande för och leda Södra Cells kemikaliekommitté samt vara en resurs för Södra Cells produktionsanläggningar i kemikaliearbetet och genomföra utredningar som bidrar till att det optimeras.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid något av våra massabruk i Mörrum, Väröbacka eller Mönsterås. Du rapporterar till Miljö/Hållbarhetschefen vid aktuellt bruk och blir en del av den lokala avdelningen.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom miljö/kemi eller motsvarande förvärvande erfarenheter. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du är självständig och drivande i ditt arbete eftersom kemikaliesamordnaren fungerar som ensam expert inom Södra Cell. Du kommer att arbeta stödjande och drivande inom hela organisationen för att vidareutveckla vårt kemikaliearbete. Det kommer därför krävas att du tar egna initiativ och värderar frågor ur olika perspektiv. Arbetet kräver förmåga att ibland frångå sin planering när situationen kräver det.

Det är meriterande om du har:
- Några års arbetslivserfarenhet i en liknande roll
- Kunskaper inom kemikalielagstiftningen och REACH
- Kunskap/erfarenhet inom riskhantering av kemiska produkter
- Erfarenhet från processindustrin

Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om tjänsten eller arbetsplatsen är du välkommen att höra av dig till Nilla Dahlin, Hållbarhetschef Södra Cell Mörrum +4645459589 eller Malin Olsson, HR-chef Södra Cell Mörrum +4645459550. Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta Stina Karlsson, Rekryterare [email protected].

Fackliga frågor hänvisas till:
- Ann Öhlin, SI +4645459527
- Gert Svensson, Unionen, +4645459631
- Glenn Ohlsson, Ledarna, +4645459532

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 5/3 2023. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Processtekniker OnceMore®

Processtekniker OnceMore® Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Utöver våra två produktionslinjer pågår pilotprojektet OnceMore© från Södra som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial. Vill du vara en del av Södras resa? En resa där vi gemensamt visar vägen för vad modern skogsindustri är och komme... Visa mer
Processtekniker OnceMore®
Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Utöver våra två produktionslinjer pågår pilotprojektet OnceMore© från Södra som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial.

Vill du vara en del av Södras resa? En resa där vi gemensamt visar vägen för vad modern skogsindustri är och kommer kunna vara i framtiden. Nu söker vi två nya processtekniker till produktionsavsnittet OnceMore®.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som processtekniker är dina huvudsakliga arbetsuppgifter drift och övervakning av fabriken. Avdelningen ansvarar för att returtextilier förbereds och kvalitetssäkras för att sedan tas omhand i processen.

Processen övervakas från manöverrum via datoriserat styrsystem där du som processtekniker justerar olika delar av processen och löser eventuella problem som uppstår.

Jobbet innebär också rondering av anläggningen samt att utföra kontroller och provtagning av olika slag. Emellanåt kan jobbet vara fysiskt krävande. Truckkörning ingår.

Tjänsten innebär ett nära samarbete mellan processtekniker, skiftchef, driftingenjör och vår underhållsorganisation. Som processtekniker fyller du en unik och viktig funktion för att produktionsprocessens alla delar, från massaved till färdig massaprodukt, ska fungera och nyttjas optimalt.

Arbetstiden är förlagd till 2-skiftsarbete.

För rätt person finns det goda möjligheter att vara med och påverka samt växa inom Södra.

Din erfarenhet
Vi söker dig som har en gymnasieutbildning från det industritekniska programmet med inriktning processteknik alternativt har läst teknik- /naturvetenskapsprogrammet eller innehar motsvarande erfarenhet. Har du läst eftergymnasialutbildning inom process- /driftsteknik är det meriterande.

För att lyckas i rollen tror vi att du har några års arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter i processindustrin. Vidare behöver du ha:

- Truckkort
- B-körkort
- Kunskaper i svenska språket utifrån ett säkerhetsperspektiv

Är det här du?
Vi vill självklart hitta rätt person bakom våra nya processtekniker och lägger stor vikt vid dina egenskaper.

Du som söker trivs i samarbete med andra och förstår vikten av god kommunikation med dina kollegor. Vidare har du viljan att utveckla både dig själv och vår process samtidigt som du är flexibel, har tålamod samt förståelse för att en ny process innebär små steg fram.

Du har ett högt säkerhetstänk, en god teknisk förståelse och gillar att arbeta med problemlösning. Du är noggrann och gillar ordning och reda.

Din arbetsgivare Södra
Vi är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 medlemmar. Vår internationella industrikoncern förädlar våra medlemmars skog till allt från pappersmassa, konstruktionsmaterial och trävaror till förnybar energi och textilmassa för klädtillverkning. Vi utvecklar hela tiden nya användningsområden för vår förnybara råvara och skapar långsiktigt hållbar tillväxt och framtid. Här kan du läsa mer om de förmåner du som anställd får ta del av.

Välkommen att göra karriär inom Södra!

Placering/Anställning
Vi söker två nya medarbetare. En av tjänsterna är en visstidsanställning tom augusti 2023 och den andra tjänsten är en tillsvidareanställning. Placering är på Södra Cell Mörrum och start sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Caroline Sohl på [email protected]. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta Södras HR-avdelning på 0470-89 500. Fackliga frågor besvaras av Ann-Sofi Petersson, Pappers, [email protected].

Vi ser fram emot din ansökan via länken nedan senast den 24/2.

Följ oss gärna på Facebook, Instagram #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Semestervikarie till Externreningen

Södra Cell Mörrum söker 1 semestervikarie som processtekniker på Externreningen. Arbetsuppgifterna består i att övervaka reningsprocessen i vår externrening, samla in data för att följa processen och göra justeringar för att få nedbrytningen att fungera så bra som möjligt. I arbetsuppgifterna ingår också att beställa kemikalier, rondera i anläggningen, kontroll av mätinstrument, rengöring av maskindelar samt ha kontakt med drift och underhållspersonal fö... Visa mer
Södra Cell Mörrum söker 1 semestervikarie som processtekniker på Externreningen.

Arbetsuppgifterna består i att övervaka reningsprocessen i vår externrening, samla in data för att följa processen och göra justeringar för att få nedbrytningen att fungera så bra som möjligt.

I arbetsuppgifterna ingår också att beställa kemikalier, rondera i anläggningen, kontroll av mätinstrument, rengöring av maskindelar samt ha kontakt med drift och underhållspersonal för att lösa problem.

Vi söker dig som har en avslutad gymnasial utbildning, gärna med teknisk inriktning. Tjänsten kräver att du innehar B-körkort, samt truckkort B och C2. Det ses som meriterande om du tidigare har arbetat inom någon typ av processindustri eller har motsvarande erfarenhet.

Allmänt

Arbetet innebär dagtidsarbete under perioden 8 juni till 11 augusti. Du behöver också vara minst 18 år fyllda senast tillträdesdagen. Placeringsort är Mörrum.

Södra strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en organisatorisk styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du få en inblick i hur det är att jobba hos oss? Följ oss i så fall på sociala medier, du hittar oss på Instagram @SodraiMorrum.

Hoppas vi ses i sommar!

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Ida Schyberg. Det går även bra att kontakta Södras HR-avdelning på 0470-895 00.

Vi tar inte emot ansökningar via brev eller e-post.

Välkommen med din ansökan via länken nedan senast 2023-02-28!

Följ oss gärna på Facebook, Instagram #jobbapåsödra Visa mindre

Semestervikarie IT-support till Teknikavdelningen

Södra Cell Mörrum söker en semestervikarie IT-support till Teknikavdelningen. Arbetsuppgifter Efter en första tids introduktion tar du under ordinarie IT-teknikers semester över IT-supporten på Mörrum. Du kommer främst att serva med rutinarbeten såsom underhåll av skrivare, stödja Mörrums anställda med IT och telefoni, teknisk rådgivning, service och installation. Vi söker dig som har gymnasieutbildning och erfarenhet av IT-support eller är högskole- el... Visa mer
Södra Cell Mörrum söker en semestervikarie IT-support till Teknikavdelningen.

Arbetsuppgifter

Efter en första tids introduktion tar du under ordinarie IT-teknikers semester över IT-supporten på Mörrum. Du kommer främst att serva med rutinarbeten såsom underhåll av skrivare, stödja Mörrums anställda med IT och telefoni, teknisk rådgivning, service och installation.

Vi söker dig som har gymnasieutbildning och erfarenhet av IT-support eller är högskole- eller YH-studerande med inriktning mot IT. Erfarenhet från arbete inom IT-support är meriterande.

Som person bör du vara driven, ansvarstagande, ha en god samarbetsförmåga och nyfiken på att lära dig mer om verksamheten på Södra Cell Mörrum.

Allmänt

Tjänsten är ett semestervikariat under perioden juni till augusti. Arbetstiden är dagtid. Du måste ha fyllt 18 år, senast anställningsdagen. Placeringsort är Mörrum.

Södra strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en organisatorisk styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du få en inblick i hur det är att jobba hos oss? Följ oss i så fall på sociala medier, du hittar oss på Instagram @SodraiMorrum.

Hoppas vi ses i sommar!

Vill du veta mer om tjänsterna är du välkommen att kontakta chef Teknik-ELINIT Sara Ingves. Vill du veta mer om rekryteringsprocessen går det bra att kontakta HR-partner Anna Karin Nilsson. Facklig företrädare är Gert Svensson, Unionen och Ann Öhlin, Sveriges Ingenjörer. Samtliga nås på telefon 0454-550 00.

Vi tar inte emot ansökningar via brev eller e-post. Välkommen med din ansökan via länken nedan senast 2023-02-28 Visa mindre

Semestervikarie till Externreningen

Södra Cell Mörrum söker 1 semestervikarie som processtekniker på Externreningen. Arbetsuppgifterna består i att övervaka reningsprocessen i vår externrening, samla in data för att följa processen och göra justeringar för att få nedbrytningen att fungera så bra som möjligt. I arbetsuppgifterna ingår också att beställa kemikalier, rondera i anläggningen, kontroll av mätinstrument, rengöring av maskindelar samt ha kontakt med drift och underhållspersonal fö... Visa mer
Södra Cell Mörrum söker 1 semestervikarie som processtekniker på Externreningen.

Arbetsuppgifterna består i att övervaka reningsprocessen i vår externrening, samla in data för att följa processen och göra justeringar för att få nedbrytningen att fungera så bra som möjligt.

I arbetsuppgifterna ingår också att beställa kemikalier, rondera i anläggningen, kontroll av mätinstrument, rengöring av maskindelar samt ha kontakt med drift och underhållspersonal för att lösa problem.

Vi söker dig som har en avslutad gymnasial utbildning, gärna med teknisk inriktning. Tjänsten kräver att du innehar B-körkort, samt truckkort B och C2. Det ses som meriterande om du tidigare har arbetat inom någon typ av processindustri eller har motsvarande erfarenhet.

Allmänt

Arbetet innebär dagtidsarbete under perioden 8 juni till 11 augusti. Du behöver också vara minst 18 år fyllda senast tillträdesdagen. Placeringsort är Mörrum.

Södra strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en organisatorisk styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du få en inblick i hur det är att jobba hos oss? Följ oss i så fall på sociala medier, du hittar oss på Instagram @SodraiMorrum.

Hoppas vi ses i sommar!

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Ida Schyberg. Det går även bra att kontakta Södras HR-avdelning på 0470-895 00.

Vi tar inte emot ansökningar via brev eller e-post.

Välkommen med din ansökan via länken nedan senast 2023-02-28!

Följ oss gärna på Facebook, Instagram #jobbapåsödra Visa mindre

Sourcing & Logistics Planner OnceMore®

Textilier förtjänar bättre än att hamna på soptippen. Men återvinning av det har visat sig lättare sagt än gjort. Faktum är att mer än en miljon ton textil går till spillo varje år. På OnceMore® strävar vi efter att ändra på det. Vi möjliggör ett cirkulärt textilsystem genom att få samarbeten att ske genom hela värdekedjan - att transportera ett använt tyg genom en cirkel av att återvinna, återuppliva och reducera. OnceMore® är Södras stora innovativa sat... Visa mer
Textilier förtjänar bättre än att hamna på soptippen. Men återvinning av det har visat sig lättare sagt än gjort. Faktum är att mer än en miljon ton textil går till spillo varje år. På OnceMore® strävar vi efter att ändra på det. Vi möjliggör ett cirkulärt textilsystem genom att få samarbeten att ske genom hela värdekedjan - att transportera ett använt tyg genom en cirkel av att återvinna, återuppliva och reducera.

OnceMore® är Södras stora innovativa satsning på återvinning av textila blandmaterial. Genom att separera bomull från polyester och blanda bomullsfibern med dissolvingmassa kan vi tillverka nya textilier. OnceMore® växer så det knakar och inom de närmsta åren kommer vi att skala upp vår textilproduktion ytterligare. Därför utökar vi nu vårt team med en Sourcing & Logistic Planner som vill vara med på resan mot en cirkulär textilindustri.

Dina framtida arbetsuppgifter

I tjänsten som Sourcing & Logistics Planner kommer du att vara operativt ansvarig för att säkerställa att vi försörjer vår textilproduktion med rätt volymer av rätt textil i rätt tid. Detta innebär att du både arbetar med inköp, avrop samt transport av råvara för att försörja produktionen med rätt produkter och tjänster, samt tillgodose att dessa håller en god nivå avseende kvalitet, tillgänglighet, kostnad och hållbarhet. Till dina huvudsakliga arbetsuppgifter hör följande:

- Ansvara för att försörja vår dagliga produktion med textilavfall som råvara
- Säkerställa att logistikflödet från våra leverantörer fungerar optimalt och uppfyller givna tidsramar
- Kvalitetsuppföljning av inkommande material
- Kostnadsuppföljning och optimering på transporter och råvaruinköp
- Stötta i certifiering av slutprodukt
- Kontinuerligt förbättringsarbete för att optimera process och flöden

Du kommer att sitta tillsammans med dina kollegor på OnceMore-projektet i Mörrum och kommer befinna dig nära produktionen. Dessutom kommer du ha mycket samarbete och utbyte med avdelningarna för strategiskt inköp, logistik, hållbarhet och andra gemensamma funktioner inom Södra. Du rapporterar direkt till chefen för OnceMore® men arbetar även tätt ihop med vår Sourcing Manager.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Södra Cell i Mörrum. Resor i tjänsten kan förekomma.

Din erfarenhet

Vi söker dig som brinner för att planera och optimera flöden och som alltid är mån om att göra en god och kvalitativ affär. För att trivas i tjänsten ser vi att du har en mycket god förmåga att självständigt initiera och leda ditt eget arbete. Du är en klurig problemlösare och räds inte för att ta egna beslut för att driva arbetet framåt. Vidare har du en god kommunikativ förmåga och gillar att skapa och upprätthålla goda relationer till andra. Dessutom har du ett öga för detaljer och struktur.

För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du:

- Innehar en eftergymnasial utbildning inom logistik, ekonomi, teknik, supply chain eller liknande, eller genom arbete erhållen kvalificerad erfarenhet
- Flera års erfarenhet av arbete inom inköp och logistik
- Goda kunskaper i såväl svenska som engelska språket i tal och skrift
- God datorvana
- God vana av att arbeta i affärssystem och inköpssystem
- Det är även meriterande om du har erfarenhet från textil- och textilåtervinning

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta Södras HR-avdelning: 0470-895 00. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta Chef OnceMore® Åsa Degerman på telefon 0703-870342. Fackliga frågor hänvisas till Teddy Hedlund, [email protected].

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 31:a januari 2023. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Semestervikariat Truckförare, Fordonsförare och Fordonsmekaniker

Södra Cell Mörrum söker 2 truckförare, 2 fordonsförare och 1 fordonsmekaniker Truckförare Arbetet innebär truckkörning med inlagring av massa, stuvning i magasinet samt lastbil och järnvägslastning. Vi vänder oss till dig som har fordons- och transportutbildning och/eller yrkeserfarenhet från branschen. Du som söker har truckkort B1, B3 och C2 samt B-körkort. För att trivas i tjänsten bör du som person vara noggrann, kunna ta egna initiativ samt ha god s... Visa mer
Södra Cell Mörrum söker 2 truckförare, 2 fordonsförare och 1 fordonsmekaniker

Truckförare

Arbetet innebär truckkörning med inlagring av massa, stuvning i magasinet samt lastbil och järnvägslastning. Vi vänder oss till dig som har fordons- och transportutbildning och/eller yrkeserfarenhet från branschen. Du som söker har truckkort B1, B3 och C2 samt B-körkort. För att trivas i tjänsten bör du som person vara noggrann, kunna ta egna initiativ samt ha god samarbetsförmåga då du kommer att arbeta i grupp men också självständigt. Det är även av vikt att du är utåtriktad, ansvarstagande och driven.

Fordonsförare

I arbetsuppgifterna ingår att arbeta med att utföra förekommande transporter, lyft och tömningar med avdelningens maskinpark samt diverse andra uppgifter inom arbetsområdet. Vi vänder oss till dig som har fordons- och tranportutbildning och/eller yrkeserfarenhet från branschen och erfarenhet från truck- och dumperskörning. Du har truckkort B1, B3 och C2 samt B-körkort samt intresse och erfarenhet av arbete med olika typer av fordon och maskiner. För att trivas i tjänsten bör du som person vara noggrann, kunna ta egna initiativ samt ha god samarbetsförmåga då du kommer att arbeta i grupp men också självständigt. Det är även av vikt att du är utåtriktad, ansvarstagande och driven.

Fordonsmekaniker

Arbetet innebär service och förebyggande underhåll på våra hjulburna fordon så som truckar, hjullastare, traktorer etc. Vi vänder oss till dig som går eller har fordonsteknisk utbildning och/eller yrkeserfarenhet från branschen. Du som söker har truckkort B1, B3 och C2 samt B-körkort. För att trivas i tjänsten bör du som person vara noggrann, kunna ta egna initiativ samt ha god samarbetsförmåga då du kommer att arbeta i grupp men också självständigt. Det är även av vikt att du är utåtriktad, ansvarstagande och driven.

Allmänt

Tjänsterna är semestervikariat under perioden maj-augusti. Arbetstiden är dagtid. Tjänsten kräver att du är 18 år fyllda. Placeringsort är Mörrum.

Ange i din ansökan vilken av tjänsterna du är intresserad av.

Södra strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en organisatorisk styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du få en inblick i hur det är att jobba hos oss? Följ oss i så fall på sociala medier, du hittar oss på Instagram @SodraiMorrum.

Hoppas vi ses i sommar!

Vill du veta mer om tjänsterna är du välkommen att kontakta närmaste chef Kent Fairbanks. Vill du veta mer om rekryteringsprocessen går det bra att kontakt HR-partner Anna-Karin Nilsson

Facklig företrädare är Ann-Sofi Petersson, Pappers. Samtliga nås på telefon 0454-550 00.

Vi tar inte emot ansökningar via brev eller e-post. Välkommen med din ansökan via länken nedan senast 2023-02-28. Visa mindre

Produktionschef Region Syd

Det är i skogen allt börjar - och hela tiden börjar om. Södra Skog arbetar med att köpa in den förnybara skogsråvaran från våra 52.000 medlemmar och leverera den till Södras olika industrier. Vi arbetar nära medlemmarna i deras skogsbruk, vi delar deras utmaningar och vi hjälper dem att skapa både ökad klimatnytta och högre lönsamhet. I vårt arbete ingår även utvecklandet av digitala stöd och nya skogliga tjänster. Till region Syd söker vi nu en Produktio... Visa mer
Det är i skogen allt börjar - och hela tiden börjar om. Södra Skog arbetar med att köpa in den förnybara skogsråvaran från våra 52.000 medlemmar och leverera den till Södras olika industrier. Vi arbetar nära medlemmarna i deras skogsbruk, vi delar deras utmaningar och vi hjälper dem att skapa både ökad klimatnytta och högre lönsamhet. I vårt arbete ingår även utvecklandet av digitala stöd och nya skogliga tjänster.

Till region Syd söker vi nu en Produktionschef då ordinarie medarbetare har tagit sig an en ny roll internt på Södra.

Det här får du jobba med på Södra
Som Produktionschef är det din uppgift att effektivt driva regionens virkesflöde. Du är i spindeln i nätet och samarbetar med kollegor för att bidra till den övergripande utvecklingen av affärsområdet. Du medverkar i Skogs Flödesgrupp samt deltar aktivt i andra grupper för att bidra till hela affärsområdets utveckling.

Du ingår även i regionens ledningsgrupp och bidrar i strategiska frågor. Som produktionschef har du personalansvar och verkar för ett utvecklande och coachande klimat för ditt team.

Regionkontoret finns i Mörrum men mycket av arbetat kan ske digitalt och utan geografisk bindning.

Vem söker vi?
För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har erfarenhet av att bygga gemenskap och tillit hos ditt team. Det är en fördel om du tidigare har erfarenhet av ledande befattning. Du är van att ta stort ansvar och har en god kommunikationsförmåga. Du tycker om att leda andra människor och skapa förutsättningar i ett klimat där alla kan växa. Helheten är viktig och tillsammans med ditt team skapar du en verksamhet som är såväl socialt som ekonomiskt hållbart.

Vi vill att du har en högskoleutbildning inom tex. logistik och flerårig praktisk arbetslivserfarenhet inom området.

Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta Södras HR-avdelning: 0470-895 00. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Håkan Benschjöld, Regional Director +46706487376.

Fackliga frågor besvaras av Robert Andersson, Ledarna, på [email protected], Fredrik Dacke, SACO, på [email protected] och Teddy Hedlund, Unionen, på [email protected].Vi ser fram emot att höra från dig!
Skicka din ansökan via länken senast den 31/1 2023. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Driftingenjör

Södra är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 medlemmar. Med rötterna i skogen skapar vi framtiden, bland annat genom att i vår industri förädla skogsråvara från medlemmarnas skogar till förnybara trä- och massaprodukter, biomaterial och energi, som säljs över hela världen. Nu söker vi en driftingenjör till vårt specialiserade massabruk i Mörrum som är en ledande producent av högkvalitativ dissolving- och pappersmassa. Av cellulosa från den svens... Visa mer
Södra är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 medlemmar. Med rötterna i skogen skapar vi framtiden, bland annat genom att i vår industri förädla skogsråvara från medlemmarnas skogar till förnybara trä- och massaprodukter, biomaterial och energi, som säljs över hela världen.

Nu söker vi en driftingenjör till vårt specialiserade massabruk i Mörrum som är en ledande producent av högkvalitativ dissolving- och pappersmassa. Av cellulosa från den svenska skogen skapar vi förnybara produkter som används på både traditionella och nya innovativa sätt.

Massabruket har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Totalt arbetar 360 medarbetare för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt.

Dina arbetsuppgifter

Som Driftingenjör har du funktionellt ansvar för vår massalinje där pappersmassan tillverkas. Arbetet som Driftingenjör innebär i huvudsak problemlösning, utveckling och planering av processen, vilket kräver ett stort intresse för både teknik och människor. Tjänsten innebär vidare även delegerat arbetsmiljöansvar samt budgetansvar. Du arbetar proaktivt och reaktivt för att hantera eventuella störningar. Du kommer ha kontinuerlig kontakt med de processtekniker som arbetar på linjen och dina driftingenjörskollegor vilket kräver god samarbetsförmåga. I din roll som driftingenjör jobbar du mot att uppfylla massalinjens totala mål vad gäller arbetsmiljö, kapacitet, miljö, energi och ekonomi.

Som driftingenjör tillhör du avdelningen Massa där man producerar pappersmassa i vår barrmassa-linje. Du rapporterar till Avdelningschef Massa.

Din erfarenhet

Vi ser att du som söker har en civilingenjörs-, högskoleutbildning eller annan relevant förvärvad jämförbar utbildning och erfarenhet. Det är meriterande om du har arbetat inom processindustrin eller annan liknande verksamhet. Du har erfarenhet av att leda strategiskt och processinriktat arbete. Då ständiga förbättringar är en naturlig del av vår vardag ser vi gärna att du har erfarenhet av förbättringsarbete. Andra krav är att du har god datorvana, innehar B-körkort och behärskar det svenska och engelska språket i tal och skrift.

För att trivas i rollen som Driftingenjör söker vi dig som har ett högt säkerhetstänk, en god teknisk förståelse och gillar att arbeta med problemlösning. Du trivs bra i en ledarroll och har en stor portion nyfikenhet, vilja och mod att utmana din omgivning för att åstadkomma förändring. Du har ett coachande förhållningssätt och förmåga att leda genom andra utifrån verksamhetens behov. Du trivs bra med att samarbeta med andra, är kommunikativ och duktig på att förmedla budskap likväl som att själv lyssna aktivt. Vidare är du initiativtagande och kan agera även när andra tvekar. Dessutom är du en person med en hög ambitionsnivå som på ett utåtriktat och positivt sätt bygger förtroendeingivande relationer med din omgivning.

Din arbetsgivare Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi är jordnära, engagerade och handlingskraftiga och agerar med fötterna på marken, örat mot omvärlden och blicken framåt. Vi sätter såklart också stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden. Mer information om våra förmåner hittar du här. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner?utm_campaign=page_952375_cta_7402393&utm_content=https://karriar.sodra.com&utm_medium=cta-block&utm_source=teamtailor-page)

Placering

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på bruket i Mörrum. Tillträde sker snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Arbetet är förlagt på dagtid.

Vill du veta mer?

Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Avdelningschef Massa Ida Schyberg 0454-59846 Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta vår HR-direkt på 0470-89500.

Fackliga representanter är:

- Unionen: Gert Svensson, 0454 - 59 631
- Sveriges Ingenjörer: Ann Öhlin, 0454 - 59 527
- Ledarna: Glenn Ohlsson, 0454- 59 532

Vi använder oss av tester i vår rekryteringsprocess. Information om rekryteringsprocessen hittar du här: Rekryteringsprocessen (https://karriar.sodra.com/departments/hr-ekonomi-juridik)

Ansök via länken senast den 21:a december 2022. Vi tillämpar löpande urval och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdatum löpt ut. Tveka därför inte att söka redan idag!

Följ oss gärna på (https://www.facebook.com/sodragroup/), (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Mekaniker med fötterna på marken

Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Totalt arbetar 360 medarbetare för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger helt rätt i tiden, där hållbarhet ständigt är i fokus. Dina arbetsuppgifter Vi söker nu en mekaniker som tillsammans med engagerade k... Visa mer
Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Totalt arbetar 360 medarbetare för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger helt rätt i tiden, där hållbarhet ständigt är i fokus.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker nu en mekaniker som tillsammans med engagerade kollegor arbetar för att upprätthålla en så god produktionstillgänglighet som möjligt. Det är ett mycket viktigt uppdrag för att vår fabrik ska kunna köras dygnet runt, alla dagar om året. Dina uppgifter består av att bistå produktionen med problemlösning, felsökning, reparationer och ronderingar på framför allt det planerade underhållet. Tillsammans med övriga mekaniker avhjälper du fel på processanläggningen och dess hjälpsystem.

Du blir del av ett gott gäng på en trevlig och stabil arbetsplats där du ges frihet under ansvar och får möjlighet att påverka och initiera förbättringsförslag. Inom givna ramar hittar du och dina kollegor vägar till ett framgångsrikt och säkert underhållsarbete.

Din erfarenhet
För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du som söker har en mekanisk utbildning på gymnasienivå från exempelvis Industriprogrammet eller motsvarande. Du har med fördel några års arbetslivserfarenhet från mekaniskt arbete, gärna inom processindustrin. Det viktigaste är dock att du är engagerad och initiativtagande med viljan att lära.

Du behöver också ha goda kunskaper i svenska utifrån ett säkerhetsperspektiv och då vi blir alltmer digitala behöver du vara bekväm och nyfiken på den nya tekniken. Har du certifikat för heta arbeten är det ett plus i kanten.

Vem är du?
Det viktigaste är att du är säkerhetsmedveten och främjar en god arbetsmiljö. Vidare är du en positiv person som bidrar till ett gott arbetsklimat och ser problemlösning som en rolig utmaning.

Du trivs i nära samarbete med andra och anser att man tillsammans kommer fram till de bästa lösningarna men du är också bekväm i att självständigt analysera och avhjälpa fel.

Arbetet som mekaniker hos oss är socialt och arbetsuppgifterna medför mycket kontakter med exempelvis driftpersonal, externa entreprenörer och underhållspersonal. Du ser detta som ett trevligt inslag i vardagen och har ett öppet och kommunikativt förhållningssätt.

Sist på önskelistan står att du är strukturerad då daglig planering och prioritering av arbetsuppgifter är en stor del i arbetet.

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid med placering på Södra Cell i Mörrum. Start sker enligt överenskommelse.

Din arbetsgivare Södra
Vi investerar för framtidens teknik och erbjuder ett spännande och utmanande jobb med stor utvecklingspotential och stor möjlighet att påverka verksamheten. Som medarbetare i Södra är du del av vårt fantastiska kretslopp som bidrar till långsiktig hållbarhet. Södra har såklart dessutom kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner)

Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta rekryterande chef John Strandberg på [email protected]. Har du frågor om rekryteringsprocessen kontaktar du Södras HR-avdelning på 0470-89500. Fackliga frågor besvaras av Ann-Sofi Petersson, Pappers, på [email protected].

Vi ser verkligen fram emot att höra från dig! Du ansöker via länken nedan senast den 31/12 2022. Vi kommer påbörja urvalet efter sista ansökningsdag.

Vi använder oss av tester från vår leverantör Assessio i våra rekryteringsprocesser. Mer information kring rekryteringsprocessen hittar du på karriärsidan.

Följ oss gärna på Facebook #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Förrådstekniker

Vi strävar efter ett effektivt och välordnat förråd med hög servicegrad och motiverade medarbetare och behöver nu stärka upp med en till kollega till ett vikariat. Välkommen med din ansökan som Förrådstekniker på Södra i Mörrum! Dina arbetsuppgifter Som vår nya Förrådstekniker arbetar du med service till drift- och underhållsavdelningarna där du ansvarar för hantering och optimering av förbrukningsmaterial och reservdelar. Dina arbetsuppgifter består av: ... Visa mer
Vi strävar efter ett effektivt och välordnat förråd med hög servicegrad och motiverade medarbetare och behöver nu stärka upp med en till kollega till ett vikariat. Välkommen med din ansökan som Förrådstekniker på Södra i Mörrum!

Dina arbetsuppgifter
Som vår nya Förrådstekniker arbetar du med service till drift- och underhållsavdelningarna där du ansvarar för hantering och optimering av förbrukningsmaterial och reservdelar. Dina arbetsuppgifter består av:

- Inköpsansvar för specifika artikelgrupper
- Leveransbevakning och kontakter med leverantörer
- Utlämning och registrering av artiklar i vårt underhållssystem
- Godsmottagning med truck och ankomstregistrering
- Hantera gods med truck till och från vårt pallställsförråd
- Löpande inventera och optimera förrådslagda artiklar
- Vara behjälplig som resurs inom hela Underhållsavdelningen

Arbetet är till stora delar fysiskt avseende godshanteringen.

Din erfarenhet
Vi vänder oss till dig med avslutad gymnasieutbildning och ser erfarenhet av logistik, inköp eller liknande arbetsuppgifter som meriterande. Du har god datorvana då all logistik hanteras i IT-system. Det är ett plus i kanten om du har truckkort men det är inget krav för tjänsten. Utöver ovanstående:

- Behärskar du svenska och engelska väl i tal och skrift
- Har du B-körkort

Du bör trivas i såväl självständigt som gemensamt arbete och är flexibel samt samarbetsvillig. Vidare ser vi vilja och driv att hjälpa till som värdefulla egenskaper. Du har förmågan att strukturera och planera ditt arbete samt har ett positivt sinnelag. Har du intresse för eller erfarenhet av ledarskap ser vi det som meriterande.

Din arbetsgivare Södra
Vi är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 medlemmar. Vår internationella industrikoncern förädlar våra medlemmars skog till allt från pappersmassa, konstruktionsmaterial och trävaror till förnybar energi och textilmassa för klädtillverkning. Vi utvecklar hela tiden nya användningsområden för vår förnybara råvara och skapar långsiktigt hållbar tillväxt och framtid. Här kan du läsa mer om de förmåner du som anställd får ta del av. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner)

Placering
Tjänsten är ett vikariat på heltid med start omgående eller enligt överenskommelse. Vikariatet gäller tillochmed sista juni, möjlighet till förlängning kan uppstå. Arbetet är förlagt på dagtid (07:00-15:30) med placering på Södra Cell i Mörrum.

Vill du veta mer?

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Chef Mek verkstad Christer Svensson på 0454-59588. För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta vår HR-avdelning på 0470-89500. Fackliga frågor besvaras av Ann-Sofi Pettersson, Pappers, på [email protected] . Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen.

Ansök via länken nedan senast den 17:e januari. Hoppas vi hörs!

Följ oss gärna på (https://www.facebook.com/sodragroup), (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Kemikalieomlastare

Södra är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 medlemmar. Med rötterna i skogen skapar vi framtiden, bland annat genom att i vår industri förädla skogsråvara från medlemmarnas skogar till förnybara trä- och massaprodukter, biomaterial och energi, som säljs över hela världen. Nu söker vi efter en Kemikalieomlastare till Södra Cell i Mörrum. Högt prioriterade områden för Södra Cell Mörrum nu och i framtiden är arbetsmiljö, miljö, energi och produkti... Visa mer
Södra är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 medlemmar. Med rötterna i skogen skapar vi framtiden, bland annat genom att i vår industri förädla skogsråvara från medlemmarnas skogar till förnybara trä- och massaprodukter, biomaterial och energi, som säljs över hela världen. Nu söker vi efter en Kemikalieomlastare till Södra Cell i Mörrum.

Högt prioriterade områden för Södra Cell Mörrum nu och i framtiden är arbetsmiljö, miljö, energi och produktivitet. Vi har två produktionslinjer, en som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och en som producerar dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Just nu pågår projektet OnceMore™ på Södra Cell Mörrum som går ut på att återvinna textilier genom att tillämpa en unik egenpatenterad teknik.

Förutom produktion av massa levererar vi även energi i form av el och fjärrvärme. Biobränsle är en annan produkt som vi levererar till flertalet kunder i södra Sverige. Dessutom levererar vi tallolja till drivmedelsindustrin och terpentin till parfymindustrin.

Dina arbetsuppgifter

Kemikalieomlastningen på Södra Cell Mörrum ansvarar för att tillgodose att det finns rätt kemikalier i rätt mängd på lager. I rollen som Kemikalieomlastare arbetar du därmed huvudsakligen med lossning och tömning av kemikalievagnar inom produktionen fiberlinjen. Det innebär att du ansvarar för att på ett säkert och miljömedvetet sätt lossa kemikalievagnarna som kommer in via järnväg till bruket. Förutom detta strukturerar, planerar, dokumenterar och arkiverar du beställningar samt tar ansvar för korrespondens med leverantören.

I tjänsten ingår även att genomföra tvättning av värmeväxlare som körs fram med hjälp av truck samt arbeta med övrigt förekommande serviceuppgifter.

Din erfarenhet

Vi söker dig som har en avslutad gymnasieutbildning, gärna med teknisk inriktning eller annat relevant område. Du har ett genuint tekniskt intresse och några års arbetslivserfarenhet. Har du erfarenhet från liknande arbetsuppgifter i processindustrin är detta meriterande. Du har god datavana och bra kunskaper i svenska och engelska språket, både i tal och i skrift. Ett krav är att du innehar B-körkort, men det är även meriterande om du har truckkort B1.

För att lyckas i tjänsten som Kemikalieomlastare så trivs du med att arbeta målinriktat på ett strukturerat sätt. Du har en positiv inställning, är noggrann och ansvarsfull. Som person har du förmågan att se sammanhang och söker aktivt efter lösningar på problem. Vidare tror vi att du är flexibel, initiativtagande och att du trivs med att arbeta självständigt, samtidigt som du är bra på att samarbeta med andra. För oss på Södra är arbetsmiljö och säkerhet viktiga frågor varav du behöver ha ett högt säkerhetstänk.

Din arbetsgivare Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi är jordnära, engagerade och handlingskraftiga och agerar med fötterna på marken, örat mot omvärlden och blicken framåt. Vi sätter såklart också stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner?utm_campaign=page_952375_cta_7402393&utm_content=https://karriar.sodra.com&utm_medium=cta-block&utm_source=teamtailor-page)

Placering

Tjänsten är en visstidsanställning på 6 månader med eventuell möjlighet till förlängning. Placering i Mörrum. Tillträde sker snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Arbetet är förlagt på dagtid men beredskap kan komma att ingå i tjänsten.

Vill du veta mer?
Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Södras HR avdelning, 0470-895 00. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Avdelningschef Massa Ida Schyberg på 0454-59846. Fackliga frågor hänvisas till Ann-Sofi Petersson, Pappers, på [email protected].

Vi använder oss av tester i vår rekryteringsprocess. Information om rekryteringsprocessen hittar du här: (https://karriar.sodra.com/departments/hr-ekonomi-juridik)

Ansök via länken senast den 12:e december 2022. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Följ oss gärna på (https://www.facebook.com/sodragroup/), (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Processtekniker Flisfabrik

Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Utöver våra två produktionslinjer pågår pilotprojektet OnceMore© från Södra som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial. Totalt är vi 360 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du... Visa mer
Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Utöver våra två produktionslinjer pågår pilotprojektet OnceMore© från Södra som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial. Totalt är vi 360 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger helt rätt i tiden, där hållbarhet ständigt är i fokus. Just nu söker vi efter en person för en visstidsanställning till vår flisfabrik.

Dina framtida arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna är drift och övervakning av fabriken. Processen övervakas från manöverrum via datoriserat styrsystem där du som processtekniker justerar olika delar av processen och löser eventuella problem som uppstår.

I manöverrummet arbetar du tillsammans med dina kollegor där ni ansvarar för olika avdelningar av processen men som hänger samman och påverkar varandra. Jobbet innebär också rondering av anläggningen samt att utföra kontroller av olika slag. Emellanåt kan jobbet vara fysiskt krävande.

Tjänsten innebär ett nära samarbete mellan processtekniker, skiftchef, driftingenjör och vår underhållsorganisation. Som processtekniker fyller du en unik och viktig funktion för att produktionsprocessens alla delar, från massaved till färdig massaprodukt, ska fungera och nyttjas optimalt.

Vem är du?
Vi söker dig som har minst en gymnasieutbildning från det industritekniska programmet med inriktning processteknik alternativt har läst teknik- eller naturvetenskapsprogrammet. Andra likvärdiga utbildningar kan vara kvalificerade liksom arbetslivserfarenhet från processindustrin.

Säkerhet är högt prioriterat hos oss och därför behöver du som söker ha ett högt säkerhetstänk. Vi tror också att du trivs i nära samarbete med andra och verkar för skiftlagets bästa. Du hanterar stress på ett bra vis och löser de problem som uppstår i produktionen på ett säkert sätt. Du behöver också behärska svenska i tal och skrift utifrån ett säkerhetsperspektiv.

Din arbetsgivare Södra
Vi är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 medlemmar. Vår internationella industrikoncern förädlar våra medlemmars skog till allt från pappersmassa, konstruktionsmaterial och trävaror till förnybar energi och textilmassa för klädtillverkning. Vi utvecklar hela tiden nya användningsområden för vår förnybara råvara och skapar långsiktigt hållbar tillväxt och framtid. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden. Mer information om våra förmåner hittar du här. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner?utm_campaign=page_952375_cta_7402393&utm_content=https://karriar.sodra.com&utm_medium=cta-block&utm_source=teamtailor-page)

Placering/Anställning
Tjänsten är ett vikariat tillochmed 2023-05-31 med placeringsort Mörrum. Arbetet innebär kontinuerligt skiftarbete. Start sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Södras HR avdelning, 0470-895 00. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Skiftchef Glenn Ohlsson på 0454-59532. Fackliga frågor hänvisas till Ann-Sofi Petersson, Pappers, på [email protected].

Vi använder oss av tester i vår rekryteringsprocess. Information om rekryteringsprocessen hittar du här: Rekryteringsprocessen (https://karriar.sodra.com/departments/hr-ekonomi-juridik)

Ansök via länken nedan senast den 13:e december. Hoppas vi hörs snart!

Följ oss gärna på? Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup/?ref=page_internal), Instagram? (https://www.instagram.com/sodragroup/)#jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Instrumenttekniker

Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Utöver våra två produktionslinjer pågår pilotprojektet OnceMore© från Södra som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial. Totalt är vi 360 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du... Visa mer
Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Utöver våra två produktionslinjer pågår pilotprojektet OnceMore© från Södra som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial. Totalt är vi 360 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger helt rätt i tiden, där hållbarhet ständigt är i fokus. Just nu söker vi dig som vill arbeta som instrumenttekniker hos oss.

Dina arbetsuppgifter
Som instrumenttekniker kommer du att arbeta med fabrikens reglertekniska utrustning. Du kommer att arbeta med såväl förebyggande som avhjälpande underhåll, felsökning samt analys. Instrumentteknikern ingår i en grupp som arbetar med att ge produktionen och dess olika stödfunktioner underhållsupport. Arbetet är självständigt men medför nära samarbete och kontakt med processtekniker samt annan teknisk personal både internt och externt. Det är viktigt att du är kommunikativt, att du har en god förmåga att samarbeta och att du är noggrann när du utför dina arbetsuppgifter.

Din erfarenhet
Vi vill att du som söker har teknisk utbildning på minst gymnasienivå med inriktning mot el/tele alt. styr- och reglerutbildning eller motsvarande. Är din utbildning kompletterad med kunskaper inom och/eller erfarenheter från instrumentteknik och reglerteori för processindustri ser vi det som meriterande. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av arbete inom el- och/eller instrumentområdet. Har du dessutom kunskaper om bussystem och ABB:s styrsystem är det ett extra plus.

Tjänsten kräver att du som person är bra på att samarbete, drivs av att lösa problem och vågar ta egna initiativ. Du har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp samt känner ett stort ansvar för arbetsuppgifterna. Dina kunskaper i svenska och engelska är goda i såväl tal som skrift.

Utöver ovanstående har du
- B-körkort
- Behörighet auktorisation B

Din arbetsgivare Södra
För att du ska få en så bra start som möjligt och kunna bli en självständig Instrumenttekniker får du ett anpassat introduktionsprogram där du kommer få gå vid sidan om i början av din anställning. Som medarbetare i Södra är du en del av vårt fantastiska kretslopp som bidrar till långsiktig hållbarhet. En god och säker arbetsmiljö är en av Södras viktigaste frågor och därför arbetar aktivt med hälsofrämjande åtgärder. Andra förmåner som du kan ta del av är exempelvis friskvårdsersättning, konst- och designklubb, och stugor/lägenheter att hyra.

Välkommen att göra karriär inom Södra!

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på dagtid med placeringsort Mörrum. Start sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Per Karlsson på 076-843 64 78, alternativt på [email protected]. Har du frågor om rekryteringsprocessen kontaktar du Södras HR-avdelning på 0470-89500. Fackliga frågor besvaras av Ann-Sofi Petersson, Pappers, på [email protected].

Vi använder oss av tester i rekryteringsprocessen. Mer information hittar du på karriärsidan.

Ansök via länken nedan senast den 13:e december.

Följ oss gärna på Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup/), Instagram (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Elektriker med fötterna på marken

Södra är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 medlemmar. Med rötterna i skogen skapar vi framtiden, bland annat genom att i vår industri förädla skogsråvara från medlemmarnas skogar till förnybara trä- och massaprodukter, biomaterial och energi, som säljs över hela världen. Hos oss på Södra Cell Mörrum har vi två produktionslinjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier. Förutom produktion av massa... Visa mer
Södra är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 medlemmar. Med rötterna i skogen skapar vi framtiden, bland annat genom att i vår industri förädla skogsråvara från medlemmarnas skogar till förnybara trä- och massaprodukter, biomaterial och energi, som säljs över hela världen.

Hos oss på Södra Cell Mörrum har vi två produktionslinjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier. Förutom produktion av massa levererar vi energi i form av el och fjärrvärme samt biobränsle till flertalet kunder i södra Sverige. Nu behöver vi förstärka våra anläggningar i Mörrum med en elektriker.

Det här får du jobba med på Södra

Som elektriker hos oss arbetar du tätt tillsammans med instrumenttekniker och mekaniker, och ni som team har till uppgift att tillsammans med övrig driftspersonal och tekniker på anläggningen bidra med era kunskaper för att ge produktionen optimala förutsättningar för att lyckas.

Ett par exempel på vanligt förekommande arbetsuppgifter:

- Felsökning, avhjälpning och när det behövs också reparation
- Förebyggande underhåll
- Installation och service på elkraft- och elektronikanläggningar

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med skiftgång. Med andra ord en fantastisk möjlighet för dig som trivs med att inte alltid jobba samma tider och uppskattar lite längre sammanhållen ledighet mellan varven, samtidigt som du åtnjuter tryggheten av att vara anställd hos en stabil arbetsgivare.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en elteknisk utbildning på minst gymnasienivå med inriktning mot elkraft eller automation. Du har också några års vana från liknande arbete tidigare, kanske som industrielektriker inom process- eller annan tillverkningsindustri, där den erfarenheten blir ett viktigt bidrag till teamets förmåga att hitta rätt lösningar. Därutöver behöver du checka i följande rutor:

- Goda kunskaper i svenska och engelska
- Datavana och B-körkort
- Ha kännedom inom styrsystem/PLC och varvtalsreglerande drifter.

Har du också egen auktorisation (Allmän Elbehörighet) och/eller erfarenhet av arbete med LEAN så ses detta som meriterande. Eftersom säkerhetsfrågor har högsta prioritet inom Södra är det också viktigt att du aktivt förebygger risker och har förståelse för eventuella konsekvenser.

Som elektriker hos oss är du noggrann, lätt att ha att göra med och är trygg med att vid behov ta egna initiativ och beslut för att lösa problemen som ditt team ställs inför. Du är en ansvarstagande och trygg person som trivs av att arbeta såväl självständigt när det behövs, likväl som i grupp med andra. Vi tror att den gamla devisen ”frihet under ansvar” är något som du både lockas av, och är van att arbeta utifrån.

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi är jordnära, engagerade och handlingskraftiga och agerar med fötterna på marken, örat mot omvärlden och blicken framåt. Vi sätter såklart också stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden. Så missa inte den här chansen!

Vill du veta mer?

Vi använder oss av tester i rekryteringsprocessen. Mer information hittar du på karriärsidan, eller via kontakt med Södra HR-Direkt. 0470-895 00. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen kan du kontakta rekryterande chef Jens Nilsson: 0454-595 09 Fackliga frågor besvaras av Ann-Sofie Petersson, Pappers: [email protected]

Ansök via länken nedan senast den 3:e oktober 2022. Hoppas vi hörs snart!

Följ oss gärna på (https://www.facebook.com/sodragroup), (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Processtekniker Externrening

Södra är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 medlemmar. Med rötterna i skogen skapar vi framtiden, bland annat genom att i vår industri förädla skogsråvara från medlemmarnas skogar till förnybara trä- och massaprodukter, biomaterial och energi, som säljs över hela världen. Nu söker vi efter en Processtekniker till externreningen på Södra Cell i Mörrum. Högt prioriterade områden för Södra Cell Mörrum nu och i framtiden är arbetsmiljö, miljö, ener... Visa mer
Södra är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 medlemmar. Med rötterna i skogen skapar vi framtiden, bland annat genom att i vår industri förädla skogsråvara från medlemmarnas skogar till förnybara trä- och massaprodukter, biomaterial och energi, som säljs över hela världen. Nu söker vi efter en Processtekniker till externreningen på Södra Cell i Mörrum.

Högt prioriterade områden för Södra Cell Mörrum nu och i framtiden är arbetsmiljö, miljö, energi och produktivitet. Vi har två produktionslinjer, en som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och en som producerar dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Just nu pågår projektet OnceMore™ på Södra Cell Mörrum som går ut på att återvinna textilier genom att tillämpa en unik egenpatenterad teknik.

Förutom produktion av massa levererar vi även energi i form av el och fjärrvärme. Biobränsle är en annan produkt som vi levererar till flertalet kunder i södra Sverige. Dessutom levererar vi tallolja till drivmedelsindustrin och terpentin till parfymindustrin.

Dina arbetsuppgifter

Externreningen/Industriavloppet är Södra Cell Mörrums reningsanläggning där stora delar av det vatten som används i olika processer i fabriken renas innan det återförs till havet. Anläggningen består av en biologisk och en kemisk/mekanisk del som renar olika flöden.

Som processtekniker på externreningen hos oss på Södra Cell Mörrum arbetar du med drift, tillsyn, förebyggande underhåll samt praktisk problemlösning inom verksamhetsområdet. En arbetsdag kan bland annat bestå av:

- Avstämning med skiftgående driftpersonal
- Truckkörning för att fylla på kemikalier
- Mätning av syre och pH i bassängerna
- Kontroll av diverse mätinstrument
- Rengöring av maskindelar
- Övervakning av styrsystem och labprover för att få anläggningen att fungera optimalt
- Analys och problemlösning

Arbetet är i stor utsträckning självständigt, men du har även ett nära samarbete med driftingenjörer, underhållspersonal och andra processtekniker. Det kommer även finnas utvecklingsmöjligheter mot andra avsnitt i fabriken.

Din erfarenhet

Vi söker dig som har en gymnasieutbildning, gärna med teknisk inriktning. Du har några års arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom processindustrin, kommunal avloppsrening eller annan tillverkande industri och god förståelse för processen. Du innehar B-körkort och det är även meriterande om du har truckkort.

För att trivas bra i rollen ser vi att du har ett högt säkerhetstänk, en god teknisk förståelse och gillar att arbeta med problemlösning såsom att analysera olika situationer för att identifiera olika lösningar och förutse problem. Du trivs med att samarbeta med andra och förstår vikten av god kommunikation med dina kollegor men du tar också gärna egna initiativ och kan agera även när andra tvekar. Som person är du flexibel och kan lätt anpassa dig till olika omständigheter.

Din arbetsgivare Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi är jordnära, engagerade och handlingskraftiga och agerar med fötterna på marken, örat mot omvärlden och blicken framåt. Vi sätter såklart också stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner?utm_campaign=page_952375_cta_7402393&utm_content=https://karriar.sodra.com&utm_medium=cta-block&utm_source=teamtailor-page)

Placering

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Mörrum. Tillträde sker snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Arbetet är förlagt på dagtid.

Vill du veta mer?
Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Södras HR avdelning, 0470-895 00. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Avdelningschef Massa Ida Schyberg på 0454-59846. Fackliga frågor hänvisas till Ann-Sofi Petersson, Pappers, på [email protected].

Vi använder oss av tester i vår rekryteringsprocess. Information om rekryteringsprocessen hittar du här: (https://karriar.sodra.com/departments/hr-ekonomi-juridik)

Ansök via länken senast den 12:e december 2022. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Följ oss gärna på (https://www.facebook.com/sodragroup/), (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Servicetekniker

Södra är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 medlemmar. Med rötterna i skogen skapar vi framtiden, bland annat genom att i vår industri förädla skogsråvara från medlemmarnas skogar till förnybara trä- och massaprodukter, biomaterial och energi, som säljs över hela världen. Hos oss på Södra Cell Mörrum har vi två produktionslinjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier. Förutom produktion av massa... Visa mer
Södra är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 medlemmar. Med rötterna i skogen skapar vi framtiden, bland annat genom att i vår industri förädla skogsråvara från medlemmarnas skogar till förnybara trä- och massaprodukter, biomaterial och energi, som säljs över hela världen.

Hos oss på Södra Cell Mörrum har vi två produktionslinjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier. Förutom produktion av massa levererar vi energi i form av el och fjärrvärme samt biobränsle till flertalet kunder i södra Sverige. Nu behöver vi förstärka vår anläggning i Mörrum med en servicetekniker.

Dina arbetsuppgifter

Som servicetekniker ingår du i Södra Cell Mörrums underhållsorganisation som ansvarar för all mekanisk utrustning i hela fabriken och håller den i utmärkt skick. I rollen som Servicetekniker arbetar du i huvudsak med förebyggande underhåll såsom smörjning och kontroller av processmaskiner inom vår fabriksanläggning. Du kommer att ansvara för genomförande och dokumentation av förebyggande underhållsanalyser samt för uppdatering och genomförande av förebyggande underhållsronder. Vidare ska du vara behjälplig som resurs inom hela Underhållsavdelningen.

Arbetet är till stor del självständigt men du bör ha god samarbetsförmåga då du kommer att ha nära samarbete och kontakt med processtekniker samt annan teknisk personal både internt och externt.

Din erfarenhet

Vi söker dig som har en utbildning på lägst gymnasienivå med inriktning mot industri, mekanik, verkstad eller motsvarande. Erfarenhet av liknande arbete inom industri och/eller mekaniskt underhåll är meriterande. För att lyckas i tjänsten är du resultatinriktad och har vana av att arbeta med analyser och problemlösning såväl självständigt som i grupp. Som person är du initiativrik, driven och serviceinriktad.

Vi ser att ett gott samarbete med kollegor och andra avdelningar är en av de viktigaste förmågorna för att lyckas i tjänsten. För oss innebär det att du är en kommunikativ, hjälpsam och lyhörd som person.

För att passa i rollen ser även att du uppfyller följande:

- B-körkort

- Behärskar svenska i tal och skrift ur säkerhetsaspekt

- Då arbetet är stundtals tungt har du god fysik

Din arbetsgivare Södra

För att du ska få en så bra start som möjligt och kunna bli en självständig Servicetekniker får du ett anpassat introduktionsprogram där du kommer få gå vid sidan om i början av din anställning. Som medarbetare i Södra är du en del av vårt fantastiska kretslopp som bidrar till långsiktig hållbarhet. En god och säker arbetsmiljö är en av Södras viktigaste frågor och därför arbetar aktivt med hälsofrämjande åtgärder. Södra har såklart dessutom kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner)

Placering
Tjänsten är tillsvidare på heltid, dagtid (07:00-15:30) med placering på Södra i Mörrum. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
Har du frågor kring rekryteringsprocessen vänligen kontakta HR-Direkt på 0470-89500. Har du frågor kring verksamheten eller tjänsten, vänligen kontakta Chef Mek verkstad Christer Svensson på [email protected]. Facklig företrädare är Ann-Sofi Petersson, Pappers, 0454-59520.

Ansök via länken nedan senast den 26:e oktober 2022. Välkommen med din ansökan!

Följ oss gärna på (https://www.facebook.com/sodragroup/), (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Systemingenjör Strategi och projekt

Södra i Mörrum är ett specialiserat massabruk med två dedikerade linjer, en som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och en som producerar dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Med närheten till hamnen i Karlshamn är Mörrum aldrig långt bort ifrån sina kunder i Europa. Vill du medverka aktivt i det strategiska arbetet för att möta framtidens krav på digitalisering av fabriken? Välkommen med din ansökan som systemingenjör! Di... Visa mer
Södra i Mörrum är ett specialiserat massabruk med två dedikerade linjer, en som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och en som producerar dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Med närheten till hamnen i Karlshamn är Mörrum aldrig långt bort ifrån sina kunder i Europa. Vill du medverka aktivt i det strategiska arbetet för att möta framtidens krav på digitalisering av fabriken? Välkommen med din ansökan som systemingenjör!

Dina framtida arbetsuppgifter
Som vår nya systemingenjör med fokus på investeringar projektleder du investeringsprojekt för att säkerställa de behov som finns och granskar de tekniska lösningar som föreslås gällande val och implementering av styrsystem. Du ansvarar för framtagning av standardiserade lösningar och kravspecifikationer samt för val av utrustning och tekniska löningar. Vidare ansvarar du för den programmerade automationen samt för montage, idrifttagande och dokumentation kopplat till systemlösningar. Du fungerar som ett bollplank till drift och process och har fokus på människorna bakom. I rollen finns också ett ansvar för tidsplanering och ekonomi.

Din erfarenhet
Vi vänder oss till dig som har erfarenhet av projektledning för projekt som involverar IT/-styrsystem samt har förståelse för programmering. Vi ser erfarenhet av att arbeta i ABB 800xA som meriterande. Du har goda kunskaper i det svenska språket och är bekväm att använda det engelska språket både skriftligt och muntligt.

Personlighetsmässigt är du ansvarstagande med en god social förmåga och med ditt intresse för teknik tar du till dig ny kunskap och omsätter den i praktiken. Du visar tillit och förtroende för ditt team och förstår värdet i individers olika erfarenheter och kompetenser. Vidare är du driven och arbetar strukturerat för att färdigställa dina arbetsuppgifter.

Din arbetsgivare Södra
Medarbetare som trivs och visar ett stort engagemang är avgörande för vår framgång och utgör kärnan i vår verksamhet. För oss är en frisk och säker arbetsplats en central del av vårt kontinuerliga arbete med att utveckla våra medarbetares kompetens och yrkeskunnande. Vi vill att våra medarbetare ska må bra och erbjuder därför bland annat hälsoprofilbedömningar, friskvårdsbidrag och sjukförsäkring till våra anställda. Här kan du läsa mer om de förmåner du som anställd får ta del av.

Placering/Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Södras massabruk i Mörrum. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
Har du frågor kring rekryteringsprocessen vänligen kontakta HR-Direkt på 0470-89 500. Har du frågor kring verksamheten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Sara Ingves på [email protected] eller via telefon 076-835 53 12.

Fackliga frågor besvaras av Gert Svensson, Unionen, på [email protected] eller via telefon 086-768 50 49.

Ansök via länken nedan senast den 7:e augusti. Urvalsarbetet kommer påbörjas v.32.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Maskinmekaniker

Dina arbetsuppgifter Vi på Södra i Mörrum söker nu en Maskinmekaniker till vår avdelning Mek Underhåll Verkstad. Som Maskinmekaniker arbetar du med service och åtgärder på hydraulik, pumpar och växellådor i vår moderna verkstad med ergonomiska hjälpmedel samt i vår fabrik. Till dina uppgifter hör att arbeta med både förebyggande underhåll samt avhjälpande åtgärder. Du kommer att samarbeta ihop med det egna teamet bestående av mekaniker men även övriga und... Visa mer
Dina arbetsuppgifter

Vi på Södra i Mörrum söker nu en Maskinmekaniker till vår avdelning Mek Underhåll Verkstad. Som Maskinmekaniker arbetar du med service och åtgärder på hydraulik, pumpar och växellådor i vår moderna verkstad med ergonomiska hjälpmedel samt i vår fabrik. Till dina uppgifter hör att arbeta med både förebyggande underhåll samt avhjälpande åtgärder. Du kommer att samarbeta ihop med det egna teamet bestående av mekaniker men även övriga underhållsavdelningar. Denna tjänst kommer att vara särskilt inriktad på hydrauliska system och dess komponenter inom hela vår anläggning.

Din erfarenhet

Vi söker sig som har en mekanisk utbildning på lägst gymnasienivå från exempelvis industriprogrammet eller liknande. Det är meriterande om du har tidigare erfarenheter av mekaniskt arbete, gärna inom processindustrin. Du har med fördel även erfarenhet av att arbeta med hydraulik och processpumpar. Utöver detta kan du kommunicera obehindrat på svenska i tal och skrift samt innehar B-körkort. Har du truckkort är detta meriterande.

Som person har du en positiv inställning och bidrar till ett öppet arbetsklimat samt är nyfiken och intresserad av att ständigt utvecklas, lära nytt och tar gärna egna initiativ. Du är säkerhetsmedveten och främjar till en god arbetsmiljö.

Arbetsuppgifterna innebär både självständigt arbete såväl som att arbeta i grupp. Av denna anledning krävs det att du kan lösa problem tillsammans med andra, eller på egen hand analysera och avhjälpa fel. Vidare medför uppgifterna mycket kontakter med driftspersonal, externa entreprenörer etc. varför ett öppet och kommunikativt sätt är nödvändigt.

Din arbetsgivare Södra

Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Vi investerar för framtidens teknik och erbjuder ett spännande och utmanande jobb med stor utvecklingspotential och stor möjlighet att påverka verksamheten. Som medarbetare i Södra är du del av vårt fantastiska kretslopp som bidrar till långsiktig hållbarhet. Södra har såklart dessutom kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner)

Placering

Tjänsten är tillsvidare på heltid, dagtid med placering i Mörrum.

Vill du veta mer?

För frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta HR-Direkt på 0470-89500. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Chef Mek verkstad Christer Svensson på [email protected]. Facklig företrädare är Ann-Sofi Petersson, Pappers, 0454-59520.

Ansök via länken nedan senast den 14:e augusti 2022. Urvalsarbetet kommer att påbörjas v. 33.

Vi använder oss av tester i våra rekryteringsprocesser. Mer information kring rekryteringsprocessen hittar du här; Södras rekryteringsprocess.

Följ oss gärna på Facebook, Instagram #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Processtekniker till Mörrumfabriken

Vi söker nu 15 processtekniker till att köra och utveckla vår fabrik. Vi resursförstärker för framtiden. Är du redo för en roll med stort fokus på ständiga förbättringar i en expanderande verksamhet med framtiden framför sig? Då kan det här vara din nästa utmaning. Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Utöver våra två produktionslinjer pågår pil... Visa mer
Vi söker nu 15 processtekniker till att köra och utveckla vår fabrik. Vi resursförstärker för framtiden. Är du redo för en roll med stort fokus på ständiga förbättringar i en expanderande verksamhet med framtiden framför sig? Då kan det här vara din nästa utmaning.

Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Utöver våra två produktionslinjer pågår pilotprojektet OnceMore© från Södra som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial. Totalt är vi 360 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en verksamhet som ligger helt rätt i tiden, där hållbarhet ständigt är i fokus.

Dina framtida arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna är drift och övervakning av fabriken. Processen övervakas från manöverrum via datoriserat styrsystem där du som processtekniker justerar olika delar av processen och löser eventuella problem som uppstår.

I manöverrummet arbetar du tillsammans med dina kollegor där ni ansvarar för olika avdelningar av processen men som hänger samman och påverkar varandra. Jobbet innebär också rondering av anläggningen samt att utföra kontroller av olika slag. Emellanåt kan jobbet vara fysiskt krävande.

Tjänsten innebär ett nära samarbete mellan processtekniker, skiftchef, driftingenjör och vår underhållsorganisation. Som processtekniker fyller du en unik och viktig funktion för att produktionsprocessens alla delar, från massaved till färdig massaprodukt, ska fungera och nyttjas optimalt.

Vill du redan nu ta en närmare titt på rollen som processtekniker? Inga problem, läs om dina möjligheter nedan.

Följ länken till digitalt studiebesök, här får du se och lyssna till medarbetare som beskriver processen. Välkommen till Södras massafabrik - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=wWqWckCL6iM)

Har du möjlighet att besöka oss på plats? I så fall varmt välkommen på någon av våra guidade sommarvisningar: Guidade visningar på Södra i Mörrum (sodra.com) (https://www.sodra.com/sv/se/massa/produktion/sodra-cell-morrum/sommarvisningar-i-morrum/)

Vem är du?
Vi söker dig som har minst en gymnasieutbildning från det industritekniska programmet med inriktning processteknik alternativt har läst teknik- eller naturvetenskapsprogrammet. Andra likvärdiga utbildningar kan vara kvalificerade liksom arbetslivserfarenhet från processindustrin.

Säkerhet är högt prioriterat hos oss och därför behöver du som söker ha ett högt säkerhetstänk. Vi tror också att du trivs i nära samarbete med andra och verkar för skiftlagets bästa. Du hanterar stress på ett bra vis och löser de problem som uppstår i produktionen på ett säkert sätt. Du behöver också behärska svenska i tal och skrift utifrån ett säkerhetsperspektiv.

Vad kan vi erbjuda dig?
Som processtekniker kommer du att tilldelas ett inskolningsprogram som är specifikt för det processavsnitt som du ska lära dig. I rollen finns utvecklingsmöjligheter på flera sätt, exempelvis kan du lära dig flera processavsnitt eller delta i projekt.

Vi är Sveriges största skogsägarförening med 53 000 medlemmar. Vår internationella industrikoncern förädlar våra medlemmars skog till allt från pappersmassa, konstruktionsmaterial och trävaror till förnybar energi och textilmassa för klädtillverkning. Vi utvecklar hela tiden nya användningsområden för vår förnybara råvara och skapar långsiktigt hållbar tillväxt och framtid.

Här kan du läsa mer om de förmåner du som anställd får ta del av. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner)

Placering/Anställning
Tjänsten gäller tills vidare på heltid med placeringsort Mörrum. Arbetet innebär kontinuerligt skiftarbete. Start sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-Direkt på 0470-89 500. Det går också bra att kontakta Skiftchef Glenn Ohlsson på 0454-596 99. För fackliga frågor är du välkommen att kontakta Ann-Sofi Petersson, Pappers, på 0454-595 20.

Ansök via länken nedan senast den 28:e augusti. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. På grund av semesterperioder kan återkoppling på din ansökan dröja något.

Vi använder oss av tester i vår rekryteringsprocess. Mer information hittar du på karriärsidan. Hoppas vi hörs snart.

Följ oss gärna på? Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup/?ref=page_internal), Instagram? (https://www.instagram.com/sodragroup/)#jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre