Lediga jobb som Controller i Karlshamn

Se lediga jobb som Controller i Karlshamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Karlshamn som finns hos arbetsgivaren.

Junior Finance Controller

Ansök    Mar 21    AAK Sweden AB    Finansiell controller
Vårt verksamhetssyfte, Making Better Happen™, beskriver vår strävan efter ständig förbättring. AAK är specialiserat på växtbaserade oljor som är värdehöjande ingredienser i en rad populära konsumentprodukter. Vi gör dessa produkter godare, hälsosammare och mer hållbara. Med våra oljor kan produkternas sensoriska egenskaper förbättras, till exempel genom att göra konsistensen i premiumchoklad mjukare, växtbaserade burgare saftigare eller smördeg med lågt fe... Visa mer
Vårt verksamhetssyfte, Making Better Happen™, beskriver vår strävan efter ständig förbättring.
AAK är specialiserat på växtbaserade oljor som är värdehöjande ingredienser i en rad populära konsumentprodukter. Vi gör dessa produkter godare, hälsosammare och mer hållbara. Med våra oljor kan produkternas sensoriska egenskaper förbättras, till exempel genom att göra konsistensen i premiumchoklad mjukare, växtbaserade burgare saftigare eller smördeg med lågt fettinnehåll frasigare. Genom att ersätta ingredienser med AAK:s växtbaserade alternativ kan våra kunder även optimera och effektivisera sin produktion. Med värdehöjande oljor och fetter hjälper vi våra kunder att lyckas bättre.
Kundgemensam produktutveckling samt en förståelse av vad ”bättre” innebär för varje enskild kund är kärnan i vår verksamhet. Med våra flexibla produktionsanläggningar och omfattande expertkunskaper levererar vi våra värdehöjande produkter till en rad branscher, såsom choklad och konfektyr, bageri, mejeri, växtbaserade livsmedel, specialnutrition, foodservice och kroppsvård. Våra 4.000 medarbetare samarbetar tätt med våra kunder via 25 regionala försäljningskontor, 16 innovationscenter och med stöd från drygt 20 produktionsanläggningar.
AAK, med huvudkontor i Malmö, är noterat på Nasdaq-börsen i Stockholm och har strävat efter ständig förbättring i 150 år.
Om tjänsten
Söker du ett spännande och utvecklande arbete inom redovisning och rapportering? Är du en teamspelare som tycker om utmaningar? Då är tjänsten som Junior Finance Controller hos oss något för dig.
I rollen som Junior Finance Controller kommer du att arbeta med operativt redovisningsarbete men också med förbättringsprocesser vad gäller redovisning och olika projekt. Du kommer att ingå i ett team bestående av tio medarbetare.
Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:
• Arbeta med löpande redovisning, rapportering och budget.
• Kundreskontra, inklusive kravhantering och kreditkontroll
• Betalningar
• Likvidrapportering
• Koncernavstämningar
• Diverse ekonomiska utredningar och analyser
Din placeringsort kommer att vara i Karlshamn och du kommer att rapportera till Financial Controller Sara Bengtsson. Tjänsten är en tillsvidareanställning.
Vem är du?
Vi söker dig som har en ekonomisk grundutbildning (högskola/universitet, KY eller liknande). Vi ser gärna att du har minst 2-3 års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter, då det är viktigt att du snabbt kan sätta dig in i arbetet.
Du har goda kunskaper i SAP och Microsoft Office, särskilt Excel. Koncernspråket är engelska och du måste behärska svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift.
Som person tar du stort ansvar för vad du presterar och du är driven i ditt arbetssätt. Det är en självklarhet att du är noggrann, strukturerad, rationell och konsekvent.
Du är van vid och kan hantera deadlines för rapportering. Du har god analytisk förmåga och ett stort fokus på mål och kvalitet. Din personlighet karaktäriseras bland annat av lyhördhet och flexibilitet och vi tror att du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du har hög integritet, är engagerad och prestigelös och alltid beredd att hugga i när det behövs.
Hos oss står initiativ, innovation, förbättringar och teamwork i fokus!
Kontakt och ansökan
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sara Bengtsson, Financial Controller, på telefon +46 705 34 21 19 eller via mail [email protected]
Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR Business Partner Karl Lindqvist via mail [email protected].
Ansök med CV, samt ett personligt brev som förklarar varför du är rätt person för denna tjänst senast den 12 april 2024. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Notera att ansökningar inte tas emot via e-mail.
Vi har gjort vårt val av kanaler för denna rekrytering och undanber oss vänligen att kontaktas av säljare, rekryteringsbyråer eller bemanningsföretag. Visa mindre

Credit Controller till Abu i Svängsta

Ansök    Mar 26    Adecco Sweden AB    Controller
Vill du vara delaktig i ett framgångsrikt företag? Har du analytisk förmåga och är en fena på siffror? Besitter du ett kritiskt tänkande och kan fatta beslut? Då har vi tjänsten för dig! Om tjänsten Nu har du möjlighet att bli en del av vår kunds kreditavdelning i Svängsta. Vi söker nu en engagerad och erfaren Credit Controller för att arbeta tillsammans med Abus team och hjälpa till med hanteringen av kundfordringar i den nordiska regionen. Som Credit Co... Visa mer
Vill du vara delaktig i ett framgångsrikt företag? Har du analytisk förmåga och är en fena på siffror? Besitter du ett kritiskt tänkande och kan fatta beslut?
Då har vi tjänsten för dig!

Om tjänsten
Nu har du möjlighet att bli en del av vår kunds kreditavdelning i Svängsta. Vi söker nu en engagerad och erfaren Credit Controller för att arbeta tillsammans med Abus team och hjälpa till med hanteringen av kundfordringar i den nordiska regionen. Som Credit Controller kommer du att rapportera till Credit Control Manager och ha fullt ansvar för hanteringen av kundkonton. Ditt bidrag kommer att spela en avgörande roll för att maximera intäkter och minska kreditriskerna för företaget i Norden.

I det dagliga arbetet säkerställer du snabb indrivning av skulder, förhandlar och förbereder återbetalningsplaner och utvärderar nya kreditförfrågningar och ser över kundernas kreditgränser. Du kommer dagligen att proaktivt hantera och driva in företags gäldenärers skulder. Du kommer att upprätthålla starka kundrelationer och svara på interna och externa frågor. Du maximerar effektiviteten i processer samt bokför och håller en löpande ren reskontra.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:
Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att inkludera, men är inte begränsade till:
• Proaktiv hantering och inkasso av skulder från företagets kunder inom regionen.
• Utvärdering av nya kreditförfrågningar och granskning av kundens kreditgränser.
• Säkerställa att skulder samlas in i tid och initiera rättsliga åtgärder vid behov.
• Förhandling och förberedelse av återbetalningsplaner.
• Hantering av avstämningar och rensning av kundkonton.
• Bokning av inkommande kundbetalningar i flera valutor, säkerställa att kassan allokeras dagligen och avstäms mot lämpliga konton.
• Hantering av månadsbankavstämningar.
• Förberedande av kundutskrifter, klientstatusrapporter och annan relevant information vid behov.
• Genomföra regelbundna möten med granskning av nyckelintressenter vid behov.
• Upprätthålla starka kundrelationer och svara på interna och externa förfrågningar i tid.
• Utföra andra uppgifter och ansvarsområden vid behov för att stödja finansteamet.

Vem är du?
Vi söker dig med några års arbetslivserfarenhet inom ekonomi/kredithantering. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter sedan tidigare är det meriterande. Du har god kommunikationsförmåga att uttrycka dig på såväl svenska som engelska. Du arbetar noggrant, strukturerat och effektivt med en hög arbetsmoral. Du har en prestigelös inställning till dina arbetsuppgifter och trivs i en roll där du både självständigt och tillsammans med kollegorna arbetar för att till kund leverera en väl utförd tjänst på ett snabbt och professionellt sätt. För att lyckas i rollen krävs det att du är starkt kritiskt tänkande och analytisk, med en förmåga att fatta beslut.

Som person är du relationsskapande med förmågan att förmedla såväl positiva som negativa besked till kunder på ett bra sätt. Vidare drivs du av att leverera mot deadline och är bra på att prioritera ditt arbete. Du trivs i en miljö där man hjälper varandra och tjänsten passar dig som alltid har inställningen att leverera det lilla extra.

Viktigt för tjänsten är:
• Erfarenhet av att arbeta med ett kredithanteringsverktyg
• En gedigen grundläggande förståelse för bokföring och redovisningspraxis
• Microsoft Office, främst Excel.
• Goda kunskaper i SAP
• Relevant utbildning
• Flytande i svenska och engelska
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och erfarenheter.

Om Abu
Pure Fishing is a leading global provider of fishing tackle, lures, rods and reels with a portfolio of brands that includes Hardy, Greys, Abu Garcia, Berkley, Fenwick, Fin-Nor, Van Staal, Mitchell, Penn, Pflueger, Shakespeare, SpiderWire, Stren, and Ugly Stik. We have operations in 19 countries and a dedicated workforce conversant in 28 languages. We have large office bases in Cramlington in the UK, Svangsta in Sweden, Breda in The Netherlands, and Frankfurt in Germany.
Our mission is to provide the ultimate experience for anglers and customers through leading brands, innovative products, and superior services delivering exceptional financial results by a passionate, high-performing team. We are dedicated to helping you have more fun and catch more fish!
Please see our website www.purefishing.com for further information.

Om anställningen
Tjänsten är ett konsultuppdrag med tillsättning i juni och fram till augusti 2025. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden.
Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden. Självklart har vi kollektivavtal. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård. www.adecco.se

 

Kontaktinformation 
Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringen i övrigt vänligen kontakta Sebastian Baard på [email protected] 

Om du har frågor gällande registrering av konto, vänligen kontakta vår support på [email protected] Visa mindre

Controller

Ansök    Maj 30    Karlshamns kommun    Controller
Vi söker nu dig som vill ansluta till vårt trevliga controllerteam. Du kan vara säker på att ditt kvalificerade arbete kommer att göra skillnad inom vår samhällsviktiga organisation. Vi erbjuder dig att jobba på en välkomnande arbetsplats med öppet klimat och närvarande kollegor och chefer. Välkommen till oss! Arbetsuppgifter Ekonomiavdelningen har ett pågående arbete att bli än bättre för dem vi är till för där vi alla medverkar med målsättning att utve... Visa mer
Vi söker nu dig som vill ansluta till vårt trevliga controllerteam. Du kan vara säker på att ditt kvalificerade arbete kommer att göra skillnad inom vår samhällsviktiga organisation. Vi erbjuder dig att jobba på en välkomnande arbetsplats med öppet klimat och närvarande kollegor och chefer.

Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter
Ekonomiavdelningen har ett pågående arbete att bli än bättre för dem vi är till för där vi alla medverkar med målsättning att utveckla arbetssätt, systemstöd och samtidigt minska vår sårbarhet. I rollen som controller sker ett nära samarbete med ansvariga chefer, avdelningens kollegor och andra stödfunktioner. Du arbetar enskilt, i team och tillsammans med övriga controllers som rådgivare och bollplank på både strategisk och operativ nivå. För att detta ska bli framgångsrikt ligger fokus på samarbete, delaktighet och dialog. Tjänsten innebär även andra varierande arbetsuppgifter såsom budgetering, prognos, bokslut, uppföljning och analys, rapportering och ekonomiska kalkyler.

Kvalifikationer
· universitets- eller högskoleexamen inom ekonomi alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer motsvara sådan utbildning
· minst tre års yrkeserfarenhet från relevant tjänst som controller eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
· goda kunskaper inom redovisningsområdet inklusive erfarenhet av ekonomisk rapportering såsom månads- och årsbokslut
· god IT-vana och skicklig användare av Microsoft Excel
· behärska svenska språket flytande i tal och skrift
· goda kunskaper i engelska språket

Meriterande är erfarenhet från
· liknande arbetsuppgifter inom offentlig verksamhet
· samarbete med chefer eller deltagande i ledningsgrupp
· större ekonomisystem
· budgetarbete
· arbete med kostnads- och avvikelseanalyser
· prognosarbete

Profil
Med ett positivt och relationsskapande förhållningssätt utför du dina arbetsuppgifter självgående så väl som tillsammans med andra medarbetare. Du besitter god problemlösande analytisk förmåga och arbetar strukturerat. Du har förmåga att förmedla ditt budskap utifrån mottagarens förutsättningar. Som person visar du mognad, besitter god samarbetsförmåga och är kreativ. Med tanke på Karlshamns kommuns uppdrag har du förmåga att arbeta utifrån helhetens bästa.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om arbetsplatsen
Som medarbetare inom Karlshamns kommun bidrar vi varje dag till att kommuninvånare och besökare får en så bra service som möjligt. Ekonomiavdelningen, som är en del av kommunens centrala stödfunktion, består utöver controllers även av redovisning, inköp, upphandling, systemförvaltning och stab. Totalt arbetar ett trettiotal medarbetare inom avdelningen varav åtta inom controllerverksamheten.

Information om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Innan anställning erbjuds behöver uppvisande ske av giltig id-handling. Som anställd i Karlshamns kommun får du ta del av våra förmåner som bland annat erbjuder möjlighet till semesterväxling, aktiviteter och träning via vår personalklubb, friskvårdstimme och flextid. Möjlighet till distansarbete finns också om verksamheten tillåter.

Sista ansökningsdag är 2024-06-11

För frågor om tjänsten kontakta enhetschef Hans Westerlund, 0454-810 76.
Facklig kontakt nås via växeln, 0454-810 00.

Hjärtligt välkommen med din ansökan till oss på Karlshamns Kommun!

Du kan läsa mer om hur Karlshamns kommun arbetar med rekryteringar HÄR Visa mindre

Uniper söker en Junior Controller/Business Support till Karlshamn!

Ansök    Jan 2    Sydkraft AB    Business controller
Passion for Energy Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige - varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid - och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: "P... Visa mer
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige - varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid - och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: "Passion for Energy". Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
Hej!
Det är vi som är Uniper, ett internationellt energiföretag som driver utvecklingen mot fossilfri elproduktion. Vår framgång bygger på en arbetsplats där människor med olika perspektiv, tankesätt, kompetenser och erfarenheter möts. Vi tror på en arbetsplats där varje människa kan bidra med något värdefullt. Där alla känner sig lika uppskattade och respekterade, oavsett om man arbetar vid våra produktionsanläggningar, kontoret eller hemma. Det är så vi utvecklas som företag och skapar en framtid tillsammans. Vi kallar det för Uniper Way, vår företagskultur. Vi tror att vägen till en hållbar framtid går genom att steg för steg utveckla och förändra, genom att sätta upp mätbara mål som vi uppnår tillsammans. Tror du också på en fossilfri framtid? Följ med oss på vår resa. Energy evolution starts with U!
Din roll hos oss
Sydkraft Thermal Power tillhandahåller bland annat effekt- och störningsreserv i Sverige. Bolaget har ett flertal anläggningar placerade i södra Sverige, vilka spelar en stor roll genom att leverera reservkraft och bidrar därmed till elsystemets stabilitet. Vi en växande organisation och är i dagsläget 80+ anställda inom bolaget, till största del centrerade kring Karlshamn och Malmö.
Vi söker nu en Junior Controller/Business Support till vårt team på controlling Thermal Power. Vi har i uppdrag att supportera verksamhetens behov inom controlling, kalkylering, business support och rapportering. Vi har det övergripande ansvaret för rapportering samt i uppgift att understödja och säkerställa att verksamheten bedrivs effektivt och i enlighet med de strategiska målen samt uppfyller lagar och förordningar. Vi arbetar både nationellt och internationellt och vårt arbete innefattar externa interna och externa kontakter med samarbetspartners som ex myndigheter, men även med våra kollegor i Europa. Du kommer att vara en del av ett litet, högpresterande och prestigelöst controlling-team där laganda och en vilja att bidra till vår avdelnings framgång är tydliga ledord. Hos oss hjälper vi alltid varandra på bästa sätt och har kul tillsammans!
I rollen som Junior Controller/Business support arbetar du med Sydkraft Thermals rapportering både legalt och funktionellt och du kommer vara en viktig del i den finansiella styrningen. Vi rapporterar till vår koncernledning i Düsseldorf och du kommer vara en stor del att ständigt arbeta med förbättringar i våra processer där vi strävar efter att arbeta i enlighet med operationell excellence. Dina arbetsområden kommer bland annat att innebära att;
- Stödja verksamhet och ledning med beslutsunderlag och rapportering för vår verksamhet. Detta innebär såväl löpande aktiviteter som ad-hoc aktiviteter. Såväl funktionellt mot koncernen som legalt för motparter i Sverige.
- Driva förändringsarbete och ständigt förbättra våra rapporteringsprocesser i linje med operational excellence.
- Hantera såväl leverantörs- som kundfakturor, statistikuppgifter, viss skatterapportering, arbeta som controller för supportfunktioner, betalningar, dokumentation etc.
- Ansvara för att rutiner och avtal upprättas samt efterlevs
- DEI-ambassadör (Divesity Equity and Inclusion), övrig administration för verksamheten.
Vi går mot en grönare framtid och mycket händer! Lokalisering är Karlshamn men resor till kontoren i Malmö kan förekomma. Vi som arbetsgivare ställer oss positiva till ett flexibelt förhållningssätt kring distansarbete utifrån verksamhetens och individens förutsättningar.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi tror att du har eftergymnasial examen inom exempelvis ekonomi, finans, business administration eller liknande. Du är trygg i din yrkesroll och har minst fem års arbetslivserfarenhet av att arbeta som controller/redovisningsekonom/ekonom. Vi är en internationell koncern så goda kunskaper i både svenska och engelska är en förutsättning för att lyckas i rollen. Du har goda kunskaper i Excel samt erfarenhet av att arbeta självständigt i större affärssystem, erfarenhet av att arbeta i SAP PGC och Tagetik är meriterande, samt av att arbeta i energibranschen.
Som person har du en god analytisk förmåga och brinner för att kontinuerligt driva förbättringsarbete inom verksamheten. Du har ett högt eget driv och är självgående. Vidare är du samarbetsvillig och prestigelös. Du är också pedagogisk och kommunikativ med har en förmåga att uttrycka dig på ett klart och tydligt sätt. För att lyckas i den här rollen är du en driven lagspelare med känsla för siffror och med en vilja att leverera vad som förväntas i tid. Dessutom strävar du alltid efter att förbättra dig själv och andra omkring dig.
Vi erbjuder lön, förmåner och kompetensutveckling
Våra anställda är vår viktigaste tillgång. Därför erbjuder vi personalförmåner och arbetsvillkor för att du som anställd ska kunna göra ett bra jobb.
Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Rebecca Egonsson
+46 706 770675
Fackliga kontaktpersoner
Unionen, Magnus Notini
+46 706 550 127
Sveriges Ingenjörer, Henning Holmberg
+46 706 601 230 Visa mindre

Controller

Ansök    Mar 1    Karlshamns kommun    Controller
Som medarbetare inom Karlshamns kommun bidrar vi varje dag till att kommuninvånare och besökare får en så bra service som möjligt. Vi söker nu dig som vill ansluta till vårt trevliga controllerteam. Du kommer att vara viktig för att vi ska kunna fortsätta utveckla Karlshamn till en plats där både människor och företag kan växa. Välkommen till oss! Om jobbet Ekonomiavdelningen är en av kommunstyrelseförvaltningens centrala stödfunktioner och består utöve... Visa mer
Som medarbetare inom Karlshamns kommun bidrar vi varje dag till att kommuninvånare och besökare får en så bra service som möjligt. Vi söker nu dig som vill ansluta till vårt trevliga controllerteam. Du kommer att vara viktig för att vi ska kunna fortsätta utveckla Karlshamn till en plats där både människor och företag kan växa. Välkommen till oss!


Om jobbet

Ekonomiavdelningen är en av kommunstyrelseförvaltningens centrala stödfunktioner och består utöver controllers av stab, redovisning, inköp, upphandling och systemförvaltning. Totalt arbetar ett trettiotal medarbetare inom avdelningen varav åtta inom controllerverksamheten. Du kommer att agera som medskapare i vårt pågående arbete att bli än bättre för dem vi är till för där både arbetssätt och systemstöd omformas.


Arbetet inom denna del av stödfunktionen innebär främst ett nära samarbete med verksamheternas chefer, vår egen avdelnings medarbetare och andra stödfunktioner. Dialog och coachning ingår som en naturlig del av arbetet och ger oss god förståelse och delaktighet på både strategisk och operativ nivå. Tjänsten innebär även andra varierande arbetsuppgifter såsom budgetering, prognos, bokslut, uppföljning och analys, rapportering och ekonomiska kalkyler.Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom ekonomi alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer motsvarar sådan utbildning.


Du har minst tre års yrkeserfarenhet från relevant tjänst som controller, eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Dessutom besitter du goda kunskaper inom redovisningsområdet och har erfarenhet av ekonomisk rapportering såsom månads- och årsbokslut. Vidare har du god IT-vana och är skicklig användare av Microsoft Excel eller motsvarande. Du talar och skriver flytande svenska samt har goda kunskaper i engelska.


Meriterande är tidigare erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom offentlig verksamhet liksom samarbete med chefer och deltagande i ledningsgrupp. Det är också meriterande om du har erfarenhet av kostnads- och avvikelseanalyser, budget- och prognosarbete samt vana från större ekonomisystem.


Med ett flexibelt förhållningssätt utför du dina arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt. Du besitter god analytisk förmåga och har lätt att se samband. Du har förmåga att förmedla ditt budskap utifrån mottagarens förutsättningar. Som person visar du mognad, besitter god samarbetsförmåga och är kreativ. Med tanke på Karlshamns kommuns uppdrag har du förmåga att arbeta utifrån helhetens bästa.


Vi erbjuder dig att jobba på en välkomnade arbetsplats med öppet klimat och närvarande kollegor och chefer. Som anställd i Karlshamns kommun ges du bland annat möjlighet att semesterväxla, aktiviteter och träning via vår personalklubb, friskvårdstimme och flextid.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Välkommen med din ansökan!

 


För mer information kontakta

Hans Westerlund, Enhetschef, 0454-810 76Facklig företrädare Christina Gustafsson, Vision, 0728-84 90 22Sista ansökningsdag

2024-03-24 Visa mindre

Business controller | Karlshamn | Jefferson Wells

Ansök    Jan 26    Manpower AB    Business controller
Ta nästa steg i din karriär som business controller hos vår kund i Karlshamn. Bli en del av ett dynamiskt företag och bidra till framgångsrika affärsbeslut. Utmana dig själv och utveckla dina kunskaper i en stimulerande arbetsmiljö. Ansök nu och gör skillnad! Det här uppdraget innebär att du kommer att bli anställd av oss på Jefferson Wells men arbeta på plats hos vår kund i Karlshamn. Om jobbet Som business controller kommer du att ansvara för att anal... Visa mer
Ta nästa steg i din karriär som business controller hos vår kund i Karlshamn. Bli en del av ett dynamiskt företag och bidra till framgångsrika affärsbeslut. Utmana dig själv och utveckla dina kunskaper i en stimulerande arbetsmiljö. Ansök nu och gör skillnad!

Det här uppdraget innebär att du kommer att bli anställd av oss på Jefferson Wells men arbeta på plats hos vår kund i Karlshamn.

Om jobbet

Som business controller kommer du att ansvara för att analysera och rapportera företagets ekonomiska prestationer samt identifiera möjligheter till förbättringar. Du kommer också att ha ansvar för budgetering, prognostisering och uppföljning av ekonomiska nyckeltal. Dessutom kommer du att samarbeta med ledningsgruppen och ge råd och stöd för att säkerställa att verksamheten når sina ekonomiska mål.

Är du rätt person för jobbet?

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete som business controller och en stark kunskap inom ekonomi och redovisning. Du har en relevant högskoleutbildning inom ekonomi eller liknande område. Du är analytisk, noggrann och har förmågan att tolka och presentera komplex data på ett tydligt sätt. Du trivs med att arbeta självständigt, men också i team, och har en god kommunikationsförmåga.Om oss

Vår kund är ett expansivt företag inom produktion. Med fokus på innovation och kvalitet har de etablerat sig som en pålitlig aktör på marknaden. Med en passion för att leverera högkvalitativa produkter och en stark vilja att växa, erbjuder företaget en dynamisk och stimulerande arbetsmiljö för sina anställda.

Ansökan och kontaktuppgifter

För att söka tjänsten klickar du på knappen "Ansök nu". Vid frågor är du välkommen att kontakta konsultchef Daniella Bergström via e-post: [email protected] eller telefonnummer: 0455302788.

Vi intervjuar löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Övrig information

Uppdragslängd: 1 år

Placeringsort: Karlshamn

Om Jefferson Wells

Jefferson Wells är ett värderingsstyrt bolag med konsulternas karriärsmål i fokus. Vi har ett långsiktigt engagemang i våra konsulter för att skapa balans mellan privatliv och arbetsliv. Som konsult hos Jefferson Wells utvecklar du tillsammans med din konsultchef en specifik karriärplan utifrån dina önskemål och din kompetens. Genom oss får du möjlighet att arbeta på stora internationella koncerner och mindre bolag Visa mindre

Isoleringsplåtslagare / Isolatör för uppdrag i Norge

Dina arbetsuppgifter Arbetsuppgifterna kan variera allt från servicearbete till rivningsarbete, rörisolering och isolering av cisterner och tankar. Det är meriterande om du har yrkesbevis som Isoleringsplåtslagare men det är inget krav så länge du har god erfarenhet och kan jobba självständigt. Är du lärling och har några hundra timmar kvar till yrkesbevis kan du också vara rätt person för jobbet. Din profil Som person ser vi att du är social, engage... Visa mer
Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kan variera allt från servicearbete till rivningsarbete, rörisolering och isolering av cisterner och tankar.

Det är meriterande om du har yrkesbevis som Isoleringsplåtslagare men det är inget krav så länge du har god erfarenhet och kan jobba självständigt. Är du lärling och har några hundra timmar kvar till yrkesbevis kan du också vara rätt person för jobbet.Din profil

Som person ser vi att du är social, engagerad och målinriktad. I ditt arbete är du organiserad, noggrann och arbetar bra både självständigt och i grupp. Du kan ta ansvar, är prestigelös och ser alltid till verksamhetens bästa.

Du bör ha liftkort, ställningsbyggnad och heta arbeten.

Körkort är ett stort +

Grundläggande förståelse i något av de nordiska språken (Svenska, Norska eller Danska) i tal och skrift är ett krav för att du ska kunna kommunicera med kollegor, arbetsledning och för att kunna garantera en god säkerhet på arbetsplatsen.

Om företaget

Your Partners Group AB söker nu 10 st Isoleringsplåtslagare för uppdrag i Norge.

Du kommer att bli anställd hos oss på Your Partners och hyras ut till ett av de ledande företagen.

Om oss

Vårt bemanningsföretag grundades på idén om att skapa en bättre arbetsplats för vår personal. Vi tror att en positiv och inkluderande arbetsmiljö är grunden för att skapa en effektiv och lönsam verksamhet. Genom att ge tillbaka till våra anställda och se till att de har de verktyg och stöd de behöver för att lyckas, hoppas vi också att kunna ge våra kunder den bästa möjliga servicen.

Vårt företag specialiserar sig på att tillhandahålla personal inom olika branscher och vi strävar efter att alltid ha den mest kompetenta och kvalificerade personalen på plats. Vi erbjuder regelbunden utbildning och utveckling för våra anställda för att de ska kunna fortsätta att växa professionellt och personligen.

Vi tror att vår människor-först-filosofi skiljer oss från andra bemanningsföretag och gör oss till en attraktiv partner för både våra anställda och våra kunder. Vi ser fram emot att fortsätta att växa och bidra till en bättre arbetsplats för alla inblandade. Visa mindre

Isoleringsplåtslagare / Isolatör för uppdrag i Norge

Dina arbetsuppgifter Arbetsuppgifterna kan variera allt från servicearbete till rivningsarbete, rörisolering och isolering av cisterner och tankar. Det är meriterande om du har yrkesbevis som Isoleringsplåtslagare men det är inget krav så länge du har god erfarenhet och kan jobba självständigt. Är du lärling och har några hundra timmar kvar till yrkesbevis kan du också vara rätt person för jobbet. Din profil Som person ser vi att du är social, engage... Visa mer
Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kan variera allt från servicearbete till rivningsarbete, rörisolering och isolering av cisterner och tankar.

Det är meriterande om du har yrkesbevis som Isoleringsplåtslagare men det är inget krav så länge du har god erfarenhet och kan jobba självständigt. Är du lärling och har några hundra timmar kvar till yrkesbevis kan du också vara rätt person för jobbet.Din profil

Som person ser vi att du är social, engagerad och målinriktad. I ditt arbete är du organiserad, noggrann och arbetar bra både självständigt och i grupp. Du kan ta ansvar, är prestigelös och ser alltid till verksamhetens bästa.

Du bör ha liftkort, ställningsbyggnad och heta arbeten.

Körkort är ett stort +

Grundläggande förståelse i något av de nordiska språken (Svenska, Norska eller Danska) i tal och skrift är ett krav för att du ska kunna kommunicera med kollegor, arbetsledning och för att kunna garantera en god säkerhet på arbetsplatsen.

Om företaget

Your Partners Group AB söker nu 10 st Isoleringsplåtslagare för uppdrag i Norge.

Du kommer att bli anställd hos oss på Your Partners och hyras ut till ett av de ledande företagen.

Om oss

Vårt bemanningsföretag grundades på idén om att skapa en bättre arbetsplats för vår personal. Vi tror att en positiv och inkluderande arbetsmiljö är grunden för att skapa en effektiv och lönsam verksamhet. Genom att ge tillbaka till våra anställda och se till att de har de verktyg och stöd de behöver för att lyckas, hoppas vi också att kunna ge våra kunder den bästa möjliga servicen.

Vårt företag specialiserar sig på att tillhandahålla personal inom olika branscher och vi strävar efter att alltid ha den mest kompetenta och kvalificerade personalen på plats. Vi erbjuder regelbunden utbildning och utveckling för våra anställda för att de ska kunna fortsätta att växa professionellt och personligen.

Vi tror att vår människor-först-filosofi skiljer oss från andra bemanningsföretag och gör oss till en attraktiv partner för både våra anställda och våra kunder. Vi ser fram emot att fortsätta att växa och bidra till en bättre arbetsplats för alla inblandade. Visa mindre

Erfaren ekonom till Södra Cell i Mörrum

Ansök    Mar 6    Adecco Sweden AB    Controller
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Förutom våra massaprodukter levererar vi tallolja och terpentin samt energi i form av el och fjärrvärme. På Södra Cell i Mörrum har vi även den världsunika processen OnceMore® där vi möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin – allt tack vare skogen. I Mörrum arbetar totalt 400 medar... Visa mer
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Förutom våra massaprodukter levererar vi tallolja och terpentin samt energi i form av el och fjärrvärme. På Södra Cell i Mörrum har vi även den världsunika processen OnceMore® där vi möjliggjort cirkulära flöden inom textilindustrin – allt tack vare skogen. I Mörrum arbetar totalt 400 medarbetare för att tillsammans upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt. Hos oss får du den unika möjligheten att jobba i en expansiv bransch som ligger helt rätt i tiden där utveckling och innovation är i fokus!

OM TJÄNSTEN
Södra Cell söker nu en erfaren och kvalificerad Ekonom/Controller med mycket goda redovisningskunskaper för att förstärka sitt team i Mörrum.

Arbetsuppgifter:
• Medverka vid månadsbokslut, prognoser och rapportering
• Rapportering och analys av ekonomisk information
• Uppföljning av interna kontrollrutiner och bokslutsprocesser
• Delta i projektarbete och förbättringsinitiativ inom ekonomi och finans

Tjänsten är ett konsultuppdrag på 100 % med start i Maj. Urval kommer ske löpande. Du blir anställd av oss på Adecco men arbetar ute hos kund.

OM DIG
Kvalifikationer:
• Högskoleutbildning inom ekonomi eller liknande
• Minst 5 års erfarenhet av arbete som ekonom/controller
• Mycket goda redovisningskunskaper
• Erfarenhet av produktkalkylering är meriterande
• Systemvana inom Agresso och Microsoft Finance 365 är meriterande
• Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
• Goda kundskaper i Excel

Personliga egenskaper:
• Strukturerad och noggrann
• Analytisk och problemlösande förmåga
• Självgående och initiativrik
• God kommunikativ förmåga och samarbetsförmåga

OM ADECCO
Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, får vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats. I Sverige erbjuder Adecco skräddarsydda personallösningar, såväl bemannings- och rekryteringslösningar som interimslösningar.

KONTAKTINFORMATION
Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringen i övrigt vänligen kontakta Sebastian Baard på [email protected] 

Om du har frågor gällande registrering av konto, vänligen kontakta vår support på [email protected] Visa mindre

Controller

Controller, Visit Blekinge Är du noggrann, resultatorienterad, analytiskt lagd och har ett öga för detaljer? Trivs du i en omväxlande miljö där du utvecklas tillsammans i ett drivet team? Vill du arbeta med ekonomi och administrationsstyrning i ett bolag som ska göra nytta för hela Blekinge? Visit Blekinge är mitt i en spännande utvecklingsresa med ett nytt breddat uppdrag. Här krävs fokus på utveckling och upprättande av processer, och därför söker vi nu ... Visa mer
Controller, Visit Blekinge
Är du noggrann, resultatorienterad, analytiskt lagd och har ett öga för detaljer? Trivs du i en omväxlande miljö där du utvecklas tillsammans i ett drivet team? Vill du arbeta med ekonomi och administrationsstyrning i ett bolag som ska göra nytta för hela Blekinge? Visit Blekinge är mitt i en spännande utvecklingsresa med ett nytt breddat uppdrag. Här krävs fokus på utveckling och upprättande av processer, och därför söker vi nu en driven Controller som kan göra skillnad i ett intressant och viktigt sammanhang. Är det du?
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Löpande operativt ansvar för ekonomistyrning och uppföljning
Ansvar för budget, prognoser och analyser
Säkerställa kvalitet i ekonomiuppföljningen
Ansvara för administration som berör styrelsearbetet och andra nyckeldelar för verksamheten
Utveckla en proaktiv och värdeskapande Controllerfunktion
Driva förbättringsarbeten, både i processer och i system
Agera som en i teamet i utvecklingsfrågor inom samtliga områdenOm Visit Blekinge
Visit Blekinge AB (svb) ägs av Region Blekinge och länets kommuner. Vårt uppdrag är, att i nära samverkan med näringslivet, ägarna och andra offentliga intressenter, skapa ökad attraktionskraft för Blekinge inom besöksnäring, inflyttning och företagsetablering. För att lyckas med det jobbar Visit Blekinge med marknadsföring, kompetensutveckling, skapandet av samverkansplattformar, expertagerande och påverkan.
Bolaget har både det nationella och internationella marknadsuppdraget att öka Blekinges konkurrenskraft med effektiv och bred marknadsföring som stärker varumärket Blekinge. Oavsett kommunikationskanal och anpassningar för våra målgrupper, handlar alla Visit Blekinges insatser om att fler ska upptäcka och välja Blekinge.


Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Isoleringsplåtslagare / Isolatör för uppdrag i Norge

Dina arbetsuppgifter Arbetsuppgifterna kan variera allt från servicearbete till rivningsarbete, rörisolering och isolering av cisterner och tankar. Det är meriterande om du har yrkesbevis som Isoleringsplåtslagare men det är inget krav så länge du har god erfarenhet och kan jobba självständigt. Är du lärling och har några hundra timmar kvar till yrkesbevis kan du också vara rätt person för jobbet. Din profil Som person ser vi att du är social, engage... Visa mer
Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kan variera allt från servicearbete till rivningsarbete, rörisolering och isolering av cisterner och tankar.

Det är meriterande om du har yrkesbevis som Isoleringsplåtslagare men det är inget krav så länge du har god erfarenhet och kan jobba självständigt. Är du lärling och har några hundra timmar kvar till yrkesbevis kan du också vara rätt person för jobbet.Din profil

Som person ser vi att du är social, engagerad och målinriktad. I ditt arbete är du organiserad, noggrann och arbetar bra både självständigt och i grupp. Du kan ta ansvar, är prestigelös och ser alltid till verksamhetens bästa.

Du bör ha liftkort, ställningsbyggnad och heta arbeten.

Körkort är ett stort +

Grundläggande förståelse i något av de nordiska språken (Svenska, Norska eller Danska) i tal och skrift är ett krav för att du ska kunna kommunicera med kollegor, arbetsledning och för att kunna garantera en god säkerhet på arbetsplatsen.

Om företaget

Your Partners Group AB söker nu 10 st Isoleringsplåtslagare för uppdrag i Norge.

Du kommer att bli anställd hos oss på Your Partners och hyras ut till ett av de ledande företagen.

Om oss

Vårt bemanningsföretag grundades på idén om att skapa en bättre arbetsplats för vår personal. Vi tror att en positiv och inkluderande arbetsmiljö är grunden för att skapa en effektiv och lönsam verksamhet. Genom att ge tillbaka till våra anställda och se till att de har de verktyg och stöd de behöver för att lyckas, hoppas vi också att kunna ge våra kunder den bästa möjliga servicen.

Vårt företag specialiserar sig på att tillhandahålla personal inom olika branscher och vi strävar efter att alltid ha den mest kompetenta och kvalificerade personalen på plats. Vi erbjuder regelbunden utbildning och utveckling för våra anställda för att de ska kunna fortsätta att växa professionellt och personligen.

Vi tror att vår människor-först-filosofi skiljer oss från andra bemanningsföretag och gör oss till en attraktiv partner för både våra anställda och våra kunder. Vi ser fram emot att fortsätta att växa och bidra till en bättre arbetsplats för alla inblandade. Visa mindre

Är du vår nya controller?

Ansök    Okt 4    Adecco Sweden AB    Controller
Nu söker en Controller till en av våra kunder i Blekinge. Vill du bygga up en ny tjänst och vara delaktig i ett spännande företag? Har du driv, är organiserad, har en analytisk förmåga och är en fena på siffror? Besitter du ett kritiskt tänkande och kan fatta beslut? Då har vi tjänsten för dig! Om tjänsten Nu har du möjlighet att jobba som controller hos en av våra kunder i Blekinge. För tjänsten som Controller söker vi en fokuserad person som är analy... Visa mer
Nu söker en Controller till en av våra kunder i Blekinge.

Vill du bygga up en ny tjänst och vara delaktig i ett spännande företag? Har du driv, är organiserad, har en analytisk förmåga och är en fena på siffror? Besitter du ett kritiskt tänkande och kan fatta beslut?

Då har vi tjänsten för dig!

Om tjänsten

Nu har du möjlighet att jobba som controller hos en av våra kunder i Blekinge. För tjänsten som Controller söker vi en fokuserad person som är analytisk lagd med god kommunikation, driv, struktur och samarbetsförmåga. Tjänsten erbjuder en spännande roll i ett framgångsrikt företag med stort ansvar där handlingskraft står i fokus.
Idag är tjänsten uppdelad på flera kollegor men i framtiden ska nya ekonomirutiner och en ny tjänst skapas. Det är till den tjänsten vi söker controller till nu.

Kunden ligger i Karlshamn men du kan jobba delvis hemifrån om du önskar det.

Vem är du?

Vi söker dig med några års arbetslivserfarenhet som controller eller likvärdigt. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter sedan tidigare är det meriterande. Du har god kommunikationsförmåga att uttrycka dig på såväl svenska som engelska. Du arbetar noggrant, strukturerat och effektivt med en hög arbetsmoral. Du har en prestigelös inställning till dina arbetsuppgifter och trivs i en roll där du både självständigt och tillsammans med kollegorna arbetar för att till kund leverera en väl utförd tjänst på ett snabbt och professionellt sätt. För att lyckas i rollen krävs det att du är starkt kritiskt tänkande och analytisk, med en förmåga att fatta beslut.
Som person är du relationsskapande med förmågan att förmedla såväl positiva som negativa besked till kunder på ett bra sätt. Vidare drivs du av att leverera mot deadline och är bra på att prioritera ditt arbete. Du trivs i en miljö där man hjälper varandra och tjänsten passar dig som alltid har inställningen att leverera det lilla extra.
Viktigt för tjänsten är:

• Erfarenhet av att arbeta med ett kredithanteringsverktyg
• En gedigen grundläggande förståelse för bokföring och redovisningspraxis
• Microsoft Office, främst Excel.
• Goda kunskaper i SAP
• Relevant utbildning
• Flytande i svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och erfarenheter.

Om anställningen

Tjänsten är ett konsultuppdrag med tillsättning omgående. En visstid på 6 månader till att börja med, finns sedan möjlighet till förlängning och anställning hos kund.

Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden.
Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden. Självklart har vi kollektivavtal. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård. www.adecco.se

Kontaktuppgifter

Rekryteringsarbetet sker löpande under ansökningstiden.
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:
Åsa Lindhoff, [email protected]
Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via [email protected] Visa mindre

Vi söker en Credit Controller till Abu i Svängsta

Ansök    Sep 6    Adecco Sweden AB    Controller
Vi söker en Credit Controller till vår kund Abu i Svängsta. Vill du vara delaktig i ett framgångsrikt företag? Har du analytisk förmåga och är en fena på siffror? Besitter du ett kritiskt tänkande och kan fatta beslut? Då har vi tjänsten för dig! Om tjänsten Nu har du möjlighet att bli en del av vår kunds kreditavdelning i Svängsta. För tjänsten som Credit Controller söker vi en person som är analytisk lagd med god kommunikation och samarbetsförmåga. T... Visa mer
Vi söker en Credit Controller till vår kund Abu i Svängsta.

Vill du vara delaktig i ett framgångsrikt företag? Har du analytisk förmåga och är en fena på siffror? Besitter du ett kritiskt tänkande och kan fatta beslut?

Då har vi tjänsten för dig!

Om tjänsten

Nu har du möjlighet att bli en del av vår kunds kreditavdelning i Svängsta. För tjänsten som Credit Controller söker vi en person som är analytisk lagd med god kommunikation och samarbetsförmåga. Tjänsten erbjuder en spännande roll i ett framgångsrikt företag med stort ansvar där handlingskraft står i fokus.
I rollen så hanterar du alla krav som rör Norden och du ingår i ett team på 6 personer. Du rapporterar till team leader för kreditkontroll som är stationerad i Breda, Nederländerna och du kommer ha fullt ansvar för kreditkontrollhanteringen av kundkonton i din dedikerade reskontra.

I det dagliga arbetet säkerställer du snabb indrivning av skulder, förhandlar och förbereder återbetalningsplaner och utvärderar nya kreditförfrågningar och ser över kundernas kreditgränser. Du kommer dagligen att proaktivt hantera och driva in företags gäldenärers skulder. Du kommer att upprätthålla starka kundrelationer och svara på interna och externa frågor. Du maximerar effektiviteten i processer samt bokför och håller en löpande ren reskontra.

Ditt bidrag kommer att spela en viktig roll för att maximera intäkterna och minska kreditrisken. Möjlighet att pendla till kontoret i Svängsta, samtidigt som flexibilitet för hemarbete är möjligt.

Vem är du?

Vi söker dig med några års arbetslivserfarenhet inom ekonomi/kredithantering. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter sedan tidigare är det meriterande. Du har god kommunikationsförmåga att uttrycka dig på såväl svenska som engelska. Du arbetar noggrant, strukturerat och effektivt med en hög arbetsmoral. Du har en prestigelös inställning till dina arbetsuppgifter och trivs i en roll där du både självständigt och tillsammans med kollegorna arbetar för att till kund leverera en väl utförd tjänst på ett snabbt och professionellt sätt. För att lyckas i rollen krävs det att du är starkt kritiskt tänkande och analytisk, med en förmåga att fatta beslut.
Som person är du relationsskapande med förmågan att förmedla såväl positiva som negativa besked till kunder på ett bra sätt. Vidare drivs du av att leverera mot deadline och är bra på att prioritera ditt arbete. Du trivs i en miljö där man hjälper varandra och tjänsten passar dig som alltid har inställningen att leverera det lilla extra.
Viktigt för tjänsten är:

• Erfarenhet av att arbeta med ett kredithanteringsverktyg
• En gedigen grundläggande förståelse för bokföring och redovisningspraxis
• Microsoft Office, främst Excel.
• Goda kunskaper i SAP
• Relevant utbildning
• Flytande i svenska och engelska. Bonus är finska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och erfarenheter.

Om Abu

Pure Fishing is a leading global provider of fishing tackle, lures, rods and reels with a portfolio of brands that includes Hardy, Greys, Abu Garcia, Berkley, Fenwick, Fin-Nor, Van Staal, Mitchell, Penn, Pflueger, Shakespeare, SpiderWire, Stren, and Ugly Stik. We have operations in 19 countries and a dedicated workforce conversant in 28 languages. We have large office bases in Cramlington in the UK, Svangsta in Sweden, Breda in The Netherlands, and Frankfurt in Germany.

Our mission is to provide the ultimate experience for anglers and customers through leading brands, innovative products, and superior services delivering exceptional financial results by a passionate, high-performing team. We are dedicated to helping you have more fun and catch more fish!
Please see our website www.purefishing.com for further information.

Om anställningen

Tjänsten är ett konsultuppdrag med tillsättning inom 1 månad fram till höst 2023 med möjlighet till förlängning. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden.
Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden. Självklart har vi kollektivavtal. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård. www.adecco.se

Kontaktuppgifter

Rekryteringsarbetet sker löpande under ansökningstiden.
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:
Åsa Lindhoff, [email protected]
Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via [email protected] Visa mindre

Controller till Evomatic i Karlshamn

Ansök    Aug 16    Experis AB    Controller
Är du en erfaren ekonom och vill vara med att utveckla Evomatics framtida ekonomifunktion? Då är detta ett perfekt uppdrag för dig. Här får du chans att bidra i en viktig och spännande fas när Evomatic ska integreras i Shape-koncernens arbetssätt. Uppdraget kommer pågå i minst 6 månader på heltid med chans till förlängning. Inledningsvis sker arbetet på plats, men på sikt kan även visst distansarbete erbjudas Vi på ManpowerGroup erbjuder alltid bra ans... Visa mer
Är du en erfaren ekonom och vill vara med att utveckla Evomatics framtida ekonomifunktion? Då är detta ett perfekt uppdrag för dig. Här får du chans att bidra i en viktig och spännande fas när Evomatic ska integreras i Shape-koncernens arbetssätt.

Uppdraget kommer pågå i minst 6 månader på heltid med chans till förlängning. Inledningsvis sker arbetet på plats, men på sikt kan även visst distansarbete erbjudas

Vi på ManpowerGroup erbjuder alltid bra anställningsvillkor.

Vi tillsätter löpande så vänta inte med din ansökan.

Om jobbet

Evomatic AB är ett komplett automationsföretag med kunskap inom mekanik, elteknik, robotteknik, programmering och installation. Evomatic AB är en del av Shape Technologies Group, en global ledare inom avancerade processlösningar.

Vi har funnits sedan 1998 och är idag ett 80-tal medarbetare i Karlshamn som är helt inriktade på att ge våra kunder möjlighet att utvecklas, bli effektivare och mer konkurrenskraftiga.

Nu behöver vi förstärkning till vår ekonomiavdelning och söker därför en självständig, analytisk och ansvarstagande controller.

Arbetsuppgifter

Som controller på Evomatic får du ett varierande och utvecklande arbete. Du kommer, tillsammans med Finance Manager ansvara över koncernredovisning, konsolidering samt finansiell rapportering externt och internt kan bli aktuellt. Du kommer få möjlighet att förbättra rutiner och processer för att uppnå förstklassig finansiell rapportering och struktur varje månad. Som specialist jobbar du med komplexa redovisningsfrågor, redovisningsregler och lagar.

Du blir Finance Managers högra hand gällande rapportering, förvärv, affärsplaner och skatter. Andra arbetsuppgifter såsom fakturering, lönehantering och annan administration kan förekomma.

Vi söker dig med en civilekonomexamen.

Kvalifikationer

* Utbildad civilekonom eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
* Tidigare erfarenhet av liknande arbete i ett internationellt bolag.
* Goda kunskaper inom IFRS (International Finacal Reporting Standards).
* God erfarenhet av något eller fler ekonomisystem. Evomatic använder sig av Visma.
* Mycket goda kunskaper inom Office-paketet, framför allt i Excel.
* Svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du strukturerad, noggrann, och detaljorienterad.

Du har också en god samarbetsförmåga, en stark kommunikativ förmåga och är duktig på att bygga externa och interna relationer. Du trivs i en snabbväxande och entreprenöriell koncern. Vi ser också att du är trygg i dig själv, har hög integritet samt är professionell och lojal.Du har säkert flera erbjudanden att ta ställning till, varför ska du välja oss?

Jefferson Wells ingår i ManpowerGroup som är Sveriges ledande rekryterings- och bemanningsföretag med tiotusentals attraktiva arbetsgivare över hela landet som våra kunder. Med vårt omfattande nätverk, lokalt såväl som globalt, kan vi erbjuda mängder av spännande lediga jobb som hjälper dig att bygga din karriär, både på kort och lång sikt.

Rent formellt bygger en anställning hos oss, ManpowerGroup, på samma lagar och regler som på den övriga arbetsmarknaden. Vi har kollektivavtal, med allt vad det innebär vad gäller försäkringar, tjänstepension och fackliga relationer. Det som skiljer sig är att du blir anställd hos oss, men arbetar på uppdrag hos vår kund. Som konsult erbjuds du självklart även friskvårdsbidrag, läkarbesök på arbetstid och andra förmåner.

Givetvis har du en konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela din anställningsperiod och som är ansvarig för ditt uppdrag, att du trivs på din arbetsplats och att du utvecklas i din yrkesroll.

Sök tjänsten idag!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Konsultchef Jonathan Gärdh på 0455-302782 eller e-post: [email protected].

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post, utan du söker tjänsten med en registrerad profil på vår hemsida genom att följa ansökningslänken i annonsen.

Vi kan komma att tillsätta uppdrag redan innan ansökningstiden passerat, så skicka in din ansökan idag! Visa mindre

Ekonomiansvarig till Allbox & BHB i Bräkne-Hoby

Ansök    Sep 20    Experis AB    Koncerncontroller
Är du en lönsamhetsfokuserad, kommunikativ och resultatorienterad person? Då kan det vara dig vi på Allbox & BHB letar efter till jobbet som Ekonomiansvarig på Allbox & BHB i Bräkne-Hoby - Blekinges medelpunkt. Välkommen att ansöka redan idag! Att jobba som Ekonomiansvarig Att arbeta på Allbox BHB innebär möjligheten att vara med på en spännande resa och samtidigt få en inblick i hur detaljhandeln fungerar. Du kommer jobba med koncernen som består av 5 o... Visa mer
Är du en lönsamhetsfokuserad, kommunikativ och resultatorienterad person? Då kan det vara dig vi på Allbox & BHB letar efter till jobbet som Ekonomiansvarig på Allbox & BHB i Bräkne-Hoby - Blekinges medelpunkt. Välkommen att ansöka redan idag!

Att jobba som Ekonomiansvarig

Att arbeta på Allbox BHB innebär möjligheten att vara med på en spännande resa och samtidigt få en inblick i hur detaljhandeln fungerar. Du kommer jobba med koncernen som består av 5 olika bolag som innefattas i KRP koncernen. Bolagen är Allbox & BHB och Grårör, Skånes Pallservice, Troedsson & Nilsson samt Höjars Emballage. Tjänsten är på heltid och i rollen kommer du att arbeta med redovisning och rapportering, kontrollera att redovisningen sker enligt de lagar och regler som gäller och säkerställa att företagets bokföring utförs korrekt och följer samtliga krav och lagar i enighet med branschen. Ansvaret ligger även på koncernnivå då bokslut och koncernbokslut upprättas i samråd med revisorer samt ekonomiska avstämningar skall göras på respektive bolag inom koncernen.
Mer specifikt kommer du att
* hantera och godkänna banktransaktioner
* ansvara för kontroll, insamling och bokföring av företagskostnader
* leverera finansiella rapporter
* följa upp KPI:er * göra månatliga avstämningar
* upprätta kvartals- och halvårsrapporter
* göra bokslut och årsredovisningar samt koncernredovisning.

Vem söker vi?
Till rollen som Ekonomiansvarig söker vi framförallt dig som är lönsamhetsfokuserad och kommunikativ och som motiveras av att vara en viktig kugge i ett stort maskineri och att ha diversifierade arbetsuppgifter. För att passa i rollen behöver du ha ett tydligt resultatfokus och god förmåga att följa upp och utvärdera följder av olika aktiviteter. För att komma in i rollen så snabbt som möjligt är det ett stort plus om du har erfarenhet av att arbeta med ekonomi, ekonomistyrning och att arbeta som controller, men det är inget krav.
I övrigt krävs det att du
* är utbildad civilekonom eller civilingenjör med inriktning industriell ekonomi eller finans
* har lätt för att uttrycka dig i tal och i skrift, både på svenska och på engelska
* har mycket god datorvana.

Vad kan Allbox BHB erbjuda dig?

Allbox BHB är en arbetsgivare som månar om sina anställda på flera sätt, bland annat genom generösa personalförmåner och trygga villkor. Här präglas arbetsmiljön av hög delaktighet i beslut som rör verksamheten.

Kontaktuppgifter och ansökan
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Jefferson Wells för Allbox & BHBs räkning, vilket innebär att du kommer att bli anställd direkt av Allbox & BHB. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Carina Berg på telefonnummer: +46703770747 eller via e-post: [email protected]. Vi ser fram emot din ansökan! Vi jobbar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Visa mindre

Business controller till Network Solutions i Karlshamn

Ansök    Feb 14    Experis AB    Business controller
Är du en affärsinriktad och analytisk controller som vill jobba med projekt? Vill du arbeta i en spännande och expansiv verksamhet där du får stötta ledningen? Vi söker dig som vill utveckla Network Solutions ekonomifunktion med fokus på uppföljningar och ekonomistyrning. Network Solutions befinner sig en expansionsfas och tittar även utomlands för att bredda sin verksamhet. Det innebär att du får chansen att vara med att påverka bolagets framtid. Som co... Visa mer
Är du en affärsinriktad och analytisk controller som vill jobba med projekt? Vill du arbeta i en spännande och expansiv verksamhet där du får stötta ledningen? Vi söker dig som vill utveckla Network Solutions ekonomifunktion med fokus på uppföljningar och ekonomistyrning.

Network Solutions befinner sig en expansionsfas och tittar även utomlands för att bredda sin verksamhet. Det innebär att du får chansen att vara med att påverka bolagets framtid.

Som controller kommer att bidra till utveckling och resultat i våra projekt, men även i helheten. Detta ställer stora krav på dig som person att kunna hantera ett stort kontaktnät och många affärer som pågår samtidigt.
Det innebär en roll med utmanande, varierande och intressanta arbetsuppgifter och en möjlighet att självständigt bedriva ditt arbete.
Tjänstens innehåll:

* budgetering och budgetuppföljning
* rapporteringsarbete
* upprätta prognoser
* lönsamhetsuppföljningar
* analyser samt utveckling av rutiner och processer.

Vidare analyserar du och tolkar företagets ekonomiska siffror och resultat i projekten, tillse att effektiviteten maximeras och medverka i utveckling av bolaget genom att stötta ledningen.
Förbättringsarbete kommer bli en naturlig del i din vardag både inom projektet och inom ekonomifunktionen i företaget.
Du ska fungera som en stöttande affärspartner med hög integritet vilket innebär att utmana och initiera förbättringsarbete. Allt i syfte att leverera bra resultat. Hög förståelse för vad som driver lönsamhet är en förutsättning för rollen. I samband med offertarbeten deltar du även i kalkylarbetet.
Resor i tjänsten kan förekomma.
Network Solutions använder sig av Fortnox, Next och Excel som verktyg inom ekonomi.

Vem söker vi?
För att lyckas i din roll har du ett proaktivt, drivande och affärsmässigt arbetssätt. Du utmanar ständigt verksamheten.
Vi tror att du har:

* tidigare arbetat som controller
* har en akademisk examen inom ekonomi eller minst fem års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter.

Om du dessutom har erfarenhet av projektuppföljning från branschen är det meriterande.
Du är van att driva förbättringsarbeten samt besitter hög integritet och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du är noggrann i ditt arbete, strukturerad, har en stark analytisk förmåga och är affärsinriktad.
Det är viktigt för dig att driva arbetet framåt samt att leverera inom utsatta tidsramar.
Du skall behärska svenska och engelska väl i tal och skrift samt att du har goda kunskaper i
Officepaketet med tonvikt på Excel och Powerpoint.

Om Network Solutions

Vi kopplar upp Sverige!

Network Solutions startade i Karlshamn 2007 och vi har fortfarande vår bas här.

Det är viktigt för oss av vara nära våra kunder. Därför har vi också flera kontor över hela landet.

Vi har verktygen, kunskapen och erfarenheten som krävs för våra kunders anslutning, och vi är med hela vägen. Vi ansluter människor till internet oavsett önskan om ett naturnära liv eller stadens puls.

Vi sysselsätter idag ca 100 personer och växer hela tiden. Bland annat har vi utsetts till DI Gaseller fem år i rad och även vunnit priset som Blekinges Gasell 2019. Något vi såklart är mycket stolta över.

Kontakt och ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Network Solutions med Jefferson Wells, en del av Manpower Group, med lång erfarenhet av rekrytering av chefer och specialister. Har du frågor är du välkommen att kontakta Jonathan Gärdh på telefonnummer 0455 - 30 27 82, alternativt per mail till [email protected].
Du söker tjänsten via ansökningslänken. Notera att kommer att urval sker löpande under ansökningsperioden, varför du bör skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar hanteras i enlighet med GDPR.
Vi ser fram emot att ta emot din ansökan! Visa mindre

Controller till Evomatic i Karlshamn

Ansök    Aug 9    Experis AB    Controller
Är du en erfaren ekonom och vill vara med att utveckla Evomatics framtida ekonomifunktion? Då är detta ett perfekt uppdrag för dig. Här får du chans att bidra i en viktig och spännande fas när Evomatic ska integreras i Shape-koncernens arbetssätt. Uppdraget kommer pågå i minst 6 månader på heltid med chans till förlängning. Inledningsvis sker arbetet på plats, men på sikt kan även visst distansarbete erbjudas Vi på ManpowerGroup erbjuder alltid bra anstä... Visa mer
Är du en erfaren ekonom och vill vara med att utveckla Evomatics framtida ekonomifunktion? Då är detta ett perfekt uppdrag för dig. Här får du chans att bidra i en viktig och spännande fas när Evomatic ska integreras i Shape-koncernens arbetssätt.

Uppdraget kommer pågå i minst 6 månader på heltid med chans till förlängning. Inledningsvis sker arbetet på plats, men på sikt kan även visst distansarbete erbjudas

Vi på ManpowerGroup erbjuder alltid bra anställningsvillkor.

Vi tillsätter löpande så vänta inte med din ansökan.

Om jobbet

Evomatic AB är ett komplett automationsföretag med kunskap inom mekanik, elteknik, robotteknik, programmering och installation. Evomatic AB är en del av Shape Technologies Group, en global ledare inom avancerade processlösningar.

Vi har funnits sedan 1998 och är idag ett 80-tal medarbetare i Karlshamn som är helt inriktade på att ge våra kunder möjlighet att utvecklas, bli effektivare och mer konkurrenskraftiga.

Nu behöver vi förstärkning till vår ekonomiavdelning och söker därför en självständig, analytisk och ansvarstagande controller.

Arbetsuppgifter

Som controller på Evomatic får du ett varierande och utvecklande arbete. Du kommer, tillsammans med Finance Manager ansvara över koncernredovisning, konsolidering samt finansiell rapportering externt och internt kan bli aktuellt. Du kommer få möjlighet att förbättra rutiner och processer för att uppnå förstklassig finansiell rapportering och struktur varje månad. Som specialist jobbar du med komplexa redovisningsfrågor, redovisningsregler och lagar.

Du blir Finance Managers högra hand gällande rapportering, förvärv, affärsplaner och skatter. Andra arbetsuppgifter såsom fakturering, lönehantering och annan administration kan förekomma.

Vi söker dig med en civilekonomexamen.

Kvalifikationer

* Utbildad civilekonom eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
* Tidigare erfarenhet av liknande arbete i ett internationellt bolag.
* Goda kunskaper inom IFRS (International Finacal Reporting Standards).
* God erfarenhet av något eller fler ekonomisystem. Evomatic använder sig av Visma.
* Mycket goda kunskaper inom Office-paketet, framför allt i Excel.
* Svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du strukturerad, noggrann, och detaljorienterad.

Du har också en god samarbetsförmåga, en stark kommunikativ förmåga och är duktig på att bygga externa och interna relationer. Du trivs i en snabbväxande och entreprenöriell koncern. Vi ser också att du är trygg i dig själv, har hög integritet samt är professionell och lojal.Du har säkert flera erbjudanden att ta ställning till, varför ska du välja oss?

Jefferson Wells ingår i ManpowerGroup som är Sveriges ledande rekryterings- och bemanningsföretag med tiotusentals attraktiva arbetsgivare över hela landet som våra kunder. Med vårt omfattande nätverk, lokalt såväl som globalt, kan vi erbjuda mängder av spännande lediga jobb som hjälper dig att bygga din karriär, både på kort och lång sikt.

Rent formellt bygger en anställning hos oss, ManpowerGroup, på samma lagar och regler som på den övriga arbetsmarknaden. Vi har kollektivavtal, med allt vad det innebär vad gäller försäkringar, tjänstepension och fackliga relationer. Det som skiljer sig är att du blir anställd hos oss, men arbetar på uppdrag hos vår kund. Som konsult erbjuds du självklart även friskvårdsbidrag, läkarbesök på arbetstid och andra förmåner.

Givetvis har du en konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela din anställningsperiod och som är ansvarig för ditt uppdrag, att du trivs på din arbetsplats och att du utvecklas i din yrkesroll.

Sök tjänsten idag!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Konsultchef Jonathan Gärdh på 0455-302782 eller e-post: [email protected].

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post, utan du söker tjänsten med en registrerad profil på vår hemsida genom att följa ansökningslänken i annonsen.

Vi kan komma att tillsätta uppdrag redan innan ansökningstiden passerat, så skicka in din ansökan idag! Visa mindre

Sydkraft Thermal Power AB söker en business controller till Karlshamn/Malmö

Ansök    Apr 13    Sydkraft AB    Business controller
Passion for Energy Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”... Visa mer
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for Energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Sydkraft Thermal Power tillhandahåller bland annat effekt- och störningsreserv i Sverige. Bolaget har ett flertal anläggningar placerade i södra Sverige, vilka spelar en stor roll genom att leverera reservkraft och bidrar därmed till elsystemets stabilitet. Vi är 70 anställda inom Sydkraft Thermal Power AB och är utspridda på flera olika platser.
Vi söker nu en affärsorienterad ekonomikollega som vill arbeta som controller tillsammans med oss inom avdelningen Business Controlling Thermal.
Du kommer att vara en del av ett litet, högpresterande och prestigelöst controlling-team där laganda och en vilja att bidra till vår avdelnings framgång är tydliga ledord. Hos oss hjälper vi alltid varandra på bästa sätt och har kul tillsammans!
I rollen som Business Controller hos oss arbetar du nära verksamheten och dess olika funktioner, och du kommer även ha mycket kontakt med koncernen i övrigt, både nationellt och internationellt, samt mot externa intressenter. Inom finansorganisationen i Uniper Sverige är vi cirka 50 anställda där vi har ett nära samarbete med alla olika funktioner.
I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
• Finansiell prognostisering och MTP (Medium Term Plan) för Thermal
• Månads- och kvartalsbokslut
• Lednings- och koncernrapportering
• Ad hoc -projekt såsom digitaliseringsprojekt, konvertering till biobränslen och framtagande av nya framtidsvisioner för verksamheten
• Stöd till verksamheten i ekonomifrågor såsom uppdateringar i SAP, bidra med input till projekt och göra uppföljningar
• Deltagande i utvecklingsprojekt. Vi går mot en grönare framtid och mycket händer!
• Driva Operational Excellence inom controllingteamet för Thermal
• Stödja och bidra till utvecklingen av vår IT-användning inom controlling
Tjänsten är placerad i Karlshamn eller i Malmö och en del resor mellan orter kommer att förekomma.
Vi som arbetsgivare ställer oss positiva till ett flexibelt förhållningssätt kring distansarbete utifrån verksamhetens och individens förutsättningar.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi tror att du har en eftergymnasial examen i företagsekonomi, finans, business administration eller liknande alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du är en erfaren controller med flera års erfarenhet och stark redovisnings-, planerings- och rapporteringsförmåga. Du är säker i dina ekonomi- och redovisningsfärdigheter, vilka du kombinerar med ditt affärsmannaskap, för att stödja och utmana Thermals verksamhet så att vi uppnår både kort- och långsiktiga finansiella mål. Du har ett stort intresse för att lära dig och förstå vår affär. Då vi är en internationell koncern är goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt såväl som muntligt, nödvändigt för att lyckas i rollen.
Vi arbetar bland annat i affärssystemet SAP PGC och det är därför en fördel om du har erfarenhet av detta eller något liknande affärssystem. Har du erfarenhet från energibranschen är även detta meriterande.
För att lyckas i den här rollen är du en driven lagspelare med känsla för siffror och med en vilja att leverera vad som förväntas i tid. Du strävar alltid efter att förbättra dig själv och du trivs i ett team där man stöttar och arbetar för att utvecklas tillsammans.
Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Rebecca Egonsson
[email protected]
Fackliga kontaktpersoner
Unionen, Magnus Notini
+46 706 550 127
Sveriges Ingenjörer, Henning Holmberg
+46 706 601 230 Visa mindre

Controller till Volvo 12345

Ansök    Sep 13    Intelliplan AB    Accounting controller
Education jsdhlasjhlkajfg Visa mer
Education
jsdhlasjhlkajfg Visa mindre

Vi söker en Credit Controller till Abu i Svängsta

Ansök    Dec 29    Adecco Sweden AB    Controller
Vi söker en Credit Controller till vår kund Abu i Svängsta. Vill du vara delaktig i ett framgångsrikt företag? Har du analytisk förmåga och är en fena på siffror? Besitter du ett kritiskt tänkande och kan fatta beslut? Då har vi tjänsten för dig! Om tjänsten Nu har du möjlighet att bli en del av vår kunds kreditavdelning i Svängsta. För tjänsten som Credit Controller söker vi en person som är analytisk lagd med god kommunikation och samarbetsförmåga. T... Visa mer
Vi söker en Credit Controller till vår kund Abu i Svängsta.

Vill du vara delaktig i ett framgångsrikt företag? Har du analytisk förmåga och är en fena på siffror? Besitter du ett kritiskt tänkande och kan fatta beslut?

Då har vi tjänsten för dig!

Om tjänsten

Nu har du möjlighet att bli en del av vår kunds kreditavdelning i Svängsta. För tjänsten som Credit Controller söker vi en person som är analytisk lagd med god kommunikation och samarbetsförmåga. Tjänsten erbjuder en spännande roll i ett framgångsrikt företag med stort ansvar där handlingskraft står i fokus.
I rollen så hanterar du alla krav som rör Norden och du ingår i ett team på 6 personer. Du rapporterar till team leader för kreditkontroll som är stationerad i Breda, Nederländerna och du kommer ha fullt ansvar för kreditkontrollhanteringen av kundkonton i din dedikerade reskontra.

I det dagliga arbetet säkerställer du snabb indrivning av skulder, förhandlar och förbereder återbetalningsplaner och utvärderar nya kreditförfrågningar och ser över kundernas kreditgränser. Du kommer dagligen att proaktivt hantera och driva in företags gäldenärers skulder. Du kommer att upprätthålla starka kundrelationer och svara på interna och externa frågor. Du maximerar effektiviteten i processer samt bokför och håller en löpande ren reskontra.

Ditt bidrag kommer att spela en viktig roll för att maximera intäkterna och minska kreditrisken. Möjlighet att pendla till kontoret i Svängsta, samtidigt som flexibilitet för hemarbete är möjligt.

Vem är du?

Vi söker dig med några års arbetslivserfarenhet inom ekonomi/kredithantering. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter sedan tidigare är det meriterande. Du har god kommunikationsförmåga att uttrycka dig på såväl svenska som engelska. Du arbetar noggrant, strukturerat och effektivt med en hög arbetsmoral. Du har en prestigelös inställning till dina arbetsuppgifter och trivs i en roll där du både självständigt och tillsammans med kollegorna arbetar för att till kund leverera en väl utförd tjänst på ett snabbt och professionellt sätt. För att lyckas i rollen krävs det att du är starkt kritiskt tänkande och analytisk, med en förmåga att fatta beslut.
Som person är du relationsskapande med förmågan att förmedla såväl positiva som negativa besked till kunder på ett bra sätt. Vidare drivs du av att leverera mot deadline och är bra på att prioritera ditt arbete. Du trivs i en miljö där man hjälper varandra och tjänsten passar dig som alltid har inställningen att leverera det lilla extra.
Viktigt för tjänsten är:

• Erfarenhet av att arbeta med ett kredithanteringsverktyg
• En gedigen grundläggande förståelse för bokföring och redovisningspraxis
• Microsoft Office, främst Excel.
• Goda kunskaper i SAP
• Relevant utbildning
• Flytande i svenska och engelska

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och erfarenheter.

Om Abu

Pure Fishing is a leading global provider of fishing tackle, lures, rods and reels with a portfolio of brands that includes Hardy, Greys, Abu Garcia, Berkley, Fenwick, Fin-Nor, Van Staal, Mitchell, Penn, Pflueger, Shakespeare, SpiderWire, Stren, and Ugly Stik. We have operations in 19 countries and a dedicated workforce conversant in 28 languages. We have large office bases in Cramlington in the UK, Svangsta in Sweden, Breda in The Netherlands, and Frankfurt in Germany.

Our mission is to provide the ultimate experience for anglers and customers through leading brands, innovative products, and superior services delivering exceptional financial results by a passionate, high-performing team. We are dedicated to helping you have more fun and catch more fish!
Please see our website www.purefishing.com for further information.

Om anställningen

Tjänsten är ett konsultuppdrag med omgående tillsättning fram till årsskiftet 2022 med möjlighet till förlängning. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden.
Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden. Självklart har vi kollektivavtal. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård. www.adecco.se

Kontaktuppgifter

Rekryteringsarbetet sker löpande under ansökningstiden.
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:
Åsa Davidsson, [email protected]
Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via [email protected] Visa mindre

Projektekonom sökes till infrastrukturbolag i södra Sverige

Ansök    Okt 6    Academic Work Sweden AB    Controller
Just nu söker Academic Work för kunds räkning en driven projektekonom. Bolaget är en expansiv järnvägs- och markentreprenör som arbetar med framtidens infrastruktur i Sverige, Norge och Finland. Vi söker dig med en utbildning inom ekonomi eller motsvarande arbetslivserfarenhet, som är strukturerad och har ett öga för detaljer, samt förmågan att driva och hålla ihop ett projekt. Ansök redan idag eftersom vi arbetar med löpande urval! OM TJÄNSTEN Tjänsten ... Visa mer
Just nu söker Academic Work för kunds räkning en driven projektekonom. Bolaget är en expansiv järnvägs- och markentreprenör som arbetar med framtidens infrastruktur i Sverige, Norge och Finland. Vi söker dig med en utbildning inom ekonomi eller motsvarande arbetslivserfarenhet, som är strukturerad och har ett öga för detaljer, samt förmågan att driva och hålla ihop ett projekt. Ansök redan idag eftersom vi arbetar med löpande urval!

OM TJÄNSTEN
Tjänsten som projektekonom innefattar varierande arbetsuppgifter inom ekonomi där det ställs krav på dina strukturella förmågor såväl som din kommunikativa skicklighet. Du kommer att vara en nyckelperson i att få företagets projekt att löpa på smärtfritt där du bl.a. kommer att ansvara över att faktureringsunderlag har kommit in och är kompletta och se till att prislistor stämmer överens gentemot kund. Arbetet innebär även att sammanställa ekonomiska månadsrapporter över projektet, följa upp KPI:er och nycketal och närvara vid externa månadsmöten med kund samt att följa upp personal internt.

Du erbjuds

Detta är ett konsultuppdrag, vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Tjänsten är på heltid med start omgående och löper i 6 månader framåt med god chans till förlängning. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
* Löpande kontering av fakturor
* Stämma av faktureringsunderlag med arbetsledare
* Sammanställa ekonomiska månadsrapporter
* Hantering av kontraktsfrågor
* Sammanställa offerter och skicka till kund
* Skicka prognoser över projekt till kund

VI SÖKER DIG SOM
* Har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande arbetslivserfarenhet
* Har goda kunskaper i excel
* Är obehindrad i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du


* Har erfarenhet av likvärdiga arbetsuppgifter
* Innehar B-körkort


I rekryteringsprocessen kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper samt din motivation och intresse för tjänsten. Vi utgår därmed från fyra nyckelkompetenser som vi ser att du besitter för att vara framgångsrik i rollen.

Som person ser vi att du är


* Strukturerad
* Noggrann
* Uthållig
* Kommunikativ


Övrig information


* Start: Omgående
* Omfattning: Heltid, 8-17
* Placering: Företaget har kontor i Karlshamn, Kalmar, Hässleholm och Alvesta. Med fördel bor du i närheten av Kalmar eller Karlshamn och kan arbeta från något av dessa kontor.


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Vår kund är en expansiv järnvägs- och markentreprenör som arbetar med framtidens infrastruktur i Sverige, Norge och Finland. De bygger allt från vägar och broar till järnvägar för både fjärr- och lokaltrafik samt utför drift- och underhållsarbeten på flertalet järnvägssträckor. Med omkring 450 medarbetare är de experter inom alla teknikområden och står för modernisering av våra vägar och järnvägsnät. Visa mindre

Ekonom med controllerinriktning Karlshamnsbostäder

Ansök    Dec 17    Maxkompetens Konsult AB    Controller
Ekonom med controllerinriktning till Karlshamnsbostäder Karlshamnsbostäder befinner sig i början av en spännande utvecklingsresa och söker nu en ekonom med controllerinriktning. Du blir en nyckelspelare i ett mindre team med stor frihet att påverka utformningen av din tjänst. DINA ARBETSUPPGIFTER Som ekonom med controllerinriktning kommer ditt främsta ansvar att omfatta ekonomisk uppföljning och rapportering samt ekonomiskt stöd till verksamheten. Ytte... Visa mer
Ekonom med controllerinriktning till Karlshamnsbostäder

Karlshamnsbostäder befinner sig i början av en spännande utvecklingsresa och söker nu en ekonom med controllerinriktning. Du blir en nyckelspelare i ett mindre team med stor frihet att påverka utformningen av din tjänst.

DINA ARBETSUPPGIFTER

Som ekonom med controllerinriktning kommer ditt främsta ansvar att omfatta ekonomisk uppföljning och rapportering samt ekonomiskt stöd till verksamheten. Ytterligare arbetsuppgifter kommer att vara:

- Behjälplig vid budget och prognosarbete

- Delaktig i del- och årsbokslut

- Framtagning av analysunderlag och vara behjälplig vid utredningar

- Ekonomisk och statistisk rapportering, både internt och externt

- Operationellt arbete med upphandlingar och inköp

Som allmännyttigt bolag med fokus på att bli ett föredöme inom bostadsmarknaden pågår ständigt olika projekt. Det kan vara allt från nybyggnation till mindre renoveringar eller satsning på ny teknik. Du blir ett viktigt ekonomiskt stöd och bollplank till projektledarna och en uppgift är att skapa nya processer och rutiner för ekonomisk uppföljning av projektverksamheten.

DIN PROFIL

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Har du erfarenhet inom entreprenad eller fastighetsbranschen är det meriterande. Då allt arbete sker digitalt är det viktigt att du trivs med ett sådant arbetssätt.

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss! Vi söker en analytisk och noggrann person som är van vid att arbeta självgående. Med din erfarenhet och kompetens skapar du trygghet och förtroende. För att trivas i rollen är det viktigt att du är kommunikativ och en bra lagspelare, då mycket av arbetet sker i samarbete med andra enheter. Eftersom tjänsten är nyinrättad ges stora möjligheter att tillsammans med ekonomichefen utforma arbetet och bli en del av ett härligt team. Kontoret finns i centrala Karlshamn och tjänsten ger även goda möjligheter till distansarbete.

Varmt välkommen med din ansökan!

DIN ANSÖKAN

I den här rekryteringen samarbetar Karlshamnsbostäder med Maxkompetens. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Alexandra Ivstam på 044-7814482. Din ansökan tas emot via Maxkompetens hemsida, www.maxkompetens.se. Vi kommer att arbeta löpande med tillsättningen av denna tjänst så skicka in din ansökan redan idag. Sista ansökningsdag är den 3/1 2021.

MER OM KARLSHAMNSBOSTÄDER AB

Karlshamnsbostäder erbjuder välförvaltade hyresrätter där alla kan hitta hem och får ta plats. Med social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet som riktmärke ger vi varandra, våra kunder och Karlshamn kraft att utvecklas. Läs mer på karlshamnsbostader.se. Visa mindre

Controller till Volvo 12345

Ansök    Sep 13    Intelliplan AB    Accounting controller
Education jsdhlasjhlkajfg Visa mer
Education
jsdhlasjhlkajfg Visa mindre

Controller till Karlshamn Energi AB

Ansök    Apr 1    Maxkompetens Konsult AB    Controller
Controller till Karlshamn Energi AB Vi söker dig som gillar kombinationen av ekonomiarbete och controllerfunktionens verksamhetsnära analys och uppföljning där kontaktytorna är många. Välkommen till en utmanade tjänst på ett stabilt bolag som satsar hållbart för framtiden! DINA ARBETSUPPGIFTER Som controller är din roll att arbeta med ekonomisk planering och uppföljning av verksamheten samt att vara ett proaktivt stöd i ekonomiska frågor. Du hanterar... Visa mer
Controller till Karlshamn Energi AB

Vi söker dig som gillar kombinationen av ekonomiarbete och controllerfunktionens verksamhetsnära analys och uppföljning där kontaktytorna är många. Välkommen till en utmanade tjänst på ett stabilt bolag som satsar hållbart för framtiden!

DINA ARBETSUPPGIFTER

Som controller är din roll att arbeta med ekonomisk planering och uppföljning av verksamheten samt att vara ett proaktivt stöd i ekonomiska frågor. Du hanterar helheten inom affärsområdet i de olika ekonomiprocesserna, "högt som lågt". I den här rollen kommer tyngdpunkten att vara arbete med affärsområde Vatten, men även inom affärsområde Bredband.

Tjänsten innebär bl.a. att du arbetar med:

* Ekonomisk planering i budget- och prognosprocessen.
* Projektstyrning och stöd till projektledare
* Ekonomisk rapportering och uppföljning inkl. arbete i månadsbokslut och årsrapporter
* Ekonomiska analyser såsom kalkyler och frågeställningar utifrån VA-lagstiftning.
* Utveckling av rutiner, processer och systemnyttjande

Karlshamn Energi AB erbjuder en utmanande och stimulerande tjänst i en bransch som präglas av förändring och mycket utmaningar. Du kommer till en modern arbetsgivare som aktivt arbetar med hållbarhet, har långsiktiga investeringsperspektiv i alla frågor tillsammans med en mycket god personalpolitik. Genom affärsområdenas olika förutsättningar är tjänsten både mångfacetterad och varierande. Tjänsten ingår i avdelning Ekonomi & Administration, inom Ekonomifunktionen finns ytterligare en controller, redovisningsekonom och ekonomichef.

DIN PROFIL

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom ekonomi eller likvärdig erfarenhet. Du har ett antal års erfarenhet av kvalificerade arbetsuppgifter inom ekonomi och controlling. För tjänsten krävs erfarenhet och kunskap om extern- och internredovisning samt ekonomisystem. Din systemvana är mycket god, du hanterar ekonomisystem obehindrat och sätter dig lätt in i nya system.

Som person är du engagerad, drivande och ansvarstagande. Du har en mycket god analytisk förmåga vilket gör att du lätt förstår samband och med ett proaktivt arbetssätt bidrar du effektiv till styrningen av verksamheten. Då du kommer ha mycket kontakt med medarbetare i verksamheten är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och är duktig på att anpassa ditt budskap till olika mottagare. Du trivs i samarbetet med kollegor men du kan även arbeta självständigt och ta initiativ för att utveckla rutiner och processer.

ÖVRIGT

I denna rekrytering samarbetar Karlshamn Energi med Maxkompetens. Vid frågor kontakta Rekryteringskonsult Therese Hulte på 044-781 44 80. Ansökan tas emot via vår hemsida, www.maxkompetens.se senast ansökningsdag är den 29 april 2021. Vi tar inte emot ansökningar via e-post pga GDPR.

MER OM KARLSHAMN ENERGI

Karlshamn Energi skapar enkla, prisvärda och kundnära lösningar där tonvikten ligger på hållbarhet, lokala samarbeten och med ständigt fokus på utveckling och service. Söker du nya utmaningar och lockas av ett stabilt bolag som satsar på framtiden? På Karlshamn Energi arbetar vi efter ledstjärnorna nöjda kunder, rätt kvalitet, god ekonomi, bra miljö och arbetsmiljö. Vår verksamhet bedrivs inom fem olika affärsområden: Värme, Elnät, Bredband, Elhandel och Vatten. Karlshamn Energi är ett mycket stabilt och utvecklingsinriktat företag som omsätter ca 330 miljoner kronor per år och har 95 anställda. Bolaget är certifierade enligt ISO 14001, ISO 9001 och ISO 45001. Läs mer om oss på www.karlshamnenergi.se Visa mindre

Junior Controller sökes till Nelson Garden i Tingsryd

Ansök    Okt 9    Maxkompetens Konsult AB    Controller
Junior Controller sökes till Nelson Garden i Tingsryd Vill du arbeta på ett expansivt företag som är marknadsledande inom trädgårdsbranschen? Har du erfarenhet inom ekonomi och ett intresse för att analysera och förbättra? Då är det dig vi söker! Nelson Garden har ett brett utbud av trädgårdsprodukter och strävar efter att bidra till en hållbar framtid. Nu behöver ekonomiteamet utökas med ytterligare en engagerad kollega. I rollen som junior controller k... Visa mer
Junior Controller sökes till Nelson Garden i Tingsryd

Vill du arbeta på ett expansivt företag som är marknadsledande inom trädgårdsbranschen? Har du erfarenhet inom ekonomi och ett intresse för att analysera och förbättra? Då är det dig vi söker!

Nelson Garden har ett brett utbud av trädgårdsprodukter och strävar efter att bidra till en hållbar framtid. Nu behöver ekonomiteamet utökas med ytterligare en engagerad kollega. I rollen som junior controller kommer du tillhöra ekonomiavdelningen på det nordiska huvudkontoret i Tingsryd som i dagsläget består av tre medarbetare. Här är det högt i tak och en trevlig stämning, där alla strävar efter samma mål - Att hjälpa kunderna att lyckas.

Dina arbetsuppgifter

Din roll kommer att ha sin tyngdpunkt mot kunder och initialt kommer du att ges möjlighet att sätta dig in i deras befintliga arbetsflöden och processer. Då Nelson Garden just nu håller på att övergå till ett cloud-baserat affärssystem kommer du även att delta och bidra med dina kunskaper i detta projekt.

På sikt kommer du utvecklas mot en controller-roll som riktas mot kundsidan och dina arbetsuppgifter kommer då bland annat involvera:

* Kundreskontra
* Delta i prognos- och budgetarbete riktat mot kundsidan
* Lönsamhetsuppföljningar, kreditbevakningar och upplägg av kunder
* Bevaka kundavtal
* Ha en förståelse för hela kundflödet och analysera detta

Din profil

Vi ser gärna att du som söker har minst 2-3 års arbetserfarenhet inom ekonomi samt erfarenhet av rapportering och uppföljning. I en tidigare roll har du haft en god förståelse för affären genom att planera och ta ansvar för att arbetet följt de mål och deadlines som satts upp. Du har dessutom en stark vilja att lära dig och intressera dig för organisationens analyser och affärssystem.

Har du erfarenhet som controller och/eller kunskaper i SAP ses det som meriterande.

Som person är du strukturerad, noggrann och analytisk. Du har en hög arbetsmoral med ett stort driv och intresse av att ta egna initiativ till att effektivisera och förbättra arbetet. Du ser stora möjligheter i den utveckling som ny teknologi och digitalisering erbjuder. Då rollen innefattar kontakt med kunder och kollegor ser vi gärna att du är serviceinriktad och har en tydlighet i ditt sätt att framföra information. För att trivas i rollen har du en förmåga att arbeta självständigt, men är samtidigt inte främmande för att vara behjälplig för dina kollegor för att uppnå avdelningens gemensamma mål.

För tjänsten krävs att du har goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.

Övrig information om tjänsten

Placeringsort: Tingsryd
Start: Efter överenskommelse
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid, dagtid, måndag - fredag med tillämpad flextid
Lön: Individuell lönesättning tillämpas

Nelson Garden har valt att samarbeta med Maxkompetens i denna rekryteringsprocess. Du kommer till en början att anställas som konsult hos Maxkompetens med goda chanser för fortsatt anställning direkt hos företaget. Har du frågor angående tjänsten så kontakta gärna ansvarig rekryterare på Maxkompetens, Madelene Svaleklev på

Urval och intervjuer kommer ske löpande i denna process så ansök gärna på www.maxkompetens.se redan idag!

Ansökningar via e-post mottages ej på grund av GDPR.

Om Nelson Garden

Nelson Garden startades år 1933 och är med sitt breda utbud av frö, jord, lök och andra trädgårdsprodukter en av de ledande aktörerna i trädgårdsbranschen i Norden. Nelson Garden erbjuder kunskap och produkter som gör att fler kan odla mer - året runt, ute som inne. Genom att odla själva, om än bara i liten skala, kan vi alla tillsammans bidra till en mer hållbar framtid med friskare människor, djur och natur. Nelson Garden har omkring 130 anställda i hela Norden, varav cirka 70 medarbetare på huvudkontoret i Tingsryd. Omsättningen är cirka 500 miljoner kronor per år.


Nelson Garden är sedan 2019 ägda av Felleskjopet Agri SA, ett norskt bolag med en total årlig omsättning på 15 miljarder och med 3,600 anställda. Bolaget har sin verksamhet inom teknik och drift till norskt lantbruk och har butiker i Norge riktade till lantbrukare och övriga konsumenter, samt även verksamhet inom fastigheter, bröd och bakverk, anläggningar och husdjur.

Läs mer på www.nelsongarden.se

Om Maxkompetens

Maxkompetens är ett av Sveriges ledande rekrytering och bemanningsbolag sedan 2003 och vi finns på 6 orter i Sverige. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och har 400 anställda. Våra kompetensområden är HR & Lön, Ekonomi & Finans, Kundtjänst & Administration, Marknad & Försäljning, It & Teknik, Inköp & Logistik, Industri.

Varje människa har en fantastisk potential. Det är viktigt att ta till vara på alla människors kompetens och erbjuda dem möjligheten att uppnå sina drömmar. Genom omsorgsfullhet, väl fungerande rekryteringsprocesser och hög kompetens hjälper vi människor och företag att mötas och lyckas tillsammans. En bättre värld helt enkelt! Maxkompetens innehar branschens auktorisation för rekrytering och bemanning. Visa mindre

Abu Garcia söker Controller till Svängsta

Ansök    Feb 11    Experis    Controller
Om Abu Garcia ABU Garcia kan vara ett av de mest världens mest kända varumärken för tillverkning av fiskeutrustning som spön, rullar och annat som är nödvändigt för fiske. Abu Garcia har sina rötter i Svängsta och startade upp sin verksamhet 1921 och tillverkade sin första rulle 1941. Sedan 1995 ingår ABU Garcia i koncernen Pure Fishing som även äger varumärkena Berkley, All Star, med flera. Här kan du läsa mer om Abu Garcia och deras produkter: http://w... Visa mer
Om Abu Garcia

ABU Garcia kan vara ett av de mest världens mest kända varumärken för tillverkning av fiskeutrustning som spön, rullar och annat som är nödvändigt för fiske. Abu Garcia har sina rötter i Svängsta och startade upp sin verksamhet 1921 och tillverkade sin första rulle 1941. Sedan 1995 ingår ABU Garcia i koncernen Pure Fishing som även äger varumärkena Berkley, All Star, med flera.
Här kan du läsa mer om Abu Garcia och deras produkter: http://www.abugarcia.com/

Har du alltid drömt om att arbeta som Controller och redovisningsekonom på ett globalt, välkänt och marknadsledande företag där ditt arbete faktiskt gör skillnad? Skulle du vilja arbeta med redovisning och rapportering? Då kan du vara helt rätt för Abu AB / Pure Fishing som nu behöver stärka upp ekonomiavdelningen med en delad controller- och redovisningsekonomtjänst.

Vad går arbetet ut på?

I rollen som produktionscontroller och redovisningsekonom kommer du att lära dig mycket om Abu Garcias och Pure Fishings verksamhet och hur deras produktion fungerar i stort. Det dagliga arbetet går ut på att arbeta med kalkylering, löpande analys och uppföljning av den operativa verksamheten som produktionscontroller utifrån budget, nyckeltal och prognos. I tjänsten ingår även att arbeta med redovisningen i det danska systerbolaget med tillhörande månads- och årsbokslut

Tjänsten är på heltid och dina arbetstider kommer att vara kontorstid. Tjänsten är ett vikariat på sex månader med stora möjligheter till förlängning.Är du rätt person för jobbet?

Den här tjänsten passar dig som tycker att det är spännande att arbeta med redovisning, uppföljning och rapportering. Du har en fallenhet för att prata med olika typer av människor och en genuin vilja att göra ett bra jobb. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en internationell miljö.

För att du ska lyckas har du minst fem års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och en utbildning från högskola eller universitet inom ekonomi. Du tidigare arbetat med redovisning och controlling i ett större företag och behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Du har goda kunskaper i Officepaketet och då speciellt i Excel. Har du tidigare arbetat i SAP är det meriterande.

Som person är du snabblärd, självgående, metodisk och har ett öga för detaljer. Du gillar även att arbeta i team och har en positiv inställning.Ansök

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Experis, och Abu Garcia önskan är att alla eventuella frågor går direkt till Experis kontaktperson Magnus Carlhielm på telefonnummer: 0708-546740 eller via e-post: [email protected].

Vi arbetar med löpande urval - välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Sista ansökningsdatum är 29/2.Om Experis

Experis är ett konsult- och rekryteringsbolag specialiserat på att finna skickliga personer inom IT, teknik, ekonomi, ledarskap men även marknadsföring, försäljning och HR är viktiga delar av vår verksamhet. Vi vänder oss till talanger som vill ta nästa steg i karriären. Genom att kombinera vår branscherfarenhet med vår kunskap om kandidatens potential, får vi såväl talanger som verksamheter att växa och utvecklas. Experis finns på ett 50-tal orter i Sverige och i mer än 50 länder världen över och är en del av ManpowerGroup. Visa mindre

Ekonom sökes till Nelson Garden i Tingsryd

Ansök    Sep 11    Maxkompetens Konsult AB    Controller
Ekonom sökes till Nelson Garden i Tingsryd Vill du arbeta på ett expansivt företag som är marknadsledande inom trädgårdsbranschen? Har du erfarenhet inom ekonomi och ett intresse för att analysera och förbättra? Då är det dig vi söker! Nelson Garden har ett brett utbud av trädgårdsprodukter och strävar efter att bidra till en hållbar framtid. Nu behöver ekonomiteamet utökas med ytterligare en engagerad kollega. I rollen som ekonom kommer du tillhöra ekon... Visa mer
Ekonom sökes till Nelson Garden i Tingsryd

Vill du arbeta på ett expansivt företag som är marknadsledande inom trädgårdsbranschen? Har du erfarenhet inom ekonomi och ett intresse för att analysera och förbättra? Då är det dig vi söker!

Nelson Garden har ett brett utbud av trädgårdsprodukter och strävar efter att bidra till en hållbar framtid. Nu behöver ekonomiteamet utökas med ytterligare en engagerad kollega. I rollen som ekonom kommer du tillhöra ekonomiavdelningen på det nordiska huvudkontoret i Tingsryd som i dagsläget består av tre medarbetare. Här är det högt i tak och en trevlig stämning, där alla strävar efter samma mål - Att hjälpa kunderna att lyckas.

Dina arbetsuppgifter

Din roll kommer att ha sin tyngdpunkt mot kunder och initialt kommer du att ges möjlighet att sätta dig in i deras befintliga arbetsflöden och processer. Då Nelson Garden just nu håller på att övergå till ett cloud-baserat affärssystem kommer du även att delta och bidra med dina kunskaper i detta projekt.

På sikt kommer du utvecklas mot en controller-roll som riktas mot kundsidan och dina arbetsuppgifter kommer då bland annat involvera:

* Kundreskontra
* Delta i prognos- och budgetarbete riktat mot kundsidan
* Lönsamhetsuppföljningar, kreditbevakningar och upplägg av kunder
* Bevaka kundavtal
* Ha en förståelse för hela kundflödet och analysera detta

Din profil

Vi ser gärna att du som söker har minst 2-3 års arbetserfarenhet inom ekonomi samt erfarenhet av rapportering och uppföljning. I en tidigare roll har du haft en god förståelse för affären genom att planera och ta ansvar för att arbetet följt de mål och deadlines som satts upp. Du har dessutom en stark vilja att lära dig och intressera dig för organisationens analyser och affärssystem.

Har du erfarenhet som controller och/eller kunskaper i SAP ses det som meriterande.

Som person är du strukturerad, noggrann och analytisk. Du har en hög arbetsmoral med ett stort driv och intresse av att ta egna initiativ till att effektivisera och förbättra arbetet. Du ser stora möjligheter i den utveckling som ny teknologi och digitalisering erbjuder. Då rollen innefattar kontakt med kunder och kollegor ser vi gärna att du är serviceinriktad och har en tydlighet i ditt sätt att framföra information. För att trivas i rollen har du en förmåga att arbeta självständigt, men är samtidigt inte främmande för att vara behjälplig för dina kollegor för att uppnå avdelningens gemensamma mål.

För tjänsten krävs att du har goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.

Övrig information om tjänsten

Placeringsort: Tingsryd
Start: Efter överenskommelse
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid, dagtid, måndag - fredag med tillämpad flextid
Lön: Individuell lönesättning tillämpas

Nelson Garden har valt att samarbeta med Maxkompetens i denna rekryteringsprocess. Du kommer till en början att anställas som konsult hos Maxkompetens med goda chanser för fortsatt anställning direkt hos företaget. Har du frågor angående tjänsten så kontakta gärna ansvarig rekryterare på Maxkompetens, Madelene Svaleklev på

Urval och intervjuer kommer ske löpande i denna process så ansök gärna på www.maxkompetens.se redan idag!

Ansökningar via e-post mottages ej på grund av GDPR.

Om Nelson Garden

Nelson Garden startades år 1933 och är med sitt breda utbud av frö, jord, lök och andra trädgårdsprodukter en av de ledande aktörerna i trädgårdsbranschen i Norden. Nelson Garden erbjuder kunskap och produkter som gör att fler kan odla mer - året runt, ute som inne. Genom att odla själva, om än bara i liten skala, kan vi alla tillsammans bidra till en mer hållbar framtid med friskare människor, djur och natur. Nelson Garden har omkring 130 anställda i hela Norden, varav cirka 70 medarbetare på huvudkontoret i Tingsryd. Omsättningen är cirka 500 miljoner kronor per år.


Nelson Garden är sedan 2019 ägda av Felleskjopet Agri SA, ett norskt bolag med en total årlig omsättning på 15 miljarder och med 3,600 anställda. Bolaget har sin verksamhet inom teknik och drift till norskt lantbruk och har butiker i Norge riktade till lantbrukare och övriga konsumenter, samt även verksamhet inom fastigheter, bröd och bakverk, anläggningar och husdjur.

Läs mer på www.nelsongarden.se

Om Maxkompetens

Maxkompetens är ett av Sveriges ledande rekrytering och bemanningsbolag sedan 2003 och vi finns på 6 orter i Sverige. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och har 400 anställda. Våra kompetensområden är HR & Lön, Ekonomi & Finans, Kundtjänst & Administration, Marknad & Försäljning, It & Teknik, Inköp & Logistik, Industri.

Varje människa har en fantastisk potential. Det är viktigt att ta till vara på alla människors kompetens och erbjuda dem möjligheten att uppnå sina drömmar. Genom omsorgsfullhet, väl fungerande rekryteringsprocesser och hög kompetens hjälper vi människor och företag att mötas och lyckas tillsammans. En bättre värld helt enkelt! Maxkompetens innehar branschens auktorisation för rekrytering och bemanning. Visa mindre

Junior controller sökes till kommande uppdrag!

Ansök    Jun 26    StudentConsulting    Business controller
Är du en junior controller som vill få möjligheter att utvecklas? Är du ute efter nästa steg i din karriär? Då har vi tjänsten för dig! Vi sammarbetar med flera intressanta företag och vi vill komma i kontakt med controllers för dessa kommande uppdrag i och utanför Karlshamnsområdet. Din kompetens och dina erfarenheter matchas mot företagets aktuella kunduppdrag och du får möjlighet att utvecklas inom det område just du är bra på. För denna typ av uppdrag... Visa mer
Är du en junior controller som vill få möjligheter att utvecklas? Är du ute efter nästa steg i din karriär? Då har vi tjänsten för dig!

Vi sammarbetar med flera intressanta företag och vi vill komma i kontakt med controllers för dessa kommande uppdrag i och utanför Karlshamnsområdet. Din kompetens och dina erfarenheter matchas mot företagets aktuella kunduppdrag och du får möjlighet att utvecklas inom det område just du är bra på. För denna typ av uppdrag till våra kunder arbetar vi med både direktrekryteringar och konsultuppdrag. Vi söker dig som är på jakt efter nästa utmaning i karriären och vill arbeta hos någon av våra kunder i Karlshamns-området.

I rollen som controller arbetar du med uppföljningar och analyser på hur verksamheten presterar samt utmanar organisationen till ständiga förbättringar. Med din kompetens är du behjälplig och stöttande i alla tänkbara ekonomiska frågor.

Som controller är ditt ansvar att ta fram rapporter, uppföljningar av indikatorer och projekt. Göra månadsrapportering av resultat samt rullande prognoser. Granska investerings- och inköpsförfrågningar samt ta fram kalkyler som beslutsunderlag. Upprätta och koordinera budget för verksamheten.

Din profil
För att lyckas i rollen ser vi att du är civilekonom eller har motsvarande utbildning med inriktning mot controller. Du trivs med att skapa processer och rutiner, du har ett stort affärsintresse och drivs av att identifiera förbättringsområden. Vidare är du kreativ och gillar att ha många kontaktytor i organisationen. Du förstår hur olika delar hänger ihop inom affären och vi ser gärna att du har erfarenhet från ett producerande bolag sedan tidigare. Du är systemorienterad med kunskap i Excel. Dina kunskapar i det svenska och engelska språket är goda såväl i tal som i skrift.

Du är en analtysik, lyhörd och prestigelös person med mycket energi som blickar framåt och arbetar proaktivt och lösningsorienterat. Du gillar att arbeta mot uppsatta mål, tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter, är drivande, samt håller god kvalitet på det arbete som du utför. Att tycka om samt ha en god förmåga att samarbeta med andra människor är avgörande för att lyckas i denna roll.

Om företaget
Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se Visa mindre

Controller

Ansök    Aug 26    Karlshamns kommun    Controller
Till Ekonomiavdelningen, tillsvidare, heltid. Ekonomiavdelningen är en del av Kommunledningsförvaltningen. Vi arbetar med kommunens strategiska ekonomi, finansiering, centrala process för ledning och styrning, uppföljning och kvalitetsutveckling, budget, bokslut med mera. Vi stödjer kommunens förvaltningar med bland annat ekonomiska analyser och ansvarar för kommunens kassafunktion, låneportfölj, likviditetshantering och kravverksamhet. Vi ansvarar äve... Visa mer
Till Ekonomiavdelningen, tillsvidare, heltid.

Ekonomiavdelningen är en del av Kommunledningsförvaltningen. Vi arbetar med kommunens strategiska ekonomi, finansiering, centrala process för ledning och styrning, uppföljning och kvalitetsutveckling, budget, bokslut med mera. Vi stödjer kommunens förvaltningar med bland annat ekonomiska analyser och ansvarar för kommunens kassafunktion, låneportfölj, likviditetshantering och kravverksamhet. Vi ansvarar även för redovisningen åt kommunens moderbolag.

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att stödja en förvaltning i arbetet med intern- och personalbudget, uppföljning och analys, bokslut, ekonomisk statistik och intern kontroll inom ekonomiområdet samt utredningsarbete.

Du ska genom ett konsultativt arbetssätt vara ett stöd till förvaltningschef, verksamhetschefer och enhetschefer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleexamen på kandidatnivå inom ekonomi eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Erfarenhet av ekonomiarbete från kommunal förvaltning är meriterande. Goda kunskaper i grundläggande redovisning är ett krav.

Arbetet kräver att du är strukturerad, analytisk, självständig, stresstålig, pedagogisk och har god samarbetsförmåga. Arbetet ställer krav på att du är kommunikativ, vilket förutsätter goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Den vi söker måste ha en förståelse och respekt för politiskt styrd verksamhet.

I Karlshamn använder vi Wisma RoR, Budget och Prognos samt QlikView.

Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Sista ansökningsdag
2019-09-22.

För ytterligare information
Mats Sellfrid, ekonomichef, tfn 0454-81539

Fackliga företrädare
Anette Ericson, SACO, 0454-817 07
Christina Gustafsson, Vision 0454-811 89 Visa mindre

Junior controller sökes till kommande uppdrag!

Ansök    Jun 14    StudentConsulting    Business controller
Är du en junior controller som vill få möjligheter att utvecklas? Är du ute efter nästa steg i din karriär? Då har vi tjänsten för dig! Vi sammarbetar med flera intressanta företag och vi vill komma i kontakt med controllers för dessa kommande uppdrag i och utanför Karlshamnsområdet. Din kompetens och dina erfarenheter matchas mot företagets aktuella kunduppdrag och du får möjlighet att utvecklas inom det område just du är bra på. För denna typ av uppdrag... Visa mer
Är du en junior controller som vill få möjligheter att utvecklas? Är du ute efter nästa steg i din karriär? Då har vi tjänsten för dig!

Vi sammarbetar med flera intressanta företag och vi vill komma i kontakt med controllers för dessa kommande uppdrag i och utanför Karlshamnsområdet. Din kompetens och dina erfarenheter matchas mot företagets aktuella kunduppdrag och du får möjlighet att utvecklas inom det område just du är bra på. För denna typ av uppdrag till våra kunder arbetar vi med både direktrekryteringar och konsultuppdrag. Vi söker dig som är på jakt efter nästa utmaning i karriären och vill arbeta hos någon av våra kunder i Karlshamns-området.

I rollen som controller arbetar du med uppföljningar och analyser på hur verksamheten presterar samt utmanar organisationen till ständiga förbättringar. Med din kompetens är du behjälplig och stöttande i alla tänkbara ekonomiska frågor.

Som controller är ditt ansvar att ta fram rapporter, uppföljningar av indikatorer och projekt. Göra månadsrapportering av resultat samt rullande prognoser. Granska investerings- och inköpsförfrågningar samt ta fram kalkyler som beslutsunderlag. Upprätta och koordinera budget för verksamheten.

Din profil
För att lyckas i rollen ser vi att du är civilekonom eller har motsvarande utbildning med inriktning mot controller. Du trivs med att skapa processer och rutiner, du har ett stort affärsintresse och drivs av att identifiera förbättringsområden. Vidare är du kreativ och gillar att ha många kontaktytor i organisationen. Du förstår hur olika delar hänger ihop inom affären och vi ser gärna att du har erfarenhet från ett producerande bolag sedan tidigare. Du är systemorienterad med kunskap i Excel. Dina kunskapar i det svenska och engelska språket är goda såväl i tal som i skrift.

Du är en analtysik, lyhörd och prestigelös person med mycket energi som blickar framåt och arbetar proaktivt och lösningsorienterat. Du gillar att arbeta mot uppsatta mål, tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter, är drivande, samt håller god kvalitet på det arbete som du utför. Att tycka om samt ha en god förmåga att samarbeta med andra människor är avgörande för att lyckas i denna roll.

Om företaget
Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se Visa mindre